Resetti

Pelaaminen => Nintendo => Aiheen aloitti: Tingle - 16.08.13 - klo:12:40

Otsikko: Etrian Odyssey
Kirjoitti: Tingle - 16.08.13 - klo:12:40
Etrian Odyssey on Atluksen roolipelisarja olemattomalla tarinalla ja perinteisellä (eli paskalla) tappelulla. Homman jujuna on tutkia ja tonkia pirun pitkiä luolastosokkeloita, joiden kartat tulee pelaajan piirtää itse. Voi juku!

Pelisarjan kolme ensimmäistä julkaistiin DS:lle, joista vain ensimmäinen päätyi vanhalle mantereelle asti. 3DS:n Etrian Odyssey IV: Legends of the Titan taasen julkaistaan täällä loppukuusta ja sen demon voi eShopista käydä latamaassa. Hae omasi nyt!

http://www.youtube.com/v/vC5YzZ394bg

Japaninmaassa on jo julkaistu myös 3DS:lle Etrian Odyssey Untold: The Millennium Girl. Kyseessä on uusintapainos sarjan ensimmäisestä pelistä. Siinä on sitten enemmän painoa tarinalla ja se on kai ihan paskaa.
Otsikko: Vs: Etrian Odyssey
Kirjoitti: Garo - 16.08.13 - klo:14:11
Kokeilin demoa, mutta ei napannut. Ulkoasun puolesta aika kiva ja selvästi parempi kuin harvat muut pelaamani luolastoseikkailut, mutta taistelu oli pirun tylsää ja kartoittaminen hidastaa pelaamista mielestäni turhan paljon.  Aika hyviä arvosanoja tämä kuitenkin on napannut, eli ei sitten vain varmaan ole itselleni sopiva peli.
Otsikko: Vs: Etrian Odyssey
Kirjoitti: Tingle - 17.08.13 - klo:18:12
Huhhuh demo vei kyllä minut mennessään. Taistelussa meni autopilotti päälle alta aikayksikön, mutta kyllä kasvoilleni silti nousi Atlusmainen hymy ensimmäisen kentän paviaanin tuhotessa koko seurueeni. Mutta itse luolat ja niiden piirustelu oijoijoi. Kai tämä pitää käydä ostamassa jo ihan atlusmuna suussa.
Otsikko: Vs: Etrian Odyssey
Kirjoitti: Tingle - 18.04.14 - klo:21:54
Etrian Odyssey Untoldin demo saapui eShoppiin. Siinä ei pelikertoja oltu rajoitettu enää nelosen tapaan kolmeen nelososan tavoin, niin ei kokeilla saattoi ilman autismiheateningsejä. Ja se kokeilu venyikin heti usean tunnin mittaiseksi. Labyrinttien tutkiminen on jälleen kerran mahdottoman ja hauskaa puuhaa ja onnistuu tavoittamaan sen lapsenomaisenfiiliksen joka sai minut ihastumaan videopeleihin silloin aikoinaan. Harmin paikkana demossa ei voinut pelata klassista versiota ollenkaan, vaan tyytyminen oli turhaa lässytystä täynnä olevaan tarinatilaan. Pelistä puuttuvat vain keräiltävät hirviöt ja olisin aivan huuruhöyryissäni paahtamassa. Persona Q tulee olemaan hyvä peli *drool*
Otsikko: Vs: Etrian Odyssey
Kirjoitti: Garo - 19.04.14 - klo:01:50
Itse jostain syystä tykästyin Untoldin demoon enemmän kuin IV:n, vaikka yllä sanoinkin näin:
Lainaus
taistelu oli pirun tylsää ja kartoittaminen hidastaa pelaamista mielestäni turhan paljon
Tuo sama pätee tavallaan edelleen, mutta nyt tajusin, että kartoittaminen on se nautinnollinen osio, jota taistelut turhaan keskeyttelevät. Voisin uskoa tykkääväni tästä enemmän jos taisteluiden sijaan luolastot sisältäisivät vaikka puzzleja, mutta nykyinen yhdistelmä ei vain jotenkin nappaa niin kovaa kuin tahtoisin.
Otsikko: Vs: Etrian Odyssey
Kirjoitti: Tingle - 19.04.14 - klo:12:48
No siis kyllähän pelkästään labyrintteja tonkiessa saa aivoja käyttää. Tuntui hyvältä kun Digital Devil Sagassa tajusi teleportteriluolaston kommervenkit ja ohitti ne ilman yrityksen erehdystä. Jos tuohon pistettäisiin jotain irrallisia puzzleja päälle olisi kokonaisuus vain vähemmän eheä.

Randombattlet eivät sinänsä kyllä haittaa yhtään. Vasemmasta olkanapista vaan autobattle päälle ja ne ovat ohi viidessä sekunnissa. Ja niidenkin aikana pystyy tekemään kartalle merkintöjä. Tosi hauska Tinglepeli :)
Otsikko: Vs: Etrian Odyssey
Kirjoitti: Coconuut - 05.08.14 - klo:12:44
Etrian Odyssey II 3DS:lle (http://www.gonintendo.com/?mode=viewstory&id=234536)
Otsikko: Vs: Etrian Odyssey
Kirjoitti: Tingle - 24.11.14 - klo:16:04
Etrian Odyssey V (http://youtu.be/NHbWGrYa_-E) ja Etrian Odyssey and Mystery Dungeon (http://youtu.be/ujTUHNpxK-E)! 3DS:n parhaasta pelisarjasta ei voi saada tarpeekseen *drool*

Viimeistään nyt on korkea aika ladata demot Etrian Odyssey Untoldista ja nelosesta. Se saattaa pelastaa henkesi.
Otsikko: Vs: Etrian Odyssey
Kirjoitti: Garo - 26.01.15 - klo:10:26
Oh yes. Päihitin Untoldissa vihdoinkin Iwaronopenelopen tai mikä vittu nyt onkaan, neljännen kerrostuman pääkin. Peli jäi mokoman takia moneksi kuukaudeksi tauolle, mutta nyt on taas intoa jatkaa. Ehdin jo kukistaa kaksi seuraavaakin bossia, jotka eivät onneksi olleet ihan yhtä kovia luita.
Otsikko: Vs: Etrian Odyssey
Kirjoitti: Tingle - 26.01.15 - klo:11:32
nais. Kaksi viimeistä stratumia ovatkin kepeästi pelin parhaat.

Untoldin seikkailin läpi, kaikki questit tehty ja kartastakin puuttuu enää pala viimeistä kerrosta. Tr00 final bossi vielä odottaisi, siihen ei mieskuntoni ole riittänyt. Kai sitä voisi pikku hiljaa aloitella nelosta, jos sen saisi sopivasti läpi ennen Untold 2:n tuloa (joka ei tule ;_;).
Otsikko: Vs: Etrian Odyssey
Kirjoitti: Garo - 25.02.15 - klo:07:02
Nonnih, Untold läpi. Viimeinen este oli
(click to show/hide)
, johon tuhraantui aika monta yritystä. Väänsin jopa yhdessä vaiheessa vittuuksissani vaikeusasteen Standardille, mutta sillä jäi bossin voitosta vähän paha maku, joten pitihän se restartata ja vetää samoin kuin muutkin. Vika bosse sen sijaan meni ekalla.

Nyt on tullut postgamessa hakattua Wyvern ja tutkittua viimeisen Stratumin ekaa kerrosta. Karttamerkinnät piti miettiä uusiksi kun monta teleporttia siirtääkin samaan ruutuun.

Myin muuten jossain vaiheessa kaikki 9 Gold Furia, kun unohdin questin johon tarvitaan niitä 10. Nyt ei meinaa millään tulla vastaan vihuja, joilta niitä saa. Fffffff....

Olen tässä myös kuunnellut Untold 2:n soundtrackia. So good.
Otsikko: Vs: Etrian Odyssey
Kirjoitti: Tingle - 10.03.15 - klo:23:15
http://www.siliconera.com/2015/03/10/etrian-odyssey-untold-2-fafnir-knight-coming-west-summer/

Nyt tuntuu hyvältä :) Japanissa peli taisi flopata huonosti tasapainotettujen bossien hipareiden ja DLC:n vuoksi, toivottavasti asiat korjaantuvat.
Otsikko: Vs: Etrian Odyssey
Kirjoitti: Tingle - 16.03.15 - klo:19:29
Aloitin EO4:n. Kyllä tuntuu taas hyvältä päästä kunnon seikkailun makuun. :) Ensimmäisen alueen jo suoritin, tää ilmalaivailu voisi olla mielenkiintoisempaakin.
Otsikko: Vs: Etrian Odyssey
Kirjoitti: Tingle - 18.03.15 - klo:12:35
https://www.youtube.com/v/dB_PVPyn6n8
Otsikko: Vs: Etrian Odyssey
Kirjoitti: Tingle - 20.03.15 - klo:18:16
Voitin vitun paskan RNG paskabossin. Sen jälkeen ei tullutkaan muista videopeleistä tuttua teleporttausta suoraan kaupunkiin. Ja olin unohtanut täydentää warppausköysivarantoni. Henkihieverissä, taikapisteet ja esineet lopussa pitikin sitten koluta luolasto lopusta alkuun ja toivoa etteivät viholliset perseraiskaa. Kyllä kuumotti.

Vain dungeoncrawl juttuja.
Otsikko: Vs: Etrian Odyssey
Kirjoitti: Echo - 15.04.15 - klo:01:10
Toi Etrian Mystery Dungeon näyttää hauskalta.
Otsikko: Vs: Etrian Odyssey
Kirjoitti: Tingle - 15.04.15 - klo:03:42
Ajattelin jo marista Euroopan julkaisun epävarmuudesta.

Sitten koittikin joulu.

(http://i.imgur.com/90E3Ns3.png)
Otsikko: Vs: Etrian Odyssey
Kirjoitti: Tingle - 10.06.15 - klo:18:17
Peli-into oli simmahtanut, kun kolmanne alueen pääkki regeneroi helaansa nopeammin kuin kerkeän lyömään. Noh, internet spoilasi että sen voi lopettaa karjumalla ja huppelishei taas ollaan Etrian pyörteessä. Tauon jälkeen luolastokahlaus maistuukin vain entistä makeammalta. Nyt mennään neljännen luolan toisessa kerroksessa. Etrian Odyssey 4:n luolat ovat aika pieniä, mutta hauskoja edelleen. Ilmalaivailu on sympaattista, vaikkei sillä oikein mitään tee. Ilmassa kun ei taistella täydy ellei väkisin lähde riitaa haastamaan.

Partyni
eturivi:
Laura Landsknecht / Fortress
Petra Nightseeker / Landsknecht
Lotta Dancer

takarivi
Paavo Runemaster
Emmi Medic / Arcanist

Subclassien kanssa olen arkaillut, ja silti ne ovat menneet vähän miten sattuu. Nightseeker / Landsknecht oli kyllä onnistunut kombo, voi linkatessa käyttää hyökkäystä kahdesti, jolloin toinen linkki aktivoi linkkidamagen ja vahinkoa vain tulee ja tulee *drool*
Otsikko: Vs: Etrian Odyssey
Kirjoitti: Tingle - 29.09.15 - klo:21:47
Kuolin sitten Etrian Mystery Dungeonin tutoriaalissa ._.
Otsikko: Vs: Etrian Odyssey
Kirjoitti: Echo - 05.10.15 - klo:23:43
Miltä Mysteeriluola maistuu? Pitäis joko tää tai nelonen ostaa mut niin kallista ._.
Otsikko: Vs: Etrian Odyssey
Kirjoitti: Tingle - 06.10.15 - klo:09:29
Vähän meh. Taistelut ovat turhia, hahmonkehitys on turhaa, esineiden keräily ei kinosta eikä karttojakaan saa piirtää. Aikamoinen kontrasti Etrian Odysseyhyn jossa kaikesta on pyritty tekemään hauskaa. Ehkä jos muuten rogueliket ovat lähellä sydäntä tästä nauttisi enemmän, mutta EO4:sta tai Untoldia suosittelen kirkkaasti tämän yli.
Otsikko: Vs: Etrian Odyssey
Kirjoitti: Tingle - 11.01.16 - klo:23:00
Oho, torstaina tulee jo Untold 2:n demo. Pitänee kiiruhtaa EO4:n viimeistelyn kanssa.

*edit*Ja mitä EO5 on jo melkein valmis ja meille ei kerrota mitään Atluuuussss (http://gematsu.com/2016/01/etrian-odyssey-v-final-stages-development)
Otsikko: Vs: Etrian Odyssey
Kirjoitti: Garo - 19.01.16 - klo:12:05
Vetäisin eilen Untold 2:n demon läpi, tai siis niin pitkälle kuin se päästi. Tuttua huttua suurimmilta osin. F.O.E:jen houkutteleminen ansaan taisi tosin olla uutta? Ihan hauskaa. Kokkailukin on mukava lisä, vaikkei pelaajalta sen kummempaa vaadikaan. Tilanteen mukaan päivittyvät karttamerkinnät on kans jees.

Pitihän se tuon jälkeen sitten käydä katsomassa, josko Untold 1:n suhteen tapahtuisi edistystä. No, sain Claret Hollowin teleporttihelvetissä kartoitettua muutaman ruudun lisää, vaikka kuolo korjasikin useasti. Lähestulkoon jokainen vihollismobi saattaa tappaa kahdessakin vuorossa. Ehkä olen nostanut väärien skillien tasoa, vaikka vedin kyllä nekin kaikki joka hahmolla kertaalleen uusiksi joskus aiemmin.

Pitänee muuten alkaa harkita myös Persona Q:n ostamista. Olen odotellut josko hinta tippuisi e-shopissa, mutta ei näy tapahtuvan.
Otsikko: Vs: Etrian Odyssey
Kirjoitti: Tingle - 19.01.16 - klo:15:17
Millainen party? Vai pelaatko ihan stoorikokoonpanolla?

Vikat stratumit on kyllä likaisia vittusaatanoita. EO4:ssä kuolema korjaa aika usein kun vastaan tulee persepuska joka saattaa kivettää koko tiimin laakista. Noh sen, tappaa vielä helposti, mutta auta armias jos takarivissä seisoo limainenkusipaska. Normaalisti se ei tee mitään, mutta jos siltä nirhaa kaverin niin kostoksi ripuli ampuu kaiken rikki. Sopii erityisen hyvin labyrinttiin, jossa jokainen askel joko teleporttaa suoraan huoneen alkuun tai sitten vahingoittaa partyn puolikanveesiin.

Ihana peli *<3*
Otsikko: Vs: Etrian Odyssey
Kirjoitti: Garo - 19.01.16 - klo:18:47
Stooriparty joo. Nämäkin saa kyllä muistaakseni reclassattua jos haluaa, mutta tähän asti ei ole ollut tarvetta. Jokin quest taisi tosin vaatia tietyn vihollisen kiroamista, joka onnistuu vain hexerillä (tai ehkä jostain grimoir stonesta löytyisi sopiva skill, en tiedä).
auta armias jos takarivissä seisoo limainenkusipaska.
Nauroin

Otsikko: Vs: Etrian Odyssey
Kirjoitti: Tingle - 12.02.16 - klo:12:42
Voi juku peli missä voi leipoa ruisleipää ja keittää ruiskahvit torilla tavataan.
Otsikko: Vs: Etrian Odyssey
Kirjoitti: Tingle - 16.02.16 - klo:17:52
http://gamers-haven.org/haven-review-etrian-odyssey-ii/

Hitaasti etenen, ylsin kuudenteen kerrokseen.
Otsikko: Vs: Etrian Odyssey
Kirjoitti: Tingle - 18.02.16 - klo:17:11
Ariannalla on aikamoinen Force Break. Vihollinen tappaakin hänet aina sillä vuorolla, kun yritän käyttää sitä >_>
Otsikko: Vs: Etrian Odyssey
Kirjoitti: Tingle - 28.02.16 - klo:15:25
Labyrintin viidennessätoista kerroksessa on Scylla. Ennen taistelua pelaaja voi ratkaista jääpalapuzzlen. Jos jääkuutiot saa työnnettyä Scylla haisevien lonkeroiden ohi, vahingoittavat ne hirviötä jo ennnen taistelua. Näin ottelun voi aloittaa jo puolivälistä Scyllan HP-palkkia. Kivaa. No ei olekaan kauaa sillä taistelu alkaa. Alkajaisiksi Scylla käyttää sieluitkua, joka tappaa kaiken. Sen osumatarkkuus tosin lähenee nollaa. ok saa nauttia. Sitten onkin seurueen niittavan uniikin lumihiutalehyökkäyksen aika. Sen oikea-aikainen blokkaaminen vaatiikin tekoälyn täydellistä lukemista, joka onneksi vain pyörii pientä kehää. Taistelun aikana Scyllan juurista kasvaa täydennyslonkeroita suoraan japanilaisista animeistani. Ne eivät varsinaisesti ole ongelma, mutta niiden mättäminen on taas Scyllan murjomisesta pois. Joka vuoro niitä tulee lisää nopeammin kuin niitä ehtii kyntämään, ja jos niitä on yksikin jäljellä kun Scylla yrittää sieluitkua, kaataa se sankareilta jalat alta jolloin jokainen niitti osuu. Noh kiroilin ja sadattelin tätä monta kertaa, kunnes huomasin, että uusia lonkeroita ei synny vuorolla ennenn sieluitkua. Sitä ennen heikennän lonkerot jättäen ne henkiin, ja ennen sieluitkua veden superlataus delayed charge fire wave link order 2 kompowombolla koko lonkerokimpun niittiin. Vittu mitä paskaa rakastan tätä peliä niin paljon.

Tarinamoodi on paljon parempi kuin ykkösessä. Jokaisella hahmolla on syynsä osallistua seikkailuun, eivätkä vain muodon vuoksi roiku mukana. Väittäisin silti ikioman sankarikaartin luomisen olevan hauskempaa.
Otsikko: Vs: Etrian Odyssey
Kirjoitti: Tingle - 01.03.16 - klo:17:40
Etrian Odyssey V: The End of the Long Myth elokuussa Japaniin ja Resetti räjähtää! (http://gematsu.com/2016/03/etrian-odyssey-v-3ds-launches-august-4-japan)

Neljä rotua, ainakin kymmenen uutta hahmoluokkaa, vapaavalintainen ääninäyttely, hyvältä kuulostaa :3

Toivottavasti pelin nimi ei vain viittaa sarjan päättymiseen. Silloin tulisin kovin surulliseksi. Paitsi jos EO tiimi alkaa työstämään karttoja SMT:hen sehän olisi paras asia ikinä.
Otsikko: Vs: Etrian Odyssey
Kirjoitti: Tingle - 17.03.16 - klo:22:44
Menihän se U2 läpi! Olin viikon vikassa pomossa jumissa kun möhläilin.

Sitten metsästämään lohikäärmeitä  B)
Otsikko: Vs: Etrian Odyssey
Kirjoitti: Tingle - 08.08.16 - klo:16:56
EO5 julkaistiin sinne nousevan auringon maassa. Onneksi Yuzo Koshiron sulosävelmät lievittävät odotusta. Eiköhän kahden vuoden päästä päästä päästä Etriania valuttamaan.

http://www.youtube.com/v/2jE3Igv0Qp4
Otsikko: Vs: Etrian Odyssey
Kirjoitti: Tingle - 17.12.16 - klo:20:33
<Tinglemies> TurJKe voitko vahvistaa tällä kanavalla että JJJJANI pitää Etrian Odysseystä ja se on 5/5 tosi hyvä klassikkosarjis jota jokaisen resettiläisen pitäisi pelata
<Relix> ei
<TurJKe> joo
<TurJKe> vahvistettud
<Tinglemies> kiitos
Otsikko: Vs: Etrian Odyssey
Kirjoitti: Tingle - 26.03.17 - klo:15:30
http://www.youtube.com/v/T5oy9acYGGo

Voi juku hype hyppäsi kattoon koska Etrian, mutta peli olikin taas jotain Mystery Dungeon paskea fuufuu. Noh, ainakin ensimmäisestä osasta on paljon parannettavaa.
Otsikko: Vs: Etrian Odyssey
Kirjoitti: Tingle - 03.04.17 - klo:23:28
Ai helvetti kun iski himo pelata Etrian Odysseyta. Atlus pls tuokaa vitonen tänne ja sassiin!
Otsikko: Vs: Etrian Odyssey
Kirjoitti: Tingle - 08.06.17 - klo:17:34
Sankarit eivät kuole koksaan! (https://www.youtube.com/watch?v=ADTA4GgMUFU)
Otsikko: Vs: Etrian Odyssey
Kirjoitti: Tingle - 13.08.17 - klo:23:54
EO5 Eurooppaan 3. marraskuuta hiiohoi! (https://www.pelaajalehti.com/uutiset/luolastoroolipeli-etrian-odyssey-v-odottaa-marraskuussa)
Otsikko: Vs: Etrian Odyssey
Kirjoitti: Tingle - 04.09.17 - klo:20:32
http://personacentral.com/new-etrian-odyssey-game-confirmed-development-last-bottom-screen-map-3ds/

Etrian Odyssey vitosen, Etrian Mystery Dungeon 2:n ja Persona Q2:n jälkeen saadaan vielä yksi EO 3DS:lle. Kyseessä tulee olemaan sarjan viimeinen osa, jossa saa piirtää itse omat karttansa R.I.P. EO oli kiva tuntea :'(
Otsikko: Vs: Etrian Odyssey
Kirjoitti: Tingle - 14.09.17 - klo:05:04
Seurue valmiina seikkailuun!

(click to show/hide)

Dragoon ja mummokani jäivät tekemättä :(
Otsikko: Vs: Etrian Odyssey
Kirjoitti: Tube - 14.09.17 - klo:05:18
Hei Paavo siinä Switchissä on sellainen screenshot-nappi.
Otsikko: Vs: Etrian Odyssey
Kirjoitti: Tingle - 14.09.17 - klo:05:19
Näin hyvät pelit pelataan 3DS:llä.
Otsikko: Vs: Etrian Odyssey
Kirjoitti: Tube - 14.09.17 - klo:05:47
Eiku jaa kappas. Jatkakaa.

Onko tämä oikeasti niin hyvä sarja kuin puhutaan? Miten tämä vertautuu muihin RPG-peleihin ja onko tämä taas samanlainen Paavon autistipeli, joka tarvitsee nettioppaan, että pääsee läpi grindaamatta?
Otsikko: Vs: Etrian Odyssey
Kirjoitti: Tingle - 14.09.17 - klo:16:18
Pelin koko idea on tehdä itse oma nettioppaansa tutkimusmatkan lomassa. Sinulle tämä peli on tosiaan liian vaikea, hahmosi kuoli kylmiltään pelin ensimmäiseen liito-oravaan.

50000/5 demo kokemus elämys
Otsikko: Vs: Etrian Odyssey
Kirjoitti: Tube - 14.09.17 - klo:16:28
Sinulle tämä peli on tosiaan liian vaikea
Melko savage.
Otsikko: Vs: Etrian Odyssey
Kirjoitti: Tingle - 17.09.17 - klo:01:40
Hei isä ja äiti.

Poikanne sai jälleen kutsun tutkimaan Yggdrasilpuun labyrinttia. Tällä kertaa kutsuin matkalleni mukaan vanhat kuomaseni Tapzan, Turjakkeen, Tuben ja Maunon. Sovimme tapaamisen Seitsemän Kukkulan Kaupungissa sijaitsevaan tavernaan. Iltahämärän Tavernassa vähäpukeinen kanityttö otti tulijat auliisti vastaan. Tapza osasi käyttäytyä. Vaihdettuamme kuulumiset ja tankattuamme herkulliset päivälliset huurteisen kera olikin aika paahtaa Seikkailijoiden Killalle rekisteröimään seurueemme ja valitsemaan hahmoluokat. Perinteitä kunnioittaen ryhmä Kartturit kastettiin viidenteen seikkailuunsa. Tapzan korea ulkomuoto sopi hyvin miekkailijan ammattiin, Turjakeen testosteroiininen olemus oli omiaan pugilistiksi. Tubesta pakotin viikatemiehen, sillä sillä oli makee muotokuva. Sovittaessani velhon kaapua päälleni, Mauno tuli oven taakse huolet mielissään. Hän ei ollut mielestään kovin kokenut luolastoseikkailija, eikä halunnut olla muille vaivaksi. Taputin Maunoa kevyesti olalle ja rohkaisin häntä. Kasvitieteilijän roolissa riittää kunhan välttää kuolemista ja parantaa muut rehevillä yrteillä. Ennen seikkailuun lähtöä ostimme vielä puodista suojaavat tumput, ja tallennettuamme seikkailun kulun majatalossa olimmekin valmiita matkaan :)

Labyrintin ensimmäinen osa on Suojaava Metsä. Saimme prinssiltä käskyn kartoittaa sen ensimmäisen kerroksen ja pyydystää muutaman Yggdrasilin juuriköynnöksen. Ja voi juku olisittepa olleet näkemässä labyrintin sisäänkäynnin kaikessa kauneudessaan. Vaarantunne katosi sukkelaan mielestämme suistoalueen komean kasviston edessä. Aikaa ihailuun ei kuitenkaan ollut, sillä pian edessämme koitti ensimmäinen taistelu! Tammenterhot ja kitukasvit kaatuivat tuosta vain, vaikka aika kipeää tekivätkin kokemattomille ryömijöille. Seuraavaksi vastaamme asettuikin pesue sotaisia liito-oravia, ja kaikilla olikin naurussa pitämistä kun Tube kaatui tuosta vain ensimmäiseen hyökkäykseen. Noh, eipäs siinä muuta kuin kierros keppanaa majatalossa ja kaartimme oli taas valmis seikkailuun.

Tapzan mielestä luolaston kartan piirtäminen oli liian autistista puuhaa, joten kirjanpito jäi minun vastuulleni. Ilomielin otin tehtävän hoitaakseni, olenhan sentään aito Tingle! Jo ensimmäinen kerros olikin jo täynnä nähtävää ja koettavaa karttaan merkittäväksi. Turjake saalisti vedestä kalan jos toisenkin, Tube löysi viljaa ja Mauno huomasi maassa kananpoikain jäljet. Näistä luonnonaineista laitettiinkin erätulen äärellä maittavaa muonaa :) Välillä suiston kosteikko eteni pettäväksi suoksi, mutta varoivaisin askelin sekin saatiin ylitettyä vailla suurempia kommelluksia. Ei lopulta kulunut kauaakaan kun lähestyimme himoittuja Yggdrasilpuun juuria, mutta silloin takaamme hyökkäsi verenhimoinen villi koira! Tube onnistui laskemaan pedon hyökkäyspisteitä, mutta kuoli taas kertaheitolla koska oli huono. Edes Turjake, joka kulutti jatkuvasti omia kestopisteitään adrealiinin makuisiin hyökkäyksiinsä ollut yhtä itsetuhoinen kuin Tubelinuus. Noh, saimme juuret taskuumme, ja häntä koipien välissä karkasimme kohti luolaston sisäänkäyntiä. Prinssi palkitsi urotekomme avaamalla pääsyn luolaston toiseen kerrokseen ja läjällä kokemuspisteitä. Tarkastellessani hahmojen kykypuuta huomasin, että Tuben hahmoluokka pyöri Miasma Armorin käytön ympärillä - mutta johon kaikki payoffit piti hankkia erikseen. Ei tälläisiä kankeita kombohahmoja kukaan jaksa, ja kolme fyysistä hyökkääjää eturivissä tuntui liian paljolta. Lähetimme Tuben allekirjoittamaan kartta Switchin alanäytölle, eikä mies siltä matkalta enää koskaan palannut.

Saavuimme toiseen kerrokseen vajaalla neljän miehen edustajistolla. Viidenneksi jäseneksi värväsimme killalta korvikkeeksi Pokémonmestari Kanimuorin. Ja voi juku, eipä tämän jälkeen taistelussa enää juuri kaaduttu. Kanimuorin kutsumat haukka ja hurtta torjuivat vihollisilta tulleen vahingon ja samalla hyökkäsivät itse päälle. Edes tällä uljaalla lisällä soturijoukkoomme ei uskallus riittännyt haastamaan toisella kerroksella ryömiviä toksisia matoja. Niiden väistämisessä olikin ongelmanratkontaa kerrakseen, aivan kuten hyvin suunnitellussa dungeoncrawlerissa kuuluukin. Panin myös merkille, että Maunosta oli kuoriutunut tiimin avainpelaaja. Hän ei suinkaan tyytynyt ainoastaan parannusyrttien jakamiseen, vaan nokkosia viskomalla hän kykeni myrkyttämään kokonaisen rivin hirviöitä kerralla! Aina myrkky ei toiminut, mutta nokkosten piikit kuitenkin tekivät ensi yrityksestä aina vain helpompaa. Yhtä maineikas ei ollut oma roolini velhona, olin vain se sama vanha elementaalitaikoja loihtiva pieru. Harkitsin uranvaihtoa necromancerin puolelle, joka kykeni taikomaan eläviä kuolleita taisteluun ja uhraamaan niitä uskomattomaksi buffeiksi. Zombit vaan veisivät tilaa Kanimuorin eläinystäviltä, joten homma sai tältä erää jäädä sikseen. Tapzan miekkailija oli taas Etrian Odyssey 4:n Landsknecht, mutta uudelleennimettynä ja tylsästi tasapainotettuna. Turha tuollaista tylsimystä on mukana pitää, ja niinpä dumppasimme Tapzan tavernaan juomaan kaljaa. "Ei ole minun vikani, että pitäisi lukea jostain internetin oppaasta mitkä hahmoluokat ovat hauskoja", tiuskaisi Tapza todenmukaista asiaa.

Taas oli tarvetta uudelle miehistölle, joten Turjake soitti vanhalle blästäilykuomalleen Zoinkille. Onneksi Porvoosta ei ollut pitkä matka Seitsemän Kukkulan Kaupunkiin ja pian miehelle puettiin Dragoonin pukimet. Kyseessä olikin Etrian Odysseyn vanha klassikkohahmo Protector, mutta rakunaa olikin kaksi kertaa siistimpi hahmo. Hahmoluokka käyttääkin nimittäin pyssyjä, ja osaa kaivaa bunkkereita keskelle taistelutannerta! Näillä eväin marssimmekin kolmanteen kerrokseen, joka olikin tylsähkö. Kerros oli täynnä lukittuja ovia, sekä Zoinkin vauvakuvan muotoisia patsaita, jotka avasivat yhden oven. Mistään ei vain tiennyt, mikä ovi avautui, joka johti turhaan edestakaiseen ramppaamiseen. Noh, kolmas kerros meni varsin vaivattomasti lävitse, portaat löydettyämme saimme viestin Atlukselta: "Kiitos että pelasit demoa pelistämme Etrian Odyssey V: Beond the Myth. Nähdään taas seuraavan kerran kun peli julkaistaan 17. lokakuuta". Noh, eipäs siinä sitten muuta kuin vetämään demosta löytyvä ylimääräiset pomot dunkkuun. Taistelupöllö kaatui helposti, kun Turjake painiotteillaan rikkoi linnulta siivet taistelukyvyttömiksi. Niiden parannuttua Mauno sokaisi pöllön orjantappuroillaan. Nyt on seikkailut tältä erää sitten seikkailtu, joutoaikana kirjotan teille kotiväki tätä kirjettä sekä häviän kädenväännössä Zoinkille.

terveisin Paavo

PS. lähettäkää rahaa kaliaan
Otsikko: Vs: Etrian Odyssey
Kirjoitti: Tingle - 21.10.17 - klo:18:18
(https://i.imgur.com/mKqMDJb.png)

Voi Atlus mikä kepponen!
Otsikko: Vs: Etrian Odyssey
Kirjoitti: Tingle - 06.11.17 - klo:15:47
Vitonen tuli! :) Yllätyin pelikoteloon mahdutetusta pienestä taidevihkosta. Mukavaa selailtavaa.

Odyssii jessii, odyssii odyssii!
Otsikko: Vs: Etrian Odyssey
Kirjoitti: Tingle - 07.11.17 - klo:16:47
Menin ekaan pomoon. Se nitisti puolet partysta ensimmäisellä vuorolla. Siis tälläistä paskaako ne kaikki Atluksen pelit ovat? *<3*
Otsikko: Vs: Etrian Odyssey
Kirjoitti: Tingle - 12.11.17 - klo:22:05
Etrian Odyssey Vitosessa on sellainen mekaniikka, että kerroksen kartta pitää piirtää valmiiksi saadakseen quick travelin seuraavaan auki. Menin neljänteen stratumiin. Siellä on siniset seinät, joten päätin maalata myös karttaani seinät siniseksi. Noh, peli ei jostain syystä hyväksynyt karttojani, joten kumitin mukavat värit pois. Se auttoi. Ihan tyhmyä, tykkäsin enemmän kun kartat olivat olemassa ainoastaan pelaajaa itseään varten :(

Muuten on addiktion taso ollut kovaa. Super Mario Odysseyn ja Metroid: Samus Returnsin rinnalla on maagista pelata peliä, joka ei hukkaa lainkaan pelaajan aikaa. Pelkkää seikkailua ja excelsimulaatiota alusta loppuun tästähän minä tykkään :)
Otsikko: Vs: Etrian Odyssey
Kirjoitti: Tingle - 16.11.17 - klo:23:37
Turhaannuin Etrian Odyssey Vitosen viimeiseen pomoon, joten lähdin tuulettumaan keräämään sieniä ja vetämään minipomoja pataan. Palattuani matsi menikin paljon helpommin, sillä ymmärsin miten taistelu toimii ja osasin käyttää vastustajan tekoälyä hyväkseni. Kaikki meni oikein mallikkaasti kunnes unohdin heittäneeni sienireissujen ajaksi henkiinherätys- ja mananpalautusrohdot varastoon. Siinä sitten katselen kun voitto liukuu ohitseni hiuksenohuen hp-palkin taakse, ja sankarjoukkue vajoaa yksi kerrallaan manalan maille kutien loputtua :I

Poskettoman hauska peli ei mulla muuta.
Otsikko: Vs: Etrian Odyssey
Kirjoitti: Tingle - 10.04.18 - klo:13:23

Vanhat hahmoluokat, vanhat sivuhahmot, vanhat luolastot nyt kaikki samassa paketissa. Oletko valmis jättämään jäähyväiset rakastamallesi pelisarjalle?
Otsikko: Vs: Etrian Odyssey
Kirjoitti: Xylitol - 13.04.18 - klo:09:31
En!
Otsikko: Vs: Etrian Odyssey
Kirjoitti: Tingle - 26.06.18 - klo:21:01
http://www.siliconera.com/2018/06/26/etrian-odyssey-x-gets-a-project-re-fantasy-collab-illustration-new-map-details/

Nelosen maailmankartta olisi ollut kiva saada takaisin, mutta onhan tuo valikkokin ihan sympaattinen :)
Otsikko: Vs: Etrian Odyssey
Kirjoitti: Tingle - 28.07.18 - klo:17:10

Viisi numeroitua Etrian Odyssey -peliä, viisi hautakiveä. Etrian Odyssen sikiöhetki. Tervetuloa seuraavalle tasolle.

MITÄ TÄMÄ TARKOITTAA?!?!?!?!?!?!
Otsikko: Vs: Etrian Odyssey
Kirjoitti: Xylitol - 28.07.18 - klo:22:57
MITÄ TÄMÄ TARKOITTAA?!?!?!?!?!?!
Who's the one for you to count on?
Won't turn from danger from now on
Accept the Burning Rangers Etrians, they're strong
Check for yourself, see if the fact's wrong
They're ready for trouble once it platforms
Severe violator, get your back torn
Out of darkness, rise of justice
Guys that save lives, stops crisis

(Uh huh)
Roughness, but is it a tight risk?
Blows to combos, doubt if it might miss
Such a scene they're prepared to set (To what?)
To handle theirs then proceed to step
To the next phase and to the next stage (Uh huh)
Giving nightmares like Wes Crave
So violators, you best make way
For real troopers that have a future to save

Who are they?
Where are they coming from?
Risking their own lives
Only one
Thing we know
They are always with us
Fighting for danger

They are Burning Rangers Etrians - Go!
They will never let you down
Hyper! Burning Rangers Etrians - Wow!
Don't you lose your hope now

They will wipe out raging fire without fear
And they'll light up our future
Don't worry just believe
They will be with you
Otsikko: Vs: Etrian Odyssey
Kirjoitti: Tingle - 15.08.18 - klo:17:19
https://twitter.com/atlususa/status/1029721964406038532

2. helmikuuta 2019 julkaistaan Etrian Odyssey Nexus lännessä, toivottavasti sisältää Euroopan :)'


Soundtrack koskettaa minua.

*edit* https://twitter.com/SarahWellock84/status/1029756267953369089 Julkaistaan myös Euroopassa jahuu :)))))