Resetti

Pelaaminen => Muu pelikeskustelu => Aiheen aloitti: Tapza - 18.10.08 - klo:21:53

Otsikko: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: Tapza - 18.10.08 - klo:21:53
(http://img222.imageshack.us/img222/227/finalfantasyni6.png)


Pienimuotoisen tutkimustyön jälkeen huomasin, ettei foorumilta tosiaan löytynyt omaa ketjua tälle legendaarisempaakin legendaarisemmalle pelisarjalle. Kaikin puolin hyvänä ihmisenä päätin siis korjata tämän vääryyden ja pykätä topicin samantien pystyyn. Kiitokset otan vastaan myöhemmin ja mielellään jossain toisessa yhteydessä.

Eli; Final Fantasy, tai lyhyesti FF, on Squaren luoma roolipelisarja joka sai alkunsa muuan Hironobu Sakaguchin aivoituksista. Vuonna 1987 Square oli miltei konkurssin partaalla, joten Sakaguchi päätti nimetä uuden projektinsa "Final Fantasyksi" (Viimeinen fantasia omg) koska siitä mitä todennäköisimmin tulisi firman viimeinen peli. Vaan kuinkas kävikään, uusi peli oli jättimenestys ja siitä muotoutui Squaren uusi lippulaivasarja. Tähän mennessä pääsarjan pelejä on ilmestynyt kaksitoista kappaletta, mutta näiden lisäksi löytyy vaikka mitä spin-offeja ja jatko-osia (esim FFX-2 ja FFXII: Revenant Wings). Pelisarjan pohjalta on myös tehty kaksi elokuvaa.

Mikä Final Fantasyissa sitten oikeastaan on ideana? Noh, pääasiassa kulkea ympäri valtavaa pelimaailmaa, taistella vihollisia vastaan, kehittää hahmoja, lukea (tai myöhemmissä osissa kuunnella) roppakaupalla dialogia ja katsoa käsittämättömän pitkiä superiskuanimaatioita pelien taisteluissa. FF:t ovat erittäin tarinavetoisia pelejä ja tunnettuja yllättävistä juonenkäänteistään. Pelit sisältävät usein myös hahmojen välisiä ihmissuhteita ja niiden tutkimista sekä melko syvällistä, filosofista pohdintaa. Kannattaa siis tosiaan varautua lukemaan runsaasti raskasta tekstiä ja seuraamaan pitkiä keskusteluita hahmojen välillä, mikäli pelisarjaan aikoo jossain vaiheessa tutustua.

Itselleni Final Fantasy on yksi tärkeimpiä ja rakkaimpia pelisarjoja ikinä. Ennen Zeldoja, Marioita, Metroideja sun muita oli ainoastaan FF. Se oli ainoa isompi pelisarja johon olin tutustunut ja koska se sisälsi paljon "aikuismaisia" juttuja (syvällinen tarina, paljon tekstiä jne.) olivat kyseisen saagan pelit myös ainoita joita kehtasin myöntää pelaavani (Spyrot sun muut olivat muiden silmissä sen verta lapsellisia ettei niitä voinut julkisesti mainita). Nyt kuvioihin on luonnollisesti tullut muita pelisarjoja, joista osan mainitsinkin aiemmin tässä kappaleessa, mutta FF ei ole (toisin kuin monet aiemmat suosikkisarjani) jäänyt mihinkään. Sillä tulee aina olemaan tärkeä paikka sydämessäni ja pidän sitä edelleen yhtenä parhaimmista pelisarjoista koskaan, vaikka RPG:t noin muuten eivät varsinaisiin lempipeleihin kuulu.

Ensimmäinen Final Fantasyni monen muun tapaan oli se legendaarinen seitsemäs osa. Peli on saavuttanut oikeastaan jo naurettavan korkean aseman pelaajien silmissä, yhtä suureen ja agressiiviseen fanilaumaan nimittäin harvoin törmää. Itse kuitenkin pidän seiskaa edelleen parhaimpana Final Fantasyna, mikä voidaan hyvin pistää sen piikkiin että se tosiaan oli esikosketukseni sarjaan ja samalla ensimmäisiä videopelejä joita koskaan pelasin. Valitettavasti pelaamani versio oli ei-niin-laillinen (naapurin poika kävi asentamassa tietokoneelle) ja se päätti tiltata jo pelin alkupuolella (Cosmo Canyonissa, ennen Bugenhagenin saarnaa). Pääsin siis kunnolla kokemaan tarinan vasta vuosia myöhemmin kun ostin PS1:n version omakseni.

Ehkä on kliseistä pitää FFVII:tä sarjan parhaimpana osana. Mutta uskokaa, minä rakastin sitä jo ennen kuin tiesin mistään fanipojista tai pelin kuuluisuudesta, vaikutuksesta pelialaan jne. Tarina oli yksinkertaisesti suurempi ja mahtavampi kuin mikään aiemmin näkemäni ja koko peli vaikutti niin mahdottoman suurelta, että se pakostikin jätti lähtemättömän vaikutuksen pieneen, juuri pelaamiseen tutustuneeseen pikkupoikaan. Vielä tänäkin päivänä jaksan hakata sitä kuin päivääkään ei olisi vierähtänyt sen ensikokeilusta ja edelleen peli kaikkine osa-alueineen (tarinalle erityismaininta) tekee suuremman vaikutuksen kuin yksikään toinen saman viihdeformaatin edustaja.

Vuosia myöhemmin tutustuin PS2:n FFX:ään ja vasta sen myötä tutustuin sarjaan kunnolla ja tajusin miten suuri juttu se loppujen lopuksi oli. FFX on niin ollen myös yksi tärkeimpiä pelaamiani pelejä ja pidän sitä edelleen mainiona tekeleenä, mutta näin jälkeenpäin katsottuna PS1:n FF:t ovat yksinkertaisesti parempia etenkin hahmojen ja pelimaailman osalta. Kympin hahmot olivat suurimmaksi osaksi melko tylsiä (Auron selvä poikkeus) ja maailmankartan puuttuminen tekee pelistä erittäin putkimaisen, mikä on omissa kirjoissani iso miinus. Tarinan osalta peli on kuitenkin edelleen vakuuttava, sanoivat muut mitä tahansa. Pelin suurimmat juonenkäänteet ovat kaikessa absurdiudessaan hyvinkin toimivia.

Muista osista en jaksa tähän aloitusviestiin sen enempää turinoida, vaan annan vuoron teille. Ehkä joskus myöhemmin, jos jaksan enää vastaavanlaista tekstimäärää ruudulle syöttää.

Anyways; Keskustelkaa.


Otsikossa typo. Välilyönti ennen yhdysviivaa, jos alkuosa on kaksi- tai useampiosainen. Korjasin. -Tube

Ah, ah! Oh god! -Pilkku

>__> -Tapza
Otsikko: Vs: Final Fantasy-sarja
Kirjoitti: Kraid - 18.10.08 - klo:22:01
Hieno pelisarja. Se on vain kerta kaikkiaan pakko sanoa.
Otsikko: Vs: Final Fantasy-sarja
Kirjoitti: mosse - 18.10.08 - klo:22:04
Final Fantasy IX. Silkkaa parhautta.
Otsikko: Vs: Final Fantasy-sarja
Kirjoitti: Luistonesto - 18.10.08 - klo:22:27
Final Fantasy IX. Silkkaa parhautta.
Samaa mieltä.

Muutkin ovatkin sitten jääneet paljolti kokematta.
Otsikko: Vs: Final Fantasy-sarja
Kirjoitti: Temathael - 18.10.08 - klo:23:29
VI on mielestäni reippahasti paras. Sitten tulee ysi. Laadukas pelisarjahan tämä.
Otsikko: Vs: Final Fantasy-sarja
Kirjoitti: Kraid - 19.10.08 - klo:17:29
Pakko kirjoittaa jtn. enemmänkin, kuin että sarja on loistava jne.

--

Ensimmäinen Final Fantasy-peli jota pääsin "vähän" koittamaan, oli tämä VIII. En hirveästi siitä välittänyt, mutta oli sekin ihan hyvä. Huomattavasti heikompi verrattuna FFIX:ään, jota menisin itsekkin väittämään parhaimmaksi Final Fantasy-peliksi. Kiitos juonen ja hahmojen.

Final Fantasy VII:tä en ole koskaan pelannut, mutta uskon sen silti olevan niin hyvä, mitä sanotaan.

Kaverilla oli myös aikoinaan Chocobo Racing (hyvä tavaton kun sitten joskus aikoinaan tajusin, että tämähän liittyy jollakin tavalla Final Fantasyyn!). Se oli oikeasti loistava "ajopeli", vaikka tosin ratoja oli vähän liian vähän. Mutta musiikit ja se pirteys (huumoriakin oli myös seassa paljon) olivat hyvässä harmoniassa keskenään. Erityisesti tällainen on jäänyt itselleni mieleen Chocobo Racingista: klikkaa! (http://www.youtube.com/watch?v=1fM-sq9ySUY&feature=related)

Sitten ilmestyi GC:lle Final Fantasy: Crystal Chronicles, jonka oletin heti olevan mahtava roolipeli. Mitä vielä - pelihän oli hirveätä kuraa... tai siis, hirveätä kuraa, jos olit odottanut sen olevan jonkun FFIX:n kaltainen teos. Moninpeli olisi toiminut vallan mainiosti ohjaimilla, kuin jollain GBA:lla (sama juttu on kyllä FSA:n kanssa). Se oli tosiaan yksi syy miksi pelin laitoin vaihtoon aika nopeasti, mutta oli niitä syitä enemmänkin; nimittäin pelissä joutui kantamaan jatkuvasti sellaista ihme kuppia. No, saihan sen toki lykätä apurille (oliko se joku Moogle? En muista) jos väsyi sen kantamiseen, mutta idea oli silti hirveä. Vastukset olivat myös liian haastavia, jos ei ollut kehittänyt hahmoaan tarpeeksi (siis liikaa), aina sai olla parantamassa hahmoaan jossain välissä. Ja aargh, ne helvetin karavaanit! Eipä käteen jäänyt muuta positiivista kuin musiikit ja hyvä opening.

--

Final Fantasy Tacticsit ovat muuten oikein loistavia pelejä. Eivät onneksi flopanneet samalla tavalla, kuin Crystal Chroniclesit. Pidän paljon.

--

Enkä minä omistakkaan kuin kaksi Final Fantasy-peliä, mutta odottakaapas kun saan käsiini PS1:n muistikortin ja PS1:lle ilmestyneet FF:t. Ai niin, pitäisi tuo FFXII myöskin ostaa, mutta siitä tuppaa löytymään vain tuota platinaversiota. Ja jos voisi koskea myös noihin DS:lle ilmestyneisiin remakeihin...

Loppukevennys (http://www.youtube.com/watch?v=5vvkssNx5oc). Wanha toki, mutta hauska.
Otsikko: Vs: Final Fantasy-sarja
Kirjoitti: Kraton - 19.10.08 - klo:19:45
FFVII:sta tuli mun lempipeli kans ja itsekin rakastuin siihen ennenku edes kuulin että sitä pidetään super parhaana pelinä.

Mun mielestä parhaat aidot FF:t on FFVII,VIII, IV ja V. Tuota VI:sta en ole ku ehkä viisi tuntia pelannut ja ei kiinnosta pelata yhtään enempää ja IX:n olevinaan hieno tyyli ei jotenkin säväyttänyt. Aidot Final Fantasyt taiskin loppua tuossa X:n tai XI:n jälkeen.

Noi muutkin FF:t on hyviä kuten Tacticsit.
Otsikko: Vs: Final Fantasy-sarja
Kirjoitti: Temathael - 19.10.08 - klo:20:09
Tuota VI:sta en ole ku ehkä viisi tuntia pelannut ja ei kiinnosta pelata yhtään enempää ja IX:n olevinaan hieno tyyli ei jotenkin säväyttänyt.
Olet jäänyt aika paljosta paitsi... : 0
Otsikko: Vs: Final Fantasy-sarja
Kirjoitti: mosse - 19.10.08 - klo:20:17
Tuota VI:sta en ole ku ehkä viisi tuntia pelannut ja ei kiinnosta pelata yhtään enempää ja IX:n olevinaan hieno tyyli ei jotenkin säväyttänyt.

Ja mä kun luulin sua vain tyhmäksi, mutta oletkin helvetin tyhmä.

Okei, ei vaiskaan. Mut kannattaa silti ainakin tuota kutosta pelailla vähän enemmän. Se alku on vähän nihkeä, mutta peli paranee ihan helvetisti.
Otsikko: Vs: Final Fantasy-sarja
Kirjoitti: Tapza - 19.10.08 - klo:20:26
Mukavaa, että täältä löytyy FFIX-faneja. On meinaan harvinaisen aliarvostettu peli tuo yhdeksikkö. Parhaimmista Final Fantasyista puhuttaessa VII ja VI mainitaan välittömästi ja monen tyypin suusta, mutta kukaan ei tunnu muistavan yhdeksättä osaa. VIII sai vähän ristiriitaisen vastaanoton maailmalla, kun porukka vertasi sitä seitsemänteen osaan (joka oli aivan käsittämättömän palvottu jo siihen aikaan), mutta kyllä tuo kahdeksikkokin tunnutaan muistavan selvästi paremmin kuin IX. En itse yhtään tiedä mistä tämä johtuu, voipi olla PS2:n julkaisu osasyyllinen, mene ja tiedä.

Arvasin, että jotain oli unohtunut aloitusviestistä. Musiikki. Final Fantasyista löytyy roppakaupalla pelihistorian parhaimpia sävellyksiä. Kaikesta tietenkin kiitos Nobuo Uematsulle, joka on säveltänyt peleihin musiikit aina ensimmäisestä osasta kymmenenteen peliin asti. Mielestäni parhaimmat biisit löytyvät VII:stä ja VI:stä, mutta myös IX:ssä on muutama todella koskettava ja kaunis sävellys. VIII on myös musiikkipuolella varsin mainio, vaikkei muuten aivan sarjan parhaimpien osien tasolle ylläkään.

Seiskan parhaimpia:

Aerith's Theme  (http://www.youtube.com/watch?v=q85KIhPXrIQ)
Cosmo Canyon (http://www.youtube.com/watch?v=ei3i996VsNQ&feature=related)
Mako Reactor (http://www.youtube.com/watch?v=hGVg_nsYktQ&feature=related)
J-E-N-O-V-A (http://www.youtube.com/watch?v=1KXiVBA7svc) (Imo Paras FF-tappelu/bossimusa)
Holding my thoughts in my heart (http://www.youtube.com/watch?v=0zKhEKulpoI&feature=related) (otsikossa lukee Dear to the heart, mutta itse olen tottunut käyttämään tätä nimeä)

Kutosen:

Terra's theme (http://www.youtube.com/watch?v=joRZL671Esk)
Awakening (http://www.youtube.com/watch?v=8qCiZZVqhAQ)
The Decisive Battle (http://www.youtube.com/watch?v=VZqazbULRRA)
Locke's Theme (http://www.youtube.com/watch?v=6QazWtO7wZg&feature=related)
Aria di Mezzo Carattere (http://www.youtube.com/watch?v=knI4nYlLt0Y&feature=related)

Ysin:

The Place I'll Return to Someday (http://www.youtube.com/watch?v=rHLBrtpZ5gY)
Hunter's Chance (http://www.youtube.com/watch?v=cgS0fSFGqmI&feature=related)
Crossing Those Hills (http://www.youtube.com/watch?v=OL0HVjyK4j8&feature=related) (variaatio Melodies of Lifesta)
Kuja's Theme (http://www.youtube.com/watch?v=deiIXzLqyhs&feature=related)
You're Not Alone (http://www.youtube.com/watch?v=dHsXNkI1rfA&feature=related)

Eiköhän siinä ollut tarpeeksi. On se Uematsu vaan niin hyvä.

---

Kraton: Olet tosiaan jäänyt paljosta paitsi. Mikä ysin tyylissä on muuten sellaista joka ei kolahtanut? Kunnon fantasiaa ilman mitään turhia scifihärpäkkeitä ja selvästi paluu sarjan juurille. Itse ainakin tykkäsin.
Otsikko: Vs: Final Fantasy-sarja
Kirjoitti: mosse - 19.10.08 - klo:20:41
Kutosen paras biisihän on kepoisesti Aria di Mezzo Carattere (http://www.youtube.com/watch?v=knI4nYlLt0Y&feature=related). Vaikka se onkin vain muunnos Celesin tunnarista, on se silti sitä aivan pirusti parempi. Tuo Terran tunnarikin on mainio, mutta siitä väännetty maailmankarttamusa vetää eeppisyydessään pidemmän korren. Lisäksi tykkäilen Searching for Friendsistä. (http://www.youtube.com/watch?v=pGwrbXGq7Tc)

Ysi on sitten kutosen rinnalla se toinen, jonka musiikit ovat aivan tolkuttoman kovia ja josta voi nostella melko liudan yksittäisiä biisejä, joiden kuuntelu on nautinnollista. Tuo You're not Alone nyt on se ehdoton ykkönen ja omasta mielestäni yksi parhaita ja mieleenpainuvimpia yksittäisiä pelikappaleita siinä MGS ykkösen Enclosuren ohella. Muita kovaa iskeviä ovat ainakin Dark Messenger (http://www.youtube.com/watch?v=Vv-ddnBsOr8), Loss of Me (http://www.youtube.com/watch?v=YMa-Z4-RqIU), A Face Forgotten (http://www.youtube.com/watch?v=Z8SZN3OqEsE), Passive Sorrow (jota jostain perhanan syystä ei löydy Youtubesta tähän hätään) sekä lopputekstien aikana soiva Melodies of Life (http://www.youtube.com/watch?v=Z8SZN3OqEsE) (siis nimenomaan tuo, missä on nuo sanatkin, ei sillä että se sanoitus olisi mitenkään erityisen mahtava, mutta onpahan vain mainio biisi.)

Seitsemäs ja kahdeksas osa eivät musiikkien puolesta ole jääneet niin elävästi mieleen, kasissahan nyt ei mitään muuta soitetakaan kuin sitä helvetin Eyes on Metä ties miten monena eri variaationa, pahimmassa tapauksessa myös aivan jumalattoman ärsyttävällä laululla varustettuna. Seiskassahan on toki noita mainioita biisejä, muttei niin hyviä kyllä kuin nuo kutosen ja seiskan parhaimmisto. J-E-N-O-V-A on tietysti aivan ylittämätön, eikä ikiklisee One Winged Angel (http://www.youtube.com/watch?v=t7wJ8pE2qKU)kään ole mitenkään huono kappale. Eeppinen kuin mikä!
Otsikko: Vs: Final Fantasy-sarja
Kirjoitti: Tapza - 19.10.08 - klo:20:44
Aria di Mezzo Carattere (http://www.youtube.com/watch?v=knI4nYlLt0Y&feature=related).
Jeps, sekoitin Celeksen teeman ja tämän. Tuota juuri tarkoitin. Kuulostaapi muuten epäilyttävästi Aeriksen teemalta tuossa alkupuolella.
Otsikko: Vs: Final Fantasy-sarja
Kirjoitti: Samirai - 19.10.08 - klo:21:24
Pitääköhän sitä itsekin vaivautua tänne jotain läpiseen... Eli oma lemppari on tuo kutonen, joka on mielestäni maailman toiseksi paras peli heti OoT:n jälkeen. Huono tietenkin puhua puolueettomasti, sillä kokemukseni uusimmista Final Fantasyistä on jäänyt erittäin pieneksi. XII on ainoa jota olen kutosen jälkeen pelannut vähääkään. Ja kaikesta saan syyttää silloista täysin turhaa Sony vihaani... Mutta siis tosiaan vertailukohtaa ei ole kuin I-IV + VII ja hiukan tosiaan kasiakin väänsin. Mitä kuitenkin videoista olen katsonut, niin liian sci-fi henkiseksi muuttunut sarja. Ysi vaikuttaa kaikkein mielenkiintoisimmalta, mutta milläs pelaat kun ei pleikkaria löydy <_<

Musiikit ainakin kutosessa ovat pelimaailman parhaat. Piristi kivasti aikoinaan kun matikan ylppäreistä tulin saliin ja yläkerrasta kuulu pianon pimputtelua. Decisive Battleahan se kaveri siellä soitti. Heti tuli parempi fiilis ^^
Otsikko: Vs: Final Fantasy-sarja
Kirjoitti: Kurathesis - 19.10.08 - klo:21:40
VIII on myös musiikkipuolella varsin mainio, vaikkei muuten aivan sarjan parhaimpien osien tasolle ylläkään.

Vähän rakkautta niillekin silti. Kolme kappaletta varsinkin jäivät päähäni soimaan vuosiksi kuultuani niitä lapsempana, ja neljännen upean kuulin vasta myöhemmin:

The Landing (http://www.youtube.com/watch?v=1h8ZeYyRkIU) Varmaan paras kaikista.

Under Her Control (http://www.youtube.com/watch?v=Bu5pSfBLrMs) Jäi mieleen.

The Man With the Machine Gun (http://www.youtube.com/watch?v=a2vpqd9gKXk) Unenomainen taistelumusiikki tuli päähäni jäädäkseen.

Ride On (http://www.youtube.com/watch?v=IpZ3lCJ1TVM) Normaali ilmalaivajuusto, mutta etenkin loppupuoliskolla upea!

Myös useimmat muut kaupunki- ja taistelumusiikit ovat upeita eivätkä ainakaan itseäni rasittaneet, vaikka niitä piti kuunnella ties kuinka monta kertaa ja kauan putkeen. Balamb Garden, Timber, Esthar, Fisherman's Horizon, perustaistelumusiikki... Triple Triad (:x)... Elleivät kasin musiikit ole itsessään kuunneltuina yhtä pään räjäyttäviä kuin Tapzankin luettelemat, ovat ne kuitenkin mielestäni omiaan lujittamaan paikkojensa tunnelmaa, ts. sopivat loistavasti sijainteihinsa. The Salt Flats (http://www.youtube.com/watch?v=TJZHKBlj8hw)

Itse pelinä kasissa potuttaa DRAW. Muuten hieno, ellei upea peli. Ainoa Final Fantasy, johon olen alkuperäismuodossaan itse perehtynyt melko syvällisesti, lainasin nimittäin jopa kaverini PS1:n pelatakseni tätä tuossa jonkin aikaa sitten. Omistan myös GBA:lle ensimmäisen ja toisen FF:n, mutta ne nyt ovat aika kakkoja. Läpi kummatkin, mutta turhan hyvä maku ei suuhun jäänyt. Kuutosta pitäisi varmaan harkita.

Tactics-sarja on loistavaakin loistavampi sivutuote omien kokemuksieni GBA:lla ja DS:llä mukaan, Crystal Chronicles taas ei säväyttänyt GC:llä, koska ei ollut laitteita eikä edes pelaajia kokeilemaan kolmin- tai nelinpeliä. Kenties DS:llä parempi..?
Otsikko: Vs: Final Fantasy-sarja
Kirjoitti: mosse - 19.10.08 - klo:22:05
Itse pelinä kasissa potuttaa DRAW. Muuten hieno, ellei upea peli

Tuokin muuttuu huomattavasti inhimillisemmäksi kun saa Magicia nostettua riittävästi. Onnistuu alkupuolella vaikka pelaamalla sitä Triple Triadia, joka on pirusti miellyttävämpää. Ja onhan se kiva lähteä jonnekin Dolletiin ekaa kertaa kun Squall huitoo sen reilut tuhat vahinkoa. :)
Otsikko: Vs: Final Fantasy-sarja
Kirjoitti: Kraton - 19.10.08 - klo:22:25
FFVIII:n korttipeli oli kyl ihan paras. 50% peliajasta vissii meni sen pelin parissa. FFIX:n korttipeli oli ihan hanurista :O!
Otsikko: Vs: Final Fantasy-sarja
Kirjoitti: mosse - 19.10.08 - klo:22:28
FFVIII:n korttipeli oli kyl ihan paras. 50% peliajasta vissii meni sen pelin parissa. FFIX:n korttipeli oli ihan hanurista :O!

Loisto se on. :) Vaikke siitä konkreettista hyötyä pahemmin olekaan kuin tasan yhdessä kohdassa.
Otsikko: Vs: Final Fantasy-sarja
Kirjoitti: Coldi - 19.10.08 - klo:22:31
Minusta VIII on ehdottomasti sarjan parhain, mitä olen pelannut. Myös seiskasta ja kympistä pidin todella paljon, ysi on jäänyt jostain kumman syystä unholaan. En tiedä miksi, en vain pidä paljoa siitä pelistä. Hahmot ovat jotenkin typerän tuntuisia... Olipa siinäkin taas perustelu. :/

Korttipeli kasissa on kyllä legendaarinen. Voin myöntää, etten koskaan siitä itse paljoa välittänyt, mutta kaikki muut tuntuivat välittävän enemmän kuin itse pääpelistä, jota hämmästelen vielä nykyäänkin. Mutta, minusta VIII on ehdottomasti paras osa. Hahmosuunnittelu, tarina, maailma, kaikki muukin, mukaanluettuna taistelujärjestelmä; DRAW on juuri upea ja hauska lisä normitaisteluihin. Summoneiden "varastelusta" on jäänyt monia hyviä muistoja. Ja kaikki ihanat sivutehtävät. <3

Ainoa mikä kasissa oli todella huonoa, oli viimeinen levy. Kuka onkaan pelannut kasin loppuun asti, tajuaa kyllä.
Otsikko: Vs: Final Fantasy-sarja
Kirjoitti: Tapza - 19.10.08 - klo:22:53
Minusta kasin hahmot oli hirveen tylsiä. Squall yksi ärsyttävimmistä päähenkilöistä missään pelissä. >_>

Mutjep, Triple Triad on kyllä loistava minipeli. Ysin Tetra Masteria en koskaan ymmärtänyt, eikä sitä ollut likimainkaan yhtä hauska pelata.
Otsikko: Vs: Final Fantasy-sarja
Kirjoitti: Cyna - 19.10.08 - klo:23:03
Kyllä Final Fantasyt ovat parhaimpia sarjoja mitä tiedän. Pelannut olen FF1:stä, lyhyesti testasin emulla, ihan jees NES-peliksi, vaikea pentele tosin. FF2/4 taas on ikuinen lempparini FF:stä. Eka FF mitä koskaan pelasin. Kaverin PS1:llä oli joku uusintajulkaisu tuosta II:stä, ja ihastuin heti. Tällä hetkellä pelityksen alla IVDS btw, mahtavuutta sekin.

Kolmosta emulla taas näinollen testannut. Njaa-a, jostain syystä ei napannut, jonkin aikaa pelasin anyway. Vitonenkin oli testauksessa mutta raivoonnuin Job Systemin monimutkaisuudelle. >_< Täytyy joskus kokeilla uudestaan, jos nappaiskin. FFVI - IX ovat täysin kokematta.

FFX:ää kokeilin niin ikään erään kaverin luona. Iski sen verran kovaa, että ostin sen itselleni varsin nopeaa. Taitaapi olla viimeinen ns. perinteinen, vuoropohjainen FF? Pelasin muna huulessa aina viimeiseen bossiin asti, kunnes tympäännyin. :s

Ja tosiaan, toinen asia mikä tulee Final Fantasyt mainitessa mieleen, ovat tietenkin nämä musiikit. En nyt sen enempää suosikkeja ala luettelemaan, mutta nämä masterpiecet, Gilgamesh's Theme (http://www.youtube.com/watch?v=6UtCSC9_JDQ&feature=related), ja Seymour's Theme (http://www.youtube.com/watch?v=dWE0nlhpdq8) on pakko mainita. Loistavuutta. <3
Otsikko: Vs: Final Fantasy-sarja
Kirjoitti: Jjjani - 20.10.08 - klo:00:19
Pitää nyt itsekkin vastaa tähän.

Minusta FFVII on paras, johtuu varmaan siitä, että se oli ensimmäinen FF jota pelasin, siinä on tosi hyvä juoni ja parhaimmat musat. Pakko sanoa, etten ole ikinä vetänyt sitä läpi, vaikka ollut koko peli jo monta vuotta. Vikaan luolaan olen päässyt, mutten ole jaksanut vetää sitä läpi. Voisi jossain lähiaikoina vetää sen läpi, vaikka aloitin eilen uuden saven, koska eka levy on paras. Sitten olen myös vetänyt Final Fantasy 7 Crisis Corenkin läpi, ja siinäkin aloitin vähän aikaa sitten uuden saven Hardilla.

Sitten löytyy myös FFVIII, josta en hirveästi pitänyt. En ole jaksanut edes vetää ensimmäistä levyä läpi. Triple Triad eli se korttipeli on kyllä paras. Voisi varmaan yrittää jossain vaiheessa uudestaan pelata tätä.

Muita FF pelejä joita olen pelannut ovat FFXII Revenant Wings  jota jaksoin jonkun verran pelata, FFCC Rings of Fate jossa olen viimeisessä luolastossa, FFIIIDS jota en jaksanut pelata melkein yhtään, FFIVDS joka on ihan hyvä peli, mutta en ole sitäkään pelannut pitkälle. FFVI:tä olen pelannut ihan vähän emulaattorilla. Niin ja FF1 PSP Remakea olen pelannut jonkun verran.

Ainiin ja Final Fantasy Fables: Chocobo Talesin olen vetänyt läpi. Ja sitten olen myös pelannut Final Fantasy Tactics A2:sta, jossa en ole hirveän pitkällä.

Ihan vain btw, FFVII:tä pelaan nykyään PSP:llä, kun PS2 ohjaimet edelleen vähän rikki ja muutenkin PS2 pikkusiskon huoneessa (ja PS1 isosiskon kämpässä) niin ei aina jaksaisi vaihtaa huonetta. :P
Otsikko: Vs: Final Fantasy-sarja
Kirjoitti: Tapza - 20.10.08 - klo:12:20
Heh, mulla ihan sama juttu Linkkiron kanssa. FFVII on ollut omistuksessa jo ties kuinka kauan (ensimmäisen kerran pelasin joskus kahdeksan vuotta sitten ja omaksi ostin arviolta neljä vuotta myöhemmin), mutta läpi en ole peliä koskaan mennyt. Ehkei ole kovin uskottavaa väittää lempipelikseen sellaista, jota ei ole edes läpäissyt, mutta omalla kohdallani asia nyt vaan sattuu olemaan näin. Pelitunteja takana vaikka kuinka monta, mutta viimeistä luolaa pidemmälle en ole jaksanut/ehtinyt jostain syystä edetä. :'D
Otsikko: Vs: Final Fantasy-sarja
Kirjoitti: mosse - 20.10.08 - klo:14:48
Hahmosuunnittelu, tarina, maailma

Minusta ainakin nuo kaksi ensimmäistä seikkaa olivat kyllä kahdeksikon heikoimpia lenkkejä. Tai no, oli siinä tarinassa kyllä imua, mutta varsinkin hahmoista jäi aika nihkeä olo, koska mitenkään turhan mieleenjääviä persoonallisuuksia ei sitä saksalaisaksentilla solkkaavaa proffaa lukuunottamatta mieleen oikein jäänyt. Ultimecia oli sentään sopivan pimeä pahis. Lähes Kefkan veroinen. Kutosesa, seiskassa ja ysissä hahmot olivat paljon monipuolisempia.
Otsikko: Vs: Final Fantasy-sarja
Kirjoitti: Kraton - 20.10.08 - klo:14:56
Heh, mulla ihan sama juttu Linkkiron kanssa. FFVII on ollut omistuksessa jo ties kuinka kauan (ensimmäisen kerran pelasin joskus kahdeksan vuotta sitten ja omaksi ostin arviolta neljä vuotta myöhemmin), mutta läpi en ole peliä koskaan mennyt. Ehkei ole kovin uskottavaa väittää lempipelikseen sellaista, jota ei ole edes läpäissyt, mutta omalla kohdallani asia nyt vaan sattuu olemaan näin. Pelitunteja takana vaikka kuinka monta, mutta viimeistä luolaa pidemmälle en ole jaksanut/ehtinyt jostain syystä edetä. :'D

Itse olen pelannut FFVII:n kolme kertaa läpi ja yhdessä savessa mulla on Cloud ja RedXII 99lvl. Pitäs pelata uudelleen toi peli läpi kun viimeksi pelasin noi läpi varmaan 5v ja sillon juoni jäi välillä unholaan, kun ei kielitaito ollut ala-asteella mikään expertti. Kerran yritin aloittaa, mutta niin nihkee on toi nykyään kyl :S
Otsikko: Vs: Final Fantasy-sarja
Kirjoitti: Tapza - 20.10.08 - klo:15:31
Tai no, oli siinä tarinassa kyllä imua, mutta varsinkin hahmoista jäi aika nihkeä olo, koska mitenkään turhan mieleenjääviä persoonallisuuksia ei sitä saksalaisaksentilla solkkaavaa proffaa lukuunottamatta mieleen oikein jäänyt. Ultimecia oli sentään sopivan pimeä pahis. Lähes Kefkan veroinen. Kutosesa, seiskassa ja ysissä hahmot olivat paljon monipuolisempia.
Näinpä, ainakin minun mielestäni juuri hahmosuunnittelu oli se VIII:n ehdottomasti heikoin osa-alue. Nomura taisi kuluttaa itsensä loppuun jo VII:ssä, koska ko. pelin jälkeen miekkonen ei mielestäni ole saanut luotua kovinkaan mielenkiintoisia persoonia. Kasin ja kympin hahmot ovat ehdottomasti sarjan heikoimmasta päästä.

Kutosen hahmokaarti on kieltämättä loistava, vaikken ole vielä edes kaikkia tyyppejä ehtinyt pelissä kohdata. Harmi ettei Amanon taitoja päästy näkemään sarjan myöhemmissä osissa, oli meinaan varsin loistava hahmosuunnittelija ainakin VI:n perusteella.

Kukas muuten oli IX:n hahmoista vastuussa?
Otsikko: Vs: Final Fantasy-sarja
Kirjoitti: Spermauno - 20.10.08 - klo:17:20
Sephiroth + One Winged Angel = WIN
FFIX = WIN

Ei lisättävää.
Otsikko: Vs: Final Fantasy-sarja
Kirjoitti: Tapza - 09.11.08 - klo:22:12
Tosiaan tuli tuon yhdeksikön lopputekstit nähtyä tässä muutama tunti sitten ja aika sanattomaksi se kieltämättä veti. Niin kevyissä ja humoristissa merkeissä alkanut seikkailu muuttui yllättävänkin pohdiskelevaksi ja synkäksi, jopa pelottavaksi, tässä loppumetreillä. Onneksi mukana oli myös se pakollinen loppukevennys, synkkä lopetus nyt ei vaan yksinkertaisesti olisi tähän peliin istunut.

Kaikin puolin yksi parhaimmista finaleista ja samalla hienoimmista koskaan pelaamistani peleistä. Aivan törkeän aliarvostettu kaiken lisäksi, vaikka alhainen suosio voidaankin osittain pistää harmillisen julkaisuajankohdan piikkiin (PS2 ja FFX tekivät tuloaan jne.).

Oikeastaan ainoat jutut joka pelissä jäivät häiritsemään oli
(click to show/hide)
.

Kaiken kaikkiaan aivan uskomaton kokemus ja perhanan hyvä peli millä tahansa standardeilla. Hienoa että tuli viimeinkin läpäistyä.
Otsikko: Vs: Final Fantasy-sarja
Kirjoitti: Orhyanos - 10.11.08 - klo:10:46
Pitäisi varmaan minunkin kunnostautua ja läpäistä, toisella levyllä olen ollut kuitenkin jo pidemmän aikaa, kun ei ole kerennyt pelata. Enemmän tämä tähän mennessä on iskenyt kuin se kuuluisa seiska, ja nyt minut varmaan ammutaan. Hmm, vielä olen hengissä!? Meni seiskassa hermo kun en onnistunut pyydystämään sitä vitun chocoboa. ;(
Otsikko: Vs: Final Fantasy-sarja
Kirjoitti: Tapza - 13.11.08 - klo:20:51
Chocobon hankkiminen on seiskassa kieltämättä selvästi hankalampaa kuin sarjan muissa osissa (kutosessa niitä löytää melkein kaikista kaupungeista ja ysissä ei tarvitse kuin Chocobo Forestissa käväistä). Eipä sekään tosin loppujen lopuksi erityisen vaikeaa ole, kunhan jaksaa yrittää.

Ilmeisesti olet aika alkuvaiheessa tuossa seiskassa (jos kerta sitä lintua vieläkin metsästät), eli ei välttämättä kannata menettää toivoa sen suhteen. Peli paranee aivan älyttömästi.
Otsikko: Vs: Final Fantasy-sarja
Kirjoitti: Temathael - 13.11.08 - klo:21:26
Dissidiaa odottelen tällä hetkellä kuin hullu. Kefka tulee olemaan mun valinta hahmoksi, ellei osoittaudu ihan pashaksi.

Tulisi nyt tännekin ja nopeasti : >
Otsikko: Vs: Final Fantasy-sarja
Kirjoitti: Tapza - 14.11.08 - klo:14:34
Ihan kiinnostavalt tuo Dissidia kieltämättä vaikuttaa. Paljon hahmoja ja nätit grafiikatkin, sopii toivoa että pelaaminenkin on sitten edes jokseenkin sulavaa. Harmi, että mokoma ilmestyy ainoastaan PSP:lle. :/

Kujalla pelaisin. <3 (en)
Otsikko: Vs: Final Fantasy-sarja
Kirjoitti: Kaiser Dragon - 17.11.08 - klo:12:22
Final Fantsy sarjasta löytyy osat 5,8 ja 10. Kyllä niissä haastetta veljelle on riittänyt. Itse en ole jaksanut pelata. Suosittelen Final Fantasy 5 peliä koska se on yksi vaikeimpia.
Otsikko: Vs: Final Fantasy-sarja
Kirjoitti: mosse - 17.11.08 - klo:12:32
Final Fantsy sarjasta löytyy osat 5,8 ja 10. Kyllä niissä haastetta veljelle on riittänyt. Itse en ole jaksanut pelata. Suosittelen Final Fantasy 5 peliä koska se on yksi vaikeimpia.

Helppoja ne kaikki on. Tuossa nyt muutenkin on lueteltuna ainakin omasta mielestäni sarjan kolme huonointa peliä. :)
Otsikko: Vs: Final Fantasy-sarja
Kirjoitti: Tapza - 17.11.08 - klo:12:38
Suosittelen Final Fantasy 5 peliä koska se on yksi vaikeimpia.
Tästä sai nyt sellaisen kuvan, että se vaikein on automaattisesti myös paras osa. <_>

Jooh, eihän näitä haasteen takia pelata. Etenkin VII ja IX on melkoista läpijuoksua kunhan vähäsen viitsii hahmoja kehittää, mutta molemmat ovat silti aivan uskomattoman hyviä pelejä.
Otsikko: Vs: Final Fantasy-sarja
Kirjoitti: Kaiser Dragon - 17.11.08 - klo:12:48
Final Fantsy sarjasta löytyy osat 5,8 ja 10. Kyllä niissä haastetta veljelle on riittänyt. Itse en ole jaksanut pelata. Suosittelen Final Fantasy 5 peliä koska se on yksi vaikeimpia.

Helppoja ne kaikki on. Tuossa nyt muutenkin on lueteltuna ainakin omasta mielestäni sarjan kolme huonointa peliä. :)
En ole pelannut niitä muita vielä.
Otsikko: Vs: Final Fantasy-sarja
Kirjoitti: fazerin sininen - 05.01.09 - klo:21:26
Itseltäni löytyy: Dawn of souls (1&2) III (DS) IV (DS) V (GBA) VI (PS1&GBA) VII* (PS1) VIII* (PS1) IX* (PS1) X* (PS2) ja XII* (PS2)

*Veikka varasti itselleensä

ö:FFTA2 (DS)
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: Kaiser Dragon - 06.01.09 - klo:15:41
FFX pelaaminen on jäänyt vähälle mutta meinasin aloittaa FF5 alusta. Toisaalta vitosen kanssa taitaa tulla turpaa jo Wendigossa.
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: Kraidi - 19.05.09 - klo:15:43
Miksi näin mainio ketju on ollut kuolleena näin pitkään?

Aloitinpa tosiaan tuossa viime lauantaina FFVI:n peluun ja menisin melkeinpä väittämään sitä parhaimmaksi Final Fantasy -peliksi, jota olen koskaan pelannut. Paketissa on lähestulkoon kaikki mitä hyvältä roolipeliltä voi odottaa - eli kohtuullinen juoni (ollut ainakin tähän saakka), kiintoisat hahmot, hyvät tapahtumapaikat ja kerrassaan erinomaiset musiikit. Haastavuutta peli ei ole juuri tarjonnut tähän mennessä, mutta eri kivaa on ollut silti. Miinuksena voisin silti sanoa sen, että monessa välissä pitää olla kurittamassa inhottavia vihollisia muutaman sekunnin satunnaistaisteluissa, eikä näitä välttämättä jaksaisi koko ajan lahdata kuoliaaksi.

Kokoonpanooni kuuluu tällä hetkellä sellaiset hahmot kuin Edgar, Cyan, Sabin ja Celes. Ja nämähän olivatkin jo alussa jonkinlaisia ennakkosuosikkejani.

Kova peli on, Coldi ja Tapza eivät turhaan hehkuttaneet minulle tätä.
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: Derium - 19.05.09 - klo:17:01
Ohhoh! Tääl on Final Fantasy ketjuki! Miellyttävä yllätys ^^

Itse olen alkanut pelaa Final Fantasy VII:tä uudestaan. Teki vaa mieli pelaa kunnon RPG:tä, ja mikäs olisi parempi kuin FFVII? Ei jaksa aina uudempia Final Fantasyitä, niit vaa alkaa olee liikaa... Tietty GBA:llakin on kiva pelaa FFI ja FFII. Kunnon nostalgista RPG:tä...

Täällä on FF musiikkeja, mutta, missä on ehkä pelisarjan paras biisi, noh, tässähän se:
Final Fantasy VII - Birth of a God (http://www.youtube.com/watch?v=NGHkjLhIpU8&)
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: fazerin sininen - 19.05.09 - klo:17:21
Itse olen alkanut pelaa Final Fantasy VII:tä uudestaan. Teki vaa mieli pelaa kunnon RPG:tä, ja mikäs olisi parempi kuin FFVII?
FFIX on parempi melkeinpä jokaisella osa-alueella (musiikki on mielestäni huonompaa). Myönnettäköön, että itsekkin suosin FFVII:tä, nostalgia arvo on minulle tosi suuri, eihän siitä ole kuin 10 vuotta, kun ensimmäiseksi pelasin kyseistä peliä.
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: Tapza - 19.05.09 - klo:18:17
No jaa, sekin on pitkälti mielipidekysymys. Ysi toki on toki teknisesti ylivertainen, ohjaus on sujuvampaa ja muutenkin peli on jollain tapaa viimeistellymmän oloinen, mutta itse pidän VII:n tarinaa ja taisteluita jonkin verran parempina. Onhan siinä ysissäkin mainio stoori ja lukeutuu omilla listoillani hienoimpiin pelitarinoihin ikinä, mutta seiskan juoni on vain niin kiehtovan monimutkainen, sekava, koukeroinen ja hieman absurdikin, että se ainakin itseeni kolahti vielä hieman kovempaa. Pidän myös Materia-systeemistä enemmän kuin ysin hahmoluokista, vaikka ensin mainittu aika rankasti hahmojen ainutlaatuisuutta taisteluissa syökin.

Molemmat kuitenkin mainioita pelejä, ei siinä mitään.
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: Raitoningu - 27.06.09 - klo:19:52
http://www.square-enix.co.jp/0706/ Square Enix on aukaissut uuden sivuston, uudelle pelille. Mitäköhän on tulossa? Remake DS:lle FF5? Vai jokin aivan uusi FF?
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: Coldi - 27.06.09 - klo:19:58
Tai sitten jotain, mikä ei liity Final Fantasyihin mitenkään?
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: fazerin sininen - 27.06.09 - klo:20:15
Voipi olla hyvinkin Blood of Bahamutin sivusto.

Edit, no eipä ole. Ei ainakaan ole FF-pelin sivusto.
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: Raitoningu - 02.07.09 - klo:02:02
Mitä tulikaan Fazeri kommentoitua? Ettei ole ollenkaa FF -peli. Väärin meni. Tätä FF -peliä kutsutaan Four Warriors of Light: Final Fantasy Gaideniksi. Tämä peli tulee DS:lle, kuten arvelin ja tämä on uusi "perinteinen" FF.

http://v2.fi/uutiset/pelit/8531/Final-Fantasy-Gaiden-Nintendo-DSlle/
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: fazerin sininen - 02.07.09 - klo:09:14
Ideat taitavat loppua, kun piti laittaa eräs kliseisimmistä nimistä ikinä pelin nimeksi.

Hetkonen, Tämä+FF Gaiden: Seiken Denetsu+tietämättömät Jenkit=?
Otsikko: Final Fantasy 7 Remake tulossa....
Kirjoitti: Raitoningu - 27.12.09 - klo:21:36
...............ehkä

http://www.n4g.com/News-449576.aspx lukekaapas uutinen. Alkoi innostamaan aika paljon vaikken norm. ps1 versioo olekkaan pelannut. Saa nähdä mikä on suuri paljastus.
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: Tingle - 27.12.09 - klo:21:39
Legoukot ja palikkagrafiikka olivat iso osa FF7:n tunnelmaa.

Remake = do not want.
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: Coldi - 27.12.09 - klo:21:46
Anteeksi, mutta mitä vittua. Et voi olla edes tosissasi. FFVII:n remakella olisi tyyliin mahdollisuuksia maailman parhaaksi peliksi. Miten paska grafiikka tuo pelissä tunnelmaa mitenkään?

Periaatteessa en edes näe mitään syytä, miksei tuota vain tehtäisi. Kaikki haluavat sitä, se tekisi tekijöille mukavasti rahaa, ja kaikki olisivat onnellisia. Toivottavasti tuo tulee, ja seuraavaksi FF8 saisi samanlaisen käsittelyn. <3
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: Cyna - 27.12.09 - klo:22:36
Tinglen tuntien hän vain saattaa olla sarkastinen.

FF7 on kokematta, ja jos siitä tosiaan joku remake tulee, niin totta munassa hommaan sen käsiini.
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: Riby - 28.12.09 - klo:01:09
FFVII:hän on keskeneräinen peli. Olisi upeaa (tosin luultavasti mahdotonta), jos pelin remake olisi "se oikea FFVII."

Panisin B)
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: Tapza - 29.12.09 - klo:01:29
FFVII on "keskeneräisenäkin" omaan makuuni lähes täydellinen peli. Remake nykyajan grafiikoilla ja jollakin kivalla lisäsisällöllä olisi vielä sitäkin parempi eli melkein liian hyvää ollakseen totta. Kusen housuihini. Nyt petyn jos se paljastus on joku muu.

Ja toki seiskan palikkagrafiikat tuovat sitä omanlaistaan tunnelmaa, mutta ei kai kukaan voi tosissaan väittää että parempi ulkoasu olisi jollain tavalla askel huonompaan suuntaan.
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: Raitoningu - 29.12.09 - klo:16:31
http://www.youtube.com/watch?v=thsnDqQu0mQ Kai moni muistaa tämän pätkän nähneensä? Aika monella alkoi hype nousta tuolloinkin, vaikka kyseessä oli tekniikka demo vai oliko? Mitä jos tuolloin jo tuota uutta FF7 olisi alettu tekemään? Minusta tuo voisi olla jopa mahdollista.
Elokuvassa käytettyä "grafiikkamoottoria" olisi helppo käyttää esim. hyvien välivideoiden luomiseen. Tuokin tekniikka demo on jo 3 vuotta vanha ja kyllähän sen tekemisessä on paljon edistytty, jos sitä nyt on salaa tehty pienellä ryhmällä jatkettu (=remake)....FFXIIIVersus kuopattu ja tilalle FF7 Remake mikä voisi olla kannatavampaa?

Voihan se paljastus olla KH3 ._.
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: Tingle - 29.12.09 - klo:20:45
Sanotaan vaikka niin, että illan jo pimettyä ja pussioluen vaikutettua voi sumea naishahmo vaikuttaa kovinkin viehättävältä. Aamulla kirkkaassa valossa ja mielentilassa tilanne voikin olla sitten aivan toisenlainen.
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: Nipa - 29.12.09 - klo:21:55
En oo final fantasyitä kummemmin pelannu ( ._.), mutta ainakin pokemon redissä grafiikka tuo sen tunnelman aika pitkälle, eikä fire red samaa tunnelmaa onnistunut tuomaan vaikka muuten peli olikin paljon parannellumpi.
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: Tapza - 29.12.09 - klo:22:32
En silti ymmärrä miten parempi grafiikka olisi jollain tasolla huono uudistus? Sitä paitsi, ainahan sitä vanhaa versiota voi pelata jos ei modernimpi ulkoasu kelpaa. Ei remake alkuperäistä peliä tuhoa tai välttämättä edes korvaa, antaa vain toisen vaihtoehdon.
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: Cyna - 02.01.10 - klo:12:18
Nostalgiasta puhuttaessa ei kyllä päde tällainen "parempi grafiikka = hyvä uudistus" tyylinen periaate. Vaikka remake olisi kuinka hyvä, tällainen nostalgiahuuruinen tyyppi ei silti näkisi siinä mitään hyvää.
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: Tapza - 02.01.10 - klo:12:43
Tuollaiset tyypit jätän suosiolla omaan arvoonsa. Alkuperäinen peli on hyvä, mutta sama peli paremmilla grafiikoilla ei sisälläkään enää "mitään hyvää". Nostalgia on hieno juttu, mutta rajansa kaikella.
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: Gold - 02.01.10 - klo:15:12
Eiköhän kaikkein sopivin komromissi tähän ole, että samat nostalgiset grafiikat, mutta teräväpiirtona?
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: Tapza - 02.01.10 - klo:15:16
Latauspalveluun voisi tuollainen päivitys tullakin, mutta tässä puhuttiin nyt remakesta. Itse haluaisin ainakin nähdä FFVII:n upean maailman ja kohtaukset nykyajan grafiikoilla, olisi kokemuksena varmasti aivan erilainen kuin alkuperäinen peli.
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: Sotakoira - 02.01.10 - klo:15:20
FFVII:stä remake uusilla grafiikoilla olisi kyllä aika hieno. Vaikka peli onkin kaikessa nostalgisuudessaan loistava, niin silti olisi tosi kiva tutkia kaikki paikat uusin silmin. Musiikkia tosin ei saisi missään nimessä muuttaa! :O
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: Tapza - 02.01.10 - klo:15:36
Musiikki voitaisiin kyllä hyvin päivittää modernimmaksi. Äänimaailma oli jo silloin -97 melko alkukantaisen kuuloista  ja jos kunnollinen remake aiotaan tehdä, en näe mitään syytä miksei soundeja voisi päivittää rutkasti paremman kuuloisiksi. Edellyttäen, että itse sävellykset pysyvät pitkälti samanlaisina.
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: Sotakoira - 02.01.10 - klo:15:46
No ehkä päivittää, mutta ei todellakaan ainakaan remiksata. Tosin, jos lookin muuttaisi niin mitäpä väliä, sillä nostalgiaa ei kuitenkaan enää paljoa jäisi jäljelle.
Äänet kyllä saisi tuunailla uuteen uskoon musiikkia lukuunottamatta, eihän se olisi mistään kotoisin että überhieno supermallinnus Cloudista kävelee avaamaan arkun ja kuuluu semmoinen ihmeen "pfudish" niinkuin alkuperäisessä. :D
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: Nipa - 07.01.10 - klo:15:23
Parasta varmaan olisi että musiikkeina voi pitää vanhoja tai uusia, soulsilverin ja heartgoldin tyyliin ._.
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: Agutski - 26.09.10 - klo:15:01
Nonniin nostetaanpas tämä aihe kuolleista  :) Anderssin FF-semimaratooni (pelaan melkeen kaikki FF:t ensimmäistä kertaa lävitse) on edennyt jo siihen vaiheeseen, että ykkönen ja seiska on läpi  :) Seuraavaksi sitten tahkoan nelkun ja sen lisäosan. Ykkönen oli kyl aika ebin, mut kyllä vielä ainakin tässä vaiheessa seiska on paras pääsarjan peli  B)
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: mosse - 26.09.10 - klo:16:16
Kyllä sä andi näät sitten kutosta ja yhdeksikköä pelatessasi toivottavasti sen lopullisen valon noiden pääsarjan pelien keskinäisestä paremmuudesta.
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: miksu3 - 12.10.10 - klo:20:38
Nyt olen pelannut Final Fantasy seiskaa. Olen jossain toisella levyllä, ei ole hirveän kovasti iskenyt koska kököt kontrollit ja en tykkää teemasta. Ysistä pidän luultavasti enemmän.
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: Riby - 18.10.10 - klo:12:45
What am I watching..? (http://www.youtube.com/watch?v=AGiLkcyq5BE&feature=related) Tavallaan aika houkutteleva ja toisinaan ihan hyvin tehtykin, mutta Celes näyttää kyllä kamalalta. :D
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: Raitoningu - 19.10.10 - klo:02:03
Soul Calibur :x
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: storba - 16.01.11 - klo:14:31
En löytäny Crystal Bearersille omaa ketjua, joten laitetaan tänne.

Hommasin Crystal Bearersin Wiille, kun alennuksesta sai niin halvalla. Ristiriitaisista arvosteluista huolimatta.

Ja ehkä juuri siksi, että olin kuullut noita ristiriitaisia kommentteja, ei ennakko-odotukset ollu kauheen korkealla. Ehkä juuri siksi, peli on ainakin toistaseksi maistunut ihan hyvin.

Kyseessä ei siis missään nimessä ole Final Fantasy oikein missään mielessä. Pelimaailma ja hahmot ovat Crystal Chronicles / FF9 -tyyliä, rahayksikkönä on gil, pelissä taistellaan monsuja vastaan mutta siihen se melkein jääkin.

Silti, peli ei ole missään nimessä huono saatika umpisurkea. Tuntuu ihan hauskalta ja hyvältä seikkailupeliltä. Etenkin virkistävää pelata Wii-peliä, jossa wii-kapulaa on hyödynnetty jotenkin järkevällä tavalla.

Parin tunnin pelaamisen jälkeen on ärsyttänyt vasta arvosteluissakin mainittu kamera, joka pääsee peliin mukaan kovin hitaanlaisesti eikä sen ohjaaminen d-padilla ole kauhean kätevää.

Katsotaan, mitä loppupeli tuo tullessaan.
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: Roykka - 28.04.11 - klo:20:04
Aloitin päivä-pari sitten VI:n uudelleenpeluun, ja tällä hetkellä Word of Ruinissa. Alku oli vähän nihkeä, mutta siinä vaiheessa kun LOCKEn tunnari pamahti soimaan ekan kerran iski nostalgiahuurut sellaisella voimalla että heikompaa hirvittää. Pelkän nostalgian voimalla ei ole kuitenkaan tarvinnut mennä, vaan peliä on pelannut ihan oikeasti ilokseenkin.
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: Tingle - 06.07.11 - klo:16:14
http://www.andriasang.com/e/blog/2011/07/06/final_fantasy_rhythm/

Lainaus
Square Enix has a new Final Fantasy game on the way for 3DS, but it's not quite the RPG we're used to. The new game is titled Theatrhythm Final Fantasy. Yes, this is that Final Fantasy themed rhythm game we've all been waiting for.

Revealed in this week's Jump, Theatrhythm Final Fantasy is a "Theater Rhythm Action" game. The game has field scenes set in dungeons and towns, and battle scenes that resemble the side-view battles of older Final Fantasy games. However, everything is played like a rhythm game, where you tap the screen in accordance with prompts.

Needless to say, the game's music is pulled from past Final Fantasy games. Characters, including the likes of Lightning and Cloud, are also in the game, only they're shown in cute "chibi" style form.

There seems to be somewhat of a story to the game. Jump says that the classic Final Fantasy characters are fighting to return light to the crystal.

Theatrhythm Final Fantasy is currently without a final release date.

Tämähän vaikuttaa... hauskalta :)
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: Orangevision - 06.07.11 - klo:17:52
Ja Akira Yamaoka työskentelee PSP:lle julkaistavan Evangelion-rytmipelin parissa.

Mitäkä hittoo
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: Azzeli - 06.07.11 - klo:20:40
http://www.andriasang.com/e/blog/2011/07/06/final_fantasy_rhythm/

Lainaus
Square Enix has a new Final Fantasy game on the way for 3DS, but it's not quite the RPG we're used to. The new game is titled Theatrhythm Final Fantasy. Yes, this is that Final Fantasy themed rhythm game we've all been waiting for.

Revealed in this week's Jump, Theatrhythm Final Fantasy is a "Theater Rhythm Action" game. The game has field scenes set in dungeons and towns, and battle scenes that resemble the side-view battles of older Final Fantasy games. However, everything is played like a rhythm game, where you tap the screen in accordance with prompts.

Needless to say, the game's music is pulled from past Final Fantasy games. Characters, including the likes of Lightning and Cloud, are also in the game, only they're shown in cute "chibi" style form.

There seems to be somewhat of a story to the game. Jump says that the classic Final Fantasy characters are fighting to return light to the crystal.

Theatrhythm Final Fantasy is currently without a final release date.

Tämähän vaikuttaa... hauskalta :)

Square Enix, I am disappoint.

Mutta siis oikeasti, ei SE:tä vissiin kiinnosta enää tehdä kunnollisia pelejä. :o

Onhan se vaihtelua tjsp., mutta makunsa kullakin, huoh...
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: Tingle - 06.07.11 - klo:23:13
Ja tämä on SE:n "kunnollisista" peleistä pois miten? Kyllä niitä roolipelejä tulee entistäkin tiuhempaan tahtiin jos niistä joku on edelleen kiinnostunut.
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: Azzeli - 06.07.11 - klo:23:33
Ja tämä on SE:n "kunnollisista" peleistä pois miten? Kyllä niitä roolipelejä tulee entistäkin tiuhempaan tahtiin jos niistä joku on edelleen kiinnostunut.

Tottakai, mutta muutenkin SE:n pelien laatu on laskenut huomattavasti viimeisen 2-3 vuoden aikana (esim. Lord of Arcana ja Final Fantasy XIV). The 3rd Birthday on myöskin melko keskinkertainen tuotos kuulemani mukaan ja vielä lisättynä siihen Final Fantasy XIII, joka on keskivertoa alempana.

Sitten joudutaan tekemään tälläisiä turhia pelejä, kun ei ole rahaa tehdä parempaa (FFXIV ollut tässä melkoinen rahasyöppö, kun ovat pitäneet sitä ilmaisena.)


Odotan sitä päivää jolloin niiden on pakko tehdä remake FF7:sta, jos SE:n tilanne ei parannu tästä.
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: Jikkyooshaberiparodius - 07.07.11 - klo:10:40
SE ei siis voi tehdä enää kunnollisia pelejä kun ne kunnolliset pelit olivatkin kökköjä ja siksi pitää tehdä tällaisia ei-kunnollisia pelejä? Villiä.

Tosin jos tuossa rhytmiteatterituubassa on edes häivähdys Paper Marioa, niin en lainkaan yllättyisi jos olisi vaikka ihan pelattava tekele.
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: fazerin sininen - 26.07.11 - klo:00:56
hmm, ihan mielenkiinnosta otin selvää, että oliko tuolla FF X-2 Shinralla mitään oikeata merkitystä ja järkytyin. Kazushige Nojima (eräs työntekijä, joka on työstänyt Final Fantasyjen kanssa sitten seiskan) sanoi haastattelussa, että Shinra on tuon Rufus Shinran esi-isä. lähde (http://finalfantasy.wikia.com/wiki/Shinra_%28Final_Fantasy_X-2%29)

Miettikääs,  FF VII on jatkoa FF X ja X-2.
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: Tapza - 26.07.11 - klo:06:21
Joo, luin tuosta joskus muinoin. Aika paksua paskaa, sanon minä.
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: fazerin sininen - 28.01.12 - klo:13:39
Pitkästä aikaa aloin pelailemaan Sufamilla FFVI ja tsekkasin edellisen omistajan saven. Kaikki hahmot 40 levellisiä, kaikki taiat kaikilla ja save juuri ennen Kefkaa. Vois kokeilla.
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: Tingle - 14.06.13 - klo:15:44
SE ON TÄÄLLÄ

FINAL FANTASY XV

(http://imageshack.us/a/img5/1443/klx6.jpg)
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: Turjake - 14.06.13 - klo:16:08
Not a single fuck was... Hei miks tos on toi koira.
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: Turjake - 04.07.13 - klo:14:34
Dubbelpost mut mitä välii koska aloitin pelaamaan ensimmäistä kertaa elämässäni sellaista pikkupeliä kuin Final Fantasy VII. Pelihyllystähän on löytynyt PsOne-trilogian lisäksi myös XII jo hyvin kauan, mutta oikeastaan vasta nyt olin sellaisessa mielentilassa ja elämänvaiheessa, että kykenisin suoriutumaan näiden pelien pelaamisesta. Nämähän ovat niitä yli 40 tuntia kestäviä JRPG:itä, jotka yleensä aloitan mielelläni, mutta jätän yleensä parinkymmenen pelitunnin jälkeen kesken. Saa nähdä, mitä näiden kanssa käy.

Nyt pelikello näyttää sellaista viittä ja puolta tuntia, enkä ole edes kokonaista maailmankarttaa avannut (tämähän tulee tapahtumaan, kun JRPG on kyseessä, eiks jee?), mutta silti peli ei tunnu edes kovin lineaariselta tai putkimaiselta. Kaiken näköistä sidequestiähän tässä kuitenkin on, ja eteneminen ei kuitenkaan ole mikään itsestäänselvyys kuten ymmärtääkseni joissain sarjan myöhemmissä osissa.

Pelaaminen on hauskaa. Hahmoista välittää, juoni kiinnostaa, pelimaailma huokuu karismaa ja plaaplaa. Tappelut nyt ovat pääosin olleet sitä ympyrän hakkaamista pomovastuksia lukuunottamatta, mutta eiköhän tuokin jossain vaiheessa tule muuttumaan. Limit Break on muuten aivan mielettömän hyvä peli-idea. Nautin siitä suuresti.

Tähän mennessä peli on saanut allekirjoittaneen oikeasti kiinnostumaan. Ei tällaisia pelejä vain enää tehdä.
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: Temathael - 10.10.13 - klo:15:48
Voi miksi Square, miksi raiskaat rakkaimpani :(

http://kotaku.com/final-fantasy-vi-is-coming-to-ios-and-android-vii-coul-1443087791

Ja vielä julkenevat mennä peukaloimaan täydellisyyttä grafiikan lisäksi myös pelillisesti.
Disclaimeri: Remaken hyväksyisin, kunhan se tehtäisiin rakkaudella ja kunnioituksella. En tällaista mobiili-abominaatiota...

Tähänastiset puhelinversiot näyttävät jo valmiiksi ihan hirveiltä verrattuna alkuperäisiin, maltan tuskin odottaa miten "kaunis" tästä tulee.

Final Fantasy V:
(click to show/hide)
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: Roykka - 10.10.13 - klo:15:57
"That's it! Final Fantasy is dead. It was bad before, but we have officially reached the rock-bottom."
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: fazerin sininen - 10.10.13 - klo:18:39
No niin, FFVII pelaan tietokoneella, pitkästää aikaa kyseistä peliä pelaan ja ajattelin laitta itsellen pienen handicapin, costa de Solista asti käyttäisin vain niitä susipaskoja kamoja jotka kasvattaa materia tuplanopeudella.

No sillä oli sitten se ikävä vaikutus että mulla oli jo Temple of Ancientissa lvl 3 taikoja. Kakkoslevyn alussa kaikki midgarissa saadut materiat oli jo kovimmilla levuilla. Vaikka pomot tai kovemmat viholliset iskeekin ihan helvetin paljon, niin se johtaa vain Limit Breakkiin, Kerran koko pelin aikana tuli vihollinen joka iski minuun Magic Breathin ja tappoi koko tiimin yggösellä.

Ja ne helvetin chocobot, etin tiettyä chocoboa eikä sitä sitten tule tunteihin.
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: mosse - 10.10.13 - klo:22:03
FF seiskassa on kyllä vähän turhankin helppo rikkoa peli turhan aikaisin. Nimim. kolmostason Limitit Junonissa.
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: fazerin sininen - 16.10.13 - klo:08:03
Kakkoslevyn puoli välissä olin, kun Huge Materioita piti alkaa keräilemään. Ajattelin olevani ovela kun aloin breedaamaan chocoboja, jotta voisin hakea Death Penaltyn Ja Chaoksen. Asiat johti toiseen ja sitten huomasinkin omistavani Knights of the Roundin.

Kun tulee taistelu, niin minulla on kaksi vaihtoehtoa: A. (Quadra Magic+Ultima)+Mime tai B. Knights of The Round. Valitse myrkkysi.
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: Temathael - 16.01.14 - klo:11:54
Itken verta :(:(:(

(http://img.gawkerassets.com/img/19cnt4wup7dpepng/ku-xlarge.png)

Kaiken kruunaa tuo objektiivipalkki.

(click to show/hide)

Lisää Kotakusta vaikka:
http://kotaku.com/oh-no-square-enix-what-have-you-done-to-final-fantasy-1502268040 (http://kotaku.com/oh-no-square-enix-what-have-you-done-to-final-fantasy-1502268040)
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: Echo - 16.01.14 - klo:14:49
"Square, what are we going to do in bed? S-square? Uwaaah!"
-Final Fantasy
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: Ihanaakin ihanampi Tomoko - 18.01.14 - klo:22:39
Objektiivipalkki kertoo kaiken olennaisen - jos ei nykypelaajista - niin ainakin mobiilipelien kohdeyleisöstä.

Voisin vaikka aloittaa vihdoin sen Bravely Defaultin tai jatkaa keskeneräisiä pelejä, mutta päätinkin ladata PlayStation Storesta minulle jo entuudestaan tutun Final Fantasy VI:n PS1-version, jota ehdin pelaamaan noin tunnin ajan. Tämä on edelleen yksi kaikkien aikojen hienoimmista japanilaisroolipeleistä, yhtä lailla kuin sarjan seitsemäskin osa, ja varmaan oman aikansa paras sellainen.
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: Tapza - 19.01.14 - klo:00:46
En ymmärrä tuosta objektiivipalkista kitisemistä. Jos nyt oikein muistan, niin pelaajalle kerrotaan muutenkin suurimman osan ajasta, minne täytyy seuraavaksi mennä. Onko se nyt sitten niin katastrofaalista, jos sama info tarjotaan ruudun yläreunassa?

Muuten on varsin ruman näköinen, joo.
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: Turjake - 19.01.14 - klo:01:18
Ehkä hieman aiheen vierestä, mutta mun mielestä jokaisessa roolipelissä tulisi olla joku systeemi mistä näkee seuraavan määränpään. En tiedä mitään lannistavampaa kuin pitää tauko jostain roolipelin pelaamisesta ja sitten palata sen pariin vain huomatakseen, ettei ole hajuakaan siitä mitä seuraavaksi pitäisi tehdä. Tottakai olisi kivempi jos se olisi jokseenkin hienovaraisempi tai enemmän piilossa kuten esimerkiksi Tales-peleissä tai vaikka Mass Effectissä, mutta esimerkiksi Xenoblade Chroniclesin malli toimii mielestäni ihan helvetin hyvin. Kerrotaan koko ajan se seuraava päätehtävän sijainti, mutta sitä ei ihan hirveästi kuitenkaan tuputeta pelaajalle. Onhan tuo FFVI:n malli aika tökerö, mutta mielestäni ihan ok, että on olemassa. Puristeille toki olisi hyvä olla olemassa mahdollisuus tuonkin kätkemiseen. Varmaan tuossakin on ajateltu parasta tapaa alustan kannalta tai jotain.
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: Ihanaakin ihanampi Tomoko - 19.01.14 - klo:01:45
En ymmärrä tuosta objektiivipalkista kitisemistä. Jos nyt oikein muistan, niin pelaajalle kerrotaan muutenkin suurimman osan ajasta, minne täytyy seuraavaksi mennä.

Siksi se onkin melko hyödytön ominaisuus. Xenoblade Chroniclesin vastaavanlainen keino tuoda ilmi pelaajalle seuraava lokaatio pääjuonessa on paljon fiksummin suunniteltu jo siksi, että sen voi ottaa pois päältä (muistaakseni) ja että ilman sitä pelaajalla on kaikki edellytykset jännittävään haahuilemiseen pelimaailmassa. Tämä mobiili-FFVI:n ratkaisu puolestaan vaikuttaa juuri siltä teidän inhoamalta "Fi-syndroomalta", jossa asiat väännetään niin rautalankaa myöten tiukasti että ihan hermoja kiristää. Peli kun sattuu olemaan loppujen lopuksi hyvin selkeä sen suhteen mihin mennä seuraavaksi.
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: Temathael - 19.01.14 - klo:11:26
Kyllä vain. Final Fantasy VI:n yksi vahvuus on mielestäni juuri selkeässä pelisuunnittelussa. Vaikka peli on yksi vähiten lineaarisimmista Final Fantasyistä etenkin kartan suhteen, on seuraava etappi aina aika hyvin selvillä etenkin ensimmäisen reilun puolikkaan aikana. Lisäksi pelistä toki löytyy itsestäänselvän polun lisäksi melko paljon salaisuuksia ja tekemistä polun ulkopuolelta, joten harhailukin on jossain määrin palkitsevaa. Lisäksi pelin jälkimmäinen vajaa puolikas rakentuu juurikin etsimisen ja mysteerin varaan. Karttamusiikin nimikin on Searching For Friends. En tiedä, miten tuo objektiivipalkki on loppupuolella toteutettu, mutta söisi ainakin omaa peli-intoani todella runsaasti jos koko ajan on joku randon Moogle kertomassa mistä löytyy seuraava elossa oleva kaveri ja minne päin mennä.

Toisaalta ymmärrän kännykkäpelin hieman erilaiset vaatimukset ja en jaksa nillittää liikaa käyttöliittymän muutoksista jne. Satunnaisemmin pelattavalta kännykkäpeliltä tuollaisen objektiivipalkin kai ymmärtää vaikkei FFVI sitä välttämättä silloinkaan vaatisi. Olisi kuitenkin ehkä parempi jos objektiivi olisi vaikka valikosta luettavissa ja hieman vähemmän kädestä ohjaava. Toisaalta taas sitten ovat unohtaneet lisätä Sabinin Blitz-komennot kokonaan pelin valikkoon, mistä ne muissa versioissa löytyvät. Eli siis pelaaja saa tietää ainoastaan yhden pomotaistelun aikana opittavan blitzin ja on sitten täysin out of luck ellei lue komentoja netistä.

Ja olisivat nyt voineet HIEMAN enemmän panostaa noihin uusiin hahmospriteihin. Näyttävät oikeasti aika hirveiltä, vaikka ne onkin piirtänyt ilmeisesti sama henkilö joka piirti alkuperäiset...

(http://i.imgur.com/VnmnxWU.jpg)
Hyi. Ja missä on syvyysvaikutelma, nyt nuo ovat täysin flatteja ja ruman näköisiä.

Sentään suurin osa hahmoportraiteista on kauniita ja taisteluiden taustakuvat ovat ainakin suurilta osin ihan onnistuneita. Myös musiikit kuulostavat alkuperäisiltä ja eiväthän nämä kaikki paskatkaan muutokset pysty mitenkään tuhoamaan niin laadukasta peliä täysin. Silti toivoisin, että Square kohtelisi yhtä kaikkien aikojen parhaista peleistään (ja historiaansa yleensäkin) hieman kunniottavammin.
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: Tapza - 19.01.14 - klo:12:39
Xenobladen suunnan näyttävä nuoli on parempi ratkaisu lähinnä esteettisellä tasolla. Ja itse ainakin oletan, että tuon palkin voi ottaa pois päältä, eikä se häiritse pelaajaa jatkuvasti. Sen kyllä allekirjoitan, että pelin jälkimmäisellä puoliskolla tuo latistaisi tunnelmaa merkittävästi, mutta tässä vaiheessa ei vielä tiedetä, millä tavalla koko järjestelmä on toteutettu.

Jos ylälaidassa esimerkiksi olisi nappula, jota painaessa tuo palkki avautuisi, ei minulla olisi juurikaan valitettavaa.
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: Roykka - 19.01.14 - klo:20:01
Silti toivoisin, että Square kohtelisi yhtä kaikkien aikojen parhaista peleistään (ja historiaansa yleensäkin) hieman kunniottavammin.
Square varmaan kohtelisikin, mutta jotenkin tuntuu että ne on ne Enixin tyypit jotka näitä ongelmia aiheuttaa.
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: Temathael - 29.01.14 - klo:16:53
http://www.youtube.com/watch?v=fQrBSO74DzA#t=92 (http://www.youtube.com/watch?v=fQrBSO74DzA#t=92)

Final Fantasy XIII:n tarina 16-bittisillä grafiikoilla toteutettuna. Ihan virallinen Square Enixin video... Miksi ei tuo tyyli kelvannut Kutosen puhelinversioon, miks miks??
 (http://i.imgur.com/tBFKRhX.jpg)
Mutta anyway, mukava pieni video ja nostalgiahuurujen voima saa FFXIII:n tuntumaan paremmalta peliltä kuin se oikeasti olikaan. Ja aiheuttaa pientä toivoa siitä, että Squarella ei oltaisi välttämättä ihan pihalla ihan joka asiasta.


Sen kyllä allekirjoitan, että pelin jälkimmäisellä puoliskolla tuo latistaisi tunnelmaa merkittävästi, mutta tässä vaiheessa ei vielä tiedetä, millä tavalla koko järjestelmä on toteutettu.
Sen verran fiksuja olivat kuitenkin, että loppupuoliskolla ei kädestäpitäen enää ohjailla, vaan Moogle antaa ainoastaan tällaisen (http://i.imgur.com/tDrzPgb.png) ohjeistuksen. Ei nyt niin pahasti nakerra tunnelmaa kuitenkaan.

Oikeastaan peli on käännetty hahmojen spritejä ja maailmankartan rumuutta lukuunottamatta lopulta ihan mallikkaasti puhelimille, etenkin kun hiljattainen patchi korjasi kaikista railakkaimpia hölmöyksiä pois. En vain ymmärrä miksi ympäristöjen ja suurelta osin myös monstereiden kaunis pikselitaide on jätetty lähes ennalleen, mutta päälle on pitänyt lätkäistä susirumat uudestaan piirretyt hahmospritet, hyi.
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: Echo - 01.02.14 - klo:16:37
Kokeilin tuota FF13-3n demoa. Taistelusysteemi on kiva, tuo mieleen Tales of Vesperian. Tällä pelillä on tsänssit olla FF13 kolmikon paras. Kolmas kerta toden sanoo?
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: Cyna - 19.09.14 - klo:04:25
Fainaru Fäntässu numero kolmetoista putkahti Steamiin ja räjähti välittömästi myyntilistan kärkeen, pyytävätkin siitä vain reilua kymppiä mikä ei ole huono ollenkaan, ehkä minäkin nyt vihdoin pääsen toteamaan millainen tekele on kyseessä. Siitähän ei tietenkään tiedä millainen porttaus on kyseessä ja onko siinä taas miljoona DRM:ää ja kuinka kustu se on mutta kuitenkin.

Sitäkin suurempi juttu on että maistuuko tässä FFXV:n PC-versio? Tällä myöhäisellä porttauksella testailevat miten hyvin pyörii PC:llä ja sitten saammekin XV:n myös tietsikalle ja sitä myöten ehkä myös KH3 (!!!) ja syyt ostaa konsoli sen kuin vähenevät?
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: Temathael - 19.09.14 - klo:07:54
XV:stä mielelläni ottasin PC-version, koska FF-pelit haluan testata olipa millasta kuraa vaan ja en usko lähitulevaisuudessa hankkivani pleikkaa tai boksia ainakaan. Tosin tuskinpa peli nyt ihan lähitulevaisuudessa on tulossakaan ulos,ehkä joskus 2016+

Ja XIII vaan on ihan hirveetä kuraa, ainoa FF-peli jonka olen jättänyt kesken. En vain henkisesti taikka fyysisesti kykene pelaamaan viimeistä levyä (Xbox-versio) enää läpi.
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: Roykka - 20.09.14 - klo:14:51
Vaadin FFVI:n alkuperäisversion porttia Steamiin alkuperäisillä graffoilla! Jos sillä ei räjäytetä myyntipankkia, niin sitten ei millään!
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: Tingle - 23.09.14 - klo:11:45
http://www.youtube.com/v/COZ4VDy5D0A

Miksei kukaan ole aiemmin tehnyt peliä, jossa ajetaan autolla ja hakataan mammutteja? Hnnnngggh.
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: Osireon - 23.09.14 - klo:12:55
En tiedä, mutta minusta tuo näyttää aika hauskalta peliltä :3 Riippuen siitä, mihin suuntaan se kehittyy, saatan jopa harkita ostavani.
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: Cyna - 23.09.14 - klo:15:40
Siis toihan on confirmed hyvä peli kun Kingdom Heartsin jalanjäljissä ja Yoko Shimomura tekee musat että juuh. *_*
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: Ingoo - 23.09.14 - klo:15:45
Lainaus
Hajime Tabata wants to make Final Fantasy XV "more casual, one button action"
Eurogamer (http://api.viglink.com/api/click?format=go&jsonp=vglnk_jsonp_14114762445467&key=de2ccb8ca8943c06669720e0a267a9f6&libId=103b5456-ed9f-422b-b983-eeaee77f50d4&loc=http%3A%2F%2Fwww.neogaf.com%2Fforum%2Fshowthread.php%3Ft%3D899912&v=1&out=http%3A%2F%2Fwww.eurogamer.net%2Farticles%2F2014-09-22-meet-hajime-tabata-final-fantasys-latest-saviour%3Futm_source%3Dtwitter%26utm_medium%3Dsocial%26utm_campaign%3Dsocialoomph&ref=http%3A%2F%2Fwww.neogaf.com%2Fforum%2Fforumdisplay.php%3Ff%3D2&title=Hajime%20Tabata%20wants%20to%20make%20Final%20Fantasy%20XV%20%22more%20casual%2C%20one%20button%20action%22%20-%20NeoGAF&txt=http%3A%2F%2Fwww.eurogamer.net%2Farticles%2F20...gn%3Dsocialoomph)

Lainaus
Tabata's also in pursuit of a Final Fantasy that's not as overwhelming as its predecessors, and one that can be enjoyed by a broader audience. "With Final Fantasy 15, I do want to make it more casual," he says. "Of course the depth of the game is going to be there, but I want to make it so players can easily experience the satisfaction of the depth of the game." There's an option to set that car to drive itself, allowing players to sit back and take in the sights - although there is also an option to drive it manually, should they want to engage more fully with the world.


"Another example is in the combat," explains Tabata. "With the hardware specifications of the newer consoles, it's possible to set it up so you have different enemies and different choices of attacks you can enter in, but I want to simplify that. It'll basically be a one-button action, and the AI intuitively outputs an action that kind of satisfies, gives you that instant gratification, and it connects with the simple touch of a button. I myself am not getting any younger. I don't want to be frantically pushing buttons. I also want to utilise the intelligence of the hardware spec, and not have to go through too much hassle or trouble in order to execute moves."
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: Temathael - 23.09.14 - klo:16:13
Kuulostaa hiton hyvältä kyl.
Miksi ihmeessä haluaisin pelata peliä, kun pelaan peliä?
Parempi vaan että teknologia tekee sen puolestani.

(click to show/hide)
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: Cyna - 23.09.14 - klo:17:04
Öö mut eikö FFXIII just nimenomaan ollut yhen napin peli????
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: Temathael - 23.09.14 - klo:17:09
Öö mut eikö FFXIII just nimenomaan ollut yhen napin peli????
Pitää tehä vielä yksinkertasempi.
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: Zoink - 23.09.14 - klo:18:05
Njaa, ihan mielenkiintoiseltahan tuo vieläkin näyttää, mutta jotenkin trailerin materiaali laski odotuksia. Aikaisemmat trailerit ovat tuntuneet esittelevän lähinnä juonta ja toimintaa joka sai aikaan jonkinmoisen käsityksen siitä, että pelin tempo olisi perinteisempiä jrpg:itä nopeampi. Tämä traileri taas esitteli kauniin, mutta varsin mmorpg:iden mobipelloilta näyttävän maailman ja heikolta vaikuttavan combatin.

Noh, lukeutuu silti niihin harvoihin tuleviin AAA-peleihin joista on mukava nähdä ennakkomatskua.
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: Tube - 18.06.15 - klo:01:26
Fanit ovat toivoneet FF7 remakea vaikka miten kauan. Sitten, kun ne vihdoin saavat sen...

The ‘Final Fantasy VII’ Remake Will Make Changes To The Game’s Story And Gameplay  (http://uproxx.com/gammasquad/2015/06/the-final-fantasy-vii-remake-will-make-changes-to-the-games-story-and-gameplay/)

Ai luuliko joku, että SE tekisi jotain siistiä vai?
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: Cyna - 18.06.15 - klo:03:55
Tuosta jutusta sai käsityksen että tavoitteena ei ole tehdä alkuperäisen tasoinen peli, vaan alkuperäistä parempi. Tappelusysteemi menee ilmeisesti uusiksi ja juonikin saa lisämausteita.

Alkaa vähän huonot fiilikset nousemaan.
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: Sotakoira - 18.06.15 - klo:04:04
Mua kiinnostaa millasen teoksen ne saa aikaan. Niin kauan kun ne ei käytä FF13-tyylin karttoja pelissä niin tuun varmaan olemaan ihan tyytyväinen riippumatta siitä onko se alkuperäisen pelin kaltainen vai ei.
Pidin sekä FF7, FFX, FF7:CC että FF12, joten pelimekaanisesti mulla ei henk. koht. tule olemaan hurjaa väliä projektin suunnalla.
Tarinan toivoisin pysyvän tarinakaarellisesti samana, mutta ei minua ainakaan haittaisi lisäykset sivujuoniin ja muutamien hahmojen taustojenrakennukseen.

Lähinnä toivon että Squenix oikeasti lähtee tekemään sitä parasta mahdollista FF seiskaa, eikä sitä joka myisi parhaiten - tuli mitä tuli.

Vaikka vuoropohjainen tappelusysteemi on se, millä toivoisin Squenixin menevän, niin täytyy myöntää että mua kiinnostaisi millainen FF7 olisi Crisis Coren tai Kingdom Heartsin tappelusysteemillä.
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: Henukki - 18.06.15 - klo:09:18
No en kyllä ihan ymmärrä miksi kukaan haluaisi niiden taistelumekaniikoiden pysyvän tismalleen samana. Harvinaisen unettava ja tylsän simppeli ainakin omilla standardeilla, pelin paskimpia osuuksia.
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: Tapza - 18.06.15 - klo:10:11
Jooh, ei se tappelusysteemi koskaan ollut pelin parhaimpia puolia. Materia-systeemin sen sijaan pitäisin ennallaan.

Minusta tuo kuulostaa hyvältä. En minä ainakaan halunnut pelkkää grafiikkapäivitystä, vaan ihan oikeaan remaken. Ja itekin sain tarinan muuttamisesta sellaisen käsityksen, että mukana on enemmän sivujuonia ym. matskua. FF7 ei ole täydellinen peli. Hyvä vaan kun yrittävät tehdä siitä entistä paremman.

Se jää sitten nähtäväksi, ovatko uudistukset hyviä vai huonoja.
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: Fariator - 18.06.15 - klo:16:52
En kyllä mene luottamaan tarinan suuntaan, koska Compilation of Final Fantasy 7 (http://finalfantasy.wikia.com/wiki/Compilation_of_Final_Fantasy_VII) tuoma lisätarina seiskan ympärille oli suurimmalti osaa turhanpäiväistä, ellei jopa pelkkää sontaa. Erityisesti Crisis Coren uudet hahmot (https://www.youtube.com/watch?v=Csskrwy9w9M), Zackin hahmo, ja monet muut seikat kuten Midgarin slummien esikuva tulevat äkkiseltään mieleen. Asiaa ei kuitenkaan helpota se että Zack on kyseisen pelin myötä ollut jatkuvasti suosituimpien Final Fantasy hahmojen kärjessä Japanissa, joten Nomura varmasti tahtoo tunkea häntä isompaan rooliin tässäkin.
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: Cyna - 18.06.15 - klo:17:07
No siis oma pointtini oli että toki, jos Square-Enix olisi vielä entisessä loistossaan niin toki luottaisin niiden tekevän FFVII:sta entistä paremman iteraation. Nyky-Square-Enixiin ei luotto riitä ja siksi olisi ehkä ollut parempi että olisivat tehneet vaan yksinkertaisen HD-päivityksen, käytännössä FFVII vaikka FFXV:n pelimoottorilla, eipähän ainakaan ole vaaraa että jokin menisi pahasti pieleen.

Tosin en ole edes pelannut alkuperäistä FFVII:aa mitä minä tiedän mistään mitään...
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: Tapza - 18.06.15 - klo:17:57
Niin, tuo on kyllä hyvä pointti. Square ei ole entisensä.

Vaikka pidän alkuperäisestä FFVII:stä hyvin paljon, en koskaan ole ollut kiinnostunut sen synnyttämästä tuoteperheestä. Advent Children oli loppujen lopuksi aika tyhjänpäiväinen fanservice-leffa, joka vieläpä
(click to show/hide)

Crisis Corea en ole pelannut, koska en omista PSP:tä. Idea Zackiin keskittyvästä pelistä on ihan hyvä, mutta ei peli silti ole minua koskaan suuresti kiinnostanut. Katsoin muutamia välivideoita Youtubesta, ja ainakin lopetus oli todella köykäisesti tehty. Alkuperäisessä pelissä saatiin luotua parempaa draamaa, vaikka hahmot olivat legoukkeleita. Musiikit tosin ovat CC:ssa hyvät, ainakin ne biisit, joita olen kuunnellut.

Juuri tämä spin-offeista ammentaminen saattaa hyvinkin latistaa remakea. Haluan kuitenkin uskoa, ettei tarinaa sorkita liikaa ja että lisäykset ovat onnistuneesti maailmaa rikastuttavia.
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: mosse - 14.04.16 - klo:10:06
Maailma räjähtää! (http://store.steampowered.com/app/377840)

Vitun työpäivä.

//Tuntuu hyvältä mies. (http://tinypic.com/view.php?pic=10r0qap&s=9)
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: Riby - 22.05.16 - klo:11:42
Aloitin FFX HD:n peluun, kun se(kin) jäi aikoinaan kesken. Viimeisin save oli päivätty 21.4.2014. :D Pakko alka muistelemaan, kun ei malta aloittaa alustakaan!
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: Echo - 30.12.16 - klo:18:59
Tää FFXV on ihan kiva.
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: Riby - 03.02.17 - klo:18:35
FF XV oli jännä peli - tykkäsin siitä hirmuisesti, mutta samalla olin aivan kamalan pettynyt siihen. Plussan puolella lopussa kuitenkin ollaan, mutta kyllä riipii sydäntä kun miettii kuinka paljon hukattua potentiaalia tässä on.
Saapas nähdä, kuinka raskaalla kädellä SE tätä alkaa patchailemaan.
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: Tingle - 16.03.18 - klo:21:52
Olen tässä pelannut sellaista klassikkopeliä kuin Final Fantasy 1. Yllätyin, miten paljon tässä on hyviä genren ominaisuuksia, jotka sarjan edetessä kuitenkin unohtuivat. Kaikki tietävät miten hauskaa on valita ja nimetä neljä sankariaan, vaikkei hahmoluokkia olekaan kuin kuusi. Taikojen käyttöä tulee harkita huolella, sillä niitä on saatavilla todella rajoitetusti. Rahankäytön suhteen tulee olla markoistaan tarkka, sillä ne eivät riitäkään uusimpiin varusteisiin sekä taikoihin - diipeiltä moraalivalinnoilta ei siis voi välttyä! Toki peli kaipaisi mahdollisuuden auto-attackiin, selitykset esineiden ja taikojen efekteistä (joista ei hirveästi tarvitse murehtia, sillä mitään monimutkaisempia efektejä ei olla osattu koodata toimiviksi!), sekä ylipäänsä kaiken nopeuttamista. Sitä varten pelistä onkin olemassa lukuisia romhackkeja ja remakeja, mutta ymmärtääkseni ne muokkaavat samalla pelistä pois ne mielenkiintoiset ominaisuudet, kuten sen että kuolleeseen hahmoon tähtääminen hukkaa hahmon vuoron kokonaan. Noh, oli versio mikä tahansa, voit olla varma siitä, ettei hauskaa tule pelatessa olemaan ;)
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: Tingle - 17.03.18 - klo:17:33
(https://i.imgur.com/0beXM3B.png)

Läpi meni. En suosittele kellekään.

Pelimaailma oli mukavan avoin ja luolastotkin ihan kivoja, mutta ei tehnyt mieli tutkia kun siitä vain rankaistiin pelkästään aikaa hukkaavilla taisteluilla. Palkinnoksikaan ei yleensä saanut kuin arvottomia varusteita tai umpikujan, jos ei seurannut tarinaa seuraavaan määränpäähän.


Olen pelannut myös muita Final FantasyTM -sarjan pelejä!

Final Fantasy IV (GBA)
Pelasin tätä vissiin yli puolenvälin. Huomasin pelaamiseni olevan pelkkää hyökkäyskomennon rämpyttämistä ja kyllästyin.

Final Fantasy VII (PS1)
Muksuna tämä oli pleikkarin kiinnostavin peli. Kaverin kanssa pelattiin, ja koska olin jo tuolloin melkoinen strategia- ja kielinero vailla vertaa kehitin meille suunnitelman: Ostamalla potioneja voimme selvityä pelissä pidemmälle!

Lukioteininä sain pelin omakseni ja olihan se ihan kiva kai? Materialla säätäminen oli ihan lystiä, mutta samalla teki hahmojen eroavaisuuksista melko merkityksettömiä. Hahmot jäivät toisistaan irrallisiksi, mutta kukapa minä olen sanomaan kun en tarinasta muuta ymmärtänyt kuin että
(click to show/hide)
Lopulta tämäkin jäi kesken, kun huomasin ettei kolmatta pelilevyä löydy mistään. Strategiaminipelistä nautin eniten.

Final Fantasy Tactics Advance (GBA)
Hauska peli jossa on mukana taktiikkaa! Peli on kyllä niin helppo ja rikki ettei taktiikkaa tarvita. Pelasin pelin kyllä hymy huulessa läpi, sillä pidän taktiikasta!

Final Fantay: Crystal Chronicles (NGC)
Junnuna näin märkiä unia pelin pelaamisesta yhdessä neljän GBA:n kanssa. Noh, tätä on nyt aina välillä tullut kokeiltua ja peli onkin tylsää roskaa. Pakko pelata silti koska kaverit käskee.

Ehkä pelaan vielä joskus kutosen ja ysin, mutten oikein koe tätä sarjaa omakseni.
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: Orhyanos - 17.03.18 - klo:21:00
Ysi on kyllä aika hyvä Final Fantasy videopeli viihdeteos. Harmi vaan, että tappelut pyörivät etananopeudella ja Pal versio on vielä Ekstra Etana++ tason elämys. Ehkä mun ei olisi kannattanut olla tyhmä hipsteri ja pelata alkuperästä PS1 versiota, koska rososessa grafiikassa on enemmän charmia ja hehheh en kyllä tiedä onko sittenkään.

Vois pelata joskus seiskan. Pleikkari Kari Ykkös version tietenkin. Olen sairas mies. :(
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: Tingle - 08.04.19 - klo:14:39
19 vuoden odotuksen jälkeen Final Fantasy IX julkaistiin Nintendolle. Pitihän tämä rakastettu nintendoklassikko Switchille hankkia.

Pidin kyllä kokemuksesta melko paljon, grafiikat ovat erittäin sympaattiset ja hahmot näyttävät kuin nintendosta syntyneiltä. Hahmot ovatkin oikein onnistuneita, vaikka kaikille ei jää aikaa kertoa tarinaansa loppuun ja jäävät juonen kannalta ylimääräisiksi. Hahmot kuitenkin kasvavat vuorovaikutuksessa toistensa kanssa, ja kuolevaisuuden ja oman identiteettinsä löytäminen ovat kantavia teemoja läpi pelin. Lopussa kaikki ovat ystäviä. Hauskaa on myös löytää paljon viittuaksia pelisarjan aiempiin peleihin, erityisesti ensimmäiseen. En ole Final Fantasyn fani, mutta ysi sai minut tuntemaan itseni sellaiseksi.

Final Fantasysta puhuttaessa pitää sanoa musiikin olevan tosi hyvää, joten sanon sen.

Kokemuksen miellyttävyydestä kertoo myös sekin, että pelaajan ei tarvitse huolehtia mistään. Riittää kun kulkee tarinan määrämään paikkaan ja kääntää kirjan sivuja. Voiko tätä edes videopeliksi enää kutsua? Final Fantasyissä on juonivetoisuudestaan huolimatta aina ollut mukavasti tutkittavaa, mutta ysissä ylimääräistä puuhaa on vaikea löytää. Erittäin lineaarinen peli antaa menopelitkin käyttöön vasta siinä vaiheessa, kun tutkittava maailma on jo koluttu. Luolastotkin ovat lähinnä käytävää. Etanavauhdilla etenevissä taisteluissa riittää hyökkäyskomennon ahkera rämpyttäminen, mutta onneksi HD-versiossa niiden tahdin voi säätää salamanopeudelle. Paras osa peliä on hahmonkehitys, jossa varusteista opetetaan taitoja ukkeleille. Haarniskoita täytyykin pitää nyt entistä enemmän silmällä, vaikka lopulta mekaniikka johtaakin ylimääräiseen valikkosäätöön. Hauskinta olikin grindata hahmoille kaikki mahdolliset kyvyt metsässä pyörimällä, sillä näin koin itse olevani aktiivinen osa pelikokemusta. Varusteita pystyy myös fuusioimaan uusiksi, mistä minä tunnetusti tykkään ja Shin Megami Tenseistä.

FF9:ä voi helposti pitää sarjan parhaana, mutta toisaalta yhtä hyvin se voisi olla myös huonoin. Luulen, että tulen muistelemaan tätä interaktiivista tarinakokonaisuutta jälkeenpäin lämmöllä.
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: Coconuut - 09.04.19 - klo:13:27
Kiva kuulla. :) FF IX, kuten myös X ja XII, löytyvät eShopin toivelistaltani, joten sopivan alennuksen tultua minäkin aion kokea nämä klassikot.
Otsikko: Vs: Final Fantasy -sarja
Kirjoitti: Detonat - 09.04.19 - klo:16:17
En ole koskaan ollut ysin suurin ystävä. Se on toinen kahdesta pääsarjan FF:stä, jota en ole läpipeluun jälkeen edes aloittanut pelaamaan uudestaan. (Toinen on XIII.) Mutta sen verran pitää myöntää, että olen sentään viitsinyt pelata sen loppuun.

Suurimmassa osassa Final Fantasyja on sama vika, pelkkä Attackin rämpyttäminen riittää pelin läpäisemiseen. Mutta tarinan takiahan niitä muutenkin pelataan. IX:ssä tarina on samaa tusinatavaraa kuin kaikissa muissakin PS-aikakauden tekeleissä. Mutta graafinen ilme miellyttää silmää vähemmän kuin VII:n legopalikat. Puolet hahmoista ovat tylsiä ja unohtuvat parin juonikuvion jälkeen kokonaan, puolet lopuista ovat taas ärsyttäviä, miltei vihattavia. Viimeinen neljännes yrittää parhaansa, mutta eivät riitä. Päähenkilökään ei ole synkistelevä hällävälitsijä, kehen pelissä voi edes samaistua.

Pelasin parin viime vuoden aikana muutaman vanhan FF:n ja kyllä se VI on edelleen paras.
3000 tunnin jälkeen XIV alkaa vähitellen maistua puulta, mutta ainakin se puu on hyvää ja kesällä tulee uusi lisäri jota jaksaa seuraavat pari vuotta sitten taas tahkota.