Heroes of Might and Magic

 • 20 Vastauksia
 • 9543 Lukukerrat
Heroes of Might and Magic
« : 01.08.08 - klo:03:05 »
Heroes kolmosta on tullut pelattua ilman lisäpaketteja kaverin luona niin useasti, että on hankalahkoa kertoa. Ensimmäistä kertaa moinen tapahtui jo kauan kauan sitten samaisen kaverin tietokoneen äärellä. Nyt ostin Heroes 3:n ja 4:n complete editionit Ribyltä ja Heroes kolmosta olen jälleen päässyt pelailemaan. Hyvä peli kaikin puolin, ei siinä mitään. Eilen sitten kaverin kanssa pelailtiin nelosta. Hyi yök. Taitaa lähteä myyntiin. Lieneekö sitten syynä vain erilaisuus Heroes kolmoseen vai mikä, niin Tube ei tykkää. Kakkonen vielä menettelee, sitäkin kun olen joskus kokeillut.

Ja niille jotka eivät tiedä: Heroessissa liikutaan Herolla, ostetaan hirviötiä/muita otuksia armeijaan, soditaan muita Heroja vastaan, valloitetaan kaupunkeja (kaupungeista voi ostaa niitä otuksia), kerätään aarteita ja kehitetään heroa. Heron statsit vaikuttavat taisteluihin, joita käydään muita heroja/vihollisia vastaan. Vaikka seuraava video on tarkoitettu näyttämään Heroesin toimimista XBoxilla niin siitä saa paremmin kuvan pelistä (kolmonen) kuin muista YouTubesta löytämistäni videoista. http://www.youtube.com/watch?v=dd_1UiKEtUI
« Viimeksi muokattu: 06.12.12 - klo:03:47 kirjoittanut Tube »

*

Poissa Kraton

 • Publicly humiliated criminal fugitive with no girlfriend.
  • Nordic Training Journal
Vs: Heroes of Might and Magic
« Vastaus #1 : 01.08.08 - klo:09:51 »
Heroes 2 ja 3 on ihan mahtavia pelejä. Kolmosta tulee aina vuoden väliajoin pelattua ja siihen jää aina uudestaan koukkuun todella moniksi tunneiksi...

Nelonen oli koneella, jaksoin pelata Campaignia ehkä 5% sitten huomas miten tylsä ja paska peli se on niin ei vain enää jaksanut. Eri tekijähän siinä pelissä on ja muutenkin niin erilainen että ei maistu.

Vs: Heroes of Might and Magic
« Vastaus #2 : 18.08.09 - klo:21:18 »
>_> No tämäpä aihe on pitkään ollut kuopattu.
Ihme sinänsä, kun näinkin hyvistä peleistä on kyse!

Juu, eli itse olen oikein HoM&M3-himopelittäjä ja vanhalla koneella oli waretettu Shadow of Death-lisälevy, kun oma hajosi aikaa sitten. Armageddon's Bladea nyt pelitän (eli siis 1. lisäri) kun en ole jaksanut tota SoDia ladata kun ei se oikeastaan paljoa lisääkään. Tällä hetkellä kolmatta omaa kampanjaani väsään ja kenttiä on tullu väänneltyä editorille varmaan sata.  :D

HoM&M IV:tä en ole paljoakaan pelannut vähään aikaan, mutta tuotakin aina kamun kanssa tuli kaksin pelattua. Kivaa siinä on se, että sankareista (Itse olen aina Sylvan-kaupunki ja pääarmeijassa 3 heroa.) saa kauheita überpWnereita ja joukot osaavat liikkua itsekseen, mutta kaupunkien ulkoasu, joukkojen ulkoasu ja grafiikat yleensäkin, sekä varsinkin tunnelma olivat pelissä hyvinkin retuperällä. (Ainiin, ja minullahan siis on tuo Gathering Storm, eli ykköslisäri).

Viitonen on tällä hetkellä pelityksessä kolmosen ohella ja todella kelpo peli onkin, vaikka ei grafiikoissaan ja fiiliksessään kolmatta voitakaan. Peli on todella muikea kaksinpelinä, mutta yksin tuohon jaksaa paneutua sen kaksi tuntia ja sitten ei enää jaksa pelata. Kenttäeditorin puute ottaa päähän...    Mukavaa pelissä on etenkin kaupunkien toteutus ja joukkojen yms. kaikki erikoiskyvyt sun muut härpäkkeet, jotka antavat hyvät strategiamahkut.

Kakkosta pelailin netistä ladattuna varmaan kuukauden ennen kuin vanha kone paukahti ja ihan melooni pelihän se oli. Grafiikat olivat hauskat ja pelissä oli kivat äänet, paitsi että musat olivat aika, no, tjahh...   Mutta sitä en ole jaksanut taas uudelleen latailla kun kolmosta lähinnä pelaan, ja tuo kolmonen kuitenkin kattaa kakkosen ominaisuudet kokonaisuudessaan joten enpä jää kakkosta kaipailemahan.  :3

Oh, ja tietenkin, melkein unohdin. Omistin siis Heroes of Might and Magicin PS2-versionkin, mutta kun sitä noin kuukauden olin pelaillut niin en enää jaksanut, kun ei ollut kaksinpeliä (=best) ja muutenkin ainoa hyvin toteutettu puoli olivat taistelut (Melkein kuin vitosessa.). Muuten aika surkea peli. Ei tuonut yhtään mieleen edes koko pelisarjaa.

*

Poissa Tingle

 • Paavo
  • Academic Nintendo Club RY
Vs: Heroes of Might and Magic
« Vastaus #3 : 22.04.12 - klo:14:58 »
Ostin HoMM3:n gogista sivistääkseni itseäni ohi jääneillä klassikoilla. Poikkeuksena tällä kertaa olikin se että jopa pelasin ostostani. Päällimmäisenä kokemuksesta jäi kuitenkin mieleen pettymys. Pelistä tuntuu kärsivän fokuksen puutteesta. Peli tunnu osaavan päättää, onko se strategiaa vai seikkailua. Achievement unlocked: liikuit askeleen yläviistoon, seuraavassa ottelussa saat nyt 5% kovemman puukon joka hajoaa jos koskettaa muulin persausta. Kasarmit ostaa tyhjäksi parilla tuhannella kullalla. Alussa kultaa on puolen miljoonaa. Yleensä taisteluissa vihollisia on kuusi. Linnassa niitä on kuusisataa. Jotkut hirviöt ampuvat kaukaa, toiset käyvät käsiksi. Mitä suuremmilla numeroilla pelaa, sen parempi. Otukset ovat niin rumia ja mielikuvituksettomia että peli oli pakko aloittaa alusta aina kun sai suojateikseen liian iljettäviä limanuljaskoja. Peli tarvitsisi ehdottomasti lisää taikatyttöjä ja iloista anime-energiaa.

Tosiaan pari tuntia vasta taustalla, saa suhtautua sen mukaan.
<Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
<Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
<Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
<JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
<henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
<Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI

Vs: Heroes of Might and Magic
« Vastaus #4 : 22.04.12 - klo:15:25 »
Pelaa rampartilla.

Ja HOMM3 on moninpeli. Yksinpeli on schaibaa.

Vs: Heroes of Might and Magic
« Vastaus #5 : 22.04.12 - klo:20:00 »
Suosittelen pelaamaan esim. random mappeja AI-pelaajia vastaan mielummin kuin kampanjoita, jos et kavereiden kanssa voi peliä pelata. Kampanjoiden tarina on kyllä ihan ok, mutta pelielementit ovat kampanjoissa aika laihoja etenkin alkupäässä.

Monsuja joo ei ole kuin kolmenlaisia, elikkä ranged, melee ja caster. Castereita ei ole kuin ihan muutama, jotka ovat joko melee tai ranged, jotka pystyvät sen lisäksi tekemään jonkinlaisen taian. Suurin osa taisteluiden strategiasta perustuu siihen, millä yksiköllä hyökkää milloin kenenkin kimppuun, ja hiukan numeroiden pyörittelyyn että saisi mahdollisimman tehokkaasti taisteltua ilman paljoa tappioita. Etenkin helppoa tekoälyä vastaan taistelut ovat aika yksipuolista teurastusta, mutta vaikeammalla tasolla voi niistäkin saada enemmän irti.

Yksiköiden ulkonäköhän on ihan mieltymysasia mutta HoMM3:ssa on kyllä paras artstyle koskaan B)

Vs: Heroes of Might and Magic
« Vastaus #6 : 28.04.12 - klo:16:59 »
Alussa saatavien resurssien määrä riippuu vaikeusasteesta.

Vs: Heroes of Might and Magic
« Vastaus #7 : 10.12.14 - klo:09:00 »
https://mmh7.ubi.com/en/blog/post/view/a-special-announcement

:))))

Valitettavasti mukana ei taida olla lisäreitä :( Mahtavatkohan ne myydä ne meille myöhemmin, vai jäävätkö kokonaan pois? Harmi, koska yhdistelmäartefaktit olivat kivoja. Kivaa kuitenkin, että tulee Steamiin eikä U-Playhin. Toivottavasti ei silti vaadi U-Playtä.

Vs: Heroes of Might and Magic
« Vastaus #8 : 10.12.14 - klo:11:12 »
Huikeeta  :>
Olen

*

Poissa mosse

 • Mosse
Vs: Heroes of Might and Magic
« Vastaus #9 : 10.12.14 - klo:17:28 »
Ei Confluxia -> en osta
[22:22] <+Linkkiro> Miks Mosse tietää kaiken >_>
[22:23] <+pandem> koska mosse on paras

Vs: Heroes of Might and Magic
« Vastaus #10 : 10.12.14 - klo:18:00 »
Lisäreitä ei kuulemma ole, koska NWC oli hävittänyt ne. Ainoastaan RoE:n alkuperäinen koodi oli enää tallessa, kun NWC myytiin Ubisoftille. Tuossa pelissä tulee olemaan tuki Steam Workshopille, eli vielä on toivoa - en yllättyisi ollenkaan, jos fanit päättäisivät koodata omat versiot lisäreistä tähän. :)
<div class="signature">', $message['member']['signature'], '</div>';

*

Poissa Samirai

 • JÄÄTELÖAUTOOOOO!!!11
Vs: Heroes of Might and Magic
« Vastaus #11 : 10.12.14 - klo:18:05 »
Wait a minute... jos lisäreitä ei ole eikä tule, niin pitääkö nyt sitten olettaa että Armageddon's Bladen mukana tullut random map generatori loistaa kans poissaolollaan? Meinaan tuo on jo melkoinen deal breaker :'(

Vs: Heroes of Might and Magic
« Vastaus #12 : 10.12.14 - klo:18:08 »
Se on aika ikävää joo, mutta voihan se olla, että jos peli myy hyvin, ne koodaavat lisärit uudelleen ja myyvät meille erikseen. Kuitenkin suurin osa lisäreiden sisältöä (spritet ja kentät) on melko helposti ripattavissa, jolloin jäljelle jäisi vain framen koodaaminen uudelleen, minkä toteuttaminen ei lienisi aivan kamalan vaikeaa. Ainakin toivoa sopii, että meitä vielä sellaisella hemmotellaan.

Missä tuki Workshopille on julkaistu? Koetin pikaisesti katsella aiemmin, muttei tarttunut silmään. Kun eikös tuo Steamworks ole eri asia kuin Steam Workshop? Steamworks ainakin nopean googlettulun perusteella on vain tuo Steamin tarjoama verkkopelitsydeemi, kun taas Workshop on se, mitä tarvitaan moditukeen.

Vs: Heroes of Might and Magic
« Vastaus #13 : 10.12.14 - klo:19:06 »
No voihan kökkö, Tube on oikeassa. :/ Workshop-tuki olisikin ollut liian hyvää ollakseen totta...

Vielä tuosta koodista:
Lainaus käyttäjältä: Ubisoft
Community team note: But why only RoE? To understand the origin of the project and its development we need to go back to 2003. At that time we asked New World Computing to retrieve their archives for all the Might & Magic titles. We found tons of documentation and data but regarding Heroes III we had nothing but the usable source code of Heroes III Restoration of Erathia.
<div class="signature">', $message['member']['signature'], '</div>';

Vs: Heroes of Might and Magic
« Vastaus #14 : 10.12.14 - klo:20:00 »
Jees, ja kun tuon ottaa huomioon, ja katselee vaikka tätä projektia, voisi ajatella, ettei noiden lisäreiden uudelleenkoodaaminen oikeasti olisi niin vaikeaa. Totta kai se työtä vaatisi, etenkin, jos pyrittäisiin (liki) identtiseen lopputulokseen alkuperäisen kanssa, mutta luulisi jonkun confluxin, uuden RNG:n, uusien hirviöiden ja artifactien koodailun olevan melko helppoa, kun spritet ja kentät voisi ripata tosiaan... Tietysti animaatiot pitäisi tehdä alusta alkaen.

Vs: Heroes of Might and Magic
« Vastaus #15 : 10.12.14 - klo:22:39 »
Itse olen käyttänyt tätä patchia nykyään kaikilla koneilla, joihin HoMM III:n olen asentanut. Miksiköhän Ubisoft ei ole päätynyt toteuttamaan tätä HD remakea samalla periaatteella, eli tavallaan rakentamaan vanhan Heroes III Completen päälle? Yksi syy voi tietenkin olla, että koodia pitää luultavasti päässä muokkaamaan radikaalimmin mobiilialustoja varten, mutta silti olen vähän katkera. Random map generator oli aivan kultaa, kuten Samiraikin tuossa jo totesi.

No mutta onhan tämä silti aivan huikea juttu! :) Melkein ostin Windows-tabletinkin vain tätä tarkoitusta varten silloin kun ne julkaistiin.
« Viimeksi muokattu: 11.12.14 - klo:08:12 kirjoittanut Riby »
<div class="signature">', $message['member']['signature'], '</div>';

Vs: Heroes of Might and Magic
« Vastaus #16 : 11.12.14 - klo:14:00 »
Onhan tämä siistiä, mutta pitää toivoa, että tuota lisäsisältöä silti saadaan jollain keinolla mukaan. Jäisi vähän ikäväksi, mikäli alkuperäinen peli olisi silti parempi.

*

Poissa Samirai

 • JÄÄTELÖAUTOOOOO!!!11
Vs: Heroes of Might and Magic
« Vastaus #17 : 11.12.14 - klo:16:55 »
Ubisoftin markkinointikoneisto taas vauhdissa... http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=949321

Vs: Heroes of Might and Magic
« Vastaus #18 : 31.01.15 - klo:03:22 »
Kyllä se vaan silti piti pelata, vähän jo siinäkin toivossa, että jos menestyy tarpeeksi hyvin, tekevät myös lisärit HD:na jollain taikatempulla.

Kyllä HD on aina kivaa. Harmi, että videot ovat perunalaatua, koska ne vaikuttavat nyt verrattuna muuhun entistä surullisemmilta. Pelkkä uudelleenrenderöinti ehkä jollain uusilla kikoilla olisi toiminut, eli siis hahmomalleihin sun muihin ei olisi tarvinnut koskea. Tietysti voihan se olla, että videojen raaka-aineet ovat aikojen mukana kadonneet.

Vs: Heroes of Might and Magic
« Vastaus #19 : 31.01.15 - klo:03:35 »
En osta, en tue Ubisoftia ennen kuin antavat potkut koko mainostusosastolleen, kauheeta paskaa lapioivat ihmisten naamoille ja pelintekijöiden suihin. Ihan hyvin pelittää vielä vanha kunnon HoMM3 + kaikki lisärit, mitään järkeä maksaa jostain remasteroinnista kun peli on edelleen ajattoman kaunis ja pelattavuudessa ei mitään vikaa.
Olen ehkä hieman outoa koulukuntaa - jonka mielestä riittää että peli tehdään kerran kunnolla, sillä ei se alkuperäisteos mihinkään katoa. Toki yhteensopivuusongelmat ovat harmillisia, mutta GoG:n versio Heroes kolmosesta tuntuu toimivan ihan hyvin ja on tuohon tosiaan noita HD-pätsejäkin niille jotka niitä hamuavat.

Jos mulla olisi joku älypuhelin jota oikeasti käyttäisin, niin sille voisin harkita koska alustan vaihto on sentään vähän aidompi syy tehdä jotain uusiksi. Pelottaa, että rupeavat siihenkin tunkemaan sitten jotain mikrotransaktioita...

Vs: Heroes of Might and Magic
« Vastaus #20 : 31.01.15 - klo:06:26 »
Ymmärrän kyllä tuonkin kannan, ja onhan Ubisoft aika paska firma. En ole ostanut joitain pelejä sen takia, että niihin on tungettu u-play paskaa mukaan. Eräs asia, mitä et näiden uusiojulkaisujen suhteen kuitenkaan huomioi, on helpottunut verkkopelaaminen. Oli melkoista säätämistä, kun pelasimme yksillä laneilla GoG-versiota, ja koetimme saada kolmen hengen verkkopelin toimimaan. Ihan siis kätevyyden takia ymmärrän, että ihmiset haluavat ostaa näitä: kun kaikilla on samasta paikasta, tiedetään, että versiot toimivat ristiin ja verkkopelaaminen onnistuu helposti.