Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Muu pelikeskustelu / E3 2019
« Uusin viesti kirjoittanut Coconuut 02.06.19 - klo:13:21 »
Juuh. E3 alkaakin jo viikon päästä, ja hyperintamalla ei varmaan koskaan aikaisemmin ole ollut näin hiljaista. Asiaan on todennäköisesti vaikuttanut se, että Sony ja Microsoft ovat alkaneet valmistautua seuraavan konsolisukupolven starttaamiseen, joten Xbonelle ja Pleikalle ei enää pahemmin odoteta jättimäisiä pelejä. Sony ei edes osallistu messuihin tänä vuonna millään tavalla, vaan säästelee panoksiaan tulevia State of Play -livelähetyksiä varten. Lisäksi lastenpeleistään tuttu Nintendo tuntuu jo paljastaneen suuren osan peleistään, joita se esittelee Directissään ja Treehousessa.

EA pitää tänä vuonna useita striimejä, joista ensimmäisen eli lauantaina 8.6. pidettävän lähetyksen aikataulu on jo nähtävissä.

Aikataulut:

Lauantai 8.6.
Kello 19:15 - EA

Sunnuntai 9.6.
Kello 23:00 - Microsoft

Maanantai 10.6.
Kello 03:30 - Bethesda
Kello 20:00 - PC Gaming Show
Kello 23:00 - Ubisoft

Tiistai 11.6.
Kello 04:00 - Square Enix
Kello 06:00 - Devolver Digital
Kello 19:00 - NintendoXboxin kohdalla kiinnostaa nähdä vuosi sitten mainittua Battletoadsia. Nintendon puolelta haluan Phoenix Wrightin Smashiin ja No More Heroes 3:n.
22
Yleinen keskustelu / Vs: Oispa
« Uusin viesti kirjoittanut Ingoo 01.06.19 - klo:09:36 »
Oispa kaljaa.
23
Yleinen keskustelu / Vs: Televisio ja elokuvat
« Uusin viesti kirjoittanut Tapza 30.05.19 - klo:22:52 »
Katsoin ensi-illassa Pokémon: Detective Pikachun. Odotin simppelin ja ennalta-arvattava dekkarin toimivan paremmin kuin piirroselokuvien sillisalaatit. En ollut väärässä, sillä tarinalla on alku ja loppu, vaikkei kuljekaan erityisen johdonmukaisesti pisteestä toiseen, eikä loppuratkaisussa ole lopulta järkeä. Saman tarinan olisi voinut kertoa myös ilman Pokémoneja. Pokémonien katselemisesta tulin hyvälle mielelle, ja kaiken adhd-sekoilun lomassa ne keksivät paljon nokkelia kujeiluja. 3/5 jos tykkäät Pokémoneista.

Kävin myös katsomassa tämän elokuvan ja olen aika samaa mieltä. Pokémonien katsominen ja bongailu taustalta oli hauskaa, koska I KNOW WHAT THAT IS. Juoni oli ennalta arvattava, mutta toimiva. Päähenkilöllä oli riittävästi syvyyttä tällaiseen lastenleffaan, eikä tyhjänpäiväinen toiminta onneksi syönyt kaikkea ruutuaikaa. Oli positiivista, että myös söpöllä naissivuhahmolla oli kehityskaari, vaikka olisinkin toivonut, että häntä olisi syvennetty enemmän. Ensivilkaisulta kiinnostavimmalta vaikuttanut hahmo eli Pikachu oli sen sijaan melkoinen pettymys, koska useimmat hänen vitseistään eivät olleet hauskoja. Olisin halunnut matalaäänisen ja kiroilevan, Humphrey Bogart -henkisen Pikachun marvelvitsejä huutelevan kahvipärinä-Pikachun sijaan. Lopun tappelukohtaus oli tylsä, mutta Mr. Mimen kuulustelu ja ympäriltä hajoava metsä olivat hauskoja setpiecejä. Ehkä vähän liian levoton elokuva makuuni, mutta varsin viihdyttävä kuitenkin.
24
Yleinen keskustelu / Vs: Televisio ja elokuvat
« Uusin viesti kirjoittanut 8mir Vice 29.05.19 - klo:03:26 »
Arvostan listaasi, Törö! :)
25
Yleinen keskustelu / Vs: Televisio ja elokuvat
« Uusin viesti kirjoittanut Tapza 28.05.19 - klo:00:08 »
Samat sanat minulta. Olin nähnyt näistä 33 eli noin 59 prosenttia. Osan lopuista haluan nähdä, suurinta osaa en. Nostan hattua tästä pöyristyttävän perusteellisesta ja viihdyttävästä viestistä.

Spider-Man 2 on minunkin suosikkisupersankarielokuviani.
26
Yleinen keskustelu / Vs: Televisio ja elokuvat
« Uusin viesti kirjoittanut Tingle 27.05.19 - klo:11:52 »
En tajunnut näitä elokuvia olevan näin paljon. Kiitos varoituksista ja suositteluista.
27
Yleinen keskustelu / Vs: Televisio ja elokuvat
« Uusin viesti kirjoittanut Turjake 26.05.19 - klo:16:41 »
Uusimman Avengers -elokuvakokemuksen kunniaksi ränkkäsin huvikseni kaikki näkemäni Marvel-elokuvat. Tässä siis muutkin kuin MCU:hun kuuluvat mukana, luulenpa että kaikki teattereissa asti näytetyt Marvel-pätkät. Piirretyt olen jättänyt listasta pois. Elokuvat on ränkätty huonoimmasta parhaimpaan ja järjestyksen tein aika mielivaltaisesti eli periaatteessa näiden paikat todennäköisesti ovat huomenna hieman erilaiset. Varautukaa nörttipimppirageihin, lapsellisiin hypeihin ja tarpeettomaan ja teennäiseen valitukseen siitä kuinka jokin ei ole kuten jossain.

56. Fantastic Four (2015)
Ajatus lapsellisten ja camp-henkisten Ihmenelosten muuttamisesta Cronenbergin tyylisiin body horror -setteihin on kiinnostava idea. Harmi, että elokuvaa voi hädin tuskin elokuvaksi kutsua. Käsikirjoitus on jätetty kesken, osa otoksista on aivan amatöörimäisiä, eikä elokuva lopulta osaa tehdä mitään mielenkiintoista tai hyväksi kutsuttavaa. Rakenteeltaan elokuva on täysi rampa ja Doctor Doom on pilattu täysin. Sietämätöntä.

55. Ghost Rider: Spirit of Vengeance (2011)
More like Sleep Rider: Spirit of Boredom. Huono ja ihan hiton tylsä, mikä on käsittämätöntä ottaen huomioon millaista osaamista sekä kameran edestä että takaa löytyy. Edes Oscar-voittaja Nic Cage ei pysty tätä pelastamaan.

54. Venom (2018)
Venom on täyttä paskaa ja ajanhukkaa. Kuin 2000-luvun alun sarjakuvaelokuva, mutta 20 vuotta liian myöhään. Kaikki on pielessä. Mielenkiintoisin osuus tässä on se kun Tom Hardy heittäytyy Nicolas Cagen parhaita päiviä muistuttavaan kreisimoodiin. Sarjakuvaelokuvien taso on noussut niin paljon viimeisen kymmenen vuoden aikana, ettei tällaista pitäisi enää pystyä päästämään ihmisten katsottavaksi herran vuonna 2018. Venom sanoi sen itse parhaiten: ”like a turd in the wind”.

53. Elektra (2005)
Turhanpäiväinen Daredevilin spinoff, jossa ei ole mitään hyvää.

52. The Amazing Spider-Man 2 (2014)
Huono ja ylipitkä Hämis-leffa, joka yrittää liian monta asiaa eikä onnistu lopulta missään. Elokuva huononee sekunti sekunnilta. Aluksi pudistelet päätäsi lähinnä hahmojen tarinankaaren ja luonteenpiirteet pettäville päätöksille, mutta kaksi ja puoli tuntia myöhemmin mietit mikä elämässä on enää elämisen arvoista. Päätöksen superitkuja kosiskelevasta kohtauksesta ei saa mitään irti koska kaikki sitä edeltävä on ollut niin kamalaa.

51. Captain America (1990)
Pienen budjetin tulkinta Captain Americasta on aivan hoopoa ja huutiksen väärtiä ehtaa megaluokan skeidaa, joka ei kuitenkaan loukkaa tunteitani tai herätä vihaa toisin kuin moni muu elokuva tällä listalla.

50. Daredevil (2003)
Tunteiden loukkaamisesta ja vihan herättämisestä puheen ollen… Tonaalisesti ja käsikirjoitukseltaan Daredevil on yksi sekamelska, joka yrittää tiivistää monta ikonista sarjakuvista tuttua hetkeä pariin tuntiin. Sanomattakin selvää, ettei tässä onnistuta. Sittemmin Netflixin Daredevil-sarjan myötä tämä Marvelin hienoimmista sankareista on tuotu onnistuneesti live action muotoon. Kiitos Marvel, kiitos Disney!

49. X-Men: The Last Stand (2006)
aka kuinka raiskata yksi Marvelin rakastetuimmista sarjakuvista. Niin huono, että elokuvan tapahtumat pyyhittiin myöhemmissä elokuvissa pois kaanonista.

48. Howard the Duck (1986)
Huono ja pöyristyttävä.

47. X-Men: Apocalypse (2016)
Kauttaaltaan raivostuttava X-Men: Apocalypse on skeidaa vailla järkeä. Tätä katsoessa tekee mieli huutaa.

46. Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer (2007)
Fantastic Fourin (2005) epäonnistunut jatko-osa, joka jatkaa samalla kaavalla kuin edeltäjänsä. Ei hirveän hyvä. Pahinta on se, kuinka elokuva on onnistunut haalimaan käyttöönsä kaksi kovinta Marvel-universumin pahista, Doctor Doomin ja Galactuksen, ja kusee hahmojen toteutuksen niin, että vituttaa.

45. X-Men Origins: Wolverine (2009)
Huonoudessaan lähes hyvä. En tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa. Tein molempia.

44. Blade: Trinity (2004)
Kolmannen Blade-elokuvan ensimmäinen puoli tuntia on täydellisyyttä. Sitten juoni alkaa ja kaikki menee pieleen. Dialogi on liian tryhardia edgyilyä ja päähenkilö ei pääse tekemään oikeastaan mitään, vaan kaikki huomio keskittyy heikkoihin sivuhahmoihin.

43. Fantastic Four (2005)
Ihan hauska tulkinta Ihmenelosista, joka nojaa vähän turhan paljon camp-henkeen. Osa kohtauksista on suorastaan nolostuttavia, ja minä sentään luen alkuperäismateriaalia naama näkkärillä.

42. Spider-Man 3 (2007)
Spider-Man 3 on mielenkiintoinen elokuva, koska se sisältää oikeastaan aika mainioita elementtejä. Käsikirjoitus on kuitenkin ahdettu täyteen epäonnistuneita ideoita, kuten Uncle Benin murhaajan retconnaaminen, jota edes Sam Raimin legendaarisen persoonallinen ja hallitseva ohjaus ei onnistu pelastamaan. Kovasti internetissä dissattu emotanssikohtaus on mielestäni loistava.

41. Thor: The Dark World (2013)
MCU:n huonoin elokuva, jonka suurin ongelma on se, kuinka tylsä, mauton, väritön ja hajuton se on. Avengers: Endgamen myötä tästäkin tuli kokonaisuuden kannalta tärkeämpi kuin aiemmin, joten ehkä pitäisi tsiigata tämä uudelleen.

40. The Incredible Hulk (2008)
Aika lailla samat valittamisen aiheet kuin Thor 2:n kohdalla. Ei oikein tunnu missään. Tuntuu vähän siltä kuin MCU itse haluaisi välillä unohtaa elokuvan olemassaolon. Hulk toimii paremmin sivuhahmona kuin omassa elokuvassaan.

39. The Amazing Spider-Man (2012)
Turha reboot, joka ei tiedä mitä tekee. Peter Parker on smug cool kusipää, mitä ihmettä täällä oikein tapahtuu. Pääosakaksikon kemia toimii, mutta lopulta tämä on aika ärsyttävä elokuva.

38. Fantastic Four (1994)
Virallisesti tätä ei koskaan ole julkaistu, mutta mitäpä kaikkea Internetin kätköistä ei löytyisi. Naurettavan alhaisella budjetilla toteutettu Fantastic Four on hämmentävää kyllä paras ja uskollisin elokuvatulkinta Ihmenelosista. Jälki on aika hurjaa, mutta persoonallisuutta ja sydäntä löytyy. Jopa suosikkihahmoni Doctor Doom on toteutettu tässä varsin onnistuneesti.

37. The Punisher (1989)
Dolph Lundgren näyttelee Marvel-maailman kovanaamaa, mutta elokuvasta ei muista mitään sen katsottuaan. Vaatisi lisää väkivaltaa tai edes jotain.

36. Ghost Rider (2007)
Nicolas Cage on Ghost Rider. Yllättävän hyviä ja ”siistejä” ideoita, suorastaan hämmennyin, miten viihdyin tämän parissa. Viimeiset 30 minuuttia ovat pelkkää haparointia, ja vihaan vihaan vihaan sitä, miten Blackheart on toteutettu tässä elokuvassa. Tavallaan traagista kuinka hölmöksi elokuva uskaltaa paikoin mennä, muttei kuitenkaan niin hölmöksi, että pääpahis oltaisiin tehty kunnolla.
 
35. Iron Man 2 (2010)
Jatko-osa, joka nojaa lähes täysin Robert Downey Jr:n ja Sam Rockwellin näyttelijänlahjoihin. Valitettavan kiirehditty ja johtoportaan kusema. Ei tosin ihan onneton.

34. The Wolverine (2013)
Ihan ok.

33. Thor (2011)
Thor on eeppisen näköinen, mutta lopulta persoonaton ja tylsä elokuva, joka ei osaa revitellä tarpeeksi.

32. Captain Marvel (2019)
Rakenteellisesti tässä on todella vakavia ongelmia. Samoin tuntuu siltä kuin tämä jättäisi paljon potentiaaliaan hyödyntämättä. Erityisesti Skrullien kykyjen tai 90-luvun ajanjakson pohjalta olisi voinut kehittää paljon enemmän. Päähahmo on kurja kusipää, eli ainakin lähdemateriaalille tämä on uskollinen.

31. Deadpool 2 (2018)
Deadpoolin jatko-osa kalpenee edeltäjänsä rinnalla monestakin syystä. Huumori ei toimi enää yhtä hyvin kuin aiemmin ja uutuudenviehätys on poissa. Väliin tungettu pakotettu draama tuntuu muun kokonaisuuden kannalta todella rikkinäiseltä. Post credits on legendaarisen hyvä.

30. Punisher: War Zone (2008)
Pienen budjetin Punisher-tulkinta taltioi kiitettävästi MAX-lähdemateriaalinsa hengen ja visuaalisuuden. Tästä on taide kaukana, mutta aivan pöyristyttävä väkivallan ja kiroilun määrä (siis ihan oikeasti tämä on rajua shittiä, lapset nukkumaan jne.)  pitivät itseni ehkä enemmän kiinnostuneena kuin lopulta saisi. Muutaman kerran sai nauraa ääneen sille, miten överiksi tässä mennään.

29. Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017)
It’s about family. GotG2 on elokuva kauniista asioista, mutta sen huumori ei suurimmilta osin toimi ja sitä venytetään ärsyttävyyksiin asti. En ehkä vain osannut samaistua tähän.

28. Doctor Strange (2016)
Visuaalisesti päräyttävä, mutta sisällöltään suurimmilta osin mitäänsanomaton fantasiapläjäys jättää toivomisen varaa jatko-osaa varten. Dormammu on kustu. Elokuvassa harmillisinta on se, kuinka se päättää yhden MCU:n hienoimmista ja tunteikkaimmista kohtauksista vitsiin. Tiedän, että tämä on yleistä Marvel-leffoissa, mutta tässä se harmitti erityisesti. Ei näin!

27. Ant-Man and the Wasp (2018)
Mainio seikkailuelokuva, joka ei yllä edeltäjänsä tasolle kekseliäisyyden ja huumorin osalta. Harmillisesti vähän väliinputoajan makua. Totuusseerumikohtaus oli tosin mielestäni koko MCU:n hauskimpia. Pidän yli kaiken Ant-Manin maailmasta, sen tiedehömpästä, hahmoista ja niiden supervoimista.

26. Blade (1998)
Edelleenkin varsin pätevä toimintapläjäys, jossa hyvä meininki on pääosassa. Introkohtaus on legendaarinen.

25. The Punisher (2004)
Ei ihan täysin vastaa sitä, mitä Punisher-aiheiselta elokuvalta odotan, sen tontin edellä mainittu War Zone hoitaa paremmin. Tonaalisesti elokuva heittelee ja käsikirjoitukseltaan se on vähän epätasainen. Silti tässä on paljon hyviä elementtejä, ja elokuva on noin yleisesti toteutettu kerrassaan mainiosti. Huomasin välittäväni myös hölmöistä sivuhahmoista ja yleisesti elokuvan menosta ja meiningistä. Näyttely on kauttaaltaan jees ja elokuvan keskiössä tapahtuvaa kostonkierteen suunnittelua ja toteuttamista on mielenkiintoista seurata.

24. Hulk (2003)
Ang Leen ohjaama Hulk on outo ja jännä elokuva. Varauduin tätä katsoessani pahimpaan ja yllättäen pidin tästä kovastikin. Toimintaa on lopulta hyvin vähän ja CGI tässä on aivan naurettavaa. Mutta kaikki muu on oikeastaan aika jees? Draama toimii. Hulk ei häpeile olevansa sarjakuvaan perustuva lapsellinen rompe, vaan suorastaan pröystäilee kekseliäillä ja hauskoilla editointiratkaisuillaan.

23. X-Men: First Class (2011)
First Class on lähdemateriaalinsa hengelle uskollisin X-Men-elokuva, mikä ei ole ehkä paljon sanottu, mutta sanoinpa kuitenkin. Hauska periodikuvaus, jossa on muutamia todella mainioita kohtauksia. Uusi cast ja uusi ohjaaja piristävät merkittävästi ns. ”uuden” X-Men-trilogian aloitusta.
 
22. Avengers: Age of Ultron (2015)
Pidän tästä enemmän kuin moni muu. Mielestäni Age of Ultron on lopulta todella viihdyttävä elokuva, jonka parasta antia on jälleen hahmojen välinen kemia ja läpänheitto. Välillä meno menee ehkä liiankin läpäksi, enkä tyksi siitä miten Ultron on toteutettu. Pidän kuitenkin kokonaisuudesta paljon.

21. X-Men (2000)
Ensimmäinen X-Men on yksi lapsuuteni lempielokuvia, joka viihdyttää edelleen, vaikkei se ole kaikkein lähdemateriaalilleen uskollisin tai kaikkein näteimmin vanhentunut elokuva. Nostalgian voimin tämä saa paljon anteeksi. Vihaan sitä kohtaa, jossa Kyklooppi kysyy, pitäisikö tiimin asujen olla keltaista spandexia. No vittu kyllä pitäisi!

20. X2 (2003)
X2:sta pidetään yleisesti kai parempana kuin ensimmäistä elokuvaa. Olen samaa mieltä, mutta elokuva on lopulta kuitenkin vain aika marginaalisesti parempi. Kaipaisi lisää väriä ja tiimihenkeä.

19. Avengers: Endgame (2019)
Avengers -sarjan uusin osa on loppujen lopuksi hyvin epätasainen kokemus. Se on täyttä fanipalvelua alusta loppuun, mutta ei lopulta ole niin tiivis ja eheä kuin edeltäjänsä. Huumori ei toiminut tässä juuri ollenkaan, mikä on käsittämätöntä ottaen huomioon, että Infinity War on yksi hauskimmista MCU-elokuvista, ja tässä on sama poppoo taustalla. Elokuva kestää kolme tuntia, joista ensimmäinen on mainio, toinen keskinkertainen ja kolmas elämän tarkoitus. Tuntuu sarjakuvalle.

18. Guardians of the Galaxy (2014)
Hauska avaruusräminä, jota en ole syystä tai toisesta jaksanut koskaan katsoa toista kertaa.

17.Deadpool (2016)
En olisi uskonut tämän elokuvan toteutuvan koskaan, mutta perhana sentään, sehän toteutui ja ylitti vielä kaikki odotukseni. Ensimmäinen katselukerta oli ainutlaatuisen hieno, en voinut uskoa silmiäni. Toisella kerralla menoon alkoi jo vähän kyllästyä. Yksi kaikkien aikojen suosikkikokemuksistani elokuvateatterissa.

16. Captain America: The First Avenger (2011)
Jos jossain MCU-elokuvassa on sydäntä, niin tässä. Captain America on rikollisen aliarvostettu elokuva, joka tarjoilee yllin kyllin voimakkaita hahmohetkiä ja todellista seikkailuhenkeä. Ohjaajan visio ja ote on selvästi läsnä, mitä arvostan yli kaiken. Tässä on monen monta MCU:lle ikonista hetkeä, kuten se missä Steve hyppää kranaatin päälle. Voi veljet. Loppupuolella elokuvan käsikirjoitus töksähtelee, eikä elokuva oikein tiedä miten laittaa kaikki pakettiin. Varsinainen loppu on kuitenkin pysäyttävä.

15. Iron Man 3 (2013)
Iron Man 3 on fantastinen.

14. Ant-Man (2015)
Pidän myös tästä aika reippaasti enemmän kuin moni muu. Todella hauska pienten panosten ryöstökeikka toimi täydellisesti Age of Ultronin ja Civil Warin väliin sujautettavaksi kevyeksi seikkailuksi. Ant-Manissä on todella paljon juttuja mistä pidän, mutta erityisesti elokuvan hahmokaarti on se mikä pitää tätä kasassa. Erityismaininta Michael Douglasille, joka on tapansa mukaan hiton kova. Mies tekee TÄYDELLISEN tulkinnan vanhemmasta Hank Pymistä. Evangeline Lilly on maailman kaunein nainen ja Paul Rudd jumalan lahja elokuvateollisuudelle. Elokuva on lopulta tarina siitä kuinka rikkinäiset ihmiset ja rikkinäiset perheet oppivat toimimaan yhdessä. Kaunista.

13. Blade II(2002)
Esimerkillinen ja todella näyttävä aivot narikkaan blästäys. Juoni ja hahmonkehitys on täysin toissijaista ja homman ytimessä onkin superviihdyttävä mättö, mäiske, pauke ja oikeasti aika toimiva äijähuumori. Kaksi tuntia menee kuin hujauksessa. Todella, todella viihdyttävä pätkä.

12. Spider-Man (2002)
X-Menin tavoin myös tämä on yksi lapsuuteni lempielokuvista. Sillä erolla, että tämä on aika paljon paremmin vanhentunut. Upeita elokuvateknisiä oivalluksia ja ohjaajalleen uskollista hassuttelua riittää, mutta kaiken keskiössä on silti ihastuttava tarina ja samaistuttavat henkilöhahmot.

11. Avengers: Infinity War (2018)
Äärimmäisen viihdyttävä blästäyselokuva, joka paahtaa eteenpäin sellaisella tarmolla, että 2,5h menee ohi hujauksessa. Yllättävä ja koskettava käsikirjoitus tasapainoilee niin monen hahmon ja juonenkaaren kanssa, että kaiken onnistuneesti pitäminen kasassa on pienoinen ihme.

10. Logan (2017)
Lähes, LÄHES itkin tätä katsoessa.

9. Captain America: Winter Soldier (2014)
Winter Soldier on monen mielestä MCU:n paras elokuva. En nosta sitä itse sille tasolle, mutta ymmärrän oikein hyvin miksi monet pitävät tätä niin kovatasoisena pätkänä. Winter Soldier tekee Kapteeni Amerikasta coolin. Taistelukoreografiat ovat MCU:n kärkeä. Vakoilusta ja valvonnasta kertova yllätyksiä täynnä oleva tarina saa kädet hikoilemaan.

8. X-Men: Days of Future Past (2014)
Avainsana Days of Future Pastin kohdalla on nostalgia. Tyypille, jonka lapsuuden katsotuimpia elokuvia oli ensimmäinen X-Men, tämän elokuvan loppu menee tunteisiin - hyvällä tavalla.

7. Black Panther (2018)
Hieno, HIENO elokuva, joka ainakin teoriassa haluaa kertoa monimutkaisista ja ihmisen mieltä askarruttavista asioista. Mielenkiintoisia teemoja, aivan fantastinen lavastus, puvustus sekä upeat näyttelysuoritukset nostavat kokonaisuuden MCU:n parhaimpien joukkoon. Mahtuupa mukaan vielä keskisormi Trumpille, mitä muuta voi elokuvalta toivoa. En malta odottaa, mitä jatko-osa tuo tullessaan.

6. Spider-Man: Homecoming (2017)
Elokuva, jota kohtaan olin aluksi hieman pessimistinen. Mutta aika turhaan, tämä on todella hyvä. Itse asiassa tuntuu siltä kuin tämä vain paranisi jokaisella katselukerralla. Vertaus aikaisempiin Hämis-elokuviin on toki väistämätöntä, ja Sam Raimin virtuoosimaisen ohjauksen rinnalla tämä on aika tavanomainen. Mutta mikäpä elokuva ei olisi. Tärkeintä on se, että hahmot ja tarina toimii, ja ne vain toimii voi veljet. Vulture on MCU:n parhaita pahiksia, mitä täällä oikein tapahtuu..!?

5. Iron Man (2008)
Muistan kun olin menossa katsomaan jotain tusinaleffaa n. 10 vuotta sitten ja ensimmäisen Iron Manin traileri näytettiin ennen elokuvan alkua. Sanoin vieruskaverilleni, että miksi ihmeessä ne kuvittelevat, että Iron Manistä kannattaisi tehdä elokuva. Voi veljet kun olin väärässä.

Ensimmäinen MCU-elokuva on vieläkin yksi sarjansa parhaista. Todellinen ihme, että näinkin viihdyttävä ja mielekäs elokuva oltiin saatu kasaan keskeneräisestä käsikirjoituksesta huolimatta. Robert Downey Jr on elementissään, ja tekee Tony Starkista yhden viime vuosikymmenen tärkeimmistä populaarikulttuurin hahmoista. Tässä on monen monta huippuhetkeä. Erityisesti ensimmäinen lentokohtaus iskee jotenkin suoraan tunteisiin. Tässä minä katson lapsellista elokuvaa tyypistä, joka rakentaa robottipuvun ja silmät vain kostuvat siitä miten hienosti tämäkin on tehty. Eikä edes hävetä.

4. Thor: Ragnarok (2017)
Hiton hauska ja loputtomasti uudelleenkatsottava toimintakomediapläjäys loistaa huumorillaan, väreillään ja roolisuorituksillaan. Komedia on hysteeristä, mutta siltikin tässä on yllättävän diippejä juttuja kolonialismista sun muusta. Onnistui tekemään Thorista yhden MCU:n parhaista hahmoista, ellei jopa parhaan.

3. Captain America: Civil War (2016)
MCU:n jännittävin elokuva, jonka keskiössä on jälleen kerran hahmojen välinen vuorovaikutus. Tarinan konflikti saa alkunsa teoriassa aika simppelistä kinastelusta, mutta kasvaa elokuvan edetessä tunteiden sokaisemaan raakuuteen kahden ystävyksen välille. Ja sepäs onkin melkoista, oikein pahalta tuntuu. Fiksusti kirjoitettu elokuva sisältää hyviä yllätyksiä ja onnistuu vielä tuomaan Black Pantherin mukaan MCU:hun kokonaisen hahmoarkin kera, wautsi wau. Robert Downey Jr:n hienoin roolisuoritus MCU:ssa.

2. The Avengers (2012)
Henkilökohtaisesti itselleni se tärkein MCU-elokuva, jonka olen katsonut lukuisia kertoja. Tämä esitetään tosi usein telkkarissa, ja jos satun vain laittamaan kanavan oikeaan aikaan päälle, niin vaikea tätä on keskenkään jättää. Superviihdyttävä, lähdemateriaalilleen uskollinen ja sitä kunnioittava. Herättää sarjakuvat henkiin häpeilemättä ja konstailematta. Parasta tässä elokuvassa on hahmot, ja sen elokuva myös ymmärtää. Elokuvan lopun kohtaus jossa normaalit taduntallaajat kiittävät Kostajia heidän avustaan saa aina itseni tosi herkistyneeksi.

1. Spider-Man 2 (2004)

Spider-Man 2 on mieletön elokuva. Diippejä teemoja, paljon tunnetta, persoonallista otetta ja sitä kuuluisaa hyvää meininkiä on tarjolla yllin kyllin. Elokuva rakentaa ensimmäisen osan jutuista pidemmälle ja kertoo samaistuttavan tarinan epäonnisesta syyllisyyden ja vastuun vangitsemasta teinistä, joka haluaisi vain elää kuin muutkin. Vaikka meillä kellään tuskin on supervoimia, on Peter Parkerin elämän tasapainottelua mielenkiintoista ja samaistuttavaa seurata. Aloin aluksi luetella tähän lukuisia yksittäisiä elokuvan kohtauksia ja käsittelemään niiden hienoutta, mutta tajusin sen olevan lopulta aika turhaa. Koko elokuva on täyttä timanttia eikä se ole vanhentunut päivääkään.
28
Muu pelikeskustelu / Vs: Persona
« Uusin viesti kirjoittanut Tapza 22.05.19 - klo:10:59 »
Waifukseni päätyi Chie, enkä oikein osaa selittää miksi. Tavallaan hahmo oli vähän ärsyttävä, mutta toisaalta aloin pitää hänestä pelin edetessä ja jotain. Torjuin Yumin ja Yukikon, mutta onneksi meistä tuli silti parhaita ystäviä. Jäi kyllä vaivaamaan, miten vähän social linkejä sain lopulta maksimoitua, niin paljon hienoa animedraamaa jäi pelikokemukseni ulkopuolelle. Mutta sehän tarkoittaa, että pelin pariin voi joskus olla kiva palata.

En ole missään vaiheessa itse pelannut P3:a, mutta itse asiassa siskoni tarjoutui antamaan sen ja PS3:n lainaan, joten saatan uppoutua peliin hyvinkin pian. P5:n ajattelin pelata sen jälkeen. Melkein ostin sen viimeisimmissä alennusmyynneissä, mutta hillitsin itseni. En halua haalia nurkkiini tai virtuaaliseen kirjastooni enemmän pelejä kuin ehdin pelata.
29
Muu pelikeskustelu / Vs: Persona
« Uusin viesti kirjoittanut Coconuut 21.05.19 - klo:21:39 »
Hieno viesti! :) Ja kiva kuulla, että peli maistui kaikista vastoinkäymisistä huolimatta.

Olisi vielä hauska tietää, että kuka päätyi waifuksesi? Entäpä oletko suunnitellut P3:n jatkamista tai P5:n aloittamista?
30
Muu pelikeskustelu / Vs: Persona
« Uusin viesti kirjoittanut Tingle 21.05.19 - klo:14:20 »
Samaistuttava ja kattava katsaus suosikkipeliini. Persona 4 olisi ollut parempi pelata jo ennen lukioa :P
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10