Audiosurf

  • 5 Vastauksia
  • 4698 Lukukerrat
Audiosurf
« : 02.08.08 - klo:05:23 »
Audiosurf on Steamin kautta ladattava musiikkipeli, jossa ohjastetaan alusta keräten rytmissä kulkevia kuutioita. Peliin saa ladata itse omat kappaleensa joko CD:ltä tai suoraan mp3-tiedostoina, joten pelattavaa löytyy niin kauan kuin musiikkia riittää. Jos ei jostain syystä jaksa mielilevyjään ryhtyä kaapista kaivelemaan, tulee Audiosurfin mukana Orange Boxin soundtrack ja pelin oma "radio", jonka kautta saa pelata viikottain vaihtuvan bändin kappaleita ilmaiseksi. Peli generoi jokaiselle kappaleelle oman ratansa, joka kappaleen temmon mukaan kulkee joko ylä- tai alamäkeen. Nopeassa tahdissa rata kiihdyttää aluksen hillittömään alamäkeen, kun taas hitaassa tahdissa alus nousee verkkaista ylämäkeä. Tahtia vaihtavissa kappaleissa meno on yhtä vuoristorataa. Vaikeustasoista ja pelimuodoista huolimatta pelin vaikeuden määrittää suurimmalta osin valitsemansa musiikkiraidan nopeus. Pistemäärät taltioidaan maailmanlaajuiseen high score-listaan, jossa kilpaillaan kappalekohtaisesti parhaista pisteistä.

Pelimuodot lyhyesti:
Mono sisältää pelkästään harmaita ja värikkäitä kuutioita. Tarkoituksena on osua pelkkiin värillisiin ja välttää harmaita, simppeliä. Myös harmaat kappaleet kulkevat rytmissä, joten helpoin tapa väistää nopeasti kulkevia objekteja on kuunnella taustalla pauhaavaa musiikkia.
Pointmanissa värejä on punaisesta violettiin. Jokaisella värillä on oma pistearvonsa. Samaa väriä kerätään mahdollisimman paljon aluksen alapuolella kulkevalle "pelilaudalle". Kolmen tai useamman samanvärisen palikan koskettaessa ne katoavat ja muodostuvat pisteiksi. Touhu muistuttaa siis etäisesti Tetristä.
Eraserissa on sama tavoite kuin pointmanissa. Vasenta hiiren näppäintä painamalla alus kumoaa vastaantulevat palikat.
Pusherissa pystyy työntämään vastaantulevia palikoita haluamaansa linjaan. Vasemmalla hiiren näppäimellä palikat liukuvat vasemmalle ja oikealla oikealle.
Double Vision on kaksinpeli samalla tietokoneella. Vasen kiituri käyttää näppäimistöä ja oikea hiirtä. Kummallakin on käytössä kaksi linjaa ja tarkoitus on kahmia mahdollisimman suuret pistesaaliit kaverin apua käyttäen. Peli suosittelee tätä myös yksinpelattavaksi, mutta itse en ole innostunut kokeilemaan.

Audiosurfin demon voi ladata pelin kotisivuilta. 9,99$ ei liikoja kukkaroa kevennä, joten hinta-laatusuhde on mielestäni todella hyvä.
Eli ihan yleistä keskustelua, nimimerkkien vaihtoa, haasteita, kysymyksiä, vastauksia ynnä muuta peliin liittyvää jorinaa.
« Viimeksi muokattu: 06.12.12 - klo:03:54 kirjoittanut Tube »

Vs: Audiosurf
« Vastaus #1 : 02.08.08 - klo:18:15 »
Kaverilla hetken aikaa vain pelattu mutta loisto peli. Ostaisin mutta kun onnistuu vain kortilla ja verkkopankilla maksut niin ei pysty,

Vs: Audiosurf
« Vastaus #2 : 24.08.08 - klo:19:02 »
Tämän päivän aikana audiosurfia saa ladata viiden dollarin hintaisena. Euroissa tämä ei maksa siis melkein mitään, joten jos peli on vähääkään herättänyt kiinnostusta niin nyt olisi loistava aika ostaa hyvä peli karkkipussin hinnalla.

*

Poissa Tingle

  • Paavo
    • Academic Nintendo Club RY
Vs: Audiosurf
« Vastaus #3 : 07.07.11 - klo:23:48 »
Ostin kun steamista lähti vain puolellatoista eurolla. Pelistä en vielä pahemmin perusta mutta audivisuaalisesti kokemus oli mykistävä *_*

Viimeinkin pystyn pelaamaan samalla kun kuuntelen videopelimusiikkia  B)
<Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
<Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
<Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
<JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
<henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
<Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI

Vs: Audiosurf
« Vastaus #4 : 08.07.11 - klo:00:39 »
Beat Hazardin ja Stepmanian rinnalla parhaita musan ympärillä pyöriviä pelejä ehdottomasti. Omistanut olen jo pitemmän aikaa ja ihan kivahan tuota välillä on pelailla. Ainoa miinus siitä, että johtuuko sitten siitä minkä genren musiikkia yleensä tätä pelatessani kuuntelen (lue: mättöä) tai jostain muusta, mutta ne palikat eivät kyllä tule ihan rytmin tahdissa ja se vaikeuttaa pelaamista huomattavasti.

*

Poissa Tapza

  • Luuseri
Vs: Audiosurf
« Vastaus #5 : 11.07.11 - klo:23:20 »
Jep, Steamin alesta tuli hankittua. Pelkäsin, ettei tätä tule kuin ehkä kerran kokeiltua, mutta aika monta tuntia olen kuluneen päivän aikana onnistunut peliin upottamaan. Todella kivaa ajantappoa ja audiovisuaalisesti tosiaan aivan omanlaisensa kokemus.