GB - Pokémon (R/B/Y ja G/S/C)

 • 33 Vastauksia
 • 10173 Lukukerrat
GB - Pokémon (R/B/Y ja G/S/C)
« : 29.05.08 - klo:15:07 »
Yksi rakkaimmista lapsuuden muistoistani, Pokémon pelit ja oheistuotteet olivat kovaa kamaa. Tässä nyt teen näitten pelien muistoksi ketjun, jolloin pokémon oli oikeasti mahtava. (itku tulloo)


R/B/Y

Ensimmäinen pokémonien aikakausi, jolloin suurin osa meistäkin varmasti kuuli koko villityksestä. Itse olen vain rediä pelannut, mutta olen kyllä nähnyt suurimman osan Yellowista. Pelistä ensimmäisenä tulee mieleen ihanat ajat ja mahtava musiikki. Peli oli ehdottomasti paras GameBoy peli, joka oli ilmestynyt. Red ja Blue olivat melkein samanlaisia, tosin Yellow oli erilainen intronsa ja sen vuoksi, että pikachu seurasi sinun hahmoasi pelissä. Myökin moni muukin asia, josta voitte sitten itse hankkia tietoa.

G/S/C

Toinen aikakausi, jossa esiteltiin tusinoittain uusi pokémoneja. Tämä aikakausi oli edelleen sitä mitä aikaisemmatkin olivat: parhautta. Tämän jälkeen pokémonin taso on laskenut ja laskenut...

Muuten vaan kiinnostuneille:
http://en.wikipedia.org/wiki/Pokémon_Red_and_Blue
http://en.wikipedia.org/wiki/Pokémon_Yellow:_Special_Pikachu_Edition
http://en.wikipedia.org/wiki/Pokémon_Gold_and_Silver
http://en.wikipedia.org/wiki/Pokémon_Crystal

Musiikki:
Sali johtaja musa
Viimeinen taistelu musa :D
National Park musa
Lucky number show!
« Viimeksi muokattu: 06.12.12 - klo:03:21 kirjoittanut Osiris »

*

Kraid

Vs: Pokémon (B/R/Y ja S/G/C)
« Vastaus #1 : 29.05.08 - klo:15:50 »
Tässä nyt teen näitten pelien muistoksi ketjun, jolloin pokémon oli oikeasti mahtava. (itku tulloo)

Pokémonhan on edelleenkin mahtava, vaikka sen pelimekaniikkaa ja muuta hömppää - joita aivoni eivät ymmärrä - siirretään eteenpäin kovaa vauhtia. Nämä uudet uutukaiset, Diamond & Pearl, olivat oikeasti hirveitä teoksia, että en jaksanut edes omaa Pearliani loppuun asti pelata.
« Viimeksi muokattu: 09.02.09 - klo:18:09 kirjoittanut Kraidi »

*

guest7

Vs: Pokémon (B/R/Y ja S/G/C)
« Vastaus #2 : 29.05.08 - klo:15:57 »
Kraid oikeastaan sanoi saman minkä minäkin olisin sanonut - vähemmän järkevemmin tosin.
DP:ssä ainoa hyvä juttu oli hyökkäysten jako enemmän loogiseen muotoon, en siltikään ole jaksanut pelata loppuun näitä, eikä yön ja päivän vaihdot muuta paljoa mitään toisin kuin GCS:ssä.

Vs: Pokémon (B/R/Y ja S/G/C)
« Vastaus #3 : 29.05.08 - klo:16:17 »
IMO D & P olivat suhteellisen surkeita näihin verrattuna. Neljä kertaa oon vetäny läpi, ja jotenkin pari kohtaa josta tuli tykättyä. (kuten arceuksen nappaaminen diamondissa, se oli kyllä erikoinen) Mutta tosiaan pokemon on edelleen mahtava, mutta kyllä sarjan taso on tippunut niin paljon että...

*

Centurio

Vs: Pokémon (B/R/Y ja S/G/C)
« Vastaus #4 : 29.05.08 - klo:18:30 »
Sanoisin että ensimmäiset pokemonit ovat parhaimpia pelejä videopelihistoriassa.

Oli se silloin mahtavaa aikaa :P

*

Poissa Kraton

 • Publicly humiliated criminal fugitive with no girlfriend.
  • Nordic Training Journal
Vs: Pokémon (B/R/Y ja S/G/C)
« Vastaus #5 : 30.05.08 - klo:14:01 »
Minusta pokemonien taso ei oo laskenut yhtään vaan menty vain todella vähän eteenpäin ja lähinnä uudistukset on tullut pieninä lisinä ja grafiikan parantumisina. Taso on pysynyt samana tai jopa parantunut tosi vähän, mutta samaa ollaan jankattu niin pitkään, että ei kiinnosta enää niin paljoa.

Vs: Pokémon (B/R/Y ja S/G/C)
« Vastaus #6 : 30.05.08 - klo:14:05 »
Ei, kyllä taso on laskenut. Varsinkin pokémonien suunnittelun suhteen! Voitko tosiaan väittää, että esim. Kricketune olisi hahmosuunnittelussa samalla tasolla kuin vanhat? Kaikki uudet Pokémonit Ruby/Sapphiren jälkeen ovat olleet kauheita.

Taso laskee, ellei sarjaa uudisteta kunnolla. Ja G/S/C ja FR/LG ovat parhaat Pokémonit koskaan.
全力で!

Vs: Pokémon (B/R/Y ja S/G/C)
« Vastaus #7 : 30.05.08 - klo:14:16 »
Minusta pokemonien taso ei oo laskenut yhtään vaan menty vain todella vähän eteenpäin ja lähinnä uudistukset on tullut pieninä lisinä ja grafiikan parantumisina. Taso on pysynyt samana tai jopa parantunut tosi vähän, mutta samaa ollaan jankattu niin pitkään, että ei kiinnosta enää niin paljoa.

Ensinnäkin:

1. Grafiikka ei ole parantunut yhtään gba peleistä, 3d suttaa pelin aivan totaalisesti... (d & p)
2. Sinä et ole joko pelannut ensimmäisen- ja toisen sukupolven pelejä, koska sarja on vaan tippunut koko ajan... (tarina & ja laatu ovat tippuneet aika alakanttiin)
3. Muussa olit kyllä oikeassa...

Tosiaan pysyisivät vain vaikka yhdellä alueella esim. Kanto , Johto. Mutta nyt menee kyllä offtopiciksi, joten aion kirjoittaa jotain aiheeseen liittyvää. Tänään ostin vihdoin itselleni omaksi game boy colorin amerikasta. neljä pokemon peliä tuli mukaan ja siis kunto oli kuvissa sellainen, että myyjä oli pitänyt niitä kuin aarteita. Kivaa kesä tekemistä, jos tulee tylsää. pelit on: Blue, Red, Yellow ja Crystal. 
« Viimeksi muokattu: 30.05.08 - klo:16:34 kirjoittanut Proto Paatti »

*

Centurio

Vs: Pokémon (B/R/Y ja S/G/C)
« Vastaus #8 : 30.05.08 - klo:16:50 »
Lainaus käyttäjältä: Proto Paatti
2. Sinä et ole joko pelannut ensimmäisen- ja toisen sukupolven pelejä, koska sarja on vaan tippunut koko ajan... (tarina & ja laatu ovat tippuneet aika alakanttiin)

Tämä on harvinaisen totta. Tämän takia minusta ensimmäisen sukupolven pokemonit ovat yhä parhaimmat, koska niissä on paras juoni, toteutus ja laatu. Jopa silver, gold ja crystal olivat minulle hiukan pettymyksiä, sillä nekin olivat jo juoneltaan huonompia kuin blue/red/yellow.

*

snowblind

Vs: Pokémon (B/R/Y ja S/G/C)
« Vastaus #9 : 30.05.08 - klo:21:12 »
Kannattaa ladata game boy advance emularor ja sit netist löytyy päkki mis on kaikki pokemon pelit, siinä ne on sitte kätevänä kaikki koneella, mikä parasta emulator vie pokemon peleistä yhden ärsyttävyyden, niiden hitauden, emulatorissa saa peliä nopeutettua aina 3000% asti jolloin ei kaupungista kaupunkiin eteneminen kauaa aikaa vie.

Vs: Pokémon (B/R/Y ja S/G/C)
« Vastaus #10 : 30.05.08 - klo:21:40 »
Onhan tuo Pokémon muuten vähän lapsellinen juttu omiin silmiini (eipä ollut kymmenenkunta vuotta sitten), mutta edelleen ne pelit ovat hyviä, vaikkakaan eivät niin hyviä kuin silloin joskus. Bluen omistin itse, Goldin pelasin kaverin kasetilla läpi, mutta se riivatun paristomuistiongelma hävitti tallennuksen sitten jossain kohtia.

Suoralinkitys on muuten tuhmaa.

*

Poissa NoFair

 • Horoperse
Vs: Pokémon (B/R/Y ja S/G/C)
« Vastaus #11 : 26.07.08 - klo:13:34 »
Taas alottanut pelaamaan näitäki. Tosiaan vanhemmat parempia, mutta kyllä R/S/E ja FR/LG ovat myös hyviä. DS:n köpömöneista ei paljoo kokemusta oo että paha mennä sanomaan. Mutta loistavaa viihdettä jos muuta tekemistä ei keksi. Pitäs varmaan kokeilla sitä VBA:n moninpeli sydeemiä. Kellään kokemusta? Sais Alakazamin ja muuta jännää :P.

Vs: Pokémon (B/R/Y ja S/G/C)
« Vastaus #12 : 27.07.08 - klo:01:18 »
Oi muistan edelleen ne ajat, kun kykenin tunnistamaan kaikki 151 ensimmäistä taskumonsteria! Pokémon oli vuosituhannen vaihteessa pienelle skidille se maailman kovin juttu. Ensimmäinen  kokemukseni Pokémon- peleistä oli Colosseum, josta en aivan ollut liekeissä. Mutta viime vuonna ostin Pokémon Diamondin, joka oli mielestäni mainio peli. Toki tuli itsekin todettua, että hirviöt ovat vain varjoja alkuperäisistä, mutta peli koukutti minut täysin mukaansa. Sittemmin myin sen pois, jotta saisin rahaa. Nyt mietin, että kannattaisikohan ostaa Pokémon Fire Red tai Leaf Green? Kun alkuperäiset Pokémonit on ne kaikkein siisteimmät eikä peleissäkään kuulemma ole mitään suurempaa vikaa. DS:llä en olekaan Diamondin jälkeen mitään pelannut, joten kaipailisin jotain koukuttavaa ja pitkää peliä. Kannattaisiko ostaa jompi kumpi näistä GBA-peleistä 39 eurolla? Mitä mieltä ihmiset?

*

Poissa Tapza

 • Luuseri
Vs: Pokémon (B/R/Y ja S/G/C)
« Vastaus #13 : 27.07.08 - klo:01:36 »
Itse olen ihan samaa kuin Arctic Fox miettinyt. Kokemus Pokémoneista rajoittuu lähinnä Yellowiin, jota tuli erään kaverin luona hakattua runsaanpuoleisesti, vaikkakin enemmän tai vähemmän laittomasti. Sarja on aina kiinnostanut jonkun verran ja kun Leaf Green/Fire Red ei kuulemma hirveästi alkuperäisestä poikkea, järkeilisin että kyseinen peli olis ihan fiksu vaihtoehto ensimmäiseksi omaksi Pokepeliksi. Olisi kuiteskin mukava saada palautetta ihan pelin omistajiltakin, vaikuttanee aika ratkaisevasti ostopäätökseen nimittäin.

Mites muuten tuo Sapphire/Ruby, kun siitä on kuullut vähän ristiriitaista palautetta. Suitsutusta ja "nojaa":ta lähinnä. Olisiko varteenotettava vaihtoehto LG/FR:n lisäksi?

Vs: Pokémon (B/R/Y ja S/G/C)
« Vastaus #14 : 27.07.08 - klo:06:19 »
Kaikki eivät varmaan samaistu, mutta itselle FireRed ja LeafGreen aiheuttavat saman nostalgiakuohun, kuin Rediä tai Blueta pelatessakin. FRLG:ssa RB:n pikkuviat on korjattu, grafiikoita on tietysti paranneltu ja musiikit ovat samat legendaariset, vaikka niitäkin on hienosäädetty enemmän GBA:lle sopivaksi. Liigan jälkeen on tuotu lisää tekemistä seitsemällä saarella, joista löytää myös toisen sukupolven Pokémoneja. 40€ ei ole huono hinta näin hyvistä peleistä, mutta paljon halvemmallakin saa.

Rubyssa ja Sapphiressa ei monien mukaan sitä samaa hohtoa kuin ensimmäisissä Pokémoneissa tai jotain vastaavaa. Kyllä se itselle ainakin oli niin hieno kokemus nuorempana, kun sain ikioman Rubyn käsiini. Täysin uusi maailma ja yli 200 uutta hirviötä (toinen sukupolvi jäi ohitse) oli niin mahtava ajatus. Mielestäni tämä kaksikko ei kuitenkaan pärjää millään osa-alueella FRLG:lle (lukuunottamatta breedaamisen nopeutta), muttei jää pahasti jälkeen. Suosittelisin kuitenkin enemmän kolmatta osapuolea, Emeraldia. Paljon parempi versio nimittäin. Liigan jälkeen pääsee Battle Frontieriin, jossa itse ainakin olen kuluttanut suunnilleen sata tuntia. En jaksa listata juuri nyt kaikkea.

Hieman offtopic? Pitäisi joskus jaksaa aloittaa RSE:lle oma aihe.

RBY mainioita pelejä, Red ja Blue tuntuvat kuitenkin huonoilta remakejensa rinnalla. Yellow on mukavan piristävä, kun Pikachu riippuu perässä koko ajan. Sitä joskus viitsii pelatakin.

GSC on jäi aikoinaan huomiotta, tällöin Pokémonvillitys oli laantunut ja olin itsekin lopettanut kaiken siihen liittyvän. Palasin Pokémonin pariin vasta kolmannen sukupolven aikaan. Täten vain Crystalin olen kerran läpäissyt hyvin huonolla tavalla. Se on kuitenkin varmaa, että ovat kunniaksi nimikkeelleen.

Ugh, en nyt kovin mietiskelyllä tätä viestiä kirjoittanut.
« Viimeksi muokattu: 27.07.08 - klo:06:28 kirjoittanut Dueli »

Vs: Pokémon (B/R/Y ja S/G/C)
« Vastaus #15 : 27.07.08 - klo:14:18 »
...korjatkaa nyt kuitenkin otsikko, se menee RBY ja GSC... (/nus nus)

*

Poissa NoFair

 • Horoperse
Vs: Pokémon (B/R/Y ja S/G/C)
« Vastaus #16 : 27.07.08 - klo:21:21 »
Jos ei moraali tai halu omistaa aitona pistä vastaan nii paljon kannattavempaa hommata emulle. Voi siinä samalla kokeilla että pitääkö vai ei. Lisäksi nopeutus on mahtava asia. En kyllä ole aitoja läpi pelannut, mutta ei kait romeissa mitään eroja pitäis olla. Tosin GBA:lla tietenkin kannettavuus plussaa.

*

Poissa mosse

 • Mosse
Vs: Pokémon (B/R/Y ja S/G/C)
« Vastaus #17 : 27.07.08 - klo:22:23 »
Emulaattorilla tosin saa säätää aika lailla, jos niitä Pokemoneja haluaa vaihdella.

Kyllä Stadium on paras tapa pelata näitä. <3 Varsinkin kun on kaksi Transfer Pakia.
[22:22] <+Linkkiro> Miks Mosse tietää kaiken >_>
[22:23] <+pandem> koska mosse on paras

Vs: Pokémon (B/R/Y ja S/G/C)
« Vastaus #18 : 27.07.08 - klo:22:57 »
Pokemon Stadium ja Dodrio GB <3 Äänet pitää kyllä pistää pois, muuten räjähtää pää.

*

Poissa Tapza

 • Luuseri
Vs: Pokémon (B/R/Y ja S/G/C)
« Vastaus #19 : 27.07.08 - klo:23:17 »
moraali tai halu omistaa aitona
Molemmat pistävät vastaan. :>

Katsoo nyt jos sattuisi jostain käytettynä bongaamaan tuon FireRedin tai LeafGreenin. Ei ole juuri pelattavaa DS:llä tällä hetkellä, joten tulisi ainakin tarpeeseen.

*

Poissa mosse

 • Mosse
Vs: Pokémon (B/R/Y ja S/G/C)
« Vastaus #20 : 28.07.08 - klo:00:02 »
Pokemon Stadium ja Dodrio GB <3 Äänet pitää kyllä pistää pois, muuten räjähtää pää.

Äänethän ne vasta pääsee oikeuksiinsa triplanopeudella. :)
[22:22] <+Linkkiro> Miks Mosse tietää kaiken >_>
[22:23] <+pandem> koska mosse on paras

Vs: Pokémon (B/R/Y ja S/G/C)
« Vastaus #21 : 28.07.08 - klo:10:47 »
Fireredistä ja leafgreenistä vielä: Missä on daycare, jossavoi breedata?? Cerulean cityn alla on yksi, mutta siellä ei voi. Onko missään sitä mahdollisuutta?

Vs: Pokémon (B/R/Y ja S/G/C)
« Vastaus #22 : 28.07.08 - klo:19:48 »
^ Nappaa 60 Pokémonia, saat Oakilta National Dexin ja pääset Vermilionin kautta neljälle uudelle saarelle niiden lisäksi, joille pääsit voitettuasi toiseksi viimeisen salipäällikön. Four Islandilla on daycare, jonne voi laittaa kerralla kaksi Pokémonia (jossa täten voi breedata).

Vs: Pokémon (B/R/Y ja S/G/C)
« Vastaus #23 : 30.07.08 - klo:23:34 »
Haluasin Pokemon ostaa jonkun Pokemon pelin, mut en voi nyt hirveest tuhlaa rahaa. Oisin saanu kaverilt Pokemon Emeraldin muutamal eurol, mut sen gba ja Emerald pöllittii.

Vs: Pokémon (B/R/Y ja S/G/C)
« Vastaus #24 : 31.07.08 - klo:11:20 »
Huutopistenetistä osta game boy color ja joku otsikon mukainen peli.

*

Poissa Echo

 • Touhoun ainoa miesbossi
  • Mun profiili
Vs: Pokémon (R/B/Y ja G/S/C)
« Vastaus #25 : 09.08.08 - klo:21:41 »
Se oli siinä. Nyt crystal on korruptoitunut. Enää Blue jäljellä.

Enpä ainakaan ole hupiukko.

Vs: Pokémon (R/B/Y ja G/S/C)
« Vastaus #26 : 09.08.08 - klo:21:46 »
Se oli siinä. Nyt crystal on korruptoitunut. Enää Blue jäljellä.
Sama homma, paitsi että mulla on Red.

*

Poissa Tingle

 • Paavo
  • Academic Nintendo Club RY
Vs: GB - Pokémon (R/B/Y ja G/S/C)
« Vastaus #27 : 25.06.12 - klo:14:48 »
Pikkusisko pelasi Fire Rediä. Ihmetteli miksei sen Spearow ole vieläkään kehittynyt Pidgeottoksi.

pokerface.jpg
<Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
<Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
<Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
<JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
<henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
<Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI

Vs: GB - Pokémon (R/B/Y ja G/S/C)
« Vastaus #28 : 25.06.12 - klo:17:21 »
Olen tässä mietiskellyt, saisikohan Nintendo kehiteltyä jonkinlaisen langattoman linkkikaapeliemulaation 3DS:lle. Ensimmäisen (ja kenties myös toisen, vaikka siitä onkin remaket DS:lle) sukupolven Pokémonit olisivat takuulla nostalgiarahatulostimia, jos linkitysominaisuudet toimisivat.

Ja samalla Oracle-Zeldat myös myyntiin.

*

Poissa Tingle

 • Paavo
  • Academic Nintendo Club RY
Vs: GB - Pokémon (R/B/Y ja G/S/C)
« Vastaus #29 : 25.06.12 - klo:17:25 »
Fire Red / Leaf Green josta saisi poket imaistua uudempiin peleihin voisi toimia.
« Viimeksi muokattu: 25.06.12 - klo:17:32 kirjoittanut Tingle »
<Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
<Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
<Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
<JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
<henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
<Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI

*

Poissa Tingle

 • Paavo
  • Academic Nintendo Club RY
Vs: GB - Pokémon (R/B/Y ja G/S/C)
« Vastaus #30 : 31.05.18 - klo:13:29 »
Vuoden 1997 prototyyppiversio Goldista ja Silverista vuosi nettiin. Tässä maistiaisia:

Pokémonit
Kartta

Mm. Leafeon, Mime jr. ja Tangrowth olivat jo tuolloin mukana. Joka ikisellä Pokémonilla näyttää olevan oma vauvansa :D
« Viimeksi muokattu: 31.05.18 - klo:13:34 kirjoittanut Tingle »
<Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
<Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
<Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
<JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
<henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
<Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI

Vs: GB - Pokémon (R/B/Y ja G/S/C)
« Vastaus #31 : 31.05.18 - klo:14:36 »
Wtf Bayleef xD

*

Poissa Xylitol

 • sylidoll
Vs: GB - Pokémon (R/B/Y ja G/S/C)
« Vastaus #32 : 01.06.18 - klo:22:38 »
En kyllä yhtään ihmettele, että tästä meni vielä kaksi vuotta ja raa'alla kädellä tapahtunut karsiminen ja pienempään mittakaavaan skaalaus lopullisten pelien julkaisuun. Siis koko Japani pelimaailman alueena, tsiisös.

Tahdon nuo Tangelan ja Doduon esiasteet.

Vs: GB - Pokémon (R/B/Y ja G/S/C)
« Vastaus #33 : 24.06.18 - klo:18:29 »
Olen tässä mietiskellyt, saisikohan Nintendo kehiteltyä jonkinlaisen langattoman linkkikaapeliemulaation 3DS:lle. Ensimmäisen (ja kenties myös toisen, vaikka siitä onkin remaket DS:lle) sukupolven Pokémonit olisivat takuulla nostalgiarahatulostimia, jos linkitysominaisuudet toimisivat.
Olin näköjään aikaani edellä jo 2012.