Shmup-keskustelu

 • 140 Vastauksia
 • 39690 Lukukerrat
Shmup-keskustelu
« : 10.05.08 - klo:19:35 »
Tehdäänpä tännekin viimein tällainen, jotta maailma olisi taas hieman parempi paikka elää.


Keskustelun aiheena shoot'em upit eli 2D-räiskinnät. Pelilajityyppien arkkivaarin parhaimmat päivät ovat jo takana päin, mutta sinnittely jatkuu vielä kolmenkymmenen vuoden jälkeenkin Virtual Consolen ja XBLA:n kaltaisten palveluiden ansiosta - iso käsi myös doujin-kehittelijöiden suuntaan. Mistään suuresta suosiosta ei varsinaisesti voi puhua, pääosa shmup-tarjonnasta kun ylittää vaikeustasoltaan useimpien pullamössöpelaajien kipukynnyksen. Toisaalta juuri haaste on se tekijä, joka vetää shmupien faneja puoleensa. Ei niin väliä vaikkei tekniikka olisi kaikkein tuoreinta ja juoni silkkaa huttua, 2D-räiskyttelyiden viehätys syntyy omien taitojen kehittämisestä ja ylittämisestä, ei mistään ulkopelillistä seikoista.

Rakentavan keskustelun ohella voidaan käyttäjien mielenkiinnosta riippuen järjestää myös pienimuotoisia shmup-kilpailuja ja ehdotuksia otetaankin avoimesti vastaan. Ja jos jollakulla sattuu olemaan ikävä NOF:n shmup-ketjun pistetilastoja, ne löytyvät täältä (Kiitokset ZeppelinK:lle kokoamisesta).

Lopuksi muutama semipakollinen linkki:
Shmups.com
Shoot The Core!
« Viimeksi muokattu: 10.12.12 - klo:13:59 kirjoittanut coconuut »

Vs: Yleinen shmup-keskustelu
« Vastaus #1 : 10.05.08 - klo:20:04 »
Shmupit, niin ihana sarja, vaikka niin vähän tultu tahkottua. 
Konsolishmupeista on kokemusta vain R-Typeistä ja Ikarugasta, on siis muitakin tultu konsoleilla pelattua, mutta vain noita olen kunnolla tahkonut.
Lempiosastoni Shmupeista on kyllä Freeware-shmupit. Jotain niin mahtavaa, Cho Ren Sha, Warning Forever, kaikki uutta tyyliä edustavat (Rayhound ym.) ja viimeisin ja paras. Touhout. Touhou-genre on osunut muhun tässä lähiaikoina niin pahasti. Niin kauniit patternit ja vielä mukavaa pelattavaakin. Koneeltani löytyy nyt Ryu Jin Roku ja Perfect Cherry Blossom joista molemmat ovat pahasti koukuttaneet.

Vielä loppuun mukava screeni:


Jos jollain olisi intoa pitää täällä Shmup-turnaus... ;)

Vs: Yleinen shmup-keskustelu
« Vastaus #2 : 10.05.08 - klo:20:44 »
^Ajattelin juuri tuota samaa (turnausta siis). Vaikkapa Warning Foreveria, koska en päässyt NoF:issa siihen osallistumaan, ellei sitten Ebbo kaiva jotain freeware-shmuppia jostain. (Resetissähän emulointi-keskustelukaan ei taida olla kiellettyä ;))

Monet shmupit saadaan kyllä pilattua laittamalla pelaaja lentelemään anime-tyttelillä. Osuma-alue on paljon hankalampi hahmottaa ja miksi ihmeessä joku haluaisi lentää tytöllä. Kyllä sen alus olla pitää.
1,323,425 people bought Ikaruga only to find out that they suck at video games.

I found out that I kick ass.

Vs: Yleinen shmup-keskustelu
« Vastaus #3 : 10.05.08 - klo:20:59 »
Hei ebbo ARVAA minkä shmupin kokeiluversion latasin Marketplacesta?

Vs: Yleinen shmup-keskustelu
« Vastaus #4 : 10.05.08 - klo:21:33 »
Jonkun paskan Triggerheart Exelican kummiskin.

Ja olen kyllä valmis vetämään jonkinmoista turnausta, kunhan ensin löytyy passeli shmup sitä varten.

*

Poissa Kraton

 • Publicly humiliated criminal fugitive with no girlfriend.
  • Nordic Training Journal
Vs: Yleinen shmup-keskustelu
« Vastaus #5 : 10.05.08 - klo:21:58 »
Joo, joku turnaus voisi olla kiva.

Sitten Shmupeista... Mun lemppareita ovat kyllä R-typet ja Star Soldierit.

Vs: Yleinen shmup-keskustelu
« Vastaus #6 : 10.05.08 - klo:22:28 »
Hyi, lentävät tytöt. Löytäis Imperishable Nightin jostakin, kehutuin kait lentotyttöpeleistä...WOAH WTF mulla onkin se koneella! Nyt pelaamaan! Kirjotan tässä kohta jotain katsausta.

Joo, eli shmupit. En ole hyvä niissä, mutta pidän niistä. Omistan yhdenkolme kaupallista (Ikaruga, Imperishable Night, PCB), jonkin verran freewareja.


Ikaruga

... Jaa, enpä ole koskaan kuullut tästä MITÄÄN hyvää sanottavan. Totaalinen roskaläjä!

Not rly. Ihan kivahan tätä on pelata - osais vielä pelata paremmin niin varmaan nousisi uusiin sfääreihin pelaamisen ilo... Toteutus pelissä on loistava. Maisemat on huikeita, viholliset on mahtavia, polariteettisysteemi upea, musiikitkin todella hyviä. Tähän verrattuna Gradius I on ihan paskaa. On se tosin muutenkin.

Diamond Dodger

Seriously, what the heck? Mulla ei ole MITÄÄN hajua että kuka toi omituinen heppu on mitä ammutaan, mikä se vilkkuva naama siellä taustalla on, miksi musiikit ovat niin kummallisia, miksi koko pelin olemus on vähintäänkin omituinen? Jaa-a, en tiedä. Ihan hauska tätä välillä on koittaa pari minuuttia.

Chalk

Konjak... Sen työt on tosiaan mielenkiintoisia. Tän pelin pelimekaniikka on sen verran omalaatuinen että kyllä tätä jonkin verran jaksaa pelata, mutta sitten kun sen kanssa on tullut sinuiksi niin pelin todellinen olemus mielestäni paljastuu - ehkei tämä olekaan niin hyvä. Musiikit ja ulkoasu ovat ihan kivat mutta ydinpelimekaniikka vähän tylsä.

Echoes

Peli itsessään on loistavasti toteutettu. Musiikki ei herätä mitään suurempia tunteita, mutta sopii hyvin taustalle. Pelimekaniikka on hauskasti keksitty, mutta voisin väittää että peli olisi hauskempi, jos omistaisin esmes X0-padin koneelle (en ole varma toimiiko, mutta silti), koska tämä sopisi aika hyvin kahden tatin padille. Pelissä hienointa on mielestäni visuaalinen tyyli, ja se että räjähdyksissä on asennetta, vaikka tyyli onkin tuollainen neonvärinen.

Cho Ren Sha 68K

Kaikin puolin loistava. Visuaalinen tyyli, musiikit, räjähdykset, pelimekaniikka. En moiti.

Garden of Coloured Lights

Pelissä on plussaa visuaalinen tyyli sekä aseidenvalintamahdollisuus, mutten pidä ollenkaan taustan ärsyttävästä piipityksestä tai aseiden reload timestä... Ei reload time sovi mielestäni shmuppeihin. Bleh.

Grid Wars

Grid Wars on Geometry Wars -klooni, joka on toteutettu sen verran hyvin, että sitä ei periaatteessa enää pitäisi olla.... Aina se kuitenkin jostain löytyy. Mikäli Geometry Wars kiinnostaa, suosittelen. Ei tässä ole oikeastaan mitään vikaa.

Imperishable Night

Sanoin tuolla aikaisemmin, etten pidä lentävistä tytöistä shmupeissa. Enkä pidä vieläkään - poikkeus vahvistaa säännön. Imperishable Night on todella loistava peli jo pienen testauksen jälkeen... Musiikit ovat mahtavia, pelimekaniikka toimii ja mikäli bullet hellit maistuu niin tämä on oivallinen (dan)makuaistien hoivaamiseen. Suosittelen.

Perfect Cherry Blossom

Aika samaa laatua tämä on kuin Imperishable Nightkin. Ehkä vähän huonompi pelimekaniikaltaan mielestäni, mutta koska olen jotenkin kiintynyt tähän enemmän  (olen pelannut tätä enemmän...pitää pelata INää enemmän!) niin tämä on jotenkin itselleni vähintään yhtä kiva. Suosittelen myös.

rRootage

Jikkyn mielestä ABA Gamesin peleillä ei ole sielua. Jikky on aivan oikeassa. Jokatapauksessa niitä on mielestäni viihdyttävä pelata, eikä rRootage tee poikkeusta. Monta maata, paljon danmakua ja erilaisia pelimekaniikoita yhdistettynä hauskan abstraktin tyylin kanssa tekevät pelistä mielestäni yhden parhaista freewareshmupeista.

Rayhound

Hikware = Warning Forever & Rayhound (& 摩擦くん...huvittava :D). Rayhound poikkeaa muista shmupeista aika reilusti, mutta onnistuu siinä. Pelin tarkoituksenahan ei siis ole ampua vaan ohjauttaa vihollisen ammukset takaisin päin näköä. "Saat maistaa omaa lääkettäsi" sopii aika hyvin tähän peliin...loistavaa.

Titanion

Aika tylsä. Hieno visuaalinen tyyli mutta overall tosi tylsä.

Torus Trooper

Hahaa, Torus Trooper. Vauhdikas peli, tykkään todella paljon. Tunneliteema on todella hauska ja kyllä se on vaan niin kivaa ajella ja ammuskella.

Warning Forever

Bossia bossin jälkeen. Mahtava peli juuri siksi. Ohjaustyyli on vaikuttava ja on upeaa, että seuraava bossi riippuu aina tavasta miten tapat edellisen... Freewarepelien ehdotonta kärkeä, suosittelen.

Entäs ne, mitä olen vain kokeillut? Ne siis, mitä muistan kokeilleeni...

Space Invaders & Asteroids

Tarvitseeko selitystä, really? Alkuperäinen Space Invaders on bleh, Space Invaders Extreme on hauska.

Gradius

Hyi olkoon, Gradius I. Taitaa olla vähän liian retroa mulle, en pidä ollenkaan. Ainoa plussa on musiikki.

Sellaista. Toivottavasti löytyy tosta listasta jokaiselle jotakin...
"I'll go walking in circles while doubting the very ground beneath me"

*

Poissa Agutski

 • Beer Baron
Vs: Yleinen shmup-keskustelu
« Vastaus #7 : 10.05.08 - klo:23:02 »
Aah, Shmupit ovat kyllä kovia, tässä listaa suosikki Shmupeistani
- Gradius, ihka eka shmuppi mitä oon pelannu, iskän sylissä vauvana tuli pelailtua aika paljonkin :)
- Gradius II, loistava peli, jonka latasin tässä eilen, ATM sellaset fiilarit, että sarjan paras
- Gradius III, SNES:n paras Shmuppi ehdottomasti
- Gradius IV, ihqt graffat :)
- R-Type, kiva, mutta miulle hiukan liian vaikee :P
- R-Type III, lähes yhtä vaikia
- Soldier Blade = Orgasmi
- Darius: Twin, tässä vaikuttaa lähinnä nostalgia, kun tää oli ekoja SNES-pelejäni: D
- Cho Aniki, lol ihme peli ja ihme musat :D vetoaa minuun
- Blazing Lasers, kovaa turbo kamaa :)
muuta ei tulekkaan nyt mieleen :)
Smokin' Sick Style

Vs: Yleinen shmup-keskustelu
« Vastaus #8 : 10.05.08 - klo:23:39 »
Voisihan sitä toki itsekin kylmästi listailla tuntojaan kaikenmaailman schompeista...

Soldier Blade
Kovaa settiä, kuuluu niihin Turbo Graphicsin parempiin räiskintöihin ja on samalla Soldier-sarjan paras osa. Vaikeustaso justiinsa passeli, grafiikat miellyttää silmää, power upeissa piisaa vaihtelua, mutta koko komeudun kruunaa kyllä aivan hillitön soundtrack, jota kuuntelee ilokseen ihan muutenkin.

R-Type-sarja
Ei iske. Irem on selkeästi kuvitellut, että samojen kohtien sahaaminen ja ulkoaopettelu loputtomuuksiin asti on äärimmäisen hauskaa. Väärin. Lähes kaikissa shmupeissa tasojen ja viholliskuvioiden opettelu on lähes pakollista, mutta R-Typet vain vievät tämän kaiken aivan uudelle, masokismia  ja turhautumista uhmaavalle tasolle. Ongelmaa ei auta ajottain harvinaisen apaattinen tasosuunnittelu.

Space Impact
Tätä tykitettiin silloin joskus Nokian 3310 luurilla. Ei tätä hyvälläkään tahdolla voi erityisen mullistavaksi kutsua, mutta legenda mikä legenda.

Strikers 1945 I & II
Paskaa.

Castle Shikigami II
Animutyttelilentelyksi ihan okei tapaus, tosin Touhoutkin pärjäävät tälle kevyesti.

Cho Ren Sha 68k
Kuten Tzibo jo vihjasi, silkkaa loistoa. Freeware tarjonnan ehdoton helmi ja kuningas, en jaksa käsittää miten suurin osa vaahtoaa jostain rikkinäisestä Kamuista, kyllä Cho Ren Sha vie mokomaa mennen tullen.

G-Type
Itse asiassa varsin onnistunut Gradiuksen ja R-Typen ristisiitos. Molemmista sarjoista napattu parhaat palat päältä ja lätkäisty ne yhteen peliin, niin hyvässä kuin pahassakin. Vaikeustason mukaan vaihtelevaa tasovalikoimaa on pakko kehaista ihan erikseen.

Nyt tuli sellainen tunne, että unohdin jotain oleellista, mutta no jaa.

Edit: No niinpä tietysti, perkele. Kyllä mie eebrozgin enkan siinä vielä uusiksi pistän...
« Viimeksi muokattu: 10.05.08 - klo:23:46 kirjoittanut Jikkyooshaberiparodius »

Vs: Yleinen shmup-keskustelu
« Vastaus #9 : 10.05.08 - klo:23:44 »
Guxt?
"I'll go walking in circles while doubting the very ground beneath me"

*

Poissa Samirai

 • JÄÄTELÖAUTOOOOO!!!11
Vs: Yleinen shmup-keskustelu
« Vastaus #10 : 11.05.08 - klo:00:50 »
Itse en ole ikinä yhtäkään shmupia läpi päässyt, mikä ei ole kyllä ihme, kun suunnilleen kaikki Zeldaa vaikeammat pelit tuottavat vaikeuksia >_> Mutta siis silti pidän shmupeja melkeinpä parhainpana peligenrenä. Miksikö? Noh niissä saa enemmän onnistumisen tunteita kuin missään muissa peleissä yhteensä. Ei tarvi päästä kuin ekan tai tokan paikan bossi läpi ni on sama fiilis kun olisi juuri mennyt jonkun helpomman pelin läpi asti. Shmupit ovat myös hervottoman hyviä aggressionpurkamispelejä (<-- yhdyssana?). Ja siis shmupeihin ei tarvitse todellakaan pakolla keskittyä liikaa jos niitä pelaa niin kuin minä, eli about 10 minsaa silloin tällöin. Ebbo varmaan huutaa tuskasta tuon takia, mutta minusta ei ole koskaan ollut opettelemaan ammusten lentoratoja ynnä muita. Silti pidän siitä että saa oikeasti käyttää refleksejä oikein tosissaan, se kun ei nykypeleissä paljoakaan enää ratkaise, ellei sitten pelaa jotain turnauspeliä *köhmeleeköh* jossa oikea ajoitus on kaiken A ja Ö.

Aijoo ja maailman paras shmup on Astro Rock. Liekö kukaan edes kuullu >_>

Vs: Yleinen shmup-keskustelu
« Vastaus #11 : 11.05.08 - klo:00:52 »
aggressionpurkamispelejä (<-- yhdyssana?)
Joo.
"I'll go walking in circles while doubting the very ground beneath me"

*

Poissa Kraton

 • Publicly humiliated criminal fugitive with no girlfriend.
  • Nordic Training Journal
Vs: Yleinen shmup-keskustelu
« Vastaus #12 : 11.05.08 - klo:17:17 »
Itsekään en kyllä ole useita Shmuppeja ole päässyt läpi, mutta ainakin R-Type III Third Lighting tuli vedettyä ja siinä meni kyllä varmaan kuukausi, kun välillä vitutti niin paljon, että ei kehdannut pelata kun joutu aina alusta pelaa, kun meni elämät. R-Type turbografxilla yritän nyt Wiillä pelata ja hyvältä vaikuttaa.

Itse en edes paljoa tarvinnut muistella tuossa R-type 3:ssa, kun kerran meni kerran kuoli, siitä lähtien muisti aina miten meni. Se joku vittumainen alue, missä laser tuli ja meni miten vain oli kyllä vittumaisin ikinä. Sen alueen menin kyl läpi kun katsoin PC:lla läpipeluuvideota : D.

*

Poissa eebrozgi

 • spoiler: eero
Vs: Shmup-keskustelu
« Vastaus #13 : 12.05.08 - klo:20:59 »
<-- NYAH NYAH (Edit: avatar vaihtunut)

Juu. Suurimpina innostajina tähän genreen ovat olleet Guxt, Ebo ja Ikaruga. Näiden johtamana olen oppinut pitämään genreä ihan uudessa arvossa ja metsästellyt uusia suhmuppeja vähän väliä. R-Type Finalin olisin juuri viime viikolla käynyt ostamassa, mutta Mikkelissä on näköjään muitakin kuin SeeÄssän ja WoWin pelaajia...
« Viimeksi muokattu: 24.06.08 - klo:20:00 kirjoittanut eebrozgi »
KEEP YOUR COOL!

Shmup-turnaus 5
« Vastaus #14 : 13.05.08 - klo:13:54 »
Onko se lintu? Lentokone? Mitä väliä, sillä on aika aloittaa...

Shmup-turnaus 5: Fraxy

Tämän turnauksen piinapenkin virkaa toimittaa Fraxy niminen, kevyesti Gradius-tabletteja aamupalaksi napsinut areenaräiskintä, jossa taistellaan bosseja vastaan. Mutta aiemmista kisoista poiketen paremmuutta ei mittailla refleksien vaan aivan muiden avujen saralla.

Fraxyyn kuuluu nimittäin varsin pätevä editori, jolla pystyy suunnittelemaan omia pomoja aina niin ulkomuotoa kuin ammuskuvioitakin myöten. Niinpä tällä kertaa osallistujat suunnittelevat bossin kyseisellä editorilla. Työt sitten jaetaan muiden kilpailijoiden ynnä koko kansan testattaviksi ja kukin äänestää oman suosikkinsa voittoon.

Hieman säännöistä: Pomojen suunnittelussa ei ole mitään rajotteita. Kaikenlaiset tekeleet danmakuhirvityksistä muiden shmuppien pomojen näköiskappaleisiin ovat sallittuja. Toisten töiden suoraa kopiointia ei suvaita, mutta toki ideavarkaissa saa käydä. Myös kaikenlainen kehittäväkeskustelu ja ideoidenvaihto on sallittua. Tähän ketjuun saa myös esittää mahdollisia kysymyksiä editoriin liittyen, itse ainakin pyrin parhaani mukaan sitten auttamaan. Luovuudelle annetaan tilaa myös aikarajan puolella, osallistumisaika päättyy vasta 6. heinäkuuta, jonka jälkeen seuraa äänestysvaihe. Luonnollisesti muhkeimman äänisaaliin kerännyt sitten korjaa voiton kotiin. Jos osallistujilla riittää intoa, voitaneen kultakin hyväksyä kisaan kaksi tai useampi eri työ.

Tiivistettynä:

Fraxy säännöt:
- Pomojen suunnittellussa ei rajoituksia
- Muiden töiden suora kopiointi kielletty
- Osallistumisaika päättyy 6.7.
- Eniten ääniä kerännyt työ voittaa

Ja täältä löytää kyseessä olevan pelin (ladatkaa english only-versio):
http://mokeron.hp.infoseek.co.jp/zg/fraxy_main.html

Rohkaisevana esimerkkinä lätkäisen jakoon yhden itsesuunnittelemistani bosseista:
EBO-0X
Lisätkää siis tuo tiedosto pelin Enemy-kansioon, sitten voitte valita sen pelattavaksi. Kuten näkyy, ei tarvitse osata paljoakaan jotta saa loihdittua ruudulle edes jonkimoisen möllin. Ei muuta kuin onnea kaikille osaanottajille.

Vs: Shmup-keskustelu
« Vastaus #15 : 13.05.08 - klo:14:53 »
Hahaa, onneks onkin pitkä kokemust tästä 8)

*

Poissa Kraton

 • Publicly humiliated criminal fugitive with no girlfriend.
  • Nordic Training Journal
Vs: Shmup-keskustelu
« Vastaus #16 : 13.05.08 - klo:19:47 »
Höh, ei kiinnosta. Ois ollut kunnon shmuppausta, eikä tämmöstä.

Vs: Shmup-keskustelu
« Vastaus #17 : 13.05.08 - klo:19:50 »
Höh, ei kiinnosta. Ois ollut kunnon shmuppausta, eikä tämmöstä.
Kraton. Innovaatiot ovat hieno asia ja mielestäni on ainakin hienoa nähdä muiden foorumilaisten työn taimia muunakin kuin hi-score-tuloksina. ;O
"I'll go walking in circles while doubting the very ground beneath me"

*

Poissa Kasuli

 • Piparisensei
  • Porkkanakaupunki
Vs: Shmup-keskustelu
« Vastaus #18 : 14.05.08 - klo:18:11 »
Kekek, koitan tässä juuri tehdä jotain. : p
VAIHTELEEPA SITTENKIN >: (

Vs: Shmup-keskustelu
« Vastaus #19 : 18.05.08 - klo:21:53 »
EBO-ACALA
Uusin hirmustus, kokeilkaa ihmeessä.

*

Poissa Samirai

 • JÄÄTELÖAUTOOOOO!!!11
Vs: Shmup-keskustelu
« Vastaus #20 : 18.05.08 - klo:23:17 »
Olipa taas sellanen bossi että oksat pois... Paljo muootoja, melkein liikaa tappoliikkeitä ja pitkä kuin velkavankeus, mutta hauska oli, ei voi muuta sanoa. Kuolin varmaan sata kertaa, mutta sehän kuuluu asiaan. Mera mera näitä. Muidenki luomuksia ois siisti kokeilla. Ehkä sitä omaakin jaksais värkätä jossain välissä...

Vs: Shmup-keskustelu
« Vastaus #21 : 19.05.08 - klo:17:11 »
Wot? Onko kukaan pelannut Guardian Legendiä? Hieman varjoon jäänyt klassikko shump nes:sille. Myöskin mielestäni Star Soldier, Gradius ja sen spin-offit kuten Life Force (mahtava shmup) ovat erinomaisia. Tietty nämä ovat retroilijoille, mutta silti mahtavia. Testaamisen arvoisia.
« Viimeksi muokattu: 27.02.09 - klo:20:36 kirjoittanut Protooh »

Vs: Shmup-keskustelu
« Vastaus #22 : 20.05.08 - klo:13:32 »
Guardian Legendistä en ole koskaan kuullutkaan, mutta Gradiuksia on tullut toki pelailtua, kuten myös Soldier-sarjaa. Ja eivätköhän kaikki shmupit ole enemmän tai vähemmän suunnattu retroilijoille, sillä pelimekaniikan osalta ollaan pysytty varsin uskollisena kultavuosien juurille...

Ja sitten takaisin Fraxyn pariin. Lyön tässä saman tien näytille useamman pomon. Postaan ne tuoreusjärjestyksessä vanhimmasta uusimpaan, joten älkää ihmetelkö tason ankaraa "putoamista".

EBO-EVE
Aka Kaatunut Mankeli. Ensimmäinen bossi, jossa kokeilin eventien kanssa häröilyä. Lopputulos ei ollut aivan haluttu, mutta ainakin tuli opittua muutama varsin oleellinen asia eventien käytöstä.

EBO-TEKKAI
Lisää eventeillä häröilyä. Toisen muodon tasapainoitus battle rank satasella ontuu ja pahasti. Kaipaisi vielä kromia ja hienosäätöä pintaan.

EBO-RID
Tasapainoitukseltaan aivan sekaisin ja muutenkin hieman innoton ilmestys. Ulkomuodon työstämisen kanssa kesti sen verran kauan, etten aluksi hennonut jättää tätä kesken... Meh.

EBO-YAMANTAKA
Uusin hengentuotteeni. Ensimmäinen muoto on (vielä) jokseenkin aneeminen, joten jos ei tunnu haastetta riittävän, niin korottakaa suosiolla battle rankia heti alussa. Silloin viimeinen muoto kyllä potkii persettä mitä suurimmalla todennäköisyydellä, mutta så kan det gå.

Vs: Shmup-keskustelu
« Vastaus #23 : 21.05.08 - klo:16:05 »
Noita SNESin sivusta kuvattuja shmuppeja oon jonkin verran pelannut, mutta tänää latasin Ikaruga trialin. Meinas tulla jo easylla vaikeuksia tuossa ekassa levelissä, ei oo nää pelit oikee mun heiniä.

btw sen ekan bossin musa oli pöllitty iwbtg:stä

Vs: Shmup-keskustelu
« Vastaus #24 : 22.05.08 - klo:02:22 »
btw sen ekan bossin musa oli pöllitty iwbtg:stä

Rohkenen epäillä, että toisin päin. >_>

Vs: Shmup-keskustelu
« Vastaus #25 : 22.05.08 - klo:08:40 »
Nyt tuli hieman katottua tuota virtual console shmup valikoimaa ja kaksi niistä kyllä loisti: R-Type Turbografxille ja Axelay snessille. Ne menee kesällä hankintaan. 
« Viimeksi muokattu: 27.02.09 - klo:20:35 kirjoittanut Protooh »

Vs: Shmup-keskustelu
« Vastaus #26 : 22.05.08 - klo:08:59 »
btw sen ekan bossin musa oli pöllitty iwbtg:stä

Nyt tuli kyllä naurettua :)

*

Poissa Agutski

 • Beer Baron
Vs: Shmup-keskustelu
« Vastaus #27 : 22.05.08 - klo:10:33 »
Nyt tuli hieman katottua tuota virtual console shump valikoimaa ja kaksi niistä kyllä loisti: R-Type Turbografxille ja Axelay snessille. Ne menee kesällä hankintaan. 
Soldier Blade on ehdottomasti paras VC:ssä :) Tokana tulee sitten Gradius 2 ja 3.
Smokin' Sick Style

Vs: Shmup-keskustelu
« Vastaus #28 : 22.05.08 - klo:15:01 »
Jepjep, tuli shmup-himo ja latasin Gradius III:n VC:stä. Loistopeli on, vaikka kuulema parempiakin löytyy.

Vs: Shmup-keskustelu
« Vastaus #29 : 24.05.08 - klo:15:06 »
EBO-TRILOKAVIJAYA
<a href="http://www.youtube.com/v/11JomTweDDQ&amp;hl=en" target="_blank" class="new_win">http://www.youtube.com/v/11JomTweDDQ&amp;hl=en</a>

Tehkää nyt prkl muutkin noita bosseja.

Vs: Shmup-keskustelu
« Vastaus #30 : 24.05.08 - klo:19:17 »


NES:in Gun.Smoke. Western-teemastaan huolimatta puhdasverinen shmup-peli, ja ainut hyvä western-teemainen peli.
« Viimeksi muokattu: 26.05.08 - klo:18:13 kirjoittanut Odolwa »

Vs: Shmup-keskustelu
« Vastaus #31 : 25.05.08 - klo:15:48 »
Toi on Run 'n Gun ;)

*

Poissa Agutski

 • Beer Baron
Vs: Shmup-keskustelu
« Vastaus #32 : 25.05.08 - klo:22:56 »
UUH! Nyt kun olen Ikarugan ladannut X0:lleni, niin täytyy sanoa, että on kyllä paras Shmuppi Soldier Bladen kanssa mitä tiedän :O Musiikit ja grafiikat on rautaa ja pelattavuus on todella omaperäistä (se polar-sydeemi).
Chilly on kyl aika wuzzy, ku mie annoin Eboshidorille turpaan normalilla kuolematta kertaakaan :)
Smokin' Sick Style

Vs: Shmup-keskustelu
« Vastaus #33 : 26.05.08 - klo:21:32 »
Ketsui: Death Label - Nintendo DS -

Joo-oh, eli tuommoinen on tulossa DS:lle. Mielestäni sillä on pari kohtuullisen merkittävää meriittiä.

1) Se on Caven
2) http://insomnia.ac/reviews/custom/ketsui/ - Arvostelusta 5 tähteä.

http://www.dsfanboy.com/2007/09/07/miharas-ketsui-ds-trailer-is-boss/
http://www.arika.co.jp/product/ketsui_hp/index.html

Ja mikäli on vanha uutinen niin voi voi - enpä ollut sitä tässä ketjussa nähnyt aikaisemmin.
"I'll go walking in circles while doubting the very ground beneath me"

Vs: Shmup-keskustelu
« Vastaus #34 : 11.06.08 - klo:17:59 »
http://www.gametrailers.com/player/usermovies/217182.html
_Ei_voi_olla_totta_
Nyt halkeen riemusta, Metal Slug 7 ja vielä DS:älle <3

Vs: Shmup-keskustelu
« Vastaus #35 : 11.06.08 - klo:18:10 »
Ainakin tähän asti Shmup-ketju on sisällyttänyt Run 'n Gunit, mutta jos haluat, voihan niillekkin oman ketjun tehdä.

Vs: Shmup-keskustelu
« Vastaus #36 : 11.06.08 - klo:18:14 »
Jees, sitten meillä olisi kaksi puolikuollutta ketjua yhden etäisiä elonmerkkejä osoittavan sijaan. Mielestäni ei ole mikään kardinaalimoka keskustella run'n'guneista shmup-ketjussa. Ja jos jotakuta siis oikeesti alkaa silleen ihan hirveesti kismittää tiedätteks, niin voin mä tuota otsakettakin hieman muokata.

Vs: Shmup-keskustelu
« Vastaus #37 : 17.06.08 - klo:18:00 »
http://www.play-asia.com/paOS-13-71-z3-49-en-70-2o69.html
Siinä teille Shmuppia wiille! Oijoijoi, niin hyvältä näyttää, mutta ensin Corruption ja No more Heroes.

*

Poissa eebrozgi

 • spoiler: eero
Vs: Shmup-keskustelu
« Vastaus #38 : 17.06.08 - klo:18:32 »
Ohoh! Ei ole edes paha hinta... Vois koittaakkin.
KEEP YOUR COOL!

Vs: Shmup-keskustelu
« Vastaus #39 : 17.06.08 - klo:19:12 »
Lentäviä tyttöjä prkl!

Ja aseetkin aivan omituisia. Normaalit perustykit, jotka eivät häiritse peliä ja kunnon alus. Muuten ei pelin pelaamista edes harkita.
« Viimeksi muokattu: 17.06.08 - klo:19:54 kirjoittanut Ann-Ti »
1,323,425 people bought Ikaruga only to find out that they suck at video games.

I found out that I kick ass.

Vs: Shmup-keskustelu
« Vastaus #40 : 17.06.08 - klo:21:28 »
Aika pitkälti samaa roskaa lienee luvassa kuin kakkososan kanssa. Jos epäilyttää hankinta, niin eiköhän tuo kakkonen löydy jostain alta parinkympin PS2:lle.

*

Poissa Maveric

 • Mecha
  • JuuTuuppi
Vs: Shmup-keskustelu
« Vastaus #41 : 01.07.08 - klo:23:31 »
Tulipas tuossa äsken ladattua sellainen Shmuppi kuin Perfect Cherry Blossom (a.k.a. Tōhō Project). Ihan kivalta vaikutti alkukokeilun perusteella.
http://en.wikipedia.org/wiki/Touhou_Project
Ei kannata edes katsoa jos ei pidä lentävistä maideista. English patch suositeltava.

Vs: Shmup-keskustelu
« Vastaus #42 : 17.07.08 - klo:13:56 »
http://wii.ign.com/articles/891/891517p1.html

Uusi Gradius WiiWareen. Pakko tyytyä horizontal-shootereihin, jollei verticaleja saa...
1,323,425 people bought Ikaruga only to find out that they suck at video games.

I found out that I kick ass.

*

Poissa Tingle

 • Paavo
  • Academic Nintendo Club RY
Vs: Shmup-keskustelu
« Vastaus #43 : 04.10.08 - klo:14:30 »
Cho Ren Shanin latasin. Enpä ole ennen rakastunut peliin ensimmäiset viisi sekuntia pelattuani.
<Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
<Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
<Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
<JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
<henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
<Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI

*

Poissa eebrozgi

 • spoiler: eero
Vs: Shmup-keskustelu
« Vastaus #44 : 08.10.08 - klo:09:50 »
Omglol koitin äsken Salamander kakkosta, vaikuttaa liian hyvältä. Tarkoituksena ois vallata kohta alakerran telkkari, joka tukee kunnolla NTSC:tä...

E: Nyt pelasin väreissä ja kunnon ruudulla, hom num num. Tykkään siitä kuinka peli menee heti asiaan eikä alkupehmittelyä juurikaan ole.

Liikaa hyvää musiikkia kun jäi Fire Tripper käyttämättä *_*

E2: Nyt on eka looppi läpi, eikä mikään ihme, kun contiuneja saa lykätä sisään niin paljon kuin lystää. Loop 02:ssa ei tietenkään mitään mahista kakkoskenttää pitemmälle pääsemisessä vielä.
KEEP YOUR COOL!

*

Poissa Tingle

 • Paavo
  • Academic Nintendo Club RY
Vs: Shmup-keskustelu
« Vastaus #45 : 10.10.08 - klo:19:47 »
^ Salamanterihan oli se suolistopeli?

Tänään tulin maistelleeksi lisää freewareshmuppeja. rRootage, Warning Forever ja joku scarlet-touhou löysivät onnistuneesti tiensä kovelevylleni, valitettavasti yksikään ei toistaiseksi säväyttänyt. Ehdotuksia?
<Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
<Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
<Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
<JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
<henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
<Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI


*

Poissa eebrozgi

 • spoiler: eero
Vs: Shmup-keskustelu
« Vastaus #47 : 13.10.08 - klo:20:26 »
^ Salamanterihan oli se suolistopeli?
Kyllä. Itse tykkään kokonaisuutena enemmän kuin niistä Gradiuksista joita olen pelannut (I, II, III). Suosittelen.

Tänään tulin maistelleeksi lisää freewareshmuppeja. rRootage, Warning Forever ja joku scarlet-touhou löysivät onnistuneesti tiensä kovelevylleni, valitettavasti yksikään ei toistaiseksi säväyttänyt. Ehdotuksia?
Cho Ren Sha 68k, Guxt ja Ether Vapor on kivoja IMO. The Games Pagelta löytyy myös pari.
« Viimeksi muokattu: 13.10.08 - klo:20:31 kirjoittanut eebrozgi »
KEEP YOUR COOL!

*

Poissa eebrozgi

 • spoiler: eero
Vs: Shmup-keskustelu
« Vastaus #48 : 11.02.09 - klo:10:45 »
KEEP YOUR COOL!

Vs: Shmup-keskustelu
« Vastaus #49 : 14.07.09 - klo:13:25 »
Nyt ton Ikarugan boxillekkin ostin, kokemusta paljon Cube-versiosta, ja näin tulikin A-rankki suhteellisen helposti ekasta tasosta. Tokan tason alussa vielä parantelemisen varaa, mutta muuten senkin muistan.
Pahin muisto ehkä kolmostasosta. En osaa.