Frictional Games (Penumbra & tuleva Unknown)

  • 8 Vastauksia
  • 7503 Lukukerrat
Frictional Games (Penumbra & tuleva Unknown)
« : 31.03.09 - klo:21:32 »
Jooh, eli perustin ketjun Frictional Gamesien peleistä, Penumbra-sarjasta ja tulevasta Unknownista siis. Frictional Games on Göteborgista (jostain opintolaitoksesta, käsittääkseni) tuleva pelinkehittäjäryhmä, joka on julkaissut tähän mennessä vain Penumbra-sarjan, johon kuuluvat Penumbra: Overture, Penumbra: Black Plague (lisäosa) ja Penumbra: Requiem. Tulossa on myös uusi peli, Unknown nimeltään (lieneekö lopullinen, ei tietoa) josta tänään julkaistiin jonkinmoinen traileri. Sekä Penumbrat että tuo Unknown ovat survival horroria, tuliaseita ei niinkään käytetä. Fysiikkamoottori on varsin kehittynyt ja siten myös fysiikkapuzzleja toki on.

Itse en ole pelannut kuin ilmaista Penumbra Tech Demo 2006:a, mutta se olikin sitten varsin mahtava kokemus. Tunnelma yleisesti ottaen on erittäin jännittynyt (ainakin itselläni oli!) ja pienetkin asiat saavat välillä aiheuttaa säikähdyksiä. Valonlähteet ovat kenties ainoa turvapaikka, jos nekään... Loppuenlopuksi tämä demo ei ole kovin pitkä, mutta erittäin onnistunut kuitenkin ja pitänee itsekin joskus hankkia Penumbrat mikäli jossain halvalla näkyy. Noh, Steamista toki saa kahdellakybällä mutta nyt pitänee säästää rahaa + on paljon muutakin pelattavaa + olisi mukavaa saada nämä pelit ihan konkreettisessa muodossa, levyinä, you know?

Odotan tulevaa Unknownia innolla ja traileri sekä concept art -kuvat (1, 2, 3) lupaavat pelkkää hyvää mitä ympäristöön ja tunnelmaan tulee.

Ja Unknownin kotisivusta vielä... tsekatkaapa se "What hides between Shadow and Light?" -osio... Mitä ihmettä? Tuskin kovin yksinkertainen pähkinä, tai mistäs sitä tietää.

Siitä vain selvittämään. Frictional Gamesin foorumeilla on ainakin tutkittu vaikka mitä tuon selvittämiseksi, ilmeisesti jopa oikeita keinoja kunhan niitä saa sovellettua oikein. (Fibonaccin numerot ovat avain?)

Ensimmäinen lause onkin saatu jo selville jonkun toimesta. (SPOILER?)

These hole digging critters have a population that increase rapidly.
There must be some way to track this development and make the infestation come to an end.


Ja tuolla spekuloitiin sitten että viitattiinko sillä johonkin pelin vihollisiin vaiko kenties bugeihin ohjelmoinnissa. Jokatapauksessa tuossa arvoituksessa riittää varmasti pähkäiltävää itse kullekin mikäli sen haluaa selvittää.

PS. On se jännä kun ei saa toimimaan tuota embediä...
« Viimeksi muokattu: 31.03.09 - klo:21:38 kirjoittanut Tzibo »
"I'll go walking in circles while doubting the very ground beneath me"

Vs: Frictional Games (Penumbra & tuleva Unknown)
« Vastaus #1 : 31.03.09 - klo:22:01 »
[flash=200,200]http://lol.lol/lol.swf[/flash]

Esim. YouTubessa ei tosin ole .swf-päätteinen, mutta löytyy siitä class="video"-merkitystä tagista yleensä.

Itselleni on vähän tuntematon poppoo kyseessä, joten ei siitä sen enempää.

*

Poissa Tapza

  • Luuseri
Vs: Frictional Games (Penumbra & tuleva Unknown)
« Vastaus #2 : 31.03.09 - klo:22:15 »
Itse olen juuri tuosta alkuperäistä demo-Penumbraa hieman hakkaillut, sattui tulemaan Mikrobitin Huvi- ja hyötyrompulla joskus muinoin. Varsin pelottava tekele kauttaaltaan, vaikkei mikään täyspitkä kauhupeli olekaan. En silti koskaan läpi asti sitäkään päässyt, koska tunnelma oli oikeasti melko ahdistava suurimman osan ajasta (varsinkin valojen sammuessa en oikeasti uskaltanut mennä eteenpäin) ainakin siihen asti, kun ensimmäinen vihollinen kohdattiin. Ei nimittäin ollut mikään sydäntä kurkkuun asti pompauttava näky sellanen lentävä vampyyrinpää. >_>

Tuota Overturea pitäisi varmaan kokeilla, kun se ilmeisesti on aika paljon pidemmälle kehitetty versio tuosta alkuperäisestä Penumbrasta. En vaan yleensä ole hermoiltani tarpeeksi rautainen pelaamaan tällaisia pelejä, joten en taida olla aivan heti hankkimassa sarjaa hyllyäni koristamaan.

Vs: Frictional Games (Penumbra & tuleva Unknown)
« Vastaus #3 : 22.02.12 - klo:19:57 »
Amnesia: A Machine for Pigs julkistettu. Voin kai aika turvallisesti olettaa luvassa olevan lisää maukasta kauhuttelua frictionalin aikaisemmista lausunnoista huolimatta.
Odotan jo.

*

Poissa Kasuli

  • Piparisensei
    • Porkkanakaupunki
Vs: Frictional Games (Penumbra & tuleva Unknown)
« Vastaus #4 : 28.02.12 - klo:17:29 »
Redditistä kopioitua:
Lainaus
I know you are busy so I will be succinct. I heard you are making "Amnesia: A Machine For Pigs" less scary. I beg you not to do this. Amnesia was successful because it was a masterpiece of fear. Please stay true to your roots and continue to make the scariest games of all time. I loved Amnesia with all my heart and I hope that you make the best games possible in the future (hopefully the scariest). Best wishes and good luck. -Gustav
Their response:
Dear Gustav,
One should not pay too much attention to rumors .
If it would have been a less scary Amnesia it would have been called "Amnesia: A trip to rainbowland" or perhaps "Amnesia: A machine for cookie baking". Our dear collaborators, Chinese Room, has gone to great length to conjure up the most disturbing and repulsive subtitle for a game yet. There is nothing friendly, cuddly or cozy about a machine for pigs. Men do not make machines that play with pigs, or sing cute songs for pig. No, there are only horrible and terrifying implications with this kind of machinery.
But please do continue with the conviction that A Machine for Pigs will be a nice and mellow experience. When it becomes a available on a dark and stormy night this coming fall, do let your guard down. Do think as you boot the game that this will be nothing to worry about. Put out all lights and play it in your damp and gloomy basement, far away from any kind of comfort, convinced that your are in for an relaxing trip.
You will then be unprepared for what will hit you, and will perhaps never dare to start your computer ever again, fearful of coming close to that machine. Your dreams will be filled with creaking machinery, the desperate cries of pigs, the rattle of chains and the dreadful feeling of something unspeakable is watching you from beyond. That is when you will regret thinking that A Machine for Pigs would be not a very scary experience.
Have a nice day!
Regards,
Thomas Grip Frictional Games
VAIHTELEEPA SITTENKIN >: (

Vs: Frictional Games (Penumbra & tuleva Unknown)
« Vastaus #5 : 15.06.12 - klo:03:16 »
A Machine for Pigsin teaseri.

manbearpig  :o Innolla odotan.

Vs: Frictional Games (Penumbra & tuleva Unknown)
« Vastaus #6 : 17.08.13 - klo:19:11 »
120 päivää yaddayadda...

A Machine for Pigs julkaistaan 10.09. Pistin ennakkotilauksen tulemaan Gog.comista.

Vs: Frictional Games (Penumbra & tuleva Unknown)
« Vastaus #7 : 10.09.13 - klo:23:03 »
Vetäisin A Machine for Pigsin läpi noin kuudessa tunnissa. Melkoista etanatahtia etenin (minkäs teet kun pelottaa), joten rohkeammat voivat varmaan puolittaa tuon ajan.

Kehittäjänvaihdos tuntuu. Pelillisiä elementtejä on vähennetty selvästi, mutta ei sentään ihan Dear Estherin tasolle. Minua tämä ei suuremmin haitannut, sillä esimerkiksi tavaravalikon puute ainoastaan parantaa immersiota.

Jos kuitenkin puhutaan puhtaasta pelottavuudesta, The Dark Descent vie voiton. Viholliskohtaamiset ovat siinä runsaampia ja itse vihollisetkin pelottavampia. Possukoneessa on harvemmin oikeassa vaarassa ja tosipaikan tullenkaan ei synny yhtä kovaa pakokauhua kuin The Dark Descentissä, sillä kohtaamispaikat ovat aina varsin pieniä ja siten paras etenemiskeino on yleensä heti selvä, eikä minkäänlaista pitkällistä takaa-ajoa pääse syntymään. A Machine for Pigsin etuna ovat kuitenkin painostavammat, mutta myös vaihtelevammat ympäristöt.

Moni tarinan elementti oli varsin ennalta-arvattava, vaikka muutama yllätys tulikin vastaan. Palojen yhdistely vaatii hiukan enemmän ajatusta kuin The Dark Descentissä. Itselleni tosin jäi yksi asia epäselväksi ja ehdinkin jo kysellä siihen selitystä muutamalta taholta.

A Machine for Pigs on jo osoittautunut mielipiteet jakavaksi jatko-osaksi, mikä on ymmärrettävää. Itse sanoisin arvostavani tätä suunnilleen yhtä paljon kuin ensimmäistä osaa, mutta hieman eri syistä. A Machine for Pigs on parempi kokemus, kun taas The Dark Descent on parempi pelikokemus.

Vs: Frictional Games (Penumbra & tuleva Unknown)
« Vastaus #8 : 17.09.13 - klo:10:02 »
Itse pidän A Machine for Pigsiä erittäinkin kehnona jatko-osana, jossa peli vain palvelee käsikirjoittajaa eikä toisinpäin.

Ihan hyvä video noista vioista.