Resetti

Pelaaminen => Nintendo => Aiheen aloitti: Typpis - 08.12.07 - klo:20:34

Otsikko: The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Typpis - 08.12.07 - klo:20:34
Nintendolta on totuttu näkemään tiettyjä uudistuksia pelimaailmassa enemän kuin muilta konsolivalmistajien johdoilta yhteensä. Tämä havaittiin viimeksi Wiin julkaisussa ja sen menestyksessä Nintendon mullistaessa pelialaa lopullisesti. Tätä ennen samaa ilmiötä kyettiin tarkastelemaan hiplailemalla DS:n kosketusnäyttöä ja satoja täysin ennennäkemättömiä pelejä.

Toinen asia josta on ollut, ehkä vähän negatiivisemmassakin mielessä, puhetta on Nintendon tapa kierrättää pelisarjojaan kolmatta vuosikymmentä. En tiedä, että onko tämä kovinkaan paha asia; miksi hyvää pitäisi muuttaa? Kylmä totuus on kuitenkin se, että hyväkin paska alkaa maistua puulta kun sitä tulee ulos tarpeeksi pitkään. Näitä esimerkkejä ovat Zeldat, Mariot sekä Pokémonit. En missään nimessä kiistä pelien laadun erinomaisuutta, mutta näiden uutuudenviehätyksessä sen voisin tehdäkin.

Miltä kuulostaisi ajatus, joka ikäänkuin noudattaa perinteitä, rikkoo niitä osittain mutta lisäilee pikkujuttuja sinnetänne hedelmöittäen pelikokemusta selkeästi? Entä, kun tämä sama peli tarjoaa neljästäkymmenestä kahteensataan pelituntiin kokemusta, joka on verrattavissa yhtä pitkään orgasmiin? Luonnollisesti soppaan heitetään loistavat grafiikat, syvyys, eeppisyys, mahtava tarina, erittäin kookas maailma sekä kaikki Zeldoista tutut hyvät puolet? Niinpäniin.

The Legend of Zelda: Twilight Princess on peli, joka noudattaa kaikkia perinteitä rikkoen ne samalla ja lisäilemällä pikkukikkoja jokaiseen väliin. Peli alkaa Ordon - kylästä, jossa Cowboy - Link ajelee rauhallisissa merkeissä vuohia aittaansa onnellisen tietämättömänä mistään metsän ulkopuolisesta uhkaavasta vaarasta. Äkillisesti Link tempaistaan mukaan mahdollisesti kaikkien aikojen suurimpaan seikkailuun, joka käsittää yhdeksän luolaston lisäksi jumalattoman kokoisen maailman ja täten mielettömästi myös luolastojen ulkopuolista tekemistä. Kaikkiaan paketti pitää (kauniista) kuorestaan kiinni täysin Zeldamaista kaavaa noudattaen, tehden asian ehkä paremmin kuin koskaan aikaisemmin.

50 tunnin läpipeluuaika tuottaa monille päänvaivaa, ja piakkoin zelda.arkkuun on ilmestymässä läpipeluuopasta kyseisestä pelistä (vittu Osiris ku oot hidas). Sivutehtäviä saat jauhaa ainakin reilu 20 tuntia riippuen mielenkiinnostasi niitä kohtaan. Tosi Zelda-fani muistaa kerätä jokikisen asian joka kartalta vain on löydettävissä männynkävyistä Magic - armoriin.

Ja koska sen unohdin mainita, kerrottakoon tässä että pelin voi tosiaan ostaa kahdelle alustalle; Gamecubelle sekä Wiille. Graafisesti tai sisällölisesti pelit eivät juurikaan eroa toisistaan. Wiin versio nyt vain tuppaa olemaan pelikuva Cuben vastaavasta ja päinvastoin. Lisäksi tähtäys hoidetaan Cubella tatilla kun taas Wiillä Wiiremoten osoittimella. Erityisen nautinnollista Wiillä on ampua demonilintuja hevosen selästä tähtäämällä oikeasti ruudulle!
Otsikko: Vs: Twilight Princess
Kirjoitti: Prime - 10.12.07 - klo:19:40
Onko kukaan päässy kokeileen AR:ää tässä pelissä? :P
Otsikko: Vs: Twilight Princess
Kirjoitti: jerskale - 11.12.07 - klo:16:04
On muuten kyseessä huippu peli. Kerran olen Gamecubella mennyt läpi. Se oli sinänsä aika pitkä, mutta turhankin helppo, varsinkin loppuvastukset. Ei ehkä Ocarina of Timeä parempi, mutta Wind Wakerin ohi se taisi mennä.
Otsikko: Vs: Twilight Princess
Kirjoitti: guest7 - 11.12.07 - klo:16:36
Kyllä Wind Waker tämän pesee 100-0, imo, off course.
Otsikko: Vs: Twilight Princess
Kirjoitti: Kraid - 11.12.07 - klo:16:51
Kyllä Wind Waker tämän pesee 100-0, imo, off course.

Ehdottomasti.

Twilight Princess on erinomainen Zelda-osa, vaikka siitä poistettiinkin niin iso määrä asioita, mm. Twilightiin oli tulossa isompi metsä, suunnattoman suuren Bublin-armeijan hoiteleminen Hyrule Fieldillä. Twilight Princessin kehittelyvaihetta on kiva tutkia, jonkun verran videoita löytyy Youtubesta. Voinkin laittaa tähän pari esimerkkiä:

Klikkaa (http://youtube.com/watch?v=s-x2cl9ACV4)
Klikkaa (http://youtube.com/watch?v=cXVcI5zwOLg)
Klikkaa (http://youtube.com/watch?v=L-JB5kGBbIA)

Twilight Princess olisi voinut olla paljon parempikin, mutta ei tässä nykyisessä ole kovasti moittimistakaan. Ainoastaan loppua kohti alkoi mennä hieman ravaamiseksi. Muuten tämä on oikein kaunis peli.
Otsikko: Vs: Twilight Princess
Kirjoitti: Olimar - 11.12.07 - klo:17:22
Mitä tuohon Bublin-armeijan kurittamiseen tulee, en osaa sanoa pitikö kyseistä kohtausta edes pelissä oleman. Luin jostain (valitettavasti en muista mistä) että kyseinen beta-traileri ei ollut kehitystiimin kokoama, mutta sen materiaali saatiin kyllä sieltä. Sitten trailerista tehtiin eeppinen yhdistelemällä eri cutscenejä. Harmi kun ei ole lähdettä :/.

Btw, Iwata ask's -sarjan Twilight Princess -osiota (http://wii.nintendo.com/iwata_asks_vol5_p1.jsp) tuli lueskeltua aika lailla ennen TP:n julkaisua. Siellä ei kai puhuta trailereista mitään.

Sitten on myös kiva ja nopea artikkeli Twilight Princessin historiasta (http://www.vooks.net/modules.php?module=article&id=11155).
Otsikko: Vs: Twilight Princess
Kirjoitti: Coldi - 11.12.07 - klo:17:34
Kyllä Wind Waker tämän pesee 100-0, imo, off course.

Pois radalta, olet täysin oikeassa! Wind Waker on paras Zelda. Koskaan.

TP:n olen läpäissyt kaksi kertaa, eikä tämäkään huono ole. Mainio peli, mutta ei yllä WW:n tasolle mitenkään.
Otsikko: Vs: Twilight Princess
Kirjoitti: Riby - 11.12.07 - klo:18:48
Antakaa nyt herrajumala niitä perusteluita >> Mikä tekee TWW:stä niin upean?

Twilight Princessiä ylihypetettiin, mutta kohtalaisen hyvä peli siitä siltikin tuli. Miksikään jumalpeliksi en sitä kuitenkaan kutsuisi.
Pre-Beta ja Beta -kuvista on ollut tosiaankin pääteltävissä, että Twilight Princess koki kehityksensä aikana suuria muutoksia. Uskallampa väittää, että koko Twilight-konsepti oli suhteellisen erilainen. Bossit olivat bosseja sekä mitä luultavammin Twilight Realmin ja normaalin ulottuvuuden jako oli paljon pienempi. TP:n kehitystä aloittaessaan tekoporukka halusi tehdä uuden OoT:n, luultavasti peliä ei kuitenkaan loppupeleissä uskallettu tehdä turhan samanlaiseksi OoT:n kanssa ja tarina pistettiin uusiksi. Mielestäni tämä näkyy pelissä turhan vahvasti. Bossit ovat surkeita ja noudattavat samaa tekaistua linjaa, ainoastaan Stallord jaksoi innostaa erityisesti.
Twilight Princessistä olisi pitänyt tehdä originaalimpi, eikä yrittää tehdä liikaa unohtaen siinä samalla koko muun pelin kehityksen. Luolastojuoksu on pahasta, mutta itse luolastot ovat olleet mielestäni parempia aiemmissa osissa(MM:stä alaspäin). Vieläkin odotan sitä Zeldaa, joka nostaa sarjan uuteen kukoistukseen unohtamatta vanhoja apujaan.

Olisivat edes yhden old-shcool-dungeonin ympätä peliin(tyyliin aLttp tai juuri OoT). Nyt yritettiin olla kekseliäitä, mutta läheskään Spirit Templen tai Stone Tower Templen tasolle ei ylletty.

//
(http://www.vooks.net/images/zelda_feat1.jpg)
"Aito screen pelistä"
Otsikko: Vs: Twilight Princess
Kirjoitti: Kasuli - 11.12.07 - klo:18:49
TP on paras Zelda ikinä. Taino, pääjuoneltaan paras, sivutehtävät kusee. MM:ää pitäisi päästä kokeilemaan : <
Otsikko: Vs: Twilight Princess
Kirjoitti: Nösse - 11.12.07 - klo:19:41
Löytäähän TP:stä paljonkin asioita, joista voisi valittaa vaikka kuinka, mutta en mene sitä haukkumaan. Uskomattoman hypetyksen jälkeen odotukseni peliä kohtaan olivat aivan taivaissa, mutta monta kymmentä tuntia kestänyt ensimmäinen läpipeluukerta oli sellaista viihdettä, mitä pelit nykyään valitettavan harvoin tarjoavat. Ovathan bossit aivan liian helppoja joo, ja sivutehtäviä odotin löytyvän enemmän, mutta peli oli kookonaisuutena aivan uskomattoman kova tekele ja ehdottomasti yksi vuosituhannen parhaista peleistä.
Otsikko: Vs: Twilight Princess
Kirjoitti: Odolwa - 11.12.07 - klo:19:56
Upea peli kyllä. Ainoat viat ovat ötököiden kerääminen, se Kakariko Villagen ihmeshamaani(luulin sitä naiseksi>_____<) ja tylsä alku. Helppoudesta en enää oikein jaksa valittaa kokeiltuani Adventure(s?) of Linkiä.

Monta kertaa olen yrittänyt aloittaa pelin alusta, mutta lopettanut kun alku on niiiiiiin tylsääääää. Esimerkiksi Majoras Maskin alku on paljon onnistuneempi, ei mitään tylsää pälätystä vaan suoraa toimintaa :I Jokatapauksessa yksi kaikkien aikojen peleistä.
Otsikko: Vs: Twilight Princess
Kirjoitti: mosse - 11.12.07 - klo:20:08
TWW ei kyllä pärjää TP:lle oikein millään osa-alueella. Onhan se purjehtiminen toki varsin metkaa puuhaa, mutta varsinkin siinä helppous häiritsi enemmän kuin missään muussa. TP oli totta kai helppo peli niin ikään, mutta pelimaailmassa oli huomattavasti enemmän tunnelmaa ja syvyyttä, minkä seurauksena jostain vaikeustasosta nillittäminen tuntuu aika kyseenalaiselta.

Luolastot toimivat, niiden ulkopuolella seikkaileminen oli hauskaa, pelin ulkoasu oli nätti, äänimaailma oli tunnelmallinen, kontrollit ja pelattavuus erinomaisia ja peli-ilo katossa. Loistopeli.
Otsikko: Vs: Twilight Princess
Kirjoitti: Olimar - 11.12.07 - klo:21:27
TWW on TP:tä parempi elävämmän tuntuisen maailman takia. WW:n NPC-hahmot ovat hauskoja, TP:stä tällaisia löytyy vain muutama. Lisäksi petyin TP:n Castle Towniin, joka on mahdottoman tylsä paikka. Oletin sen ensinnäkin olevan kuvattu vapaasta kamerakulmasta ja toisekseen että siellä voisi seikkailla katoilla ja parvekkeilla kuten Windfall Islandilla. Kumpikaan haaveistani ei toteutunut. Kolmas oletus oli että sieltä löytyisi kasa sivutehtäviä mutta eipä löytynyt, vain hikinen ennustajaeukko ja kultainen runoilija. Mitä kaikkea peli olisi voinutkaan olla, jos kaupunki olisi ollut eläväisempi, puhumattakaan muista kylistä. NPC-toiminta kunniaan!

TP on silti erittäin viihdyttävä peli, siinä on vähemmän jankkaamista (eestaas menemistä, puuduttavaa/itseään toistavaa tekemistä) kuin WW:ssä. TP on kaikin puolin monipuolisempi, paitsi NPC-hahmojen osalta, jotka koen eri tärkeiksi. OoT:ssä kyrsii sama asia.
Otsikko: Vs: Twilight Princess
Kirjoitti: Jikkyooshaberiparodius - 11.12.07 - klo:21:42
Yhdyn Olimarin puheisiin NPC hahmojen tärkeydestä. TP ei tällä saralla onnistunut vakuuttamaan oikein millään tasolla, vaikka muutamia hassun hauskoja tuttavuuksia matkan varrelle sattui. Nyt Phantom Hourglassia pelatessani huomaan, kuinka piristävän persoonallisia ei-pelaaja hahmoja tuntuu riittävän joka paikassa - koettiinko TP:n aikuismaisempi tyyli kehnommaksi ympäristöksi ja kasvualustaksi liian räiskyville persoonille TWW:n sarjakuvamaiseen ulkoasuun nähden? Mene ja tiedä. TP:ssä oli kyllä toisaalta selkeästi enemmän vakavasti otettavia sivuhahmoja, kuten Telma ja se intiaaniukkeli, josta Odolwa ei pitänyt.

Mutta onpahan sarjan muillakin osilla omat puutteensa, NPC:t nyt sattuvat olemaan TP:n yksi harvoista todellisista kauneusvirheistä.
Otsikko: Vs: Twilight Princess
Kirjoitti: Odolwa - 12.12.07 - klo:16:28
TP:n Castle Town on tosiaan aika surkupaisa. Jopa Ocarinan vastaavassa oli enemmän avattavia ovia...

Itse tykkäsin siitä linnusta jolta pystyi pöllimään öljyä.
Otsikko: Vs: Twilight Princess
Kirjoitti: jerskale - 12.12.07 - klo:23:07
Kyllä Wind Waker tämän pesee 100-0, imo, off course.
Kaikilla mielipiteensä. Wind Waker oli loistava, mutta jotenkin pidin tämän aikuisemmasta tunnelmasta. Wind Wakerissa en pitänyt siitä pikkupojasta yhtäpaljon kun TP:n Aikuisesta. (Tosin eihän se alussa tainnut vielä aikuinen olla).
Otsikko: Vs: Twilight Princess
Kirjoitti: Arctic Fox - 12.12.07 - klo:23:54
Ihan nostalgisista syistä nostaisin the Wind Wakerin korkeammalle kuin Twilight Princessin. Minulle tWW oli jotain ihan uutta ja ihmeellistä, mutta kun pääsin viimein pelaamaan Twilight Princessiä, olin jo kokenut jäärä ja seikkailu ei tuntunut enää niin suurelta. the Wind Wakeria pelasin puoli vuotta ennen kuin pääsin läpi, Twilight Princessin läpäisin 11:ssa päivässä. Niin sitä kokemusta kertyy kun pelaa.

Twilight Princess on kuitenkin ihan omana pelinään erittäin vakuuttava teos. Jo yksistään grafiikka on hyvin nättiä GameCuben peliksi, maailma on iso ja pelattavuus ehtaa, perinteistä mutta toimivaa Zeldaa. Juonta ja etenkin tapaa, jolla tarina kerrottiin, on paranneltu edellisistä osista todella paljon. Harmi, että Twilight Princessissä ei voi katsoa jostain valikosta välianimaatioita uudestaan, sillä osa niistä oli hyvin upeita.

 TP sisältää myös erään Zeldojen siisteimmistä hahmoista, nimittäin Midnan. Tuo Linkin persoonallinen kumppani on aivan toista maata kuin OoT:n ärsyttävä Navi- keiju. Muut hahmot eivät sitten olleetkaan yhtä hyvin käsikirjoitettuja, joskin OoT:n palikkahenkilöt ne tietenkin voittavat. Hahmojen uusi ulkonäkö oli Twilight Princessin paras puoli, esimerkiksi Linkin puku on paljon tyylikkäämpi kuin ennen kaikkine yksityiskohtineen.

Twilight Princess oli siis kokonaisuutena hyvin positiivinen kokemus. Paria asiaa minäkään en voi kuitenkaan ymmärtää. Ensimmäisten kolmen luolaston aikana tapahtuu paljon, kerrankin luolastojen välillä juoni etenee ja siellä on tekemistä. Tämän jälkeen peli muuttuu kuitenkin luolastosta luolastoon kömpimiseksi, eikä juoni oikein saa puhtia ennen kuin ihan lopussa. Myös aaveiden metsästys yöllä on rasittavaa puuhaa. Mistään ei saa karttaa joka ilmoittaisi, mistä niitä mahtaisi löytää. Ja näitä haamuja voi löytää vain yöllä, joten on merkillistä, miksi pelissä ei ole aiemmista Zeldoista tuttua kykyä vaihtaa päivä yöksi. Nyt joutuu aina vain odottamaan ajan kulumista ja lopulta alkaa etsiä pitkin Hyrulea...

Kokonaisuutena antaisin kuitenkin ihanan sulavan pelatavuuden ja kiehtovan tunnelman takia TP:lle arvosanaksi 9+:n. Kyseessä on toiseksi paras Zelda, jonka jokaisen pitäisi kokea. Uskon myös, että Twilight Princess on hyvä aloittelijalle ensimmäiseksi Zelda- peliksi. Siinä nimittäin on kaikki Zeldojen perinteet tiivistettynä moderniin ja näyttävään videopeliin.
Otsikko: Vs: Twilight Princess
Kirjoitti: caision - 31.12.07 - klo:00:49
voisiko joku pelin hyvin tunteva kertoa, mistä kuuluisan hylian lochin saa kalastettua? Mulla on sinking lure, mutta fisua ei näy missää ja montussa melottu eessuntaassun...

Kiitos jo etukäteen...
Otsikko: Vs: Twilight Princess
Kirjoitti: Olimar - 31.12.07 - klo:13:34
voisiko joku pelin hyvin tunteva kertoa, mistä kuuluisan hylian lochin saa kalastettua? Mulla on sinking lure, mutta fisua ei näy missää ja montussa melottu eessuntaassun...

Kiitos jo etukäteen...

Kysymyksiä varten voisi vastaisuudessa perustaa apuketjun.

Hylian Loachin saat,
(click to show/hide)
Otsikko: Vs: Twilight Princess
Kirjoitti: Arctic Fox - 31.12.07 - klo:13:53
(click to show/hide)

Minulla on siis tällainen muistikuva, mutta Loachin olen pyydystänyt siis tasan kerran, ja se tapahtui viime helmikuussa. Eli voin muistaa väärinkin... Kokeilemalla se onnistuu.
Otsikko: Vs: Twilight Princess
Kirjoitti: Turjake - 31.12.07 - klo:14:28
Kompaten Olimaria.

Jotenkin meikäläiselle ei välittynyt TP:stä samanlaista vapauden ja suuren seikkailun tunnetta, kuin WW:stä. WW:n maailma on eläväisempi ja jotenkin... mielenkiintoisempi.

Onhan tuo TP hyvä peli juu, mutta se ei vaan tunnu elävän niiku yhtä suuresti kuin WW. Siis WW:ssähän oli joka paikassa jotain tosi tosi nastaa tehtävää ja varsinkin siellä Windfallilla pystyi tosiaan viettämään aikaansa useita tunteja tehden sivutehtäviä tai vaikka vain tutkiskellen. TP:ssä ei ole mitään paikkaa, jossa voi yhtä hyvillä mielin vain hengailla ja tehdä oikeasti mielenkiintoisia sivutehtäviä. Sääli.

TP pesee kuitenkin WW:n parissa asiassa oikein selkeästi. Peli on näes huomattavasti elokuvamaisempi ja tarinavetoisempi kuin mikään muu Zelda. Lisäksi pelin luolastosuunnittelu oli just about täydellistä. Jokainen luolasto oli suunniteltu oikein hyvin ja nerokkaasti. Yhdessäkään luolastossa ei ollut sellaista inhottavaa fiilistä. Mä en ollenkaan pidä yleensäkään missään peleissä mistään luolastoista, koska ne tuntuu melko ikäviltä paikoilta, mutta TP:ssä jokainen luolasto oli yllätyksekseni viihdyttävä.

Niinjuu,
(click to show/hide)

Hyvä peli, muttei kyllä ihan WW:n veroinen.
Otsikko: Vs: Twilight Princess
Kirjoitti: Jeftano - 01.01.08 - klo:15:58
Hauskinta tässä on mennä Susi-Linkillä Castle Towniin pelottelemaan vartiota.
Otsikko: Vs: Twilight Princess
Kirjoitti: Tube - 06.01.08 - klo:12:17
Pitäisi varmaan jaksaa kerätä kaikki poet. Ei oo kuin joku vähän yli 50 koossa.
Otsikko: Vs: Twilight Princess
Kirjoitti: caision - 06.01.08 - klo:19:29
Multa puuttuu vielä 3 poeta ja tuntuu, että paikat alkaa loppua kesken.
Ja yksi sydämenpalanen, kun saa voitettua sitä jääbiatchia,en sitten millään, vaikka huidon sitä akkaa miekalla ja koetan vaan olla nopeampi ja näppärämpi mut jotenki se akka aina vaa voittaa... Perhana...
Otsikko: Vs: Twilight Princess
Kirjoitti: mosse - 06.01.08 - klo:19:32
Multa puuttuu vielä 3 poeta ja tuntuu, että paikat alkaa loppua kesken.
Ja yksi sydämenpalanen, kun saa voitettua sitä jääbiatchia,en sitten millään, vaikka huidon sitä akkaa miekalla ja koetan vaan olla nopeampi ja näppärämpi mut jotenki se akka aina vaa voittaa... Perhana...

Et ole sitä oikoreittiä kokeillut? Kyllä sen pitäisi mennä, jos sinne pääset.
Otsikko: Vs: Twilight Princess
Kirjoitti: caision - 06.01.08 - klo:19:41
oikoreittiä tässä oonki runkannu ties kuinka kauan, mut se muija vaa vetää aina voiton. Muutaman kerran oisin sen akan voittanu, mut sit lopussa ajauduin liian lähelle seinää ja vauhti hidastu. Varmaa ton pelin rasittavin kohta.

Onko se oikoreitti et pomppaa sinne päälle ja oikasee siitä kapeasta kaistaleesta. En tiiä, mitä teen väärin, mutta kovasti se akka mut aina voittaa...

Kaverin kaa naurettii, et no, tosta akasta ei olekaan ollut kuin pelkkää harmia. Ensin etsit sille keittoaineksia pitkin kartanoa, sitten muija flippaa ja meinaa tappaa sut ja sen päälle se vielä on parempi siin laskuhommassa. Kukakohan on ollut vaimoonsa niin tyytymätön, että on luonut moisen naisen Zeldaan...
Otsikko: Vs: Twilight Princess
Kirjoitti: Typpis - 06.01.08 - klo:20:32
Sekä poet että sydämenpalaset löytyvät läpipeluuoppaastamme
Otsikko: Vs: Twilight Princess
Kirjoitti: Nösse - 06.01.08 - klo:20:48
Kun Poeja on kasassa päälle 50, on se sitten kiva opasta katsellessaan muistella mitkä niistä on jo haettu.
Otsikko: Vs: Twilight Princess
Kirjoitti: Olimar - 06.01.08 - klo:21:01
Taisin itse katsoa kaksi poeta oppaasta; niissä ketutti eniten se, että toisesta paikasta olin etsinyt aiemmin illalla ja toisen paikan olin missannut sen takia, että sen sekoittaa muihin ruohoympyröihin (siellä pohjoisella Hyrule Fieldillä).
Otsikko: Vs: Twilight Princess
Kirjoitti: caision - 06.01.08 - klo:23:07
Heh, voitinpa sen eukon! Meinas lopussa mennä ohitte, mut huitasin miekalla ja pääsin just maaliin ennen sitä. Nyt on kaikki sydämenpalaset, sitten enää kolme poeta, ni peli on pelattu täydellisesti läpi! <3

EDIT: ja sitten vielä se hylian loch, vielä en sit nähny lumpeiten keskellä, mut varmaa jollain toisella kerralla...

Henan kiusaaminen on muuten kivaa. Montakoha kertaa se on paiskannut mut ulos sieltä ku oon alkan kiusaa sit lintua ja kaloja :D
Otsikko: Vs: Twilight Princess
Kirjoitti: Tube - 07.01.08 - klo:15:52
Pitäisi itsekin vetää TP ja Corruption 100%... Jos nyt ensin koitan saada Galaxyn ekan rundin loppuun keräämällä 120 tähteä ja sitten vasta pelaan noi myöhemmät rundit Corrputionissa ja TP:ssä 100%.
Otsikko: Vs: Twilight Princess
Kirjoitti: Fault - 13.01.08 - klo:16:02
Pitäisi itsekin vetää TP ja Corruption 100%... Jos nyt ensin koitan saada Galaxyn ekan rundin loppuun keräämällä 120 tähteä ja sitten vasta pelaan noi myöhemmät rundit Corrputionissa ja TP:ssä 100%.

Samoilla linjoilla.

Hyvä peli, viholliset turhan helppoja. Ainoat miekkailukiksit sain Temple of Timen haarniskaörvelöltä.
Otsikko: Vs: Twilight Princess
Kirjoitti: Orhyanos - 13.01.08 - klo:18:59
Kikseistä huolimatta senkin voitti runkkaamalla ahkerasti yhtä liikettä, jonka löytämiseen saattoi kuluttaa huikean minuutin, kenties jopa pari. Huimaa, kovin huimaa!

Niin, pari oikeasti suhteellisen vaikeaa kohtaa siellä täällä olisivat voineet saada ihmeitä aikaan. En liian vaikeaa tästä kuitenkaan haluasi, saati mistään muustakaan Zeldasta, ne saavat minun puolesta olla suhteellisen rentoa pelattavaa. Pari kiperää tilannetta eivät kuitenkaan todellakaan olisi haitaksi.
Otsikko: Vs: Twilight Princess
Kirjoitti: Arctic Fox - 13.01.08 - klo:19:08
Minusta hillitty vaikeusaste on vain hyvä homma, en jaksa pelata jos kuolen usesti jossain vitun vastuksessa. Vaikeat pelit ovat ärsyttäviä ja niitä ei huvita yrittää niin kauan, että pääsisi läpi. On vain hyvä juttu, että Twilight Princessistä ei tehty yhtään vaikeampaa. Tunnelma on parempi, kun ei tarvi pelätä kuolevansa.
Otsikko: Vs: Twilight Princess
Kirjoitti: Olimar - 13.01.08 - klo:19:13
Mitä te valitatte? Aina voitte jättää kilven ottamatta, käyttää normimiekkaa tai pitää vain kolmea sydäntä. Jos kukaan ei ole lusikoimassa puuroa suukkiinne, lusikoikaa se itse, nyhveröt.
Otsikko: Vs: Twilight Princess
Kirjoitti: Kraid - 13.01.08 - klo:19:18
Möhkö vihainen. Möhkö kurittaa. Möhkö neuvoo. :'(
Otsikko: Vs: Twilight Princess
Kirjoitti: Typpis - 13.01.08 - klo:20:40
Mitä te valitatte? Aina voitte jättää kilven ottamatta, käyttää normimiekkaa tai pitää vain kolmea sydäntä. Jos kukaan ei ole lusikoimassa puuroa suukkiinne, lusikoikaa se itse, nyhveröt.
Jos peli on liian helppo, se vain on laskettavissa sinne miinuspuoliin. Liiallinen helppous vähentää pelin mielenkiintoa.
Otsikko: Vs: Twilight Princess
Kirjoitti: Kurathesis - 13.01.08 - klo:20:47
Onko se sitten kivaa tahallaan pidätellä niin, että pelistä tulee vaikea? Minua ainakin ärsyttäisi suunnattomasti, jos en saisikaan kerätä jotain sydäntä vaan pitäisi juosta ohi. Siksipä sekä kerään sydämet että muut hyödykkeet ja olen sitten ainakin yleensä valittamatta helppoudesta.
Otsikko: Vs: Twilight Princess
Kirjoitti: Olimar - 14.01.08 - klo:16:50
Jos peli on liian helppo, se vain on laskettavissa sinne miinuspuoliin. Liiallinen helppous vähentää pelin mielenkiintoa.

Senpä takia Zeldoissa ne sydämet pomotaisteluiden jälkeen eivät ole pakollisia. Aivan selvä ratkaisu Nintendolta, että pelaaja voi itse päättää ottaako lisäsydämen vai eikö.

TP on kyllä ajoittain helppo, mutta en viitsi siitä valittaa, kun on muuten niin upea teos.
Otsikko: Vs: Twilight Princess
Kirjoitti: Tube - 14.01.08 - klo:20:33
TP on kyllä ajoittain helppo, mutta en viitsi siitä valittaa, kun on muuten niin upea teos.
Vielä vahvemmin esillä TWW:ssä. Kyllä se säädettävä vaikeusaste olisi poikaa, ei kukaan voi sitä kieltää. Kyllä tommosia "vaikeutuksia" aina löytyy. Esimerkiksi Ocarina of Timeen saa mukavasti lisää vaikeusastetta kun sitoo toisen käden selän taakse.
Otsikko: Vs: Twilight Princess
Kirjoitti: caision - 15.01.08 - klo:00:10
Musta TP on paljon helpompi kuin esimerkiksi A link to the past, mutta ei se haittaa. Ja tosiaan voi aina jättää ottamatta pullot, liemet ja keijut. A link to the pastin osaan ulkoa ja tavoite on pelata koko peli läpi kuolematta kertaakaan ja kun tämä onnistui, niin sitten vähemmän pulloja tms... TP:en olisin muuten toivonut enemmän miekkailua. Jotenkin turhauttavaa osata kaikki hidden skillit ja sitten niitä ei oikein pääse käyttämään. Kaveri pelas oikeestaa koko pelin läpi muutamaa kohtaa lukuunottamatta vetämällä pelkkää stabbia....

Musta oli tosi kiva hypätä suoraa SNEsistä Wiihin. Oli hiukka pieni ero pelata TP:tä ku tota a link to the pastia... XD Mutta kun ohjaus alkoi sujua ja kun on jonkinmoinen Zelda-logiikka hanskassa, ni äkkiähän TP oli hanskassa (tosin vielä 3 poeta ja se fisu). Muutenkin musta vanhat pelit on paljon vaikeampia kuin nykyiset. Pieni sukulaispoika oli SNESin kanssa ihan solmussa ja kehui pelanneensa läpi pleikkarin pelejä. Ja kappas ku olikin vanhempi peli, ni ei homma mennytkään kuin elokuvissa...

Minä tein tälläisen hyppäyksen suoraan SNES-ajsta Wiihin, enkä ennen sitä ollut pelannut koskaan 3D-pelejä. Mario Galaxyssä taitaa olla jotain 71 tähteä ja kerran vedin sen läpikin, mutta vielä uupuu paljon, että sen saisi täydellisesti hakattua läpi. Marion kanssa mulla on paljon enemmän ongelmia kuin Zeldan. Johtuu varmaan, kun tuo pomppiminen ei ole mikään vahvin lajini, miekalla läimiminen taas sujuu vallan mainiosti.

Otsikko: Vs: Twilight Princess
Kirjoitti: Tube - 16.01.08 - klo:17:33
http://www.smashbros.com/en_us/characters/sheik.html

Sheik doesn’t appear in The Legend of Zelda: Twilight Princess, but we based her model on a design that was drafted up during the development of that game.

Miksi ei?

Tuota Sheikin kuvaa katsellessa tuli ensimmäistä kertaa erittäin vahvasti semmoinen fiilis, että Ocarina of Time tulisi julkaista uudelleenpäivitettynä.
Otsikko: Vs: Twilight Princess
Kirjoitti: Arctic Fox - 16.01.08 - klo:17:53
^ Saisi olla kyllä melko reippaasti uudelleenpäivitetty, jos haluttaisiin Twilight Princessille pärjätä.
Otsikko: Vs: Twilight Princess
Kirjoitti: Kraid - 16.01.08 - klo:18:10
Tuota Sheikin kuvaa katsellessa tuli ensimmäistä kertaa erittäin vahvasti semmoinen fiilis, että Ocarina of Time tulisi julkaista uudelleenpäivitettynä.

Jo Twilight Princess muistutta liikaa Ocarina of Timeä. Nintendolta ei nimenomaan tällaisia uudelleenpäivityksiä saa tulla, TP:hän oli kuin Ocarina paremmilla grafiikoilla.
Otsikko: Vs: Twilight Princess
Kirjoitti: Influ - 16.01.08 - klo:18:23
TP:hän oli kuin Ocarina paremmilla grafiikoilla.

No ei vitussa.

Kyllä mulle ainakin kelpais joku uusinta versio Ocarinasta. Tai vaikkapa samaan Hyruleen sijottuva uuskin peli. En oo vielä kyllästyny siihen ympäristöön. :P
Otsikko: Vs: Twilight Princess
Kirjoitti: mosse - 16.01.08 - klo:19:01
^ Saisi olla kyllä melko reippaasti uudelleenpäivitetty, jos haluttaisiin Twilight Princessille pärjätä.

Eipä välttämättä niinkään paljon. Sen verran loistava peli se Ocarina of Timekin on, mitä nyt se ulkoasu on vähän vanhahtava.
Otsikko: Vs: Twilight Princess
Kirjoitti: Prime - 21.01.08 - klo:17:02
^ Saisi olla kyllä melko reippaasti uudelleenpäivitetty, jos haluttaisiin Twilight Princessille pärjätä.

Eipä välttämättä niinkään paljon. Sen verran loistava peli se Ocarina of Timekin on, mitä nyt se ulkoasu on vähän vanhahtava.

Tämä kuullostaa kyllä erittäin tyhmältä ja niin poispäin, mutta tykkäsin Ocarinan grafiikasta enemmän, kuin TP:n...

Ja taas avasin suuni turhaan
Otsikko: Vs: Twilight Princess
Kirjoitti: Tube - 19.02.08 - klo:00:08
TP:n savefilu häkätty :D (http://es.youtube.com/watch?v=zaRhyEUOk44)

EDIT: Juu, mutta siis tuon kautta saadaan tulevaisuudessa ehkä käynnistettyä joitain sovelluksia. Ihan jees.
Otsikko: Vs: Twilight Princess
Kirjoitti: Kraton - 19.02.08 - klo:21:18
TP:n savefilu häkätty :D (http://es.youtube.com/watch?v=zaRhyEUOk44)

umm...Näin ton videon 1-2vk sitten ja sen jälkeen on tullut parempiakin videoita.
Otsikko: Vs: Twilight Princess
Kirjoitti: Poni-T - 27.02.08 - klo:20:54
Teinä tarkkailisin Prismojen juliste-osastoja. Vähänkö löysin tänää maGeen TP-julisteen. Ihan vitun hieno.
Otsikko: Vs: Twilight Princess
Kirjoitti: Zoink - 27.02.08 - klo:21:13
Kaipa tarkoitat niitä julisteita joissa on pelin kansikuva minimaalisesti muunneltuna?
Itse nappasin sellaisen niinkin laadukkaasta liikkeestä kuin Robin Hoodista 4€:n hintaan. Nyt se sitten koristaakin yläkerran pelipaikkaa. =)
Otsikko: Vs: Twilight Princess
Kirjoitti: Samirai - 27.02.08 - klo:21:33
Itse löysin kaksi TP-julistetta ja yhen New Super Mario Bros -julisteen Citymarketista. Ei menny sekuntiakaan päättää ostanko. Nyt nuo koristavat seiniä Aku Ankka -julisteiden kanssa. Toisessa Zelda julisteessa Link ja Zelda on selät vastakkain ja toisessa on se pelin kansi. Mario juliste on ihan random kuva Mariosta potkimassa Goombia.

Ihan muuten vaan Twilight Princessistä: Ei niin suuri mestariteos omasta mielestäni... Varmasti parhaita Zeldoja, mutta esim. uudelleenpeluuarvo ei tässä ollu läheskään niin korkea kuin Ocarina of Timessä. Puhumattakaan sidequesteista... En tiedä missasinko joitain niistä, mutta siis ei kyllä huvittanu pätkääkään ötökköjen ja haamujen keräily, varsinkaan kun pelissä ei voinu muuttaa päivää yöksi. Pelin siis menin tasan kerran läpi, enkä ole sen jälkeen koskenutkaan, sillä peliin ei jäänyt oikeasti mitään minkä takia jaksaisin sen taas aloittaa alusta. Muutenkaan ikinä näistä "vaikeutus" tempuista ole ollut kiinnostunut, sillä en pelaa Zeldoja saadakseni haastetta, kun siihen on parempiakin pelejä. Muutenkin henkilöhahmot ja koko maailma jäi paljon ontommaksi kuin OoT:ssa ja MM:ssa. En teidä joitakin se autius varmaan miellytti, mutta omasta puolesta se olisi saanut olla elävämpi, sillä jopa Wind Wakerissa oli enemmän tyyppejä joihin tutustua... Paras paikka TP:ssä oli ehdottomasti Hidden Village, sillä se tunnelma siellä oli jotain mahtavaa. Itse en länkkäreistä pidä, mutta musiikki yhdistettynä hauskaan "tapa kaikki" meininkiin oli kyllä TP:n kohokohta.

PS: Ganondorka tappelu oli pitkä ja tylsä
Otsikko: Vs: Twilight Princess
Kirjoitti: Olimar - 27.02.08 - klo:21:39
Muutenkin henkilöhahmot ja koko maailma jäi paljon ontommaksi kuin OoT:ssa ja MM:ssa.

Moneen mielipiteeseen yhdyn, muttet tosissaan väitä että TP:ssä on ontommat hahmot kuin OoT:ssä :S? Siis, OoT on hyvä peli, mutta käytännössä siellä on vain sinä, Zelda ja Ganondorf. Kaikki muu on dungeonista toiseen juoksentelua, ja sivuhahmot jäävät köyhiksi tapauksiksi. Lon lon ranchilla on yritystä, muttei muualla oikein iske. TP:n sivuhahmot on kyllä ihan hyviä, mutta niitä on liian vähän.
Otsikko: Vs: Twilight Princess
Kirjoitti: Poni-T - 27.02.08 - klo:21:59
PS: Ganondorka tappelu oli pitkä ja tylsä

TÄH?!?! MITÄ!??!!? OLIKS TOI JOKU LÄPPÄ?!??!! Sehän oli koko pelin kohokohta ja ihan vitun upea taistelu! Vittu mulla tuli kylmät väreet ku taustal vaa salamoi ja vetelin Ganondorkaa turpaa miekalla kaikkien niiden hikipisaroiden jälkee, joita olin vuodattanu tota pelatessa!
Otsikko: Vs: Twilight Princess
Kirjoitti: Samirai - 27.02.08 - klo:22:09
Se voi tosiaan noihin henkilöhahmoihin vaikuttaa, että olen lukenu OoT mangan, jossa henkilöille tosissaan on annettu enemmän syvyyttä. Mutta ilman tuotakin, niin OoT:ssa on minusta paljon hyviä hahmoja. Esimerkkinä nyt aina niin negatiivinen Ingo, tanssiva Darunia, kaikki Linkkiin ihastuvat tytöt, hullu professori Lake Hylialla, ärsyttävä pöllö, hellyyttävä Biggoron, iloinen naamarinmyyjä, jopa se yrmeä kauppias Kakariko Villagessa oli mieleenpainuva. Eponakin oli paljon ihanampi OoT:ssä <3

Tiiä sitten onko OoT:ssa enemmän mieleenpainuvia hahmoja juuri siksi, koska olen pelin niin monta kertaa mennyt läpi joka paikan tonkien ja TP:n vain kerran maratonina vetäny läpi. TP:stä ei oikeastaan jääny mieleen kuin Telma (arvaatte miksi >_>), se shamaani (jonka sukupuolesta en vieläkään ole varma), emottaja Zora prinssi ja sitten ne kivat karvaturrit siellä lumikartanossa. Onhan TP:ssäkin hyviä hahmoja, mutta minusta pelissä, joka oli niin paljon OoT:ta suurempi, olisi saanut pitää sisällään myös paljon enemmän mielenkiintoisia hahmoja. Ehkä pitäisi pelata uudestaan peli läpi, niin saisi hahmoista vähän paremmin kiinni, mutta kuten jo mainitsin, niin TP ei oikein innosta aloittamaan uudestaan, toisin kuin OoT ja tähän en kyllä osaa sanoa mitään järkevää syytä.

Tonille: Vaikken yleensä inhoa moniosaisia loppupomoja, niin TP:n Ganondorkassa oli tylsistyminen koko ajan läsnä. Zeldan pistäminen viholliseksi oli ihan hauska idea, mutta samantyylinen taistelu oli jo Ocarina of Timessä koettu, samoin se Ganonin päätön juoksentelu ei tarjonnu mitään uutta. Se hevos ratsastus kohta oli hyvä idea, mutta toteutus pirun tylsä, sillä juoksentelu ees taas hippasilla ei kyllä oikein innostanu. Lopussa oleva miekkataistelu oli toteutettu huonommin kuin Wind Wakerin vastaava IMO. Zeldoja pelatessa suurin koukku jatkamiseen on nähdä miten pomot on toteutettu ja jos pomot ovat suoria kopioita edellisistä peleistä, niin se aiheuttaa enemmän ärtymystä kuin nostalgiaa...

Edit: Kiitos Olimar, sieluni sai viimein rauhan ^^
Otsikko: Vs: Twilight Princess
Kirjoitti: Olimar - 27.02.08 - klo:22:17
Shamaaniin viitataan sanoilla "man" ja "him/he" pari kertaa ensimmäisen esiintymisen puhevuorojen aikana. Enkä usko että Telma olisi homoseksuaali, kun Linkillekin vinkkaa silmää ;) (viitaten siihen, että Telma olisi kiinnostunut shamaanista, joka ilmeisesti antaa rukkaset Telman myöhemmän yrmyyden perusteella).
Otsikko: Vs: Twilight Princess
Kirjoitti: caision - 27.03.08 - klo:01:09
Juuri olen tässä aloitellut OoT:tä kaverini kanssa Tp hakattu kahdesti läpi (toisaalta kolme poesoulia on vielä noutamatta), vaikka mielestäni maailma on koluttu joka paikasta, mutta jossain ne kolme ovat (käy sitten läpipeluuopasta läpi, kun ei muista, mitkä paikat on käynyt ja mitkä ei).

Jokatapauksessa OoT:ssa ollaan ihan alussa, kolmas spiritual stone haussa ja tottakai maailma koluttu niin läpi kun tolla pikkumiehellä pääsee.. Kanoihin kuoltu ja kaikkea hauskaa.

OoT on vasta alussa siis, mutta tykkään tosta juonesta jo nyt aivan älyttömän paljon, melkein enemmän kuin TP:stä. Tuntuu että vaikka olen pelissä vasta näin alussa niin OoT:ssä on jotenkin enemmän potkua nimenomaan tuossa juonessa Pelaan tota nautiskellen ja hiljaa läpi ja mun mielestä se on vaativampi kuin TP. Mitä nyt tässä olen muutenkin näitä Zeldoja seurannut, niin vanhat pelit on paljon vaikeampia kuin nämä uudet TP:ssä ei paljon tarvinut päätä käyttää ja monilta osin olin pettynytkin pelin helppouteen ja siihen, ettei miekkaa päässyt käyttämään kunnolla kuin cave of Ordealsisssa niitä loppuörkkejä ja sitten sitä Ganonia vastaan.

Hahmoista mun suosikki oli Malo pikkuvittumaisuuksineen ja ah niin ihana Hena, joka on heittänyt mut monta kertaa pihalle ja huomautellut kun katselee mattoja ja ruukkuja! :D

Joo Telma oli ainoa kunnon rehevä nainen koko pelissä.

Tässä juuri samalla kaveri hakkaa OoT tossa vieressä omalla ukollaan.Idea on (kun mun Nintendo) että minä pelaan aina ensin omalla ukolla (ja omalla ajalla usein) ja kaveri sitten pelaa omallaan niin että minä olen aina edemmällä kuin kaveri. Usein kun ei jakseta baariin lähtä ja on aikaa niin pidetään näitä Zeldasessioita...

En tiedä muiden sukupuolesta mutta täällä on kaksi päälle parikymppistä naista mättämässä OoT. Näin me TP:in mätettiin aika pitkälle kaksin läpi...
Otsikko: Vs: Twilight Princess
Kirjoitti: Typpis - 27.03.08 - klo:17:53
Meillä on naisia täällä? O.o
Otsikko: Vs: Twilight Princess
Kirjoitti: Maveric - 27.03.08 - klo:21:42
Meillä on naisia täällä? O.o
Anna mennä vaan, ota ota.
Otsikko: Vs: Twilight Princess
Kirjoitti: Tzibo - 27.03.08 - klo:22:11
Varokaa ihmiset (naiset etenkin) Typpistä, hän vaikuttaa mukavalta mutta todellisuudessa hän on...

...varokaa.
Otsikko: Vs: Twilight Princess
Kirjoitti: caision - 30.03.08 - klo:23:18
Joo kyllähän minä nainen olen, että ihmetelkää nyt ihan rauhassa vaan, kun ikääkin on jo reippaasti päälle 20... :D

Pidän varoitukset mukavista pojista mielessä... ;)
Otsikko: Vs: Twilight Princess
Kirjoitti: Typpis - 01.04.08 - klo:22:49
Aika mature.
Otsikko: Vs: Twilight Princess
Kirjoitti: Olimar - 01.04.08 - klo:23:23
Jätä jo tuo asia rauhaan, ihan kuin et olisi ennen merta nähnyt :P.
Otsikko: Vs: Twilight Princess
Kirjoitti: Kraton - 02.04.08 - klo:12:14
Naispuoliset henkilöt yleensä pitävätkin Zeldoista yllättävän paljon. Tunnen useita naispuolisia henkilöitä, joiden lempipelejä ovat Zeldat ja myös pikkusiskoni pitää todella paljon Zeldoista(lemp. Wind Waker) ja on useita kertoja näkynyt pikkusisko ja sen pari kaveria pelaamassa TP:ta telkkarin ääressä.
Otsikko: Vs: Twilight Princess
Kirjoitti: Kurathesis - 02.04.08 - klo:16:30
Siinä on heppa ja hamesankari, eipä tuo ihme ole.
Otsikko: Vs: Twilight Princess
Kirjoitti: caision - 05.04.08 - klo:21:06
Noh noh. Ei 2D-Zeldoissa ole mitään heppoja (sitäpaitsi henk.koht tämä nuori neiti pelkää hevosia ja tykkää hämähäkeistä). Mulle Zeldat uppoaa erityisesti maailman takia ja muksuna uppos ku sai tehä kaikkea tyhmää ja mätkiä örkkejä. Kaverin kanssa pistettii aina omat Zelda-leikit pystyyn pelin ulkopuolella. Mutta varmaan joihinkin Zelda-neiti uppoaa ja onhan se hepokin ihan soma tapaus. Ja onhan se nyt jumankauta hienoa ku kaiken maailman henget ja rinsessat huutaa mun nimee joka kohassa... :D :D
Otsikko: Vs: Twilight Princess
Kirjoitti: Typpis - 14.04.08 - klo:22:16
Jätä jo tuo asia rauhaan, ihan kuin et olisi ennen merta nähnyt :P.
Meri saharalla on ihme.
Otsikko: Vs: The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Protooh - 13.06.08 - klo:12:38
Juuri viikko sitten ostin enkä ole muuta kun hieman katsonut, kun en ole ehtinyt pelata. Tänään aloitan, vaikuttaa erittäin hyvältä peliltä. Damn, taidan mennä jo pelaamaan. :D :D
Otsikko: Vs: The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Arctic Fox - 13.06.08 - klo:21:29
Twilight Princessin ensimmäinen läpipeluukerta oli maaginen. Nauti kunnolla ja uppoudu pelin tunnelmaan. :)
Otsikko: Vs: The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Protooh - 13.06.08 - klo:21:37
Paatti kommentoi intensiivisen 5 tunnin jälkeen:

 Peli aluksi tunttui ihan vain peruspeliltä, mutta kun etenin tarinassa pidemmälle pelistä tuli hetkessä mahtava. Musiikki=loistavaa. Hahmot=mahtavia. Ulkonäkö=loistava. Mitä muuta voi sanoa tästä pelistä kuin paras peli wiille. Damn olin silloin väärässä kun väitin galaxya paremmaksi. Tarina vie mukanaan mukavasti, tosin forest temple oli pitkä verrattuna sarjan vanhimpiin peleihin. Lol huomenna lissää, can't wait....

Otsikko: Vs: The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Pulppu - 13.06.08 - klo:22:48
Mitäs ihmettä mää oikein divarissa mietein kun nappasin pelihyllystä TH:Proving Groundin TP:n sijaan. Nojaa läpipeluun jälkeen takaisin kauppaan sopimaan vaihtoa.
Otsikko: Vs: The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Protooh - 14.06.08 - klo:08:07
tosin earth temple oli pitkä

Hidden dungeon discovered!
Joku metsässä joku dundgeon en muista enää. Siel oli ovissa jotain merkkejä. No eka temple varmaan jos oon vetäny oikeen.. Sanokaas, että saako ennen ensimmäistä templeä noita heart piecejä? Jos saa niin mistä?

E:Ai niin korjasin sen jo tonne viestiin. O.o

Otsikko: Vs: The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Olimar - 14.06.08 - klo:16:54
Sanokaas, että saako ennen ensimmäistä templeä noita heart piecejä? Jos saa niin mistä?

E:Ai niin korjasin sen jo tonne viestiin. O.o

Saahan noita, en kerro kuinka monta ja mistä :P. Olet vasta muutaman tunnin pelaillut, ja nyt jo kysyt heart piecejen sijaintia....
Otsikko: Vs: The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Protooh - 14.06.08 - klo:18:56
Sanokaas, että saako ennen ensimmäistä templeä noita heart piecejä? Jos saa niin mistä?

E:Ai niin korjasin sen jo tonne viestiin. O.o

Saahan noita, en kerro kuinka monta ja mistä :P. Olet vasta muutaman tunnin pelaillut, ja nyt jo kysyt heart piecejen sijaintia....

Ekassa Zeldassa sai jo ihan alussa heart containereita...oon löytäny kaks vasta.
Otsikko: Vs: The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: mosse - 14.06.08 - klo:20:14
No Hear Containereitahan ei jaella mitenkään erityisen auliisti. Pomot jättävät lähinnä niitä jälkeensä. Eikä niitä Piece of Hearttejakaan ihan alkupuolella liiemmin tule vastaan.
Otsikko: Vs: The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Osireon - 14.06.08 - klo:21:05
Zapperin läpipeluuohjeen lopustahan ne löytyvät: www.zapperi.net/the-legend-of-zelda-twilight-princess-lapipeluuopas
Otsikko: Vs: The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Pulppu - 15.06.08 - klo:16:12
19€uron Harry Potter Gamestoppiin. Vaihtoa 35€. Hyllystä TP 56€. No ei tämä mitenkään halvaksi tullut, mutta kun ei hyllystä löytynyt mitään muutakaan.

Eilen illalla aloin tätä ihanuutta pelaamaan ja nyt on 6tuntia mittarissa. Aika mahti peli, pakko myöntää. Vois pelata vaikka koko päivän tätä.
Otsikko: Vs: The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Dragon - 16.06.08 - klo:15:52
Mä oon nyt siellä
(click to show/hide)
Mitä pitäis tehä?
Otsikko: Vs: The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Tube - 16.06.08 - klo:20:26
Dragon,
Zapperin läpipeluuohjeen lopustahan ne löytyvät: www.zapperi.net/the-legend-of-zelda-twilight-princess-lapipeluuopas

Jos nyt kuitenkin haluat niin ...
(click to show/hide)
Otsikko: Vs: The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Kurathesis - 23.07.08 - klo:13:55
Äh... Hm... Öm...

TwilightPrincessonhyväpelijayksiparhaimpiaWiinei-VC-yksinpelejätällähetkellä.

Teen Andersit (vaikka en kuitenkaan samalla asteella) ja myönnän, että loistotekelehän tuo on. Tässä parin viime päivän aikana olen jatkanut joskus aloittamaani toista läpipeluukertaa, ja Arbiter's Grounds sekä Snowpeak Ruins ovat kummatkin todella hienoja ja erilaisia kokemuksia. Temple of Timekin on hauska, vaikka unohdin pomoavaimen sinne ylimpään kerrokseen - taas.

Enpä tiedä... Ei tämä kyllä millään ole paras tai "eeppisin Zelda koskaan", kuten Nintendo Channel sitä kutsuu, mutta jos olen tätä keskinkertaiseksi sanonut niin olen vissiin ollut väärässä. Pidän yhä enemmän Wind Wakeristä ja Ocarina of Timesta, mutta ei TP niille loppujen lopuksi hirveän paljoa häviä. Jostain syystä se vain jättää pahan maun suuhun, vaikka itse pelatessa on hauskaa ja paikoin myös hyvin tunnelmallista.
Otsikko: Vs: The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Prime - 23.07.08 - klo:14:41
Totaali-mahti-super-teos. Jää Aikaisempien 3D-Zeldojen varjoon, mutta silti loistava peli. Olisin kaivannut OOT:n Biggoron Swordin tai Wind Wakerin vaihtokauppa systeemin tapaista lisätehtävää, mutta--
Otsikko: Vs: Umpimähkäinen
Kirjoitti: jerskale - 28.07.08 - klo:05:23
Tehtiin Tonin kanssa pikkunen vaihto, eli mä annan sille TP:n Cube version ja se mulle Wii version. Cube versio voi olla arvokkaampi joo, mutta halusin pelata tän myös Wiillä. Aamulla vien paketin postiin.
Otsikko: Vs: Umpimähkäinen
Kirjoitti: Kraid - 28.07.08 - klo:10:17
Tehtiin Tonin kanssa pikkunen vaihto, eli mä annan sille TP:n Cube version ja se mulle Wii version. Cube versio voi olla arvokkaampi joo, mutta halusin pelata tän myös Wiillä. Aamulla vien paketin postiin.

Ei mikään hyvä vaihtokauppa loppujen lopuksi sanon minä. Eihän sillä oikeastaan nyt ole kovinkaan paljon merkitystä kummalle TP:n omistaa, mutta Wiissä on kamalan alkeellinen ja tylsä ohjaus. Kalastaminen on myös aika paskaa.

Jousiammunnan koen vain hyväksi.
Otsikko: Vs: Umpimähkäinen
Kirjoitti: jerskale - 28.07.08 - klo:11:22
Pitäähän se TP wiilläkin kokea, eikä mulla loppujen lopuks oo väliä kumman version omistan.
Otsikko: Vs: Umpimähkäinen
Kirjoitti: Tapza - 28.07.08 - klo:12:53
Kunnon keräilijä omistaa molemmat versiot. :>

Tai no, en ole vielä Wii-TP:tä jaksanut ostaa mutta suunnitelmissa olisi. Cube-versiota en kuitenkaan anna pois ko sitä ei enää Suomesta saa kuin käytettynä.
Otsikko: Vs: Umpimähkäinen
Kirjoitti: Kraton - 28.07.08 - klo:14:14
No Wiin TP:ssa miekkailu on ihan pepusta, mutta tähtäys, kamerankontrolli ja kalastus on paremmin toteutettu. GC:n versiossa ei kalastuksessa viihdy edes minuuttia pitempään.
Otsikko: Vs: Umpimähkäinen
Kirjoitti: Turjake - 28.07.08 - klo:14:40
Okamin kalastus ftw!
Otsikko: Vs: Umpimähkäinen
Kirjoitti: Tapza - 28.07.08 - klo:15:03
GC:n versiossa ei kalastuksessa viihdy edes minuuttia pitempään.
Jaskanmarjat, itse sain kulumaan helposti yli kymmenen tuntia. Paras minipeli missään Zeldassa ja toimii Cubepädillä mahtavasti. Ja mikäs siinä kamerassa on vikana? Senhän saa kääntymään oikein ketterästi minne haluaa jos c-nänniin huvittaa koskea. Toimi TWW:ssä ja toimii TP:ssäkin.

Okamin kalastus kieltämättä myös todella hauskaa puuhaa.
Otsikko: Vs: Umpimähkäinen
Kirjoitti: Pulppu - 28.07.08 - klo:15:27
Cube versio voi olla arvokkaampi joo, mutta halusin pelata tän myös Wiillä. Aamulla vien paketin postiin.

Cube version arvo: 60-70€
Wii version arvo: 20-30€

:/
Otsikko: Vs: Umpimähkäinen
Kirjoitti: jerskale - 28.07.08 - klo:15:44
No jaa mutta en välitä :).

Ja muutenkin on myöhäistä, sillä paketti on jo postissa.
Otsikko: Vs: Umpimähkäinen
Kirjoitti: Kurathesis - 28.07.08 - klo:16:59
No Wiin TP:ssa miekkailu on ihan pepusta, mutta tähtäys, kamerankontrolli ja kalastus on paremmin toteutettu. GC:n versiossa ei kalastuksessa viihdy edes minuuttia pitempään.

Siis mitä! Wiillä kameraa voi säätää tasan yhtä paljon kuin Ocarina of Timessa, mitenköhän se on parempi kuin Cubella, jossa pystyy kääntelemään sitä Wind Wakerin tavoin?
Otsikko: Vs: The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Tube - 28.07.08 - klo:17:12
Onhan se umpimähkäinen ihan kiva, mutta jos silti koitettaisiin pitää pelikeskustelut pelialueilla, jookosta? Umpimähkäsessä muutakin pelikeskustelua, mutta vaikeasti muualle siirrettävissä, joten jääkööt sinne.
Otsikko: Vs: The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Creature - 06.08.08 - klo:23:54
Kamerakulma on kyllä aika tärkeä pelin pelattavuuden kannalta Tubelinus hyvä, eikä pikkunen off topic haittaa ketään... vai? TP:n Tarina on tosi hyvä, mutta kaipaa sitä jotaki... OoT:issa oli ainaki paljon vapaampi maailma ku TP:ssä. Meinaan että pystyi mennä temppeleihin ennen aikoja ja hankkia esineitä aikasemmin sekä castle townin pienuus ja interaktiivisuuden vähäisyys. paljon ihmisiä, vähän tehtävää. Ja maailman painavat värit. vähän enemmän väriä ja puita.  Klassisen vaihtokauppa sivujuonen puuttuminen (Jos ei oteta sitä Dominion rod/Ilian muisti sotkua) ei olis ollu Biggoronsword pahitteeksi. Kai se on sitte yritetty korjata magic armorilla... Mene ja tiiä...
Otsikko: Vs: The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Tube - 07.08.08 - klo:01:06
(Ymmärsit väärin, alunperin ylläolevista viesteistä kymmenkunta oli umpimähkäisessä, josta ne tänne siirsin. Totta kai kamera on tärkeä osa peliä.)
Otsikko: Vs: The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Riby - 07.08.08 - klo:11:34
Kamerakulma on kyllä aika tärkeä pelin pelattavuuden kannalta Tubelinus hyvä, eikä pikkunen off topic haittaa ketään... vai? TP:n Tarina on tosi hyvä, mutta kaipaa sitä jotaki... OoT:issa oli ainaki paljon vapaampi maailma ku TP:ssä. Meinaan että pystyi mennä temppeleihin ennen aikoja ja hankkia esineitä aikasemmin sekä castle townin pienuus ja interaktiivisuuden vähäisyys. paljon ihmisiä, vähän tehtävää. Ja maailman painavat värit. vähän enemmän väriä ja puita.  Klassisen vaihtokauppa sivujuonen puuttuminen (Jos ei oteta sitä Dominion rod/Ilian muisti sotkua) ei olis ollu Biggoronsword pahitteeksi. Kai se on sitte yritetty korjata magic armorilla... Mene ja tiiä...
Allekirjoitan. Todella hyviä ajatuksia.
Otsikko: Vs: The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Kraton - 07.08.08 - klo:12:27
No OoT:ssa ei ollut puita ollenkaan, mutta väriä löyty. TP onkin synkin Zelda tähän asti.
Otsikko: Vs: The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Kurathesis - 07.08.08 - klo:12:43
On siellä rumia puita ja sivuuta nyt kokonaan se kamerajuttu vaan, joo. >_>
Otsikko: Vs: The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: mosse - 09.08.08 - klo:19:33
Miten joku voi olla noteeraamatta puita Ocarina of Timessä?
Otsikko: Vs: The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Kraton - 09.08.08 - klo:20:48
No siis OoT:ssa on fieldillä vaan muutama puu eli melkein ei ollenkaan. TP:ssa puita on paljon enempi.
Otsikko: Vs: The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Tube - 09.08.08 - klo:21:07
On kyllä iso parannus.
Otsikko: Vs: The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Kurathesis - 09.08.08 - klo:21:16
Mutta onneksi Ocarina of Timessa on sentään hyvä(t) kamerakontrolli(t) Kratonin mielestä.
Otsikko: Vs: The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Kraton - 09.08.08 - klo:21:19
Missä mä oon muka tommosta heittänyt :D?
Otsikko: Vs: The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Kurathesis - 12.08.08 - klo:20:11
>_> Voi ny jeesus

Enhän toki penännyt koko edellistä sivua sinulta perustelua mielipiteellesi, jonka mukaan TP:n Wii-versiossa on "paremmin toteutettu kamerankontrolli" kuin GameCubella. Wiin TP:ssä kameraa voi säätää tasan yhtä paljon kuin Ocarina of Timessa = vähemmän kuin GC-TP:ssä. Rautalanka enough?
Otsikko: Vs: The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Kraton - 13.08.08 - klo:08:28
Ahaa tuo. Meinasin sitä tähtäystä kun Wiimotella kontrolloidaan kameraa ku ammutaan jousipyssyllä : D
Otsikko: Vs: The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Kurathesis - 15.08.08 - klo:21:09
>________________________________________________________________<
Otsikko: Vs: The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Jiza - 02.09.08 - klo:20:11
On muuten hyvä peli. en olekaan pitkään aikaan pelannu näin pirun hyvää seikkailupeliä. 25 tuntia tuli just täyteen enkä taida olla edes puolessa välissä peliä vielä.
Otsikko: Vs: The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Prime - 03.09.08 - klo:13:47
On ollut suunnitelmissa aloittaa alusta, mutta eipä ole toistaiseksi muistanut/ehtinyt, mutta pikkuveli vähän pelasi ja silmään pisti usein esiintyvä putkimaisuus, joka jäi haittaamaan vasta näin läpipeluun jälkeen.
Otsikko: Vs: The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Maveric - 05.09.08 - klo:17:25
Alusta on tämä tullut aloitettua jo vähän aikaa sitten, nyt sellaiset 18 pelituntia takana ja Temple of Timessä olen. Oli tänään vähän nolo kun pääsin sinne, ja mietin pääni puhki miten sen portaan saa nousemaan ekassa huoneessa :P En ollut huomannut/kautta muistanut sitä nappia lattiassa. Tuli Navia ikävä...
Otsikko: Vs: The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Prime - 08.09.08 - klo:18:03
Hehee. Temple Of Time oli koko pelin upein luolasto, vaikka olikin aika helppo. Siinä taivaitten kaupungissa ei ollut mielestäni mitään jumalallista, vaikka monet sitä mieltä ovatkin...

Näin läpipeluun jälkeen ajateltuna monet alueet olivat aika epäonnistuneita, kuten vaikka Ordon/Faron Woodsit.
Otsikko: Vs: The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Kraid - 08.09.08 - klo:18:17
Näin läpipeluun jälkeen ajateltuna monet alueet olivat aika epäonnistuneita, kuten vaikka Ordon/Faron Woodsit.

Itse asiassa Ordon ja Faron Woodsit olivat hyvin toteutettuja. Vaikka olisihan sitä toivonut paljon enemmän laajuutta.
Otsikko: Vs: The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Tapza - 08.09.08 - klo:18:27
Temple Of Time oli koko pelin upein luolasto
No ei todellakaan ollut. Kuljetaan koko valtavan temppelin läpi hakemaan patsas ja sitten palataan samaa reittiä takaisin. Jee? Itselläni ei onneksi jäänyt se Big Key hakematta, niinkuin monilla muilla pelaajilla, muuten olisi varmaan palanut hihat pahemman kerran.

Loppubossi oli ihan siisti, mutta taisto oli ehkäpä pelin lyhyin ja helpoin. Eiväthän ne muutkaan vaikeita olleet, mutta tässä tuli oikeasti sellainen fiilis että "Ei kai nyt vielä".
Otsikko: Vs: The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Kraid - 08.09.08 - klo:18:41
Temple Of Time oli koko pelin upein luolasto
No ei todellakaan ollut. Kuljetaan koko valtavan temppelin läpi hakemaan patsas ja sitten palataan samaa reittiä takaisin. Jee? Itselläni ei onneksi jäänyt se Big Key hakematta, niinkuin monilla muilla pelaajilla, muuten olisi varmaan palanut hihat pahemman kerran.

Olihan se Temple of Timen aula ainakin näyttävä. Ja kyllä minä Temple of Timestä henkilökohtaisesti enemmän pidin kuin esimerkiksi siitä Goron Minestä. Alkoi vain tympimään se Bulblineiden kanssa leikkiminen siellä.

Arbiter's Groundille ja City in the Sky'lle ei vedä vertoja mikään TP:n luolastoista. :3
Otsikko: Vs: The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: jerskale - 08.09.08 - klo:19:22
Itselläni ei onneksi jäänyt se Big Key hakematta, niinkuin monilla muilla pelaajilla, muuten olisi varmaan palanut hihat pahemman kerran.
Mulla se jäi molemmilla kerroilla sinne :/.
Otsikko: Vs: The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Tube - 08.09.08 - klo:21:44
Temple of Timen aulan perusteella olisi voinut ajatella, että on hyvä luolasto edessä, mutta ei. Aivan surkea! Olisi ollut jotain ajalla kikkailemista niin olisi voinut toimia.
Otsikko: Vs: The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Prime - 09.09.08 - klo:14:19
Temple Of Time oli koko pelin upein luolasto
No ei todellakaan ollut.

Ulkonäöltään upein...
Ja kuten sanoitkin Gohma...
Itse asiassa Ordon- ja Faron Woodsit olivat hyvin toteutettuja. Vaikka olisihan sitä toivonut paljon enemmän laajuutta.

No Faron kyllä, mutta Ordon Woods oli aika pieni ja säälittävä.
Otsikko: Vs: The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Protooh - 09.09.08 - klo:15:25
Itse kun pelasin, oli vaan pakko ihmetellä kuinka pieniä yksityiskohtia pelistä löytyikään. Eka läpipeluu oli juuri sitä mitä hyvältä peliltä voi odottaa, mutta nyt toisen kerran se maistuu puulta. Onneksi on lohduttavaa, että nintendo tekee uutta zeldaa. Maltan odottaa kun se joskus viiden vuoden päästä tulee.
Otsikko: Vs: The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Prime - 09.09.08 - klo:15:25
^Eikös sitä lupailtu vuodeksi 2010?

Pelistä löytyi uskomattoman vaikuttavia pikkupaikkoja, kuten sen "käytävän) kupeessa oleva raunio, jonne Spinnerillä pääsee. Ja Hyrulen linnan lähellä oleva Hyrule Fieldin pätkä, jossa menee se joki oli yksi kaikkien aikojen upeimmista pelimaisemista...

Otsikko: Vs: The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Tube - 09.09.08 - klo:17:42
^Eikös sitä lupailtu vuodeksi 2010?
Spekuloitu.
Otsikko: Vs: The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Prime - 09.09.08 - klo:18:03
^Eikös sitä lupailtu vuodeksi 2010?
Spekuloitu.

Silti. Tuskin sitä 5:ttä vuotta joudutaan oottelemaan, kun kehittäminenkin alkoi jo herra ties milloin.
Otsikko: Vs: The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Tapza - 09.09.08 - klo:19:51
Viiden vuoden päästä Nipalta on melko todennäköisesti tullut jo uusi laite markkinoille. Ainakin itse veikkailen seuraavan sukupolven käynnistymistä joskus vuodelle 2012.

Zelda todennäköisesti tulossa joskus 2010. Peliä alettiin käsittääkseni suunnitella jo Twilight Princessin julkaisun aikoihin, mutta varsinaista kehitystyötä ei välttämättä ole aloitettu kuin vasta hiljattain.
Otsikko: Vs: The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Protooh - 09.09.08 - klo:21:46
Kunhan nyt saataisiin kehiin jotain vielä parempaa. Maltan odottaa sitä millon se sitten tuleekaan.
Otsikko: Vs: The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Prime - 10.09.08 - klo:14:36
Viiden vuoden päästä Nipalta on melko todennäköisesti tullut jo uusi laite markkinoille. Ainakin itse veikkailen seuraavan sukupolven käynnistymistä joskus vuodelle 2012.

Zelda todennäköisesti tulossa joskus 2010. Peliä alettiin käsittääkseni suunnitella jo Twilight Princessin julkaisun aikoihin, mutta varsinaista kehitystyötä ei välttämättä ole aloitettu kuin vasta hiljattain.

Shigge taisi sanoa, että sitä on kehitetty jo vuoden 2007 maaliskuusta. En kyllä ole ollenkaan varma.
Uusi sukupolvi 2012? Ehkä, mutta nyky koneille povattiin pitkää ikää ja PS3:stahan on julkaistu jo päivitysversio poikineen.
Otsikko: Vs: The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Arctic Fox - 18.09.08 - klo:10:41
Jippii sain viimeinkin rakkaan Twilight Princessini takaisin siskoni kynsistä. Peli oli ollut sillä lainassa joulusta saakka. Pitäisi alkaa pelailemaan taas, kun on tuo Gamecube melko vähässä käytössä ollut viime aikoina.
Otsikko: Vs: The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Bueno - 18.09.08 - klo:12:51
pelasin tätä joskus tutulla, ja kalastelin >:3
Otsikko: Vs: The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Topias - 30.09.08 - klo:12:29
Olisipa tähän hard mode.. tässä pelissä kuolema ei ole käynyt edes lähellä. Vanhoissa Zeldoissa sentään viholliset iskivät vielä vaarallisen paljon..

Hyvä, mutta aivan liian helppo seikkailu.
Otsikko: Vs: The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Nipa - 30.09.08 - klo:14:13
10h pelattu, ja vasta forest temple läpi:)
Otsikko: Vs: The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Magick J - 23.12.08 - klo:13:56
Twilight Princess...   todellakin yksi parhaista omistamistani peleistä.
Hitsi, aloitin TP:n pelaamisen Mavericin luona alkusyksystä, ja silloin ensimmäisellä pelikerralla se ei vaikuttanut kovin hääppöiseltä.   Graafinen ilme aiheutti migreeniä, vai oliko se Mavericin rasittavien kämppisten syytä?  Todellakin.   Jatkuvan häiriön takia en myöskään saanut juonesta kiinni, ja varsinkin loppupuolella kaikki etenemisen kannalta tärkeät jutut menivät sivu suun.


Sitten ostin Gamecube version itselleni ja pelasin TP:n uudestaan läpi kolmella sydämmellä ja ilman kilpeä suurimman osan aikaa. 
Ja sain jopa juonesta kiinni.  Silloin tajusin, kuinka hyvä TP on.
varsinkin ilman lisäsydämmiä.   Silloinkun on takataskussa 20 sydäntä, ei ole väliä kulkeeko perä edellä vai pelaako katsoen peilin kautta, mutta kolmella sydämmellä pelaaminen on jo ihan hauskaa.

Heh, alunperin hankin TP:n vain nähdäkseni yhden hahmon siitä, mutta oli siellä kansien sisällä
ihan pelattava pelikin.      Todellakin..
Hmm, pitäisi mennä kalastamaan...   Tai kenties laskemaan mäkeä.
Tai leikkimään harmillisen helpon loppuvastuksen kanssa.
Otsikko: Vs: The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: apathy - 16.02.09 - klo:23:07
Jaahas. Siitä on nyt vähän yli viikko kun sain postista Kasulin Wiin. TP:n aloitin tuossa viimekeskiviikkona ja ekan tallennuksen menin ja kusin jotenkin, toisin sanoen poistin sen. Nyt tuota tokaa tallennusta on tullut pelattua yli 45 tuntia. Ennen kuin tuomitsette, sanon että olen metsästänyt Poeja ja ötököitä ja tässä on kestänyt tuon verran sillä pelaan ilman minkään näköistä opastetta tai osviittaa.
Otsikko: Vs: The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Kurathesis - 16.02.09 - klo:23:40
Öäööh itse tuomitsisin ennemmin sen turveloksi joka käyttää minkä tahansa Zeldan läpipeluuseen mahdollisimman vähän aikaa...
Otsikko: Vs: The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Tube - 17.02.09 - klo:02:43
Sama. Osa Zeldojen viehätyksestähän perustuu nimenomaan tuohon, että ne pelataan hitaast, tutkiskellaan paikkoja ja jäädään kuuntelemaan alueiden taustamusiikkeja :)
Otsikko: Vs: The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Kraidi - 17.02.09 - klo:11:06
Minä olin sangen yllättynyt silloin aikoinaan kun TP:n läpäisemiseen oli kulunut niin ruhtinaallisesti aikaa (yli 80h)... kieltämättä kaikki paikat oli tutkittava läpi, kaikki hyönteisetkin tuli melkein kerättyä, mutta en ikinä löytänyt kaikkia Poeja. Sydämenpalasiinkin jaksoin kuluttaa vielä parisen tuntia pelin läpäisemisen jälkeen + siinä samalla Magic Armorin hankkimiseen ja Cave of Ordealsiin (pelasin melkein loppuun tämänkin).
Otsikko: Vs: The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: apathy - 18.02.09 - klo:21:08
Itsellä tuo CoO meni hyvin ekalla kerralla (mukana vain yksi keiju ja pullollinen Yeton soppaa) sinne neljänneksi viimeiseen kerrokseen.
Toisella kerralla raivasin tieni aina viimeisiin kolmeen Darknutiin, mutta taival päättyi sinne. :(
Otsikko: Vs: The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Olimar - 18.02.09 - klo:21:59
Ettekö ihmiset ole vetäneet Cavea :O? Pelin vaikeimmat vihut ovat kuitenkin siellä. Vaikka loppupomojen näyttävyyttä ei ole tarjolla, haastetta löytyy.
Otsikko: Vs: The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Akasori - 18.02.09 - klo:22:24
Mitä sieltä Cavesta edes saa?
Otsikko: Vs: The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Olimar - 18.02.09 - klo:22:27
Niitä kyyneliä puteliin.
Otsikko: Vs: The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: apathy - 19.02.09 - klo:00:24
Ettekö ihmiset ole vetäneet Cavea :O? Pelin vaikeimmat vihut ovat kuitenkin siellä. Vaikka loppupomojen näyttävyyttä ei ole tarjolla, haastetta löytyy.

Kyllä se niin on ettei CoO:tä läpäistä vain keijulla ja keitolla. Pitää olla ainakin yksi Rare Chu Jelly ja Jovanin antamat kyyneleet ja miksei myös kaksi Blue Potionia, poistettuna Castle Townin muikeasta Malo Martista üüber-halvalla. :D
Otsikko: Vs: The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Influ - 19.02.09 - klo:03:33
Kyllä itelle riitti pari keijua ja joku soppa. Hädässä kyllä sitten vetelin uhkapelillä niitä random chuchuja, mutta loppuun asti selvisi kuitenkin hengissä. Heti pelin läpäisyn jälkeen tuon vetäsin niin meni ihan kunnialla. Pitkän tauon jälkeen toinen kerta oli jo haasteellisempi, kun ei enää liikkeet tullut niin sulavasti. Waggle controls hmmph.
Otsikko: Vs: Wii/NGC - The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Coconuut - 12.08.10 - klo:16:38
Twilight Princessin suurin pettymys:
(click to show/hide)
Otsikko: Vs: Wii/NGC - The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Garo - 12.08.10 - klo:18:12
Loljusthyvä >_>
Otsikko: Vs: Wii/NGC - The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Tapza - 12.08.10 - klo:18:27
Twilight Princessin suurin pettymys:

(click to show/hide)
Otsikko: Vs: Wii/NGC - The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Jikkyooshaberiparodius - 12.08.10 - klo:18:37
Tapa Ganondorf rautabootsit jalassa

*pacman*

Hajoa välivideoon
Otsikko: Vs: Wii/NGC - The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Tube - 12.08.10 - klo:23:35
Twilight Princessin pienin pettymys:

(click to show/hide)
fix'd
Otsikko: Vs: Wii/NGC - The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Tapza - 12.08.10 - klo:23:39
En ymmärrä sinua.
Otsikko: Vs: Wii/NGC - The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Tube - 12.08.10 - klo:23:46
No kato ku ne ei olleet isot!!!

//Ei Tapza tajunnut, että sen oli tarkoitus olla vitsi >:(
Otsikko: Vs: Wii/NGC - The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Tapza - 12.08.10 - klo:23:50
Mutta pettymys oli.  v_v

//Ei Tapza tajunnut, että sen oli tarkoitus olla vitsi >:(
Tajusin, mutta se ei ollut toimiva. Vaikka olisikin ollut oma keksimä. :(
Otsikko: Vs: Wii/NGC - The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Cyna - 13.08.10 - klo:17:12
No jos totta puhutaan niin ihan hyvät nuo ovat. Ottaen huomioon että kyseessä on Nintendo, saamme olla kiitollisia jo siitä, että siellä ylipäätään on tissit.
Otsikko: Vs: Wii/NGC - The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Osireon - 29.09.11 - klo:20:39
Pelasin pitkästä aikaa. Olin näemmä joskus aloittanut *<3* *<3* *<3* -haasteen ja nyt jatkoin sitten sitä. Yks luolasto oli läpi jo, joten Kakarikon kyyneleitä ensin keräilin. Kuolin portaalitaistelussa varmaan kolme kertaa ku en muistanut, että susi-Link tekee sen perhanan Midna-iskun B:stä >_> Mietin pitkään että miten saan tapettua kaks yhtä aikaa ettei ne herää henkiin aina.

Sitten kuolin sata kertaa Goron Minesissa. Putoilin jatkuvasti laavaan ja sekoilin ylipäätään paikkojen kanssa. Asiaa ei helpottanut yhtään se, että olin jo vahingossa aiemmin saanut kaks Piece of Heartia ja nyt kolmannen Goron Minesista, enkä millään muista ulkoa, missä niitä on. Yhden houkuttelevan arkun jätin sitten avaamatta, kun muistelin siinä moisen olevan. Aika huonosti on enää muistissa TP:n tapahtumat ja luolastot, joten lienee hyvä aika pelata uusiksi.
Otsikko: Vs: Wii/NGC - The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Coconuut - 04.01.12 - klo:00:43
Nyt se on varmaa, Hero's Shade on Hero of Time (http://www.zeldauniverse.net/zelda-news/hyrule-historia-reveals-oot-links-cameo-in-twilight-princess/).
Otsikko: Vs: Wii/NGC - The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Coconuut - 05.05.13 - klo:20:30
Onko Twilight Princess nyt Kraidin lempi-Zelda? (http://nintendoeverything.com/120934/skyward-sword-texture-pack-in-the-works-for-twilight-princess/)
Otsikko: Vs: Wii/NGC - The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Coconuut - 11.02.15 - klo:11:47
Twilight Princess New 3DS:lle? (http://www.zeldainformer.com/news/rumor-twilight-princess-to-be-next-zelda-remake-on-new-3ds) pls no mutta en ihmette vaikka tulisikin. Nintendohan aikoo portata pelejä oikein urakalla tulevaisuudessa.
Otsikko: Vs: Wii/NGC - The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Ihanaakin ihanampi Tomoko - 11.02.15 - klo:17:47
Tuskin tulee, pelkkä huhuhan tuo vain on. Ennemminkin näkisin, että Twilight Princess ja Skyward Sword tulisivat ladattavina Wii-peleinä Wii U:n eShopiin.

Olen kai sanonutkin tästä jo, mutta harmittaa kyllä aika rankasti se, että Xenoblade Chroniclesista ei tehdä Final Fantasy X|X-2 HD Remasterin tapaista versiota suoraan Wii U:lle. Jo maisemien takia sitä ihailisi mieluummin isolta ruudulta ja vieläpä teräväpiirtona.
Otsikko: Vs: Wii/NGC - The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Tingle - 12.03.16 - klo:11:13
Siis mit eikö TP HD:ssä voi pelata Wiin vispailukontrolleilla Sakuraiiii...
Otsikko: Vs: Wii/NGC - The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Osireon - 12.03.16 - klo:16:52
Voi Sakurai miksi et tehnyt tätä peliä...kö?
Otsikko: Vs: Wii/NGC - The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Tingle - 12.03.16 - klo:16:53
Sakurai on kaiken pahan alku- ja juurihammas.
Otsikko: Vs: Wii/NGC - The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Osireon - 12.03.16 - klo:16:57
Toisaalta mihinpä tämä versio tarvii niitä vispauksia, kun liiketunnistuksen parhaat palat on kuitenkin käytössä.
Otsikko: Vs: The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Tingle - 12.03.16 - klo:17:00
Tykkäsin patukan heiluttamisesta.
Otsikko: Vs: The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Echo - 13.03.16 - klo:01:49
Vitut.
Otsikko: Vs: The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Tube - 13.03.16 - klo:01:50
Paavo, nämä ovat sellaisia asioita, joita jokainen tutkiskelee yksin omassa makuuhuoneessa, niitä ei tule jakaa lasten video peli foorumeilla kaikille.

Mitä sakki on tykännyt remakesta? Ja onko tässä jotain, minkä takia tätä oikeasti haluaisi pelata jommankumman alkuperäisen sijasta?
Otsikko: Vs: The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Echo - 13.03.16 - klo:02:14
Minua ei siunattu GameCubella, joten alkuperäinen jäi pelattua. Pelasin Wii-versiosta apinatemppelin, jonka jälkeen pistin vaihtomateriaaliksi. Skyward Swordiin verrattuna TP:n Wii-version Wiimote-Nuntsakombo oli anuksenhajuista wigglewagglea. Remakessa tähtääminen on tyyliä Splatoon, eli helvetin hyvillä vesillä mennään. Wind Waker HD:ssa tehneestä virheestä opin aloittamaan pelin heti Hero Modella. Ja kivaahan se on ollut.

Kaksintaistelu possulla ratsastavaa peikkopäälikköä vastaan yhdellä sydämellä pesi Wii-version jättämän paskan maun suusta. Toiseksi paras Zeldapeli tähän mennessä.
Otsikko: Vs: The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Tapza - 13.03.16 - klo:03:38
Pidin Twilight Princessistä sen julkaisuvuonna, ja muutamien sen jälkeen suorittamieni kokeilujen jälkeen arvelen, että pitäisin siitä nykyäänkin. GC-versio HD-resolla ja laajakuvalla kiinnostaa, mutta täyttä hintaa en mielelläni maksaisi. Harmi vain, että kyseessä on Dindendon peli joten hinta ei kyllä halpenekaan ajan kuluessa siis voi vittu Sakuraiiiiii...
Otsikko: Vs: The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Tapza - 23.01.17 - klo:23:12
Ebin ostin tämän sittenkin, koska tykkään imeä Mijamodon munaa.

Nyt odotan että saisin tutoriaalit läpi ja pääsisin ekaan luolastoon. Tähän sellainen odottava luuranko -kuva.

Oikeasti voi vittu. Tyhmänä lapsena tän alun kesti, mutta ei enää.
Otsikko: Vs: The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Osireon - 23.01.17 - klo:23:47
Alkuahan on lyhennettykin HD-versioon vähän.
Otsikko: Vs: The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Tapza - 24.01.17 - klo:04:38
Ai. Tiesin vain, että tears of lightien määrää on tiputettu. Se on ihan tervetullutta, osiot ovat minusta konseptina ok, mutta aivan liian pitkiä. Varsinkin eka, koska sitä edeltää niin pitkä tylsien tehtävien ketju.

Etenin Goron Minesiin ja kyllä tämä alkaa jo maistua mukavalta. Tarinan pakottaminen ja vapaan tutkimisen rajoittaminen hyppäävät silmille etenkin kun on juuri läpäissyt OoTin, mutta onneksi maailmassa ja hahmoissa on viehätystä vanhentuneista grafiikoista ja muutamasta creepystä hahmomallista huolimatta. Eka luolastokin oli oikein passeli starttidunsku, bossitaistelu puolestaan lähinnä interaktiivinen elokuva. Sellaisena se ei toki ole ainut laatuaan 3D-Zeldoissa.

Sain jo yhden game overin enkä edes pelaa Hero modella jebin. TP on näin ollen virallisesti vaikeampi peli kuin OoT, jossa en kuollut viimeisimmällä läpipeluulla kertaakaan.
Otsikko: Vs: The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Osireon - 24.01.17 - klo:05:03
Joo, alkuperäisessä pelissä Seran kissalle täytyi kalastaa kahdesti, nyt HD:ssa riittää kerran.
Otsikko: Vs: The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Tapza - 25.01.17 - klo:04:50
Etenin Lakebed Templeen. Viimeisin Twilight-osio oli aivan liian pitkä. Ensin koluttiin läpi koko saatanan alue, ja sen jälkeen koluttiin se vielä uudestaan niiden vitun ötököiden takia. Pelillä oli vielä otsaa vittuilla pistämällä yksi kuoriainen Hyrule Castle Towniin, vaikka kaikki muut sijaitsivat Lake Hylian ja Zora's Domainin läheisyydessä.

Noh, siitä selvittiin. Ja nyt... voi pojat. En tiedä onko tästä kiittäminen matalahkoja odotuksia (jotka vahvistuivat ikävystyttävän alun jälkeen), mutta nautin pelistä suunnattoman paljon. Vaikka juonitehtävissä on turhaa läskiä eikä homma etene niin sujuvasti kuin useissa muissa sarjan osissa, sisältää peli juuri sitä Paavon viime miitissä mainitsemaa, etenkin 3D-Zeldoille ominaista turhaa ripulia josta pidän. Maailma on täynnä tunnelmallisia lokaatioita, joissa on vaan kiva käyskennellä tekemättä mitään sen kummempaa. On rentouttavaa katsella auringonlaskua Lake Hylian näkötornista ja haaveilla, että omassa paskassa elämässä olisi jotain edes puoliksi yhtä kaunista.

On sitä tekemistäkin toki ihan mukavasti. Hauskoja yksityiskohtia pursuava kalastusmökki oli juuri niin mahtava paikka kuin muistin, ja sieltä löytyviin minipeleihin (kalastus ja rollgoal) sain taas uppoamaan hävyttömän paljon aikaa. Muistan lukeneeni, että monet pitivät TP:n maailmaa hahmoineen tyhjänä ja persoonattomana, mutta joudun kyllä olemaan eri mieltä. Toki Hyrule Fieldillä on heikonlaisesti muuta tekemistä kuin kivien räjäyttely, mutta muihin alueisiin olen tutustunut erittäin mielelläni uudestaan näin useiden vuosien tauon jälkeen.

Yli viiden tunnin mittaan venähtänyttä pelisessiota lopetellessani ajattelin jotain sen suuntaista kuin että voi juku onpas kiva pelata videopelejä. Ihan hävettää, kun muna on niin syvällä kurkussa. Jään toiveikkaana odottelemaan hymyn hyytymistä.
Otsikko: Vs: The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Tapza - 31.01.17 - klo:12:44
On kyllä karua, kun tajuaa, miten jälkeenjäänyt sitä oli vielä varhaisessa teini-iässä. Muistelin sekä Lakebedin että City in the Skyn olleen todella mutkikkaita labyrintteja, joiden selvittäminen toi aidosti helpottuneen olon. Nyt vanhana paskana huomaa, että nehän ovat samaa tavaraa kuin näemmä suurin osa Zeldojen luolastoista: viihdyttäviä esteratoja, jotka eivät sisällä niinkään puzzleja kuin peräkkäisiä huoneita, jotka täytyy koluta huolellisesti mikäli mielii päästä eteenpäin. Jos Zeldassa esimerkiksi pitää laskea silta, ei koskaan ole kyse siitä, että tarvitsisi miettiä millä keinoin tuon sillan saisi alas. Pitää vain tutkia huone ja löytää katkaisija.

Tässäpä yksi asia jossa toivoisin uuden Zeldan petraavan. Minusta olisi ihan kiva, jos suurin osa haasteesta tulisi pulmanratkonnasta. Että saisi ihan oikeasti turhautua oikeaa ratkaisua miettiessään. Zeldoissa kuitenkin on toisinaan pilkahduksia ihan aidosta puzzleilusta: esimerkiksi OoTin ja MM:n vesitemppeleissä täytyy hahmottaa useampi kuin yksi huone kerrallaan ja toisinaan jopa miettiä, että mistähän vivusta minun nyt kannattaisi vetää. Tämän kun kehittäjät asettaisivat minimivaatimukseksi dunskuja suunnitellessaan, niin johan saattaisin hykerrellä.
Otsikko: Vs: The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Cyna - 31.01.17 - klo:12:56
Liittyy asiaan löyhästi:
https://www.youtube.com/watch?v=BTsgWepH3GY
Otsikko: Vs: The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Tapza - 31.01.17 - klo:13:36
Olenkin nähnyt noita videoita suosituksissa, mutta en ole tullut tsekanneeksi. Nyt sitten tsekkasin, eli kiitoksia. Jäbän mietteet luolastoista osuvat aika lailla yhteen omieni kanssa. TP:n luolastoissa todella korostuvat hienot setpiecet, tunnelma ja ulkoasu, koska eteneminen on hyvin yksinkertaista ja heikonlaisesti hahmotuskykyä koettelevaa. Samaten Ocarinassa on pieni pettymys, että suurin osa luolastoista on lineaarisia ja pala palalta avautuvia. Poikkeuksen tekevä Water Temple onkin ehdottomasti pelin paras tyrmä.

Siitä on toki muutama vuosi aikaa kun Majora's Maskia pelasin, mutta tämän hetken mieli- ja muistikuvieni perusteella sanoisin, että siinä on 3D-Zeldojen ehdottomasti parhaat luolastot.
Otsikko: Vs: The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Tingle - 31.01.17 - klo:13:55
Jooh elikkäs samaa mieltä. Parempia kuin Skyward Swordin neljä ensimmäistä.

Ps. Suosittelen kaikille Etrian Odysseyta. Siinäpä vasta hyvää luolastoa.

*edit* Link's Awakeningin ja Oraclejen lopuissa oli kyllä erinomaisia luolia. Mermaid's Cave ja Roc's Tower... Harmi ettei Pokémoneissa ole enää luolastoja :(
Otsikko: Vs: The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Garo - 31.01.17 - klo:15:37
Aloitin itsekin HD-version peluun. Olisi tarkoituksena vetää läpi ennen BotW:n julkaisua. Hero Mode + Ganondorf-amiibo saavat ottamaan nelinkertaisesti lämää, mikä on jo ennen Eldinin Twilight-osuutta aiheuttanut pieniä sydämentykytyksiä.

Hassua, miten paljon tästäkin pelistä on jo ehtinyt unohtaa. Itse en muistanut ollenkaan esim. Forest Templen toista minibossia tai sitä, että apina pöllii lyhdyn.

Otsikko: Vs: The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Tapza - 31.01.17 - klo:15:48
Minulla oli joku mukamas hyvä syy olla valitsematta Hero Modea, mutta tässä vaiheessa kyllä kaduttaa. Vaikka soisinkin Zeldoissa haasteen tulevan suurilta osin taisteluiden ulkopuolelta, niin toisihan se pelaamiseen lisää jännitystä, mikäli kuolemisen mahdollisuus olisi oikeasti olemassa.

Wind Waker HD:n vedin Hero Modella. Alussa kuolin muistaakseni aika monta kertaa. Kun sydämiä tuli lisää, vaikeustasojen ero kaventui aika triviaaliksi. Ehkä normaalilla vaikeusasteella minulla olisi ollut satunnaisen tappelun jäljiltä muutama sydän enemmän, mutta kuolemanvaara oli muistaakseni Hero Modellakin aika kaukana.
Otsikko: Vs: The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Kraidi - 31.01.17 - klo:18:31
Ainoa vika Zeldoissa on ollut tähän mennessä niiden liiallinen helppous. Toivottavasti Breath of the Wild pamauttaa vaikeuskäyrät kunnolla mutkalle ja pistää pelaajan riesaksi sellaisia vihollisia, että niitä muistelee tippa poskella vielä kuolinvuoteellakin.
Otsikko: Vs: The Legend of Zelda: Twilight Princess
Kirjoitti: Cyna - 31.01.17 - klo:20:40
Käsittääkseni BotW:n vaikeus tulee dynaamisesti ihan siitä kuinka paljon jaksaa craftata ja etsiä aseita ja varusteita, ja jos haastetta haluaa niin tietysti pelaa vaikka ilman armoreita eikä grindaile turhia.

Toisaalta jos tavoitteena on 100% läpäisy niin en usko että combat tulee missään vaiheessa olemaan haastavaa.