Resident Evil -sarja

  • 22 Vastauksia
  • 10705 Lukukerrat
Resident Evil -sarja
« : 13.03.09 - klo:02:22 »
Resident Evil 4:lle, Resident Evil 5:lle ja Resident Evil Umbrella Chroniclesille on jo omat ketjunsa. Keskustelu nimenomaan niistä peleistä mieluummin omissa ketjuissaan. Tämä ketju on pyhitetty sarjalle yleensä ja niille sarjan peleille, joille ei omaa ketjua löydy.

Resident Evil on Capcomin (selviytymis)kauhupelisarja, joka sai aikansa PlayStationilla ja oli alunperin tunnettu esirenderöidyistä taustoistaan ja niin päin pois. Itse en ole vanhempia RE:itä pelannut, niin jätän höpinät sikseen. Uteliaimmat löytänevät Wikipediasta jotain mullistavaa. http://fi.wikipedia.org/wiki/Resident_EvilJuu tuota, tällainen juttu vain. Ovatko nuo pelaamisen arvoisia pelejä? Itse olen so far pelannut nelosta ja tilasin juuri vitosen, mutta nuo muut osat taitavat olla aika erilaisia? Takaako vain se, että pidän RE4:stä sen, että pitäisin myös RE1:stä?
« Viimeksi muokattu: 11.12.12 - klo:06:12 kirjoittanut Tube »

*

Poissa Agutski

  • Beer Baron
Vs: Resident Evil -sarja
« Vastaus #1 : 13.03.09 - klo:09:16 »
Valitettavasti ei takaa. RE4 on niin paljon erilaisempi, että itselläni ainakin tulee suuri vitutus noita vanhuksia yrittää pelata, kun pelattavuus on niin helvetin kankeaa.
Smokin' Sick Style

Vs: Resident Evil -sarja
« Vastaus #2 : 13.03.09 - klo:09:44 »
Paljolti ainoa ensimmäistä Ressaa ja nelosta yhdistävä asia on typerien puzzlejen meri ("kerää kaksi goatse-valokuvaa seiniin niin ovi avautuu"). Kontrollit muistuttavat ykkösessä jotakuinkin panssarivaunun manöveröimistä parkkihallissa, veitsi on hyödytön jopa maassa makaavia örkkimörkkejä vastaan, ammuksista on vähän väliä pulaa jos ammuskelee miten sattuu, joskus sattuu jopa eksymään, mitä ei RE4:ssä voi tapahtua ikinä.

Vs: Resident Evil -sarja
« Vastaus #3 : 13.03.09 - klo:13:44 »
Nelonen pelattu todella moneen kertaan läpi ja vitonen on työn alla. Ykköstä ja kolmosta olen jonkin verran pelannut. Ihan kelpo pelejä, tosin eivät yhtä nautittavia kuin uudet.

Vs: Resident Evil -sarja
« Vastaus #4 : 27.06.10 - klo:17:10 »
« Viimeksi muokattu: 27.06.10 - klo:18:55 kirjoittanut Nuutyasha »

Vs: Resident Evil -sarja
« Vastaus #5 : 27.06.10 - klo:17:22 »
Juu, Revelations on pakkohankinta. Traileri sai kiinnostumaan juonesta ja sehän on RE-peleissä tunnetusti huippuluokkaa  >_> Päälle vielä kunnollinen Online-Mercenaries a'la RE5 niin aijai...

*

fazerin sininen

Vs: Resident Evil -sarja
« Vastaus #6 : 27.06.10 - klo:19:17 »
Eka Ressu on hassu peli. Dialogi on huvittavan surkeata ja nykystandardeilla nuo zombibombit ovat yhtä hauskoja kuin pellet. Mjoo, kontrollit on ihan perseestä, mutta siitähän se selviytymiskauuh tulee. Jonkin takia minulla on aina pelin aikana semmoinen varautunut olo, niinku tuntuu siltä, että jostain nurkasta hyppäisi pelottava korppi tai jotain.

Vs: Resident Evil -sarja
« Vastaus #7 : 01.09.10 - klo:19:23 »
Resident Evil 6 announcement imminent!?
Voisin jopa veikata, että julkistetaan TGS'10 aikana.

Viestit yhdistetty
Uusimmassa Official Nintendo Magazinessä oli peräti 4 sivua juttua 3DS:n Revelationsista ja Mercenariesistä. Skannit: 1, 2, 3 ja 4.

Uuuuh aah.
« Viimeksi muokattu: 09.12.10 - klo:08:15 kirjoittanut Nuutyasha »

Vs: Resident Evil -sarja
« Vastaus #8 : 09.12.10 - klo:08:16 »

*

Poissa Turjake

  • Törö
Vs: Resident Evil -sarja
« Vastaus #9 : 09.03.11 - klo:17:34 »
Lukuloman kunniaksi iskin jo tovin hyllyssäni makoilleet Ressat nolla ja yksi tulille. Molemmat luonnollisesti Cube-versioita. Olen pelaillut näitä nyt jokseenkin limittäin ja molemmat maittavat erinomaisen hyvin. Nollassa ei ole kauhua nimeksikään, mutta näin junaepisodin ratkaisseena peli vaikuttaa lupaavalta. Toki tankkikontrollit nyt ovat mitä ovat ja inventaariosysteemi on yksinkertaisesti kamala (kamoon, hookshot vie kolmasosan tavaratilasta?) näin nelosen jälkeen. Silti yksinkertaisten puzzlejen ratkaiseminen, zombien körmyttäminen ja paikkojen tutkiminen on kiehtovaa. Näin hetken pelanneena kahden hahmon välillä vaihtelu vaikuttaa ennemminkin mahdollisuudelta kuin rasitteelta, jolta se paperilla kuulostaa. Juoni ja dialogi nyt ovat totuttuun tapaan täyttä paskaa, mutta toisaalta se on osa sarjan ominaista charmia. Tätäkin pitäisi ehdottmasti jatkaa, kun olen vielä niin alussa.

Ykkönen taas on nollaan ja varsinkin femmaan verrattuna jo melkoisen karmiva (siis hyvässä mielessä) peli eikä ainoastaan tankkikontrollien ja rajattujen tallennusmahdollisuuksien takia. Synkät käytävät, tuulen pauhu, ukkosen jyrinä ja zombien laahustavien askelten äänet ovat vain osatekijöitä luomaan pelin upeaa tunnelmaa. Edes se kuuluisa dialogi (eivät näköjään viitsineet poistaa voileipäläppää tästä versiosta...) ei kykene pilaamaan Resident Evilin tunnelmaa, vaan koko ajan tulee varauduttua jännityksellä uusia ja jopa vanhoja huoneita läpi ravatessaan. Koko ajan läsnä on sellainen eksynyt ja yksinäinen fiilis, tai sitten olen vaan nössö. Aivan hyytävän upeaa kamaa joka tapauksessa. Suosittelen, vaikka tässäkin olen vasta aivan alussa.

<+Cyna> Turjake on resetin paras tyyppi, aattelin mainita
<Tinglemies> välillä en itsekään erota pelaanko personaa vai nussinko törön kaa
<+mm. Detonat, coconuut, Linkkiro> Törö adminiks


ANIME ON PASKAA USKOKAA JO SKYWARD SWORD MYÖS JA DC

Vs: Resident Evil -sarja
« Vastaus #10 : 23.03.11 - klo:14:52 »
Resident Evil: Revival

Code Veronicaakin päästään pelaamaan. :)

Vs: Resident Evil -sarja
« Vastaus #11 : 23.03.11 - klo:17:30 »
Uusia Mercenaries 3D skanneja.

Alpertti ja Jill liittyvät joukkoon. Liekö tuo Jillin kasvojen muutos sitten pysyvä  :P en oikein kyllä diggaa.

*

Poissa Turjake

  • Törö
Vs: Resident Evil -sarja
« Vastaus #12 : 05.05.11 - klo:18:02 »
Lisa Trevor D____:

Juoksin pakoon.
<+Cyna> Turjake on resetin paras tyyppi, aattelin mainita
<Tinglemies> välillä en itsekään erota pelaanko personaa vai nussinko törön kaa
<+mm. Detonat, coconuut, Linkkiro> Törö adminiks


ANIME ON PASKAA USKOKAA JO SKYWARD SWORD MYÖS JA DC

Vs: Resident Evil -sarja
« Vastaus #13 : 05.05.11 - klo:18:06 »
Kuuma nainen.

Vs: Resident Evil -sarja
« Vastaus #14 : 18.01.12 - klo:12:53 »


Vs: Resident Evil -sarja
« Vastaus #16 : 31.01.13 - klo:22:26 »
Reboot voisi itse asiassa maistua, Weskerin mukana kun kuoli varsin suuri osa nykyisen RE-universumin viehätyksestä.

*

Poissa Turjake

  • Törö
Vs: Resident Evil -sarja
« Vastaus #17 : 23.01.17 - klo:23:30 »
(click to show/hide)

...

Omat kommenttini lähiaikoina...
<+Cyna> Turjake on resetin paras tyyppi, aattelin mainita
<Tinglemies> välillä en itsekään erota pelaanko personaa vai nussinko törön kaa
<+mm. Detonat, coconuut, Linkkiro> Törö adminiks


ANIME ON PASKAA USKOKAA JO SKYWARD SWORD MYÖS JA DC

*

Kraidi

Vs: Resident Evil -sarja
« Vastaus #18 : 24.01.17 - klo:21:08 »
Nauroin ylimitoitetulle peppukivulleni tuosta pelistä. Ei se kyllä paluu vanhoihin Ressoihin siltikään tule olemaan ja kutosta huonommaksi on mahdoton enää edes vetää.

*

Poissa Turjake

  • Törö
Vs: Resident Evil -sarja
« Vastaus #19 : 26.01.17 - klo:17:09 »
No niin, RE7 on nyt läpäisty ja päällisin puolin jäi aika hyvät fiilikset. Tldr on se, että peli on mielestäni aika vahva 3/5 tekele, joka alkaa loistavasti, mutta menettää otettaan loppupään lähestyessä.

Rakenteellisesti peli on aikaisemmille peleille uskollinen. Aluksi painitaan rajattujen resurssien kanssa ja jumpataan inventaarion kanssa, mutta loppuun päin tultaessa aseearsenaali alkaa kehittyä siihen pisteeseen, ettei panoksista tarvitse juurikaan välittää. Pelin alkupuoli on pelaamisen puolesta ehtaa Resident Eviliä, joskin astetta suoraviivaisempana. Lyhyehkön, skriptatuista eventeistä koostuvan intromähinän jälkeen pelialue avautuu pelaajan tutkittavaksi. Sitten etsitään eri symbooleja kantavia avaimia, ratkotaan puzzleja, käännetään vipuja, blästätään aivan naurettavia mörköjä ym ym. 

Tunnelmaltaan ja meiningiltään tällä alun osiolla ei tosin ole mitään tekemistä Resident Evilin kanssa. Menon puolesta peli muistuttaa enemmän jotain Until Dawnia. Vanhemmat sarjan pelit ovat aina olleet sellaisia enemmän tai vähemmän pilke silmäkulmassa tehtyjä typerän mahtipontisia zombimättöjä, joidenka keskiössä on korni dialogi ja hauskat hahmot. Tässä ei ole oikeastaan mitään sellaista, sillä hahmot ovat tosi mitäänsanomattomia, dialogi on osastoa "Fuck shitcock fuck" ja kauhu rakentuu aika pitkälti yökötysgoren ympärille. Onhan tämäkin peli edelleenkin tosi hölmö, mutta meininki aiempiin sarjan peleihin verrattuna on tosi erilainen. Jos Resident Evil 2 on kuin joku öh, Return of the Living Dead, niin RE7 on vähän kuin Evil Dead.

Pelin ensimmäiset noin 4-5 tuntia ovat mielestäni todella hyviä. Pelialue avautuu tosi nätisti ja mysteerin avautumista on mielenkiintoista seurata. Ihan hirveän pelottavahan tämä ei oikeasti ole. Aivan ensimmäiset minuutit ovat megaheatenings-materiaalia, mutta menosta tulee aika äkkiä taattua b-luokan matskua, joka ottaa erityisesti inspistä kasarin kauhupätkistä (eräs suora viittaus yhteen suosikkiini synnytti kasvoilleni mitä leveimmän hymyn). Pelin demo on mielestäni lopulta todella harhaanjohtava varsinaisen pelin tunnelman suhteen.

Kun peliä on jäljellä noin kolmasosa, isketään se aikaisemmistakin Ressoista tuttu rätinävaihe käyntiin. Pelin loppupää on aikaisempaa lineaarisempi ja se muistuttaa tunnelmaltaan tosi paljon RE: Revelationsia. Tässä vaiheessa pelin laatu alkaa valitettavasti tippua. Peli ei oikein osaa enää tarjota mitään uutta tässä vaiheessa ja olen vähän sitä mieltä, että kokonaisia osuuksia olisi voinut suoraan vaan leikata pelistä pois. Tässä vaiheessa peliä alkaa korostua se, että varsinaiset pelimekaniikat eivät ole erityisen hyviä ja se, että RE7:n vihollisdesign on harmillisen tylsää ja yksitoikkoista. En spoilaa mitään, mutta tämä ei tarkoita sitä, että peli muuttuisi puhtaaksi rätätätä-codiksi. Päinvastoin, olisin itse asiassa toivonut, että koko pelissä olisi ollut enemmän blästäystä kuin mitä lopulta se tarjoaakaan.

Vähän hajottaa sanoa näin, mutta RE7 on aika mainio kauhupeli, mutta Resident Evilinä se jättää toivomisen varaa. Elementit ovat kyllä läsnä erityisesti gameplayn osalta, mutta itse tunnelman puolesta olisin toivonut enemmän tuttuja juttuja. Toivottavasti RE8 jatkaa first person-linjalla, mutta keskittyisi zombien blästäämiseen ja labraseikkailuihin yökötysmeiningin sijaan.

Kiitokset Coconuutille pelin spoilaamisesta. Toivottavasti palat helvetin liekeissä btw millon Halo 5?

Ja sitten vielä pakollinen ranking sarjan peleistä: 4 > 2 > 1 > Code Veronica > Revelations > 7 > 3 > 6 > 0 > 5
« Viimeksi muokattu: 26.01.17 - klo:17:15 kirjoittanut Turjake »
<+Cyna> Turjake on resetin paras tyyppi, aattelin mainita
<Tinglemies> välillä en itsekään erota pelaanko personaa vai nussinko törön kaa
<+mm. Detonat, coconuut, Linkkiro> Törö adminiks


ANIME ON PASKAA USKOKAA JO SKYWARD SWORD MYÖS JA DC

*

Kraidi

Vs: Resident Evil -sarja
« Vastaus #20 : 27.01.17 - klo:12:57 »
Hyvät Ressat

2
REmake
4
3
0

Huonot Ressat

Kaikki muu

Saatan antaa seiskalle vielä mahdollisuuden, kun Capcom on näköjään päässyt eroon pakkomielteestään tehdä nelonen uudestaan.

Vs: Resident Evil -sarja
« Vastaus #21 : 23.09.17 - klo:23:27 »
RE seiskassa vituttaa parin tunnin pelaamisen jälkeen toi inventoryn pienuus. Ois ees noi avaimet ja kuvat saaneet olla omalla sivullaan, kun nyt joudun ravailemaan tavaralaatikolla jatkuvasti.

Vs: Resident Evil -sarja
« Vastaus #22 : 04.10.17 - klo:22:00 »
RE7: ensimmäiset 3 tuntia timangia, seuraavat 3 tuntia hyvää peruspeliä ja kolme viimeistä ripulipaskaa.

Ja olipas muuten paska loppupomo.

3/5