Ratchet & Clank -sarja

 • 16 Vastauksia
 • 6469 Lukukerrat
Ratchet & Clank -sarja
« : 28.03.09 - klo:19:28 »

Nippelitietoa

Ratchet & Clank on Insomniac Games luoma peli. Ratchet & Clank pelejä on ilmestynyt PlayStation 2:, PlayStation Portablel ja PlayStation 3 -konsoleille kahdeksan peliä, joista yhdeksäs ilmestyy syksyllä. Muuten pelisarja liittyy Ratchetin ja Clankin toilailuihin, mutta joskus jompi kumpi saa vain "pääroolin" kuten QFB:ssa Ratchet ja Secret Agent Clankissä Clank. (en osaa oikein kertoa peli sarjasta mitään)

Pelit

 • Ratchet & Clank PS2
 • Ratchet & Clank 2: Going Commando PS2
 • Ratchet & Clank 3 PS2
 • Ratchet: Gladiator PS2
 • Ratchet & Clank: Size Matters PSP
 • Secret Agent Clank PSP
 • Ratchet & Clank Future: Tools of Destruction PS3
 • Ratchet & Clank Future: Quest for Booty PS3
 • Ratchet & Clank Future: Crack In Time PS3


<a href="http://www.youtube.com/v/7PLpkr2flWE&amp;hl=en&amp;fs=1" target="_blank" class="new_win">http://www.youtube.com/v/7PLpkr2flWE&amp;hl=en&amp;fs=1</a>
« Viimeksi muokattu: 06.12.12 - klo:03:49 kirjoittanut Osiris »

*

Poissa Akasori

 • rollin'
Vs: Ratchet & Clank -sarja
« Vastaus #1 : 28.03.09 - klo:20:31 »
Onko kaikilla peleillä yhteinen juoni? Olen pelannut PS2:lla jotain näistä mutta en enempää. Ajattelin ostaa Tools of Destructionin. :/

Kusipurkki

Vs: Ratchet & Clank -sarja
« Vastaus #2 : 28.03.09 - klo:20:33 »
Eipä oikeastaan. Juonia yhdistetään joskus, mutta jos ostat vaikka TOD:in et jää mistään paitsi. Nyt future-sarjassa juonet yhdistyy toisiinsa. Eli TODin pelannut pääsee varmaan paljon paremmin sisälle siitä mitä CIT:ssä tapahtuu. QFB kertoo taas vähän lisätietoa jatkosta ja se kertoi myös milloin uusi peli ilmestyy eli syksyllä.

*

Poissa Uberz

 • Evil Master
Vs: Ratchet & Clank -sarja
« Vastaus #3 : 29.03.09 - klo:22:12 »
Juu kaikkia PS2:n Ratchetejä olen pelannut ja omistan Tools Of Destructionin. Täytyy kyllä sanoa että tämä pelisarja yhdistää kaikkein parhaiten tasohyppelyn ja huumorillisen toiminnan elementit. Peleissä on myös todella paljon kaikenlaista tekemistä ja R&C 3:n saa upotettua aikaa tuhottomasti ennen kuin kaiken saa kerättyä. Mutta mielestäni tämä uusin on paras kaikista Ratcheteistä, sillä upea grafiikka ja huumori tekevät siitä loistavan.

Mee likes
Evil master since 1985.

Vs: Ratchet & Clank -sarja
« Vastaus #4 : 30.03.09 - klo:00:34 »
Alkuperäinen Ratchet & Clank taisi olla ensimmäinen peli, jonka kaverini osti Playstation 2:lle. Siitä jäi hyvät muistot, sillä kuten Uberz mainitsikin, pelattavuuden tasapainotus on liki täydellistä. Tasoloikkiminen ja kahjoilla aseilla rymistely jaksoivat viihdyttää vieläkin paremmin kahdessa jatko-osassa, jotka ovat mielestäni eräitä PS2:n loisteliaimmista peleistä. Tämän jälkeen se Pleikkari sitten vaihtui Xbox 360:een, joten Gladiatoria en ole ikinä pelannut.

Kun toissa kesänä päätin sitten ostaa PSP:n, oli juuri julkaistu Size Matters ensimmäinen pelini kyseiselle laitteelle. Ihan hyvä pelihän se oli (käsikonsolille), mutta ei lähelläkään Insomniacin oikeiden R&C-pelien tasoa. Jotenkin Size Mattersissa ei mielestäni ole sitä menoa ja meininkiä, mitä sen esikuvissa. Toiminta tuntuu jotenkin kaavamaisemmalta, vaikka peli olikin esimerkillisen nätti ja sinänsä toimiva. Joka tapauksessa Size Mattersia tuli aikanaan pelattua melkoisella antaumuksella sen vioista huolimatta.

Playstation 3:lla en ole ikinä pelannut, enkä siis ole näitä uusia osia päässyt kokeilemaan. Mieleni kylläkin tekisi, sillä Tools of Destructionista eteenpäin sarjan ilme ja tyyli on alkanut muistuttaa yhä enemmän piirroselokuvia. Tämä miellyttää minua suuresti.

Kaiken kaikkiaan loistava pelisarja kyseessä.

*

Poissa Akasori

 • rollin'
Vs: Ratchet & Clank -sarja
« Vastaus #5 : 30.03.09 - klo:14:58 »
Ai hemmetti, löytyisipä jostain paketti, missä on PS2:n R&C:t ja sitten tuo Tools of Destruction. :D

Kusipurkki

Vs: Ratchet & Clank -sarja
« Vastaus #6 : 30.03.09 - klo:16:36 »
Mistä tuollainsen voisi saada? Itseni pitäisi ostaa ensimmäinen ja toinen Ratchet & Clank :)
« Viimeksi muokattu: 05.04.09 - klo:20:51 kirjoittanut Jonttu »

*

fazerin sininen

Vs: Ratchet & Clank -sarja
« Vastaus #7 : 30.03.09 - klo:17:00 »
Itseäni tuo R&C Future-sarja kiinnosta pätkääkään. Kolme ensimmäistä osaa oli loistavia, Gladiator oli ihan hyvä moninpeli ja sen jälkeen kiinnostus sarjasta alkoi laskea.

Kun kuulin Size Matterista, tuli heti mieleen jotain aivan muuta, kuin Lombaxi ja pieni robootti. Kiinnostukseni sarjaan katosi sillä aikaa, kun porttasivat pelin PS2. Agent Clank taas on vieläkin mielestäni typerä Spin-off, miksei samalla tehdä peli Daxterista jostain muusta side-kickistä(olenko muuten ainoa, joka näkee jotain outoa Jak&Daxter ja Ratchet&Clank välillä? Molemmat ppelit aloittivat PS2, molempien pelien päähahmot tekivät cameon vastakkaisessa pelissä, nimet kuulostavat samoilta, siis Jak&Daxter ja Ratchet&Clank. Myös, molemmista peleistä tehtiin, spin-off, jonka päähahmo oli side-kick jne.)

Mutta, mielestäni pelien pääpaino on hieman mennyt räiskinnästä tarinan kertomiseen. Tuon uuden pelin traileri näytti jotenkin niin eeppiseltä,"jotkut korruptoituneet yrittävät käyttää aikaa väärin" jne.

Vs: Ratchet & Clank -sarja
« Vastaus #8 : 31.05.09 - klo:21:15 »
<a href="http://www.gametrailers.com/remote_wrap.php?mid=49874" target="_blank" class="new_win">http://www.gametrailers.com/remote_wrap.php?mid=49874</a>

Tälläistä pelivideota on nyt julkaistu tulevasta Crack In Time. Meno on sitä tuttua vanhaa ja minusta tuntuu, että peliin on tulossa moninpeli! Ei näyttänyt ainakaan mitenkään grafiikka parantuneen, ellei tuo yksi kohta ollut sitä gameplay grafiikkaa niin sitten olen erimieltä, mutta muuten. Yksi vanha asekkin näyttipäässeen mukaan, mutta myöhemmin näemme mitä peli pitää sisällään. On tämä kumminkin tämän vuoden varmimpia ostoksia.

Vs: Ratchet & Clank -sarja
« Vastaus #9 : 03.09.09 - klo:15:39 »
(click to show/hide)

Tälläistä boxartia tulemme näkemään uudessa Crack in Time -pelissä. Omasta mielestä tuo boxarti on aika tylsä..MUTTA!! vihdoin saamme vapauden pelissä lentämiseen nimittäin avaruudessa pääsee itse lentämään ja tulittamaan vihollisia...RADION KERA :)

*

guest7

Vs: Ratchet & Clank -sarja
« Vastaus #10 : 03.09.09 - klo:15:56 »
vihdoin saamme vapauden pelissä lentämiseen nimittäin avaruudessa pääsee itse lentämään ja tulittamaan vihollisia...RADION KERA :)

StarFox-klooni.

Vs: Ratchet & Clank -sarja
« Vastaus #11 : 03.09.09 - klo:15:58 »
Kai siinä saa tehdä kärrynpyöriä?

Vs: Ratchet & Clank Future: A Crack In Time
« Vastaus #12 : 23.10.09 - klo:18:10 »

Tänään julkaisivat ensimmäisen demon Crack In Timesta, puhun ensimmäisestä demosta, koska he aikovat julkaista kaksi demoa, Clank- ja Ratchet -versiot, joista Clank -versio julkaistiin tänään. Demolla löytyy koko mojovat 2,5GB ja pituutta 15-20min riippuu pelaajasta. Demo sisältää kertausta ja uusia juttui mm. aijan käsittelyä tarkemmin kuin TODssa. Puzzlet ovat koko sarjan parhaat demon perusteella, koska ajalla on kiva leikkiä. Grafiikkassa ei ole tullut paljon muutoksia mutta jotkin räjähdykset sun muut liekit on tehty silleen "piirrettymäisesti", joka on ihan hienon näköistä. Eikun testailemaan demoa ja odottamaan Ratchet demoa, jonka koko on varmaan 2,5GB myös :D
« Viimeksi muokattu: 23.10.09 - klo:18:19 kirjoittanut Jonttu »

Vs: Ratchet & Clank -sarja
« Vastaus #13 : 11.08.10 - klo:18:55 »
Täällä on aika hiljaista. Parasta siis tehdä asialle muutos.

Alkuvuodesta hankin viimein kauan kaipaamani PS2:n Ratchet & Clankin. Suureksi yllätyksekseni peli ei ollut läheskään yhtä hyvä kuin muistin. Ratchetin ääni oli outo (Hän myös valitti koko ajan), aseet olivat köyhiä ja pelaaminen oli jotenkin tosi työlästä. Silloin kun sarjassa ei ollut vielä muita osia, ensimmäinen peli tietenkin tuntui mahdottoman muikealta, mutta nyt sitä ei jaksanut edes läpäistä. Keskinkertaista menoa kaiken kaikkiaan.

Noh, Ratchet & Clank 2 muistan olleen aikanaan tuplasti ykköstä parempi, joten menin sitten ostamaan sen. Pelkäsin hieman, että peli osoittautuisi yhtä huonosti aikaa kestäneeksi kuin edeltäjänsä, mutta onneksi kakkonen iski minuun aivan yhtä kovaa kuin ensimmäisellä pelikerralla.

Toiminta on paljon siistimpää, kenttäsuunnittelu rokkaa, sivutehtävät ovat aivan eri tasolla ykköseen verrattuna... Ja grafiikka ällistyttää. Ensimmäiset kaksi minuuttia menivät tuttuun tyyliin silmiä siristellessä, kun HD-aikaan tottuneet silmäni yrittivät sopeutua edellisen sukupolven antimiin. Tähän tekniseen itsestäänselvyyteen totuttuani aloin kuitenkin arvostaa pelin ulkoasua valtavasti. Ei aina uskoisi, että peli on vuodelta 2003, niin hyvältä hahmojen animointi ja ympäristön pikku yksityiskohdat näyttävät. Graafisesta loistostaan huolimatta pelimoottori kykenee nykimättömään 60 ruudun päivitysnopeuteen sekunnissa. Laajakuvatuki on myös iloinen yllätys näin vanhassa pelissä.

En tosin ehtinyt pelata kuin kolmisen tuntia, mutta jo tämän perusteella voin todeta Ratchet & Clank 2:n mahtavuuden. Playstation 2:n parhaimpia pelejä ehdottomasti!

Seuraavaksi on kai ostettava Ratchet & Clank 3... :)Ja ettei tämä menisi vain tyhjäksi ikivanhan pelin hehkutusviestiksi, laitan tähän mielenkiintoisen linkin sarjan seuraavaan osaan liittyen... Clankin ääninäyttelijä vihjailee uudesta R&C-pelistä. Tässä kuussa pitäisi kuulua Insomniacin uudesta projektista. Aika erikoista jos se on jälleen uusi R&C, niitä kun alkaa olla jo Playstation 3:llakin kunnioitettava määrä.

Vs: Ratchet & Clank -sarja
« Vastaus #14 : 12.08.10 - klo:11:09 »
Ovat nuo Ratchetit ehdottomasti sitä PS2:n parasta antia varsinkin multiplayerinä. Harmittaavaan, ettei peleissä ole tarinallista co-oppia muuta kuin gladiaattorissa. Ratchet 3 oli silloin kun sain sen niin erittäin loistava peli. Rispectit sille.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tuossa, kun vielä mainitsit tuosta uuesta pelistä, niin voisiko se myös olla tuo Heroes on the Move, joka ilmestyy tuossa jonkin ajan kuluttua? V2:ssäkin taisivat pähkäillä tätä. Mutta mikäs siinä, uutta Ratchettiä kiitos, kunhan laatu pysyy samana. :)

Vs: Ratchet & Clank -sarja
« Vastaus #15 : 12.08.10 - klo:12:37 »
Heroes on the Move olisi muuten ihan todennäköinen vaihtoehto, mutta tuon uutisen mukaan ääninäyttelyä tehdään nimenomaan Insomniac Gamesin peliin. Kyseinen puljuhan ei tee Heroes on the Movea, mikä viittaisi taas uuteen Ratchet-peliin... Mutta saa nähdä.

Vs: Ratchet & Clank All 4 One
« Vastaus #16 : 17.08.10 - klo:21:36 »
Joo tulihan sieltä sittenkin uusi Ratchetti! Videoo!

<a href="http://www.viddler.com/simple_on_site/be606a82" target="_blank" class="new_win">http://www.viddler.com/simple_on_site/be606a82</a>