The Witness

  • 6 Vastauksia
  • 5003 Lukukerrat
The Witness
« : 12.02.16 - klo:09:34 »


Jonathan Blown uusin pulmapeli, jonka pääpointtina on seikkailla tyhjällä (?) saarella ja piirtää viivoja näytöille. Tämän enempää en pulmista kirjoita, koska mielestäni niiden "sääntöjen" keksiminen on yksi pelin parhaita puolia.

Taustamusiikkia ei pelistä löydy ollenkaan, mutta ääninäyteltyjä kohtia kylläkin. Taustamusiikin puuttumisellekkin löytyy hyvä selitys...

Nyrkkisääntönä : mitä vähemmän pelistä tietää etukäteen, niin sen parempi.
Sain itse juuri viimeisen "suuren" pulman ratkottua pelikellon näyttäessä tasan 40h.

Alkuvuoden ehdottomia kohokohtia ja varmasti tämän vuoden gotylistalla.

Vs: The Witness
« Vastaus #1 : 12.02.16 - klo:22:02 »
Okei jännä, kun katselin tuota Steamissa, niin ei jotenkin vielä vakuuttanut. Jotenkin puuzlet vaikuttivat trailerin perusteella vähän hassuilta ja päälle liimatuilta, mikä vei vähän intoani peliä kohtaan, vaikka näyttikin kauniilta. Pitänee ehkä vielä laittaa uudelleen harkintaan.

Vs: The Witness
« Vastaus #2 : 13.02.16 - klo:11:25 »
Puzzlet ovat pelin pääpointti ja kaukana päälle liimatusta.

Hinta on toki tällä hetkellä aika korkea, mutta mielestäni ainakin joka euron arvoinen.
« Viimeksi muokattu: 15.02.16 - klo:08:58 kirjoittanut Ingoo »

Vs: The Witness
« Vastaus #3 : 25.06.17 - klo:22:59 »
Tulihan tämäkin vihdoin pelattua.

Heti läpäisyn jälkeen menin lueskelemaan Steamin käyttäjäarvosteluja, ja heti kaksi ensimmäistä olivat negatiivisia. Toinen oli pettynyt kun peli olikin vain pelkkiä viivapuzzleja, toinen että itse maailmaa ei oltu mitenkään liitetty puzzlemekaniikkoihin. En tiedä, kieltämättä jos vain kuvia katselee niin tulee helposti semmoinen kuva että tämä olisi enemmän seikkailupelin tyyppinen, vaikka todellisuudessa maailma on melkeinpä vain koristeltu menuruutu, josta klikataan itsensä seuraavaan puzzleen.

Itse tiesin että tämä peli on pelkkiä viivapuzzleja, ja ostin sen koska halusin vain tehdä viivapuzzleja. Luultavasti olisin nauttinut vielä enemmän jos en olisi joutunut harhailemaan sokkeloisella, mutta kieltämättä ihan nätillä saarella. Muutaman kerran ravasin saarta monta kertaa edestakaisin ja halusin vain päästä seuraavan puzzlemekaniikan pariin. ;_; Kaikki piilotetut ääni- ja videoklipit tuntuivat olevan vähän yhtä tyhjä kanssa, pyörittelivät geneerisen tuntuisia shakespeare-mietteitä, jos siellä taustalla oli joku tosi syvällinen tarkoituskin niin onnea vaan, onnistuit minut pudottamaan kärryiltä aika nopsaan.

Henkilökohtainen pelisuunnittelufetissini on kyllä tämä että ei kerrota pelaajalle mitään teksti-, ääni-, tai missään muodossa, vaan opetetaan pelaaja pelaamaan peliä vain ja ainoastaan pelaamalla, ja tässä The Witness onnistuu täydellisesti. Uuteen puzzlemekaniikkaan törmätessään pelaajan tulee ihan itse päätellä että mitäs tämä nyt tarkoittaa, ja näin pelaaminen on erityisen palkitsevaa and all that good shit.

Ilmeisesti pelissä olisi vielä jonkin verran salaisuuksia ja lisätekemistä, en kyllä tiedä jaksanko vaivautua. Alkaa kieltämättä yli 10 tuntia viivapuzzleja vedelleenä hieman puuduttaa. :p

Vs: The Witness
« Vastaus #4 : 25.06.17 - klo:23:51 »
Pelin paras pulma on piilotettu sen verran hyvin, että sen löytämiseen tarvitsee käytännössä katsoa/lukea guideja.

En koskaan pelannut 100% läpi, mutta sain tähän silti upotettua 50h. Oli pitkästä aikaa myös peli, jonka kanssa jouduin tekemään ihan oikeita muistiinpanoja , sekä leikkaamaan fyysisiä apuvälinetä tetrispulmia varten.

(click to show/hide)
löytäminen, sekä
(click to show/hide)
liittyvä salaisuus räjäyttivät mieleni.

Vs: The Witness
« Vastaus #5 : 26.06.17 - klo:00:35 »
Niin just jotain tollasta mietin että onko siellä jotain tosi eeppisiä salaisuuksia, mutta jos tosiaan pitää guide kädessä mennä ni eeh.

Vs: The Witness
« Vastaus #6 : 26.06.17 - klo:01:07 »
Sen verran voin avata, että liittyy siihen vuoren huippulla sijaitsevaan pulmaan,  mihin kaikki säteet osoittavat. En muista tarvitsiko kaikki valonsäteet olla aktivoituna, mut voisin kuvitella että kyllä.

Muuta opastusta ei oikeastaan tarvitse.Nyt kun tarkemmin muistelen,  niin olihan tää ihan helvetin hyvä. Niin paljon pieniä oivalluksia ja mielen räjäyttäviä juttuja, joita varmasti 90% peliä pelaavista eivät edes huomaa. Sai näkemään viivapulmia ihan oikeassakin elämässä.
« Viimeksi muokattu: 26.06.17 - klo:01:10 kirjoittanut Ingoo »