God of War -sarja

  • 20 Vastauksia
  • 8207 Lukukerrat
God of War -sarja
« : 25.04.09 - klo:22:58 »
God of War on yksi niistä pelisarjoista, jotka tuovat maskuliinisuutta ja miehuutta tähän maailmaan. Sarjassa viljellään paljon kreikkalaista mytologiaa, verta ja mättöä sekä tasoloikkaa. Sarjan kaksi ensimmäistä osaa ilmestyivät PlayStation2:selle ja vuoden 2009 E3:sessa ilmoitettiin God of War III saapuvaksi PlayStation3:selle vuonna 2010 maaliskuussa. Sarjasta on ilmestynyt myös PSP-käsikonsolille peli nimeltään God of War: Chains of Olympus sekä kaksiulotteinen puhelinpeli God of War: Betrayal. Kronologisesti pelit kulkevat järjestyksessä: God of War: Chains of Olympus -> God of War -> God of War: Betrayal -> God of War II -> God of War III.

Stoori

Tarina on varsin eeppinen, koskettava ja kaiken kaikkiaan mainio. Kratos, tuo äijien äijä, miesten mies sekä lihaskimpuista voimakkain, oli aikoinaan Spartan armeijan nuorin ja taitavin komentaja ikinä, ja hänen armeijaansa pidettiin pysäyttämättömänä. Toisin oli kuitenkin käydä, kun barbaarit hyökkäsivät Spartaan. Barbaarit olivat niskan päällä, ja kun Kratos itse makasi maassa katsoen kauhulla barbaaripäällikön sotavasaraa, joka kohta murskaisi hänet, hän teki päätöksensä, jota tulisi katumaan ikuisesti. Tällä epätoivon hetkellä Kratos rukoili sodan jumalaa Aresta, ja pyysi tätä pelastamaan itsensä ja miehensä. Näin tehdessään Kratos myi sielunsa Areelle, ja lupasi tälle uskollisuutensa. Vastineeksi tästä Ares repi kappaleiksi koko barbaarilauman sekunneissa. Merkiksi uudesta mestaristaan Kratos sai käyttöönsä ainutlaatuiset aseet, kaaoksen terät (Blades of Chaos). Nämä syvällä manalassa taotut miekat poltettiin kiinni Kratoksen käsivarsiin metallisilla kettingeillä. Tämän liiton myötä Kratoksen tuhomahti kasvoi kasvamistaan.

Myöhemmin, varsin viisaana miehenä, Kratos tajusi tehneensä virheen solmiessaan liiton helvetillisen juonikkaan Areen kanssa. Tämäpä nimittäin puijasi Kratosta listimään oman vaimonsa ja lapsensa. Mikä ketku! Kratos vannoi veristä kostoa Areeta vastaan. Ja kuinka sopivasti sattuikaan, kun Ares hyökkäsi veljensä jumala Athenen rakkaaseen Ateenaan. Athene olisi tietenkin itse käynyt näyttämässä Areelle että missä kana pissii, mutta itse ylijumala Zeus on kieltänyt Olympoksen jumalia sotimasta keskenään. Näinpä Athene palkkasi Kratoksen nirhaamaan Areksen. Vastapalvelukseksi Athene lupasi, että Kratoksen piinaavat menneisyyden muistot jättäisivät hänet rauhaan. Tottahan toki Kratos ottaa tämän tehtävän vastaan, olihan hänellä melkoisia kalavelkoja Aresta kohtaan muutenkin. Loppujen lopuksii Kratos, tuo kaikkien urho, pääsee lävistämään Areksen. Tätä myötä hänestä tuli uusi sodan jumala (omgomg)!

Koska Kratos sai maistaa vihdoin valtaa, niin pitihän hänen sitä sitten käyttääkin. Mikäpä olisi parempaa kuin lähettää omia sotajoukkojaan tuhoamaan kaupunkeja! Valitettavasti ruttunaamat Athene ja Zeus eivät tykkänneet tästä, joten he juksasivat Kratosta muuttamalla hänet kuolevaiseksi ja tappamalla hänet. Kratos joutui helvettiin ja siellä hän tapasi varsin mukavan oloisen veikon, Gaian. Gaia yllyttää Kratosin kostamaan Zeukselle, olihan se varsin ikävä jekku minkä Kratos joutui kokemaan. Eihän Kratos voi tästä kieltäytyä ja niinpä hän lähtee Gaia mukanaan hakkaamaan kaikki Olympuksen jumalat, onhan hän sentään ÄIJÄ.


God of War III

God of War III:sen tarina siis jatkuu edeltävän osan tapahtumista. Trailerissa nähdäänkin, kuinka Kratos roikkuu Gaian selässä, joka taas kipuaa Olympuksen huipulle. Pelistä on varsin vähän vuotanut mitään sen kummempia paljastuksia, mutta mitäpä peliltä voidaan odottaa? Verikekkereitä konpomätön kera, uusia ylimahtipontisia tappoaseita, jumalten mukilointia sekä tietenkin THERE WILL BE ONLY CHAOS!

Muutama seikka God of War III:sta *Tätä kohtaa edittailen kunhan saapuu lisää infoa.*

- Julkaisuajankohdaksi ilmoitettu vuoden 2010 maaliskuu
- Tukee 1080p-kuvatarkkuutta
- Gameplay hyvin samanlainen edeltäjieensä verrattuna
- Kolme asetta varmistettu: Blades of Athena, Cestus-hanskat (taisteluhansikkaat, muodoiltaan kuin jellonan päät) sekä tulijousipyssy
- Uusia sekä vanhoja konpoja tiedossa
- THERE WILL BE ONLY CHAOS


Videoita<a href="http://www.youtube.com/v/-d_3yKKEiKM&amp;hl=en&amp;fs=1" target="_blank" class="new_win">http://www.youtube.com/v/-d_3yKKEiKM&amp;hl=en&amp;fs=1</a>
<a href="http://www.youtube.com/v/8AHTG8I87e0&amp;hl=en&amp;fs=1" target="_blank" class="new_win">http://www.youtube.com/v/8AHTG8I87e0&amp;hl=en&amp;fs=1</a>Kuumia linkkejä
http://www.us.playstation.com/PS3/Games/God_of_War_III/
http://www.us.playstation.com/ps2/Games/God_of_War/OGS/main.asp
http://www.us.playstation.com/godofwar2/
Gameplay: http://kouppa-networklive.com/?p=1131


E: Päivittelyä.
« Viimeksi muokattu: 06.12.12 - klo:03:49 kirjoittanut Osiris »

Vs: God of War
« Vastaus #1 : 25.04.09 - klo:23:12 »
Hyvä teksti. Olen iloinen, että jaksoit panostaa tällä kertaa aiheeseen. :)

Eikös ole muuta kerrottu?

Itse olen kuullut, että kerralla vihulaisia olisi tulossa tappelemaan Kratonin kanssa 50-1000 tai ainakin tuolta väliltä. Toisena peliin on tulossa seksipelejä (uuh). Myös Kraton pystyy ohjaamaan vihollisiaan hyppäämällä niiden päähän ja lyömällä miekan päähän.
« Viimeksi muokattu: 26.04.09 - klo:00:43 kirjoittanut Tube »

*

fazerin sininen

Vs: God of War
« Vastaus #2 : 25.04.09 - klo:23:18 »
God of War on yksi niistä harvoista sonyn yksinoikeus peleistä, joilla voi ylpeillä nykyajan aivottomille Halo/CoD teineille. Ykkönen menty läpi joskus ja 2 ostan varmaan joskus. 3 näyttää aika lupaavalta.

Vs: God of War
« Vastaus #3 : 25.04.09 - klo:23:29 »
Collector's editionissahan on tulossa mukana parannellut God of War 1 ja2 Blu-Rayllä. Eli turhaa sinä ostat ne PS2 versioina. Pystyikö Kratos aikaisemmissa peleissä juosta seiniä pitkin, koska tässä kyseisessä pelissä hän näyttäisi pystyvän.
« Viimeksi muokattu: 26.04.09 - klo:01:36 kirjoittanut Jonttu »

*

Poissa Kasuli

  • Piparisensei
    • Porkkanakaupunki
Vs: God of War
« Vastaus #4 : 26.04.09 - klo:01:33 »
Collector's editionissahan on tulossa mukana parannellut God of War 1 ja2 Blu-Rayllä. Eli turhaa sinä ostat ne PS2 versioina.
Millähän tasolla tämä on varmistettu?
Pystyikö Kratos aika semmissa peleissä juossta seiniä pitkin, koska tässä kyseisessä jutustä hän näyttäisi pystyvän.
Mitä vittua?
VAIHTELEEPA SITTENKIN >: (

Vs: God of War
« Vastaus #5 : 26.04.09 - klo:11:32 »
Pystyikö Kratos aika semmissa peleissä juossta seiniä pitkin, koska tässä kyseisessä jutustä hän näyttäisi pystyvän.
Mitä vittua?
Kratos tosiaan juoksee debyyttitrailerissa seinää pitkin taistellessaan sitä kentauria vastaan.

EDIT: Jahas. :D
« Viimeksi muokattu: 26.04.09 - klo:17:00 kirjoittanut Arctic Fox »

*

Poissa Kasuli

  • Piparisensei
    • Porkkanakaupunki
Vs: God of War
« Vastaus #6 : 26.04.09 - klo:14:42 »
Viittasin pikemminkin tuohon kirjoitus- ja kielioppivirheiden määrään, joka tuntuu kasvavan joka lukukerralla.
VAIHTELEEPA SITTENKIN >: (

Vs: God of War
« Vastaus #7 : 26.04.09 - klo:20:54 »
Collector's editionissahan on tulossa mukana parannellut God of War 1 ja2 Blu-Rayllä. Eli turhaa sinä ostat ne PS2 versioina.
Millähän tasolla tämä on varmistettu?

Ei sitä käsittääkseni ole ollenkaan varmistettu. Tuo nyt vain sattuu olemaan sitä mitä pelaajat haluavat, joten todennäköistä se on, mutta en varmaksi uskaltaisi väittää. Sony voi myös pistää koko jutun jäihin, mikäli haluavat saada myytyä PS2-versiota, tai jotain...

Mutta joo, imo turhaa odottaa ehkä hyvällä tuurilla tulevia HD-versiota kun nuo originaalitkin saa nykyään niin halvalla, ja onhan se aina tyylikkäämpää omistaa ne alkuperäiset versiot. Itse ostinkin molemmat GoWit tuossa viikko sitten, ja kunhan saan nuo muut pelit hyvällä pullalla ennen syksyä pois alta niin pääsen vihdoin tämänkin sarjan kimppuun. ;/

*

Poissa Turjake

  • Törö
Vs: God of War
« Vastaus #8 : 10.06.09 - klo:22:41 »
"You succeeded..." TZING! SPLÄSH!

Kuten varmaan huomaattekin (...tai sitten ette), sain tänään vedettyä kyseisen eepoksen läpi. Ja kyllähän tämä on reippahasti paras pelaamani hack&slash. Tosin, en ole kyllä juurikaan koskenut kyseisen genren edustajiin, mutta silti. Pelasin Normalilla ja sain upgradetettua täyteen kaikki taiat ja bladet, paitsi Medusas Gazen. Lopputaistelu oli kyllä valitettavan heikkolaatuinen verrattuna aiemmin pelin aikana kohdattuihin taisteluihin. Ensimmäinen osio oli helppoudellaan suorastaan naurettava, toinen osio ylipitkä ja viimeinen osio sattui sitten olemaan raastavan vaikea ja ärsyttävä.

Mutta muuten peli oli kyllä melkoisen uskomatonta settiä. En koskaan uskonut sanovani tätä, mutta yllättävää kyllä, God of War on paremman näköinen kuin useat pelaamani Wii -pelit. Maisemat ovat hulppeita ja kehittäjät ovatkin saaneet rakennettua pelimaailmaan mielettömän eeppisiä ja valtavia alueita ja kohteita. Itse pelaaminen oli uskomattoman tyydyttävää, eikä pelissä ollu loppujen lopuksi kuin muutama ärsyttävä kohta. Taistelu on yksinkertaisesti älyttömän hauskaa, vaikka tyytyisi vain rämpyttämään yhtä ja samaa nappia koko ajan.

Pakkohan se jatko-osa on ostaa. Kratos on äijä!
<+Cyna> Turjake on resetin paras tyyppi, aattelin mainita
<Tinglemies> välillä en itsekään erota pelaanko personaa vai nussinko törön kaa
<+mm. Detonat, coconuut, Linkkiro> Törö adminiks


ANIME ON PASKAA USKOKAA JO SKYWARD SWORD MYÖS JA DC

Vs: God of War
« Vastaus #9 : 11.06.09 - klo:15:58 »
Sä olit nopee... :o Kestikös sieltä Architect's Tombista kauankin pelata peli loppuun?

E: Noniin, nyt olen sitten minäkin kyseisen tekeleen pelannut. Hieno peli kerta kaikkiaan, en voi muuta sanoa. Törön tapaan pelasin pelin Normalilla ja kaikki muut aseet ja taiat tuli upgradetettua täyteen paitsi Medusa's Gaze lvl 2:teen (ihan paska, ei tuommoisille ollut käyttöä). Lopputaistelu ei ollut mikään tajunnanräjäyttävä, mutta ajoi asian ihan hyvin. Lisäksi ei ollut turhan helppokaan, plussaa siitä. Kokonaisuudessaan peli oli todella eeppinen ja vaikuttava tekele, joka sisälsi kivaa konpomättöä, tasoloikkaa ja pieniä (Törölle liian vaikeita) puzzleja. Miinusta voisin kylläkin antaa pelin lyhyydestä sekä bossien vähyydestä. Toisaalta bosset olivat oikeasti bosseja ja niitä mättäessä meni hetki jos toinenkin. Lisäksi huonona puolena koin pelkän yhden napin hakkaamisen voiman, sillä monet monimutkaisemmat konpot olivat turhan hitaita, epäkäytännöllisiä tai tehottomia verrattuna pelkkään neliön raiskaukseen.

Hieman houkuttelisi vetää peli uudelleen juuri avaamallani God Modella, mutta taitaa jäädä tällä kertaa väliin, koska muuta pelattavaa pursuaa joka reiästä. Joka tapauksessa voin sanoa kiinnostuneille, että uudelleenpeluarvoa löytyy. Tämän lisäksi pelin läpäistyä avautuu kaikkea jännää extraapaskaa.

Jossakin vaiheessa kesää sitten kakkosen kimppuun...
« Viimeksi muokattu: 12.06.09 - klo:15:05 kirjoittanut Sarginatus »

Vs: God of War
« Vastaus #10 : 02.08.09 - klo:15:12 »
Pelasin pelin läpi, mutta erään loppupomoa edeltävän kentän lopussa vaihdoin vahingossa vaikeusasteen easylle. Yllättäen kaikki muuttui naurettavan helpoksi. Kyseinen vaikeusasteen vaihto tapahtui tasohyppelyosuudessa, jossa putosin kuolemaani jatkuvasti. Jos kuolee jossain kohtaa tarpeeksi usein, peli ehdottaa helpompaa vaikeusastetta. En kiinnittänyt ollenkaan huomiota kyseiseen tekstiin vaan rämpytin tuttuun tapaan äxää, jotta pääsisin takaisin peliin. Tallensin seuraavassa savessa ja jatkoin tänään - "hups, vaikeusaste onkin easylla, mutta ei hätää, vaihdan sen takaisin!" Yllättäen tämä ei onnistunutkaan - vaikeusasteen voi vaihtaa helpommalle, muttei takaisin vaikeammalle. Idioottimaista.

Peli on ihan etevä toimintaseikkailu, mukavasti mättöä, puzzleilua ja tasohyppelyä. Eniten kuolin pelissä putoamiseen korkeilta paikoilta. Tappelukin tarjosi sopivasti haastetta normalilla.

Vs: God of War
« Vastaus #11 : 31.08.09 - klo:20:50 »
Nyt se on varmaa God of War 1 ja 2 ilmestyvät Blu-Raylle paremmilla grafiikoilla ja lisäreillä. Paketin mukana tulee God of War 3 demo! :)

Voisin jopa harkita noitten hankkimista. Onhan tämä sentään PS3:n mahtisarjoista, mutta aika sen näyttää....

Lähde! :)

God of War Collection Trailer!
« Vastaus #12 : 17.10.09 - klo:03:52 »
<a href="http://www.viddler.com/simple_on_site/e32c41e0" target="_blank" class="new_win">http://www.viddler.com/simple_on_site/e32c41e0</a>

Siinä teille :)

Vs: God of War -sarja
« Vastaus #13 : 26.11.09 - klo:10:19 »
Collection tipahti postilaatikkoon tiistaina ja nyt olen ensimmäistä osaa pelannut 5h. Voi saakeli, tämmöisen kasvojenkohotuksen kun saisivat Icolle ja Shadow of The Colossukselle tehtyä. Resoluutiobumppi ja tasainen 60fps on mielettömän hyvän näköistä, vaikka kyseessä on Ps2-peli. God of War II oli jo Ps2:lla mielettömän näköinen, joten sen korkkaamista odotellaan.
Todella laadukas paketti hinta/laatusuhteeltaan jo ensimmäisen osan puolesta.

Kolmosen E3-demo oli myös ihan pätevä, vaikka sitä jo Digiexpoilla pelasin.

Vs: God of War -sarja
« Vastaus #14 : 03.12.09 - klo:10:25 »
Kaadoimpa Areksen eilen (Hardilla pelasin) ja siirryin samantien suoraan God of War kakkoseen. Voi hittolainen jos ykkönen näytti hyvältä, niin kakkonen on sitä monin kerroin kauniimpi. Hetkellisesti pieksi jo "uudemman sukupolven" pelit, vaikkei God of War 2:n alku edes ole näyttävimmästä päästä.

Sama kohtelu Icolle ja Shadow of the Colossukselle, kiitos.
« Viimeksi muokattu: 03.12.09 - klo:13:26 kirjoittanut Ingoo »

Vs: God of War -sarja
« Vastaus #15 : 03.12.09 - klo:23:19 »
Kaverini Oltzu on tuota God of War Collectionia pelaillut aivan liekeissä parin viime päivän ajan, eikä syyttä. Olivathan God of Warit sangen miellyttävää mätettävää jo ammoisina aikoina, eikä niiden hohto ole vuosien varrella juurikaan vähentynyt. Etenkään kun jo alun perin komeat pelit ovat saaneet vielä vähän buustia ulkoasuunsa PS3:n tehojen ansiosta.

Vaikka grafiikat ovat sinällään ennallaan, tekee HD-resoluutio ja sulava ruudunpäivitys näille PS2-peleille ihmeitä! Ulkoasu on aivan törkeän hieno, ja melkein toivon että muutama muukin PS2-peli saisi tällaisen HD-kohtelun (Jak & Daxter Collection tänne heti nyt!). Hassua on kyllä se, että ilmeisesti välianimaatiot eivät ole HD:nä, sillä ainakin ne ovat paljon suttuisempia kuin itse pelikuva. On jotenkin omituista kun suttuisten välivideoiden jälkeen itse peligrafiikka näyttää mahtavan mageelta.

Kratos on äijä.

*

Kraidi

Vs: God of War -sarja
« Vastaus #16 : 29.05.10 - klo:12:23 »
Pelasin keskiviikkona ykkösen loppuun ja oli kyllä keskinkertaisin pelikokemus aikoihin. Tietty tässäkin oli omat hyvät puolensa (kuten vaikkapa aseiden ja kykyjen kehittäminen sekä seikkailua tasapainottavat puzzlet), mutta kaikkeudessaan silti melko meh. Juonikin oli jotain Kratosin menneisyyden setvimistä; lopulta jäpikän raivonäppy otsalla kasvaa niin massiiviseksi että nykyisen sodan jumalan on yksinkertaisesti vain väistyttävä Kratosin tieltä ja luovutettava paikkansa hänelle. 3/5, ei maistunut tarpeeksi se mitä luvattiin.

Aloitin heti perään kakkosen ja tämä kyllä tuntui automaattisesti paljon kivemmalta. Jostain syystä hack 'n' slash -elementtejä on tajuttu ripotella peliin enemmän, puhumattakaan vastuksista joita taisi olla ykkösessä peräti kolme. Minun on myös sanottava, että vaikka Kratos ei tunne sääliä ja on varsinainen paskis, niin en kyllä äijäksi menisi sanomaan ikinä. Jos videopelimaailmasta pitäisi etsiä todellisia suurmiehiä niin suuntaisin katseeni ilomielin vaikka Super Marioon.

Luigi on äijä.
« Viimeksi muokattu: 29.05.10 - klo:12:28 kirjoittanut Kraidi »

Vs: God of War -sarja
« Vastaus #17 : 30.05.10 - klo:01:59 »
Komppaan täysin.

God of War on löytynyt kaapista multa varmaan jo vuoden, mutta vieläkin se on kesken. Ihan kivoja maisemiahan tässä tulee vastaan ja mielenkiintoisia kohtauksia, mutta tappelusysteemi on kyllä aivan kauheaa jöötiä. Ei meinaa jaksaa kovin kauaa, kun Ninja Gaideneissa, Devil May Cry:ssa tai suunnilleen ihan missä tahansa muussa toimintapelissä on enemmän syvyyttä jo ensimmäisessä kentässä, kuin mitä tässä ilmeisesti koko pelin aikana. Meh.

On se Kratos aika äijä, kun miehelle riittää ainoaksi taktiikaksi helvetin moisella raivolla päälle hyökkääminen, mutta ei noin ylivoimaisella jäpikällä jaksa pelata.

Vs: God of War -sarja
« Vastaus #18 : 30.05.10 - klo:02:30 »
Sama. Joku pari tuntia olen jaksanut yhteensä ykköstä ja kakkosta pelata. Ei vaan yhtään tee yhtään mieli jatkaa kun pelit on niin tylsää kakkaa kuin olla ja voi. Arvostus Ninja Gaidenia kohtaan vaan kasvaa kun noita pelaa.

*

Kraidi

Vs: God of War -sarja
« Vastaus #19 : 30.05.10 - klo:10:35 »
Olen nyt kakkosessa puolivälissä tai jotain sinne suuntaan. Ykkösen olisi pitänyt olla heti tätä, kaikki tässä tuntuu niin paljon enemmän onnistuneemmalta: alueet vaihtuvat tiuhaan => tulee vaikutelma että maailma olisi oikeasti kohtalaisen suuri (tätähän vaikutelmaa sai etsimällä etsiä ykkösestä), puzzlet ovat vaikeampia, juoni ei ole enää aivan samanlaista pullamössöä kuin ykkösessä jne. Ei tämäkään kyllä mikään maailman mahtavin teos ole, mutta jos pitää saman tason yllään loppuun asti tai jopa paranee vielä, niin kehtaisin varmaan laittaa Backloggeryyn juuri ja juuri sen 4/5 tähteä. 3/5, koska lyhyys.

häk än läseistä voisi seuraavaksi hankkia suosiolla Devil May Cryn. Tai sitten elättelen vielä toiveita siitä, että nämäkin käännettäisiin PS3:lle paranneltuina.

E: luulin olevani puolivälissä, mutta peli menikin sitten kahden tunnin session jälkeen läpi. Lyhyempi tämä kyllä oli kuin ykkönen, mutta silti aika helkkarin kiva peli. Aloitan varmaan heti kolmosen perään, loppu oli niin yllättävä että on aivan pakko tietää mitä seuraavaksi tapahtuu.

E: korkkasin kolmosen. Pakko sanoa että tässä on kyllä niin selkeä voittaja näistä kolmesta. Graafinen ilme tietty on hyvin kohentunut, mutta niin on myös pelimekaniikka ja itse Eeppisyys oikein isolla E:llä. En ala vielä turinoimaan mitään tätä syvällisemmin, mutta kerronpahan vain että nyt on tosi hyvä peli kyseessä.

E: kolmonen läpi. Jumalauta mikä peli, ei tule ihan joka päivä tällaisia vastaan. Toisaalta pelin lopetus oli vähän outo, mutta samalla niin osuva. Laitoin Backloggeryyn 4/5, arvostuksensa ansainnut.
« Viimeksi muokattu: 02.06.10 - klo:09:11 kirjoittanut Kraidi »

God of War: Ghost of Spartan demokoodeja jaossa!
« Vastaus #20 : 03.09.10 - klo:16:53 »
Rekisteröidy GodofWar.com tai SpartansStandTall.com sivustolle niin sinulle lähetetään God of War: Ghost of Spartanin demokoodi!
« Viimeksi muokattu: 03.09.10 - klo:22:13 kirjoittanut Kimitsu »