Resetti

Pelaaminen => Muu pelikeskustelu => Aiheen aloitti: Jikkyooshaberiparodius - 10.05.08 - klo:19:35

Otsikko: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Jikkyooshaberiparodius - 10.05.08 - klo:19:35
Tehdäänpä tännekin viimein tällainen, jotta maailma olisi taas hieman parempi paikka elää.

(http://img376.imageshack.us/img376/6776/shmupsbannerki1.png)

Keskustelun aiheena shoot'em upit eli 2D-räiskinnät. Pelilajityyppien arkkivaarin parhaimmat päivät ovat jo takana päin, mutta sinnittely jatkuu vielä kolmenkymmenen vuoden jälkeenkin Virtual Consolen ja XBLA:n kaltaisten palveluiden ansiosta - iso käsi myös doujin-kehittelijöiden suuntaan. Mistään suuresta suosiosta ei varsinaisesti voi puhua, pääosa shmup-tarjonnasta kun ylittää vaikeustasoltaan useimpien pullamössöpelaajien kipukynnyksen. Toisaalta juuri haaste on se tekijä, joka vetää shmupien faneja puoleensa. Ei niin väliä vaikkei tekniikka olisi kaikkein tuoreinta ja juoni silkkaa huttua, 2D-räiskyttelyiden viehätys syntyy omien taitojen kehittämisestä ja ylittämisestä, ei mistään ulkopelillistä seikoista.

Rakentavan keskustelun ohella voidaan käyttäjien mielenkiinnosta riippuen järjestää myös pienimuotoisia shmup-kilpailuja ja ehdotuksia otetaankin avoimesti vastaan. Ja jos jollakulla sattuu olemaan ikävä NOF:n shmup-ketjun pistetilastoja, ne löytyvät täältä (http://foorumi.nintendo.fi/index.php?topic=2540.msg7822#msg7822) (Kiitokset ZeppelinK:lle kokoamisesta).

Lopuksi muutama semipakollinen linkki:
Shmups.com (http://www.shmups.com/)
Shoot The Core! (http://shootthecore.moonpod.com/)
Otsikko: Vs: Yleinen shmup-keskustelu
Kirjoitti: ZeppelinK - 10.05.08 - klo:20:04
Shmupit, niin ihana sarja, vaikka niin vähän tultu tahkottua. 
Konsolishmupeista on kokemusta vain R-Typeistä ja Ikarugasta, on siis muitakin tultu konsoleilla pelattua, mutta vain noita olen kunnolla tahkonut.
Lempiosastoni Shmupeista on kyllä Freeware-shmupit. Jotain niin mahtavaa, Cho Ren Sha, Warning Forever, kaikki uutta tyyliä edustavat (Rayhound ym.) ja viimeisin ja paras. Touhout. Touhou-genre on osunut muhun tässä lähiaikoina niin pahasti. Niin kauniit patternit ja vielä mukavaa pelattavaakin. Koneeltani löytyy nyt Ryu Jin Roku ja Perfect Cherry Blossom joista molemmat ovat pahasti koukuttaneet.

Vielä loppuun mukava screeni:
(http://img48.imageshack.us/img48/8198/touhou10fs4.jpg)

Jos jollain olisi intoa pitää täällä Shmup-turnaus... ;)
Otsikko: Vs: Yleinen shmup-keskustelu
Kirjoitti: Ann-Ti - 10.05.08 - klo:20:44
^Ajattelin juuri tuota samaa (turnausta siis). Vaikkapa Warning Foreveria, koska en päässyt NoF:issa siihen osallistumaan, ellei sitten Ebbo kaiva jotain freeware-shmuppia jostain. (Resetissähän emulointi-keskustelukaan ei taida olla kiellettyä ;))

Monet shmupit saadaan kyllä pilattua laittamalla pelaaja lentelemään anime-tyttelillä. Osuma-alue on paljon hankalampi hahmottaa ja miksi ihmeessä joku haluaisi lentää tytöllä. Kyllä sen alus olla pitää.
Otsikko: Vs: Yleinen shmup-keskustelu
Kirjoitti: Olimar - 10.05.08 - klo:20:59
Hei ebbo ARVAA minkä shmupin kokeiluversion latasin Marketplacesta?
Otsikko: Vs: Yleinen shmup-keskustelu
Kirjoitti: Jikkyooshaberiparodius - 10.05.08 - klo:21:33
Jonkun paskan Triggerheart Exelican kummiskin.

Ja olen kyllä valmis vetämään jonkinmoista turnausta, kunhan ensin löytyy passeli shmup sitä varten.
Otsikko: Vs: Yleinen shmup-keskustelu
Kirjoitti: Kraton - 10.05.08 - klo:21:58
Joo, joku turnaus voisi olla kiva.

Sitten Shmupeista... Mun lemppareita ovat kyllä R-typet ja Star Soldierit.
Otsikko: Vs: Yleinen shmup-keskustelu
Kirjoitti: Tzibo - 10.05.08 - klo:22:28
Hyi, lentävät tytöt. Löytäis Imperishable Nightin jostakin, kehutuin kait lentotyttöpeleistä...WOAH WTF mulla onkin se koneella! Nyt pelaamaan! Kirjotan tässä kohta jotain katsausta.

Joo, eli shmupit. En ole hyvä niissä, mutta pidän niistä. Omistan yhdenkolme kaupallista (Ikaruga, Imperishable Night, PCB), jonkin verran freewareja.


Ikaruga

... Jaa, enpä ole koskaan kuullut tästä MITÄÄN hyvää sanottavan. Totaalinen roskaläjä!

Not rly. Ihan kivahan tätä on pelata - osais vielä pelata paremmin niin varmaan nousisi uusiin sfääreihin pelaamisen ilo... Toteutus pelissä on loistava. Maisemat on huikeita, viholliset on mahtavia, polariteettisysteemi upea, musiikitkin todella hyviä. Tähän verrattuna Gradius I on ihan paskaa. On se tosin muutenkin.

Diamond Dodger

Seriously, what the heck? Mulla ei ole MITÄÄN hajua että kuka toi omituinen heppu on mitä ammutaan, mikä se vilkkuva naama siellä taustalla on, miksi musiikit ovat niin kummallisia, miksi koko pelin olemus on vähintäänkin omituinen? Jaa-a, en tiedä. Ihan hauska tätä välillä on koittaa pari minuuttia.

Chalk

Konjak... Sen työt on tosiaan mielenkiintoisia. Tän pelin pelimekaniikka on sen verran omalaatuinen että kyllä tätä jonkin verran jaksaa pelata, mutta sitten kun sen kanssa on tullut sinuiksi niin pelin todellinen olemus mielestäni paljastuu - ehkei tämä olekaan niin hyvä. Musiikit ja ulkoasu ovat ihan kivat mutta ydinpelimekaniikka vähän tylsä.

Echoes

Peli itsessään on loistavasti toteutettu. Musiikki ei herätä mitään suurempia tunteita, mutta sopii hyvin taustalle. Pelimekaniikka on hauskasti keksitty, mutta voisin väittää että peli olisi hauskempi, jos omistaisin esmes X0-padin koneelle (en ole varma toimiiko, mutta silti), koska tämä sopisi aika hyvin kahden tatin padille. Pelissä hienointa on mielestäni visuaalinen tyyli, ja se että räjähdyksissä on asennetta, vaikka tyyli onkin tuollainen neonvärinen.

Cho Ren Sha 68K

Kaikin puolin loistava. Visuaalinen tyyli, musiikit, räjähdykset, pelimekaniikka. En moiti.

Garden of Coloured Lights

Pelissä on plussaa visuaalinen tyyli sekä aseidenvalintamahdollisuus, mutten pidä ollenkaan taustan ärsyttävästä piipityksestä tai aseiden reload timestä... Ei reload time sovi mielestäni shmuppeihin. Bleh.

Grid Wars

Grid Wars on Geometry Wars -klooni, joka on toteutettu sen verran hyvin, että sitä ei periaatteessa enää pitäisi olla.... Aina se kuitenkin jostain löytyy. Mikäli Geometry Wars kiinnostaa, suosittelen. Ei tässä ole oikeastaan mitään vikaa.

Imperishable Night

Sanoin tuolla aikaisemmin, etten pidä lentävistä tytöistä shmupeissa. Enkä pidä vieläkään - poikkeus vahvistaa säännön. Imperishable Night on todella loistava peli jo pienen testauksen jälkeen... Musiikit ovat mahtavia, pelimekaniikka toimii ja mikäli bullet hellit maistuu niin tämä on oivallinen (dan)makuaistien hoivaamiseen. Suosittelen.

Perfect Cherry Blossom

Aika samaa laatua tämä on kuin Imperishable Nightkin. Ehkä vähän huonompi pelimekaniikaltaan mielestäni, mutta koska olen jotenkin kiintynyt tähän enemmän  (olen pelannut tätä enemmän...pitää pelata INää enemmän!) niin tämä on jotenkin itselleni vähintään yhtä kiva. Suosittelen myös.

rRootage

Jikkyn mielestä ABA Gamesin peleillä ei ole sielua. Jikky on aivan oikeassa. Jokatapauksessa niitä on mielestäni viihdyttävä pelata, eikä rRootage tee poikkeusta. Monta maata, paljon danmakua ja erilaisia pelimekaniikoita yhdistettynä hauskan abstraktin tyylin kanssa tekevät pelistä mielestäni yhden parhaista freewareshmupeista.

Rayhound

Hikware = Warning Forever & Rayhound (& 摩擦くん...huvittava :D). Rayhound poikkeaa muista shmupeista aika reilusti, mutta onnistuu siinä. Pelin tarkoituksenahan ei siis ole ampua vaan ohjauttaa vihollisen ammukset takaisin päin näköä. "Saat maistaa omaa lääkettäsi" sopii aika hyvin tähän peliin...loistavaa.

Titanion

Aika tylsä. Hieno visuaalinen tyyli mutta overall tosi tylsä.

Torus Trooper

Hahaa, Torus Trooper. Vauhdikas peli, tykkään todella paljon. Tunneliteema on todella hauska ja kyllä se on vaan niin kivaa ajella ja ammuskella.

Warning Forever

Bossia bossin jälkeen. Mahtava peli juuri siksi. Ohjaustyyli on vaikuttava ja on upeaa, että seuraava bossi riippuu aina tavasta miten tapat edellisen... Freewarepelien ehdotonta kärkeä, suosittelen.

Entäs ne, mitä olen vain kokeillut? Ne siis, mitä muistan kokeilleeni...

Space Invaders & Asteroids

Tarvitseeko selitystä, really? Alkuperäinen Space Invaders on bleh, Space Invaders Extreme on hauska.

Gradius

Hyi olkoon, Gradius I. Taitaa olla vähän liian retroa mulle, en pidä ollenkaan. Ainoa plussa on musiikki.

Sellaista. Toivottavasti löytyy tosta listasta jokaiselle jotakin...
Otsikko: Vs: Yleinen shmup-keskustelu
Kirjoitti: Agutski - 10.05.08 - klo:23:02
Aah, Shmupit ovat kyllä kovia, tässä listaa suosikki Shmupeistani
- Gradius, ihka eka shmuppi mitä oon pelannu, iskän sylissä vauvana tuli pelailtua aika paljonkin :)
- Gradius II, loistava peli, jonka latasin tässä eilen, ATM sellaset fiilarit, että sarjan paras
- Gradius III, SNES:n paras Shmuppi ehdottomasti
- Gradius IV, ihqt graffat :)
- R-Type, kiva, mutta miulle hiukan liian vaikee :P
- R-Type III, lähes yhtä vaikia
- Soldier Blade = Orgasmi
- Darius: Twin, tässä vaikuttaa lähinnä nostalgia, kun tää oli ekoja SNES-pelejäni: D
- Cho Aniki, lol ihme peli ja ihme musat :D vetoaa minuun
- Blazing Lasers, kovaa turbo kamaa :)
muuta ei tulekkaan nyt mieleen :)
Otsikko: Vs: Yleinen shmup-keskustelu
Kirjoitti: Jikkyooshaberiparodius - 10.05.08 - klo:23:39
Voisihan sitä toki itsekin kylmästi listailla tuntojaan kaikenmaailman schompeista...

Soldier Blade
Kovaa settiä, kuuluu niihin Turbo Graphicsin parempiin räiskintöihin ja on samalla Soldier-sarjan paras osa. Vaikeustaso justiinsa passeli, grafiikat miellyttää silmää, power upeissa piisaa vaihtelua, mutta koko komeudun kruunaa kyllä aivan hillitön soundtrack, jota kuuntelee ilokseen ihan muutenkin.

R-Type-sarja
Ei iske. Irem on selkeästi kuvitellut, että samojen kohtien sahaaminen ja ulkoaopettelu loputtomuuksiin asti on äärimmäisen hauskaa. Väärin. Lähes kaikissa shmupeissa tasojen ja viholliskuvioiden opettelu on lähes pakollista, mutta R-Typet vain vievät tämän kaiken aivan uudelle, masokismia  ja turhautumista uhmaavalle tasolle. Ongelmaa ei auta ajottain harvinaisen apaattinen tasosuunnittelu.

Space Impact
Tätä tykitettiin silloin joskus Nokian 3310 luurilla. Ei tätä hyvälläkään tahdolla voi erityisen mullistavaksi kutsua, mutta legenda mikä legenda.

Strikers 1945 I & II
Paskaa.

Castle Shikigami II
Animutyttelilentelyksi ihan okei tapaus, tosin Touhoutkin pärjäävät tälle kevyesti.

Cho Ren Sha 68k (http://www2.tky.3web.ne.jp/~yosshin/my_works/index.html)
Kuten Tzibo jo vihjasi, silkkaa loistoa. Freeware tarjonnan ehdoton helmi ja kuningas, en jaksa käsittää miten suurin osa vaahtoaa jostain rikkinäisestä Kamuista, kyllä Cho Ren Sha vie mokomaa mennen tullen.

G-Type (http://www.acid-play.com/download/g-type/)
Itse asiassa varsin onnistunut Gradiuksen ja R-Typen ristisiitos. Molemmista sarjoista napattu parhaat palat päältä ja lätkäisty ne yhteen peliin, niin hyvässä kuin pahassakin. Vaikeustason mukaan vaihtelevaa tasovalikoimaa on pakko kehaista ihan erikseen.

Nyt tuli sellainen tunne, että unohdin jotain oleellista, mutta no jaa.

Edit: No niinpä tietysti, perkele. Kyllä mie eebrozgin enkan siinä vielä uusiksi pistän...
Otsikko: Vs: Yleinen shmup-keskustelu
Kirjoitti: Tzibo - 10.05.08 - klo:23:44
Guxt?
Otsikko: Vs: Yleinen shmup-keskustelu
Kirjoitti: Samirai - 11.05.08 - klo:00:50
Itse en ole ikinä yhtäkään shmupia läpi päässyt, mikä ei ole kyllä ihme, kun suunnilleen kaikki Zeldaa vaikeammat pelit tuottavat vaikeuksia >_> Mutta siis silti pidän shmupeja melkeinpä parhainpana peligenrenä. Miksikö? Noh niissä saa enemmän onnistumisen tunteita kuin missään muissa peleissä yhteensä. Ei tarvi päästä kuin ekan tai tokan paikan bossi läpi ni on sama fiilis kun olisi juuri mennyt jonkun helpomman pelin läpi asti. Shmupit ovat myös hervottoman hyviä aggressionpurkamispelejä (<-- yhdyssana?). Ja siis shmupeihin ei tarvitse todellakaan pakolla keskittyä liikaa jos niitä pelaa niin kuin minä, eli about 10 minsaa silloin tällöin. Ebbo varmaan huutaa tuskasta tuon takia, mutta minusta ei ole koskaan ollut opettelemaan ammusten lentoratoja ynnä muita. Silti pidän siitä että saa oikeasti käyttää refleksejä oikein tosissaan, se kun ei nykypeleissä paljoakaan enää ratkaise, ellei sitten pelaa jotain turnauspeliä *köhmeleeköh* jossa oikea ajoitus on kaiken A ja Ö.

Aijoo ja maailman paras shmup on Astro Rock. Liekö kukaan edes kuullu >_>
Otsikko: Vs: Yleinen shmup-keskustelu
Kirjoitti: Tzibo - 11.05.08 - klo:00:52
aggressionpurkamispelejä (<-- yhdyssana?)
Joo.
Otsikko: Vs: Yleinen shmup-keskustelu
Kirjoitti: Kraton - 11.05.08 - klo:17:17
Itsekään en kyllä ole useita Shmuppeja ole päässyt läpi, mutta ainakin R-Type III Third Lighting tuli vedettyä ja siinä meni kyllä varmaan kuukausi, kun välillä vitutti niin paljon, että ei kehdannut pelata kun joutu aina alusta pelaa, kun meni elämät. R-Type turbografxilla yritän nyt Wiillä pelata ja hyvältä vaikuttaa.

Itse en edes paljoa tarvinnut muistella tuossa R-type 3:ssa, kun kerran meni kerran kuoli, siitä lähtien muisti aina miten meni. Se joku vittumainen alue, missä laser tuli ja meni miten vain oli kyllä vittumaisin ikinä. Sen alueen menin kyl läpi kun katsoin PC:lla läpipeluuvideota : D.
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: eebrozgi - 12.05.08 - klo:20:59
<-- NYAH NYAH (Edit: avatar vaihtunut)

Juu. Suurimpina innostajina tähän genreen ovat olleet Guxt, Ebo ja Ikaruga. Näiden johtamana olen oppinut pitämään genreä ihan uudessa arvossa ja metsästellyt uusia suhmuppeja vähän väliä. R-Type Finalin olisin juuri viime viikolla käynyt ostamassa, mutta Mikkelissä on näköjään muitakin kuin SeeÄssän ja WoWin pelaajia...
Otsikko: Shmup-turnaus 5
Kirjoitti: Jikkyooshaberiparodius - 13.05.08 - klo:13:54
Onko se lintu? Lentokone? Mitä väliä, sillä on aika aloittaa...

Shmup-turnaus 5: Fraxy (http://mokeron.hp.infoseek.co.jp/zg/fraxy_main.html)

Tämän turnauksen piinapenkin virkaa toimittaa Fraxy niminen, kevyesti Gradius-tabletteja aamupalaksi napsinut areenaräiskintä, jossa taistellaan bosseja vastaan. Mutta aiemmista kisoista poiketen paremmuutta ei mittailla refleksien vaan aivan muiden avujen saralla.

Fraxyyn kuuluu nimittäin varsin pätevä editori, jolla pystyy suunnittelemaan omia pomoja aina niin ulkomuotoa kuin ammuskuvioitakin myöten. Niinpä tällä kertaa osallistujat suunnittelevat bossin kyseisellä editorilla. Työt sitten jaetaan muiden kilpailijoiden ynnä koko kansan testattaviksi ja kukin äänestää oman suosikkinsa voittoon.

Hieman säännöistä: Pomojen suunnittelussa ei ole mitään rajotteita. Kaikenlaiset tekeleet danmakuhirvityksistä muiden shmuppien pomojen näköiskappaleisiin ovat sallittuja. Toisten töiden suoraa kopiointia ei suvaita, mutta toki ideavarkaissa saa käydä. Myös kaikenlainen kehittäväkeskustelu ja ideoidenvaihto on sallittua. Tähän ketjuun saa myös esittää mahdollisia kysymyksiä editoriin liittyen, itse ainakin pyrin parhaani mukaan sitten auttamaan. Luovuudelle annetaan tilaa myös aikarajan puolella, osallistumisaika päättyy vasta 6. heinäkuuta, jonka jälkeen seuraa äänestysvaihe. Luonnollisesti muhkeimman äänisaaliin kerännyt sitten korjaa voiton kotiin. Jos osallistujilla riittää intoa, voitaneen kultakin hyväksyä kisaan kaksi tai useampi eri työ.

Tiivistettynä:

Fraxy säännöt:
- Pomojen suunnittellussa ei rajoituksia
- Muiden töiden suora kopiointi kielletty
- Osallistumisaika päättyy 6.7.
- Eniten ääniä kerännyt työ voittaa

Ja täältä löytää kyseessä olevan pelin (ladatkaa english only-versio):
http://mokeron.hp.infoseek.co.jp/zg/fraxy_main.html (http://mokeron.hp.infoseek.co.jp/zg/fraxy_main.html)

Rohkaisevana esimerkkinä lätkäisen jakoon yhden itsesuunnittelemistani bosseista:
EBO-0X (http://www.mediafire.com/?myamiznxjx1)
Lisätkää siis tuo tiedosto pelin Enemy-kansioon, sitten voitte valita sen pelattavaksi. Kuten näkyy, ei tarvitse osata paljoakaan jotta saa loihdittua ruudulle edes jonkimoisen möllin. Ei muuta kuin onnea kaikille osaanottajille.
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: ZeppelinK - 13.05.08 - klo:14:53
Hahaa, onneks onkin pitkä kokemust tästä 8)
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Kraton - 13.05.08 - klo:19:47
Höh, ei kiinnosta. Ois ollut kunnon shmuppausta, eikä tämmöstä.
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Tzibo - 13.05.08 - klo:19:50
Höh, ei kiinnosta. Ois ollut kunnon shmuppausta, eikä tämmöstä.
Kraton. Innovaatiot ovat hieno asia ja mielestäni on ainakin hienoa nähdä muiden foorumilaisten työn taimia muunakin kuin hi-score-tuloksina. ;O
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Kasuli - 14.05.08 - klo:18:11
Kekek, koitan tässä juuri tehdä jotain. : p
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Jikkyooshaberiparodius - 18.05.08 - klo:21:53
EBO-ACALA (http://www.mediafire.com/?d3b4my5j16m)
Uusin hirmustus, kokeilkaa ihmeessä.
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Samirai - 18.05.08 - klo:23:17
Olipa taas sellanen bossi että oksat pois... Paljo muootoja, melkein liikaa tappoliikkeitä ja pitkä kuin velkavankeus, mutta hauska oli, ei voi muuta sanoa. Kuolin varmaan sata kertaa, mutta sehän kuuluu asiaan. Mera mera näitä. Muidenki luomuksia ois siisti kokeilla. Ehkä sitä omaakin jaksais värkätä jossain välissä...
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Protooh - 19.05.08 - klo:17:11
Wot? Onko kukaan pelannut Guardian Legendiä? Hieman varjoon jäänyt klassikko shump nes:sille. Myöskin mielestäni Star Soldier, Gradius ja sen spin-offit kuten Life Force (mahtava shmup) ovat erinomaisia. Tietty nämä ovat retroilijoille, mutta silti mahtavia. Testaamisen arvoisia.
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Jikkyooshaberiparodius - 20.05.08 - klo:13:32
Guardian Legendistä en ole koskaan kuullutkaan, mutta Gradiuksia on tullut toki pelailtua, kuten myös Soldier-sarjaa. Ja eivätköhän kaikki shmupit ole enemmän tai vähemmän suunnattu retroilijoille, sillä pelimekaniikan osalta ollaan pysytty varsin uskollisena kultavuosien juurille...

Ja sitten takaisin Fraxyn pariin. Lyön tässä saman tien näytille useamman pomon. Postaan ne tuoreusjärjestyksessä vanhimmasta uusimpaan, joten älkää ihmetelkö tason ankaraa "putoamista".

EBO-EVE (http://www.mediafire.com/?l0e5wym1tj5)
Aka Kaatunut Mankeli. Ensimmäinen bossi, jossa kokeilin eventien kanssa häröilyä. Lopputulos ei ollut aivan haluttu, mutta ainakin tuli opittua muutama varsin oleellinen asia eventien käytöstä.

EBO-TEKKAI (http://www.mediafire.com/?dw1wunguudh)
Lisää eventeillä häröilyä. Toisen muodon tasapainoitus battle rank satasella ontuu ja pahasti. Kaipaisi vielä kromia ja hienosäätöä pintaan.

EBO-RID (http://www.mediafire.com/?sxxpnantmd1)
Tasapainoitukseltaan aivan sekaisin ja muutenkin hieman innoton ilmestys. Ulkomuodon työstämisen kanssa kesti sen verran kauan, etten aluksi hennonut jättää tätä kesken... Meh.

EBO-YAMANTAKA (http://www.mediafire.com/?1nxtvo22bs5)
Uusin hengentuotteeni. Ensimmäinen muoto on (vielä) jokseenkin aneeminen, joten jos ei tunnu haastetta riittävän, niin korottakaa suosiolla battle rankia heti alussa. Silloin viimeinen muoto kyllä potkii persettä mitä suurimmalla todennäköisyydellä, mutta så kan det gå.
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Chilly^ - 21.05.08 - klo:16:05
Noita SNESin sivusta kuvattuja shmuppeja oon jonkin verran pelannut, mutta tänää latasin Ikaruga trialin. Meinas tulla jo easylla vaikeuksia tuossa ekassa levelissä, ei oo nää pelit oikee mun heiniä.

btw sen ekan bossin musa oli pöllitty iwbtg:stä
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Influ - 22.05.08 - klo:02:22
btw sen ekan bossin musa oli pöllitty iwbtg:stä

Rohkenen epäillä, että toisin päin. >_>
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Protooh - 22.05.08 - klo:08:40
Nyt tuli hieman katottua tuota virtual console shmup valikoimaa ja kaksi niistä kyllä loisti: R-Type Turbografxille ja Axelay snessille. Ne menee kesällä hankintaan. 
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: ZeppelinK - 22.05.08 - klo:08:59
btw sen ekan bossin musa oli pöllitty iwbtg:stä

Nyt tuli kyllä naurettua :)
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Agutski - 22.05.08 - klo:10:33
Nyt tuli hieman katottua tuota virtual console shump valikoimaa ja kaksi niistä kyllä loisti: R-Type Turbografxille ja Axelay snessille. Ne menee kesällä hankintaan. 
Soldier Blade on ehdottomasti paras VC:ssä :) Tokana tulee sitten Gradius 2 ja 3.
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Cyna - 22.05.08 - klo:15:01
Jepjep, tuli shmup-himo ja latasin Gradius III:n VC:stä. Loistopeli on, vaikka kuulema parempiakin löytyy.
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Jikkyooshaberiparodius - 24.05.08 - klo:15:06
EBO-TRILOKAVIJAYA (http://www.mediafire.com/?lf2sbnb8iwg)
http://www.youtube.com/v/11JomTweDDQ&hl=en

Tehkää nyt prkl muutkin noita bosseja.
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Odolwa - 24.05.08 - klo:19:17
(http://www.consoleclassix.com/info_img/Gun_Smoke_NES_ScreenShot3.jpg)

NES:in Gun.Smoke. Western-teemastaan huolimatta puhdasverinen shmup-peli, ja ainut hyvä western-teemainen peli.
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: ZeppelinK - 25.05.08 - klo:15:48
Toi on Run 'n Gun ;)
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Agutski - 25.05.08 - klo:22:56
UUH! Nyt kun olen Ikarugan ladannut X0:lleni, niin täytyy sanoa, että on kyllä paras Shmuppi Soldier Bladen kanssa mitä tiedän :O Musiikit ja grafiikat on rautaa ja pelattavuus on todella omaperäistä (se polar-sydeemi).
Chilly on kyl aika wuzzy, ku mie annoin Eboshidorille turpaan normalilla kuolematta kertaakaan :)
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Tzibo - 26.05.08 - klo:21:32
Ketsui: Death Label - Nintendo DS - (http://shootthecore.blogspot.com/2008/05/ketsui-death-label-for-ds-reality.html)

Joo-oh, eli tuommoinen on tulossa DS:lle. Mielestäni sillä on pari kohtuullisen merkittävää meriittiä.

1) Se on Caven
2) http://insomnia.ac/reviews/custom/ketsui/ - Arvostelusta 5 tähteä.

http://www.dsfanboy.com/2007/09/07/miharas-ketsui-ds-trailer-is-boss/
http://www.arika.co.jp/product/ketsui_hp/index.html

Ja mikäli on vanha uutinen niin voi voi - enpä ollut sitä tässä ketjussa nähnyt aikaisemmin.
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: ZeppelinK - 11.06.08 - klo:17:59
http://www.gametrailers.com/player/usermovies/217182.html
_Ei_voi_olla_totta_
Nyt halkeen riemusta, Metal Slug 7 ja vielä DS:älle <3
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: ZeppelinK - 11.06.08 - klo:18:10
Ainakin tähän asti Shmup-ketju on sisällyttänyt Run 'n Gunit, mutta jos haluat, voihan niillekkin oman ketjun tehdä.
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Jikkyooshaberiparodius - 11.06.08 - klo:18:14
Jees, sitten meillä olisi kaksi puolikuollutta ketjua yhden etäisiä elonmerkkejä osoittavan sijaan. Mielestäni ei ole mikään kardinaalimoka keskustella run'n'guneista shmup-ketjussa. Ja jos jotakuta siis oikeesti alkaa silleen ihan hirveesti kismittää tiedätteks, niin voin mä tuota otsakettakin hieman muokata.
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: ZeppelinK - 17.06.08 - klo:18:00
http://www.play-asia.com/paOS-13-71-z3-49-en-70-2o69.html
Siinä teille Shmuppia wiille! Oijoijoi, niin hyvältä näyttää, mutta ensin Corruption ja No more Heroes.
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: eebrozgi - 17.06.08 - klo:18:32
Ohoh! Ei ole edes paha hinta... Vois koittaakkin.
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Ann-Ti - 17.06.08 - klo:19:12
Lentäviä tyttöjä prkl!

Ja aseetkin aivan omituisia. Normaalit perustykit, jotka eivät häiritse peliä ja kunnon alus. Muuten ei pelin pelaamista edes harkita.
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Jikkyooshaberiparodius - 17.06.08 - klo:21:28
Aika pitkälti samaa roskaa lienee luvassa kuin kakkososan kanssa. Jos epäilyttää hankinta, niin eiköhän tuo kakkonen löydy jostain alta parinkympin PS2:lle.
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Maveric - 01.07.08 - klo:23:31
Tulipas tuossa äsken ladattua sellainen Shmuppi kuin Perfect Cherry Blossom (a.k.a. Tōhō Project). Ihan kivalta vaikutti alkukokeilun perusteella.
http://en.wikipedia.org/wiki/Touhou_Project (http://en.wikipedia.org/wiki/Touhou_Project)
Ei kannata edes katsoa jos ei pidä lentävistä maideista. English patch suositeltava.
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Ann-Ti - 17.07.08 - klo:13:56
http://wii.ign.com/articles/891/891517p1.html

Uusi Gradius WiiWareen. Pakko tyytyä horizontal-shootereihin, jollei verticaleja saa...
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Tingle - 04.10.08 - klo:14:30
Cho Ren Shanin latasin. Enpä ole ennen rakastunut peliin ensimmäiset viisi sekuntia pelattuani.
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: eebrozgi - 08.10.08 - klo:09:50
Omglol koitin äsken Salamander kakkosta, vaikuttaa liian hyvältä. Tarkoituksena ois vallata kohta alakerran telkkari, joka tukee kunnolla NTSC:tä...

E: Nyt pelasin väreissä ja kunnon ruudulla, hom num num. Tykkään siitä kuinka peli menee heti asiaan eikä alkupehmittelyä juurikaan ole.

Liikaa hyvää musiikkia kun jäi Fire Tripper (http://uk.youtube.com/watch?v=t0zYFXkt7xg) käyttämättä *_*

E2: Nyt on eka looppi läpi, eikä mikään ihme, kun contiuneja saa lykätä sisään niin paljon kuin lystää. Loop 02:ssa ei tietenkään mitään mahista kakkoskenttää pitemmälle pääsemisessä vielä.
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Tingle - 10.10.08 - klo:19:47
^ Salamanterihan oli se suolistopeli?

Tänään tulin maistelleeksi lisää freewareshmuppeja. rRootage, Warning Forever ja joku scarlet-touhou löysivät onnistuneesti tiensä kovelevylleni, valitettavasti yksikään ei toistaiseksi säväyttänyt. Ehdotuksia?
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: ZeppelinK - 12.10.08 - klo:20:58
http://v2.fi/uutiset/pelit/5577/Live-Arcaden-R-Type-saa-raiskintafanit-kuolaamaan/

ahh....
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: eebrozgi - 13.10.08 - klo:20:26
^ Salamanterihan oli se suolistopeli?
Kyllä. Itse tykkään kokonaisuutena enemmän kuin niistä Gradiuksista joita olen pelannut (I, II, III). Suosittelen.

Tänään tulin maistelleeksi lisää freewareshmuppeja. rRootage, Warning Forever ja joku scarlet-touhou löysivät onnistuneesti tiensä kovelevylleni, valitettavasti yksikään ei toistaiseksi säväyttänyt. Ehdotuksia?
Cho Ren Sha 68k, Guxt ja Ether Vapor on kivoja IMO. The Games Page (http://www.thegamespage.com/)lta löytyy myös pari.
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: eebrozgi - 11.02.09 - klo:10:45
Voin viimein levätä. (http://i302.photobucket.com/albums/nn92/eebrozgi/Guxt.png)
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: ZeppelinK - 14.07.09 - klo:13:25
Nyt ton Ikarugan boxillekkin ostin, kokemusta paljon Cube-versiosta, ja näin tulikin A-rankki suhteellisen helposti ekasta tasosta. Tokan tason alussa vielä parantelemisen varaa, mutta muuten senkin muistan.
Pahin muisto ehkä kolmostasosta. En osaa.
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Derium - 14.07.09 - klo:19:20
Shmup? Mikä toi nimi on olevinaan?

Jaa... Mä oon pelannut R-Typejä, I, II ja III. Sit on tietysti Space Invaders... Raideneitakin on tullu pelattuu joskus ja latasin netist jonku freeware shmupin, jos lennettii robotil joka ol ihan liian isokokoinen ----> suuntaan. En muista nimee lainkaa... Aika yksinkertane peli hienoil efekteil.

Kattelin tota Mavericin kertomaa Perfect Cherry Blossomii... Se näyttää iha hienolt. Jos joskus viittis hankkii sen, nii ois eka shmuppi jos on lentävä likka.
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Jikkyooshaberiparodius - 14.07.09 - klo:20:20
Jonkun pelilehden toimittaja sitä käytti vuonna kivi ja nakki ja shmup nimitys on sittemmin jäänyt elämään räiskintäpuristien keskuudessa. Sillä on monia tavattoman hassuja ominaisuuksia, kuten se, miten helposti sen typottaa vallan hulvattomaksi sanahirviöksi.

Ja sitten voisin näin ohimennen ylistellä Siter Skainin RefleX:ä.

(http://pds.exblog.jp/pds/1/200807/27/96/f0015796_21282290.jpg)

Kyseessähän on myös Kamuista tutun doujin-tiimin luoma vertikaalinen shmup, jossa tärkein kikka on vihollisammukset kilpistävä suojakenttä. Kilven saa kytkettyä päälle koska tahansa napin painalluksella, mutta tällöin ei voi ampua ja kun aluksen energiamittari laskee nollaan, ollaan kusi sukassa. Kilpi toki latautuu taas hetken odottelun jälkeen, kunhan pystyy hillitsemään liipaisinsormeaan tovin.

Kakku on kuorrutettu upean tyylikkäillä 2D-spriteillä ja henkeäsalpaavalla taustamusiikilla. Jokaisella pomolla on oma eeppinen tunnusteemansa ja tunnelma on muutenkin todella avaruusoopperamainen. Ylipäänsä monet yksityiskohdatkin on hoidettu suorastaan hurmaavalla pieteetillä eikä todellisia heikkouksia oikein löydy. Esimerkiksi jo pomon varoitussireeni on varsin munakkaan kuuloinen. Näillä meriiteillä kohotan RefleX:n omalla ”muikeimmat doujin-räiskyttelyt” listalla jaetulle ensimmäiselle sijalle Cho Ren Shan kanssa. 

Jos ei pelkää liikaa karmansa puolesta, niin alta löytyy linkit joista kyseisen pelin saa ladattua. 

http://rapidshare.com/files/201024056/Reflex.part1.rar (http://rapidshare.com/files/201024056/Reflex.part1.rar)
http://rapidshare.com/files/201075270/Reflex.part2.rar (http://rapidshare.com/files/201075270/Reflex.part2.rar)

Ja jos en saanut vakuuteltua tarpeeksi:  http://www.youtube.com/watch?v=m2eN-eIvbmE&feature=related  (http://www.youtube.com/watch?v=m2eN-eIvbmE&feature=related)
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: eebrozgi - 15.07.09 - klo:13:27
ja latasin netist jonku freeware shmupin, jos lennettii robotil joka ol ihan liian isokokoinen ----> suuntaan. En muista nimee lainkaa... Aika yksinkertane peli hienoil efekteil.
Cloudphobia? Oli ihan jännä, kerkesin koittaa trialia mutta läks vanhan kovalevyn mukana.
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Derium - 16.07.09 - klo:18:13
Kakku on kuorrutettu upean tyylikkäillä 2D-spriteillä ja henkeäsalpaavalla taustamusiikilla. Jokaisella pomolla on oma eeppinen tunnusteemansa ja tunnelma on muutenkin todella avaruusoopperamainen.

Jos jokanen biisi on noin hyvä nii sit toi kannattaa hankkii jo vain musiikkien takii!!! Harvas pelis on tuplabasari. Toi on vissii toka jossa tiedän olevan... Toinen jos on on Guilty Gear -peli sarja. Hyvii mättöpelei ^^

To: eezbrozgi
Juu, Cloudphobiahan se tais olla. Jaa... Robotti taisikin olla pienempi ku muistin... Mut tutult toi ainaki näyttää (katoin googlest).
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Tingle - 28.07.09 - klo:13:18
Pelasin Fraxya. Oli orpoa pelata hiiren ja nuolinäppäimen kompolla. En tule vähään aikaan pelin pariin palaamaan.

Reflex olikin sitten varsin makoisa, en vaan tajua tuon kilven toiminnasta kun se päälläkin tulen ottaneeksi osumaa :S

Touhoullekin ehdin jo lämmetä, mutta sitten huomasin pelanneeni trialia. En jaksaisi warettaa.
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Jikkyooshaberiparodius - 28.07.09 - klo:13:27
Reflex olikin sitten varsin makoisa, en vaan tajua tuon kilven toiminnasta kun se päälläkin tulen ottaneeksi osumaa :S
Totaalisen rikkinäisyyden välttämiseksi kilpi ei luonnollisestikaan suojaa fyysisiltä objekteilta kuten muilta aluksilta tai ohjuksilta.
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Jikkyooshaberiparodius - 26.09.09 - klo:16:56
http://www.gametrailers.com/video/tgs-09-mushihimesama-futari/56678 (http://www.gametrailers.com/video/tgs-09-mushihimesama-futari/56678)

"Urge to buy japanese Xbox 360... Rising!"

Vidoekuvauksesa tosin väitetään virheellisesti pelin ilmestyvän Live Arcaden puolella, vaikka peli siis tulee ihan levyllä.
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Tzibo - 26.09.09 - klo:16:57
No sittenhän sä voit toivoa, että siitä tulee region-free-versio ja jos tulee niin ostat ihan normiboksin. ;)
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: ZeppelinK - 26.09.09 - klo:18:48
Oha noita muitaki Shmuppeja vaan Japskiboxille, eli vaikka toi ois Region Free, nii Japsiboxi o shmupien ystäville parempi.
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Tzibo - 26.09.09 - klo:21:05
Joo, no tuota samaa ajattelinkin jonkin verran mutta en sitten tarpeeksi että olisin jättänyt viestini postaamatta. Ja aattelin vaan tuommosena ehdotuksena. :)
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Zoink - 27.09.09 - klo:17:59
http://kotaku.com/5368190/bullet-hell-shooter-creators-cave-going-region+free-for-next-xbox-360-game (http://kotaku.com/5368190/bullet-hell-shooter-creators-cave-going-region+free-for-next-xbox-360-game)  *awesome*
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Jikkyooshaberiparodius - 27.09.09 - klo:19:40
Tulin, eikä ollut edes serlat ulottuvilla.

"This will have a direct impact on whether Espgaluda II and other titles will be localized for America," Asada warned us. "So it's probably a good idea to pick it up!"
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Jikkyooshaberiparodius - 25.10.09 - klo:00:05
http://www.youtube.com/watch?v=HEL-g-_1cyM (http://www.youtube.com/watch?v=HEL-g-_1cyM)

SE ON TULOSSASDASDASDASD
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: eebrozgi - 25.10.09 - klo:00:06
OLEN SAMAA MIELTÄ
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Tzibo - 25.10.09 - klo:00:10
Millä toi on tehty | kuka teki musat | kuka ohjelmoi | kuka teki graafisen puolen |koska tuo tulee | KERTOKAA POJJAAT
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: eebrozgi - 25.10.09 - klo:00:12
Game Maker en kerro | Minä tein musat, trailerin biisi on tosin Raidenista | Minä kasasin | Ebo teki grafiikat | -COMING SOON-
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Tube - 25.10.09 - klo:03:39
Kewliltä näyttää. Vähän enemmänkin tehty kuin kolme tuntia pelimoottoria ja "Eihän tä nyt toimi, mutta laitetaan videota purkkiin ja YouTubeen, vaikkei tossa kyllä ole puolia tekstuureistakaan"-tyylistä on pitkä matka :) Ihan kiva että ihmiset jaksaa :)
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: ZeppelinK - 25.10.09 - klo:08:07
Oli kyllä aivan pirun siistin näkönen!

Pliis, kuvatkaa vaikka camstudiolla, ei tota tonne vasempaan yläkulmaan :(
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Tingle - 25.10.09 - klo:09:14
Näyttää äärimmäisen hauskalta *_* Olisiko musiikkia erikseen jostain saatavilla?

Oma ketju olisi ollut enemmän poikaa tälle tekeleelle. Tästä pelistä puhutaan vielä.
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: eebrozgi - 25.10.09 - klo:12:48
Oma ketju lienee tuleva silloin kun demo pulpsahtaa ilmoille.

Täytän kumminkin Tinglen toisen toiveen: Stage 1 (http://vaihtovaippa.webs.com/peli_saattaa_olla_vihertava_v2.mid)
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Jikkyooshaberiparodius - 25.10.09 - klo:12:51
Kiitos kaunis kaikille positiivisesta ja lämpimästä vastaanotosta. Oman ketjun tekaisemme tälle jahka demo julkaistaan, joten odottakaahan vain. asdasd eebro

Ja kaupan päälle muutama screenshot, että pysyy hypejuna liikkeessä.

Co-op (http://img190.imageshack.us/img190/6751/1finalbosscoop.png)
Player 2 (http://img190.imageshack.us/img190/6559/1finalbossplayer2.png)
Vic Viper (http://img190.imageshack.us/img190/2967/1finalbossvicviper.png)
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Tingle - 25.10.09 - klo:13:34
Korvani tihkuvat hunajaa. En erottaisi kovien budjettien peleistä ellen tietäisi *_*

Täytän kumminkin Tinglen toisen toiveen: Stage 1 (http://vaihtovaippa.webs.com/peli_saattaa_olla_vihertava_v2.mid)

Mikä jätkä. *_* Hrr..
Joo niin olen  :>
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Cyna - 25.10.09 - klo:14:34
Stage 1 (http://vaihtovaippa.webs.com/peli_saattaa_olla_vihertava_v2.mid)

Mikä jätkä. *_* Hrr..

[edit] B)
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Riby - 25.10.09 - klo:17:04
Arvatkaapas kuka on pelannut peliä itsensä Ebon kanssa? ;D
Aivan uskomattoman loistava peli siis on tulossa, vinkatkaa tästä jollekkin suomalaiselle pelimedialle ja maine sekä kunnia on taattu. :)
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: eebrozgi - 25.10.09 - klo:17:34
Arvatkaapas kuka on pelannut peliä itsensä Ebon kanssa? ;D
o/

Aivan uskomattoman loistava peli siis on tulossa, vinkatkaa tästä jollekkin suomalaiselle pelimedialle ja maine sekä kunnia on taattu. :)
Mit *_*
Mutta joo, kiitos minunkin puolestani sydäntä lämmittävistä viesteistä. :)
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Riby - 25.10.09 - klo:17:42
Joo joo! Kattokaas lähetätte uutisvinkkiä vaikka johonkin Pelaajaan, niin ne tekee mielellään pikku-uutisen suomalaisesta harrastelijavoimin tehdystä freeware-pelistä. Varsinkin kun peli on noin laadukas. Sitten seuraavaksi linkkiä jollekkin ulkolaiselle peliuutisointisivulle.
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Tingle - 25.10.09 - klo:18:46
Mistään Game Maker -peleistä olla kyllä pelilehdissä kiinnostuneita ._.

Ellei sitten toteutus ole jotain ylimaallisen upeaa.

E: Jaa tässä on kooppikin :0 No kyllä sitten varmaan
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Orhyanos - 25.10.09 - klo:19:03
Pojat perkele, vaikuttaa varsin eeppiseltä. Näin ensivaikutelman perusteella diggaan ainakin musiikeista ja sangen taiteellisesta värimaailmasta/retrosta lookista. Ja näyttää muutenkin kaikin puolin laadukkaalta ja ennen kaikkea sellaiselta shmupilta, johon ei ole vaan randomilla lätkäisty vihollisia toivoen parasta.

Hypehypehype.
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Pallokala - 03.03.10 - klo:21:31
Pelasin tänään Ikarugaa Dreamcastilla. GC-versio vaikutti aika hirveältä tämän jälkeen. DC:llä ruudunpäivitys (pal-versiossa on vain 50hz-tuki) ja ulkoasu oli muutenki parempaa kuin GC:lla kiitos VGA:n ja 60hz-tuen takia. Tuli hankittua myös Under Defeat, Border Down, Triggerheart Exelica ja Zero Gunner 2. DC:llä kun pyörii poltetut pelit ilman modipiiriä ^^. (Ei tarvitse edes mitään erillistä käynnistyslevyä)
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Tingle - 04.06.10 - klo:14:19
Pelasinpa eilen piiitkästä aikaa Cho Ren Shania ja selviydyin krediitittä kuutoskenttään :o Pojoja napsahti reilut kaksi miljoonaa, mikä tietäisi tuossa ikivanhassa ennätystaulussa neljättä sijaa.

Kyllä tämä vielä jonain päivänä läpi menee >:0
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Jikkyooshaberiparodius - 04.06.10 - klo:14:24
Hajoa kakkoslooppiin :3 (http://www.youtube.com/watch?v=Igej6WV0g3g)
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Samirai - 28.07.10 - klo:23:29
Ilkeitä veijareita nuo Blizzardin otukset. Ovatpa nyt menneet ja laittaneet shmupin (http://v2.fi/uutiset/pelit/11948/Starcraft-IIsta-loytyy-arcaderaiskinta/) Starcraft II:n mukaan. Tuohan pitää pian ostaa!
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Tzibo - 04.08.10 - klo:21:00
Piupauta 3D:nä (http://www.siliconera.com/2010/08/03/treasure-developing-a-3d-action-shooting-game/) ja vielä Treasurelta, johan on! Tarkoitetaankohan 3D:llä sitä "tulee-ulos-ruudusta"-3D:tä vai sitä "ei-ole-2D"-3D:tä?
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Jikkyooshaberiparodius - 04.08.10 - klo:21:55
Miltei kaikki Treasuren viimeisimmät räiskyttelyt mahtuvat tuohon "3D action shooter" lokeroon tavalla tai toisella, joten tuo työnalla oleva uusi peli voi olla mitä tahansa taivaan ja maan väliltä. Project RS3 toki maistuisi, mutta uskoni Treasureen SotS:n jälkeen on sen verran vahva, että luulisi lopputuloksen olevan silkkaa laatua tuli sieltä sitten mitä tahansa.
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Pallokala - 31.08.10 - klo:00:15
Aiemmin tänä kesänä Neo Geolle tullut Fast Striker on tulossa Dreamcastille. http://faststriker.com/

(http://blog.ngdevteam.com/img/fsscreens.jpg)

Himottaa. Limited Edition tulee kyllä hankittua.
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Jikkyooshaberiparodius - 02.09.10 - klo:19:00
Raiden Fighters Aces (http://www.youtube.com/watch?v=1Vg5qlyhrQY) saapuu vihdoinkin lokakuussa Eurooppaan. Kyseessä on siis eräänlainen Raiden spinoff-sarjan kokoelma Xbox 360:lle, johon kuuluu Raiden Fighters, Raiden Fighters 2: Operation Hell Dive ja Raiden Fighters Jet. Jaappanissa ja Amerikoissahan peli julkaistiin aika päiviä sitten, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan - varsinkin kun porttausta on kovasti kehuttu.
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Fariator - 02.09.10 - klo:19:34
Jos tuon jostakin kivaan hintaan sitten saa, niin voisi hommata. Enemmän käyttöä arcadetikulleni, hihi.
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Jikkyooshaberiparodius - 09.09.10 - klo:08:56
Nyt tuli vastaan todellinen helmi: Flame Zapper Kotsujin (http://www.pc98.org/flamez.html) on alun perin japanilaiselle NEC PC-9801 tietokoneelle julkaistu doujinräiskyttely ja voi jestas sentään minkälainen ilmestys se onkaan. Ruutu on jatkuvasti täynnä vihollisia ja luoteja sekä harvinaisen miehekkäitä räjähdyksiä jotka levittävät tulta ja tappuraa kuin Battle Gareggassa ikään. Eikä unohdeta upeaa musiikkia, joka saa pään vuotamaan silkkaa hunajaa. Kaiken kruunaa luonnollisesti helvetin nopeatempoinen ja koukuttava pelattavuus, jossa on paljon samaa taikaa kuin esimerkiksi Cho Ren Shassa tai vaikkapa Siter Skainin peleissä.

Jos kiinnostus heräsi, täältä (http://www.megaupload.com/?d=Q1E4ROKZ) löytyy latauslinkki pakettiin, joka sisältää itse pelin sekä tarvittavan emulaattorin pelin pelaamiseen. Samasta kasasta löytyy FZK:n ohella mm. mainio Gradius klooni sekä ikivanhoja Touhou-sarjan edustajia, joita kannattaa myös testailla.
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: eebrozgi - 09.09.10 - klo:09:24
Suosittelen myös. Sain kymmenen sekuntin välein "HOLY FUUUUUCK.>)>)>)"-kokemuksia ja peli muistutti minua miksi olen onnellinen videopelejä pelatessani.
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Pallokala - 15.09.10 - klo:22:25
Mushihimesama Futarista on näköjään tulossa reprintti
http://www.play-asia.com/Mushihimesama_Futari_Ver_1.5_Platinum_Collection/paOS-13-71-br-49-en-70-3yu5.html

Voisi tohon hintaan hankkia kun noin halpakin on vaikka onkin platinum-kannet. Alkuperäistä ei viitsi ostaa kun se on niin kallis ja muutenkin muita pelejä joita pitäisi ostaa.
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Jikkyooshaberiparodius - 16.09.10 - klo:07:28
http://shmups.system11.org/viewtopic.php?f=1&t=33111 (http://shmups.system11.org/viewtopic.php?f=1&t=33111)

(http://i826.photobucket.com/albums/zz183/weils82/Miscellaneous/radiant_xbla.jpg)

MISSÄ MUN SERLAT (http://www.youtube.com/watch?v=lfakyXCo_mY)
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: eebrozgi - 16.09.10 - klo:08:43
aprilliako dfhsfjh

asdfghastihta
yajit

Tällä kertaa olen tosissani: Boksi on ostettava.
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Pallokala - 16.09.10 - klo:08:57
Toivottavasti tämä vaikuttaa Saturn-version hintoihin.


Ja kunpa tässä ei olisi niitä animevälivideoita niin saa tekosyyn hankkia tämän Saturnille. :)
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Jikkyooshaberiparodius - 16.09.10 - klo:09:46
Jää nähtäväksi, alkuperäisversioita selvästi arvostetaan: Ketsui ja Alien Soldierkin ovat yhä hinnoissaan porttauksesta huolimatta. Säästökuurille on ruvettava joka tapauksessa, kun itseltäkään boksia ei vielä löydy. Onneksi tuo julkaisu ei ole aivan nurkan takana mutta silti aaaaaah oooh drooool. Vielä kerran, miljoonan aurinkokunnan voimalla: VOI KYLLÄ.

Ja kunpa tässä ei olisi niitä animevälivideoita niin saa tekosyyn hankkia tämän Saturnille. :)
Älä manaa :[ Onneksi tuossa trailerissa näkyi osia alkupätkästä eli toivon mukaan niitä ei saksita poies (ja olihan Ikarugankin XBLA versiossa käännetty kaikki tekstit tasojen alussa).
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Pallokala - 17.09.10 - klo:19:44
http://www.eurogamer.se/articles/2010-09-17-varldsexklusivt-deathsmiles-kommer-till-europa

:>

vois hankkii jonku tikun boksille.
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Fariator - 27.11.10 - klo:01:27
Latasin tänään Omega Five, Triggerheart Excelica ja Guwange.

Tykkään kahdella edellä mainitusta simosti, jälkimmäisimpään pitää perehtyä tarkemmin.

Pisteitä Triggerheartissa nyt huoraamassa.  :3
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Pallokala - 03.12.10 - klo:13:54
Lainaus käyttäjältä:  Cave feisbuukissa
Some of our fans may be familiar with our upcoming Muchi Muchi Pork/Pink Sweets Japan release. We currently have talks over some of our other Japan-only titles ongoing with overseas publishers, but our producer Asada-san is currently thinking about making the MMP/PS double pack region free. Feel free to send him some feedback here: blog360@mail.cave.co.jp

:o
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Bkkjunk - 14.01.11 - klo:22:54
Deathsmiles (http://en.wikipedia.org/wiki/Deathsmiles) julkaistaa Euroopassa 18. helmikuuta!!  :3

Edit: Äh, en huomannut tuota Pallokalan viestiä. Kuitenkin ennakkovarasin Deluxe Editionin ja hintakin oli vain 21,95€.
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Pallokala - 14.01.11 - klo:23:14
Juu ja 24.2 on tulossa Muchi Muchi Pork/Pink Sweets -tuplapaketti joka toimii myös PAL-koneissa.

Lähtee kyllä ensi kuussa molemmat pelit tilauskseen.
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Coldi - 19.01.11 - klo:17:06
PELASIN SOLDIER BLADEN LÄPI. HITTO OLEN KUNINGAS.

OIKEESTI
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Agutski - 19.01.11 - klo:22:47
Good job! Varmaan paras shmuppi, jonka saa Wiille laillisesti :)
  Itse olen viime aikoina vääntänyt shmuppeja lähinnä vaan boxilla, koska Cave <3. Ketsui (tosin mamella), Mushihimesama Futari ja ESPgaluda 2 ovat räjäyttäneet pääni useaan otteeseen mahtavuudellaan viime viikkojen aikana. Voi sitä fiilistä, kun saa pelin välillä sujumaan kunnolla ja näkee kuinka pistemittari ahmii pojoja ja pikkuruinen alus selviää tiukimmastakin tilanteesta värikkäässä, mutta helvetillisessä luotisuihkussa. Maltankin tuskin odottaa ensi kuussa euroopassa julkaistavaa Deathsmilesia, joka myöskin kuuluu Caven mestariteoksiin  :)      Jos vaan Caven pelit shmupit kiinnostavat, niin äkkiä Mame ja Ketsui lataukseen ja rillit huurussa porailemaan! Siitä, jos siiten pitää, niin Mushi ehdottomasti tilaukseen play-asiasta :) lähtee alle kolmella kympillä ja toimii pal-boxeissa  :)
  PARHAUTTA (http://www.youtube.com/watch?v=35rX1WWqulw)
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Sotakoira - 20.01.11 - klo:16:49
Hiton hyvä tuo kappale tuosta Mushihimesamasta. Kattelinpa sitten tuossa YouTubesta pelikuvaa pelin vikasta bossista.

MITÄ VITTUA
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Jikkyooshaberiparodius - 20.01.11 - klo:17:39
Teretulemas shumppien ihmeelliseen maailmaan.
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Pallokala - 21.01.11 - klo:12:59
http://www.youtube.com/watch?v=TG10TZYYNaM
JES! Vihdoinkin tuli varmistus aluevapaudesta tälle.

Ekassa painoksessa tulee mukana soundtrack-cd.
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Bkkjunk - 13.05.11 - klo:16:16
http://kotaku.com/5801530/american-xbox-360-owners-enter-bullet-hell

Tulisipa tännekin...  :(
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Pallokala - 13.05.11 - klo:19:35
Rising Star Games julkaisee tuon aika varmasti täällä. Jenkkeihin tuo tulee vain ladattavana koska Cavella ei ole enää julkaisijaa jenkeissä (välit poikkii Aksysin kanssa taiijotain).

Ottaisin kyllä mielummin minkä tahansa muun Caven aluelukitun pelin kuin DSIIX:n.
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Pallokala - 28.07.11 - klo:12:27
http://www.midlifegamer.net/2011/07/dodonpachiresurrection/


Ketsuimoodista ei mainittu mitään mutta kai tämäkin kelpaa ^_^
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: eebrozgi - 14.09.11 - klo:19:42
Yhtäkkiä Radiant Silvergunin XBLA-julkaisupäivä ja saan boksin kikkailtua mokkulalla nettiin. Latailee tuolla, valmistelen kehoani...Kylmät väreet get. Tosi eeppinen peli, eka kenttä vaan pieksee minua pitkin seiniä. *_* Täytyy porata lisää.
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: eebrozgi - 17.09.11 - klo:15:05
Onko teillä muilla hörhöillä Radiant Silvergunia? Nettico-op kiinnostaa.

Jos ei ole, mutta boksi löytyy ja shmupit kiinnostavat edes pätkän verran niin LADATKAA. Tämä peli on peli.
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Jammu - 17.09.11 - klo:16:27
Latasin Radiant Silvergunin.
Pelasin 30 min.
Vittuunnuin eka kenttään.
Latasin Reploja.
Söin sipsejä ja katsoin niitä 3H.
Nerokasta tuumasin.
Pelasin lisää.
En päässyt eka kenttää läpi.

Treasure teki sen taas. Ei kun poraamaan ehkä tämä lähtee tästä kunhan sisäistää nuo aseet ja niiden käyttötarkoituksen sekä levelaus mekaniikan. Ja bossejen "hajottaminen" on aivan loistava idea  ^_^
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Tingle - 17.09.11 - klo:20:22
Nettico-op
Taidankin hankkia tämän nopeammin kuin kuvittelinkaan.
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Orhyanos - 18.09.11 - klo:15:41
Poraa Gradius V... hanki muutama crediitti... mene tyytyväisin mielin nukkumaan.
Huomaa seuraavana päivänä, että auto save oli off. Rage.
Koita silti uudestaan... pelaa Type 2:lla... hanki aluksen ympärille neljä laaseria ja TUHOA KAIKKI.

Olen nähnyt valon.
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Tingle - 28.09.11 - klo:14:26
Trouble Witches on tällä viikolla XBLA:ssa tarjouksessa. Onko 400:n pojon arvoinen?
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Bkkjunk - 28.09.11 - klo:14:43
Itse ainakin tykkään, jotkut taas eivät. Olisin ostanut kyllä sen tuolla 400 msp:llä jos olisi muutama viikko sitten tuo tarjous ollut.
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Coldi - 28.09.11 - klo:15:15
Trouble Witches on tällä viikolla XBLA:ssa tarjouksessa. Onko 400:n pojon arvoinen?

Et ole tosissasi. Mietin ostoa muutaman kuukauden, ja lopulta ostin tuon muutama päivä sitten. DS:ÖDFSF;D:S;D:S&¤&=#)%¤F;

Se on shmup, hauska moinen, kokeilkaa trialia. Kokoversiossa on kuusi kenttää + pari moodia ja paljon erilaisia hahmoja.
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Tingle - 13.12.11 - klo:22:48
Jamestown oli oikein mukava kokemus. Vaikeusaste ei ummikoille ole liian korkea ja mukava kun peliä on vaihteeksi tarkoitus pelata tasoissa eikä kerralla putkeen :3
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Jikkyooshaberiparodius - 20.05.12 - klo:21:42
(http://i.imgur.com/3GFOx.png)

IME MUNAA DODONPACHI >) (http://www.youtube.com/watch?v=nohsA4R_1HU&t=9m56s)
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: eebrozgi - 23.08.12 - klo:20:42
Eschatos eli GSOTY 2011 saa jatkoa.

Ginga Force (http://www.youtube.com/watch?v=8dmzkX1p1lE)

Olen ONNELLINEN. >)>)>)
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Jikkyooshaberiparodius - 23.08.12 - klo:20:52
(http://i.imgur.com/njxxU.gif)
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Tingle - 02.10.12 - klo:15:39
Salamander osaa olla kyllä epäreilu
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Tingle - 02.10.12 - klo:23:22
Life Force onkin Salamanderin alias. Aivoni olkoot seuraavat kaksi milleniumia täynnä saapasta.

Mutta joo, esittelen anc:n shmuppiturnauksessa Final Bossia. Tykkäsivät kovasti B)
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Tingle - 24.10.12 - klo:14:33
Radiant Silvergun on kyllä kivaaAAA tässähän on miekkaaAAAAAAA

aaaaAAAAAAAaaaaaa

aaaAAAaaaa
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Jikkyooshaberiparodius - 31.10.12 - klo:18:41
Pistetään tämä nyt tänne, kun en muutakaan keksi.

Treasurella uusi peli työn alla yksinoikeudella 3DS:lle (http://www.nintendolife.com/news/2012/10/sin_and_punishment_developer_treasure_working_on_3ds_exclusive)

Sin & Punishment 3DS? Kyllä kiitos.
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Tingle - 31.10.12 - klo:18:57
Treasurea 3DS:llä? Kyllä kiitos.
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Jikkyooshaberiparodius - 18.12.12 - klo:17:20
Ginga Forcen tuorein traileri (http://www.youtube.com/watch?v=MB6BVTo2Tyk)
It's like one of my japanese animes!

Julkaisu 14.2.2013 kermit.gif
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Tingle - 18.12.12 - klo:17:50
lol joku anime peli
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Jikkyooshaberiparodius - 17.01.13 - klo:22:03
∀kashicverse -Malicious Wake- (http://www.youtube.com/watch?v=kbH8AeIj2wg)

(http://i.imgur.com/WGa7X.gif)
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: eebrozgi - 14.02.13 - klo:01:25
Hyvää Ginga Forcen (http://www.youtube.com/watch?v=ZzmFuXQgNTc) julkaisupäivää, ystävät.

Täytyy saada töitä. ;___;
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: eebrozgi - 25.04.13 - klo:01:53
http://www.alltynex.com/

Siter Skainin shmuppitrio, The Tale of ALLTYNEX, aiotaan lokalisoida yli merten ja tuoda Steamiinkin.
Kyllä. Jumalauta, kyllä.
Äänestin jo greenlightissä, pitää punnita kuinka paljon rahaa viskaan kickstarteriin. Olisi eka kerta.
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Tingle - 31.05.13 - klo:20:05
R.I.P. Cave

Muistoa kunnioittaen. (http://youtu.be/KXhSYYsN26w) Ehkä sitä Caven SMT MMO:a voisi vielä joskus paukuttaa.
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Jikkyooshaberiparodius - 31.05.13 - klo:20:14
Valitettava homma, mutta onhan tuota odoteltukin jo tovi. Vaan mistä sitä tietää, jos Caven shmuppitiimi tekee toaplanit ja nousee uusin siivin tuhkasta.

Saidaioujouhun oli toisaalta hyvä päättää. Jonkin sortin ympyrä varmasti sulkeutuu, kun oikeilla asetuksilla peli pelaa itse itsensä. (https://www.youtube.com/watch?v=Vpq0T8QqgIg)

Ehdotan Qutea Caveksi Caven paikalle.


Ja paskanmarjat. (http://www.neogaf.com/forum/showpost.php?p=60418497&postcount=298) Bileet on peruttu.
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: eebrozgi - 27.08.13 - klo:22:47
Recca (http://www.hardcoregaming101.net/recca/recca.htm) on nyt vihdoin julkaistu laajemminkin kuin muutamaksi kappaleeksi Famicomille, saatavilla 3DS:n Virtual Consoleen vitosella. Ostin.

Ja on tämä yhä vaan sairain shmuppi mitä olen ikinä pelannut. Peliä ei ihan älyttömästi kiinnosta että se pyörii NES-raudalla, paskaa lentää kaikenlaista ja kaikkialle äänen nopeudella ja kuolemien välttämiseen ei ole mitään paniikkipommeja tarjolla. Poweruppeja on kyllä pari, nekin huitovat ruudun laidasta laitaan vaihdellen sisältöään sekunnin välein viiden eri aseen väliltä. Kai tätä on tällä kertaa pakko opetella pelaamaankin kun olen rahani tähän vihdoin sijoittanut. < _   >

Ikarugan/Radiant Silvergunin/Gradius V:n ohjaajalta tulleen Kokugan (http://kokuga.net/index_e.html) hommasin myös jonkin aikaa sitten, kyseessä huomattavasti säyseämpi ja vapaasti skrollaava räiskintä häröllä, valikoitavalla kenttärakenteella. Tässä on kanssa moninpeli jopa neljälle pelaajalle ja koko peli suunniteltiin sen kokoiseksi, että vain yhden 3DS:n omistajan tarvitsee omistaa peli ja loputkin porukasta voivat kokea koko pelin Download Playn kautta. Testattiin tuota Jyväskylässä restiporukalla ja oli kyllä sangen messevää menoa.

Ja kasettipesässä istuu Kid Icarus Uprising... Voisikohan 3DS:stä tulla joskus shmupeille se, mitä XBOX360 on niille kotikonsolipuolelta? PSP:n tarjonnasta en kyllä tiedä juuri mitään.
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: eebrozgi - 26.08.15 - klo:00:21
Eschatos ja Qute mainittu vissiin useempaankin kertaan tämän sivun aikana. Kyseessä on siis koko genren lempiyksilöni, suoraviivainen ja vauhdikas roiskinta aivan hiton (https://www.youtube.com/watch?v=4FICCXD9Aww) hunajaisella (https://www.youtube.com/watch?v=hrcNHERRyCI) soundtrackilla (https://www.youtube.com/watch?v=2pqX2ZRumVQ). harmi vaan että sen pelaaminen ja suositteleminen sisältää aikamoisen kynnyksen, kun se on vain japanissa julkaistu peli, vain XBOX360:lle. Regionvapaa sentään edes.VAAN EI ENÄÄ. (https://twitter.com/DegiGames/status/636253283598733312)

(https://pbs.twimg.com/media/CNRs_VgWcAAiXEN.png)


Eschatos tulee Steamiin. Hintaa lupailtiin viidentoista dollarin tienoille.

Tämä on paras peliuutinen toviin ei herranjesta aaaAAAHAHAHHAA
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: eebrozgi - 17.09.15 - klo:20:54
Ja huomenna sitä sais ;) ;) B) >) ;) (http://store.steampowered.com/app/378770)
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Tingle - 09.05.17 - klo:23:38
You beat it! Your skill is great!

Teki mieli shmuppia, joten latasin Neogeon klassikkoteoksen Blazing Starin Switchillel. Tekele sai Nintendolifeltä kiitettävän arvosanan. Oma arvosanani olisi enemmänkin: juuh ja jooh. Nykyisiin luotihelvetteihin verrattuna peli on melko kesy, tosin tuohon aikaan kaksiulotteisen räiskintöjen genre olikin enemmän joka miehen juttu. Lisäkrediittejä sain toki syöttää yhtenään, mutta keskinkertaisten pelitaitojeni lisäksi tähän vaikutti myös pelin sekavuus. Grafiikat ovat sinänsä ihan nättejä, mutta etenkin pelin taustat on ahdettu täyteen tavaraa ja kimalletta. Siinä on sitten vaikea erottaa vihollisluotia taustagrafiikasta, ja vihollisetkin hyppivät taustalle ja peliin mukaan vähän miten sattuvat. Lopulta peli jäi kesken, sillä unohdin painaa conttariruudulla pelin jatkumaan.

Ihan pätevä peli, jonka parasta antia on sen eriskummallinen engrish. Tästä lähin pelaan vain jikkyooshaberiparodiuksen ja eebrozgin suosittelemia ja tekemiä shmuppeja.
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Tingle - 11.05.17 - klo:02:56
Don't be panic! I have a bad hunch!

Pelasin uusiksi ja paremmalta tuntui. Muistin myös ottaa kuvaruudunkaappaukset legendaarisista lausahduksista.

Stay Cool! Someone wakes the noise up!
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Jikkyooshaberiparodius - 10.06.17 - klo:13:52
Tästä lähin pelaan vain jikkyooshaberiparodiuksen ja eebrozgin suosittelemia ja tekemiä shmuppeja.
Hei Paavo, Monolith (http://store.steampowered.com/app/603960/Monolith/) julkaistiin Steamissa pari päivää sitten. Roguelite ei tästä paljoa shmupimmaksi enää pääse ja jos yhtään helpottaa, niin sekä minun että eeron nimi komeilee lopputeksteissä. Kaikki mukaan mamboon!
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Tingle - 10.06.17 - klo:18:04
Mitä mutta eihän tämä ole Final Boss voiko joku selittää?!!??!!?
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Cyna - 10.06.17 - klo:18:52
Oisko special thanks.
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Tingle - 19.06.17 - klo:22:25
Monolith ostettu'd, ladattu'd, ja pelattu'd. Kuolin kahdesti, pääsin jonnekin viemäriin asti. Vallan mainio pelihän tämä. Shmupeissa nautin eniten kuivuna pysymistä keskellä taiteella suunniteltua luotisadetta, satunnaisluodeilla ei aivan samoihin sfääreihin päästä. Pomotappelut olivat upeita ja sopivan lyhyitä, ja luolareippailunakin peli on oikein kiva :)
Otsikko: Vs: Shmup-keskustelu
Kirjoitti: Jikkyooshaberiparodius - 19.06.17 - klo:23:40
Täysin satunnaisesta luolastoilusta ei ole kyse, sillä kaikki huone- ja vihollislayoutit ovat käsinsuunniteltuja (taisiko niitä olla 300-500 per kerros). Vain huoneiden ja poweruppien asettelu vaihtelee, mutta toki tuo huoneiden pelkkä määrä vaikuttaa siihen, että yksittäisten huoneiden laatu- ja haastetaso heittelee aika hurjasti.