Aku Ankka

 • 62 Vastauksia
 • 15134 Lukukerrat
*

guest7

Vs: Aku Ankka
« Vastaus #50 : 15.08.10 - klo:19:28 »
Kai Tzibo nyt tunnistaa vielä Vicarin ja Van Hornin?

Kellään ei varmaan ole mitään sitä vastaan, että jaan näistä viesteistä uuden ketjun...

*

Poissa Tingle

 • Paavo
  • Academic Nintendo Club RY
Vs: Aku Ankka
« Vastaus #51 : 15.08.10 - klo:19:39 »
Eihän vanha ketju ollut vielä edes arkistoissa. Huono mode kun ei muista ulkoa resetin jokaista aihetta  v_v

Ja jos jotain asiaakin tähän kirjoittaisin, antaisin Kari Korhoselle ja Floyd Goffredsonille palkintopallit pääkaksikosta seuraavaksi.
<Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
<Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
<Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
<JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
<henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
<Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI

*

Poissa Taivaantanssi

 • ♠ Patakuningatar ♠
Vs: Aku Ankka
« Vastaus #52 : 16.08.10 - klo:01:07 »
Mit. En miekään tienny Rosan eläkkeestä D:
Paras ankkapiirtäjä kautta aikain. Paras piirrosjälki ja parhaat tarinat; ne kokoelmakirjatkin taitaa miulta jostain löytyä, ainakin Roope Ankan Elämä ja teot ja sen kakkososa.

Van Horn on kyllä toinen loistokas piirtäjä, koska Hornin kirjoittamissa&piirtämissä sarjoissa saa usein repeillä vain jo yksin sille faktalle, että ei ole tiennyt enää viiteen sivuun missä helkkarissa mennään. :D

Vs: Aku Ankka
« Vastaus #53 : 16.08.10 - klo:20:32 »
Lötyyhän tuolta minunkin hyllystä pikaisen tarkistuksen perusteella 6 Rosan kirjaa. Kova äijä. Tykkään myös suuresti Barksista, Hornista ja Marco Rotasta, ja sitten taskarissa oli joku Flemming Andersen/Andersonmikälie, jonka pelkälle piirrostyylille sai revetä vähintään joka toisessa kuvassa.

En oo lukenu taskaria varmaan viiteen vuoteen ja akkarinkin tarinoista saa aina skipata ainakin sen yhden kun on välillä taso niin pohjamudissa. :/

Vs: Aku Ankka
« Vastaus #54 : 16.08.10 - klo:20:57 »
ja sitten taskarissa oli joku Flemming Andersen/Andersonmikälie, jonka pelkälle piirrostyylille sai revetä vähintään joka toisessa kuvassa.
Tosiaan, Flemming Andersen on nykyisistä ankkapiirtäjistä ehdoton suosikkini. Miehen pyöreästä, sulavasta ja ilmeikkäästä piirrostyylistä ei löydy oikeastaan mitään pahaa sanottavaa. Varsinkin Mark & Laura Shawn käsikirjoittamat, Andersenin piirtämät tarinat ovat Taskareiden parasta antia.

*

Poissa Samirai

 • JÄÄTELÖAUTOOOOO!!!11
Vs: Aku Ankka
« Vastaus #55 : 16.08.10 - klo:22:10 »
Andersen tosiaan on nykyään suurin valopilkku Aku Ankan piirtäjien joukossa. Omanlaisensa tyyli ja ilmeikkäät hahmot ovat mukavaa vaihtelua niihin sataan kertaan nähtyihin Vicar-Akuihin. Mitä muihin piirtäjiin tulee, niin sen huomaa että hyville piirtäjille annetaan hyviä tarinoita. Taskareissa usein ilmestyviä Fecchin tarinoita on ilo lueskella, sillä tietää että ne ovat yleensä sieltä paremmasta päästä, kun taas nevöhöörd italialaiset tekevät justiin perus Roope vs. Pennonen tai Hannulta Katos Onni -tarinoita. Sekin rasittaa, että italialaisilla on joku pakollinen tarve keksiä omia hahmojaan, joissa ei loppupeleissä ole yhtään syvyyttä. Kyllähän jokku Riitta Hanhet vielä kestää, mutta Kuunot, Popit ja Into Ankat on vain niin kertakäyttökamaa. Taikaviitta nyt ehdoton poikkeus, mutta Taikaviitankin tarinat kokeneet hiukan inflaatiota, vaikkakin tämä viime vuonna pyörinyt "Taikaviitan juuret" -tarinapaketti oli ihan jännä. Harmi että TK:t lopetettiin, sillä siinä oli varmaan parasta Disney sarjakuvaa mitä tiedän. Sci-fiksi vedettyä Taikaviittaa jossa oli mukana alieneita, aikamatkustajia ja talon kokoisia tietokoneita.

Mitä Don Rosaan ja Barksiin tulee, niin itse en ole osannut Barksia kunnioittaa oikein ikinä. Hyviä hahmojahan tuo on luonut, mutta piirtojälki on aika keskivertoa ja tarinat usein varsin katkeria. Rosahan on sitten ihan toinen juttu, tosin jos en oikeasti lukisi herran esittelytekstejä ja tajuaisi kuinka paljon mies näkee vaivaa tarinoihinsa, saattaisi mielipide olla vähemmän jumaloiva. Nyt kuitenkin omistan kaikki kovakantiset mitä Suomessa on julkaistu ja lehdet joissa Rosan tarinoita on ilmestynyt, lajittelen eroon normi-akkareista.

Ja sen muuten voisin vielä mainita, että vaikka moni täällä vannoo vanhojen hyvien päivien nimeen, niin oon huomannu että Taskarissa ilmestyneet Kuukauden Klassikot ovat melkein poikkeuksetta kuraa. Jos mukaan mahtuu vielä useampi 70-luvun sarja, niin kirjasen laatu laskee kuin lehmän häntä. Itse vaikkaan että sitä oli nuorempana vain sokeampi kierrätetyille ja ennalta-arvattaville tarinoille. Nykyään kun sitä tulee luettua hiukan kriittisemmin, varsinkin kun kaikkea pitää verrata Rosan jälkeen >_>

*

Poissa Tapza

 • Luuseri
Vs: Aku Ankka
« Vastaus #56 : 17.08.10 - klo:11:08 »
Barks on tehnyt aika paljon muutakin kuin vain "luonut hyviä hahmoja". Mitä piirrostyyliin tulee, on se ehkä yksinkertaista, mutta silti välittömästi tunnistettavaa ja miellyttää omaa silmääni enemmän kuin n. 90% muiden piirtäjien tuherruksista. Barks myös onnistui tekemään vauhdikkaita seikkailutarinoita ilman että ahtoi ruutuihinsa rivikaupalla kuin suoraan historiankirjoista napattua tekstiä niin kuin Rosa. Toki Barksin mittavalle uralle mahtuu myös monia heikompia tarinoita, mutta useat klassikot saavat unohtamaan ne aika helposti.

*

Poissa Tingle

 • Paavo
  • Academic Nintendo Club RY
Vs: Aku Ankka
« Vastaus #57 : 12.06.13 - klo:21:36 »
Kaikki julkaistut Aku Ankat digitaalisesti luettavaksi 10e kuussa, tilaajille 5e.

On kyllä aika näppärä diili. Tälläinen olisi ollut hienoa olla muksuna, kesäpäivät oltaisiin vietetty tabletin ruudussa kiinni.
<Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
<Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
<Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
<JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
<henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
<Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI

*

Poissa Tapza

 • Luuseri
Vs: Aku Ankka
« Vastaus #58 : 16.01.18 - klo:03:36 »
Olen lukenut viime aikoina Aku Ankka -tarinoita, koska olen lapsellinen ja jälkeenjäänyt apina. Perverssien mielihalujeni tyydyttämiseksi ostin muun muassa tällaisen kovakantisen kirjan, johon on koottu Carl Barksin tarinoita ja Don Rosan niihin tekemiä jatko-osia. Mainiota viihdettä. Ei ihme, että Barksin seikkailutarinat ovat aikoinaan inspiroineet muun muassa George Lucasia, sillä nämä ovat vauhdikkaita, kekseliäitä ja vaivattomasti eteenpäin soljuvia ja miellyttävät silmääkin, vaikka piirrosjälki saattaakin tuntua Rosan täyteenahdettuihin ruutuihin tottuneelle turhan pelkistetyltä.

Don Rosan tarinat ovat erilaisia, mutta viihdyttävälle seikkailukertomukselle asetettavat vaatimukset nekin täyttävät. On hellyttävää, miten tosissaan Rosa ottaa Barksin pilipaliuniversumin. Välillä tarinoiden vakava, oikeita historiallisia tapahtumia käsittelevä sisältö ja viittaukset Barksin tarinoiden lapsellisuuksiin eivät kuitenkaan oikein sovi yhteen. Vähän kuin yrittäisi nauttia Lucky Lukesta ja Sergio Leonen länkkäreistä samaan aikaan. Mutta kiva, jos pienet pojat, tytöt ja muut oppivat historiaa Aku Ankkaa lukemalla. :) Jos nykynuoriso ylipäätään lukee...

Joskus Rosan tarinoita kiinnostavampia ovat taiteilijan itsensä laatimat esipuheet, joissa tämä valottaa tarinoiden syntyhistoriaa. Jos Rosa joskus päättäisi kirjoittaa kirjan, jossa kertoisi kokemuksistaan Ankkapiirtäjänä, lukisin sen mielelläni.

Hyviä tuoreessa muistissa olevia Barks-tarinoita:

Kultainen Kypärä: Aku ja pojot lähtevät etsimään kultaista viikinkipäähinettä, joka antaa löytäjälleen omistusoikeuden koko Pohjois-Amerikan maanosaan. Metkan seikkailun lomassa revitään huumoria muun muassa ihmisten vallanhimosta ja vastenmielisimmistä ammatinharjoittajista toimittajien jälkeen eli juristeista. Tosi hyvä klassikkosarjis, jossa huumori, vauhti, vaaralliset tilanteet ja seksuaalinen jännite ovat loistavassa tasapainossa.

Takaisin Klondikeen: Roopen Alzheimer on edennyt niin pitkälle, ettei hän muista mitään ellei ota säännöllisesti pillereitä. Muistinsa selkeydyttyä hän päättää lähteä Klondikeen hakemaan vanhaa, jo unohtamaansa kulta-aarretta, mutta kaikki ei menekään aivan suunnitelmien mukaan! Leppoisa hassutteluseikkailu, jossa kuitenkin myös valotetaan kivalla tavalla Roopen taustoja ja tehdään hänestä varsin mukava ja inhimillinen hahmo.

Ovela Roope-setä: Karhukopla yrittää ryöstää Roope Ankan rahasäiliön. :D Tämä lienee ensimmäisiä sarjakuvia, joissa tätä juonta on käytetty, mutta voi vittu silti. Vaan kyllä hymy hyytyy, kun tarina on oikein viihdyttävä ja mukana on myös kivoja hahmohetkiä. Viimeinen sivu on tosi hyvää klassikkokamaa. Väittäisin sen olevan myös yksi Rosan ankkatuotantoa merkittävimmin määrittävistä tekijöistä.

Hyviä tuoreessa muistissa olevia Rosa-tarinoita:

Kadonneen kirjaston vartijat: Mukava sarjakuva, jossa metsästetään antikiin ajan merkittävintä tietopankkia. Sarjiksessa taustoitetaan myös Sudenpentuja ja näiden käsikirjaa ihan nokkelalla tavalla. Tämä on hyvä esimerkki siitä, kuinka Rosa rakentaa historiallisten faktojen avulla kiinnostavan tarinan, mutta tulee samalla vesittäneeksi hyviä vitsejä. Seikkailu on kuitenkin vallan viihdyttävä, ja sen mukana kulkee vahva kirjallisuutta ylistävä sanoma, joten pakko olla tyytyväinen.

Unohda koko juttu: Rosa on parhaiten tunnettu pitkistä seikkailusarjiksista, ja niiden tekemisessä hän olikin myös mulle ihan sikana tosi hyvä, mutta tällä lyhyellä huumoripätkällä on jo useita vuosia ollut erityinen paikka sydämessäni siksi, että se on yksi harvoista saria kuvista joita lukiessani muistan nauraneeni ääneen. Milla Magia on hankkinut taikasauvan, jolla saa Akun ja Råben unohtamaan miten jokapäiväisiä asioita käytetään ja siitäkös se soppa vasta syntyykin! Sarjiksen sisäinen logiikka ei kyllä ole ihan aukoton, mutta mitäpä pienistä.

Windigojen mailla: Jatko-osa Barksin vekkulille intiaanitarinalle, jossa korostettiin luonnon tärkeyttä ja pilkattiin vastenmielisiä saastekaupunkeja. Tässä jatkiksessa teemoja kehitetään luontevasti eteenpäin, ja seikkailu on paljon suuremman tuntuinen kuin edeltäjänsä. Rosa sanoo esipuheessaan, että "luulenpa Barksin tarinankin olevan jatko-osastaan ylpeä", ja itse sanon, että hän ei liene väärässä.

Olisipa seuraavassa Kingdom Heartsissa Simpsonit-maailman, Indiana Jones -maailman, Star Wars -maailman, Iron Man -maailman ja Walt Disneyn rasismisyytökset -maailman lisäksi myös Ankkalinna-maailma.

*

Poissa Tingle

 • Paavo
  • Academic Nintendo Club RY
Vs: Aku Ankka
« Vastaus #59 : 16.01.18 - klo:14:17 »
Kulmikkaat Munat on oma suosikkini. Eeppinen seikkailu täynnä nokkelia käänteitä ja arkipäiväistä kohellusta, kun kulmikkaat munat menevät pannulla kikkelis kokkelis.
<Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
<Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
<Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
<JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
<henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
<Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI

*

Poissa Tapza

 • Luuseri
Vs: Aku Ankka
« Vastaus #60 : 16.01.18 - klo:15:16 »
Tuo on kyllä tosi hyvä myös. Internetin mukaan Barks on itsekin sanonut sen olevan parhaita sarjiksiaan.

*

Poissa Tingle

 • Paavo
  • Academic Nintendo Club RY
Vs: Aku Ankka
« Vastaus #61 : 17.01.18 - klo:18:23 »
Luin muuten Kulmikkaat Munat kokoelmateoksessa Aku Ankan Juhlasarjat 10, jonka voitin Aku Ankan nettisivuilla pidetystä tietovisasta. Visailujen aiheina olivat vanhat Barksin sarjat sekä uusimpien Aku Ankka -lehtien tarinat.

Rosalta suosikkini on varmaan Roope Ankan Elämä ja Teot kaikessa eeppisyydessään. Suosikkikohtaukseni oli, kun kaiken saavuttanut Roope häätää sukunsa rahasäiliöstään. Kummisetämäinen kohtaus iski suoraan TUNTEISIIN, etenkin kun jopa pikku Aku sai selkäänsä :'( . Ironisesti Rosan huonoin sarjis onkin Kirje Kotoa, jonka miljoonat viittaukset vanhoihin ankkaseikkailuihin tekivät tarinasta vain pitkäpiimäisen ja epäloogisen. Huumorisarjat olivat myös mieleeni, kuten Tapzan mainitsema Unohda Koko Juttu ja Paino-ongelmia. Sitten oli myös se sarjis, jossa aika pysähtyi taikakellon ulottumattomissa. Näsäviisana paskiaisena tulin ihmetelleeksi, eikö pysähtyneiden ilmahiukkasten tulisi estää sarjakuvasankareita liikkumasta.

Floyd Gofredson, Al Taliaferro, Kari Korhonen ja Romano Scarpa olivat myös kaikki pääsääntöisesti kuumaa kamaa, eikä keskiviikko tuntunut oikealta ilman Vicarin piirtämää johtosarjaa!
<Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
<Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
<Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
<JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
<henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
<Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI

*

Poissa Tapza

 • Luuseri
Vs: Aku Ankka
« Vastaus #62 : 17.01.18 - klo:20:31 »
Muistelisin tykänneeni Kirje Kotoa:sta nuorempana, kun sen Aku Ankka -lehden sivuilta luin, mutta nyt kun tsekkasin sen uudestaan, huomasin sen tosiaan olevan tarpeettoman raskas Ankkatarinaksi ja hetkittäin jopa tylsä. Esipuheessa Rosa itsekin sanoo, että toiminta ja huumori jäivät ehkä liian pieneen rooliin, kun mukaan piti saada aivan pöyristyttävä määrä historiallista faktaa ja viittauksia niin Barksin kuin Rosan omaankin tuotantoon (kyseessä kun on jatko-osa sekä Rosan Temppeliherrojen kätketylle kruunulle ja Roope Ankan elämälle ja teoille että Barksin Vanhan linnan salaisuudelle). Vaikka Rosan tarinoiden historialliset viittaukset ja monimutkaiset juonet ovatkin kiinnostavia, on jotain pielessä, kun Ankkatarina alkaa kolmen sivun mittaisella alustuksella, jossa kerrataan pitkäpiimäisesti historiaa ja aiempien seikkailujen tapahtumia. Tuntuu siltä, kuin tarina haluaisi olla päätöskappale koko Rosan ankkatuotannolle, mutta siinä sivussa se unohtaa olla viihdyttävä itsenäinen seikkailu.

Vicarin piirtämiä johtosarjoja minäkin muistelen lämmöllä. Ja jossain vaiheessa lehden toimitus keksi pistää aina vuoden ensimmäiseen numeroon pitkän Barks-seikkailun. Voi siskonpojat kun olikin mukavaa. :)