Resetti

Pelaaminen => Muu pelikeskustelu => Aiheen aloitti: Tube - 20.07.16 - klo:00:57

Otsikko: Pokémon Go
Kirjoitti: Tube - 20.07.16 - klo:00:57
Joo, Pokémon Go on Nintendon toinen (?) askel mobiilipelimarkkinoille, joka tällä kertaa taisikin sitten räjäyttää potin oikein kunnolla. Peli julkaistiin menneenä lauantaina Suomessa, ja on saavuttanut kansainvälisesti suurta suosiota, ja on noussut suosituimmaksi mobiilipeliksi koskaan (?). Kyse on siis moniilipelissä, jota pelatakseen tulee liikkua ihan oikeassa elämässä. Maastosta löydettäviä pokémoneja voi sitten napata heittämällä niitä poképalloilla. (Toisin kuin pääsarjan peleissä, villejä pokémoneja vastaan ei tapella, jotta ne saa pyydystettyä.)

Pelaajat myös on jaettu kolmeen eri joukkueeseen, keltaiseen, siniseen ja punaiseen (ekan genin legendaaristen lintujen mukaan), ja eri joukkueen jäsenet kilpailevat eri salien (gym) hallinnasta. Saleille voi mennä taistelemaan sitä puolustamaan jätettyjä pokémoneja vastaan, ja oman joukkueen hallinnoimalla salille voi myös jättää omia pokémoneja puolustamaan sitä. Oman joukkueen saleilla voi ymmärtääkseni käydä harjoittelemassa (tai jotain?). En kyllä itse vielä ole kovin hyvin perillä tuosta salimekaniikasta, koska se aukeaa vasta tasolla viisi, ja en ole vielä kamalasti ehtinyt kokeilemaan sitä. Yhdellä salilla ehdin kyllä jo käydä ottamassa turpaani, koska pokémonini ovat vielä toistaiseksi melko heikkoja.

Itse olen tasolla 7 ja Pokédex sanoo, että olen kerännyt 22 erilaista pokémonia. Aloitin pelin periaatteessa jo lauantaina, mutta vasta nyt maanantaina ja tiistaina ja niiden välisenä yönä olen tuota vähää enemmän pelannut. Aloituspokemon oli tietysti Bulbasaur.

Suurimman plussan annan pelille siitä, että se todella kannustaa ulkoiluun ja liikkumiseen: tulin reilu puoli tuntia sitten seitsemän ja puolen kilometrin mittaiselta kävelylenkiltä. Tarkoitukseni oli vain käydä lähinurkan pokéstopit läpi ja tulla takaisin kotiin, mutta törmättyäni kahteen kaveriini tulikin sitten käytyä vähän pidempi lenkki. En varmasti olisi lähtenyt noin spontaanisti noin pitkälle kävelylenkille, jollei Pokémon Go ja sen pelaaminen olisi ollut kannustimena. Saas katsoa kuinka kauan tämä jaksaa innostaa, mutta painoni puolesta toivon, että aika pitkään. :) Jo Ingressiä katsoin sivusta hieman kiinnostuneena, mutta se jäi kokeilematta. Kun kylkeen laitettiin pokémonit, tuli hommasta tarpeeksi mielenkiintoista, että siihen piti tarttua.

Eniten pelissä tällä hetkellä harmittaa servereiden surkeus: yhteyttä servereihin saa odottaa vaikka kuinka kauan ja se myös katkeilee koko ajan. Ei ole paljoa liioiteltua, jos sanoo, että servereihin saa yhteyden noin puolet ajasta. Yöllä tilanne tuntui olevan parempi. Lisäksi peli kärsii jatkuvasta kaatuilemisesta omalla OnePlus Onellani. Kuulemani mukaan sama ongelma on myös monella muulla ja jos minkälaisella puhelimella.

Toistaiseksi pelissä on mukana ainoastaan ensimmäisen sukupolven Pokémoneja, mutta otaksun, että niitä tulee myöhemmin lisää.
Otsikko: Vs: Pokémon Go
Kirjoitti: Osireon - 21.07.16 - klo:23:55
Tätä ei muuten lasketa niihin Nintendon "omiin" mobiilipeleihin, vaan tämä on Pokémon Companyn ja Nianticin sivutuote. Nintendon ja DeNA:n ainoa tähän mennessä on Miitomo, ja seuraavana tulevat Animal Crossing Mobile ja Fire Emblem Mobile syksyllä.

Ite en oo vielä ainakaan innostunut Pokemon Go:sta, koska kun kokeilin niin hirveän huono toimivuus. Ehkä sen jälkeen kun tulee vähän vakaammaksi.
Otsikko: Vs: Pokémon Go
Kirjoitti: Tingle - 22.07.16 - klo:00:19
Nintendo omistaa ison osan Pokémon Companysta ja Nianticista.
Otsikko: Vs: Pokémon Go
Kirjoitti: Cyna - 22.07.16 - klo:02:15
Nintendo ei kyllä taida omistaa prosenttiakaan Nianticista, kunhan rahoittivat tämän projektin. Muutenkaan Nintendolla ei tämän pelin kanssa ole juuri mitään tekemistä, että tuskin tästä voidaan ottaa mitään osviittaa millaisia ne Nintendon omat mobiilipelit tulevat olemaan. Jaksan kuitenkin uskoa, että Nintendolta itseltään ei tule mitään näin hienoa.
Otsikko: Vs: Pokémon Go
Kirjoitti: Osireon - 22.07.16 - klo:11:57
Nintendo omistaa ison osan Pokémon Companysta ja Nianticista.

Juu omistaa Pokémon Companya, mutta tämä ei kuulu siihen kuuden mobiilipelin sopimukseen, jonka Nintendo on tehnyt DeNA:n kanssa. Ilmaisin ehkä asiani vähän huonosti.
Otsikko: Vs: Pokémon Go
Kirjoitti: Ingoo - 22.07.16 - klo:12:03
Pallot loppu, eikä lähellä ole kuin pari pokestoppia.

En tosiaan ala maksamaan 5 euroa sadasta pallosta. Pitäkää tunkkinne.
Otsikko: Vs: Pokémon Go
Kirjoitti: Tube - 22.07.16 - klo:12:19
Lähdet kävelylle hautomaan munia ja keräämään palloja. :)
Otsikko: Vs: Pokémon Go
Kirjoitti: Ingoo - 22.07.16 - klo:12:42
Munatkin tulevat randomilla pokestopeista, et ei oikein huvita. Yleisimpänä saldona kun on usein max. 1 pokepallo ja läjä reviveitä & potioneita.

Koiraa ulkoilutan kyllä ilman Pokemoniakin, eli se ei ole ainoa syy ulkoiluun.
Otsikko: Vs: Pokémon Go
Kirjoitti: Tapza - 22.07.16 - klo:14:02
En ole koskaan innostunut Pokémonista näin paljon *_* paitsi siitä kiinalaisesta pornosarjasta.

Oon pelannu tätä lähinnä työmatkoilla, silleen että kotiinpäin kävellessä olen tehnyt vähän pidemmän lenkin. Pokéstopeja löytyy (melkein) työmatkan varrelta ja kodin tuntumasta ihan mukavasti.

Pokémon on ihan oikeasti saanut minut tutustumaan tähän väliaikaiseen asuinkaupunkiini aiempaa paremmin. Välillä nimittäin jopa irrotan silmäni kännykän ruudusta ja ihmettelen, että mihin kaupungin kolkkaan sitä on tällä kertaa tullut käveltyä. Siistiä.

Tein myös tästä ilmiöstä sellaisen jutun semmoiseen sanomalehti-asiaan. Se oli ainut kerta kun minulla oli töissä hauskaa.
Otsikko: Vs: Pokémon Go
Kirjoitti: Tube - 22.07.16 - klo:15:20
Linkki artikkeliin... Jos siis on netissä.
Otsikko: Vs: Pokémon Go
Kirjoitti: Riby - 23.07.16 - klo:12:36
Tää on mahtava pelielämys, mutta pelinä tämä on keskinkertainen. Taistelu on turhaa rämpytystä ja bugeja pelistä löytyy aivan nolostuttavan paljon.
Otsikko: Vs: Pokémon Go
Kirjoitti: Tingle - 15.02.17 - klo:21:48
Tällä viikolla pitäisi tulla toka sukupolvi peliin mukaan. Kävelylenkkejä Totodilen kanssa en olekaan harrastanut sitten Soul Silverin.

http://pokemongolive.com/en/post/johto-pokemon
Otsikko: Vs: Pokémon Go
Kirjoitti: Tingle - 17.02.17 - klo:17:47
Voi juku uusia Pokémoneja Turun täydeltä. Eivät tehneet samaa virhettä kuin Goldissa ja Silverissä, muutamaa Rattataa ja pitsiä lukuunottamatta näin lähinnä johtopoksuja. Träkkerikin taas toimii sitten viime näkemän, tätähän voi jopa pelata?

Miltäs poikain Pokédexit näyttävät? Itellä vaivaiset 79 napattu.
Otsikko: Vs: Pokémon Go
Kirjoitti: Zoink - 17.02.17 - klo:19:01
Swinubit ovat kyllä uusi syöpä. Ihan joka paikassa, kummallisen kehno catch rate yleisyyteen nähden ja vieläpä 50 karkin evoluutio. Kaiken kukkuraksi törmäsin nyt heti ensimmäisenä päivänä villiin Piloswineen, joten jää kyllä jatkossakin kaikki Swinubit nappaamatta. 0/5

Oma pokedexini näyttää tällä hetkellä 117 caught, 128 seen, joista tosin ainakin 10 tuli ihan tämän päivän aikana noista uusista höpömönkeröistä.
Otsikko: Vs: Pokémon Go
Kirjoitti: Turjake - 18.02.17 - klo:17:28
Caught: 138
Seen: 143

Ylpein olen Gyaradosista ja Charizardista :)
Otsikko: Vs: Pokémon Go
Kirjoitti: Echo - 20.02.17 - klo:00:56
Samanlaista keskinkertaista maksupaskaa kuin Marvel Puzzle Quest. Pokemonissa on kuitenkin parempi art style.
Otsikko: Vs: Pokémon Go
Kirjoitti: Tapza - 20.02.17 - klo:14:13
Minun mielestäni tämä on huono peli.
Otsikko: Vs: Pokémon Go
Kirjoitti: Ingoo - 20.02.17 - klo:14:50
Minun mielestäni tämä on huono peli.
Samaa mieltä. Asuinpaikastani johtuen minulla on pokepallot alati lopussa :(
Otsikko: Vs: Pokémon Go
Kirjoitti: Tube - 20.02.17 - klo:15:29
Eipä tämä tosiaan kovin kauaa jaksanut kiehtoa. Peli oli tosi nopeasti nähty, eikä pelillisiä elementtejä ollut läheskään tarpeeksi. Samalla konseptilla, mutta pidemmälle kehitettynä, olisi kiva nähdä tulevaisuudessa peli. :)
Otsikko: Vs: Pokémon Go
Kirjoitti: Tingle - 20.02.17 - klo:16:14
No enpä nyt tiedä. Aina voi pelata NIITÄ Pokémonpelejä, jos haluaa hyvää pelattavaa. GO:ssa voi riehua oikeassa maailmassa eikä se muuta kaipaakaan.

Pokémon SE ja Pokémon TÄMÄ kaupoissa nyt.

Sneasel, Murkrow, Misdreavus ja Gligar eivät pysty kehittymään kiitos näistä turhista filleripokemoneista mijamodo. Kyllä kaikkien evoluutioiden olisi pitänyt olla alusta asti mukana.
Otsikko: Vs: Pokémon Go
Kirjoitti: Tube - 20.02.17 - klo:16:47
Ei mutta kun idea ulkona liikkumisesta on niin kiva ja se oli hauskaa sen ajan kun pelissä tuntui olevan jotain sisältöäkin, että olisi hauskaa, että kyseessä olisi oikeasti hyvä pelikin. Kävelylenkki ilman Pokémon Gota on hauskempi kuin sen kanssa, nyt kun peli on jo muutamankymmenen tunnin jälkeen nähty. Ja tuosta paristakymmenestä tunnistakin aika pieni osa oli aktiivista pelaamista: lähinnä kävelemistä puhelin kädessä.
Otsikko: Vs: Pokémon Go
Kirjoitti: Cyna - 20.02.17 - klo:19:09
Ja tuosta paristakymmenestä tunnistakin aika pieni osa oli aktiivista pelaamista: lähinnä kävelemistä puhelin kädessä.

Hieman oudosti muotoiltu lause mutta jos oikein ymmärsin niin eikös toi käveleminen puhelin kädessä ole juuri sitä "aktiivista pelaamista"?
Otsikko: Vs: Pokémon Go
Kirjoitti: Osireon - 20.02.17 - klo:20:19
Aktiivinen pelaaminen tässä Tuben kontekstissa tarkoittanee sitä että peliä pitää pelata eikä sitä että pitää liikkua oikeassa elämässä.
Otsikko: Vs: Pokémon Go
Kirjoitti: Tingle - 20.02.17 - klo:21:03
Näin tutkassa Koffingin ja lähdin metsästämään sitä legendaariselta Turku-alueelta. Harmi etten Pokémonseikkailuni lomassa kerennyt pelaamaan Pokémon Gota :'(

Miksi ylipäätään puhua Pokemonien hyödyllisyydestä, kun pelin tappelut on bullshittiä, jonka idea on tuottaa valuuttaa/stardustia, jolla helpotetaan pelin ainoaa itseisarvoa eli Pokemonien keräilyä.
En minä sitä. Pelkän keräilynkin kannalta on mälsää napata yksi Sneasel, sitten se on dexissä ja loppuja onkin aika turha edes pyydystää.

NIISSÄ Pokémonpeleissä taistelu, seikkailu ja keräily tukevat kyllä toisiaan paljon paremmin. GO:ssa taisteluilla ei tee mitään muiden osa-alueiden suhteen. Mikä on sinänsä hyvä koska taistelut ovat paskea.
Otsikko: Vs: Pokémon Go
Kirjoitti: Tube - 20.02.17 - klo:23:41
Hieman oudosti muotoiltu lause mutta jos oikein ymmärsin niin eikös toi käveleminen puhelin kädessä ole juuri sitä "aktiivista pelaamista"?
Mitä Osse sanoi. Suurimman osan aikaa olisi ollut ihan sama onko siinä kännykässä auki Pokemon Go vai onko se puhelin kiinni. "Odota että jotain tapahtuu" -malli ei ole kovin mielenkiintoinen. :/
Otsikko: Vs: Pokémon Go
Kirjoitti: Tingle - 24.02.17 - klo:01:48
Viikko pelattu eikä vieläkään Totodilea :'( Muut Johton aloituspokemonit löytyvätkin jo.
Otsikko: Vs: Pokémon Go
Kirjoitti: Tingle - 24.02.17 - klo:17:17
Ilmeeni kun yritän lumisateessa pyydystää Sudowoodoa. Kun saan viimein pallon osumaan eikä lipeämään saan network errorin.
Otsikko: Vs: Pokémon Go
Kirjoitti: Tingle - 25.02.17 - klo:17:53
Näin tutkassa Gligarin, lähdin kahden tunnin kävelylle. En löytänyt yhtään uutta Pokémonia, paska peli en pelaa enää koksaan.

*edit* Tässäkin on vissiin critical capture?
Otsikko: Vs: Pokémon Go
Kirjoitti: Tingle - 28.02.17 - klo:15:46
Synttäripikatsu juoksi karkuun :(
Otsikko: Vs: Pokémon Go
Kirjoitti: Tingle - 06.12.17 - klo:16:47
https://pokemongolive.com/en/post/hoenn-pokemon

50 Pokémonia ja sääefektit tulevat peliin. Mukavia uudistuksia, mutta tuskin mä tähän enää jaksan palata.
Otsikko: Vs: Pokémon Go
Kirjoitti: Tube - 16.05.18 - klo:00:10
Olen pitkästä aikaa taas vähän pelaillut tätä, vaikkakaan en paljoa. Äiti asensi pelin, mistä sain sitten itsekin intoa jatkaa pelaamista. Aika paska tarrakirjahan tämä on edelleen, mutta onpa joku tekosyy lähteä pienelle kävelylenkille. Pelaako tätä joku muu täällä yhä?

Aiemmin olin pelannut lähinnä Kanto-aikoina, viikon verran Johton aikana, eli en ollut kolmannen sukupolven taskuhirviöihin edes törmännyt ennen kuin avasin pelin uudelleen viikko sitten. En ole vieläkään käynyt yhdessäkään raidissa. Vähän on peli edelleen karu ja ominaisuuksia saisi olla enemmän.
Otsikko: Vs: Pokémon Go
Kirjoitti: Xylitol - 17.05.18 - klo:00:09
Itse aloitin koko pelin nyt noin kaksi kuukautta sitten kun luuri vaihtui sellaiseen, jolle speelin kykeni lataamaan. Melkoista jynssäystä tämä on, ainakin kun yrittää ilmaiseksi pelata, mikä vaatii saleilta kolikoiden keräämistä ja niillä boksi- ja laukkulaajennuksien hankintaa. Juurikin otusten nappaamiseen liittyvät pelimekaniikat ovat ihan mielekkäitä, kun voi ulkona liikkuessaan poiketa vähän sivureitille etsimään dexistä puuttuvaa otusta ja pallon heittäminen kosketusnäytöllä on vastoin kaikkia odotuksiani yllättävän syvällistä napakymppiin tähtäilyä ja otollisen hetken odottamista. Raidit ovat myös ihan mukiinmenevää puuhaa, kun lähistöltä löytyy niitä tekeviä aktiivipelaajia. Saleihin ja yleisesti tappeluun liittyvät asiat taas ovat sitten aika aivotonta mäiskettä, kun otuksilla voi olla vain pari arvottua lämää tekevää liikettä joita sitten hakataan niin saamaristi... ja otusten voimatasot ovat myöskin vielä pahemmassa epätasapainossa kuin niissä perinteisissä ropeissa. Onneksi voin silti leikkiä Bug Maniacia upottamalla tähtipölyni ötökkämonneihin ja muihin suosikkeihin.

Level 26 nyt menossa ja onhan tämä peli sentään onnistunut saamaan minut liikkeelle tavallista enemmän nyt kevään aikana.