Resetti

Pelaaminen => Xbox => Aiheen aloitti: Arctic Fox - 03.04.09 - klo:18:07

Otsikko: Halo-sarja
Kirjoitti: Arctic Fox - 03.04.09 - klo:18:07
Näille upeille peleille ei täällä ole vielä omaa ketjuaan, vaikka keskusteltavaa taatusti riittäisikin. Onneksi korjaan tilanteen nyt.

Halo on pelisarja, jonka varmasti jokainen pelaamista harrastava tietää. Kyseessä on Bungie Studios-pelitalon alunperin kehittämä, valtavan suosion saavuttanut pelisarja, joka on poikinut myös kirjoja sekä lukuisia oheistuotteita. Halo-pelejä on ilmestynyt tähän mennessä neljä kappaletta. Sarjan kolme varsinaista osaa eli Halo: Combat Evolved (2001), Halo 2 (2004) ja Halo 3 (2007) ovat valtavan suosittuja FPS- räiskintäpelejä. Vuoden 2009 alussa ilmestynyt Halo Wars sen sijaan on varta vasten Xbox 360:lle tehty reaaliaikainen strategiapeli, joka sekin on menestynyt hyvin.

Halojen tapahtumat sijoittuvat kaukaiseen tulevaisuuteen, 2500-luvulle. Ihmiskunta on levittäytynyt laajalle galaksiin, ja kohtaa siellä vihamielisen Covenant-muukalaisliittouman. Siitä seuraa tietenkin sota, jossa ihmiset ottavat kunnolla turpaan, kunnes yksi supersotilas, Spartan 117 eli Master Chief ratkaisee taistelun lopulta ihmisten hyväksi. Juoni on kliseisestä lähtöasetelmastaan huolimatta yllättävän syvä ja monitasoinen. Halo-sarjan universumi onkin peliksi harvinaisen laaja ja rikas. Kaiken selittämiseen menisi ihan hirvittävästi aikaa, mutta onneksi Täältä (http://www.konsolifin.net/xbox/jutut/145/?site=xbox&id=145) voi löytää suomenkielisen tiivistelmän sarjan tapahtumista.

Halo-pelit ovat tunnettuja hyvin viimeistellystä suunnittelustaan, hyvistä kontrolleistaan ja loistavasta moninpelistä. Monet nykyisissä räiskintäpeleissä tavalliset asiat on nähty alunperin jossain Halo-pelissä. Jo ensimmäisessä osassa nähtiin sellaisia innovaatioita kuin itsestään ajan myötä latautuvat energiat, vain kahden aseen kantaminen kerrallaan ja todella hyvä co-op- moninpeli. Halo 2 puolestaan mahdollisti kahdella eri aseella yhtä aikaa ampumisen ja sisälsi alkuperäisen Xboxin parhaana pidetyn nettipelin. Kolmannessa osassa oli mukana myös Forge-kenttäeditori sekä ns. teatterimoodi. Teatterimoodissa pelaaja pystyy katsomaan vaikkapa hetkeä aiemmin pelaamaansa moninpelimatsia videolta ja ottamaan siitä videoklippejä ja valokuvia. Muutenkin kaikkea oltiin viimeistelty.
Itse omistan juurikin osat 1-3. Ostin kolmosen Xbox 360:n hankkimisen yhteydessä, ja ihastuin peliin heti. Kolmosta on usein kritisoitu pelaajien keskuudessa vähäisistä uudistuksista, mutta itse ainakin nautin suuresti sen pelaamisesta. Paras osuus pelissä on ehdottomasti neljän pelaajan co-op. Kun vakeustason säätää Legendarylle, on luvassa todella unohtumattomia taisteluita. Vanhemmat osat ostin vasta myöhemmin (viime kesänä.) Ykkösen olen melkein jaksanut pelata läpi (Oli vähän vanhentunut peli, into ei oikein riittänyt). Kakkosta en ole jaksanut jostain syystä edes kokeilla, olen säästänyt sitä jonkin tylsän lomapäivän varalle.

Mitä mieltä olet näistä peleistä? Ovatko Halot elämää suurempaa sci-fi-spektaakkelia vai pelkkää yliarvostettua putkiräiskintää mukanäppärän juonen kera? Mikä osa on paras/huonoin? Kerro tuntemuksistasi pelisarjaan liittyen täällä.
Otsikko: Vs: Halo-sarja
Kirjoitti: Cyna - 03.04.09 - klo:18:13
Kyllähän nämä täytyy minunkin joskus kokea, ja mielessä on pyörinyt Combat Evolvedin hankinta. Kysyisin, että kannattaakohan? Onko siellä enää pelaajia? Halo 2 olisi myös hankintalistalla, mutta saapas näkee pyöriiköhän se tällä matolaatikolla.

[e]Ai perhana, no sinne meni. x)
Otsikko: Vs: Halo-sarja
Kirjoitti: Kasuli - 03.04.09 - klo:18:14
Halo 2 olisi myös hankintalistalla, mutta saapas näkee pyöriiköhän se tällä matolaatikolla.
Ei pyöri jos matolaatikossa ei ole Vistaa.
Otsikko: Vs: Halo-sarja
Kirjoitti: Orhyanos - 03.04.09 - klo:18:33
Kyllähän nämä täytyy minunkin joskus kokea, ja mielessä on pyörinyt Combat Evolvedin hankinta. Kysyisin, että kannattaakohan? Onko siellä enää pelaajia? Halo 2 olisi myös hankintalistalla, mutta saapas näkee pyöriiköhän se tällä matolaatikolla.

Jos moninpelaamiseen ajattelit näitä ostaa, niin Combat Evolved on oikea valinta. Kakkosen nettipeli on moninkerroin hauskempaa boxilla, sillä se on tehty aika voimakkaasti boxin ohjainta silmällä pitäen, ja koneella pelaaminen tuntuisi varmaan aika hiton tönköltä. Mjoo, tähtäämien luonnistuu paremmin, mutta kakkonen on paljon ykköstä nopeatempoisempi ja ympäriinsä pitää hyppiä hullun lailla, joka voisi olla aika helvettiä näppiksellä. CE taas oli boxillakin "tönkkö", joten se toimii koneellakin niin kuin on tarkoitus. Pelaajamääristä en tiedä, mutta en usko että kakkosta ainakaan kovin moni jaksaa koneella vääntää, Vista nyt viimeistään karkoittaa ne harvat kiinnostuneet pelaajat.

Jos tosin tykästyt Combat Evolvedin yksinpeliin, niin kannattaa varmaan sitte ostaa kakkonenkin, vaikka onkin ykköstä huonompi.
Otsikko: Vs: Halo-sarja
Kirjoitti: Jikkyooshaberiparodius - 04.04.09 - klo:16:16
Tjaah, kakkosta tuli aikoinaan porailtua kaverin ja serkun kanssa co-opilla. Alkupään tasot maassa ovat silkkaa mannaa, niitä seurannut Arbiter-taso taas loikattiin poikkeuksetta yli. Uudella Halo-rinkulalla meininki jaksoi kiinnostaa aika tarkalleen siihen pisteeseen, jossa ruvettiin taas samoilemaan niitä iänikuisia muukalaisalusten käytäviä ja sokkeloita. Ei kiitos.
Otsikko: Vs: Halo-sarja
Kirjoitti: Olimar - 05.04.09 - klo:14:17
Halo saa propsit etenkin vihollisten tekoälystä. Taistelutilanteet ovat parhaimmillaan todella hektisiä, kun hyppelet ja heittelet kranaatteja, ympärillä räjähtelee, pienemmät juoksevat jo karkuun, mutta isommat rynnivät päälle. Lisäksi taisteluihin tuntuu aina olevan eri toimintamalleja, sillä esimerkiksi vihollisajoneuvon voi aina kaapata. Parhaimpia kohtauksia yksinpeleissä ovat taistelut, joissa molemmilla puolilla on paljon porukkaa.

Mutta ne käytävät :/.
Otsikko: Vs: Halo-sarja
Kirjoitti: Rottiss - 06.04.09 - klo:17:13
Vähän oli viikonloppuna nastaa vetää Halo kolmosessa kamppanja yksin läpi Legendarylla. Välillä sai kirota, mutta hauskaa oli. Haastetta ainakin piisasi.
Otsikko: Vs: Halo-sarja
Kirjoitti: Kasuli - 06.04.09 - klo:18:23
Halo Warssia pelannut koko päivän. Onhan se toimivaa, mutta jotenkin niin nähty. Pidempää mielipidettä joskus ehkä.
Otsikko: Vs: Halo-sarja
Kirjoitti: Kasuli - 10.04.09 - klo:13:00
Tuplathan tässä tulee, mutta minkäs sille voi.

Halo Wars meni tosiaan läpi tuossa pari päivää sitten, jonka jälkeen pitikin alkaa laittaa uusia pelejä koneeseen. Nettipelirumba jää siis myöhemmäksi.

Yksinpelikampanja oli juuri sopivan pitkä - siitä riitti hupia, mutta sen saattaa jaksaa pelata uudestaankin, varsinkin jos se mahdollistaa uusien achievementtien saavuttamista. Muutama tehtävä tuotti harmaita hiuksia, mutta vieressä istui koko kampanjan ajan kaveri, jonka kanssa vuoroteltiin - turhautumisen iskiessä sai siis laitettua padin jonkun muun kouraan. Erityisesti aikarajoitteiset tehtävät sekä kaikkien videopelien suola, saattotehtävät, ärsyttivät. Muuten kampanja oli varsin muikea.

Tarina taas - noh. Perusidea on kunnossa, mutta henkilöhahmot ontuivat pahasti. Hahmokaarti oli niinkin originelli kuin vanha konkarikapteeni Cutter, joka antoi käskyjä ylhäältä Spirit of Fire-aluksensa suojista, viisas naisprofessori Anders, joka osaa teknologiat, kalju lihaskimppu Forge, joka hoiti kenttähommat sekä näsäviisas tekoäly jonka nimi ei nyt muistu mieleen. Pahiksista taas jättimäinen, mörisevä-ääninen hienoon sotisopaan pukeutunut komentaja ja ylin johto, pieni, ilkeä, juonitteleva, häikäilemätön  johtaja jäivät mieleen. Dialogi oli sen mukaista. Esirenderöidyt välipätkät kuljettivat tarinaa varsin kohtuullisesti, ja olivat nätin näköisiä.

Sitten se itse peli. Ehdottomasti toimivin konsolinaksu. Rakennuspaikat ovat rajattuja, ja jokaiseen tukikohtaan mahtuu niitä korkeintaan 7. Alemmilla asteilla niitä on kolme ja viisi. Tämä pakottaa kompromisseihin - toisaalta tukikohdassa pitäisi olla riittävien resurssien valmistamiseksi vähintään 3 resurssinhankkimisrakennusta, sekä parhaimpiin päivityksiin ja ajoneuvoihin tarvittavia reaktoreita vähintään kaksi kappaletta. Tämän lisäksi vielä yksi yleinen päivitysrakennus, josta voi nostaa populaatiorajaa ja vähentää joukkojen kehitysaikoja. Tämä jättää vain yhden paikan joukkojenkehitysrakennuksille - jalkaväkeä, maa-ajoneuvoja vaiko lentohärveleitä? Toisaalta voit vähentää resurssituotantoa, mutta se tekee etenemisestäsi hitaampaa. Monen kentän voittamiseksi tarvitaankin useampi tukikohta. Tukikohdissa on myös neljä puolustustornipaikkaa, ja jokaisen tornin voi kehittää torjumaan tehokkaasti jalkaväkeä, maakulkuneuvoja tai lentohärveleitä peruskonekiväärin lisäksi. Päivitystä voi vaihtaa, mutta se maksaa ja siinä menee kymmenisen sekuntia, joka on hyvinkin tarpeeksi aikaa tuhota aseet jos ne eivät tehoa hyökkääjiin.

Kontrollit toimivat niin hyvin kuin padilla voi kuvitella. Kun oppii käyttämään pikanäppäimiä, joukkojen vyörytys on hyvinkin sujuvaa, ja monien joukkojen erityishyökkäyksetkin saa hoidettua kätevästi yhdellä napilla. Pikanäppäimiin kuuluu kaikkien joukkojen valinta, ruudulla näkyvien joukkojen valinta, joukkoryhmittymien välillä pomppiminen, tukikohtien välillä pomppiminen ja kaikkien ruudulla näkyvien tietynlaisten joukkojen valinta (klikkaat yksikköä kahdesti). Myös suuremmasta ryhmittymästä valitseminen onnistuu valitsemalla kaikki joukot ja sitten liipaisimella niiden väliltä yksitellen scrollaaminen, jolla saa tietynlaiset yksiköt käyttöönsä. Joukonhallinnassa ärsyttää vain se, että yksiköt tuppaavat isommissa joukoissa mennä toistensa tielle, jolloin liikuttaakseen yhtä yksikköä jonnekkin, pitää aluksi siirrellä muita pois tieltä.

Kaiken kaikkiaan erittäin toimiva naksu.
Otsikko: Vs: Halo-sarja
Kirjoitti: Temathael - 24.07.09 - klo:15:18
http://www.gametrailers.com/video/exclusive-debut-halo-legends/53157 (http://www.gametrailers.com/video/exclusive-debut-halo-legends/53157)
Otsikko: Vs: Halo-sarja
Kirjoitti: Rottiss - 24.07.09 - klo:17:53
One word;

Animepaskaa.
Otsikko: Vs: Halo-sarja
Kirjoitti: Cyna - 24.07.09 - klo:20:30
Loistava tapa saada Halo menestymään Japanissakin.

Ei perc.
Otsikko: Vs: Halo-sarja
Kirjoitti: Sotakoira - 24.07.09 - klo:20:54
One word;
Animepaskaa.
Saat olla hyvin kiitollinen, etten suolesta sinua tuosta hyvästä.  >:O
-----

En minä tosin kyllä tiedä, sopiiko tuo Halo nyt mitenkään mainiosti animesovituksen kohteeksi. Mutta jos homma ei leviä tekijöillä käsiin ja mene överiksi, niin mikäs tuossa. Tuo traileri oli vähän, no, omituinen, mutta ei se nyt niin kovin huonoltakaan näyttänyt.
Otsikko: Vs: Halo-sarja
Kirjoitti: Rottiss - 24.07.09 - klo:21:24

Saat olla hyvin kiitollinen, etten suolesta sinua tuosta hyvästä.  >:O


Milläs meinasit suolestaa? Animemaailman mahtavimmalla miekalla?

Edit @ Tzibo: Löl. :D
Otsikko: Vs: Halo-sarja
Kirjoitti: Tzibo - 24.07.09 - klo:21:30
Tai kenties Hollywoodleffagangsterin puukolla, heh.
Otsikko: Vs: Halo-sarja
Kirjoitti: Coldi - 24.07.09 - klo:21:35
Milläs meinasit suolestaa? Animemaailman mahtavimmalla miekalla?

Aika ylimielistä paskaa. Itse voisit vastata siihen varmaankin pelimaailman mahtavimmalla miekalla? "Anime = Parasta/Paskaa tapauksesta riippumatta" asenne on aina perseestä, nekin ovat yksilöitä, tiedäthän?

Ei minunkaan mielestäni Halo välttämättä sovi Animeksi, mutta eiköhän tuo tule katsottua sitten kunhan se tulee. Toivottavasti tuosta tulee kuitenkin hyvä, vaikka vähän epäilyttää. Master Chief pääosassa? Jos on, tehdäänkö hänestä melkein mykkä kuten peleissä, jossa ei olisi mitään ideaa? Lisäksi mihin tuo sijoittuu, Halo 3:n jälkeen vai mihin?

V: Pahoitteluni jos vitsailit, kun en nähnyt mitään merkkejä sellaisesta. :)
Otsikko: Vs: Halo-sarja
Kirjoitti: Rottiss - 24.07.09 - klo:21:39
Eläs nyt Coldi oo tommonen tosikko. :p Ei minulla mitään ole The Raven Wolfia vastaan tai animea ylipäänsäkkään. Oon vaan itte kyllästynyt moiseen hömppään.

Edit @ The Raven Wolf

Juu, mulla unohtu laittaa hymiöt, niin siks saatoin kuullostaa vähän totiselta. :3
Otsikko: Vs: Halo-sarja
Kirjoitti: Sotakoira - 25.07.09 - klo:18:30
Aika hyvä kuittaus Rottiss xD
(Hyvä että mainitsit, en minäkään olisi heti ihan läpäksi tajunnut O_o ei tosin sillä että se minua olisi loukannut silloinkaan =P)

Muttajoo, jos tuo animesarja aikoo jossain vaiheessa tulla, niin tuskin oikeasti jaksan kokonaan katsoa, mutta pari jaksoa varmaan tsiigaan ihan vaan periaatteesta. Jos taas japanissa meinataan vääntää jotain uutta anime-tyylistä halo-peliä niin siihen en voisi sanoa kuin. säälittävää.
Otsikko: Vs: Halo-sarja
Kirjoitti: Soulterror - 19.08.09 - klo:15:49
Halo vai? Minun mielestä Halo 1:nen on paras. Sitten tulee 3:nen ja sitten 2:nen.
Otsikko: Vs: Halo 3: ODST
Kirjoitti: Raitoningu - 25.08.09 - klo:22:02
http://www.youtube.com/v/y8iAeUicU9I&hl=en&fs=1&color1=0x006699&color2=0x54abd6

Hieman komiikalla varustettu GameStopin Halo 3: ODST -mainos. Kun tilaat ennakkoon saat Johnsonin firefight -pelimuotoon mukaan. Kuinka moni on jo tilannut tämän ennakkoon :p
Otsikko: Vs: Halo-sarja
Kirjoitti: ZeppelinK - 16.09.09 - klo:14:04
http://www.gametrailers.com/video/terra-incognita-halo-3-odst/55940

Hype nous kattoon
Otsikko: Vs: Halo-sarja
Kirjoitti: Tingle - 20.09.09 - klo:18:47
5 min. Halo animua. (http://www.youtube.com/watch?v=0A6lojxvmy4)

Ihan tyylikäshän tuo, rahaa projektiin on ainakin herunut. En sitten osaa lainkaan arvioida miten uskollinen tämä itse pelisarjalle on, mutta enkkudubbi on varsin hirveää :x
Otsikko: Vs: Halo-sarja
Kirjoitti: Detonat - 20.09.09 - klo:19:43
Ihan siisti.

Mutta dubit sukkaa yleensä aika tehokkaasti. Oletteko ikinä kuulleet Darth Vaderin japanidubbia? Hirveä.
Otsikko: Vs: Halo-sarja
Kirjoitti: apathy - 12.10.09 - klo:14:10
Halo-sarja on sellainen mikä täytyy pelata yhtenä putkena läpi, että siitä saa kaiken irti.
Itse tein sen juuri kun sain oman 360:n (mukana luonnollisesti Halo 3) ja voisin sanoa, että melkoisen mestariteoksen on Bungee tästä väsännyt. Miltei tuli tippa linssiin lopussa ja ja täytyy myös myöntää, ettei sivistyneeltä manailulta vältytty, kun pelasin muuten vaan Heroicilla.
Kaverin kanssa voisi kokeilla josko jaksaisi kolmosen tahkoa läpi Legendaryllä, kunhan netin saan kämppääni... Any1?
Otsikko: Vs: Halo-sarja
Kirjoitti: hillisko - 07.11.09 - klo:20:57
Halo sarjana on sellainen syvältä anaalin perukoilta oleva kasa paskaa joka haisee sitä pelaavista nörteistä jo pitkälle. Kuvailen Haloa kahdella sanalla Aivoton Putki.
 :/
No en mä nyt ihan tota mieltä oo moninpeli on joskus ihan kiwaa. :3

Älä spämmää hymiöitä ja perustele äläkä vain provosoi, kiitos -Riby
Otsikko: Vs: Halo-sarja
Kirjoitti: heplo - 05.12.09 - klo:14:39
Tänään klo 10 pelaamaan Haloa kaikki.
Otsikko: Vs: Halo-sarja
Kirjoitti: ZeppelinK - 05.12.09 - klo:14:42
Vapaaehtoisesti ilmoittautukoot ainaki Hulikko ja Jonttu, pakotettuna Rottis.
Otsikko: Vs: Halo-sarja
Kirjoitti: Raitoningu - 13.12.09 - klo:05:07
Tuli valvottua REACHin trailerin vuoksi koko yö...pettymys..
Otsikko: Vs: Halo-sarja
Kirjoitti: Echo - 13.12.09 - klo:17:57
Tuli valvottua REACHin trailerin vuoksi koko yö...pettymys..

Mutta minäpä katson sen virkeänä youtubesta. B)
Otsikko: Vs: Halo-sarja
Kirjoitti: Orhyanos - 13.12.09 - klo:20:07
Hah... olihan se nyt odotettavissa, ettei traileri tule kovin kummoinen olemaan. Graafisesti vaikuttaa varsin maukkaalta, mutta yllättäen mitään gameplayta ei näytetty. Tuskinpa tosin on tuollaista määrää anti-aliasointia tai varjojakaan pelatessa, mutta onhan tuo nyt kolmoseen nähden suhteellisen iso harppaus.

Ja Elitet vihuina perkele!
Otsikko: Vs: Halo-sarja
Kirjoitti: Emu - 11.01.10 - klo:19:38
Halo Reachista tietoa. Näyttää 2010 parhaalta peliltä.

http://www.mlgpro.com/forum/showpost.php?p=6264467&postcount=79 (http://www.mlgpro.com/forum/showpost.php?p=6264467&postcount=79)
Otsikko: Vs: Halo-sarja
Kirjoitti: Raitoningu - 11.01.10 - klo:21:13
No en nyt menisi sanomaan vuoden 2010 parhaimman näköiseksi peliksi :p Onhan näitä tulossa muitakin hienoja saavutuksia esim. GT5, Bioshock 2, Alan Wake, God of War 3 etc, mutta yksi vuoden hienoimmista peleistä tämä Reach tule olemaan.

Pettymyksenä voisin sanoa, että ei oo tullut paljon muutosta itse pelisarjan ulkoasuun, jota itse kovasti toivoisisin. Tuossa on jotain semmoista vanhaa, ehkä vanhaa pelimoottoria muokataan paremmaksi, koska siltä tuo näyttää. Muuten tuo itse peli vaikuttaa erittäin kiinnostavalta, niin tarinalliselta niinkuin gameplaytä. Tulispa gameplayhin jotain uutta mikä herättäis Halon varsin tylsähkön moninpelin eloon. Eikös siihen ollut tulossa joku ODST moninpeli eli sotilaat on heikompia ja kuolee helpommin? Noh vaikea tästä pelistä on vielä mennä kumminkaan sanomaan mitään muuta, koska tässä on vuosi aikaa ja vuodessa tapahtuu aika paljon. Moninpelibetaa pitäisi tässä huhti- tai toukokuussa päästä pelaamaan ja siellä näkee, onko Halo saanut tarvittavia muutoksia itseensä. :)
Otsikko: Vs: Halo-sarja
Kirjoitti: Emu - 11.01.10 - klo:22:51
Bungie on varmistanut että Reach käyttää uutta pelimoottoria. Tuon tekstin mukaan Halo 3 olevat equipmentit otetaan pois ja tilalle tulee uusi systeemi. Näitä uusia "equipmentteja" voi käyttää loputtomasti mutta niiden pitää latautua ennen kuin voi käyttää uudestaan. Vähän samanlainen systeemi kuin Halo 2 Arbiterilla.


Taitaa olla helpompi, jos laittaa tälläisen http://www.bungie.net/Forums/posts.aspx?postID=40433028 (http://www.bungie.net/Forums/posts.aspx?postID=40433028)
Otsikko: Halo 3: The Maraton! Halukkaat ilmoittautukaa!
Kirjoitti: Raitoningu - 05.03.10 - klo:16:35
Elikkäs suunnitelmissa olisi pelata Halo 3 läpi neljällä pelaajalla Heroicilla/Legendarylla yhdessä putkessa. HUOMENNA TAI TÄNÄÄN ILLALLA! KLO 22-00! Halukkaat ilmoittautukaa!

Vaaditaan: Mikki!

Pelaajat:

Jonttu
Otsikko: Vs: Halo-sarja
Kirjoitti: Arctic Fox - 05.03.10 - klo:17:22
Höh, olisipa minulla nyt se fucking mikki vielä ehjänä... :C Pitää ehkä tehdä jonkin sortin McGyver-ratkaisuja, jotta saisin sen toimimaan.

Joskus toiste sitten.
Otsikko: Vs: Halo-sarja
Kirjoitti: Gold - 05.03.10 - klo:19:17
Tulen mukaan.

Kuitenkin itse toivoisin vetää neljän hengen porukalla ODST läpi...
Otsikko: Vs: Halo-sarja
Kirjoitti: Raitoningu - 05.03.10 - klo:19:22
ODSTin kampanja on tylsä verrattuna Halo 3:n eli ei. Se voidaan vetää sunnuntaina. Taitaa venyä huomiseen tää maratooni, koska itse joudun lähtemään Saariselälle täksi illaksi. Katellaan jos myöhemmin tänään :)
Otsikko: Vs: Halo-sarja
Kirjoitti: Turjake - 05.03.10 - klo:19:49
Sattu sopivasti. Just ostin tänään ton pelin. Paitsi että tänään ei taida onnistua. :I
Otsikko: Halo 3 Maraton: Yksi pelaaja tarvitaan ilmoittaudu 21:30 mennessä!
Kirjoitti: Raitoningu - 06.03.10 - klo:21:14
Vielä pääsisi yksi mukaan. Pelin starttaamme
Otsikko: Vs: Halo-sarja
Kirjoitti: Tingle - 08.06.11 - klo:17:04
Halo 4 ja yllättyneitä 0 (http://youtu.be/Y9iQiHNXgMU)
Otsikko: Vs: Halo-sarja
Kirjoitti: Arctic Fox - 09.06.11 - klo:01:28
Enpä olisi uskonut sanovani tätä, mutta Haloa alkaa tulla jo liikaa. Ensimmäisten pelien välissä oli aina kolme vuotta (2001, 2004, 2007), joiden aikana hype kasvoi ja pelit tuntuivat tuoreilta. Nykyään uusi osa ilmestyy vuoden välein, eikä innostus ole samaa luokkaa. Reachin parissa olisin viettänyt mielelläni vielä vuoden tai pari, mutta sen sijaan tänä vuonna tulee se Combat Evolvedin uusintaversio ja ensi vuonna varmaankin Halo 4. Laatu on korkealla, mutta ei sitä hyvääkään herkkua jaksa joka päivä syödä. Sama ongelma vaivaa muuten esimerkiksi Assassin's Creedejä sekä Call of Dutyja. Ehkäpä parin vuoden päästä pääsemme nauttimaan jokavuotisista Gears of War-spinoffeista, uusintaversioista sekä esiosista.

Silti aion ostaa kaiken Haloon liittyvän. Olenpa fanipoika.
Otsikko: Vs: Halo-sarja
Kirjoitti: Sotakoira - 09.06.11 - klo:03:05
..tänä vuonna tulee se Combat Evolvedin uusintaversio ja ensi vuonna varmaankin Halo 4. Laatu on korkealla, mutta ei sitä hyvääkään herkkua jaksa joka päivä syödä.
Totta. Tosin, Halo 4 tulee tosiaan vasta ensi vuonna jos on edes tullakseen, ja Combat Evolvedin uudelleentuleminen taitaa olla Xboxin omistajille "ookoo"-tason tapaus; lähinnä meinaavat Bungiella portata uudenaikaisen Halokokemuksen PC:lle kuuleman mukaan, eli tämä CE:n uusio olisi mahdollisesti tulossa tietokoneellekin. (Itse ainakin toivon näin. En omista XBoxia mutta Halot ovat loistavia.)
Sama ongelma vaivaa muuten esimerkiksi Call of Dutyja
Jep. Haloissa vaan ei ole sellaista ongelmaa että joka toinen peli on ihan paska. :D (CoD4  B), WaW :(, MW2 :), BO  >:O)

Eli jos Bungie pitää linjansa eikä nyt sorru aivan liikaa rahasampoiluun, niin tuosta uudesta Halosta voi odottaa kai paljoakin. Itse olen hieman hypessä, PC-mahdollisuuden vuoksi. *_*
Otsikko: Vs: Halo-sarja
Kirjoitti: Orhyanos - 09.06.11 - klo:15:03
Bungie ei ole tekemässä uutta Haloa...
Otsikko: Vs: Halo-sarja
Kirjoitti: Raitoningu - 10.06.11 - klo:15:47
Enpä olisi uskonut sanovani tätä, mutta Haloa alkaa tulla jo liikaa. Ensimmäisten pelien välissä oli aina kolme vuotta (2001, 2004, 2007), joiden aikana hype kasvoi ja pelit tuntuivat tuoreilta. Nykyään uusi osa ilmestyy vuoden välein, eikä innostus ole samaa luokkaa. Reachin parissa olisin viettänyt mielelläni vielä vuoden tai pari, mutta sen sijaan tänä vuonna tulee se Combat Evolvedin uusintaversio ja ensi vuonna varmaankin Halo 4. Laatu on korkealla, mutta ei sitä hyvääkään herkkua jaksa joka päivä syödä. Sama ongelma vaivaa muuten esimerkiksi Assassin's Creedejä sekä Call of Dutyja. Ehkäpä parin vuoden päästä pääsemme nauttimaan jokavuotisista Gears of War-spinoffeista, uusintaversioista sekä esiosista.

Silti aion ostaa kaiken Haloon liittyvän. Olenpa fanipoika.

Kyllä mielummin otan uuen Halon jo tänä vuonna kuin pelkkää Reachiä hakkaisin, joka on nykyään hyvin kuollut ja eloton peli...Voi niitä Halo 3:n aikoja <3
Otsikko: Vs: Halo-sarja
Kirjoitti: apathy - 15.11.11 - klo:11:46
Anniversary-bump

(http://www.journaldugamer.com/files/2011/06/Halo-Anniversary.jpg)

Tänään.
Otsikko: Vs: Halo-sarja
Kirjoitti: Turjake - 15.11.11 - klo:12:52
(http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS339tH4faw26i2zOP-uFD5Qi1I3NYTizc6oaQxbpnZx-79ghrqCg)
Otsikko: Vs: Halo-sarja
Kirjoitti: apathy - 15.11.11 - klo:12:59
Kuvasi on irrelevantti, koska siinä ei seiso Grunt.
Otsikko: Vs: Halo-sarja
Kirjoitti: Agutski - 15.11.11 - klo:14:55
Halo: Combat Evolved on legenda, että onnittelut vaan sille. Tästä remakesta en kyllä osaa sitten taas yhtään sanoa... Reachin moninpeli CE:n mapeilla, mitä vittua hes... Microsoft.
Otsikko: Vs: Halo-sarja
Kirjoitti: apathy - 16.11.11 - klo:10:38
Nyt en kyllä menisi sanomaan, että Halo: CE:n pääpaino olisi ensimmäisenä nettipelissä. Itse en ainakaan nauti liven pelaajista, koska suurin osa on rääväsuisia 13-vuotiaita kakaroita, jotka eivät osaa pitää turpaansa tukossa. >_>

//Itella oli hidas, mutta nyt olen Halo: Combat Evolved Anniversary. Paljon Pre-Order-bonuksia, mm. Anniversary Map pack Reachiin maksutta. <3
Otsikko: Vs: Halo-sarja
Kirjoitti: Tingle - 16.11.11 - klo:12:49
Halo: Combat Evolved on legenda, että onnittelut vaan sille. Tästä remakesta en kyllä osaa sitten taas yhtään sanoa... Reachin moninpeli CE:n mapeilla, mitä vittua hes... Microsoft.
Saavat kunnon moninpelin eikä tarvitse jakaa pelaajakuntaa kahden pelin kesken.
Otsikko: Vs: Halo-sarja
Kirjoitti: eebrozgi - 16.11.11 - klo:17:30
Meinasko kukaan ostaa tuota Anniversary map packia Reachiin?
Otsikko: Vs: Halo-sarja
Kirjoitti: heplo - 18.11.11 - klo:14:59
On vaan mahtavia nuo uudet vanhat mapit *_* Välillä vaan tulee vaan jotain 1 flaggia pelimuodoks niin ottaa päähän. Oikein naurattaa, kun muistaa ihan selkeästi, kun on näitä pelannut joskus sillon nassikkana. Sillon muuten needler oli tappoase :D
Otsikko: Vs: Halo-sarja
Kirjoitti: heplo - 18.11.11 - klo:15:02
Enpä olisi uskonut sanovani tätä, mutta Haloa alkaa tulla jo liikaa. Ensimmäisten pelien välissä oli aina kolme vuotta (2001, 2004, 2007), joiden aikana hype kasvoi ja pelit tuntuivat tuoreilta. Nykyään uusi osa ilmestyy vuoden välein, eikä innostus ole samaa luokkaa. Reachin parissa olisin viettänyt mielelläni vielä vuoden tai pari, mutta sen sijaan tänä vuonna tulee se Combat Evolvedin uusintaversio ja ensi vuonna varmaankin Halo 4. Laatu on korkealla, mutta ei sitä hyvääkään herkkua jaksa joka päivä syödä. Sama ongelma vaivaa muuten esimerkiksi Assassin's Creedejä sekä Call of Dutyja. Ehkäpä parin vuoden päästä pääsemme nauttimaan jokavuotisista Gears of War-spinoffeista, uusintaversioista sekä esiosista.

Silti aion ostaa kaiken Haloon liittyvän. Olenpa fanipoika.

Kyllä mielummin otan uuen Halon jo tänä vuonna kuin pelkkää Reachiä hakkaisin, joka on nykyään hyvin kuollut ja eloton peli...Voi niitä Halo 3:n aikoja <3

Kuollut ja eloton? >_> Vaikka kuinka paljon pelaajia netissä. Ei ole kyllä lähellekään liven ykkössijaa, mutta aina pääsee pelaamaan kaikentasosia pelaajia vastaan. Nyt kun tuo title updatekin tuli niin aivan mahtava juttu!
Otsikko: Vs: Halo-sarja
Kirjoitti: Tingle - 20.09.12 - klo:11:32
Pelasin ensimmäistä kertaa Haloa porukassa jossa kaikki muut olivat minua huonompia.

tosi kiva peli
Otsikko: Vs: Halo-sarja
Kirjoitti: apathy - 11.10.12 - klo:08:40
Halkean. Alle kuukausi ja neljäs osa komeilee spesiaali-pakettina hyllyssäni ja syön seuraavan kuukauden näkkileipää.
Otsikko: Vs: Halo-sarja
Kirjoitti: Coconuut - 31.10.14 - klo:22:02
Ajattelin ostaa tulevan Halo: The Master Chief Collectionin jossain vaiheessa. En ole vetänyt yhtäkään Haloa läpi, joten onkin aika ihan itse tarkistaa, mistä kaikki haloo johtuu. :)
Otsikko: Vs: Halo-sarja
Kirjoitti: Koivari - 31.10.14 - klo:22:07
Varmaankin yksi ja ainoa syy, miksi aikoinaan edes harkitsin XBOX Onen hankkimista. Nuorena pelasin tuhottomasti ensimmäisen osan PC-versiota ja olin aika hyväkin, mutta ei taida aivan riittää syyksi hankkia kallis konsoli ja tämä kokoelma. Kiinnostaa yhä valtavasti - ehkä joskus.
Otsikko: Vs: Halo-sarja
Kirjoitti: Turjake - 09.12.14 - klo:23:24
Master Chief Collection on teoriassa aivan jäätävän kova paketti mutta käytännössä pelikelvoton. Peliseuraa pitää odottaa tyyliin vartti ihan normaaliin matchmakingiin. Sitten kun matsi on loppu niin peli heittää pelaajan takaisin etsimään uutta matsia, koska ??? En muista, onko Halossa aiemmin ollut tällainen systeemi, mutta joka tapauksessa se on paskaa. Varsinkin tällä matchmakingillä. Mitä helvettiä.

Pelasin online cooppina Nuutyashan kanssa melkein viisi tehtävää Combat Evolvedia. Näiden tehtävien aikana Nuutyashan peli freezasi kolmesti. Checkpointin lataaminen ei auta tilanteeseen. Peli ei oikein hahmota etenemistä kunnolla, eli edellisestä checkpointista ei voi jatkaa edes main menusta käsin. Olen tosiaan pelannut peliä viidennen tehtävän loppuun asti, mutta tehtävävalikossa näkyisi, että edellinen checkpointini on kolmannen tehtävän lopussa. Mitä helvettiä.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että pelin jäädyttyä kenttä pitää vetää kokonaan alusta. Se ei ole erityisen hauskaa, varsinkaan kun pelin kenttäsuunnittelu on aneemista ja tehtävät kestävät helposti yli puoli tuntia. Mitä helvettiä.

Splitscreenikään ei ole ilman ongelmia, koska ruudunpäivitys droppailee aika tiuhaan tahtiin. Mitä helvettiä.

En pelaa tätä enää sekuntiakaan ennen kuin tähän julkaistaan joku päivitys. Onkin vitun hullua ja ironista kuinka day one patch oli kooltaan muhkeat 15 gigaa, mutta peli on silti rikkinäisempi kuin laki sallii. Miten Microsoft on voinut päästää Xbox Onen tärkeimmän julkaisun tällaiseen vitun kuntoon. Mitä helvettiä.

Mitä helvettiä.
Otsikko: Vs: Halo-sarja
Kirjoitti: Tube - 20.12.14 - klo:10:31
http://www.pelaajalehti.com/uutiset/microsoft-lupaa-hyvityksia-halo-ongelmista-odst-vahvistettu-master-chief-pakettiin

>Kaikki he, jotka ovat pelanneet The Master Chief Collectionia netissä aikavälillä 11.11.-19.12. ovat 343 Industriesin mukaan oikeutettuja kyseisiin hyvityksiin. Luvassa on niin sekä kuukauden edestä ilmaista Xbox Liven kulta-aikaa, uusi erikois-avatar ja -nimikyltti että myös varsin mielenkiintoista lisäsisältöä. 343 on nimittäin luvannut The Master Chief Collectionin laajenevan keväällä Halo 3: ODST:n kampanjatilan muodossa.

>ODST:hen saattavat päästä käsiksi vielä kaikki pelaajat, mutta näillä näkymin se voi olla hyvityksen ulkopuolelle jääville pelaajille maksullinen paketti.

Kuvitelkaa skenaario, jossa olette ostaneet pelin julkaisussa, mutta kuulleet kaverilta, että nettipeli on paskaa, ja jääneet odottamaan patchiä kokeilematta peliä. Tai, että olette yrittäneet pelata peliä netissä, mutta ei ole onnistunut. Sitten MS sanoo, että hähä, joudut maksamaan tästä paketista nyt.
Otsikko: Vs: Halo-sarja
Kirjoitti: Turjake - 20.12.14 - klo:15:16
Ehkä toiveajattelua, mutta luulen, että tohon pakettiin annetaan oikeudet vaikka olisi vain startannut pelin kirjautuneena Liveen. En tiedä. Itsehän olen päässyt pelaamaan pari matsia, joten jepajee. Ihan hauska hyvitys kylläkin, imo. Juuri mietin eilen, että miksei tässä ole ODST:tä ja Reachia. Harmi, että peli on edelleen rikki.

Pelasin online cooppina Nuutyashan kanssa melkein viisi tehtävää Combat Evolvedia. Näiden tehtävien aikana Nuutyashan peli freezasi kolmesti.

Näköjään tässä ongelmana oli se, että Nuutyasha oli säätänyt konsolinsa kotimaaksi Iso-Britannian (koska hyi suomenkielinen OS). Käytännössä online coop sujuu lähes ongelmitta, mikäli pelaajat asuvat samassa maassa. Overseas-pelit kusee.

Otsikko: Vs: Halo-sarja
Kirjoitti: Turjake - 18.01.15 - klo:02:35
No niin. Nyt on paketin kaikki pelit menty läpi ja mestarikokin tarinat on koettu. Kuten hyvämuistisimmat saattavat muistaa, niin olen joskus menneisyydessä dissannut Haloa varsin kovaan ääneen. Uusi mahdollisuus Halolle oli kuitenkin annettava ennemmin tai myöhemmin ja tämä kokoelma nyt oli aika hyvä tilaisuus siihen. Pelit on pelattu co-opina.

Aloitetaan ihan kronologisesti purkamaan näitä pelejä. Halo: Combat Evolved eli kavereiden kesken Halo yx on kaikkien aikojen huonoimpia ensimmäisen persoonan räiskintöjä. Olen pelannut fps:iä varmaan enemmän kuin mitään muuta genreä ja olen ihan vakavissani kun sanon, että Halo 1 kuuluu ehdottomasti genren masentavimpiin tekeleisiin. Mielestäni tätä ei voi antaa anteeksi edes Halon kuuluisilla "mullistavilla ominaisuuksilla". Toki, pelin saavutukset ovat varsin merkittävät, mutta sen lisäksi tässä ei ole käytännössä mitään. Vertailun vuoksi olen pelannut ensimmäisen Perfect Darkin XBLA-versiota tässä viime aikoina ja se on pohjimmiltaan edelleen varsin mainiosti toteutettu ja kekseliäs peli, jota voin suositella lämpimästi. Tätä Halo 1 ei ole.

Combat on todella yllätyksetöntä ja tylsää, ammuksia annetaan aivan liian vähän, ajofysiikat ovat hirveitä, aseet ovat munattomia ja tylsiä jne jne. Pahinta pelissä on sen kenttä"suunnittelu", koska sitä ei käytännössä ole. Pelaaja matkaa joko a) toistuvien identtisten putkien tai b) aivan liian isojen kenttäkokonaisuuksien läpi. Tasapainoa ei ole. Pahinta on toisto. Ihan oikeasti copypasteamalla rakennettua sisältöä ei vain voi järkisyin perustella. Useampaan kertaan tuli ihmeteltyä, että tulinkos tuosta suunnasta kun näyttää niin tutulta, mutta eeeeiii... copypastea, copypastea kaikkialla. Pahintahan tässä on se, että jo kerran yhden copypastella tehtaillun kentän pelaaminen tuntuu hirveän väkinäiseltä, mutta noin puolivälissä peli tekee Devil May Cry 4:t ja pakottaa pelaamaan osan aiemmista kentistä lähestulkoon uudestaan läpi. Mitä mielettömyyttä. Ainoa pelin valopilkku on viimeisen tehtävän loppuajokohtaus, mikä mielestäni summaa aika hyvin sen, mikä Halossa toimii ja ei toimi. Ajokohdat on typeryydessään hauskoja, kaikki muu oikeastaan ei ole. Tldr: aivan surkea peli, jos pidät tätä hyvänä pelinä niin suosittelen ettet pelaa tätä enää koskaan sillä tulet pahasti pettymään. 1/5

Yllätyksekseni Halo 2 alkaa melkoisen lupaavasti. Ensimmäiset tehtävät ovat parasta Haloa koskaan, lähes timanttista tavaraa, jossa riittää kivasti erilaista puuhaa, menoa ja meininkiä. Copypastesta ei ole tietoakaan ja kaikki tuntuu ja näyttää yksinkertaisesti paljon paremmalta. Erikoismaininta loistaville Anniversary-julkaisun välianimaatioille. Ne ovat next-geneintä shittiä jota olen koskaan nähnyt. Hauskasti tässä versiossa voi vaihtaa lennosta uusittujen ja vanhojen välianimaatioiden välillä. Kymmenessä vuodessa on kuljettu pitkä matka.

Sitten muutaman tehtävän jälkeen tapahtuu jotain, mikä käytännössä pilaa pelin mahdollisuudet nousta oikeasti vakuuttavaksi videopeliksi. Arbiter-tehtävät ovat aivan vitun huonoja. Jokainen. Mielestäni Arbiter on tarinankerronnallisena ideana erinomainen, mutta voi vittu oliko ihan pakko tehdä hemmon tehtävistä niin jäätävää paskaa. Meno on lähes samanlaista puurtamista kuin Halo 1:ssä. Kokonaisuus kärsii aivan liikaa. Jos pelin tehtävistä puolet on hyvää ja puolet roskaa, niin ei tätä kyllä oikein jaksa uudestaankaan vetää läpi. Pelkillä Master Chiefin tehtävillä kokonaisuus olisi varmasti pelisarjan paras osa. Lopputulos on 3/5, josta näkee jo parempaan suuntaan eteneviä elementtejä. Etenkin pelin alku on todella mainio. Jotain on opittu, mutta ei kuitenkaan paljoa.

Halo 3... On parempi kuin kaksi edeltäjäänsä. Peli onnistuu aika hyvin luomaan lopun alun tuntua. Arbiter on tällä kertaa aivan päälleliimattu ja turha, mutta mäiskehän tässä lienee se tärkein juttu. Tosiaan, semisti eeppisiä juttuja onnistuu tapahtumaan läpi pelin ja niin edelleen. Pacing on edelleen pielessä ja useita kohtauksia pitkitetään enemmän kuin laki sallisi, jne. Samat perusviat ja bonarit kuin aiemmissakin peleissä. 3/5

Tässä vaiheessa tekijätiimi vaihtui Bungiesta 343:een, mikä on VITTU PARASTA MITÄ HALOLLE ON IKINÄ TAPAHTUNUT. Halo 4 on todella hauska peli ja ihan kirkkaasti sarjan paras osa. Jengi internetissä pitää peliä jostain kumman syystä sarjan paskimpana osana ja ylistää ykköstä parhaaksi, mikä mielestäni on jokseenkin huolestuttavaa. Halo 4 on paljon tiukempi, tunnelmallisempi ja ennen kaikkea vakavammin otettava kuin pelisarjan aikaisemmat pelit. Tunnelma on täysin erilainen ja henkilökohtaisempi. Mielestäni ensimmäiset kolme peliä ovat jotain lauantaiaamun piirrettyjä ja Halo 4 niihin verrattuna eeppinen scifi-spektaakkeli. Yksinkertaisesti toimiva peli suoraviivaistaa juuri oikealla tavalla kenttäsuunnittelua, poistaa turhia ja ärsyttäviä ominaisuuksia ja lisää todella paljon kaikkea kivaa ja toimivaa. Ensimmäinen Halo, jota oli aidosti ilo pelata, ja jonka pariin palaisin enemmän kuin mielelläni. Tämän myötä odotukseni Halo 5:ä kohtaan nousi merkittävästi. 4/5 vihaajat vihaa.

Pelasin pelit tosiaan cooppina, joten yksinpelimielessä arvosanoistakin voisi heittää aina yhden pisteen pois. Paitsi Halo 4:stä, koska se on niin mainio ja Halo 1:stä, koska alemmaksi ei voi mennä. Kokonaisuutena pelisarja on videopelihistorian yliarvostetuimpia tekeleitä, joka ei millään erottuisi joukosta ilman Microsoftin massiivista hypekoneistoa. Sarjan ainoa peli, jota lähtisin suosittelemaan on Halo 4. Sitä ennen ilmestyneet pelit ovat monellakin tapaa todella typeriä. Kenttäsuunnittelu vaihtelee paskasta varsin mainioon ja peli tuntuu hakevan jatkuvasti jotain eikä punaista lankaa oikein löydy. Varsinkaan hypetetyn tarinan suhteen. Tarina on haukotuttavaa osastoa, jonka ainoa valopilkku on Arbiter. Sekin puoli tarinasta hylättiin kolmannessa osassa, joten se siitä sitten.

Jos jotain rohkaisevaa pitää sanoa, niin ainakin pelisarja tuntuu täysin erilaiselta kuin mikään muu fps. En tiedä onko se hyvä asia. Lisäksi multiplayer on toimiessaan varsin hauskaa old school-menoa, josta tykkään. Harmi ettei se toimi.
Otsikko: Vs: Halo-sarja
Kirjoitti: Zoink - 18.01.15 - klo:06:16
Lainaan vain hieman aloitusviestiä:

Lainaus
Halo-pelit ovat tunnettuja hyvin viimeistellystä suunnittelustaan, hyvistä kontrolleistaan ja loistavasta moninpelistä. Monet nykyisissä räiskintäpeleissä tavalliset asiat on nähty alunperin jossain Halo-pelissä. Jo ensimmäisessä osassa nähtiin sellaisia innovaatioita kuin itsestään ajan myötä latautuvat energiat, vain kahden aseen kantaminen kerrallaan ja todella hyvä co-op- moninpeli. Halo 2 puolestaan mahdollisti kahdella eri aseella yhtä aikaa ampumisen ja sisälsi alkuperäisen Xboxin parhaana pidetyn nettipelin. Kolmannessa osassa oli mukana myös Forge-kenttäeditori sekä ns. teatterimoodi. Teatterimoodissa pelaaja pystyy katsomaan vaikkapa hetkeä aiemmin pelaamaansa moninpelimatsia videolta ja ottamaan siitä videoklippejä ja valokuvia.

En yhäkään niele näiden pelien suosittelua tai tyrmäämistä yksinpelin perusteella. En tiedä miten esimerkiksi Halo 2:a voi sanoa ylihypetetyksi, jos se kuitenkin oli konsoliräiskintöjen ja yleisestikin konsolimoninpelaamisen lippulaiva. Ennen X0:n yleistämiä nettiominaisuuksia se oli lähes ainoa syy omistaa liveaikaa.

Halo 3 oli käytännössä samanlainen lippulaiva viime konsolisukupolvella. Se oli peli jossa pelattiin porukalla sekä kilpaa että leikkimielisesti ennen kuin party chat oli edes ominaisuus koko konsolissa. Jos minun pitäisi valita yksi peli edustamaan Xbox Liveä ja oikeastaan koko ajatusta siitä mitä 360 parhaimmillaan oli, se olisi Halo 3. Valitettavasti erittäin harva peli otti mallia Forgesta, joka on mielestäni suurin kolmosen valttikortti.

En koskaan ostanut Halo 4:ää ihan vain koska sen moninpeli oli pakko installoida ja vei 8Gt tilaa. Ei mikään fiksuin tapa karkottaa alkuperäismallien 14Gt kokoisten kovalevyjen omistajia, puhumattakaan arcademallien muistitikuista. Voisi kyllä joskus läpällä lainata pelin veljeltä ihan vain kampanjan kokeilemiseen, mutta eipä ole toistaiseksi ollut mitään pakottavaa tarvetta. Suurimpana syynä varmaan ODST:n ja Reachin ripulimaisuus ja se, että kaikki ennakkomateriaali mitä aikoinaan katsoin nelosesta ja sen nettipelistä vastaa kyllä täysin sitä mitä siitä nykyään sanotaankin.


Kirjoittelen ehkä huomenna lisää mutta saa nähdä, aivot hyvin jumissa tähän aikaan yöstä.