Halo-sarja

 • 61 Vastauksia
 • 32016 Lukukerrat
*

Poissa eebrozgi

 • spoiler: eero
Vs: Halo-sarja
« Vastaus #50 : 16.11.11 - klo:17:30 »
Meinasko kukaan ostaa tuota Anniversary map packia Reachiin?
KEEP YOUR COOL!

*

Poissa heplo

 • Resetin paskin jätkä
Vs: Halo-sarja
« Vastaus #51 : 18.11.11 - klo:14:59 »
On vaan mahtavia nuo uudet vanhat mapit *_* Välillä vaan tulee vaan jotain 1 flaggia pelimuodoks niin ottaa päähän. Oikein naurattaa, kun muistaa ihan selkeästi, kun on näitä pelannut joskus sillon nassikkana. Sillon muuten needler oli tappoase :D
I Päiväkotikerho I
"Joka reikään banaania."

*

Poissa heplo

 • Resetin paskin jätkä
Vs: Halo-sarja
« Vastaus #52 : 18.11.11 - klo:15:02 »
Enpä olisi uskonut sanovani tätä, mutta Haloa alkaa tulla jo liikaa. Ensimmäisten pelien välissä oli aina kolme vuotta (2001, 2004, 2007), joiden aikana hype kasvoi ja pelit tuntuivat tuoreilta. Nykyään uusi osa ilmestyy vuoden välein, eikä innostus ole samaa luokkaa. Reachin parissa olisin viettänyt mielelläni vielä vuoden tai pari, mutta sen sijaan tänä vuonna tulee se Combat Evolvedin uusintaversio ja ensi vuonna varmaankin Halo 4. Laatu on korkealla, mutta ei sitä hyvääkään herkkua jaksa joka päivä syödä. Sama ongelma vaivaa muuten esimerkiksi Assassin's Creedejä sekä Call of Dutyja. Ehkäpä parin vuoden päästä pääsemme nauttimaan jokavuotisista Gears of War-spinoffeista, uusintaversioista sekä esiosista.

Silti aion ostaa kaiken Haloon liittyvän. Olenpa fanipoika.

Kyllä mielummin otan uuen Halon jo tänä vuonna kuin pelkkää Reachiä hakkaisin, joka on nykyään hyvin kuollut ja eloton peli...Voi niitä Halo 3:n aikoja <3

Kuollut ja eloton? >_> Vaikka kuinka paljon pelaajia netissä. Ei ole kyllä lähellekään liven ykkössijaa, mutta aina pääsee pelaamaan kaikentasosia pelaajia vastaan. Nyt kun tuo title updatekin tuli niin aivan mahtava juttu!
I Päiväkotikerho I
"Joka reikään banaania."

*

Poissa Tingle

 • Paavo
  • Academic Nintendo Club RY
Vs: Halo-sarja
« Vastaus #53 : 20.09.12 - klo:11:32 »
Pelasin ensimmäistä kertaa Haloa porukassa jossa kaikki muut olivat minua huonompia.

tosi kiva peli
<Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
<Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
<Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
<JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
<henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
<Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI

Vs: Halo-sarja
« Vastaus #54 : 11.10.12 - klo:08:40 »
Halkean. Alle kuukausi ja neljäs osa komeilee spesiaali-pakettina hyllyssäni ja syön seuraavan kuukauden näkkileipää.
 
You know you've lost when...

My name is Legion, for we are many.

Vs: Halo-sarja
« Vastaus #55 : 31.10.14 - klo:22:02 »
Ajattelin ostaa tulevan Halo: The Master Chief Collectionin jossain vaiheessa. En ole vetänyt yhtäkään Haloa läpi, joten onkin aika ihan itse tarkistaa, mistä kaikki haloo johtuu. :)

*

Koivari

Vs: Halo-sarja
« Vastaus #56 : 31.10.14 - klo:22:07 »
Varmaankin yksi ja ainoa syy, miksi aikoinaan edes harkitsin XBOX Onen hankkimista. Nuorena pelasin tuhottomasti ensimmäisen osan PC-versiota ja olin aika hyväkin, mutta ei taida aivan riittää syyksi hankkia kallis konsoli ja tämä kokoelma. Kiinnostaa yhä valtavasti - ehkä joskus.

*

Poissa Turjake

 • Törö
Vs: Halo-sarja
« Vastaus #57 : 09.12.14 - klo:23:24 »
Master Chief Collection on teoriassa aivan jäätävän kova paketti mutta käytännössä pelikelvoton. Peliseuraa pitää odottaa tyyliin vartti ihan normaaliin matchmakingiin. Sitten kun matsi on loppu niin peli heittää pelaajan takaisin etsimään uutta matsia, koska ??? En muista, onko Halossa aiemmin ollut tällainen systeemi, mutta joka tapauksessa se on paskaa. Varsinkin tällä matchmakingillä. Mitä helvettiä.

Pelasin online cooppina Nuutyashan kanssa melkein viisi tehtävää Combat Evolvedia. Näiden tehtävien aikana Nuutyashan peli freezasi kolmesti. Checkpointin lataaminen ei auta tilanteeseen. Peli ei oikein hahmota etenemistä kunnolla, eli edellisestä checkpointista ei voi jatkaa edes main menusta käsin. Olen tosiaan pelannut peliä viidennen tehtävän loppuun asti, mutta tehtävävalikossa näkyisi, että edellinen checkpointini on kolmannen tehtävän lopussa. Mitä helvettiä.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että pelin jäädyttyä kenttä pitää vetää kokonaan alusta. Se ei ole erityisen hauskaa, varsinkaan kun pelin kenttäsuunnittelu on aneemista ja tehtävät kestävät helposti yli puoli tuntia. Mitä helvettiä.

Splitscreenikään ei ole ilman ongelmia, koska ruudunpäivitys droppailee aika tiuhaan tahtiin. Mitä helvettiä.

En pelaa tätä enää sekuntiakaan ennen kuin tähän julkaistaan joku päivitys. Onkin vitun hullua ja ironista kuinka day one patch oli kooltaan muhkeat 15 gigaa, mutta peli on silti rikkinäisempi kuin laki sallii. Miten Microsoft on voinut päästää Xbox Onen tärkeimmän julkaisun tällaiseen vitun kuntoon. Mitä helvettiä.

Mitä helvettiä.
<+Cyna> Turjake on resetin paras tyyppi, aattelin mainita
<Tinglemies> välillä en itsekään erota pelaanko personaa vai nussinko törön kaa
<+mm. Detonat, coconuut, Linkkiro> Törö adminiks


ANIME ON PASKAA USKOKAA JO SKYWARD SWORD MYÖS JA DC

Vs: Halo-sarja
« Vastaus #58 : 20.12.14 - klo:10:31 »
http://www.pelaajalehti.com/uutiset/microsoft-lupaa-hyvityksia-halo-ongelmista-odst-vahvistettu-master-chief-pakettiin

>Kaikki he, jotka ovat pelanneet The Master Chief Collectionia netissä aikavälillä 11.11.-19.12. ovat 343 Industriesin mukaan oikeutettuja kyseisiin hyvityksiin. Luvassa on niin sekä kuukauden edestä ilmaista Xbox Liven kulta-aikaa, uusi erikois-avatar ja -nimikyltti että myös varsin mielenkiintoista lisäsisältöä. 343 on nimittäin luvannut The Master Chief Collectionin laajenevan keväällä Halo 3: ODST:n kampanjatilan muodossa.

>ODST:hen saattavat päästä käsiksi vielä kaikki pelaajat, mutta näillä näkymin se voi olla hyvityksen ulkopuolelle jääville pelaajille maksullinen paketti.

Kuvitelkaa skenaario, jossa olette ostaneet pelin julkaisussa, mutta kuulleet kaverilta, että nettipeli on paskaa, ja jääneet odottamaan patchiä kokeilematta peliä. Tai, että olette yrittäneet pelata peliä netissä, mutta ei ole onnistunut. Sitten MS sanoo, että hähä, joudut maksamaan tästä paketista nyt.

*

Poissa Turjake

 • Törö
Vs: Halo-sarja
« Vastaus #59 : 20.12.14 - klo:15:16 »
Ehkä toiveajattelua, mutta luulen, että tohon pakettiin annetaan oikeudet vaikka olisi vain startannut pelin kirjautuneena Liveen. En tiedä. Itsehän olen päässyt pelaamaan pari matsia, joten jepajee. Ihan hauska hyvitys kylläkin, imo. Juuri mietin eilen, että miksei tässä ole ODST:tä ja Reachia. Harmi, että peli on edelleen rikki.

Pelasin online cooppina Nuutyashan kanssa melkein viisi tehtävää Combat Evolvedia. Näiden tehtävien aikana Nuutyashan peli freezasi kolmesti.

Näköjään tässä ongelmana oli se, että Nuutyasha oli säätänyt konsolinsa kotimaaksi Iso-Britannian (koska hyi suomenkielinen OS). Käytännössä online coop sujuu lähes ongelmitta, mikäli pelaajat asuvat samassa maassa. Overseas-pelit kusee.

<+Cyna> Turjake on resetin paras tyyppi, aattelin mainita
<Tinglemies> välillä en itsekään erota pelaanko personaa vai nussinko törön kaa
<+mm. Detonat, coconuut, Linkkiro> Törö adminiks


ANIME ON PASKAA USKOKAA JO SKYWARD SWORD MYÖS JA DC

*

Poissa Turjake

 • Törö
Vs: Halo-sarja
« Vastaus #60 : 18.01.15 - klo:02:35 »
No niin. Nyt on paketin kaikki pelit menty läpi ja mestarikokin tarinat on koettu. Kuten hyvämuistisimmat saattavat muistaa, niin olen joskus menneisyydessä dissannut Haloa varsin kovaan ääneen. Uusi mahdollisuus Halolle oli kuitenkin annettava ennemmin tai myöhemmin ja tämä kokoelma nyt oli aika hyvä tilaisuus siihen. Pelit on pelattu co-opina.

Aloitetaan ihan kronologisesti purkamaan näitä pelejä. Halo: Combat Evolved eli kavereiden kesken Halo yx on kaikkien aikojen huonoimpia ensimmäisen persoonan räiskintöjä. Olen pelannut fps:iä varmaan enemmän kuin mitään muuta genreä ja olen ihan vakavissani kun sanon, että Halo 1 kuuluu ehdottomasti genren masentavimpiin tekeleisiin. Mielestäni tätä ei voi antaa anteeksi edes Halon kuuluisilla "mullistavilla ominaisuuksilla". Toki, pelin saavutukset ovat varsin merkittävät, mutta sen lisäksi tässä ei ole käytännössä mitään. Vertailun vuoksi olen pelannut ensimmäisen Perfect Darkin XBLA-versiota tässä viime aikoina ja se on pohjimmiltaan edelleen varsin mainiosti toteutettu ja kekseliäs peli, jota voin suositella lämpimästi. Tätä Halo 1 ei ole.

Combat on todella yllätyksetöntä ja tylsää, ammuksia annetaan aivan liian vähän, ajofysiikat ovat hirveitä, aseet ovat munattomia ja tylsiä jne jne. Pahinta pelissä on sen kenttä"suunnittelu", koska sitä ei käytännössä ole. Pelaaja matkaa joko a) toistuvien identtisten putkien tai b) aivan liian isojen kenttäkokonaisuuksien läpi. Tasapainoa ei ole. Pahinta on toisto. Ihan oikeasti copypasteamalla rakennettua sisältöä ei vain voi järkisyin perustella. Useampaan kertaan tuli ihmeteltyä, että tulinkos tuosta suunnasta kun näyttää niin tutulta, mutta eeeeiii... copypastea, copypastea kaikkialla. Pahintahan tässä on se, että jo kerran yhden copypastella tehtaillun kentän pelaaminen tuntuu hirveän väkinäiseltä, mutta noin puolivälissä peli tekee Devil May Cry 4:t ja pakottaa pelaamaan osan aiemmista kentistä lähestulkoon uudestaan läpi. Mitä mielettömyyttä. Ainoa pelin valopilkku on viimeisen tehtävän loppuajokohtaus, mikä mielestäni summaa aika hyvin sen, mikä Halossa toimii ja ei toimi. Ajokohdat on typeryydessään hauskoja, kaikki muu oikeastaan ei ole. Tldr: aivan surkea peli, jos pidät tätä hyvänä pelinä niin suosittelen ettet pelaa tätä enää koskaan sillä tulet pahasti pettymään. 1/5

Yllätyksekseni Halo 2 alkaa melkoisen lupaavasti. Ensimmäiset tehtävät ovat parasta Haloa koskaan, lähes timanttista tavaraa, jossa riittää kivasti erilaista puuhaa, menoa ja meininkiä. Copypastesta ei ole tietoakaan ja kaikki tuntuu ja näyttää yksinkertaisesti paljon paremmalta. Erikoismaininta loistaville Anniversary-julkaisun välianimaatioille. Ne ovat next-geneintä shittiä jota olen koskaan nähnyt. Hauskasti tässä versiossa voi vaihtaa lennosta uusittujen ja vanhojen välianimaatioiden välillä. Kymmenessä vuodessa on kuljettu pitkä matka.

Sitten muutaman tehtävän jälkeen tapahtuu jotain, mikä käytännössä pilaa pelin mahdollisuudet nousta oikeasti vakuuttavaksi videopeliksi. Arbiter-tehtävät ovat aivan vitun huonoja. Jokainen. Mielestäni Arbiter on tarinankerronnallisena ideana erinomainen, mutta voi vittu oliko ihan pakko tehdä hemmon tehtävistä niin jäätävää paskaa. Meno on lähes samanlaista puurtamista kuin Halo 1:ssä. Kokonaisuus kärsii aivan liikaa. Jos pelin tehtävistä puolet on hyvää ja puolet roskaa, niin ei tätä kyllä oikein jaksa uudestaankaan vetää läpi. Pelkillä Master Chiefin tehtävillä kokonaisuus olisi varmasti pelisarjan paras osa. Lopputulos on 3/5, josta näkee jo parempaan suuntaan eteneviä elementtejä. Etenkin pelin alku on todella mainio. Jotain on opittu, mutta ei kuitenkaan paljoa.

Halo 3... On parempi kuin kaksi edeltäjäänsä. Peli onnistuu aika hyvin luomaan lopun alun tuntua. Arbiter on tällä kertaa aivan päälleliimattu ja turha, mutta mäiskehän tässä lienee se tärkein juttu. Tosiaan, semisti eeppisiä juttuja onnistuu tapahtumaan läpi pelin ja niin edelleen. Pacing on edelleen pielessä ja useita kohtauksia pitkitetään enemmän kuin laki sallisi, jne. Samat perusviat ja bonarit kuin aiemmissakin peleissä. 3/5

Tässä vaiheessa tekijätiimi vaihtui Bungiesta 343:een, mikä on VITTU PARASTA MITÄ HALOLLE ON IKINÄ TAPAHTUNUT. Halo 4 on todella hauska peli ja ihan kirkkaasti sarjan paras osa. Jengi internetissä pitää peliä jostain kumman syystä sarjan paskimpana osana ja ylistää ykköstä parhaaksi, mikä mielestäni on jokseenkin huolestuttavaa. Halo 4 on paljon tiukempi, tunnelmallisempi ja ennen kaikkea vakavammin otettava kuin pelisarjan aikaisemmat pelit. Tunnelma on täysin erilainen ja henkilökohtaisempi. Mielestäni ensimmäiset kolme peliä ovat jotain lauantaiaamun piirrettyjä ja Halo 4 niihin verrattuna eeppinen scifi-spektaakkeli. Yksinkertaisesti toimiva peli suoraviivaistaa juuri oikealla tavalla kenttäsuunnittelua, poistaa turhia ja ärsyttäviä ominaisuuksia ja lisää todella paljon kaikkea kivaa ja toimivaa. Ensimmäinen Halo, jota oli aidosti ilo pelata, ja jonka pariin palaisin enemmän kuin mielelläni. Tämän myötä odotukseni Halo 5:ä kohtaan nousi merkittävästi. 4/5 vihaajat vihaa.

Pelasin pelit tosiaan cooppina, joten yksinpelimielessä arvosanoistakin voisi heittää aina yhden pisteen pois. Paitsi Halo 4:stä, koska se on niin mainio ja Halo 1:stä, koska alemmaksi ei voi mennä. Kokonaisuutena pelisarja on videopelihistorian yliarvostetuimpia tekeleitä, joka ei millään erottuisi joukosta ilman Microsoftin massiivista hypekoneistoa. Sarjan ainoa peli, jota lähtisin suosittelemaan on Halo 4. Sitä ennen ilmestyneet pelit ovat monellakin tapaa todella typeriä. Kenttäsuunnittelu vaihtelee paskasta varsin mainioon ja peli tuntuu hakevan jatkuvasti jotain eikä punaista lankaa oikein löydy. Varsinkaan hypetetyn tarinan suhteen. Tarina on haukotuttavaa osastoa, jonka ainoa valopilkku on Arbiter. Sekin puoli tarinasta hylättiin kolmannessa osassa, joten se siitä sitten.

Jos jotain rohkaisevaa pitää sanoa, niin ainakin pelisarja tuntuu täysin erilaiselta kuin mikään muu fps. En tiedä onko se hyvä asia. Lisäksi multiplayer on toimiessaan varsin hauskaa old school-menoa, josta tykkään. Harmi ettei se toimi.
<+Cyna> Turjake on resetin paras tyyppi, aattelin mainita
<Tinglemies> välillä en itsekään erota pelaanko personaa vai nussinko törön kaa
<+mm. Detonat, coconuut, Linkkiro> Törö adminiks


ANIME ON PASKAA USKOKAA JO SKYWARD SWORD MYÖS JA DC

Vs: Halo-sarja
« Vastaus #61 : 18.01.15 - klo:06:16 »
Lainaan vain hieman aloitusviestiä:

Lainaus
Halo-pelit ovat tunnettuja hyvin viimeistellystä suunnittelustaan, hyvistä kontrolleistaan ja loistavasta moninpelistä. Monet nykyisissä räiskintäpeleissä tavalliset asiat on nähty alunperin jossain Halo-pelissä. Jo ensimmäisessä osassa nähtiin sellaisia innovaatioita kuin itsestään ajan myötä latautuvat energiat, vain kahden aseen kantaminen kerrallaan ja todella hyvä co-op- moninpeli. Halo 2 puolestaan mahdollisti kahdella eri aseella yhtä aikaa ampumisen ja sisälsi alkuperäisen Xboxin parhaana pidetyn nettipelin. Kolmannessa osassa oli mukana myös Forge-kenttäeditori sekä ns. teatterimoodi. Teatterimoodissa pelaaja pystyy katsomaan vaikkapa hetkeä aiemmin pelaamaansa moninpelimatsia videolta ja ottamaan siitä videoklippejä ja valokuvia.

En yhäkään niele näiden pelien suosittelua tai tyrmäämistä yksinpelin perusteella. En tiedä miten esimerkiksi Halo 2:a voi sanoa ylihypetetyksi, jos se kuitenkin oli konsoliräiskintöjen ja yleisestikin konsolimoninpelaamisen lippulaiva. Ennen X0:n yleistämiä nettiominaisuuksia se oli lähes ainoa syy omistaa liveaikaa.

Halo 3 oli käytännössä samanlainen lippulaiva viime konsolisukupolvella. Se oli peli jossa pelattiin porukalla sekä kilpaa että leikkimielisesti ennen kuin party chat oli edes ominaisuus koko konsolissa. Jos minun pitäisi valita yksi peli edustamaan Xbox Liveä ja oikeastaan koko ajatusta siitä mitä 360 parhaimmillaan oli, se olisi Halo 3. Valitettavasti erittäin harva peli otti mallia Forgesta, joka on mielestäni suurin kolmosen valttikortti.

En koskaan ostanut Halo 4:ää ihan vain koska sen moninpeli oli pakko installoida ja vei 8Gt tilaa. Ei mikään fiksuin tapa karkottaa alkuperäismallien 14Gt kokoisten kovalevyjen omistajia, puhumattakaan arcademallien muistitikuista. Voisi kyllä joskus läpällä lainata pelin veljeltä ihan vain kampanjan kokeilemiseen, mutta eipä ole toistaiseksi ollut mitään pakottavaa tarvetta. Suurimpana syynä varmaan ODST:n ja Reachin ripulimaisuus ja se, että kaikki ennakkomateriaali mitä aikoinaan katsoin nelosesta ja sen nettipelistä vastaa kyllä täysin sitä mitä siitä nykyään sanotaankin.


Kirjoittelen ehkä huomenna lisää mutta saa nähdä, aivot hyvin jumissa tähän aikaan yöstä.
Viesti saattaa sisältää paloja sarkasmia tai pähkinää.