Rekisteröidy,


niin voit osallistua keskusteluihin
niin foorumilla kuin IRC-kanavallakin.
Rekisteröidy nyt!

Kirjaudu!Pysy aina kirjautuneena sisälle

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
 1 
 : t√§n√§√§n kello 12:53 
Aloittaja Jikkyooshaberiparodius - Uusin viesti kirjoittanut Mauno
Löysin hentai-runouden aarreaitan

 

   
 2 
 : t√§n√§√§n kello 02:32 
Aloittaja Tingle - Uusin viesti kirjoittanut Tingle
Jussia ja semmosta.

 3 
 : eilen kello 13:22 
Aloittaja Tube - Uusin viesti kirjoittanut Detonat
Naisia ei saisi koskaan päästää elektroniikan lähelle!!

Mitä jos on sähköhella?

 4 
 : eilen kello 12:17 
Aloittaja Tube - Uusin viesti kirjoittanut Ingoo
Eikä mielellään ulos keittiöstä

 5 
 : eilen kello 11:35 
Aloittaja Tube - Uusin viesti kirjoittanut Turjake
Naisia ei saisi koskaan päästää elektroniikan lähelle!!

 6 
 : eilen kello 09:36 
Aloittaja Sotakoira - Uusin viesti kirjoittanut Mauno
Spämminpä omat suosikkini Desuconin AMV-kisasta tänne :)

Paras mainstream-paske:
(click to show/hide)

Paras klassikko:
(click to show/hide)

Paras huumori:
(click to show/hide)

Paras editointi ja monogatari:
(click to show/hide)

 7 
 : eilen kello 00:48 
Aloittaja Tube - Uusin viesti kirjoittanut Tapza
Mulla on vähän samanlaiset fiilikset kuin Zoinkilla. Pidän monista kauhuelokuvista, mutta useimmat niistä eivät ole oikeasti pelottavia. Tuntuu, etten osaa enää tuntea pelkoa elokuvaa katsoessa. Ehkä siitä syystä pidän itsekin leffoista, jotka yhdistelevät kauhua ja komediaa. Jos leffa ei selvästikään pyri olemaan yksinomaan kauhistuttava, on siitä minunkin kaltaiseni tunnevammaisen idiootin helppo nauttia.

Arvostan sen sijaan monissa kauhuelokuvissa muita piirteitä kuin pelon ja kauhun kaltaisten tunteiden herättämistä. Näitä ovat esimerkiksi erikoistehosteet, tunnelman rakentaminen (leffa voi olla jännittävä tai häiritsevä, vaikka ei olisikaan pelottava) ja kiinnostavat konseptit.

Näiden selittelyiden saattelemana listan pariin. Käytin sen funtsimiseen jotakuinkin yhtä paljon aikaa kuin Turjake-henkilökin.

10. An American Werewolf in London

Viihdyttävä ihmissusielokuva 80-luvulta. Sisältää yhden kaikkien aikojen parhaimmista muodonmuutoskohtauksista ja on loistava esimerkki pätkästä, jossa huumori ja kauhu lyövät onnistuneesti kättä. Lisäksi loppu on nerokas.

9. Twin Peaks: Fire Walk With Me

Luulin saavani kelvollisen lisäosan hyvään TV-sarjaan, mutta sainkin jotenkin kauhean sairaan kauhuelokuvan. Epämukavaa ja paikoin ahdistavaakin tunnelmaa rakennetaan onnistuneesti läpi leffan, kunnes päästään lopun murhakohtaukseen, joka on intensiivinen, groteski ja audiovisuaalisesti huikaiseva. Ainoa huono puoli tässä pätkässä lienee, että ennen sitä olisi syytä katsoa 30 jaksoa pitkä TV-sarja, jonka jokainen jakso ei edes ole sinänsä katsomisen arvoinen.

8. Halloween (1978)

Jännittävä pienen budjetin kauhupätkä, josta on sanottu jo kaikki oleellinen. Soundtrack on hyvä, säikyttelykohtaukset toimivat, tunnelmaa luodaan taitavasti, ja useimmista muista teinikauhuista poiketen seksillä, ruumiilla ja verellä ei kummemmin mässäillä. Elokuva etenee hyvin verkkaisesti ja hyvin tehokkaasti asianmukaiseen loppuratkaisuun saakka, eikä se olisi tarvinnut yhtään jatko-osaa.

7. The Return of the Living Dead

Tosi hauska ja viihdyttävä klassikkozombielokuva, jonka olen tainnut katsoa ainakin kolme kertaa. Pelottava leffa ei ole, mutta ei myöskään yksinomaan komiikkaan nojaava. Käsikirjoitukseen on nimittäin mahtunut myös useita jännittäviä ja dramaattisiakin hetkiä. Ennen kaikkea hahmot ovat erittäin onnistuneita, ja heidän kamppailuaan epäkuolleiden armeijaa vastaan seuraa mielellään.

6. Rosemaryn Painajainen

Kauhuelokuva ilman mainittavia  erikoistehosteita kuulostaa etenkin nykyaikana aika oudolta, mutta t√§ss√§ on sellainen. Vaikuttavinta on, ett√§ elokuva onnistuu pelkill√§ pitkill√§ keskustelukohtauksilla luomaan j√§nnityst√§ ja ep√§miellytt√§v√§√§ tunnelmaa paremmin kuin useimmat muut genrens√§ edustajat. Loppu on tosiaan kylm√§√§v√§ ja h√§iriintynyt, ei v√§hiten kauhun keskelle istutetun omituisen komiikan ansiosta.

5. The Texas Chainsaw Massacre (1974)

Minusta tämä on aika ahdistava pätkä. Toki mukana on sekä tahallista että tahatonta komiikkaa, mutta lopun ruokapöytäkohtaus on aidosti inhottava ja perverssi. Lähikuvat oksettavien sarjamurhaajien kasvoista ja päähenkilötytön levottomasti liikehtivästä silmästä tehostavat klaustrofobista tunnelmaa. Sitten paikalle roudataan muumioitunut isoisä joka alkaa imeä verta tytön peukalosta samalla kun muut hurraavat siis oikeasti mitä helvettiä seis. Tosi hyvä klassikkoleffa, vaikka ei samalla tavalla loputtomia katselukertoja innoittava kuin useat muut pätkät tällä listalla.

4. The Fly (1986)

Zoink mainitsikin jo älyttömän siistit erikoistehosteet. Tämän lisäksi The Flyssa on kuitenkin myös kiinnostava ja kaunis tarina. Jeff Goldblum on parempi Jeff Goldblum kuin monessa muussa leffassa, ja elokuvan kliimaksi on samaan aikaan sekä kuvottava ja pöyristyttävä että surullinen ja masentava. Melkoinen tunteiden vuoristorata vai mitä Risto.

Kannattaa myös tsekata alkuperäinen The Fly vuodelta 1958. Se on hetkittäin kökkö ja korni, mutta ei missään nimessä tyypillinen 50-luvun hirviöleffa.

3. The Evil Dead

Lystikäs ja ihailtavalla energialla tehty jotenkin kauhean sairas mättökauhupätkä. Erikoistehosteet ovat loisteliaan kököt ja mielikuvitukselliset. Kameratyöskentely on yllättävän kunnianhimoista, ja kaiken kaikkiaan elokuva on paitsi pöyristyttävä, myös pöyristyttävän hyvin tehty ottaen huomioon sen tekijöiden iät ja työkokemuksen.

Evil Dead 2 on paremmin tehty leffa, mutta tunnen krokotiilien läsnäolon vahvemmin tässä ykkösessä.

2. Psyko

Ammattimaisesti tehty jännäri, joka tuskin pelottaa tai shokeeraa nykykatsojia, mutta on silti tunnelmallinen ja kiinnostava. Elokuvassa on kolme kutkuttavaa setpieceä, jotka on toteutettu loistavasti, vaikka epäolennaisuuksiin keskittyvä saattaakin löytää jokaisesta koomisia piirteitä. Musiikki on mahtavaa ja Anthony Perkins on roolissaan helvetin hyvä.

1. Hohto

Tämä on ykkösenä, koska en keksi muutakaan. Näin elokuvan ensimmäistä kertaa 10-vuotiaana ja pidin siitä silloin suunnattomasti. Se opetti minulle, että kauhuelokuvassa ei tarvitse olla useita ruumiita eikä tolkutonta verellä ja suolenpätkillä mässäilyä. En ole muistaakseni koskaan pitänyt leffaa järin pelottavana, ehkä siksi että katsoin sen ensimmäisen kerran kirkkaassa päivänvalossa ja yhdessä koko perheen kanssa, mutta pidän sen häiriintyneestä ja painajaismaisesta tunnelmasta. Jack Nicholson ylinäyttelee koomisesti, mutta jostain syystä tämä ei yhtään syö leffan tunnelmaa?! Leffa on muutenkin kovin erikoinen pätkä. Vaikka Kubrick on jossain haastattelussa maininnut, että yliluonnolliset voimat ovat tarinassa läsnä aivan kuten alkuperäisessä kirjassakin, leffaa katsoessa on silti varsin hämmentynyt olo. Mitään ei jäädä turhaan selittelemään, ja katsoja saa jatkuvasti miettiä että mistä oikein on kyse onko Jack seonnut? Lopetuksesta pidän myös todella paljon.

 8 
 : 22.06.17 - klo:23:26 
Aloittaja Tube - Uusin viesti kirjoittanut Riby
Vaimo säikähti ukkosta ja kiskoi Pleikkarin johdon irti, kun se oli standby-tilassa. Nyt Pleikkari käy kuumana ja tuuletin huutaa aina standby-tilassakin...

 9 
 : 22.06.17 - klo:22:52 
Aloittaja Osireon - Uusin viesti kirjoittanut Osireon
Tästä on nyt tutoriaalin + kahden kentän mittainen demo tarjolla eShopissa!

Pelasin demon läpi, ja täytyy sanoa, että nautin kovasti. Pelaaminen oli hauskaa eikä tuntunut yksitoikkoiselta, kentät sopivan lyhyitä, mutta eivät liian helppoja (ainakaan se jälkimmäinen). Minullakin jäi collectableja löytämättä ja pikminejä kuoli ( *morko* ) ainakin ensimmäisellä yrittämällä. Kontrolleista on sen verran niuhotettava, että pillin ja rakettirepun laittaisin mieluummin näppäimiin kuin kosketusnäytölle, koska nyt pilliä painaessa heitin vahingossa yhden pikminini rotkoon kuolemaan :( Ja ainakin yksi kiva Nintendo- Easter Egg oli saatu mahtumaan tähänkin peliin. Jos tarinalla vain on tarpeeksi pituutta ja kentät tuovat jatkuvasti uudenlaista pelimekaniikkaa, niin en epäile yhtään, etteikö tämä voisi olla hyväkin peli. Arzestin aiemmat tuotokset eivät ehkä ole olleet mitään mestariteoksia ja tuskin on tämäkään, mutta uskon, että tämä voi olla mukava lisä Pikmin-sarjaan. Suupalan kokoiset pikkukentät sopivat varmasti paremmin käsikonsolille kuin laajat avoimet kentät.

 10 
 : 22.06.17 - klo:22:39 
Aloittaja Tube - Uusin viesti kirjoittanut Tingle
Linnut ja Hohto ovat ne, joistan voin sanoa pitäneeni. Muuten kokemus genrestä onkin Tappajatomaatteja ja Jättihämähäkkejä.

Sivuja: [1] 2 3 ... 10