Äänestys

Reaktiosi eduskuntavaaleihin?

:)
:(
xD
:/

Politiikka

 • 391 Vastauksia
 • 71749 Lukukerrat
*

Poissa Samirai

 • JÄÄTELÖAUTOOOOO!!!11
Vs: Politiikka
« Vastaus #350 : 21.04.15 - klo:23:37 »
Mie oon aina nähnyt sen sillälailla että noita "itsestäänselviä asioita" tulee kymmenen tilalle aina kun yksi saadaan läpi, eli ei se pelto kyntämällä lopu. Siksi soisin että välillä sitä poliittista fokusta siirrettäisiin muuallekin. Itse en ole ikinä noita liberaalisia uudistuksia vastaan ollut, mutta tottahan sekin on kun eivät itseä kosketa niin en niiden perään haikaile yhtä paljon kuin vähänkään asiaan perehtyneet. Onko se sitten sitä nurkkakuntaisuutta tai oman navan ympärillä pyörimistä kun ei ota selvää, en tiedä, varmaankin, mutta faktahan se on että suurinta osaa ihmisistä ei kiinnosta kuin oman hyvinvoinnin tavoittelu. Tämä sitten heikossa taloustilanteessa heijastuu myös siihen että se vähäinenkin tahto auttaa kanssaihmistä katoaa siksi aikaa kunnes omat asiat on taas mallillaan. Valveutuneemmathan jaksavat pitää meteliä muiden oikeuksista myös tällaisina aikoina, mutta kuten jo totesin niin vähemmistössä ovat.

Vs: Politiikka
« Vastaus #351 : 28.05.15 - klo:01:46 »
Olen vähän hämmentynyt ettei restistä irronnut analyyssiä hallitusohjelmasta oikein edes kannulla.

Mutta lyhyesti: konkretiaa on, voi jo tässä vaiheessa todeta että toimintakykyisempi hallitus kasassa kuin viime kerralla. Katsotaan nyt pysyykö linja kasassa loppuun saakka, mikäli hallitusohjelma saadaan tuollaisenaan vietyä läpi nousee persut ehdottomasti minun kirjoissani sinne suurten puolueiden joukkoon. Vasemmistolta yllättäen sitä kuuluisaa populistista vinkumista kun raippa raikaa. Jotain olisi ehkä voinut tehdä neljän viime vuoden aikana niin ei tarvitsisi inistä.

"Talkoissa hyvätuloiset juovat kahvia ja seuraavat sivusta, kun pieni- ja keskituloiset tekevät työt."

t: arhis. Joo pieni marginaali wanhaa rahaa saa lähinnä puuhastella pääomatuloilla hassutella hallituspaikoilla. On silti ihan silkkaa faktaa että valkoinen heteromies joka vetää it-firmassa tai vastaavassa yksityisen puolen väkerryksessä sen 5000e/kk kuulunee tähän arhiksen hyvätuloisten kahvinjuojiin. Jokainen joka on asiasta yhtään perillä tietää että tämä segmentti tekee oikeasti sitä vähintään 50 tuntista viikkoa ja käytännössä on se joukkio joka nämä heimotanssikotouttamishassuttelukivatjulkisenduunipaikat maksaa.

Hipeille siis viimein pamppua, oikein. Ihan kaikkea en välttämättä tekisi samalla tavalla kuin on esitetty, mutta jossain määrin vastaa omaa maailmankuvaani. Ja pitäisi vastata myös muiden itsensä oikeistoon mieltävien arvokäsityksiä, huolimatta siitä että ne kamalat rasistit sen yhden läskin johdolla ovat hallituksessa.

 Erikseen vielä huutonaurua opintotuen leikkaamisesta jälleen syntyneelle kauhealle porulle, ei tässä järjestelmässä nyt kansantaloudellisesti mitään järkeä ole. Koko opiskeluaikanani en ole vielä oikeasti opiskellut ja tavoiteajassa mennään, duunia tekee tulorajan nurkille niin varaa on reissata ja ryypätä ja remuta juuri niin paljon kuin huvittaa. Lainat sijoitettu ja kotiutettu näin mukavassa noususuhdaanteessa jo useamman vuoden korotkin. Reissaamisen kun ottaa vähän vähemmälle tai tiukemmalle ja asuu halvassa kämpässä niin mitään ongelmaa ei nykyisellä 500+400 lainaa kombollakaan ole elellä vähintäänkin mielekästä elämää.

Edit. Niin se toki unohtui että kepuhallitushan tämä on, ihan turha siis odotella mitään oikeasti isoja kannustimia tai keppiä tiiviimpään, tehokkaampaan ja halvempaan yhteiskuntarakenteeseen. Mikä tällä väkimäärällä nyt vain on edellytys pitkällä aikajänteellä.
« Viimeksi muokattu: 28.05.15 - klo:01:52 kirjoittanut Henukki »
-

Vs: Politiikka
« Vastaus #352 : 28.05.15 - klo:02:20 »
Mä en tuosta opintotuesta myöskään ihan kamalasti jaksa suuttua, muuten kuin sen verran, että Stubb ja Sipilä olivat molemmat luvanneet ennen vaaleja, että siitä ei leikata. Sen sijaan koulutuksesta leikkaaminen noin yleensä on melkoista paskaa. Oikeusministerinä on mies ilman juridista koulutusta, joka kannattaa kuolemantuomiota. What could go wrong?

Lisäksi tämä huolettaa ja kovaa.

http://www.turkulainen.fi/artikkeli/289620-mullistus-luvassa-poliiseista-tulossa-karajatuomarien-korvaajia

Sitten siellä on kivojakin juttuja.

Lainaus
Lisätään ja monipuolistetaan kieltenopiskelua. Käynnistetään alueellinen kokeilu siitä, että aloitetaan vieraan kielen opiskelu jo ensimmäisellä luokalla ja mahdollistetaan alueellinen kokeilu kielivalikoiman laajentamisesta eduskunnan hyväksymän ponnen mukaisesti.

Jatkan tutustumista nyt vähän venähtäneiden päikkäreiden jälkeen...

EDIT: Jos kukaan ei olisi luvannut mitään ja leikkaukset olisivat loppuneet opintotuen supistamiseen, voisi olla kohtalaisen tyytyväinen. Nyt kuitenkin petetään lupaukset opintotuesta ja lisäksi supistetaan koulujen ja yliopistojen käytössä olevaa rahamäärää.
« Viimeksi muokattu: 28.05.15 - klo:12:03 kirjoittanut Tube »

*

Poissa mosse

 • Mosse
Vs: Politiikka
« Vastaus #353 : 28.05.15 - klo:07:00 »
Eniten muakin lähinnä korpeaa se, että vaalien alla hehkutettiin, ettei koulutuksesta leikata ja kuinkas sitten kävikään.

Opintotuen riittävyyshän nyt on kiinni siitä, missä asustaa ja duunin tekemisen mahdollisuus myös siitä, mitä opiskelee, joten ihan sellaisenaan en lähtisi Henukin kokemuksia yleistämään. Ainakin meillä varsinkin fuksivuosi on jotain ihan hervotonta, eikä siinä välissä ihan hirveästi duunia kerkeä painamaan, jos haluaa tehdä jotain muutakin kuin työskennellä, opiskella ja hyvällä säkällä vähän nukkuakin. Homma toki helpottaa ennen pitkää. Pääkaupunkiseudulla kun sen halvan kämpänkään löytäminen ei aina ole itsestäänselvyys. Itsellenihän tuo nyt on sinänsä aika yhdentekevää, koska on varsin todennäköistä, että nostin viimeiset tukeni tänä keväänä.

Mutjoo, eniten on käynyt vituttamaan Stubbin kulunut mietitään-miten-laitetaan-Suomi-nousuun -mantra. Olisivat nyt menneet valitsemaan sen Vapaavuoren.
[22:22] <+Linkkiro> Miks Mosse tietää kaiken >_>
[22:23] <+pandem> koska mosse on paras

*

Poissa Tapza

 • Luuseri
Vs: Politiikka
« Vastaus #354 : 28.05.15 - klo:10:16 »
En ole kovin hyvin perehtynyt uuteen hallitusohjelmaan, mutta minäkään en jaksa opintotukileikkauksista suuttua niin paljon, kuin useimmat. Koulutus ei olisi ensimmäinen asia, josta leikkaisin, mutta koska en tiedä asiasta niin paljon, että osaisin suorilta käsin osaa ehdottaa parempaa konkreettista menettelyä, en viitsi valittaa suureen ääneen. Lupausten pettämiseenkin pitäisi kai jo alkaa tottua, vaikka se onkin perseestä.

Jos ajatusleikkinä mietitään, että tuki todella laskisi 119e/naama, ei minulla jäisi vuokran jälkeen juuri mitään käteen. Tämä ei sinänsä olisi iso ongelma, siitä vain seuraisi se, että painaisin entistä enemmän duunia opiskelun kustannuksella. Tämä taas mitä todennäköisimmin viivästyttäisi valmistumistani. Tätä hallitus tuskin tavoittelee, mutta minkäs teet.

En itse mielestäni ole erityisen tuhlaavainen henkilö, mutta rahatilanteeni on silti aika heikko, ja joudun budjetoimaan menojani tarkasti joka päivä. Varsinkin nyt, kun en saanut Tampereen kämppääni alivuokrattua ja maksan ainakin osan kesästä kahta vuokraa.

Vs: Politiikka
« Vastaus #355 : 25.07.15 - klo:22:06 »
Kiva, kun vasemmistopuolueet haluaa aiheuttaa aivovuotoa Suomeen sen takia, että saisivat kiusata rikkaita. Kateusverollahan ei ole mitään positiivisia fiskaalisia vaikutuksia edes, se on olemassa sen takia, että vasemmistopoliitikot saavat pönötellä, että: "Verotettiinpa taas rikkaita, heh." Vaikken välttämättä muutenkaan pysy aina kärryillä siitä, mitä vasemmistopuolueet yrittävät talouspolitiikallaan ajaa, kateusveroa en ymmärrä senkään vertaa.

Vs: Politiikka
« Vastaus #356 : 25.07.15 - klo:23:40 »
Aivovuoto tekee hyvää musaa.

Vs: Politiikka
« Vastaus #357 : 15.09.15 - klo:22:40 »
Nappikaupaahan tuo on pelattiin sitten lomarahoilla, palkoilla tai jollain tukien jäädytyksillä. Sinänsä nuo vuorolisät etenkin viikonloppuisin ovat kyllä hiukan kohtuuttomia ja lähinnä palvelusektorilla voisivat sekä pidentää aukioloaikoja, että laskea hintoja asiakasystävällisempään suuntaan. Eikä kyllä mielestäni yksikään ammattiryhmä nyt nälkään noilla tulevillakaan palkoilla kuolisi. Radikaalia reformia, jossa säilytetään lähinnä tietyt itseisarvoisen tärkeinä pidetyt julkisella sektorilla tässä kaivataan. Ongelma on mielestäni ennemmin tämän syöpäisen systeemin rakenteissa, kuin ihan suoraan palkkasummissa. Tällä hetkellä eläkkeistä maksetaan jo enemmän ulos kuin rahaa virtaa sisään, eli meidän eläkärahojemme tuotto on negatiivinen. Roskiin. Työttömyyskorvaus ja etenkin asumistukijärjestelmä ei kannusta työntekoon tai edulliseen asumiseen, joka nostaa vuokria kaikilta. Roskiin. Pätevyysvaatimukset ja palvelusektorin liian korkeat palkat hankaloittavat sekä nuorten että maahanmuuttajien pääsyä työmarkkinoille. Roskiin. Opiskelu on hiukan turhankin mukavaa ja tarvitsemmeko ihan oikeasti välttämättä näin paljon maistereita? Roskiin. Vapaus ja vastuu kulkevat käsi kädessä ja näin Suomen mittakaavassa äärioikeistolaisena (täältä tullaan homma) olisinkin yllättäen jakamassa kansalle lisää vastuuta ja vapautta.

"Pyhinä arvoina" haluan säilyttää suurinpiirtein nykyisenkaltaisen terveydenhuoltojärjestelmän, joka on ainakin jenkkien markkinavetoista systeemiä helvetisti halvempi ja oikeudenmukaisempi. Kyllä tässäkin hienosäätöä olisi, mutta mitään vallankumousta en kyllä keksi. Maksuton opetus on itseisarvoisen tärkeää. Se on sitten taas eri asia olisiko opiskeluaikaisen elämisen rahoittaminen työllä ja lainalla, kuten käsittääkseni useimmissa maissa asia on, huono juttu. Mutta nämä nyt ovat taas näitä lillukanvarsia. Oikeastaan kaikki muut tulonsiirrot, tukiaiset ja palvelut ottaisin diktaattorina lähempään tarkasteluun. Aivan kaikesta en tietenkään ihan hirveästi ymmärrä, mutta listani lienee silti konkreettisempi korjausehdotus kuin mikään puoluejohtajien suusta tullut.

- Eläkejärjestelmä on kallis ja nuorempia sukupolvia kohtaan täysin epätasa-arvoinen. Varsinaisesta työeläkkeestä, joka maksaa sinulle ja työnantajallesi 25% bruttopalkastasi, luovutaan asteittain. Nykyiset viisikymppiset makselevat suurinpiirtein nykyisten raamien mukaan uransa loppuun asti ja toivovat että nykyiset työeläkevarat riittävät. Tätä nuorempien osalta siirrytään asteittain huomattavasti pienempään eläkkeen tavoitetasoon, ja lopulta noin meidän ysäri-ikäisten kohdalla jäljellä on enää kansaneläkkeen tyyppinen hyvin pieni systeemi. Sanotaan nyt että maksaa noin 10% bruttopalkasta ilman sivukuluja aiemman 25% sijaan. Vaatii virkamiestyötä sen selvittämiseksi millä saadaan ihmiset pysymään pidempään duunissa. Sijoittamalla yksinkertaisiin indeksirahastoihin oman halun mukaisesti tämän päälle voidaan saavuttaa miellyttävä tulotaso vielä eläkkeelläkin tai vaihtoehtoisesti elää sata lasissa.

- Työttömyyskorvauksen ja asumistuen bruttomäärä Helsingissä yksinasuvalla on noin 1062 euroa. Asumistuki muodostaa tästä summasta reilut 400 kelan hyväksymällä maksimivuokrala 508. Verojen jälkeen koko vuoden työttömänä olleelta jää käteen 557 euroa työttömyystukea ja sen reilut 400 asumistukea. Järjestelmä käytännössä kannustaa pyytämään aivan kaikista asunnoista tolkutonta vuokraa, koska kela maksaa aika pitkälle ja oikeille ongelmatapauksille sossu sitten vielä vähän lisää. Järjestelmä ei oikein kannusta töihin eikä varsinkaan luoviin, mutta kenties hieman ahtaisiin asumisratkaisuihin, joka alentaisi vuokratasoa kokonaisuudessaan. Ei ole mitään sattumaa että kimppaasuminen on paljon yleisempää opiskelijoiden piirissä. Täten työttömyyskorvausta tiputetaan muutamalla satasella niin, että se on jotakuinkin kiinteänä summana sanotaan vaikka 650. Tällöin voidaan olettaa vuokrien tippuvan ja tässä ohessa syntyvän working-poor luokan ostovoiman nousevan siedettävälle tasolle. Ansiosidoinnaisen pituutta leikataan. Ehdotus vaatii jatkotarkastelua etenkin osalta lapsiperheiden että järkevän tukien poistumisprogression suhtene. Sinänsä white-trash poppoon lisääntymistä ei ole syytä kohtuuttomasti tukea, vaikkakin liian tiukka linja tulee aiheuttamaan ikäviä nyyhkyotsikoita.

- Working-poor luokka on uskoakseni valitettavasti tulevaisuutta, kuten jo edellä toin esiin. Saksan malliin palkat sen verran alas ja työttömyyskorvaus sen verran ankeaksi, jotta pääsemme nauttimaan palveluyhteiskunnasta, jossa olut maksaa normaalisti sen verran, että afterwork bissen ostaminen ei vituta, tai siivoajan palkkaaminen kotiin lauantaiksi ei kustanna kohtuuttomia. Kielitaitovaatimuksia höllemmiksi. Nuorille että näille refutseille siis järkevää hommaa. Tällaisessa yhteiskunnassa vähä epämääräisemmästäkin maahanmuuttajamassasta voisi olla jotain kansantaloudellista iloa, edes sen verran että päästäisiin +-0 tilanteeseen. Vähän hämärän peitossa toimiiko tämä ajatusmallini nyt ihan käytönnössä, pitäisi spekuleerata kansiksesta enemmän ymmärtävän kanssa. Saksan systeemiä joka tapauksessa kopioitu. Ilmainen koulutus mahdollistaa edelleen renki -> herra progression. Ökyt sitten asia erikseen, ollaan tyytyväisiä jos ihan kaikkia varojaan eivät perkeleet piilota Cayman saarille.

- Paljonko käytäntöä on opinto-ohjelmassasi? Onko puolissakaan kursseissa mitään järkeä? Voitaisiinko ihan rehdisti siirtyä koulumaisempaan ihan oikeasti vaativaan lukion jälkeiseen koulutusmalliin, eikä tähän viritykseen jossa tieteellisyyden nimissä sluibaillaan kuusi vuotta. Oikeasti kiinnostuneet sitten hakevat erikseen maisterihaussa. Jotain sakujen oppisopimusmallin tyyppistä messiin ihan sekä amikseen että tuohon amkin ja kandin ristisiitokseen. Koskee siis lähinnä näitä käytännöllisempiä aloja, nämä vilosohvit sun muut yleissivistykselliset heebot jatkakoot puuhasteluaan kulttuurin nimissä. Lisäksi olen edelleen sitä mieltä että yo-opintojen aikaset kulunsa voisi ihan hyvin maksella työ+laina kombolla, voivoi jos naapurin erkin faija antaa sille 500 taskurahaa ja mun pitää ottaa lainaa. Ei mee nallekarkit aina tasan, mittaa jo sopivasti sitäkin onko siihen opiskeluun jotain motivaatioita vai tarkoitus vain hengata. Minun yhteiskunnassani tosiaan ainakin paperilla olisi helpompi saada jotain baarimikon hommia, joissa sitten pohtia mitä elämältään haluaa. Ei sitä tarvitse lipastolla tehdä. Olis voinu mullekin tehdä ihan hyvää pari vuotta hakea motivaatiota tähän paskaan. Ongelmakohtana mielestäni lähinnä kysymys siitä, millä saadaan yritykset arvottamaan tutkintoja hallinnon toivomalla tavalla.

- Kuntia tuetaan valtion budjetista 8,5 miljardilla eurolla. Toivon koko sydämestäni että tuohon sisältyy muutakin kuin pelkät valtiotuet peräkorven kunnille. Lienee aika viimein myöntää, että koko maata ei pystytä pitämään asuttuna. Todetaan että niin harmillista kuin se onkin, Pihtiputaat sun muut saavat valitettavasti ryhtyä käymään terkkarissa kymmenien kilometrien päässä hieman Lapin tapaan. Ihmisillä on tietenkin oikeus asua keskellä ei mitään, kunhan odotukset lähipalveluista ovat ei mitään. Käytännössä tarkoittaa lähes maakuntien kokoisten kuntien kasaamista. Lapset tässäkin kai taas tulevat kalliiksi, kun koulutus pitää kuitenkin taata vaikka isäpappa olisi toivoton eräjorma, joka ei siedä nähdä yhtään ihmistä kymmenen kilometrin säteellä.

- Valtio ei luovu enää tuottavien yritysten omistuksesta markkinoiden kitinästä huolimatta. Nykyisen Tekesin starttirahasysteemin sijaan/ohessa perustetaan valtion sijoittajaryhmä, jolla oikeus investoida fiksuun start-uppiin joitain kymmeniätuhansia euroja. Oikein kunnon kapitalistien mielestä tämä nyt on markkinoiden turhaa sorkkimista, mutta itse en näe ongelmaa valtion tuottavassa sijoittamisessa vähemmistöosakkaana.

Oliskohan tuossa jotain yrityksen tynkää. Sen verran hankala aihe kokonaisvaltainen rakennemuutos makrotasolla, että pakko kyllä myöntää etten ihan varmaan puoliakaan kaikista liikkuvista osista ottanut huomioon. Kokonaisuudessaan tavoitteena tosiaan kannustavampi (tai painostavampi näkökulmasta riippuen) yhteiskunta, jossa ei laskeskella paljonko toi sai etuuksia ja mitä mä voin nyhtää sossust, vaan pyritään siihen geneeriseen innovointiin. Käytännössä tuossa toki jaetaan jo valmiiksi matalapalkkaisten alojen palkkoja entistä pienempiin osiin, toivotaan suuremman insentiivin itsnesä työllistämiseen luovan hyviä yritysideoita ja vähän kurmuutetaan syrjäytyneitä. Etiikastani voisi jollain olla jotain sanottavaa. Keskiluokan ja ylemmän keskiluokan näkökulmasta tätä olen tehnyt, ja uskon mallini olevan rahoituspohjaltaan sen verran kevyempi, että kohtalaisen menestyvän (50000) kokonaisveroaste laskee tasolle, jolla se on eurooppalaisittain kilpailukykyinen.

Sen voin kyllä sanoa että mitään höpinöistäni ei kyllä tapahdu ennen kuin IMF on ovella.
« Viimeksi muokattu: 15.09.15 - klo:22:47 kirjoittanut Henukki »
-

*

Poissa Turjake

 • Törö
Vs: Politiikka
« Vastaus #358 : 17.09.15 - klo:18:52 »
Sen vain sanon että

Itseäni ei kiinnosta paskan vertaa jos joku ruokakauppa on kiinni kaksi tuntia ajankohtana, jolloin ihmiset on muutenkin töissä tai lounaalla. Se, että bussit, metrot, junat, ratikat ja vastaavat pysäytetään on mun mielestä aivan pöyristyttävän itsekästä. Itselläni on onneksi vain neljän kilometrin työmatka, mutta ilmiselvää lienee kuitenkin se, että mielelläni kulkisin mielummin kymmenessä minuutissa työpaikalle lämpimän bussin kyyditsemänä kuin kävelisin tunnin sateessa. Erityisen ikävä tilanne on niiden kannalta, joilla on oikeasti sellainen pidempi työmatka. Onneksi teknologia on ihmeellistä ja tänä päivänä on myös mahdollista tehdä etätöitä.

Sen sanon, ettei millään lakkoilemalla ja töistä luistamalla tätä maata pelasteta. Työ on arvokasta ja kaiken yhteiskunnan hyvän perusta. Se tuntuu unohtuneen monelta. Se, että estetään muita tekemästä töitä on vain lisäsuolaa haavoihin.

Iltalehdessä oli juttu siitä kuinka kokoomusnuoret järkkäävät omia bussikyytejä välillä Helsinki-Otaniemi, jotta ihmiset pääsisivät töihin ja opiskelemaan. Sitten kommenttiosiossa jengi tapansa mukaan alkaa ulista ja itkemään miten typerää touhua tämä on ja miten muka jollain kokoomuslaisilla voisi olla ajolupa bussiin jne jne peruspaskaa. Jotenkin rupesi kuitenkin vituttamaan normaalia enemmän. Pieneen päähäni ei mahdu se, miten saadaan "huono uutinen" siitä, miten jengi yrittää olla mahdollisimman epäitsekäs ja taata sen maagisen työn tekeminen.

Jotenkin tuntuu siltä, että about Nokian myymisestä lähtien tämä maa on vajonnut entisestään ja entisestään katkeroituneempaan tilaan ja ahdasmieliseen ilmapiiriin. Työtä ei arvosteta ja jengi on tottunut liian hyviin etuihin ja elämiseen.

Jos tällä lakolla halutaan vaikuttaa hallituksen toimintaan, niin mielestäni pitäisi löytyä keino, jossa työnantajat ja yritykset eivät kärsi siinä sivussa. Firma, jossa olen töissä, joutuu käytännössä pysäyttämään yhtä lukuunottamatta kaikki tehtaat Suomessa ja voin sanoa, ettei tehtaiden pysäyttely ole se maailman yksinkertaisin tai halvin juttu. Takkiin tulee ja aika rankasti. Ennen kaikkea: turhaan. Mielestäni kannattaisi miettiä, kuinka paljon tällaisia lakkoja ja mielenilmauksia kaikessa yksinkertaisuudessaan on varaa tehdä.

En tiedä liittojen oikeuksista, mutta olen vähän saanut sellaisen mielikuvan, että aikoinaan on saatu vähän turhan hyvät sopimukset aikaiseksi ja nyt on sitten mahdotonta myöntyä lainkaan takaisin päin.

Jos sunnuntailisät ovat elinehto työntekijälle, niin silloin kuuluisi kyllä katsoa peiliin ja miettiä elämäänsä. Ihan varmasti löytyisi pätevää ja halukasta jengiä tekemään ns. puolikkaallakin sunnuntaipalkalla duunia. Mielestäni sunnuntailisän pitäisi olla paikallisesti sovittava ja siihen tulisi suhtautua kannattimena eikä lakipykälänä.
<+Cyna> Turjake on resetin paras tyyppi, aattelin mainita
<Tinglemies> välillä en itsekään erota pelaanko personaa vai nussinko törön kaa
<+mm. Detonat, coconuut, Linkkiro> Törö adminiks


ANIME ON PASKAA USKOKAA JO SKYWARD SWORD MYÖS JA DC

*

Poissa Tingle

 • Paavo
  • Academic Nintendo Club RY
Vs: Politiikka
« Vastaus #359 : 18.09.15 - klo:14:30 »
Lakkoilu olisi aika tehotonta ilman yhteiskunnallista haittaa.

Kokoomusnuorille vittuilu on kyllä ikävää. Kai heilläkin on oikeus osoittaa mieltään, vaikka siihen päinvastaiseen suuntaan.
« Viimeksi muokattu: 18.09.15 - klo:14:54 kirjoittanut Tingle »
<Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
<Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
<Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
<JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
<henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
<Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI

*

Poissa Turjake

 • Törö
Vs: Politiikka
« Vastaus #360 : 18.09.15 - klo:17:15 »
Lakkoilu olisi aika tehotonta ilman yhteiskunnallista haittaa.

Tottakai. Siksihän lakkoillaankin. Silti ns. sivulliset saavat näillä keinoin kärsiä liikaa. Pitäisi keksiä keino vaikuttaa suoraan hallitukseen. Älkää kysykö miten, olen vain wnb filosofi.
<+Cyna> Turjake on resetin paras tyyppi, aattelin mainita
<Tinglemies> välillä en itsekään erota pelaanko personaa vai nussinko törön kaa
<+mm. Detonat, coconuut, Linkkiro> Törö adminiks


ANIME ON PASKAA USKOKAA JO SKYWARD SWORD MYÖS JA DC

Vs: Politiikka
« Vastaus #361 : 18.09.15 - klo:17:18 »
Mite ois tää: äänestäkää paremmin.

EDIT: Joo, paska kommentti ja näin. Tosiaan, piti vain sanoa, että joo, vahingon tekeminen on painostuskeino, eli ymmärrettävää, mutta vituttaa, että sivulliset kärsivät. Itseeni lakko ei ole vaikuttanut mitenkään. Lähikauppa on auki kuten aina, ja pyörällä pääsee.

En ole koko jutusta oikein mitään osannut sanoa. Jotain hallituksen on kuitenkin tehtävä. Vika ei ole Sipilän hallituksen, vaan kahden edellisen, jotka ottivat krapularyyppyä lainalla ongelmien kohtaamisen sijaan. Nyt, kun krapula iskee, se iskee sitten vähän lujempaa. Yritystuista ja maataloustuista eivät poliittiset broilerit tietenkään leikkaa, etenkään keskusta, joten kai tämä on sitten ihan okei "jokin". Kyllä mulla muita ideoita olisi, mutta en osaa sanoa, ovatko ne parempia.

Vasemmisto huutaa, että Suomi on Euroopan kilpailukykyisin maa, mutta talousluvut eivät puhu samaa kieltä. Ammattiliitot antavat kilpailevia "ehdotuksia", jotka eivät millään muotoa täytä hallitusten toimien päämäärää. Superin ehdotuksetkin lähinnä lisäsi julkisia menoja ja teki yrittämisestä byrokraattisempaa ja kannattamattomampaa. Sitten itketään, että: "Kunnette leiki meiän kaa ja leiki tätä meidän leikkiä", kun ehdotetaan tulipalon sammuttamista bensalla.
« Viimeksi muokattu: 18.09.15 - klo:17:24 kirjoittanut Tube »

*

Poissa Echo

 • Touhoun ainoa miesbossi
  • Mun profiili
Vs: Politiikka
« Vastaus #362 : 09.12.15 - klo:19:57 »
Hyvä valtio kun ei pakolaisillekaan kelpaa.  xD

Enpä ainakaan ole hupiukko.

Vs: Politiikka
« Vastaus #363 : 07.05.16 - klo:01:11 »
Joo, Vihreiden nousu on ihan kiva juttu. Vähän pelottaa, mitä tulee tapahtumaan, mutta jos ne nyt seuraavat neljä vuotta pystyisivät olemaan tekemättä todella huonoja päätöksiä, olen ihan tyytyväinen.

Juuh jooh, ei tainnut toive toteutua.

*

Poissa Turjake

 • Törö
Vs: Politiikka
« Vastaus #364 : 24.06.16 - klo:16:37 »
Vau mitä vittua
<+Cyna> Turjake on resetin paras tyyppi, aattelin mainita
<Tinglemies> välillä en itsekään erota pelaanko personaa vai nussinko törön kaa
<+mm. Detonat, coconuut, Linkkiro> Törö adminiks


ANIME ON PASKAA USKOKAA JO SKYWARD SWORD MYÖS JA DC

*

Poissa Echo

 • Touhoun ainoa miesbossi
  • Mun profiili
Vs: Politiikka
« Vastaus #365 : 24.06.16 - klo:16:46 »
GG

Enpä ainakaan ole hupiukko.

Vs: Politiikka
« Vastaus #366 : 24.06.16 - klo:18:03 »
Hups.

Vs: Politiikka
« Vastaus #367 : 25.06.16 - klo:11:26 »
Tulee olemaan mielenkiintoista seurata, mitä tästä tapahtuu, mutta sääli silti. Hajoaakohan Iso-Britannia tämän johdosta? Skotlannin itsenäistyminen ja EU:hun liittyminen on aivan mahdollinen skenaario ja samoin on Pohjois-Irlannin liittyminen Irlantiin. Aika selkeästi kuitenkin oli nähtävissä ero, että näillä alueilla halu pysyä EU:ssa oli selkeästi suurempaa kuin Englannissa ja Walesissa.

Vs: Politiikka
« Vastaus #368 : 25.06.16 - klo:17:07 »
Uskoisin, että Pohjois-Irlannissa tulee olemaan todella raskaita aikoja lähivuosina. Unionistien ja nationalistien väliset haavat eivät ole vielä muutenkaan ummessa.

*edit* Toisaalta saatan olla väärässäkin. Ehkä tämä Brexit-kriisi yhdistää Pohjois-Irlantia.
« Viimeksi muokattu: 26.06.16 - klo:23:31 kirjoittanut Osireon »

*

Poissa Tapza

 • Luuseri
Vs: Politiikka
« Vastaus #369 : 09.11.16 - klo:06:00 »
Aikamoista.

Vs: Politiikka
« Vastaus #370 : 09.11.16 - klo:07:18 »
Älä ikinä epäile meemimagiaa. Olisimpa pistänyt edes rahaa Trumpille.

*

Poissa mosse

 • Mosse
Vs: Politiikka
« Vastaus #371 : 09.11.16 - klo:08:02 »
Kanadan maahanmuuttoviraston sivut kaatui.
[22:22] <+Linkkiro> Miks Mosse tietää kaiken >_>
[22:23] <+pandem> koska mosse on paras

Vs: Politiikka
« Vastaus #372 : 09.11.16 - klo:10:58 »
Voi juku :D

En kyllä ihan odottanut tätä. Eniten vituttaa, että Trump pääsee nimittämään korkeimman oikeuden tuomareita, muuten tämä voisi olla ihan hauskakin paskamyrsky, josta selvittyään jenkkien ois pakko laittaa jotain tolkkua tuohon meininkiin.

Onneksi en ole jenkkiläinen vähemmistöön kuuluva ihminen.

Nyt tulee mielenkiintoista seurattavaa, että mitäs kaikkea paskaa sieltä Trumpin taustalta paljastuu, ja miten nuo pussy grab -jutut etenevät.
« Viimeksi muokattu: 09.11.16 - klo:11:02 kirjoittanut Tube »

Vs: Politiikka
« Vastaus #373 : 09.11.16 - klo:11:43 »
Ei kyllä tullut yllätyksenä. :/

Vs: Politiikka
« Vastaus #374 : 09.11.16 - klo:11:49 »
Saapa nähdä kuinka paljon Trump pääsee noita lupaamiaan muutoksia toteuttamaan. Moni hallintoon kohdistuvista kuulostaa jopa ihan järkeviltä, mutta muut taas ovat suurelta osin hyvin lyhytnäköisiä ja omaan napaan katsovia.

Vs: Politiikka
« Vastaus #375 : 09.11.16 - klo:11:57 »
Eniten tässä hämmentää miten voimakkaat ihmisten reaktiot ovat tulosten julkistamisen jälkeen. Luuliko joku oikeasti Hillary Clintonin olevan hyvä presidentti? Trumphan on umpisurkea huutelija, mutta todennäköisesti ei saa läpi puoliakaan uhkauksistaan läpi.

Liittyy aiheeseen.

Vs: Politiikka
« Vastaus #376 : 09.11.16 - klo:12:35 »
Kanye 2020

Vs: Politiikka
« Vastaus #377 : 09.11.16 - klo:12:46 »
#vayrynen2018

Toisin kuin Vihreät ovat väittäneet, Helsingin sisääntuloväylien motareita ei tule korvata kaupunkibulevardeilla, ne tulee korvata perunapelloilla ja traktoreilla. Tehdään Suomesta taas loistava maatalousyhteiskunta!

Vs: Politiikka
« Vastaus #378 : 09.11.16 - klo:14:48 »
Ainoa maa, joka voi käyttää Trumpin slogania, on Britannia.

Let's make Britain great again.

*

Poissa Tapza

 • Luuseri
Vs: Politiikka
« Vastaus #379 : 09.11.16 - klo:15:10 »
Kieltämättä Clintonin merkittävin valttikortti oli se, että hän ei ole Donald Trump.

*

Poissa Echo

 • Touhoun ainoa miesbossi
  • Mun profiili
Vs: Politiikka
« Vastaus #380 : 09.11.16 - klo:15:59 »
Nyt päästään arpomaan tuleeko lähivuosina luodista vai kranusta.

Enpä ainakaan ole hupiukko.

Vs: Politiikka
« Vastaus #381 : 09.11.16 - klo:21:04 »
Nautin näistä hyvien ihmisten ympäri internettiä löytyvistä itkupotkuraivareista enemmän kuin on terveellistä. Todennäköisesti mitään meille (tai edes perusjenkille) asti näkyvää katastrofia ei tämänkään herran virkamieskoneiston tylsyttämästä puuhailuista aiheudu. Ja pienemmät asiat sitten otetaan taas ensi rundilla takaisin. Mitään isoja päätöksia läntiset demokratiat eivät saa virkamieskoneiston läpi ja kompleksien kysymysten selvittely kansanäänestyksillä on jo nykyisen retoriikan puolesta tyystin mahdotonta.

Sinänsä toki huolestuttavaa ja kuvaavaa kuinka heikosti duunareilla ja voisiko melkein sanoa jo alemmalla keskiluokalla länsimaissa menee että pölhöpopulismilla marssitaan voitosta voittoon joka suunnassa. Laidan toisella puolella osastolla Ville Niinistö sitten ollaan toki yhtä sekaisin nuolemassa hyvien ihmisten perseitä. Tällaisina aikoina sitä toivoisi Bismarckin tapaista ja kykyistä vahvaa valtiomiestä pidemmäksi ajaksi ruoriin kaitsemaan nahistelevia laitoja ja johtamaan valtiota (tai unionia) strategisesti ja määrätietoisesti eteenpäin oikeaan suuntaan vähän sinne tänne nykimisen sijaan.
-

*

Poissa Anty

 • Konduktööri
Vs: Politiikka
« Vastaus #382 : 09.11.16 - klo:21:25 »
<a href="https://www.youtube.com/v/bCo_XypJJus" target="_blank" class="new_win">https://www.youtube.com/v/bCo_XypJJus</a>
« Viimeksi muokattu: 10.11.16 - klo:06:56 kirjoittanut Anty »

Vs: Politiikka
« Vastaus #383 : 12.06.17 - klo:23:43 »
Rip hallitus 2015-2017, toivotaan että neuvotteluista selvitään ilman vaaleja.
Miksi?
<div class="signature">', $message['member']['signature'], '</div>';

Vs: Politiikka
« Vastaus #384 : 13.06.17 - klo:01:56 »
En kyllä ole ihan varma, että millä tavalla se Halla-aho olisi oleellisesti paskempi vaihtoehto kuin Soini. Ei vissiin millään, mutta muiden puolueiden on kiva keräillä pisteitä maalaamalla piruja seinille, vai?

Vs: Politiikka
« Vastaus #385 : 13.06.17 - klo:11:20 »
Ei ollut provoa, vaan ihan aito veikkaus. Ei olisi oudoin tapa, jolla puolueet pyrkivät omaa kannatustaan pönkittämään.

Halla-ahon liialliset vaatimukset olisi tietysti yksi vaihtoehto, mutta hallituspohjan kestävyyttä pohdittiin jo ennen kokoontumista muissa hallituspuoleissa, enkä vastaavaa muista tapahtuneen koskaan jonkun hallituspuolueen puheenjohtajan vaihtuessa.

Vs: Politiikka
« Vastaus #386 : 13.06.17 - klo:13:39 »
Ai että hyvää draamaa. Hallitusneuvotteluja vetää korruptiosta tuomion saanut kepulainen (Kaikkonen) kun hölmöjä sanavalintoja käyttänyt kaiffari on kelvoton yhteistyökumppani, vaikkei mitään kompromisseja edes tarvitsisi tehdä.

SMP:n paskahousut jotka toistelivat eduskuntavaalien jälkeen vaalituloksen kunniottamisesta ja kansan puheesta totesivat sitten suoraselkäisesti Audin kurvattua pihalta että eihän tämä ole kivaa jos ei voita ja voitaneen todeta että poliittinen ura useimmilta siis ohi kun persuleima kuitenkin pysyy mukana. Hallikselle toki tervemenoa ikioppositioon,

Tässäkään tilanteessa Mäntsälän oma poika ei saa sanaa suustaan ja jotenkin hämmentävästi onnistuu tästä sähellyksestä huolimatta entisestään Seniilipuolueen kannatusta tiputtamaan.

Poliitikot, hienoja ihmisiä kauttaaltaan. Soten jos vielä saisivat kustua niin vähenisi meikäläisenkin työt sopivasti.
-

*

Poissa Tingle

 • Paavo
  • Academic Nintendo Club RY
Vs: Politiikka
« Vastaus #387 : 13.06.17 - klo:18:15 »
Aika uskomaton sotku, vaikka Halla-aho omien sanojensa mukaan halusi vain pitää nykyisestä hallitussuunnitelmasta kiinni.
<Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
<Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
<Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
<JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
<henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
<Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI

Vs: Politiikka
« Vastaus #388 : 15.06.17 - klo:16:49 »
Nyt kun Sampo Terho on korvannut Timo Soinin "trioministerinä", niin kyseessä ei ole enää SOS-hallitus.

Vaan SOTe-hallitus.

Sattumaako? Enpä usko.
« Viimeksi muokattu: 15.06.17 - klo:16:51 kirjoittanut Osireon »

*

Poissa Tingle

 • Paavo
  • Academic Nintendo Club RY
Vs: Politiikka
« Vastaus #389 : 15.04.19 - klo:00:46 »
Veikkauksenne hallituksesta?

SDP, Vihreät ja Vasemmistoliitto ovat vaalien voittajat, ja tulevat hyvin toimeen keskenään. Edellisestä hallituskolmikosta pitää yksi puolue ottaa ylivoiman takaamiseksi, ja niistä lähimpänä demareita on vaalien alla vasemmalle astunut Keskusta (vaikka hävisikin vaalit). Kokoomuksen ja Perussuomalaisten kanssa tulisi vain riitaa. Keskustalla on myös perustulot ja nyhtökaurat vihreiden kanssa jaettavaksi, samoin ainakin puheissa koulutus vaikka juuh niin en usko edes minä mihinkään.
<Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
<Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
<Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
<JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
<henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
<Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI

Vs: Politiikka
« Vastaus #390 : 17.04.19 - klo:01:21 »
Vaalien isoin voittaja oli kyllä PS. Heilä oli suurin ääniharava ja pystyivät täydentää uusilla edustajilla enemmän ku vapaat paikat. Vihreät ja Vassarit  ovat toiset voittajat. Rinteen palaessa lomilta romahdutti SDP:n murskajohdon ja niin tulos olikin vaa +6, vaikka onkin eduskunnan suurin lisäys oli tämä heille varmastikin pettymys. Keskusta oli vaalien selkeä häviäjä, menettivät paikkoja jokaisesta vaalipiiristä esim. puolueena liike nyt "varasti" heidän helsinki- paikan. Pienpuolueista vahvin oli Liike nyt ja häviäjät oli Piraatit ja Siniset. Piraatit pärjäs vain kahessa piirissä, suurimmat tappiot tulivat Turusta, Tampreelta ja Espoosta.

Hallitusneuvottelut tulee olee vaikeat, Vanhanen meni möläyttämään ettei keput oo kiinostunut menemään hallitukseen mikä tietenkin vaikeuttaa asioita, Rinne ei halua PS:ää hallitukseen, pystyykö SDP löytämään sopimuksen Kokoomuksen kanssa? Jos pystyy on vaikea kuvitella että siihen mahtuu Vassarit koska edellisestä kerrasta ei jäännyt niin hyvä maku suuhun. Joten nopea veikkaukseni olisi SDP, Kokoomus, Vihreät ja RKP tähdittämä hallitus mutta pidän myös Tinglen veikkausta mahdollisena.

*

Poissa Tingle

 • Paavo
  • Academic Nintendo Club RY
Vs: Politiikka
« Vastaus #391 : 08.05.19 - klo:11:46 »
PUNAMULTAA PUKKAA
<Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
<Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
<Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
<JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
<henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
<Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI