Freeware- ja Flash-pelit

 • 105 Vastauksia
 • 38517 Lukukerrat
Freeware- ja Flash-pelit
« : 01.03.08 - klo:00:16 »
OSA 2 linkissä

Tzibo tulee ja spämmää resetinkin. Valitsen tuolta NoFiin kokoamasta listastani omasta mielestäni ne parhaat ja ihmiset, teidän tehtävä on tämä:

1. Valittaa että jokin peli joka oli NoFin listassa, pitäisi olla täälläkin teidän mielestänne. (Koska kokoan vain ne omasta mielestäni parhaat. : D)

2. Valittaa mahdollisista virheistä linkeissä et cetera... (typot yms. kuuluvat myös tähän kohtaan : D)

3. Ehdottaa uusia pelejä/sivustoja listaan.

4. Keskustella asiallisesti freeware-peleistä. Painotan sanaa ASIALLISESTI.

Got it? (Retorinen kysymys. -.-;)

HUOM! Tästä lähtien kun ehdotatte pelejä listaan niin voisitteko ystävällisesti pistää selostuksen niistä tähän malliin:


[url*=http://*pelin osoite*]*pelin nimi*[/url]

*Seloste pelistä*Tähdet pois tuosta sitten selostevaiheessa, lisäsin ne vaan helpottamaan työtänne.Linkkejä:

Lista freeware-peleistä
Lista kaupallisista peleistä, jotka tekijä itse on julkaissut myöhemmin ilmaiseksi
Jonneweb
Abandonia, Abandonware-pelejä.
Gamehippo.com -  Tuhatkunta peliä ladattavana ja kaikki freewarea. .


Ja Flash-peli-sivustoja:

-Addicting Games
-Hallpass
-Armorgames
Arcade.fi

Vaikka peli olisi Wikipedian listassa, listaan tähän eri käyttäjien lempipelejä, niitäkin jotka listassa ovat.


Freeware-pelit:

RayHound

"Tässä Hikoza Ohkubon tekemässä pelissä on erittäin mielenkiintoinen tapa pelata, shmup-peliksi. Pelissä ei kirjaimellisesti ammuta vihollisia, vaan heidän panokset ohjataan takaisin heihin. Yllättävän toimiva ratkaisu, koettakaa vain!"

rRootage

Hektinen + abstrakti + shmup = rRootage

Tuo laskutoimitus on jo tarpeeksi paljon tälle mahtipelille!

Every Extend

Mahtava peli, josta on tehty versio myös PSP:lle, Every Extend Extra. Tämäkään ei ole ihan normishmuppi, tässä kun ei voi ampua, vaan oma alus pitää räjäyttää ja yrittää, että sirpaleet saisivat mahdollisimman paljon vihollisia tuhottua. Kokeilemisen arvoinen, todellakin.

WxSand

Tämä on addiktoiva peli. Tässä aineet vuorovaikuttavat toisiinsa ja näin saavat aikaan erilaisia reaktioita, esimerkiksi tuli lämmittää vettä ja vesi muuttuu höyryksi. Eikä asiaa yhtään huononna se, että etsivä löytää netistä todella monia modeja ja tässä uusimmassa versiossa on modinhaku internetistä jo valmiiksi.

Cho Ren Sha 68K

Jälleen kerran, yksi "Bullet Hell" -shmuppi, ja laadukas sellainen.

Armagetron Advanced

Hauska Tron-klooni, tässä mukana myös nettipelimahdollisuus.

Little Fighter 2

Tappelupeli animehenkisillä pikku-ukoilla, nettipeli ja saman koneen moninpeli mukana. Taattua hupia, ainakin kaverien kesken.

Pogosticker

Suomalaisten tekemä hyppykeppi-peli, hauskaa! Kannattaa koittaa.

Cloud

Erittäin mielenkiintoinen ja rauhallinen (rakastan tämän pelin tunnelmaa <3) 3d-peli, jota on syytä kokeilla. Pelissä kerätään itselleen pilviä lentämällä ja niillä esimerkiksi piirretään taivaalle tikkari.

Plasma Pong

Psykedeelistä Pongia veden alla...tai no, onkohan se edes vettä...noh, jonkinlaista nestettä kuitenkin. Erittäin innovatiivinen Pong-variaatio, jota voi pelata myös kaksinpelinä samalla koneella.

Nikujin

Todella hauska peli, jossa on omalaatuiset kontrollit. Ninja-aiheinen siis, tuolta sivulta löydätte ENGLANNIKSI kontrollit sekä itse pelin. Pelin valikko on japaniksi, mutta siitä eteenpäin ei tekstiä olekaan. Tiedosto taitaa olla .lzh, ainakin PowerArchiver pystyy sen avaamaan. HUOM. peli sisältää väkivaltaa ninjojen kuolinanimaatioissa sekä miekkailuissa. Ei kuitenkaan mitään überraakuutta. PS. Jos hermostuu helposti, on peli suurinpiirtein no-no. Mutta kokeilla kannattaa, ei sitä koskaan tiedä. ;)

Frets on Fire

Suomalainen Guitar Hero-klooni tietokoneelle. Kyseessä siis rytmipeli, joka tuskin kaipaa esittelyä. Näppäimistöllä tosin, vaikka ilmeisesti GH-ohjaimetkin saa toimimaan tässä. : P

Wolfenstein: Enemy Territory

"Ensimmäinen Wolfenstein-peli aloitti koko FPS-genren. Tässä on nyt luvassa samaa kamaa vähän uuden sukupolven standardien mukaan tehtynä. Eli kyseessä on puhtaan epärealistinen, tehtäväpohjainen, toiseen maailmansotaan perustuva tiimitoimintaan painottuva räiskintä. Periaatteessa kuin Counter-Strike, mutta parempi. Suosittelen lämpimästi. Lisätietoa saa vaikka Wikipediasta."

Knytt + Knytt Stories-jatko-osa.

"Oletko kyllästynyt Marioihin? Haluatko ison maailman vapaasti tutkittavaksi?  on oikea vaihtoehto!
Mukava maailmantutkiskelupeli. Ongelmat ovat lähinnä tyyliin "mitä kautta pääset tuon esineen luo", mutta mukava piriste tasohyppelyitä täynnä olevassa maailmassa."

Anarchy Online

"Kyseessä on Funcomin Sci-fi MMORPG. Pelin perusversion saa ilmaiseksi käyttöön, mutta jos haluat peliin jo kolme ilmestynyttä lisäosaa, tulevat mukaan kuukausimaksut :-\. Itse olen perusversion parissa viihtynyt melkoisen pitkän aikaa, vaikka olenkin jo puolisen vuotta sitten pelin pelaamisen lopettanut. Ihme kyllä, ettei kukaan muu ole vielä tätä maininnut."

Cave Story / Doukutsu Monogatari

"Kyseessä on yksi kuuluimmista freewarepeleistä ikinä. Peli on retrohenkinen, ja muistuttaa omien kokemuksieni mukaan Megamania, Metroideja + muita klassikoita.
Doukutsu on sopivan pitkä ja kertoo hyvän, paikoittainkin synkän tarinan, mutta se on myös erittäin uudelleenpelattava. Itse olen läpäissyt pelin n.20 kertaa.
Pelin voit ladata tästä. Se on japaniksi, mutta tuolla ylemmässä linkissä on englanninkielinen päivitys."

TrackMania Nations

"Tästä hyvä stunttikaahailu peli PuuCeelle. Hyvä peli. Oppimiskynnys on alhainen, tarvitaan vain kaasu, jarru ja kääntymiseen tarvittavat napit sekä resetti. Pelaaminen on hauskaa ja addiktiivista, joskus myös turhauttavaa, jos joku kenttä tuntuu ylitsepääsemättömältä. Pelin yksinpeli kentät kuitenkin alkavat todella naurettavan helpoista ja monimutkaistuvat siitä sitten verkkaiseen tahtiin. Nettipelissä peli sitten pääsee oikeuksiinsa. Grafiikat ovat ihan hienot, mutta vanhemmallekin koneelle saa asetukset säädettyä. Pelillä on kokoa vain noin 260Mt, eli eipä vie tilaakaan paljon. Influenssa suosittelee liioiteltujen ja ei niin realististen kaahailujen ystäville!

TMX - lataa ratoja. Trackmania Nations > Game Data > Tracks > Challenges. Sinne pistät lataamasi radat."

Liero Xtreme

"Wormssin tapainen peli mutta, liikutaan samanaikaisesti.Löytyy kenttäeditori."

Eli räiskintää madoilla, tarpeen tullen voit ottaa pelihahmoksesi vaikka Marion, kunhan eka lataat sen netistä. Aseita, maita, charactereja ja kaikkea muuta löytyy netistä (Esim. tuolta sivulta) vaikka millä mitalla.

Ultrastar Deluxe

"Ilmainen opensource-versio Singstarista. Kannattaa ehdottomasti kokeilla, sillä biisi valikoimaa löytyy vähän joka makuun. Biisejä saadaan lisää 1) lataamalla paketti (joka sisältää tekstitiedoston ja musan) 2) lataamalla tekstitiedoston (ja ottamalla omalta koneelta mp3-tiedoston) tai tekemällä itse. Pelin ulkoasua ja biisejänkin voi vapaasti muokata oman maun mukaan.
(Myönnän, että itse innostuin tästä enemmän, kun Singstareista juuri tuon musa valikoiman takia)"

Warsow

Juu eli tämä on freeware-FPS-peli, jossa on (IMO) todella tyylikkäät grafiikat. Pelimekaniikkaa on aika Quakemainen mutta kyllä tässä se oma touchi on ja suosittelen kokeilemaan. Tässä on esimerkiksi wall-jump joka vörkkii aika hyvin.

Synaesthete

Rytmipeli, toimintapeli, fantastinen tunnelma ja psykedeliaa. Tausta on jumputia - mutta mitä väliä sillä on? Se sopii peliin aivan loistavasti. En osaa pelin ideaa selittää mutta eiköhän sen videoista ymmärrä.

Guxt

"Pixelin (Cave Storyn luojan) Tekemä shump, ulkoasultaan ja pelattavuudeltaan simppeli. Viihdyttävä peli, tietenkin. Lyhyt mutta uudelleenpelattava. Sisältää paljon salaisuuksia (Melkeen vuoden olen pelannut ja taas löysin uutta). Oma ennätys 17940, egoego." (<-eebrozgi)

Battle For Wesnoth

"Battle for Wesnoth on Macillä ja PC:llä pelattava taktiikkapeli, jossa on myös nettipeli. Jotkut kentät saattavat olla pitkiä, mutta kaverin kanssa pelaaminen on ihan hauskaa. Omaperäinen hahmojen kehitys on myös hieno asia."

Angry Video Game Nerd's Angry Video Game

"AVGN:n oma peli. Pelissä on hauskoja tahallisia bugeja, jotka liittyvät AVGN:n arvostelemiin pelehin."

Areena 5

Mielenkiintoinen joskinko haastava gladiaattori-managerointi-peli.

Dink Smallwood


"Todella hyvä RPG-tyylinen seikkailu josta löytyy melkeempä kaikkea; taikaa, käsikähmätaisteluita, lohikäärmeitä ja kääpiöitä."
"Älä unohda sikoja ja lentäviä räiskäle-vihollisia!"


Galshell

"Varsin perinteikkäästi pelittävä freeware-shmup, jonka ehdoton valttikortti on kaikin puolin häiriintynyt kuvasuunnittelu: Hyönteisiä, sisäelimiä, pilkottuja ihmisruumiita ja verellä mässäileviä räjähdysefektejä (OLKAA VAROVAISIA)yhdistellään surutta ja lopputulos on melkoista katseltavaa. Ennen pelin pelaamista kannattaa hetki muistella mitä tuli syötyä aamiaiseksi.

Alla esimerkki pelin "omaperäisestä" artworkista:"
(click to show/hide)

Sumotori Dreams

"Erittäin hauska sumopainipeli, jossa painitaan kännisillä laatikkoukoilla. Pelissä on tietenkin kaksinpeli."

Blib & Blob

"Se, joka väittää smurffien olevan söpöjä ja harmittomia, on kovasti väärässä. Halinallein rakastajat eivät tiedä, että todellisuudessa pehmoiset ystävämme ovat eliittisalamurhaajia. Ja Mario, tuo kaikkien naruista vetelevä arkkikonna, suunnittelee maailmanvalloitusta hyvän PR-kampanjan kulissien takana. Blip ja Blop tietävät totuuden, eivätkä aio seistä toimettomina, kun paha levittää lonkeroitaan."

Kaksiulotteinen ja karu, mutta myös varsin graafinen B&P on puhdasveristä räiskintää alusta loppuun. Pelissä ammutaan kaikki vastaantuleva veriseksi muhjuksi, kaapataan talteen parempia aseita ja pärryytellään pomotkin hengiltä. Itsetarkoituksellisesti ylilyövä toteutus tekee pelistä hauskan tuttavuuden, vaikka sisältöä ei juuri löydykään.

Syobon Action

Yksi maailman *sensuuri iski* pelejä jossa ohjataan jotain kissan näköistä hahmoa Super Mario Bros -kentissä, jonne on lisätty kaikenlaisia *sensuuri iski taas* esteitä.

I Wanna Be The Guy

Toinen *sensuuria* vaikea peli, jossa seikkallaan niin Mario, Kirby, Megaman ja muissa tutuissa kentissä.
Mukana myös Dr. Wily's Stage 1-2, Megaman 2 (Okkusenman!) musiikki.

Abstractica 2

Vähän Flash-peli Impossible Quizin tapainen, ei vain ole aikarajaa + on 3 skippiä ja 15 tippiä. Kysymykset ovat vaikeita suurimmilta osin, mutta joskus vastaus on keksitty todella nerokkaasti (= se on helppo, muttei sitä tajua) ja sitä oikein hämmästyy kun sen näkee. Näin sivuhuomautuksena, suomalainen väkerrys.

Chalk

Chalk on jonkin verran shmup, jonkin verran piirrustuspeli. Se yhdistää itseasiassa molempia...vaikea selittää, kokeilkaa. Ihan hauska, itse en vain kauempaa jaksanut...voi johtua myös siitä että olen huono.

Eternal Daughter

Tasohyppelypeli aika mukavilla grafiikoilla, epälineaarisella maailmalla jota voi tutkiskella...peli on myös kohtuullisen vaikea, muttei negatiivisesti - kontrollit toimii, kuolemat ovat omaa syytäsi. Tuossa 1upin artikkelissa sanotaan myös, että jos piti Super Metroidista, pitää myös tästä koska tämä on Metroidvaniamainen peli.  Suosittelen itsekin koittamaan.

Mondo Medicals & Mondo Agency

Okei, Mondo Medicals ja Mondo Agency. En ole pelannut Agencya mutta samaa meininkiä se varmaan on...eli epäloogista, harmaata ja yksinkertaisesti vain omituista. Pelissä ei tarvitse muuta kuin Z:n ja nuolet, mutta silti se osaa olla vain niin omituinen. Suosittelen koittamaan, erittäin kummallista meininkiä.

Ninjah

Okei, Lierostakin tuttu "ninja rope", eri värejä ja slow-motion...mitä siitä tulee? Siitä tulee Ninjah. Ninjahin idea on siis mennä maaliin, joissakin maissa pitää kerätä myös "kolikkoja"...mutta, se ei ole niin helppoa. Hahmo on aina eri värinen. Jos olet sininen, et saa koskea muun värisiin kohtiin, esimerkiksi keltaiseen lattiaan. Sinun pitää käyttää ninjaköyttä päästäksesi alueelle josta muutut keltaiseksi, jotta taasen pääset kävelemään keltaisella. Kuulostiko sekaiselta? Sori. Pelissä on kyllä sisällä tuto ja siitä tajuaa kaiken.

Polychromatic Funk Monkey

Tässä pelissä seikkaillaan omituisella palikalla, "monkeyllä" = "apinalla", joka tosin ei muistuta apinaa lainkaan. Tavoitteena on kerätä kaikki Telefunkit alueelta (=teleportteja) mutta esteitä tulee. Ne voit taasen ohittaa ottamalla maasta palikan ja siirtää sen vaikkapa korkean esteen eteen niin että pääset sen yli. Jos haluat tehdä palikoista portaat ilmaan, se on mahdollista - palikka ei tarvitse perustaa ennen kuin voit laittaa sen ilmaan, se voi "vaan leijua" siinä. Peli on erittäin hieno, mielestäni, suosittelen tätäkin.

ROM CHECK FAIL

...kun emulaattori menee rikki...en selitä, koittakaa.

Trilby: The Art Of Theft

Yahtzee Croshawin (*köhZeropunctuationköh*) tekemä varaspeli, kaksiulotteinen. Sellainen millainen mielestäni kaksiulotteisten varaspelien pitäisikin olla - aivan mahtava. Suoritat rötöksiä -> saat rahaa etc. -> saat uusia "skillejä". Aika loistava! : )

Tetroid

Kerron teille nytten eräästä mahtavasta Tetris-kloonista, Tetroidista. Peli itsessään ei vie paljoa tilaa, mutta kun mukana on mahtavaa elektronista musaa (ambienttia ja sen semmosta) niin kokoa tulee noinabout sata megaa. Yksi parhaimmista ellei paras ilmainen Tetris-klooni.

Betrayal at Krondor

"Hyvä, vanha roolipelintapainen seikkailu, joka on edelleen yksi itse pelaamistani peleistä vaikeimpia. Varmaankin aikansa paras pc-peli, sillä tästä riittää iloa pitkäksi aikaa.
Juonta myöskään ei puutu, sillä kyseisessä pelissä on yli kymmen "lukua" (peli on esitetty kuin kirja), joissa jokaisessa ainakin yksi pelattavista hahmoista vaihtuu toiseen.

Huom! Peli ei VÄLTTÄMÄTTÄ toimi uusilla koneilla täysin moitteettomasti, joten olisi hyvä olla DOS-Box jos haluaa kokeilla tätä."
Flash-pelit:

N --> Huom. peli sisältää hieman väkivaltaa ninjan kuolinanimaatioissa.

"N on puzzle-tasohyppely, joka hyödyntää fysiikan mallinnusta. Pelaaja ohjaa pientä ninjaa mitä erilaisempien tasojen halki väistelellen vihollisia ja esteitä. Pelin kontrollit oppii hetkessä, mutta kuten sanottua, täydellisen hallinnan saamiseen menee aikaa. Ensimmäisten episodien aikana peliin pääseekin mukavasti sisälle, kun kentät ovat vielä suhteellisen helppoja.

Pelin grafiikka on varsin pelkistettyä ja sopiikin mielestäni hyvin pelin tyyliin. Äänimaailma ei ole kovin erikoinen, mutta hoitaa kuitenkin hommansa. Vaikeustaso on varsinkin myöhemmissä episodeissa useimmille riittävä, ja pelin mukana tulee useita kenttiä joiden avulla sormet menevät vielä solmuun. Omien kenttien tekeminenkin onnistuu, mutta laiskoille ihmisille löytyy netistä paljon ilmaisia lisäkenttiä, joista osan saa pelin mukana suoraan. N:ssä on mahdollista lähettää parhaimmat nopeus-ennätykset kentistä ja episodeista nettiin. Pelaajien parhaimmat tulokset näkyvät pelin highscore-taulukossa ja nämä suoritukset ovat myös muiden katsottavissa (ja kauhisteltavissa).

Tasohyppelypelien fanit, joiden hermot eivät petä muutamien (ok, useiden kymmenien) kuolemien jälkeen, suosittelen testaamaan."

Motherload

"Motherloadin kanssa vierähtää tovi jos toinenkin. ^^"Noniin. Eli kaikki nuo selostukset jotka eivät ole lainausmerkkien sisällä ovat minun kirjoittamiani. Kiitos NoF/Resetti-väki noista muista selostuksista. Ja FYI, itse olen Winukkamies joten 100% varmasti nuo toimivat Winukoilla, mutta moni toimii myös muilla käyttöjärjestelmillä. Tosin Flash-pelit nyt toimii millä tahansa selaimella missä on Flash-tuki. : D

Örrh, puuttuuko jotakin?

...tottakai. Aina puuttuu jotakin. No mutta, ryhtykääs hommiin. Tai pelatkaa noita pelejä. : D
« Viimeksi muokattu: 06.12.12 - klo:03:56 kirjoittanut Tube »
"I'll go walking in circles while doubting the very ground beneath me"

*

Poissa eebrozgi

 • spoiler: eero
Vs: Freeware- ja Flash-pelit
« Vastaus #1 : 01.03.08 - klo:01:42 »
Guxt

Pixelin (Cave Storyn luojan) Tekemä shump, ulkoasultaan ja pelattavuudeltaan simppeli. Viihdyttävä peli, tietenkin. Lyhyt mutta uudelleenpelattava. Sisältää paljon salaisuuksia (Melkeen vuoden olen pelannut ja taas löysin uutta). Oma ennätys 17940, egoego.


Ja tuota Warsowia suosittelen.
« Viimeksi muokattu: 01.03.08 - klo:01:43 kirjoittanut eebrozgi »
KEEP YOUR COOL!

Vs: Freeware- ja Flash-pelit
« Vastaus #2 : 01.03.08 - klo:09:25 »

Warsow

Pelimekaniikkaa on aika Quakemainen mutta kyllä tässä se oma touchi on ja suosittelen kokeilemaan.


Joo, siis QFusionia käytetään enginenä

*

Turpo

Vs: Freeware- ja Flash-pelit
« Vastaus #3 : 01.03.08 - klo:10:00 »
Löytyykö täältä paljonkin warsow pelaajia? Voisi ottaa ehkä joskus matsia.

Vs: Freeware- ja Flash-pelit
« Vastaus #4 : 01.03.08 - klo:11:54 »
Voi luoja kukaa pelaa mitää vitun Flash-pelejä paitsi Myllylahet

*

guest7

Vs: Freeware- ja Flash-pelit
« Vastaus #5 : 01.03.08 - klo:12:04 »
Poni haluaa näköjään taas lomille...

Tuossa listassa taitaa olla kaikki mitä tiedän, paitsi Falling Sand, johon minulla ei ole nyt linkkiä...

Vs: Freeware- ja Flash-pelit
« Vastaus #6 : 01.03.08 - klo:12:49 »
Tuossa listassa taitaa olla kaikki mitä tiedän, paitsi Falling Sand, johon minulla ei ole nyt linkkiä...

No wxSand on klooni siitä - IMO vaan huomattavasti parempi. Modit ja kaikki. : )
"I'll go walking in circles while doubting the very ground beneath me"

Vs: Freeware- ja Flash-pelit
« Vastaus #7 : 01.03.08 - klo:13:25 »
Poni voisi taas vaihteeksi pitää sen turpansa ummessa.

Tuosta listasta suosittelen lämpimästi Cho Ren Shaa. Parempaa hinta-laatu suhdetta ei shmupille voisi toivoa. Meno on intensiivistä, räjähdykset isoja ja luotikuurot kuin Battle Gareggasta ikään. Ja onhan tuo Guxtikin ihan jänskä, mutta tempo on turhankin hidas loppupään kenttiä lukuun ottamatta.

Vs: Freeware- ja Flash-pelit
« Vastaus #8 : 01.03.08 - klo:21:42 »
Pogosticker

Suomalaisten tekemä hyppykeppi-peli, hauskaa! Kannattaa koittaa.


Frets on Fire

Suomalainen Guitar Hero-klooni tietokoneelle. Kyseessä siis rytmipeli, joka tuskin kaipaa esittelyä. Näppäimistöllä tosin, vaikka ilmeisesti GH-ohjaimetkin saa toimimaan tässä. : P

TrackMania Nations

"Tästä hyvä stunttikaahailu peli PuuCeelle. Hyvä peli. Oppimiskynnys on alhainen, tarvitaan vain kaasu, jarru ja kääntymiseen tarvittavat napit sekä resetti. Pelaaminen on hauskaa ja addiktiivista, joskus myös turhauttavaa, jos joku kenttä tuntuu ylitsepääsemättömältä. Pelin yksinpeli kentät kuitenkin alkavat todella naurettavan helpoista ja monimutkaistuvat siitä sitten verkkaiseen tahtiin. Nettipelissä peli sitten pääsee oikeuksiinsa. Grafiikat ovat ihan hienot, mutta vanhemmallekin koneelle saa asetukset säädettyä. Pelillä on kokoa vain noin 260Mt, eli eipä vie tilaakaan paljon. Influenssa suosittelee liioiteltujen ja ei niin realististen kaahailujen ystäville!

TMX - lataa ratoja. Trackmania Nations > Game Data > Tracks > Challenges. Sinne pistät lataamasi radat."

Tuossa on pelit joita nuosta olen kokeillut, ja loistavia kaikki on.

Latasin tänään Freewarena Sam & Maxin Episode 104, Abe Lincoln Must Die!. Koitui todellisen huonoksi. Ensinnäkään en yhtään tykännyt systeemistä, ravataan Toimiston ja Valkoisen Talon välillä. Toiseksi, en ymmärrä kuinka joku on voinut päästä pelin läpi ilman Walktroughia.

*

flöy

Vs: Freeware- ja Flash-pelit
« Vastaus #9 : 01.03.08 - klo:21:53 »
Latasin tänään Freewarena Sam & Maxin Episode 104, Abe Lincoln Must Die!. Koitui todellisen huonoksi. Ensinnäkään en yhtään tykännyt systeemistä, ravataan Toimiston ja Valkoisen Talon välillä. Toiseksi, en ymmärrä kuinka joku on voinut päästä pelin läpi ilman Walktroughia.
Tuo "Abe Lincoln Must Die!" oli minusta huonoin noista uusista Sam & Maxeistä (mitä nyt olen ekan kauden pelannut). Kyllähän siinä sai vähän aikaa todellakin miettiä joitain asioita, mutta ei se kyllä sitten millään yllä vanhojen seikkailupelien vaikeustasolle. Olisivat julkaisseet ilmaisena Reality 2.0:n, se oli mielestäni aivan hulvaton. :D

*

Poissa Kraton

 • Publicly humiliated criminal fugitive with no girlfriend.
  • Nordic Training Journal
Vs: Freeware- ja Flash-pelit
« Vastaus #10 : 02.03.08 - klo:16:35 »
Ihan hyvän listat olet koonnut, mutta muutama huippu peli  kuten Generally ja Crayon Physics puuttuu.

Itsellä kaikki pelaaminen tapahtuu lähinnä tietokoneella freewarepelien ja muiden pikkupelien parissa. Flashpeleihin en ole koskenut vuosiin niiden alhaisen tason vuoksi.

*

Poissa Jeftano

 • Jeftano
  • YO TUBE!
Vs: Freeware- ja Flash-pelit
« Vastaus #11 : 05.03.08 - klo:19:54 »
Angry Video Game Nerd's Angry Video Game

AVGN:n oma peli. Pelissä on hauskoja tahallisia bugeja, jotka liittyvät AVGN:n arvostelemiin pelehin.
.                                                                                                   .
                                                                        
                                                                        
                                                                        
                                                                        
.                                                                                                   .

Vs: Freeware- ja Flash-pelit
« Vastaus #12 : 05.03.08 - klo:20:47 »
tahallisia bugeja

Ei ne sit bugeja oo.

Pitäs varmaan joskus ladata ja testailla.

Vs: Freeware- ja Flash-pelit
« Vastaus #13 : 06.03.08 - klo:21:33 »
Tuosta listasta suosittelen lämpimästi Cho Ren Shaa. Parempaa hinta-laatu suhdetta ei shmupille voisi toivoa.
Voi hitto, en ole pelannut yhtä koukuttavaa peliä sitten Dr. Robotnik's Mean Bean Machinen.

Vs: Freeware- ja Flash-pelit
« Vastaus #14 : 06.03.08 - klo:22:25 »
uuh kaipa pitää vähän mainostaa omaa flash-suosikkia. :P

Motherloadin kanssa vierähtää tovi jos toinenkin. ^^

Kyseisen ajantappajan löytää tästä.

E: Ai niin, freeware peleistä löytyy myös hyvä ajankuluttaja: Areena 5. Mielenkiintoinen joskinko haastava gladiaattori-managerointi-peli, jonka voi ladata tästä.
« Viimeksi muokattu: 06.03.08 - klo:22:27 kirjoittanut Faust »
 
You know you've lost when...

My name is Legion, for we are many.

*

Poissa Jeftano

 • Jeftano
  • YO TUBE!
Vs: Freeware- ja Flash-pelit
« Vastaus #15 : 06.03.08 - klo:22:28 »
uuh kaipa pitää vähän mainostaa omaa flash-suosikkia. :P

Motherloadin kanssa vierähtää tovi jos toinenkin. ^^

Kyseisen ajantappajan löytää tästä.

E: Ai niin, freeware peleistä löytyy myös hyvä ajankuluttaja: Areena 5. Mielenkiintoinen joskinko haastava gladiaattori-managerointi-peli, jonka voi ladata tästä.

Pelasin tuota, kaikki ATK tunnit ylä-asteella. Pitkään aikaan en ole pelannut tuota, pitäisi varmaan taas.
.                                                                                                   .
                                                                        
                                                                        
                                                                        
                                                                        
.                                                                                                   .

Vs: Freeware- ja Flash-pelit
« Vastaus #16 : 06.03.08 - klo:22:32 »
Pelasin tuota, kaikki ATK tunnit ylä-asteella. Pitkään aikaan en ole pelannut tuota, pitäisi varmaan taas.

Niin kumpaa noista? :o
 
You know you've lost when...

My name is Legion, for we are many.

*

Poissa Maveric

 • Mecha
  • JuuTuuppi
Vs: Freeware- ja Flash-pelit
« Vastaus #17 : 07.03.08 - klo:01:38 »
Motherloadin olen kerran vetänyt läpi. Ihan kivaahan se oli, mutta ei sitä enää jaksa.

Vs: Freeware- ja Flash-pelit
« Vastaus #18 : 07.03.08 - klo:10:53 »
Areena 5 latasin pitkästä aikaa...

Ja voi, innostuin Invataksista :D

*

Poissa Zhircon

 • Pedro
Vs: Freeware- ja Flash-pelit
« Vastaus #19 : 07.03.08 - klo:11:50 »
Listan peleistä eniten olen pelannut N:ää, Trackmania Nationsia ja joskus aiiiiiikoja sitten Little Fighter 2:sta. Cho Ren Sha 68K:ta on tullut kokeiltua, mutta olen aivan helvetan kämänen shmupeissa ja juuri Bullet Helleissä. Refleksit ja taidot eivät yksinkertaisesti riitä, ensimmäistä ei oikein pysty kunnolla kehittämäänkään. Ehkäpä sitten joskus myöhemmin innostun yrittämään uudelleen Bulletinus Helvetanoksia.

Vaikka et ilmeisesti Tzibo henkilökohtaisesti pitänytkään Battle for Wesnothista, niin voisit kaapata sen NoFfista tännekin. Kenties myös vanhan kunnon Dink Smallwoodin voisi laittaa esille.

Vs: Freeware- ja Flash-pelit
« Vastaus #20 : 07.03.08 - klo:23:14 »
Kenties myös vanhan kunnon Dink Smallwoodin voisi laittaa esille.

Mutta tuohan on mainio! :DD

Todella hyvä RPG-tyylinen seikkailu josta löytyy melkeempä kaikkea; taikaa, käsikähmätaisteluita, lohikäärmeitä ja kääpiöitä.
 
You know you've lost when...

My name is Legion, for we are many.

Vs: Freeware- ja Flash-pelit
« Vastaus #21 : 08.03.08 - klo:00:26 »
Todella hyvä RPG-tyylinen seikkailu josta löytyy melkeempä kaikkea; taikaa, käsikähmätaisteluita, lohikäärmeitä ja kääpiöitä.
Älä unohda sikoja ja lentäviä räiskäle-vihollisia!

*

Poissa Kasuli

 • Piparisensei
  • Porkkanakaupunki
Vs: Freeware- ja Flash-pelit
« Vastaus #22 : 08.03.08 - klo:09:44 »
Aivan loistava, pienenä tullut jumitettua piiiiiiiiiiitkään.
VAIHTELEEPA SITTENKIN >: (

Vs: Freeware- ja Flash-pelit
« Vastaus #23 : 08.03.08 - klo:12:59 »
Ihan hyvän listat olet koonnut, mutta muutama huippu peli  kuten Generally ja Crayon Physics puuttuu.
Et viitsisi ko. peleistä jotain selostusta pistää ja linkin, niin voisin suoraan copypastettaa tuohon listaan?
"I'll go walking in circles while doubting the very ground beneath me"

Vs: Freeware- ja Flash-pelit
« Vastaus #24 : 08.03.08 - klo:13:09 »
Battle for Wesnoth ansaitsee maininnan freeware peleistä puhuttaessa.
-

Vs: Freeware- ja Flash-pelit
« Vastaus #25 : 08.03.08 - klo:13:13 »
HUOM! Tästä lähtien kun ehdotatte pelejä listaan niin voisitteko ystävällisesti pistää selostuksen niistä tähän malliin:


[url*=http://*pelin osoite*]*pelin nimi*[/url]

*Seloste pelistä*Tähdet pois tuosta sitten selostevaiheessa, lisäsin ne vaan helpottamaan työtänne.

Juu ja lisäsin tuon Wesnothin.
"I'll go walking in circles while doubting the very ground beneath me"

*

Poissa Jeftano

 • Jeftano
  • YO TUBE!
Vs: Freeware- ja Flash-pelit
« Vastaus #26 : 08.03.08 - klo:15:11 »
Sumotori Dreams

Erittäin hauska sumopaini peli, jossa painitaan kännisillä laatikkoukoilla. Pelissä on tietenkin kaksinpeli.

E: Blib & Blob
Se, joka väittää smurffien olevan söpöjä ja harmittomia, on kovasti väärässä. Halinallein rakastajat eivät tiedä, että todellisuudessa pehmoiset ystävämme ovat eliittisalamurhaajia. Ja Mario, tuo kaikkien naruista vetelevä arkkikonna, suunnittelee maailmanvalloitusta hyvän PR-kampanjan kulissien takana. Blip ja Blop tietävät totuuden, eivätkä aio seistä toimettomina, kun paha levittää lonkeroitaan.

Kaksiulotteinen ja karu, mutta myös varsin graafinen B&P on puhdasveristä räiskintää alusta loppuun. Pelissä ammutaan kaikki vastaantuleva veriseksi muhjuksi, kaapataan talteen parempia aseita ja pärryytellään pomotkin hengiltä. Itsetarkoituksellisesti ylilyövä toteutus tekee pelistä hauskan tuttavuuden, vaikka sisältöä ei juuri löydykään.


Syobon Action

Yksi maailman vittumaisimpia pelejä. Jossa ohjataan jotain kissan näköistä hahmoa Super Mario Bros kentissä, jonne on lisätty kaikenlaisia vittumaisia esteitä.

I Wanna Be The Guy

Toinen vittumaisen vaikea peli, jossa seikkallaan niin Mario, Kirby, Megaman ja muissa tutuissa kentissä.
Mukana myös Dr. Wily's Stage 1-2, Megaman 2 (Okkusenman!) musiikki.
« Viimeksi muokattu: 08.03.08 - klo:15:31 kirjoittanut Jeftano »
.                                                                                                   .
                                                                        
                                                                        
                                                                        
                                                                        
.                                                                                                   .

Vs: Freeware- ja Flash-pelit
« Vastaus #27 : 15.03.08 - klo:13:16 »
Kairuga

Ikaruga klooni PC:le. Pakattu koko vain 8mb, mutta tehoja syö silti kohtuullisesti.

*

Poissa eebrozgi

 • spoiler: eero
Vs: Freeware- ja Flash-pelit
« Vastaus #28 : 15.03.08 - klo:13:50 »
^HERRANJUMALA. Haluan GM7:n!!
Hieno peli on. Bacfire jokaisesta vihusta vaan häiritsee...
KEEP YOUR COOL!

Vs: Freeware- ja Flash-pelit
« Vastaus #29 : 15.03.08 - klo:14:14 »
^HERRANJUMALA. Haluan GM7:n!!
Hieno peli on. Backfire jokaisesta vihusta vaan häiritsee...

Ikaruga Hardilla. : 3
"I'll go walking in circles while doubting the very ground beneath me"

*

Poissa eebrozgi

 • spoiler: eero
Vs: Freeware- ja Flash-pelit
« Vastaus #30 : 15.03.08 - klo:14:42 »
Ikaruga Hardilla. : 3
Tiedän tiedän... Saisi olla edes mahdollisuus säätää normalille.
KEEP YOUR COOL!

Vs: Freeware- ja Flash-pelit
« Vastaus #31 : 15.03.08 - klo:17:48 »
Galshell

Varsin perinteikkäästi pelittävä freeware-shmup, jonka ehdoton valttikortti on kaikin puolin häiriintynyt kuvasuunnittelu: Hyönteisiä, sisäelimiä, pilkottuja ihmisruumiita ja verellä mässäileviä räjähdysefektejä yhdistellään surutta ja lopputulos on melkoista katseltavaa. Ennen pelin pelaamista kannattaa hetki muistella mitä tuli syötyä aamiaiseksi.

Alla esimerkki pelin "omaperäisestä" artworkista:
(click to show/hide)
« Viimeksi muokattu: 15.03.08 - klo:17:53 kirjoittanut Jikkyooshaberiparodius »

Vs: Freeware- ja Flash-pelit
« Vastaus #32 : 25.03.08 - klo:23:31 »
Freeware-time!

Abstractica 2

Vähän Flash-peli Impossible Quizin tapainen, ei vain ole aikarajaa + on 3 skippiä ja 15 tippiä. Kysymykset ovat vaikeita suurimmilta osin, mutta joskus vastaus on keksitty todella nerokkaasti (= se on helppo, muttei sitä tajua) ja sitä oikein hämmästyy kun sen näkee. Näin sivuhuomautuksena, suomalainen väkerrys.

Chalk

Chalk on jonkin verran shmup, jonkin verran piirrustuspeli. Se yhdistää itseasiassa molempia...vaikea selittää, kokeilkaa. Ihan hauska, itse en vain kauempaa jaksanut...voi johtua myös siitä että olen huono.

Eternal Daughter

Tasohyppelypeli aika mukavilla grafiikoilla, epälineaarisella maailmalla jota voi tutkiskella...peli on myös kohtuullisen vaikea, muttei negatiivisesti - kontrollit toimii, kuolemat ovat omaa syytäsi. Tuossa 1upin artikkelissa sanotaan myös, että jos piti Super Metroidista, pitää myös tästä koska tämä on Metroidvaniamainen peli.  Suosittelen itsekin koittamaan.

Mondo Medicals & Mondo Agency

Okei, Mondo Medicals ja Mondo Agency. En ole pelannut Agencya mutta samaa meininkiä se varmaan on...eli epäloogista, harmaata ja yksinkertaisesti vain omituista. Pelissä ei tarvitse muuta kuin Z:n ja nuolet, mutta silti se osaa olla vain niin omituinen. Suosittelen koittamaan, erittäin kummallista meininkiä.

Ninjah

Okei, Lierostakin tuttu "ninja rope", eri värejä ja slow-motion...mitä siitä tulee? Siitä tulee Ninjah. Ninjahin idea on siis mennä maaliin, joissakin maissa pitää kerätä myös "kolikkoja"...mutta, se ei ole niin helppoa. Hahmo on aina eri värinen. Jos olet sininen, et saa koskea muun värisiin kohtiin, esimerkiksi keltaiseen lattiaan. Sinun pitää käyttää ninjaköyttä päästäksesi alueelle josta muutut keltaiseksi, jotta taasen pääset kävelemään keltaisella. Kuulostiko sekaiselta? Sori. Pelissä on kyllä sisällä tuto ja siitä tajuaa kaiken.

Polychromatic Funk Monkey

Tässä pelissä seikkaillaan omituisella palikalla, "monkeyllä" = "apinalla", joka tosin ei muistuta apinaa lainkaan. Tavoitteena on kerätä kaikki Telefunkit alueelta (=teleportteja) mutta esteitä tulee. Ne voit taasen ohittaa ottamalla maasta palikan ja siirtää sen vaikkapa korkean esteen eteen niin että pääset sen yli. Jos haluat tehdä palikoista portaat ilmaan, se on mahdollista - palikka ei tarvitse perustaa ennen kuin voit laittaa sen ilmaan, se voi "vaan leijua" siinä. Peli on erittäin hieno, mielestäni, suosittelen tätäkin.

ROM CHECK FAIL

...kun emulaattori menee rikki...en selitä, koittakaa.

Trilby: The Art Of Theft

Yahtzee Croshawin (*köhZeropunctuationköh*) tekemä varaspeli, kaksiulotteinen. Sellainen millainen mielestäni kaksiulotteisten varaspelien pitäisikin olla - aivan mahtava. Suoritat rötöksiä -> saat rahaa etc. -> saat uusia "skillejä". Aika loistava! : )


Ja näin vihjauksena eräälle foorumin jäsenelle (en kerro kenelle! :O):

Indiegames.com:s Best Freeware Shmups 2007
Top 20 Freeware Shmups 2006

E: Kyseiseltä jäseneltä tuli vihjaus meille: Shoot the Core -database
« Viimeksi muokattu: 25.03.08 - klo:23:41 kirjoittanut Tzibo »
"I'll go walking in circles while doubting the very ground beneath me"

Vs: Freeware- ja Flash-pelit
« Vastaus #33 : 27.03.08 - klo:23:23 »
Tetroid

Tuplaposti, niitä sattuu. Kerron teille nytten eräästä mahtavasta Tetris-kloonista Tetroidista. Peli itsessään ei vie paljoa tilaa, mutta kun mukana on mahtavaa elektronista musaa (ambienttia ja sen semmosta) niin kokoa tulee noinabout sata megaa. Yksi parhaimmista ellei paras ilmainen Tetris-klooni.
"I'll go walking in circles while doubting the very ground beneath me"

Vs: Freeware- ja Flash-pelit
« Vastaus #34 : 29.03.08 - klo:14:20 »
Betrayal at Krondor

Hyvä, vanha roolipelintapainen seikkailu, joka on edelleen yksi itse pelaamistani peleistä vaikeimpia. Varmaankin aikansa paras pc-peli, sillä tästä riittää iloa pitkäksi aikaa.
Juonta myöskään ei puutu, sillä kyseisessä pelissä on yli kymmen "lukua" (peli on esitetty kuin kirja), joissa jokaisessa ainakin yksi pelattavista hahmoista vaihtuu toiseen.

Huom! Peli ei VÄLTTÄMÄTTÄ toimi uusilla koneilla täysin moitteettomasti, joten olisi hyvä olla DOS-Box jos haluaa kokeilla tätä.
 
You know you've lost when...

My name is Legion, for we are many.

Vs: Freeware- ja Flash-pelit
« Vastaus #35 : 05.04.08 - klo:21:06 »
Onkos kellään mitään hyviä köykäsiä nettimoninpelejä (ei ropeja) tiedossa?

Vs: Freeware- ja Flash-pelit
« Vastaus #36 : 05.04.08 - klo:22:38 »
Toi MapleStory on ainakin melko köykäinen. Pyöri koneella, jossa 0,66gHz prossu, 8mt näyttis ja 256mt keskusmuistia.

EDIT: Peijooni, luin sitten täysin väärin, luulin, että nimenomaan ropea kaivattiin :D
« Viimeksi muokattu: 05.04.08 - klo:22:48 kirjoittanut Tubelinus »

*

Poissa eebrozgi

 • spoiler: eero
Vs: Freeware- ja Flash-pelit
« Vastaus #37 : 05.04.08 - klo:22:39 »
(ei ropeja)

Soldat ois varmaan aika kova, mutta en oo pahemmin koitellut. Quake 2 on nannaa.
KEEP YOUR COOL!

Vs: Freeware- ja Flash-pelit
« Vastaus #38 : 06.04.08 - klo:01:07 »
Soltattia on tullu pelattua ja Quaket ei kait ole ilmaisia? Räiskintääkään en ehkä kyllä kaipaisi, kun jo tietokoneelta löytyvistä peleistä ainakin 50% on FPS tai muita rätkintöjä. :X

Vs: Freeware- ja Flash-pelit
« Vastaus #39 : 12.04.08 - klo:14:48 »
Nyt on tapahtunut asteen suurempi vääryys, sillä jotenkin eräs semilegendaarinen selainpelien klassikko on päässyt unohtumaan tuolta listalta tyystin, nimittäin....

NANACA†CRASH!!
Tarkoituksenahan tässä varsin happoisessa pikkupelissä on saada animepoitsu lentämään niin pitkälle kuin mahdollista. Vaikka kenraali Munkilla on pelissä suuri osuus, myös taktikointia tarvitaan. Helppo päästä sisään, mahdotonta hallita täysin. Erinomaista hupia aamuyön pimeille tunneille.

ZUBAAAAAAAH!
« Viimeksi muokattu: 12.04.08 - klo:14:57 kirjoittanut Jikkyooshaberiparodius »

*

guest7

Vs: Freeware- ja Flash-pelit
« Vastaus #40 : 12.04.08 - klo:14:54 »
Ei tuota!

Pelasin kerran 3h putkeen koulussa, koukuttaa liikaa >>

Vs: Freeware- ja Flash-pelit
« Vastaus #41 : 12.04.08 - klo:15:37 »
Freewarelistaus - Osa 2


Freeware:


Flash:

NANACA†CRASH!!
"Tarkoituksenahan tässä varsin happoisessa pikkupelissä on saada animepoitsu lentämään niin pitkälle kuin mahdollista. Vaikka kenraali Munkilla on pelissä suuri osuus, myös taktikointia tarvitaan. Helppo päästä sisään, mahdotonta hallita täysin. Erinomaista hupia aamuyön pimeille tunneille.

ZUBAAAAAAAH!"

Toribash

"Tappelupeli, missä hahmot koostuvat palloista ja palikoista, jotka toimivat lihaksina. Niitä voi jäykistellä, rentouttaa ja venytellä, ja kun olet valmis, painat spacea ja hahmosi liikkuu hieman ja voit säätää lihaksille taas uudet käskyt. Voit saada aikaan vaikka mitä jos hallitset pelin hyvin.

Latauslinkki (Klikatkaa ^tuota kuvaa ja rekatkaa sitä kautta foorumeille niin minä saan pisteitä joilla voi ostaa kaikkea kivaa ºu°)" [Kuva poistettu, sekoittaa järjestyksen...]

« Viimeksi muokattu: 20.04.08 - klo:23:43 kirjoittanut Tzibo »
"I'll go walking in circles while doubting the very ground beneath me"

*

Poissa eebrozgi

 • spoiler: eero
Vs: Freeware- ja Flash-pelit
« Vastaus #42 : 20.04.08 - klo:18:34 »


Tappelupeli, missä hahmot koostuvat palloista ja palikoista, jotka toimivat lihaksina. Niitä voi jäykistellä, rentouttaa ja venytellä, ja kun olet valmis, painat spacea ja hahmosi liikkuu hieman ja voit säätää lihaksille taas uudet käskyt. Voit saada aikaan vaikka mitä jos hallitset pelin hyvin.

Latauslinkki (Klikatkaa ^tuota kuvaa ja rekatkaa sitä kautta foorumeille niin minä saan pisteitä joilla voi ostaa kaikkea kivaa ºu°)
KEEP YOUR COOL!

*

Poissa Kraton

 • Publicly humiliated criminal fugitive with no girlfriend.
  • Nordic Training Journal
Vs: Freeware- ja Flash-pelit
« Vastaus #43 : 21.04.08 - klo:17:03 »
Joo tuo toribash on tosi siisti. Tuli pelattua joskus vuos-kaks sitten jonkun verran, mutta on tuo loppujen lopuksi niin helvetin vaikea ja monimutkainen, että ei siitä loppujen lopuksi saanut äärettömästä irti.

Vs: Freeware- ja Flash-pelit
« Vastaus #44 : 21.04.08 - klo:18:24 »
Aika koukuttava tuo on, mutta tosiaan monimutkaisuus on vähän liikaa omille aivoille.

Vs: Freeware- ja Flash-pelit
« Vastaus #45 : 08.05.08 - klo:15:02 »


Patchcon
Kyseessä on siis todella hupaisa reaaliaikastrategia Tasogare Frontierilta (TH 7.5 ~ Immaterial and Missing Power, TH 10.5 ~ Scarlet Weather Rhapsody). Ideana on kasata oma "armeija" Gensokyon asukeista ja sillä puolustaa Patchoulin kirjastoa. :D*

Poissa Jeftano

 • Jeftano
  • YO TUBE!
Vs: Freeware- ja Flash-pelit
« Vastaus #46 : 16.05.08 - klo:14:55 »
http://www.nekogames.jp/mt/2008/01/cursor10.html

Hyvä flash peli, jossa saat tehdä itsesi kanssa yhteistyötä.
.                                                                                                   .
                                                                        
                                                                        
                                                                        
                                                                        
.                                                                                                   .

*

Wakerman

Vs: Freeware- ja Flash-pelit
« Vastaus #47 : 30.05.08 - klo:19:33 »
Miten FoFiin saa lisää biisejä? En tiedä kysynkö nyt ihan oikeasta paikasta mutta...

*

Poissa Maveric

 • Mecha
  • JuuTuuppi
Vs: Freeware- ja Flash-pelit
« Vastaus #48 : 30.05.08 - klo:19:50 »

Vs: Freeware- ja Flash-pelit
« Vastaus #49 : 30.05.08 - klo:19:53 »
Miten FoFiin saa lisää biisejä? En tiedä kysynkö nyt ihan oikeasta paikasta mutta...
http://thepiratebay.org/