Rekisteröidy,


niin voit osallistua keskusteluihin
niin foorumilla kuin IRC-kanavallakin.
Rekisteröidy nyt!

Kirjaudu!Pysy aina kirjautuneena sisälle

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 10
 11 
 : 16.10.18 - klo:01:26 
Aloittaja Tube - Uusin viesti kirjoittanut Tapza
Kauhukuu #16: You’re Next

Perhe kokoontuu illastamaan suureen maalaistaloon, ja mystiset naamiomiehet käyvät heidän kimppuunsa. You’re Next edustaa ”vieraat vihamieliset ihmiset tunkeutuvat taloon” -alagenreä, joka ei ole minulle järin tuttu. Olen kyllä kuullut näistä elokuvista, mutta ne eivät ole kuulostaneet niin mielenkiintoisilta, että olisin jaksanut etsiä niitä käsiini. En ole varma, jaksanko katsoa, kun itkeviä perheenjäseniä pahoinpidellään verisesti puolentoista tunnin ajan. Ollessani lapsi samaa viihdettä tarjoiltiin nimittäin tosielämän puolella kyllästymiseen asti kjeh röh poks.

You’re Next vaikuttaakin aluksi vastaavan vaatimattomiin odotuksiini: hahmoja teurastetaan suoraviivaisesti kohtauksesta toiseen, eikä mukana ole mitään kiinnostavia käänteitä tai oivalluksia. Hymyn hyytymistä saa odotella aika pitkään, mutta odotus palkitaan. Leffa ei ole nerokas genren dekonstruktio, vaan toimiva kauhujännäri parilla kivalla juonenkäänteellä ja ilahduttavan mustalla huumorintajulla, joka tosin alkaa kukkia vasta myöhemmissä kohtauksissa. Veren ja väkivallan seuraaminen saattaisikin olla tylsää ilman ronskimpia vitsejä aikuiseen makuun. Viimeistään viimeiset kohtaukset kääntävät vaa’an tukevasti positiivisen puolelle.

Elokuva myös näyttää aika hyvältä. Loppupuolella on yksi erittäin kaunis otos, johon tekijät ilmeisesti itsekin mieltyivät. Se nimittäin viipyy ruudulla tarpeettomankin kauan.

 12 
 : 15.10.18 - klo:23:14 
Aloittaja Jikkyooshaberiparodius - Uusin viesti kirjoittanut Tube
Pääsin neloskentässä jo silmäsuuhun saakka, mutta ei kyllä ota onnistuakseen. Tuo on aika pitkä kenttä, jossa on monta kohtaa, joissa useasti epäonnistun. Kuten aiemmin tuli todettua, niin turhaudun todella nopeasti tämän parissa, koska tämä on mulle tosi vaikea, mutta kaunis ulkonäkö ja Eeron sulosoinnut vetävät puoleensa. En oikeastaan osaa peliä edes sen kummemmin arvostella, koska genre on mulle niin vieras, mutta jotenkin tämä silti jaksaa vetää puoleensa. :)

 13 
 : 15.10.18 - klo:23:11 
Aloittaja jerskale - Uusin viesti kirjoittanut Turjake
Kerran olen Naughty Burgerissa käynyt enkä muista siitä oikeastaan mitään. Syöminen oli jostain syystä hankalaa. Olinkohan humalassa...?

 14 
 : 15.10.18 - klo:22:42 
Aloittaja jerskale - Uusin viesti kirjoittanut Osireon
Ainakin Oulun Pancho Villan ruoka on varsin huonoa ja sämpylät ihan oikeasti Pirkkaa :D

Ei se Naughty Burger pahaa ollut, mutta tosiaan ei mitenkään ihmeellinen. 20 euron ateria kivennäisveden ja bataattiranskalaisten kanssa? Enpä usko.

 15 
 : 15.10.18 - klo:22:09 
Aloittaja jerskale - Uusin viesti kirjoittanut Cyna
Naughty Burger

Erinomainen burgeri mutta ei siitä kyllä kahtakymppiä maksa. Pancho Villa on edelleen ykkönen.

 16 
 : 15.10.18 - klo:18:28 
Aloittaja Tingle - Uusin viesti kirjoittanut Tingle
Magic the Gathering: Arena on nyt avoimessa betassa. Digitaalinen MTG-peli, jonka on tarkoitus haastaa Hearthstone ja kilpailee samalla Magic Onlinen kanssa numero ...öö oisko joku seitsemäs?

Noh pakko kyllä myöntää, että olen erittäin positiivisesti yllättynyt pelistä. Pelaaminen on selkeää ja helppoa.  Peli täppää manat ja passaa prioriteetit pelaajan puolesta. Jälkimmäinen toki jättää aina option auki jos pelaaja pystyy tekemään jotakin, mikä paljastaa vastustajalle että nyt on temppu hihassa. Halutessaa kaiken voi myös klikkailla manuaalisesti saadakseen täyden kontrollin. Huutavin ongelma on kaveripelien puute.

Peli on sangen avokätinen, ainakin kun vertaan sitä enemmän pahvipeleihin kuin free-to-playhin. Keskinkertaisia aloituspakkoja saa kymmenen kouraan, ja pelaamalla voi ansaita aikamoisen läjän nyyttejä, pahveja, valuuttaa ja villikortteja, jotka voi vaihtaa mieleisikseen korteiksi. Itsehän otin suoraan itselleni mythic rarena Teferin, ja valmistin ihan kivan sinivalkoisen lentskarikontrollin. Kokenut pelaaja saa aika helposti mieleisensä pakan aikaan. Jos ei tiedä vielä mitä haluaa pelata, tai ei osaa arvioida kortteja, voi olla parempi leikkiä hetki valmiiksi kerätyillä korteilla. Valuuttaa on kahta lajia, pelaamalla saa rahea ja oikealla rahella voi ostaa timangeja. Vitosella saa 750 timagia, eli hetken saa aina miettiä miten paljon kortit ja osallistumismaksut kustantavat. Pelimuotojen palkinnot ovat myös aika alhainen, mieluummin kannattanee tyytyä kasuaaliin läpsyttelyyn constructedin puolella.

Korttivalikoima kattaa nykyisen Standardin, eli molemmat Ixalanit, Dominarian, M19 ja uusin Guilds of Ravnica. Jälkimmäistä pääsee myös draftaamaan, mihin vaivalla ansaitut koliket tietysti säästin. Drafti on outo sekoitus mtg-draftia ja Heartstone-draftia. Kahdeksan pelaajaa draftaa pussinsa kuten normaalisti, mutta toiset pelaajat on korvattu tietokoneilla odottelun vähentämiseksi. Tämä tarkoitaa myös sitä, ettei saman pöydän pelaajia vastaan pääse pelaamaankaan. Yhden kokemukseni pohjalta kokemus jäi valjuksi. Neljännen pickin kohdalla vaihdoin avoimelta näyttävälle sinimustalle, mutta toinen ja kolmas nyytti olivat siltä osin laihoja. Ihan ok pakan sain kuitenkin aikaan, ja lopputulos oli 4-3 tai 5-3. Hävisin pommeihin ja pelivirheisiin. Kyllä tuntuu hyvältä discardata vihun paras lappu pois, kun seuraavalla vuorolla topdeckataan planeswalker <_> Noin settinä muuteen Ravnica 3 osa 1 on aikamoinen pettymys. Mekaniikkoina on Scryn variaatio, flashbackin variaatio ja convoken convoke. Ainakin kyseessä ovat hyväksi todetut klassikkomekaniikat. Boros hyökkää levästi absurdeilla säännöillä ja Golgari tykkää laittaa lihaa pönttöön hohhoijaa. Toivottavasti Ravnica Allegiance iskee paremmin, onhan silloin vuorossa Azoriuksen kolmas tuleminen!

 17 
 : 15.10.18 - klo:12:59 
Aloittaja jerskale - Uusin viesti kirjoittanut Riby
Naughty Brgrn kasvishampurilainen on muistaakseni parhaimpien maistamieni joukossa

Joo se falafel-hampurilainen kyllä herätti minunkin mielenkiintoni. Tuskin tulen syömään tuolla uudestaan juuri suolaisen hinnan vuoksi, mutta jos syön niin pitää kyllä kokeilla tuota!

 18 
 : 15.10.18 - klo:07:35 
Aloittaja jerskale - Uusin viesti kirjoittanut Tapza
Naughty Brgrn kasvishampurilainen on muistaakseni parhaimpien maistamieni joukossa, mutta kokemukseni rajoittuvatkin Helsinkiä juntimpiin kaupunkeihin. Hinnat ovat kyllä aivan pöyristyttävät, siksi en puljussa ole asioinut kuin pari kertaa. Pienehkö hampurilainen bataattiranskalaisten ja oluen kera maksoi muistaakseni 24 euroa. Sillä hinnalla voisi syödä jossain kivemmassakin paikassa.

 19 
 : 15.10.18 - klo:00:30 
Aloittaja Tube - Uusin viesti kirjoittanut Tapza
Antichrist kuulostaa erittäin kiinnostavalta. Lisäsin myös The Invitationin listalleni.

Manaaja III olisi varmaan syytä katsoa uusiksi, sillä katsoin sen joskus vuonna 2004 tai 2005 ja pidin sitä silloin aika pitkäveteisenä elokuvana. Nyt olen jo vanha ukko ja kyllästynyt nopeatempoisiin säikyttelykauhuihin, joten saattaisin arvostaa leffaa uudella tavalla.

Kauhukuu #15: Get Out

Onpa kivaa katsoa elokuvaa, jonka tarinasta ei tiedä juuri mitään etukäteen. Ja vielä kivempaa katsoa elokuvaa, jonka tarinan kulkua ei osaa ennakoida. Toki minulla oli aavistukseni kupletin juonesta, mutta huomattavan osan Get Outin kestosta vietin jännittäen ja arvuutellen, mitä seuraavaksi tapahtuisi. Siinä vaiheessa, kun elokuvan luonne paljastuu, se muuttuu huomattavasti vähemmän mielenkiintoiseksi. Kliimaksi etenee suoraviivaisesti, ilman mainittavia yllätyksiä, mikä on harmi.

Loppujen lopuksi juonikaan ei ole erityisen omaperäinen, vaikka pohjustuksen aikana se saattaa siltä tuntuakin. Lohdullista kuitenkin on, että kaikki onnistuneen jännärin palikat ovat paikoillaan: päähenkilö on sympaattinen, jännityksen laukaisevat toimintakohtaukset ovat sopivan napakoita, näyttely on tasokasta, ja elokuva myös näyttää ihan hyvältä. Lisäksi comic relief on toteutettu poikkeuksellisen ei-ärsyttävästi.

Oman mausteensa elokuvaan tuo tietysti yhteiskuntakriittinen puoli. Täytyy myöntää, että vaikka nyökkäilin hyväksyvästi pohjustusvaiheen kommenteille arkipäivän rasismista ja ennakkoluuloista, koin, että lopussa elokuva muuttui tavanomaiseksi kauhujännäriksi, jossa tuolla kritiikillä ei ollut enää suurta merkitystä. Rasismin voi kuitenkin nähdä olevan koko ajan tarinan taustalla: itse olen vain siinä määrin idiootti, että en elokuvan katsomisen aikana tullut ajatelleeksi, kuinka teema asettuu osaksi jälkipuoliskon melko todellisuudesta irrotettuja tapahtumia.

Hyvä leffa joka tapauksessa.

 20 
 : 14.10.18 - klo:12:01 
Aloittaja Poni-T - Uusin viesti kirjoittanut Detonat
Ai perkele, nythän mä vasta hokasin, että olen Turussa 17.-19.10. (eli ensi viikolla). Kun tuonne jumalan selän taakse joka tapauksessa joutuu, niin onko sinne tarpeen jäädä viikonlopuksi?

Minut voi joka tapauksessa bongata 17. ja 18. pv Turun yöelämästä.

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 10