Final Fantasy -sarja

 • 140 Vastauksia
 • 45280 Lukukerrat
*

Poissa Tapza

 • Luuseri
Final Fantasy -sarja
« : 18.10.08 - klo:21:53 »Pienimuotoisen tutkimustyön jälkeen huomasin, ettei foorumilta tosiaan löytynyt omaa ketjua tälle legendaarisempaakin legendaarisemmalle pelisarjalle. Kaikin puolin hyvänä ihmisenä päätin siis korjata tämän vääryyden ja pykätä topicin samantien pystyyn. Kiitokset otan vastaan myöhemmin ja mielellään jossain toisessa yhteydessä.

Eli; Final Fantasy, tai lyhyesti FF, on Squaren luoma roolipelisarja joka sai alkunsa muuan Hironobu Sakaguchin aivoituksista. Vuonna 1987 Square oli miltei konkurssin partaalla, joten Sakaguchi päätti nimetä uuden projektinsa "Final Fantasyksi" (Viimeinen fantasia omg) koska siitä mitä todennäköisimmin tulisi firman viimeinen peli. Vaan kuinkas kävikään, uusi peli oli jättimenestys ja siitä muotoutui Squaren uusi lippulaivasarja. Tähän mennessä pääsarjan pelejä on ilmestynyt kaksitoista kappaletta, mutta näiden lisäksi löytyy vaikka mitä spin-offeja ja jatko-osia (esim FFX-2 ja FFXII: Revenant Wings). Pelisarjan pohjalta on myös tehty kaksi elokuvaa.

Mikä Final Fantasyissa sitten oikeastaan on ideana? Noh, pääasiassa kulkea ympäri valtavaa pelimaailmaa, taistella vihollisia vastaan, kehittää hahmoja, lukea (tai myöhemmissä osissa kuunnella) roppakaupalla dialogia ja katsoa käsittämättömän pitkiä superiskuanimaatioita pelien taisteluissa. FF:t ovat erittäin tarinavetoisia pelejä ja tunnettuja yllättävistä juonenkäänteistään. Pelit sisältävät usein myös hahmojen välisiä ihmissuhteita ja niiden tutkimista sekä melko syvällistä, filosofista pohdintaa. Kannattaa siis tosiaan varautua lukemaan runsaasti raskasta tekstiä ja seuraamaan pitkiä keskusteluita hahmojen välillä, mikäli pelisarjaan aikoo jossain vaiheessa tutustua.

Itselleni Final Fantasy on yksi tärkeimpiä ja rakkaimpia pelisarjoja ikinä. Ennen Zeldoja, Marioita, Metroideja sun muita oli ainoastaan FF. Se oli ainoa isompi pelisarja johon olin tutustunut ja koska se sisälsi paljon "aikuismaisia" juttuja (syvällinen tarina, paljon tekstiä jne.) olivat kyseisen saagan pelit myös ainoita joita kehtasin myöntää pelaavani (Spyrot sun muut olivat muiden silmissä sen verta lapsellisia ettei niitä voinut julkisesti mainita). Nyt kuvioihin on luonnollisesti tullut muita pelisarjoja, joista osan mainitsinkin aiemmin tässä kappaleessa, mutta FF ei ole (toisin kuin monet aiemmat suosikkisarjani) jäänyt mihinkään. Sillä tulee aina olemaan tärkeä paikka sydämessäni ja pidän sitä edelleen yhtenä parhaimmista pelisarjoista koskaan, vaikka RPG:t noin muuten eivät varsinaisiin lempipeleihin kuulu.

Ensimmäinen Final Fantasyni monen muun tapaan oli se legendaarinen seitsemäs osa. Peli on saavuttanut oikeastaan jo naurettavan korkean aseman pelaajien silmissä, yhtä suureen ja agressiiviseen fanilaumaan nimittäin harvoin törmää. Itse kuitenkin pidän seiskaa edelleen parhaimpana Final Fantasyna, mikä voidaan hyvin pistää sen piikkiin että se tosiaan oli esikosketukseni sarjaan ja samalla ensimmäisiä videopelejä joita koskaan pelasin. Valitettavasti pelaamani versio oli ei-niin-laillinen (naapurin poika kävi asentamassa tietokoneelle) ja se päätti tiltata jo pelin alkupuolella (Cosmo Canyonissa, ennen Bugenhagenin saarnaa). Pääsin siis kunnolla kokemaan tarinan vasta vuosia myöhemmin kun ostin PS1:n version omakseni.

Ehkä on kliseistä pitää FFVII:tä sarjan parhaimpana osana. Mutta uskokaa, minä rakastin sitä jo ennen kuin tiesin mistään fanipojista tai pelin kuuluisuudesta, vaikutuksesta pelialaan jne. Tarina oli yksinkertaisesti suurempi ja mahtavampi kuin mikään aiemmin näkemäni ja koko peli vaikutti niin mahdottoman suurelta, että se pakostikin jätti lähtemättömän vaikutuksen pieneen, juuri pelaamiseen tutustuneeseen pikkupoikaan. Vielä tänäkin päivänä jaksan hakata sitä kuin päivääkään ei olisi vierähtänyt sen ensikokeilusta ja edelleen peli kaikkine osa-alueineen (tarinalle erityismaininta) tekee suuremman vaikutuksen kuin yksikään toinen saman viihdeformaatin edustaja.

Vuosia myöhemmin tutustuin PS2:n FFX:ään ja vasta sen myötä tutustuin sarjaan kunnolla ja tajusin miten suuri juttu se loppujen lopuksi oli. FFX on niin ollen myös yksi tärkeimpiä pelaamiani pelejä ja pidän sitä edelleen mainiona tekeleenä, mutta näin jälkeenpäin katsottuna PS1:n FF:t ovat yksinkertaisesti parempia etenkin hahmojen ja pelimaailman osalta. Kympin hahmot olivat suurimmaksi osaksi melko tylsiä (Auron selvä poikkeus) ja maailmankartan puuttuminen tekee pelistä erittäin putkimaisen, mikä on omissa kirjoissani iso miinus. Tarinan osalta peli on kuitenkin edelleen vakuuttava, sanoivat muut mitä tahansa. Pelin suurimmat juonenkäänteet ovat kaikessa absurdiudessaan hyvinkin toimivia.

Muista osista en jaksa tähän aloitusviestiin sen enempää turinoida, vaan annan vuoron teille. Ehkä joskus myöhemmin, jos jaksan enää vastaavanlaista tekstimäärää ruudulle syöttää.

Anyways; Keskustelkaa.


Otsikossa typo. Välilyönti ennen yhdysviivaa, jos alkuosa on kaksi- tai useampiosainen. Korjasin. -Tube

Ah, ah! Oh god! -Pilkku

>__> -Tapza
« Viimeksi muokattu: 11.12.12 - klo:06:12 kirjoittanut Tube »

*

Kraid

Vs: Final Fantasy-sarja
« Vastaus #1 : 18.10.08 - klo:22:01 »
Hieno pelisarja. Se on vain kerta kaikkiaan pakko sanoa.

*

Poissa mosse

 • Mosse
Vs: Final Fantasy-sarja
« Vastaus #2 : 18.10.08 - klo:22:04 »
Final Fantasy IX. Silkkaa parhautta.
[22:22] <+Linkkiro> Miks Mosse tietää kaiken >_>
[22:23] <+pandem> koska mosse on paras

Vs: Final Fantasy-sarja
« Vastaus #3 : 18.10.08 - klo:22:27 »
Final Fantasy IX. Silkkaa parhautta.
Samaa mieltä.

Muutkin ovatkin sitten jääneet paljolti kokematta.

Vs: Final Fantasy-sarja
« Vastaus #4 : 18.10.08 - klo:23:29 »
VI on mielestäni reippahasti paras. Sitten tulee ysi. Laadukas pelisarjahan tämä.
Olen

*

Kraid

Vs: Final Fantasy-sarja
« Vastaus #5 : 19.10.08 - klo:17:29 »
Pakko kirjoittaa jtn. enemmänkin, kuin että sarja on loistava jne.

--

Ensimmäinen Final Fantasy-peli jota pääsin "vähän" koittamaan, oli tämä VIII. En hirveästi siitä välittänyt, mutta oli sekin ihan hyvä. Huomattavasti heikompi verrattuna FFIX:ään, jota menisin itsekkin väittämään parhaimmaksi Final Fantasy-peliksi. Kiitos juonen ja hahmojen.

Final Fantasy VII:tä en ole koskaan pelannut, mutta uskon sen silti olevan niin hyvä, mitä sanotaan.

Kaverilla oli myös aikoinaan Chocobo Racing (hyvä tavaton kun sitten joskus aikoinaan tajusin, että tämähän liittyy jollakin tavalla Final Fantasyyn!). Se oli oikeasti loistava "ajopeli", vaikka tosin ratoja oli vähän liian vähän. Mutta musiikit ja se pirteys (huumoriakin oli myös seassa paljon) olivat hyvässä harmoniassa keskenään. Erityisesti tällainen on jäänyt itselleni mieleen Chocobo Racingista: klikkaa!

Sitten ilmestyi GC:lle Final Fantasy: Crystal Chronicles, jonka oletin heti olevan mahtava roolipeli. Mitä vielä - pelihän oli hirveätä kuraa... tai siis, hirveätä kuraa, jos olit odottanut sen olevan jonkun FFIX:n kaltainen teos. Moninpeli olisi toiminut vallan mainiosti ohjaimilla, kuin jollain GBA:lla (sama juttu on kyllä FSA:n kanssa). Se oli tosiaan yksi syy miksi pelin laitoin vaihtoon aika nopeasti, mutta oli niitä syitä enemmänkin; nimittäin pelissä joutui kantamaan jatkuvasti sellaista ihme kuppia. No, saihan sen toki lykätä apurille (oliko se joku Moogle? En muista) jos väsyi sen kantamiseen, mutta idea oli silti hirveä. Vastukset olivat myös liian haastavia, jos ei ollut kehittänyt hahmoaan tarpeeksi (siis liikaa), aina sai olla parantamassa hahmoaan jossain välissä. Ja aargh, ne helvetin karavaanit! Eipä käteen jäänyt muuta positiivista kuin musiikit ja hyvä opening.

--

Final Fantasy Tacticsit ovat muuten oikein loistavia pelejä. Eivät onneksi flopanneet samalla tavalla, kuin Crystal Chroniclesit. Pidän paljon.

--

Enkä minä omistakkaan kuin kaksi Final Fantasy-peliä, mutta odottakaapas kun saan käsiini PS1:n muistikortin ja PS1:lle ilmestyneet FF:t. Ai niin, pitäisi tuo FFXII myöskin ostaa, mutta siitä tuppaa löytymään vain tuota platinaversiota. Ja jos voisi koskea myös noihin DS:lle ilmestyneisiin remakeihin...

Loppukevennys. Wanha toki, mutta hauska.

*

Poissa Kraton

 • Publicly humiliated criminal fugitive with no girlfriend.
  • Nordic Training Journal
Vs: Final Fantasy-sarja
« Vastaus #6 : 19.10.08 - klo:19:45 »
FFVII:sta tuli mun lempipeli kans ja itsekin rakastuin siihen ennenku edes kuulin että sitä pidetään super parhaana pelinä.

Mun mielestä parhaat aidot FF:t on FFVII,VIII, IV ja V. Tuota VI:sta en ole ku ehkä viisi tuntia pelannut ja ei kiinnosta pelata yhtään enempää ja IX:n olevinaan hieno tyyli ei jotenkin säväyttänyt. Aidot Final Fantasyt taiskin loppua tuossa X:n tai XI:n jälkeen.

Noi muutkin FF:t on hyviä kuten Tacticsit.

Vs: Final Fantasy-sarja
« Vastaus #7 : 19.10.08 - klo:20:09 »
Tuota VI:sta en ole ku ehkä viisi tuntia pelannut ja ei kiinnosta pelata yhtään enempää ja IX:n olevinaan hieno tyyli ei jotenkin säväyttänyt.
Olet jäänyt aika paljosta paitsi... : 0
Olen

*

Poissa mosse

 • Mosse
Vs: Final Fantasy-sarja
« Vastaus #8 : 19.10.08 - klo:20:17 »
Tuota VI:sta en ole ku ehkä viisi tuntia pelannut ja ei kiinnosta pelata yhtään enempää ja IX:n olevinaan hieno tyyli ei jotenkin säväyttänyt.

Ja mä kun luulin sua vain tyhmäksi, mutta oletkin helvetin tyhmä.

Okei, ei vaiskaan. Mut kannattaa silti ainakin tuota kutosta pelailla vähän enemmän. Se alku on vähän nihkeä, mutta peli paranee ihan helvetisti.
[22:22] <+Linkkiro> Miks Mosse tietää kaiken >_>
[22:23] <+pandem> koska mosse on paras

*

Poissa Tapza

 • Luuseri
Vs: Final Fantasy-sarja
« Vastaus #9 : 19.10.08 - klo:20:26 »
Mukavaa, että täältä löytyy FFIX-faneja. On meinaan harvinaisen aliarvostettu peli tuo yhdeksikkö. Parhaimmista Final Fantasyista puhuttaessa VII ja VI mainitaan välittömästi ja monen tyypin suusta, mutta kukaan ei tunnu muistavan yhdeksättä osaa. VIII sai vähän ristiriitaisen vastaanoton maailmalla, kun porukka vertasi sitä seitsemänteen osaan (joka oli aivan käsittämättömän palvottu jo siihen aikaan), mutta kyllä tuo kahdeksikkokin tunnutaan muistavan selvästi paremmin kuin IX. En itse yhtään tiedä mistä tämä johtuu, voipi olla PS2:n julkaisu osasyyllinen, mene ja tiedä.

Arvasin, että jotain oli unohtunut aloitusviestistä. Musiikki. Final Fantasyista löytyy roppakaupalla pelihistorian parhaimpia sävellyksiä. Kaikesta tietenkin kiitos Nobuo Uematsulle, joka on säveltänyt peleihin musiikit aina ensimmäisestä osasta kymmenenteen peliin asti. Mielestäni parhaimmat biisit löytyvät VII:stä ja VI:stä, mutta myös IX:ssä on muutama todella koskettava ja kaunis sävellys. VIII on myös musiikkipuolella varsin mainio, vaikkei muuten aivan sarjan parhaimpien osien tasolle ylläkään.

Seiskan parhaimpia:

Aerith's Theme
Cosmo Canyon
Mako Reactor
J-E-N-O-V-A (Imo Paras FF-tappelu/bossimusa)
Holding my thoughts in my heart (otsikossa lukee Dear to the heart, mutta itse olen tottunut käyttämään tätä nimeä)

Kutosen:

Terra's theme
Awakening
The Decisive Battle
Locke's Theme
Aria di Mezzo Carattere

Ysin:

The Place I'll Return to Someday
Hunter's Chance
Crossing Those Hills (variaatio Melodies of Lifesta)
Kuja's Theme
You're Not Alone

Eiköhän siinä ollut tarpeeksi. On se Uematsu vaan niin hyvä.

---

Kraton: Olet tosiaan jäänyt paljosta paitsi. Mikä ysin tyylissä on muuten sellaista joka ei kolahtanut? Kunnon fantasiaa ilman mitään turhia scifihärpäkkeitä ja selvästi paluu sarjan juurille. Itse ainakin tykkäsin.
« Viimeksi muokattu: 19.10.08 - klo:20:53 kirjoittanut Tapza »

*

Poissa mosse

 • Mosse
Vs: Final Fantasy-sarja
« Vastaus #10 : 19.10.08 - klo:20:41 »
Kutosen paras biisihän on kepoisesti Aria di Mezzo Carattere. Vaikka se onkin vain muunnos Celesin tunnarista, on se silti sitä aivan pirusti parempi. Tuo Terran tunnarikin on mainio, mutta siitä väännetty maailmankarttamusa vetää eeppisyydessään pidemmän korren. Lisäksi tykkäilen Searching for Friendsistä.

Ysi on sitten kutosen rinnalla se toinen, jonka musiikit ovat aivan tolkuttoman kovia ja josta voi nostella melko liudan yksittäisiä biisejä, joiden kuuntelu on nautinnollista. Tuo You're not Alone nyt on se ehdoton ykkönen ja omasta mielestäni yksi parhaita ja mieleenpainuvimpia yksittäisiä pelikappaleita siinä MGS ykkösen Enclosuren ohella. Muita kovaa iskeviä ovat ainakin Dark Messenger, Loss of Me, A Face Forgotten, Passive Sorrow (jota jostain perhanan syystä ei löydy Youtubesta tähän hätään) sekä lopputekstien aikana soiva Melodies of Life (siis nimenomaan tuo, missä on nuo sanatkin, ei sillä että se sanoitus olisi mitenkään erityisen mahtava, mutta onpahan vain mainio biisi.)

Seitsemäs ja kahdeksas osa eivät musiikkien puolesta ole jääneet niin elävästi mieleen, kasissahan nyt ei mitään muuta soitetakaan kuin sitä helvetin Eyes on Metä ties miten monena eri variaationa, pahimmassa tapauksessa myös aivan jumalattoman ärsyttävällä laululla varustettuna. Seiskassahan on toki noita mainioita biisejä, muttei niin hyviä kyllä kuin nuo kutosen ja seiskan parhaimmisto. J-E-N-O-V-A on tietysti aivan ylittämätön, eikä ikiklisee One Winged Angelkään ole mitenkään huono kappale. Eeppinen kuin mikä!
[22:22] <+Linkkiro> Miks Mosse tietää kaiken >_>
[22:23] <+pandem> koska mosse on paras

*

Poissa Tapza

 • Luuseri
Vs: Final Fantasy-sarja
« Vastaus #11 : 19.10.08 - klo:20:44 »
Aria di Mezzo Carattere.
Jeps, sekoitin Celeksen teeman ja tämän. Tuota juuri tarkoitin. Kuulostaapi muuten epäilyttävästi Aeriksen teemalta tuossa alkupuolella.

*

Poissa Samirai

 • JÄÄTELÖAUTOOOOO!!!11
Vs: Final Fantasy-sarja
« Vastaus #12 : 19.10.08 - klo:21:24 »
Pitääköhän sitä itsekin vaivautua tänne jotain läpiseen... Eli oma lemppari on tuo kutonen, joka on mielestäni maailman toiseksi paras peli heti OoT:n jälkeen. Huono tietenkin puhua puolueettomasti, sillä kokemukseni uusimmista Final Fantasyistä on jäänyt erittäin pieneksi. XII on ainoa jota olen kutosen jälkeen pelannut vähääkään. Ja kaikesta saan syyttää silloista täysin turhaa Sony vihaani... Mutta siis tosiaan vertailukohtaa ei ole kuin I-IV + VII ja hiukan tosiaan kasiakin väänsin. Mitä kuitenkin videoista olen katsonut, niin liian sci-fi henkiseksi muuttunut sarja. Ysi vaikuttaa kaikkein mielenkiintoisimmalta, mutta milläs pelaat kun ei pleikkaria löydy <_<

Musiikit ainakin kutosessa ovat pelimaailman parhaat. Piristi kivasti aikoinaan kun matikan ylppäreistä tulin saliin ja yläkerrasta kuulu pianon pimputtelua. Decisive Battleahan se kaveri siellä soitti. Heti tuli parempi fiilis ^^

*

Kurathesis

Vs: Final Fantasy-sarja
« Vastaus #13 : 19.10.08 - klo:21:40 »
VIII on myös musiikkipuolella varsin mainio, vaikkei muuten aivan sarjan parhaimpien osien tasolle ylläkään.

Vähän rakkautta niillekin silti. Kolme kappaletta varsinkin jäivät päähäni soimaan vuosiksi kuultuani niitä lapsempana, ja neljännen upean kuulin vasta myöhemmin:

The Landing Varmaan paras kaikista.

Under Her Control Jäi mieleen.

The Man With the Machine Gun Unenomainen taistelumusiikki tuli päähäni jäädäkseen.

Ride On Normaali ilmalaivajuusto, mutta etenkin loppupuoliskolla upea!

Myös useimmat muut kaupunki- ja taistelumusiikit ovat upeita eivätkä ainakaan itseäni rasittaneet, vaikka niitä piti kuunnella ties kuinka monta kertaa ja kauan putkeen. Balamb Garden, Timber, Esthar, Fisherman's Horizon, perustaistelumusiikki... Triple Triad (:x)... Elleivät kasin musiikit ole itsessään kuunneltuina yhtä pään räjäyttäviä kuin Tapzankin luettelemat, ovat ne kuitenkin mielestäni omiaan lujittamaan paikkojensa tunnelmaa, ts. sopivat loistavasti sijainteihinsa. The Salt Flats

Itse pelinä kasissa potuttaa DRAW. Muuten hieno, ellei upea peli. Ainoa Final Fantasy, johon olen alkuperäismuodossaan itse perehtynyt melko syvällisesti, lainasin nimittäin jopa kaverini PS1:n pelatakseni tätä tuossa jonkin aikaa sitten. Omistan myös GBA:lle ensimmäisen ja toisen FF:n, mutta ne nyt ovat aika kakkoja. Läpi kummatkin, mutta turhan hyvä maku ei suuhun jäänyt. Kuutosta pitäisi varmaan harkita.

Tactics-sarja on loistavaakin loistavampi sivutuote omien kokemuksieni GBA:lla ja DS:llä mukaan, Crystal Chronicles taas ei säväyttänyt GC:llä, koska ei ollut laitteita eikä edes pelaajia kokeilemaan kolmin- tai nelinpeliä. Kenties DS:llä parempi..?
« Viimeksi muokattu: 19.10.08 - klo:21:44 kirjoittanut Kurathesis »

*

Poissa mosse

 • Mosse
Vs: Final Fantasy-sarja
« Vastaus #14 : 19.10.08 - klo:22:05 »
Itse pelinä kasissa potuttaa DRAW. Muuten hieno, ellei upea peli

Tuokin muuttuu huomattavasti inhimillisemmäksi kun saa Magicia nostettua riittävästi. Onnistuu alkupuolella vaikka pelaamalla sitä Triple Triadia, joka on pirusti miellyttävämpää. Ja onhan se kiva lähteä jonnekin Dolletiin ekaa kertaa kun Squall huitoo sen reilut tuhat vahinkoa. :)
[22:22] <+Linkkiro> Miks Mosse tietää kaiken >_>
[22:23] <+pandem> koska mosse on paras

*

Poissa Kraton

 • Publicly humiliated criminal fugitive with no girlfriend.
  • Nordic Training Journal
Vs: Final Fantasy-sarja
« Vastaus #15 : 19.10.08 - klo:22:25 »
FFVIII:n korttipeli oli kyl ihan paras. 50% peliajasta vissii meni sen pelin parissa. FFIX:n korttipeli oli ihan hanurista :O!

*

Poissa mosse

 • Mosse
Vs: Final Fantasy-sarja
« Vastaus #16 : 19.10.08 - klo:22:28 »
FFVIII:n korttipeli oli kyl ihan paras. 50% peliajasta vissii meni sen pelin parissa. FFIX:n korttipeli oli ihan hanurista :O!

Loisto se on. :) Vaikke siitä konkreettista hyötyä pahemmin olekaan kuin tasan yhdessä kohdassa.
[22:22] <+Linkkiro> Miks Mosse tietää kaiken >_>
[22:23] <+pandem> koska mosse on paras

Vs: Final Fantasy-sarja
« Vastaus #17 : 19.10.08 - klo:22:31 »
Minusta VIII on ehdottomasti sarjan parhain, mitä olen pelannut. Myös seiskasta ja kympistä pidin todella paljon, ysi on jäänyt jostain kumman syystä unholaan. En tiedä miksi, en vain pidä paljoa siitä pelistä. Hahmot ovat jotenkin typerän tuntuisia... Olipa siinäkin taas perustelu. :/

Korttipeli kasissa on kyllä legendaarinen. Voin myöntää, etten koskaan siitä itse paljoa välittänyt, mutta kaikki muut tuntuivat välittävän enemmän kuin itse pääpelistä, jota hämmästelen vielä nykyäänkin. Mutta, minusta VIII on ehdottomasti paras osa. Hahmosuunnittelu, tarina, maailma, kaikki muukin, mukaanluettuna taistelujärjestelmä; DRAW on juuri upea ja hauska lisä normitaisteluihin. Summoneiden "varastelusta" on jäänyt monia hyviä muistoja. Ja kaikki ihanat sivutehtävät. <3

Ainoa mikä kasissa oli todella huonoa, oli viimeinen levy. Kuka onkaan pelannut kasin loppuun asti, tajuaa kyllä.
全力で!

*

Poissa Tapza

 • Luuseri
Vs: Final Fantasy-sarja
« Vastaus #18 : 19.10.08 - klo:22:53 »
Minusta kasin hahmot oli hirveen tylsiä. Squall yksi ärsyttävimmistä päähenkilöistä missään pelissä. >_>

Mutjep, Triple Triad on kyllä loistava minipeli. Ysin Tetra Masteria en koskaan ymmärtänyt, eikä sitä ollut likimainkaan yhtä hauska pelata.

Vs: Final Fantasy-sarja
« Vastaus #19 : 19.10.08 - klo:23:03 »
Kyllä Final Fantasyt ovat parhaimpia sarjoja mitä tiedän. Pelannut olen FF1:stä, lyhyesti testasin emulla, ihan jees NES-peliksi, vaikea pentele tosin. FF2/4 taas on ikuinen lempparini FF:stä. Eka FF mitä koskaan pelasin. Kaverin PS1:llä oli joku uusintajulkaisu tuosta II:stä, ja ihastuin heti. Tällä hetkellä pelityksen alla IVDS btw, mahtavuutta sekin.

Kolmosta emulla taas näinollen testannut. Njaa-a, jostain syystä ei napannut, jonkin aikaa pelasin anyway. Vitonenkin oli testauksessa mutta raivoonnuin Job Systemin monimutkaisuudelle. >_< Täytyy joskus kokeilla uudestaan, jos nappaiskin. FFVI - IX ovat täysin kokematta.

FFX:ää kokeilin niin ikään erään kaverin luona. Iski sen verran kovaa, että ostin sen itselleni varsin nopeaa. Taitaapi olla viimeinen ns. perinteinen, vuoropohjainen FF? Pelasin muna huulessa aina viimeiseen bossiin asti, kunnes tympäännyin. :s

Ja tosiaan, toinen asia mikä tulee Final Fantasyt mainitessa mieleen, ovat tietenkin nämä musiikit. En nyt sen enempää suosikkeja ala luettelemaan, mutta nämä masterpiecet, Gilgamesh's Theme, ja Seymour's Theme on pakko mainita. Loistavuutta. <3

Vs: Final Fantasy-sarja
« Vastaus #20 : 20.10.08 - klo:00:19 »
Pitää nyt itsekkin vastaa tähän.

Minusta FFVII on paras, johtuu varmaan siitä, että se oli ensimmäinen FF jota pelasin, siinä on tosi hyvä juoni ja parhaimmat musat. Pakko sanoa, etten ole ikinä vetänyt sitä läpi, vaikka ollut koko peli jo monta vuotta. Vikaan luolaan olen päässyt, mutten ole jaksanut vetää sitä läpi. Voisi jossain lähiaikoina vetää sen läpi, vaikka aloitin eilen uuden saven, koska eka levy on paras. Sitten olen myös vetänyt Final Fantasy 7 Crisis Corenkin läpi, ja siinäkin aloitin vähän aikaa sitten uuden saven Hardilla.

Sitten löytyy myös FFVIII, josta en hirveästi pitänyt. En ole jaksanut edes vetää ensimmäistä levyä läpi. Triple Triad eli se korttipeli on kyllä paras. Voisi varmaan yrittää jossain vaiheessa uudestaan pelata tätä.

Muita FF pelejä joita olen pelannut ovat FFXII Revenant Wings  jota jaksoin jonkun verran pelata, FFCC Rings of Fate jossa olen viimeisessä luolastossa, FFIIIDS jota en jaksanut pelata melkein yhtään, FFIVDS joka on ihan hyvä peli, mutta en ole sitäkään pelannut pitkälle. FFVI:tä olen pelannut ihan vähän emulaattorilla. Niin ja FF1 PSP Remakea olen pelannut jonkun verran.

Ainiin ja Final Fantasy Fables: Chocobo Talesin olen vetänyt läpi. Ja sitten olen myös pelannut Final Fantasy Tactics A2:sta, jossa en ole hirveän pitkällä.

Ihan vain btw, FFVII:tä pelaan nykyään PSP:llä, kun PS2 ohjaimet edelleen vähän rikki ja muutenkin PS2 pikkusiskon huoneessa (ja PS1 isosiskon kämpässä) niin ei aina jaksaisi vaihtaa huonetta. :P
« Viimeksi muokattu: 20.10.08 - klo:00:23 kirjoittanut Linkkiro »
elämä on paskaa

*

Poissa Tapza

 • Luuseri
Vs: Final Fantasy-sarja
« Vastaus #21 : 20.10.08 - klo:12:20 »
Heh, mulla ihan sama juttu Linkkiron kanssa. FFVII on ollut omistuksessa jo ties kuinka kauan (ensimmäisen kerran pelasin joskus kahdeksan vuotta sitten ja omaksi ostin arviolta neljä vuotta myöhemmin), mutta läpi en ole peliä koskaan mennyt. Ehkei ole kovin uskottavaa väittää lempipelikseen sellaista, jota ei ole edes läpäissyt, mutta omalla kohdallani asia nyt vaan sattuu olemaan näin. Pelitunteja takana vaikka kuinka monta, mutta viimeistä luolaa pidemmälle en ole jaksanut/ehtinyt jostain syystä edetä. :'D

*

Poissa mosse

 • Mosse
Vs: Final Fantasy-sarja
« Vastaus #22 : 20.10.08 - klo:14:48 »
Hahmosuunnittelu, tarina, maailma

Minusta ainakin nuo kaksi ensimmäistä seikkaa olivat kyllä kahdeksikon heikoimpia lenkkejä. Tai no, oli siinä tarinassa kyllä imua, mutta varsinkin hahmoista jäi aika nihkeä olo, koska mitenkään turhan mieleenjääviä persoonallisuuksia ei sitä saksalaisaksentilla solkkaavaa proffaa lukuunottamatta mieleen oikein jäänyt. Ultimecia oli sentään sopivan pimeä pahis. Lähes Kefkan veroinen. Kutosesa, seiskassa ja ysissä hahmot olivat paljon monipuolisempia.
[22:22] <+Linkkiro> Miks Mosse tietää kaiken >_>
[22:23] <+pandem> koska mosse on paras

*

Poissa Kraton

 • Publicly humiliated criminal fugitive with no girlfriend.
  • Nordic Training Journal
Vs: Final Fantasy-sarja
« Vastaus #23 : 20.10.08 - klo:14:56 »
Heh, mulla ihan sama juttu Linkkiron kanssa. FFVII on ollut omistuksessa jo ties kuinka kauan (ensimmäisen kerran pelasin joskus kahdeksan vuotta sitten ja omaksi ostin arviolta neljä vuotta myöhemmin), mutta läpi en ole peliä koskaan mennyt. Ehkei ole kovin uskottavaa väittää lempipelikseen sellaista, jota ei ole edes läpäissyt, mutta omalla kohdallani asia nyt vaan sattuu olemaan näin. Pelitunteja takana vaikka kuinka monta, mutta viimeistä luolaa pidemmälle en ole jaksanut/ehtinyt jostain syystä edetä. :'D

Itse olen pelannut FFVII:n kolme kertaa läpi ja yhdessä savessa mulla on Cloud ja RedXII 99lvl. Pitäs pelata uudelleen toi peli läpi kun viimeksi pelasin noi läpi varmaan 5v ja sillon juoni jäi välillä unholaan, kun ei kielitaito ollut ala-asteella mikään expertti. Kerran yritin aloittaa, mutta niin nihkee on toi nykyään kyl :S

*

Poissa Tapza

 • Luuseri
Vs: Final Fantasy-sarja
« Vastaus #24 : 20.10.08 - klo:15:31 »
Tai no, oli siinä tarinassa kyllä imua, mutta varsinkin hahmoista jäi aika nihkeä olo, koska mitenkään turhan mieleenjääviä persoonallisuuksia ei sitä saksalaisaksentilla solkkaavaa proffaa lukuunottamatta mieleen oikein jäänyt. Ultimecia oli sentään sopivan pimeä pahis. Lähes Kefkan veroinen. Kutosesa, seiskassa ja ysissä hahmot olivat paljon monipuolisempia.
Näinpä, ainakin minun mielestäni juuri hahmosuunnittelu oli se VIII:n ehdottomasti heikoin osa-alue. Nomura taisi kuluttaa itsensä loppuun jo VII:ssä, koska ko. pelin jälkeen miekkonen ei mielestäni ole saanut luotua kovinkaan mielenkiintoisia persoonia. Kasin ja kympin hahmot ovat ehdottomasti sarjan heikoimmasta päästä.

Kutosen hahmokaarti on kieltämättä loistava, vaikken ole vielä edes kaikkia tyyppejä ehtinyt pelissä kohdata. Harmi ettei Amanon taitoja päästy näkemään sarjan myöhemmissä osissa, oli meinaan varsin loistava hahmosuunnittelija ainakin VI:n perusteella.

Kukas muuten oli IX:n hahmoista vastuussa?

Vs: Final Fantasy-sarja
« Vastaus #25 : 20.10.08 - klo:17:20 »
Sephiroth + One Winged Angel = WIN
FFIX = WIN

Ei lisättävää.
« Viimeksi muokattu: 19.05.09 - klo:18:43 kirjoittanut Spermauno »

*

Poissa Tapza

 • Luuseri
Vs: Final Fantasy-sarja
« Vastaus #26 : 09.11.08 - klo:22:12 »
Tosiaan tuli tuon yhdeksikön lopputekstit nähtyä tässä muutama tunti sitten ja aika sanattomaksi se kieltämättä veti. Niin kevyissä ja humoristissa merkeissä alkanut seikkailu muuttui yllättävänkin pohdiskelevaksi ja synkäksi, jopa pelottavaksi, tässä loppumetreillä. Onneksi mukana oli myös se pakollinen loppukevennys, synkkä lopetus nyt ei vaan yksinkertaisesti olisi tähän peliin istunut.

Kaikin puolin yksi parhaimmista finaleista ja samalla hienoimmista koskaan pelaamistani peleistä. Aivan törkeän aliarvostettu kaiken lisäksi, vaikka alhainen suosio voidaankin osittain pistää harmillisen julkaisuajankohdan piikkiin (PS2 ja FFX tekivät tuloaan jne.).

Oikeastaan ainoat jutut joka pelissä jäivät häiritsemään oli
(click to show/hide)
.

Kaiken kaikkiaan aivan uskomaton kokemus ja perhanan hyvä peli millä tahansa standardeilla. Hienoa että tuli viimeinkin läpäistyä.

Vs: Final Fantasy-sarja
« Vastaus #27 : 10.11.08 - klo:10:46 »
Pitäisi varmaan minunkin kunnostautua ja läpäistä, toisella levyllä olen ollut kuitenkin jo pidemmän aikaa, kun ei ole kerennyt pelata. Enemmän tämä tähän mennessä on iskenyt kuin se kuuluisa seiska, ja nyt minut varmaan ammutaan. Hmm, vielä olen hengissä!? Meni seiskassa hermo kun en onnistunut pyydystämään sitä vitun chocoboa. ;(

*

Poissa Tapza

 • Luuseri
Vs: Final Fantasy-sarja
« Vastaus #28 : 13.11.08 - klo:20:51 »
Chocobon hankkiminen on seiskassa kieltämättä selvästi hankalampaa kuin sarjan muissa osissa (kutosessa niitä löytää melkein kaikista kaupungeista ja ysissä ei tarvitse kuin Chocobo Forestissa käväistä). Eipä sekään tosin loppujen lopuksi erityisen vaikeaa ole, kunhan jaksaa yrittää.

Ilmeisesti olet aika alkuvaiheessa tuossa seiskassa (jos kerta sitä lintua vieläkin metsästät), eli ei välttämättä kannata menettää toivoa sen suhteen. Peli paranee aivan älyttömästi.

Vs: Final Fantasy-sarja
« Vastaus #29 : 13.11.08 - klo:21:26 »
Dissidiaa odottelen tällä hetkellä kuin hullu. Kefka tulee olemaan mun valinta hahmoksi, ellei osoittaudu ihan pashaksi.

Tulisi nyt tännekin ja nopeasti : >
Olen

*

Poissa Tapza

 • Luuseri
Vs: Final Fantasy-sarja
« Vastaus #30 : 14.11.08 - klo:14:34 »
Ihan kiinnostavalt tuo Dissidia kieltämättä vaikuttaa. Paljon hahmoja ja nätit grafiikatkin, sopii toivoa että pelaaminenkin on sitten edes jokseenkin sulavaa. Harmi, että mokoma ilmestyy ainoastaan PSP:lle. :/

Kujalla pelaisin. <3 (en)

Vs: Final Fantasy-sarja
« Vastaus #31 : 17.11.08 - klo:12:22 »
Final Fantsy sarjasta löytyy osat 5,8 ja 10. Kyllä niissä haastetta veljelle on riittänyt. Itse en ole jaksanut pelata. Suosittelen Final Fantasy 5 peliä koska se on yksi vaikeimpia.
Dragons forever!

*

Poissa mosse

 • Mosse
Vs: Final Fantasy-sarja
« Vastaus #32 : 17.11.08 - klo:12:32 »
Final Fantsy sarjasta löytyy osat 5,8 ja 10. Kyllä niissä haastetta veljelle on riittänyt. Itse en ole jaksanut pelata. Suosittelen Final Fantasy 5 peliä koska se on yksi vaikeimpia.

Helppoja ne kaikki on. Tuossa nyt muutenkin on lueteltuna ainakin omasta mielestäni sarjan kolme huonointa peliä. :)
[22:22] <+Linkkiro> Miks Mosse tietää kaiken >_>
[22:23] <+pandem> koska mosse on paras

*

Poissa Tapza

 • Luuseri
Vs: Final Fantasy-sarja
« Vastaus #33 : 17.11.08 - klo:12:38 »
Suosittelen Final Fantasy 5 peliä koska se on yksi vaikeimpia.
Tästä sai nyt sellaisen kuvan, että se vaikein on automaattisesti myös paras osa. <_>

Jooh, eihän näitä haasteen takia pelata. Etenkin VII ja IX on melkoista läpijuoksua kunhan vähäsen viitsii hahmoja kehittää, mutta molemmat ovat silti aivan uskomattoman hyviä pelejä.

Vs: Final Fantasy-sarja
« Vastaus #34 : 17.11.08 - klo:12:48 »
Final Fantsy sarjasta löytyy osat 5,8 ja 10. Kyllä niissä haastetta veljelle on riittänyt. Itse en ole jaksanut pelata. Suosittelen Final Fantasy 5 peliä koska se on yksi vaikeimpia.

Helppoja ne kaikki on. Tuossa nyt muutenkin on lueteltuna ainakin omasta mielestäni sarjan kolme huonointa peliä. :)
En ole pelannut niitä muita vielä.
Dragons forever!

*

fazerin sininen

Vs: Final Fantasy-sarja
« Vastaus #35 : 05.01.09 - klo:21:26 »
Itseltäni löytyy: Dawn of souls (1&2) III (DS) IV (DS) V (GBA) VI (PS1&GBA) VII* (PS1) VIII* (PS1) IX* (PS1) X* (PS2) ja XII* (PS2)

*Veikka varasti itselleensä

ö:FFTA2 (DS)
« Viimeksi muokattu: 06.01.09 - klo:11:48 kirjoittanut fazerin sininen »

Vs: Final Fantasy -sarja
« Vastaus #36 : 06.01.09 - klo:15:41 »
FFX pelaaminen on jäänyt vähälle mutta meinasin aloittaa FF5 alusta. Toisaalta vitosen kanssa taitaa tulla turpaa jo Wendigossa.
Dragons forever!

*

Kraidi

Vs: Final Fantasy -sarja
« Vastaus #37 : 19.05.09 - klo:15:43 »
Miksi näin mainio ketju on ollut kuolleena näin pitkään?

Aloitinpa tosiaan tuossa viime lauantaina FFVI:n peluun ja menisin melkeinpä väittämään sitä parhaimmaksi Final Fantasy -peliksi, jota olen koskaan pelannut. Paketissa on lähestulkoon kaikki mitä hyvältä roolipeliltä voi odottaa - eli kohtuullinen juoni (ollut ainakin tähän saakka), kiintoisat hahmot, hyvät tapahtumapaikat ja kerrassaan erinomaiset musiikit. Haastavuutta peli ei ole juuri tarjonnut tähän mennessä, mutta eri kivaa on ollut silti. Miinuksena voisin silti sanoa sen, että monessa välissä pitää olla kurittamassa inhottavia vihollisia muutaman sekunnin satunnaistaisteluissa, eikä näitä välttämättä jaksaisi koko ajan lahdata kuoliaaksi.

Kokoonpanooni kuuluu tällä hetkellä sellaiset hahmot kuin Edgar, Cyan, Sabin ja Celes. Ja nämähän olivatkin jo alussa jonkinlaisia ennakkosuosikkejani.

Kova peli on, Coldi ja Tapza eivät turhaan hehkuttaneet minulle tätä.
« Viimeksi muokattu: 10.06.09 - klo:12:34 kirjoittanut Kraid »

Vs: Final Fantasy -sarja
« Vastaus #38 : 19.05.09 - klo:17:01 »
Ohhoh! Tääl on Final Fantasy ketjuki! Miellyttävä yllätys ^^

Itse olen alkanut pelaa Final Fantasy VII:tä uudestaan. Teki vaa mieli pelaa kunnon RPG:tä, ja mikäs olisi parempi kuin FFVII? Ei jaksa aina uudempia Final Fantasyitä, niit vaa alkaa olee liikaa... Tietty GBA:llakin on kiva pelaa FFI ja FFII. Kunnon nostalgista RPG:tä...

Täällä on FF musiikkeja, mutta, missä on ehkä pelisarjan paras biisi, noh, tässähän se:
Final Fantasy VII - Birth of a God

*

fazerin sininen

Vs: Final Fantasy -sarja
« Vastaus #39 : 19.05.09 - klo:17:21 »
Itse olen alkanut pelaa Final Fantasy VII:tä uudestaan. Teki vaa mieli pelaa kunnon RPG:tä, ja mikäs olisi parempi kuin FFVII?
FFIX on parempi melkeinpä jokaisella osa-alueella (musiikki on mielestäni huonompaa). Myönnettäköön, että itsekkin suosin FFVII:tä, nostalgia arvo on minulle tosi suuri, eihän siitä ole kuin 10 vuotta, kun ensimmäiseksi pelasin kyseistä peliä.

*

Poissa Tapza

 • Luuseri
Vs: Final Fantasy -sarja
« Vastaus #40 : 19.05.09 - klo:18:17 »
No jaa, sekin on pitkälti mielipidekysymys. Ysi toki on toki teknisesti ylivertainen, ohjaus on sujuvampaa ja muutenkin peli on jollain tapaa viimeistellymmän oloinen, mutta itse pidän VII:n tarinaa ja taisteluita jonkin verran parempina. Onhan siinä ysissäkin mainio stoori ja lukeutuu omilla listoillani hienoimpiin pelitarinoihin ikinä, mutta seiskan juoni on vain niin kiehtovan monimutkainen, sekava, koukeroinen ja hieman absurdikin, että se ainakin itseeni kolahti vielä hieman kovempaa. Pidän myös Materia-systeemistä enemmän kuin ysin hahmoluokista, vaikka ensin mainittu aika rankasti hahmojen ainutlaatuisuutta taisteluissa syökin.

Molemmat kuitenkin mainioita pelejä, ei siinä mitään.

Vs: Final Fantasy -sarja
« Vastaus #41 : 27.06.09 - klo:19:52 »
http://www.square-enix.co.jp/0706/ Square Enix on aukaissut uuden sivuston, uudelle pelille. Mitäköhän on tulossa? Remake DS:lle FF5? Vai jokin aivan uusi FF?

Vs: Final Fantasy -sarja
« Vastaus #42 : 27.06.09 - klo:19:58 »
Tai sitten jotain, mikä ei liity Final Fantasyihin mitenkään?
全力で!

*

fazerin sininen

Vs: Final Fantasy -sarja
« Vastaus #43 : 27.06.09 - klo:20:15 »
Voipi olla hyvinkin Blood of Bahamutin sivusto.

Edit, no eipä ole. Ei ainakaan ole FF-pelin sivusto.

Vs: Final Fantasy -sarja
« Vastaus #44 : 02.07.09 - klo:02:02 »
Mitä tulikaan Fazeri kommentoitua? Ettei ole ollenkaa FF -peli. Väärin meni. Tätä FF -peliä kutsutaan Four Warriors of Light: Final Fantasy Gaideniksi. Tämä peli tulee DS:lle, kuten arvelin ja tämä on uusi "perinteinen" FF.

http://v2.fi/uutiset/pelit/8531/Final-Fantasy-Gaiden-Nintendo-DSlle/

*

fazerin sininen

Vs: Final Fantasy -sarja
« Vastaus #45 : 02.07.09 - klo:09:14 »
Ideat taitavat loppua, kun piti laittaa eräs kliseisimmistä nimistä ikinä pelin nimeksi.

Hetkonen, Tämä+FF Gaiden: Seiken Denetsu+tietämättömät Jenkit=?
« Viimeksi muokattu: 02.07.09 - klo:19:00 kirjoittanut fazerin sininen »

Final Fantasy 7 Remake tulossa....
« Vastaus #46 : 27.12.09 - klo:21:36 »
...............ehkä

http://www.n4g.com/News-449576.aspx lukekaapas uutinen. Alkoi innostamaan aika paljon vaikken norm. ps1 versioo olekkaan pelannut. Saa nähdä mikä on suuri paljastus.

*

Poissa Tingle

 • Paavo
  • Academic Nintendo Club RY
Vs: Final Fantasy -sarja
« Vastaus #47 : 27.12.09 - klo:21:39 »
Legoukot ja palikkagrafiikka olivat iso osa FF7:n tunnelmaa.

Remake = do not want.
<Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
<Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
<Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
<JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
<henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
<Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI

Vs: Final Fantasy -sarja
« Vastaus #48 : 27.12.09 - klo:21:46 »
Anteeksi, mutta mitä vittua. Et voi olla edes tosissasi. FFVII:n remakella olisi tyyliin mahdollisuuksia maailman parhaaksi peliksi. Miten paska grafiikka tuo pelissä tunnelmaa mitenkään?

Periaatteessa en edes näe mitään syytä, miksei tuota vain tehtäisi. Kaikki haluavat sitä, se tekisi tekijöille mukavasti rahaa, ja kaikki olisivat onnellisia. Toivottavasti tuo tulee, ja seuraavaksi FF8 saisi samanlaisen käsittelyn. <3
全力で!

Vs: Final Fantasy -sarja
« Vastaus #49 : 27.12.09 - klo:22:36 »
Tinglen tuntien hän vain saattaa olla sarkastinen.

FF7 on kokematta, ja jos siitä tosiaan joku remake tulee, niin totta munassa hommaan sen käsiini.