Rekisteröidy,


niin voit osallistua keskusteluihin
niin foorumilla kuin IRC-kanavallakin.
Rekisteröidy nyt!

Kirjaudu!Pysy aina kirjautuneena sisälle

Politiikka

Äänestys

Reaktiosi USA:n pressavaaleihin?

:)
:(
xD
Iha sama

21.04.15 - klo:13:09

Riby Poissa

 • Anon9746
  • Wii-numero: 1435 9560 2543 3701
  • Xbox Live Gamertag: Ribyli
  • PSN ID: Ribbyli
  • Steam ID: Riby
  • Resetti.net
Persut ja Keskusta eivät tulleet yllätyksenä, mutta Kokoomus tuli. Harmittaa huomata, että Suomi onkin paljon oikeistolaisempi maa kuin luulin. Persuista en pidä, mutta toisaalta haluan heidät tähän hallitukseen, jotta ihmiset viimein tajuaisivat millaista uhoajasakkia ne ovat ja lakkaisivat äänestämästä heitä. All talk, no action. Ja mikäli Persut nyt pääsevät yllättämään ja osoittamaan että olin väärässä, niin sehän on hieno juttu! Sittenhän heidän voitostaan saattaa olla jotain hyötyäkin.
Keskustan myötä korruptio lisääntyy jälleen Suomessa.
Ehkä nämä seuraavat neljä vuotta on vain välttämätön paha, joka vain pitää käydä läpi että äänestäjät heräävät. Haluan ainakin uskoa, että tämän kauden jälkeen Persuista vuotaa äänestäjiä takaisin vasemmistopuolueisiin.

Kesk + Ps + Kok + Kd
Kyllä tässä vaan kävi juuri niin huonosti.
* Kullanmurut *


 <div class="signature">', $message['member']['signature'], '</div>';
Kirjattu
 • ::
 • 21.04.15 - klo:13:21

  Ingoo Poissa

  • Ei käy käsityökerhossa, vaan elää mafiassa
   • Nintendo Network ID: Ingoo90
   • Xbox Live Gamertag: Sgt Ingoo
   • PSN ID: Ingoo
   • Steam ID: wille_on_kingi
  Koti, uskonto ja isämmaa!!
  Kirjattu
 • ::
 • 21.04.15 - klo:15:48

  Mauno Poissa

  • Immen avaaminen
   • Nintendo Network ID: Maunomies
   • 3DS-ystäväkoodi: 4167-5794-9706
  Kaveri päätteli twitter-fiidistään että vähintäänkin ISIS on äänestetty eduskuntaan :D

  Eipä tuota hallituspohjaa tiedä vielä kukaan; mielenkiintoinen toukokuu on tulossa kun uusi hallitus muodostetaan ja puolustusvoimatkin lähestyy reserviään.
  Kirjattu
 • ::
 • 21.04.15 - klo:15:54
  Minua ei haittaa niinkään oikeistolaisuuden nousu, vaan konservatismin nousu. Keskustan ja Perussuomalaisten voitto on konservatismin voitto. Onneksi tasa-arvoinen avioliittolaki meni jo läpi, eikä Sipilä pääministerinä kehtaisi koko lakia kumota, siitä nousisi liian suuri meteli niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Kaikki muutokset liberaalimpaan suuntaan saavat kuitenkin odottaa. Sipilällä on onneksi IT-taustaa, mutta toisaalta en tiedä viekö se suomalaista tietoyhteiskuntaa eteenpäin, vai pelaako Sipilä vain vanhaan totuttuun malliin suurten yritysten ja kannattajaloukkujen luomisen pussiin. Jää nähtäväksi.

  Ensireaktio oli todella pettynyt, mutta ehkei uusikaan eduskunta aivan täysin saa tätä maata räjäytettyä. Tavallaan vähän toivon, että Keskusta ja Persut töpeksisivät aivan kamalasti hallituksessa, mikä johtaisi kumpaisenkin kannatuksen laskuun seuraavissa vaaleissa, mutta toisaalta uskon, että luontainen suhdannevaihtelu saa aikaan sen, että Suomi menee parempaan suuntaan täysin riippumatta siitä miten paskaa politiikkaa tuleva hallitus tulee tekemään, mutta hallitus tulee tästä kuitenkin kunnian keräämään. Toivottavasti tekevät hyvää politiikkaa, niin eivät kunniaansa aivan turhaa tule saamaan.

  Piraatit putosivat nyt pois puoluerekisteristä, mutta 4 000 jäsenen ja 25 000 äänestäjän turvin uskoisi 5 000 kannattajakortin keräämisen olevan melko triviaali haaste. Kysymys ei niinkään ole onnistuuko nimien kerääminen vaan miten nopeasti se onnistuu.
  Kirjattu
 • ::
 • 21.04.15 - klo:16:48

  Samirai Poissa

  • JÄÄTELÖAUTOOOOO!!!11
   • Nintendo Network ID: Samirai
   • 3DS-ystäväkoodi: 0001-3327-0574
  Liberaaliudelle ei taida tällä hetkellä olla oikein kysyntää. Taitaa monella olla nykytilanteessa ihan tarpeeksi mietittävää oman toimeentulonsa turvaamisessa, jolloin jotku trans-oikeudet eivät välttämättä ole ihan päällimmäisena mielessä. Itseänikin jo vähän ärsytti tasa-arvoisen avioliittolain saama huomio korkeimmassa päätöselimessä kun samaan aikaan pitäisi valtio saada takaisin jaloilleen monella muulla saralla. Konservatismin puolesta en siis itse ole huolissani, tottakai se hidastaa joidenkin asioiden läpimenoa, mutta eiköhän suomi seuraa muiden perässä sitten kun taas asiat on sillä mallilla voi priorisoida kurssia liberaalimpaan suuntaan. Oikeustolaisuuden nousun sinällään otan vastaan varovaisen positiivisesti jos tuota pienyrittämistä saisivat parempaan suuntaan ohjattua, sitä kautta kuitenkin voisi syntyä työpaikkoja ja vientiä. Silti vähän pelottaa pienituloisten puolesta että joutuvatko leikkauslistalla turhan koville jos SDP ei ole hallituksessa...
  Kirjattu
 • ::
 • 21.04.15 - klo:21:38
  Sehän siinä ärsyttääkin, että pitää vuosikaudet tapella aivan itsestäänselvistä asioista, eikä voida raivata niitä jaloista ja keskittyä oikeisiin asioihin. Mun mielestä pakkosterilisaatio ei ole kovin vaikea juttu, ja tuon translain pitäisi mennä läpi heittämällä. Pakkosterilisaatio on aika natsimeininkiä, joten ei kukaan voi olla sitå mieltä, että sen poistaminen ei olisi äärimmäisen tärkeä asia. Tuskin kukaan sanoisi, että pakkosterilisaatio ei ole tärkeä juttu, puhutaan jostain muusta, jos kyse olisi transihmisten sijaan vaikkapa vammaiset tai tummaihoiset. Vihreät saivat viisi paikkaa lisää, mikä kielii siitä, että kysyntää liberalismillekin on. Toisaalta moni äänestäjä ei välttämättä pysähdy miettimään, kuka niitä nuuskakieltoja ja alkoholin myyntiaikarajoituksia on ajamassa.
  Kirjattu
 • ::
 • 21.04.15 - klo:23:37

  Samirai Poissa

  • JÄÄTELÖAUTOOOOO!!!11
   • Nintendo Network ID: Samirai
   • 3DS-ystäväkoodi: 0001-3327-0574
  Mie oon aina nähnyt sen sillälailla että noita "itsestäänselviä asioita" tulee kymmenen tilalle aina kun yksi saadaan läpi, eli ei se pelto kyntämällä lopu. Siksi soisin että välillä sitä poliittista fokusta siirrettäisiin muuallekin. Itse en ole ikinä noita liberaalisia uudistuksia vastaan ollut, mutta tottahan sekin on kun eivät itseä kosketa niin en niiden perään haikaile yhtä paljon kuin vähänkään asiaan perehtyneet. Onko se sitten sitä nurkkakuntaisuutta tai oman navan ympärillä pyörimistä kun ei ota selvää, en tiedä, varmaankin, mutta faktahan se on että suurinta osaa ihmisistä ei kiinnosta kuin oman hyvinvoinnin tavoittelu. Tämä sitten heikossa taloustilanteessa heijastuu myös siihen että se vähäinenkin tahto auttaa kanssaihmistä katoaa siksi aikaa kunnes omat asiat on taas mallillaan. Valveutuneemmathan jaksavat pitää meteliä muiden oikeuksista myös tällaisina aikoina, mutta kuten jo totesin niin vähemmistössä ovat.
  Kirjattu
 • ::
 • 28.05.15 - klo:01:46
  Olen vähän hämmentynyt ettei restistä irronnut analyyssiä hallitusohjelmasta oikein edes kannulla.

  Mutta lyhyesti: konkretiaa on, voi jo tässä vaiheessa todeta että toimintakykyisempi hallitus kasassa kuin viime kerralla. Katsotaan nyt pysyykö linja kasassa loppuun saakka, mikäli hallitusohjelma saadaan tuollaisenaan vietyä läpi nousee persut ehdottomasti minun kirjoissani sinne suurten puolueiden joukkoon. Vasemmistolta yllättäen sitä kuuluisaa populistista vinkumista kun raippa raikaa. Jotain olisi ehkä voinut tehdä neljän viime vuoden aikana niin ei tarvitsisi inistä.

  "Talkoissa hyvätuloiset juovat kahvia ja seuraavat sivusta, kun pieni- ja keskituloiset tekevät työt."

  t: arhis. Joo pieni marginaali wanhaa rahaa saa lähinnä puuhastella pääomatuloilla hassutella hallituspaikoilla. On silti ihan silkkaa faktaa että valkoinen heteromies joka vetää it-firmassa tai vastaavassa yksityisen puolen väkerryksessä sen 5000e/kk kuulunee tähän arhiksen hyvätuloisten kahvinjuojiin. Jokainen joka on asiasta yhtään perillä tietää että tämä segmentti tekee oikeasti sitä vähintään 50 tuntista viikkoa ja käytännössä on se joukkio joka nämä heimotanssikotouttamishassuttelukivatjulkisenduunipaikat maksaa.

  Hipeille siis viimein pamppua, oikein. Ihan kaikkea en välttämättä tekisi samalla tavalla kuin on esitetty, mutta jossain määrin vastaa omaa maailmankuvaani. Ja pitäisi vastata myös muiden itsensä oikeistoon mieltävien arvokäsityksiä, huolimatta siitä että ne kamalat rasistit sen yhden läskin johdolla ovat hallituksessa.

   Erikseen vielä huutonaurua opintotuen leikkaamisesta jälleen syntyneelle kauhealle porulle, ei tässä järjestelmässä nyt kansantaloudellisesti mitään järkeä ole. Koko opiskeluaikanani en ole vielä oikeasti opiskellut ja tavoiteajassa mennään, duunia tekee tulorajan nurkille niin varaa on reissata ja ryypätä ja remuta juuri niin paljon kuin huvittaa. Lainat sijoitettu ja kotiutettu näin mukavassa noususuhdaanteessa jo useamman vuoden korotkin. Reissaamisen kun ottaa vähän vähemmälle tai tiukemmalle ja asuu halvassa kämpässä niin mitään ongelmaa ei nykyisellä 500+400 lainaa kombollakaan ole elellä vähintäänkin mielekästä elämää.

  Edit. Niin se toki unohtui että kepuhallitushan tämä on, ihan turha siis odotella mitään oikeasti isoja kannustimia tai keppiä tiiviimpään, tehokkaampaan ja halvempaan yhteiskuntarakenteeseen. Mikä tällä väkimäärällä nyt vain on edellytys pitkällä aikajänteellä.
  « Viimeksi muokattu: 28.05.15 - klo:01:52 kirjoittanut Henukki »
  -
  Kirjattu
 • ::
 • 28.05.15 - klo:02:20
  Mä en tuosta opintotuesta myöskään ihan kamalasti jaksa suuttua, muuten kuin sen verran, että Stubb ja Sipilä olivat molemmat luvanneet ennen vaaleja, että siitä ei leikata. Sen sijaan koulutuksesta leikkaaminen noin yleensä on melkoista paskaa. Oikeusministerinä on mies ilman juridista koulutusta, joka kannattaa kuolemantuomiota. What could go wrong?

  Lisäksi tämä huolettaa ja kovaa.

  http://www.turkulainen.fi/artikkeli/289620-mullistus-luvassa-poliiseista-tulossa-karajatuomarien-korvaajia

  Sitten siellä on kivojakin juttuja.

  Lainaus
  Lisätään ja monipuolistetaan kieltenopiskelua. Käynnistetään alueellinen kokeilu siitä, että aloitetaan vieraan kielen opiskelu jo ensimmäisellä luokalla ja mahdollistetaan alueellinen kokeilu kielivalikoiman laajentamisesta eduskunnan hyväksymän ponnen mukaisesti.

  Jatkan tutustumista nyt vähän venähtäneiden päikkäreiden jälkeen...

  EDIT: Jos kukaan ei olisi luvannut mitään ja leikkaukset olisivat loppuneet opintotuen supistamiseen, voisi olla kohtalaisen tyytyväinen. Nyt kuitenkin petetään lupaukset opintotuesta ja lisäksi supistetaan koulujen ja yliopistojen käytössä olevaa rahamäärää.
  « Viimeksi muokattu: 28.05.15 - klo:12:03 kirjoittanut Tube »
  Kirjattu
 • ::
 • 28.05.15 - klo:07:00

  mosse Poissa

  • Mosse
  Eniten muakin lähinnä korpeaa se, että vaalien alla hehkutettiin, ettei koulutuksesta leikata ja kuinkas sitten kävikään.

  Opintotuen riittävyyshän nyt on kiinni siitä, missä asustaa ja duunin tekemisen mahdollisuus myös siitä, mitä opiskelee, joten ihan sellaisenaan en lähtisi Henukin kokemuksia yleistämään. Ainakin meillä varsinkin fuksivuosi on jotain ihan hervotonta, eikä siinä välissä ihan hirveästi duunia kerkeä painamaan, jos haluaa tehdä jotain muutakin kuin työskennellä, opiskella ja hyvällä säkällä vähän nukkuakin. Homma toki helpottaa ennen pitkää. Pääkaupunkiseudulla kun sen halvan kämpänkään löytäminen ei aina ole itsestäänselvyys. Itsellenihän tuo nyt on sinänsä aika yhdentekevää, koska on varsin todennäköistä, että nostin viimeiset tukeni tänä keväänä.

  Mutjoo, eniten on käynyt vituttamaan Stubbin kulunut mietitään-miten-laitetaan-Suomi-nousuun -mantra. Olisivat nyt menneet valitsemaan sen Vapaavuoren.
  [22:22] <+Linkkiro> Miks Mosse tietää kaiken >_>
  [22:23] <+pandem> koska mosse on paras
  Kirjattu
 • ::
 • 28.05.15 - klo:09:59

  Mauno Poissa

  • Immen avaaminen
   • Nintendo Network ID: Maunomies
   • 3DS-ystäväkoodi: 4167-5794-9706
  Joo, näitä mantroja on esiintynyt hallitusneuvotteluissa vähän riesaksi asti, uusimpana tämä "kipeitä päätöksiä". En tiedä sitten onko joku Sipilän mediastrategia että luonnehditaan asiaa lyhyesti ja kaikki samoin sanoin. Pääasia toki että hallitus on suunnitelman mukaan kasassa ja valmis tekemään päätöksiä.

  Mielenkiintoisimpia linjauksia mielestäni olivat kehitysyhteistyöstä 300 miljoonaa, koulutuksesta 600 milj. (opintotuet 70 milj., peruskoulun ryhmäkoot 30 milj.), korkeakoulujen 3. lukukausi ja valintamenettelyyn puuttuminen, ilmeisestikin EU- ja ETA-alueiden ulkopuolisille opiskelijoille lukukausimaksut, kuntien velvoitteiden purkaminen 120 milj. ja sotemaksujen korotukset, vanhuspalvelujen henkilöstöväljennykset ja lääkekorvauksien leikkaukset yhteensä 370 miljoonaa euroa.

  Jaa-a, 2. asteen opetukseen puuttumisesta ilmeisesti odotetaan todellista rahasampoa. Henukin kanssa eilen lyhyesti pohdittiinkin että mistä tuo 600 miljoonaa euroa oikein tulee. Opintotuen leikkaus tulee varmasti olemaan tuntuva, jos Suomessa olisi n. 590 000 opintotukeen oikeutettua, tuki laskisi keskimäärin n. 119€/naama. Siinäpä osalla opiskelun rakenne muuttuisi jos entistä enemmän joutuu pääomalla ja lainalla opiskelemaan, mutta eihän se kieltämättä monelle ongelma olisi. Kesälukukausi ei ihan tukisäästökuvioon istu (tai jos istuu niin hui sitä pudotusta), mutta tästä ja valintamenettelyyn puuttumisesta on jo huomautettu ettei yliopistojen itsehallinnon päältä voi perustuslain takia näin kävellä. Kandilla valmistumisen promoamiseenkaan yliopistot eivät ole ihan lämmenneet, vaikka sinällään kuulostaa järkevältä. Odotan että lukukausimaksut häätävät kohtuullisen ison osan kiinalaisista ja afrikkalaisista tutkijaopiskelijoista yliopistossa.

  Vanhusten hoidosta leikkaaminen tuntuu varsin lyhytnäköiseltä toiminnalta siinä mielessä että Suomi vanhenee aika vauhdilla. Nähtäväksi jää miten positiivisia vaikutuksia tuloveron laskemisella tulee olemaan - riittääkö ostovoiman mahdollinen kasvu kattamaan leikkaukset, tukemaan yrittäjyyttä, työllisyyttä ja syntyvyyttä.
  Kirjattu
 • ::
 • 28.05.15 - klo:10:16

  Tapza Poissa

  • Katkeroitunut nörtti
   • Wii-numero: 7790-9571-7387-3403
   • Xbox Live Gamertag: Tapzaa
   • Steam ID: Thapzaa
  En ole kovin hyvin perehtynyt uuteen hallitusohjelmaan, mutta minäkään en jaksa opintotukileikkauksista suuttua niin paljon, kuin useimmat. Koulutus ei olisi ensimmäinen asia, josta leikkaisin, mutta koska en tiedä asiasta niin paljon, että osaisin suorilta käsin osaa ehdottaa parempaa konkreettista menettelyä, en viitsi valittaa suureen ääneen. Lupausten pettämiseenkin pitäisi kai jo alkaa tottua, vaikka se onkin perseestä.

  Jos ajatusleikkinä mietitään, että tuki todella laskisi 119e/naama, ei minulla jäisi vuokran jälkeen juuri mitään käteen. Tämä ei sinänsä olisi iso ongelma, siitä vain seuraisi se, että painaisin entistä enemmän duunia opiskelun kustannuksella. Tämä taas mitä todennäköisimmin viivästyttäisi valmistumistani. Tätä hallitus tuskin tavoittelee, mutta minkäs teet.

  En itse mielestäni ole erityisen tuhlaavainen henkilö, mutta rahatilanteeni on silti aika heikko, ja joudun budjetoimaan menojani tarkasti joka päivä. Varsinkin nyt, kun en saanut Tampereen kämppääni alivuokrattua ja maksan ainakin osan kesästä kahta vuokraa.
  Lasken pääomaa.
  Kirjattu
 • ::
 • 25.07.15 - klo:14:35

  Mauno Poissa

  • Immen avaaminen
   • Nintendo Network ID: Maunomies
   • 3DS-ystäväkoodi: 4167-5794-9706
  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1437786771857.html

  Ja muistinpa jälleen miksi en äänestänyt demareita tai Keskustaa. Puhutaan epäoikeudenmukaisesta tilanteesta samaan aikaan kun Suomen hyvätuloisin 11% maksaa liki puolet valtion koko verotuloista.

  " Lehden tekemän selvityksen perusteella näyttää siltä, ettei pääministeri Sipilän palkkamalttivetoomuksesta ole ollut mitään hyötyä. Päinvastoin." - "HS vertaili johtajien ansioita vuosina 2005–2014." Kiddings me, Rinne?
  Kirjattu
 • ::
 • 25.07.15 - klo:22:06
  Kiva, kun vasemmistopuolueet haluaa aiheuttaa aivovuotoa Suomeen sen takia, että saisivat kiusata rikkaita. Kateusverollahan ei ole mitään positiivisia fiskaalisia vaikutuksia edes, se on olemassa sen takia, että vasemmistopoliitikot saavat pönötellä, että: "Verotettiinpa taas rikkaita, heh." Vaikken välttämättä muutenkaan pysy aina kärryillä siitä, mitä vasemmistopuolueet yrittävät talouspolitiikallaan ajaa, kateusveroa en ymmärrä senkään vertaa.
  Kirjattu
 • ::
 • 25.07.15 - klo:23:40

  Ingoo Poissa

  • Ei käy käsityökerhossa, vaan elää mafiassa
   • Nintendo Network ID: Ingoo90
   • Xbox Live Gamertag: Sgt Ingoo
   • PSN ID: Ingoo
   • Steam ID: wille_on_kingi
  Aivovuoto tekee hyvää musaa.
  Kirjattu
 • ::
 • 15.09.15 - klo:16:13

  Mauno Poissa

  • Immen avaaminen
   • Nintendo Network ID: Maunomies
   • 3DS-ystäväkoodi: 4167-5794-9706
  Lainaus

  Perjantaina on vissiin kaupat pitkälti kiinni, julkiset ei kulje, poliisi ja hätäkeskus minimimiehityksellä ja Rautatientori tupaten täynnä. Resetissä on silti ollut hiljaista vaikka vaaleihin saatiin aika hyvinkin keskustelua.

  Mitä mieltä olette, pitäisikö ay-liikkeen niellä tilanne vai hallituksen keksiä uudet esitykset leikkauksista, jotka siis kuitenkin olivat vaaleissa aika lailla se päälimmäinen teema? Kuinka ironista on että alle puoli vuotta Perussuomalaisten hallitukseen nousun jälkeen yllättää pakolaiskriisi ja puolue joutuu joustamaan maahanmuuttokriittisyydestä edustajien kipurajoille. Sisä- ja ulkopoliitikassa riittää vipinää tällä hetkellä.


  En osaa sanoa kallistunko opiskelijana varsinaisesti mihinkään suuntaan, vaikka tulevassa ammatissa kaikenmoiset ylityö- ja toimenpidelisät ovat ihan merkittävä osa palkasta ja nämä haluttaisiin ilmeisesti puolittaa. Kaupassakaan en ole sunnuntaityötä tehnyt, mutta esim. siskoani lähihoitajana sunnuntailisän leikkaus sattuisi - paperilla pudotus 100%:sta 70%:iin ei kuulosta silti aivan hirveältä.

  Toinen puhuttaja on ensimmäisen sairaslomapäivän palkaton karenssi. Enpä tiennyt ennen kesää että sairaspäivistä saa täysimääräisen palkan, ja asia jopa sotii vähän käsityksiäni vastaan (ts. palkka olisi hyvitys työstä, ei työsuhteesta) mutta toisaalta onko yksityinen sairasvakuutus sen parempi ratkaisu. Jos ihmiset esim. terveydenhuollossa eivät malta ottaa saikkua ja tartuttavat työkaverinsa ja potilaansa, tältä leikkaukselta katoaa pohja, mutta onko yksi palkaton päivä sitten riittävä syy lakkoiluun.

  "Tarttis varmaan tehdä jotain" lienee ajatukseni ja haluaisin antaa vapaat kädet vaikka sitten sattuisikin eikä olisi takeita kilpailukyvyn noususta. Hallitus on ilmoittanut että jos ay-liikkeellä on parempia kokonaisvaltaisia ehdotuksia niin istutaan ja neuvotellaan, mutta osapuolet tuntuvat lähinnä vuorotellen yrittävän kävellä toistensa yli. Lakkoon menevillä euroilla olisi vaikka voitu palkata asiantuntijoita ja tehdä jotain rakentavaa.
  Kirjattu
 • ::
 • 15.09.15 - klo:22:40
  Nappikaupaahan tuo on pelattiin sitten lomarahoilla, palkoilla tai jollain tukien jäädytyksillä. Sinänsä nuo vuorolisät etenkin viikonloppuisin ovat kyllä hiukan kohtuuttomia ja lähinnä palvelusektorilla voisivat sekä pidentää aukioloaikoja, että laskea hintoja asiakasystävällisempään suuntaan. Eikä kyllä mielestäni yksikään ammattiryhmä nyt nälkään noilla tulevillakaan palkoilla kuolisi. Radikaalia reformia, jossa säilytetään lähinnä tietyt itseisarvoisen tärkeinä pidetyt julkisella sektorilla tässä kaivataan. Ongelma on mielestäni ennemmin tämän syöpäisen systeemin rakenteissa, kuin ihan suoraan palkkasummissa. Tällä hetkellä eläkkeistä maksetaan jo enemmän ulos kuin rahaa virtaa sisään, eli meidän eläkärahojemme tuotto on negatiivinen. Roskiin. Työttömyyskorvaus ja etenkin asumistukijärjestelmä ei kannusta työntekoon tai edulliseen asumiseen, joka nostaa vuokria kaikilta. Roskiin. Pätevyysvaatimukset ja palvelusektorin liian korkeat palkat hankaloittavat sekä nuorten että maahanmuuttajien pääsyä työmarkkinoille. Roskiin. Opiskelu on hiukan turhankin mukavaa ja tarvitsemmeko ihan oikeasti välttämättä näin paljon maistereita? Roskiin. Vapaus ja vastuu kulkevat käsi kädessä ja näin Suomen mittakaavassa äärioikeistolaisena (täältä tullaan homma) olisinkin yllättäen jakamassa kansalle lisää vastuuta ja vapautta.

  "Pyhinä arvoina" haluan säilyttää suurinpiirtein nykyisenkaltaisen terveydenhuoltojärjestelmän, joka on ainakin jenkkien markkinavetoista systeemiä helvetisti halvempi ja oikeudenmukaisempi. Kyllä tässäkin hienosäätöä olisi, mutta mitään vallankumousta en kyllä keksi. Maksuton opetus on itseisarvoisen tärkeää. Se on sitten taas eri asia olisiko opiskeluaikaisen elämisen rahoittaminen työllä ja lainalla, kuten käsittääkseni useimmissa maissa asia on, huono juttu. Mutta nämä nyt ovat taas näitä lillukanvarsia. Oikeastaan kaikki muut tulonsiirrot, tukiaiset ja palvelut ottaisin diktaattorina lähempään tarkasteluun. Aivan kaikesta en tietenkään ihan hirveästi ymmärrä, mutta listani lienee silti konkreettisempi korjausehdotus kuin mikään puoluejohtajien suusta tullut.

  - Eläkejärjestelmä on kallis ja nuorempia sukupolvia kohtaan täysin epätasa-arvoinen. Varsinaisesta työeläkkeestä, joka maksaa sinulle ja työnantajallesi 25% bruttopalkastasi, luovutaan asteittain. Nykyiset viisikymppiset makselevat suurinpiirtein nykyisten raamien mukaan uransa loppuun asti ja toivovat että nykyiset työeläkevarat riittävät. Tätä nuorempien osalta siirrytään asteittain huomattavasti pienempään eläkkeen tavoitetasoon, ja lopulta noin meidän ysäri-ikäisten kohdalla jäljellä on enää kansaneläkkeen tyyppinen hyvin pieni systeemi. Sanotaan nyt että maksaa noin 10% bruttopalkasta ilman sivukuluja aiemman 25% sijaan. Vaatii virkamiestyötä sen selvittämiseksi millä saadaan ihmiset pysymään pidempään duunissa. Sijoittamalla yksinkertaisiin indeksirahastoihin oman halun mukaisesti tämän päälle voidaan saavuttaa miellyttävä tulotaso vielä eläkkeelläkin tai vaihtoehtoisesti elää sata lasissa.

  - Työttömyyskorvauksen ja asumistuen bruttomäärä Helsingissä yksinasuvalla on noin 1062 euroa. Asumistuki muodostaa tästä summasta reilut 400 kelan hyväksymällä maksimivuokrala 508. Verojen jälkeen koko vuoden työttömänä olleelta jää käteen 557 euroa työttömyystukea ja sen reilut 400 asumistukea. Järjestelmä käytännössä kannustaa pyytämään aivan kaikista asunnoista tolkutonta vuokraa, koska kela maksaa aika pitkälle ja oikeille ongelmatapauksille sossu sitten vielä vähän lisää. Järjestelmä ei oikein kannusta töihin eikä varsinkaan luoviin, mutta kenties hieman ahtaisiin asumisratkaisuihin, joka alentaisi vuokratasoa kokonaisuudessaan. Ei ole mitään sattumaa että kimppaasuminen on paljon yleisempää opiskelijoiden piirissä. Täten työttömyyskorvausta tiputetaan muutamalla satasella niin, että se on jotakuinkin kiinteänä summana sanotaan vaikka 650. Tällöin voidaan olettaa vuokrien tippuvan ja tässä ohessa syntyvän working-poor luokan ostovoiman nousevan siedettävälle tasolle. Ansiosidoinnaisen pituutta leikataan. Ehdotus vaatii jatkotarkastelua etenkin osalta lapsiperheiden että järkevän tukien poistumisprogression suhtene. Sinänsä white-trash poppoon lisääntymistä ei ole syytä kohtuuttomasti tukea, vaikkakin liian tiukka linja tulee aiheuttamaan ikäviä nyyhkyotsikoita.

  - Working-poor luokka on uskoakseni valitettavasti tulevaisuutta, kuten jo edellä toin esiin. Saksan malliin palkat sen verran alas ja työttömyyskorvaus sen verran ankeaksi, jotta pääsemme nauttimaan palveluyhteiskunnasta, jossa olut maksaa normaalisti sen verran, että afterwork bissen ostaminen ei vituta, tai siivoajan palkkaaminen kotiin lauantaiksi ei kustanna kohtuuttomia. Kielitaitovaatimuksia höllemmiksi. Nuorille että näille refutseille siis järkevää hommaa. Tällaisessa yhteiskunnassa vähä epämääräisemmästäkin maahanmuuttajamassasta voisi olla jotain kansantaloudellista iloa, edes sen verran että päästäisiin +-0 tilanteeseen. Vähän hämärän peitossa toimiiko tämä ajatusmallini nyt ihan käytönnössä, pitäisi spekuleerata kansiksesta enemmän ymmärtävän kanssa. Saksan systeemiä joka tapauksessa kopioitu. Ilmainen koulutus mahdollistaa edelleen renki -> herra progression. Ökyt sitten asia erikseen, ollaan tyytyväisiä jos ihan kaikkia varojaan eivät perkeleet piilota Cayman saarille.

  - Paljonko käytäntöä on opinto-ohjelmassasi? Onko puolissakaan kursseissa mitään järkeä? Voitaisiinko ihan rehdisti siirtyä koulumaisempaan ihan oikeasti vaativaan lukion jälkeiseen koulutusmalliin, eikä tähän viritykseen jossa tieteellisyyden nimissä sluibaillaan kuusi vuotta. Oikeasti kiinnostuneet sitten hakevat erikseen maisterihaussa. Jotain sakujen oppisopimusmallin tyyppistä messiin ihan sekä amikseen että tuohon amkin ja kandin ristisiitokseen. Koskee siis lähinnä näitä käytännöllisempiä aloja, nämä vilosohvit sun muut yleissivistykselliset heebot jatkakoot puuhasteluaan kulttuurin nimissä. Lisäksi olen edelleen sitä mieltä että yo-opintojen aikaset kulunsa voisi ihan hyvin maksella työ+laina kombolla, voivoi jos naapurin erkin faija antaa sille 500 taskurahaa ja mun pitää ottaa lainaa. Ei mee nallekarkit aina tasan, mittaa jo sopivasti sitäkin onko siihen opiskeluun jotain motivaatioita vai tarkoitus vain hengata. Minun yhteiskunnassani tosiaan ainakin paperilla olisi helpompi saada jotain baarimikon hommia, joissa sitten pohtia mitä elämältään haluaa. Ei sitä tarvitse lipastolla tehdä. Olis voinu mullekin tehdä ihan hyvää pari vuotta hakea motivaatiota tähän paskaan. Ongelmakohtana mielestäni lähinnä kysymys siitä, millä saadaan yritykset arvottamaan tutkintoja hallinnon toivomalla tavalla.

  - Kuntia tuetaan valtion budjetista 8,5 miljardilla eurolla. Toivon koko sydämestäni että tuohon sisältyy muutakin kuin pelkät valtiotuet peräkorven kunnille. Lienee aika viimein myöntää, että koko maata ei pystytä pitämään asuttuna. Todetaan että niin harmillista kuin se onkin, Pihtiputaat sun muut saavat valitettavasti ryhtyä käymään terkkarissa kymmenien kilometrien päässä hieman Lapin tapaan. Ihmisillä on tietenkin oikeus asua keskellä ei mitään, kunhan odotukset lähipalveluista ovat ei mitään. Käytännössä tarkoittaa lähes maakuntien kokoisten kuntien kasaamista. Lapset tässäkin kai taas tulevat kalliiksi, kun koulutus pitää kuitenkin taata vaikka isäpappa olisi toivoton eräjorma, joka ei siedä nähdä yhtään ihmistä kymmenen kilometrin säteellä.

  - Valtio ei luovu enää tuottavien yritysten omistuksesta markkinoiden kitinästä huolimatta. Nykyisen Tekesin starttirahasysteemin sijaan/ohessa perustetaan valtion sijoittajaryhmä, jolla oikeus investoida fiksuun start-uppiin joitain kymmeniätuhansia euroja. Oikein kunnon kapitalistien mielestä tämä nyt on markkinoiden turhaa sorkkimista, mutta itse en näe ongelmaa valtion tuottavassa sijoittamisessa vähemmistöosakkaana.

  Oliskohan tuossa jotain yrityksen tynkää. Sen verran hankala aihe kokonaisvaltainen rakennemuutos makrotasolla, että pakko kyllä myöntää etten ihan varmaan puoliakaan kaikista liikkuvista osista ottanut huomioon. Kokonaisuudessaan tavoitteena tosiaan kannustavampi (tai painostavampi näkökulmasta riippuen) yhteiskunta, jossa ei laskeskella paljonko toi sai etuuksia ja mitä mä voin nyhtää sossust, vaan pyritään siihen geneeriseen innovointiin. Käytännössä tuossa toki jaetaan jo valmiiksi matalapalkkaisten alojen palkkoja entistä pienempiin osiin, toivotaan suuremman insentiivin itsnesä työllistämiseen luovan hyviä yritysideoita ja vähän kurmuutetaan syrjäytyneitä. Etiikastani voisi jollain olla jotain sanottavaa. Keskiluokan ja ylemmän keskiluokan näkökulmasta tätä olen tehnyt, ja uskon mallini olevan rahoituspohjaltaan sen verran kevyempi, että kohtalaisen menestyvän (50000) kokonaisveroaste laskee tasolle, jolla se on eurooppalaisittain kilpailukykyinen.

  Sen voin kyllä sanoa että mitään höpinöistäni ei kyllä tapahdu ennen kuin IMF on ovella.
  « Viimeksi muokattu: 15.09.15 - klo:22:47 kirjoittanut Henukki »
  -
  Kirjattu
 • ::
 • 17.09.15 - klo:18:52

  Turjake Poissa

  • Törö
  • Hail to the King, baby!
   • 3DS-ystäväkoodi: 4527-7665-4643
   • Xbox Live Gamertag: Turjace
   • PSN ID: Turjace
   • Steam ID: turjace
   • Törön vuodatus, teh blogi
  Sen vain sanon että

  Itseäni ei kiinnosta paskan vertaa jos joku ruokakauppa on kiinni kaksi tuntia ajankohtana, jolloin ihmiset on muutenkin töissä tai lounaalla. Se, että bussit, metrot, junat, ratikat ja vastaavat pysäytetään on mun mielestä aivan pöyristyttävän itsekästä. Itselläni on onneksi vain neljän kilometrin työmatka, mutta ilmiselvää lienee kuitenkin se, että mielelläni kulkisin mielummin kymmenessä minuutissa työpaikalle lämpimän bussin kyyditsemänä kuin kävelisin tunnin sateessa. Erityisen ikävä tilanne on niiden kannalta, joilla on oikeasti sellainen pidempi työmatka. Onneksi teknologia on ihmeellistä ja tänä päivänä on myös mahdollista tehdä etätöitä.

  Sen sanon, ettei millään lakkoilemalla ja töistä luistamalla tätä maata pelasteta. Työ on arvokasta ja kaiken yhteiskunnan hyvän perusta. Se tuntuu unohtuneen monelta. Se, että estetään muita tekemästä töitä on vain lisäsuolaa haavoihin.

  Iltalehdessä oli juttu siitä kuinka kokoomusnuoret järkkäävät omia bussikyytejä välillä Helsinki-Otaniemi, jotta ihmiset pääsisivät töihin ja opiskelemaan. Sitten kommenttiosiossa jengi tapansa mukaan alkaa ulista ja itkemään miten typerää touhua tämä on ja miten muka jollain kokoomuslaisilla voisi olla ajolupa bussiin jne jne peruspaskaa. Jotenkin rupesi kuitenkin vituttamaan normaalia enemmän. Pieneen päähäni ei mahdu se, miten saadaan "huono uutinen" siitä, miten jengi yrittää olla mahdollisimman epäitsekäs ja taata sen maagisen työn tekeminen.

  Jotenkin tuntuu siltä, että about Nokian myymisestä lähtien tämä maa on vajonnut entisestään ja entisestään katkeroituneempaan tilaan ja ahdasmieliseen ilmapiiriin. Työtä ei arvosteta ja jengi on tottunut liian hyviin etuihin ja elämiseen.

  Jos tällä lakolla halutaan vaikuttaa hallituksen toimintaan, niin mielestäni pitäisi löytyä keino, jossa työnantajat ja yritykset eivät kärsi siinä sivussa. Firma, jossa olen töissä, joutuu käytännössä pysäyttämään yhtä lukuunottamatta kaikki tehtaat Suomessa ja voin sanoa, ettei tehtaiden pysäyttely ole se maailman yksinkertaisin tai halvin juttu. Takkiin tulee ja aika rankasti. Ennen kaikkea: turhaan. Mielestäni kannattaisi miettiä, kuinka paljon tällaisia lakkoja ja mielenilmauksia kaikessa yksinkertaisuudessaan on varaa tehdä.

  En tiedä liittojen oikeuksista, mutta olen vähän saanut sellaisen mielikuvan, että aikoinaan on saatu vähän turhan hyvät sopimukset aikaiseksi ja nyt on sitten mahdotonta myöntyä lainkaan takaisin päin.

  Jos sunnuntailisät ovat elinehto työntekijälle, niin silloin kuuluisi kyllä katsoa peiliin ja miettiä elämäänsä. Ihan varmasti löytyisi pätevää ja halukasta jengiä tekemään ns. puolikkaallakin sunnuntaipalkalla duunia. Mielestäni sunnuntailisän pitäisi olla paikallisesti sovittava ja siihen tulisi suhtautua kannattimena eikä lakipykälänä.
  <+Cyna> Turjake on resetin paras tyyppi, aattelin mainita
  <Tinglemies> välillä en itsekään erota pelaanko personaa vai nussinko törön kaa
  <+mm. Detonat, coconuut, Linkkiro> Törö adminiks


  ANIME ON PASKAA USKOKAA JO SKYWARD SWORD MYÖS JA DC
  Kirjattu
 • ::
 • 18.09.15 - klo:14:30

  Tingle Paikalla

  • Paavo
   • 3DS-ystäväkoodi: 1478-3942-1487
   • Xbox Live Gamertag: Tinglemies
   • Steam ID: Paavomies
   • Academic Nintendo Club RY
  Lakkoilu olisi aika tehotonta ilman yhteiskunnallista haittaa.

  Kokoomusnuorille vittuilu on kyllä ikävää. Kai heilläkin on oikeus osoittaa mieltään, vaikka siihen päinvastaiseen suuntaan.
  « Viimeksi muokattu: 18.09.15 - klo:14:54 kirjoittanut Tingle »
  <Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
  <Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
  <Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
  <JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
  <henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
  <Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI
  Kirjattu
 • ::
 • 18.09.15 - klo:17:15

  Turjake Poissa

  • Törö
  • Hail to the King, baby!
   • 3DS-ystäväkoodi: 4527-7665-4643
   • Xbox Live Gamertag: Turjace
   • PSN ID: Turjace
   • Steam ID: turjace
   • Törön vuodatus, teh blogi
  Lakkoilu olisi aika tehotonta ilman yhteiskunnallista haittaa.

  Tottakai. Siksihän lakkoillaankin. Silti ns. sivulliset saavat näillä keinoin kärsiä liikaa. Pitäisi keksiä keino vaikuttaa suoraan hallitukseen. Älkää kysykö miten, olen vain wnb filosofi.
  <+Cyna> Turjake on resetin paras tyyppi, aattelin mainita
  <Tinglemies> välillä en itsekään erota pelaanko personaa vai nussinko törön kaa
  <+mm. Detonat, coconuut, Linkkiro> Törö adminiks


  ANIME ON PASKAA USKOKAA JO SKYWARD SWORD MYÖS JA DC
  Kirjattu
 • ::
 • 18.09.15 - klo:17:18
  Mite ois tää: äänestäkää paremmin.

  EDIT: Joo, paska kommentti ja näin. Tosiaan, piti vain sanoa, että joo, vahingon tekeminen on painostuskeino, eli ymmärrettävää, mutta vituttaa, että sivulliset kärsivät. Itseeni lakko ei ole vaikuttanut mitenkään. Lähikauppa on auki kuten aina, ja pyörällä pääsee.

  En ole koko jutusta oikein mitään osannut sanoa. Jotain hallituksen on kuitenkin tehtävä. Vika ei ole Sipilän hallituksen, vaan kahden edellisen, jotka ottivat krapularyyppyä lainalla ongelmien kohtaamisen sijaan. Nyt, kun krapula iskee, se iskee sitten vähän lujempaa. Yritystuista ja maataloustuista eivät poliittiset broilerit tietenkään leikkaa, etenkään keskusta, joten kai tämä on sitten ihan okei "jokin". Kyllä mulla muita ideoita olisi, mutta en osaa sanoa, ovatko ne parempia.

  Vasemmisto huutaa, että Suomi on Euroopan kilpailukykyisin maa, mutta talousluvut eivät puhu samaa kieltä. Ammattiliitot antavat kilpailevia "ehdotuksia", jotka eivät millään muotoa täytä hallitusten toimien päämäärää. Superin ehdotuksetkin lähinnä lisäsi julkisia menoja ja teki yrittämisestä byrokraattisempaa ja kannattamattomampaa. Sitten itketään, että: "Kunnette leiki meiän kaa ja leiki tätä meidän leikkiä", kun ehdotetaan tulipalon sammuttamista bensalla.
  « Viimeksi muokattu: 18.09.15 - klo:17:24 kirjoittanut Tube »
  Kirjattu
 • ::
 • 09.12.15 - klo:19:57

  Echo Poissa

  • Touhoun ainoa miesbossi
   • Nintendo Network ID: EchouR
   • 3DS-ystäväkoodi: 3883-8022-6252
   • Xbox Live Gamertag: EchouFIN
   • PSN ID: EchouFIN
   • Steam ID: FrostByteFIN
   • Mun profiili
  Hyvä valtio kun ei pakolaisillekaan kelpaa.  xD

  Enpä ainakaan ole hupiukko.
  Kirjattu
 • ::
 • 07.05.16 - klo:01:11
  Joo, Vihreiden nousu on ihan kiva juttu. Vähän pelottaa, mitä tulee tapahtumaan, mutta jos ne nyt seuraavat neljä vuotta pystyisivät olemaan tekemättä todella huonoja päätöksiä, olen ihan tyytyväinen.

  Juuh jooh, ei tainnut toive toteutua.
  Kirjattu
 • ::
 • 24.06.16 - klo:16:37

  Turjake Poissa

  • Törö
  • Hail to the King, baby!
   • 3DS-ystäväkoodi: 4527-7665-4643
   • Xbox Live Gamertag: Turjace
   • PSN ID: Turjace
   • Steam ID: turjace
   • Törön vuodatus, teh blogi
  Vau mitä vittua
  <+Cyna> Turjake on resetin paras tyyppi, aattelin mainita
  <Tinglemies> välillä en itsekään erota pelaanko personaa vai nussinko törön kaa
  <+mm. Detonat, coconuut, Linkkiro> Törö adminiks


  ANIME ON PASKAA USKOKAA JO SKYWARD SWORD MYÖS JA DC
  Kirjattu
 • ::
 • 24.06.16 - klo:16:46

  Echo Poissa

  • Touhoun ainoa miesbossi
   • Nintendo Network ID: EchouR
   • 3DS-ystäväkoodi: 3883-8022-6252
   • Xbox Live Gamertag: EchouFIN
   • PSN ID: EchouFIN
   • Steam ID: FrostByteFIN
   • Mun profiili

  Enpä ainakaan ole hupiukko.
  Kirjattu
 • ::
 • 24.06.16 - klo:18:03
  Kirjattu
 • ::
 • 25.06.16 - klo:11:26
  Tulee olemaan mielenkiintoista seurata, mitä tästä tapahtuu, mutta sääli silti. Hajoaakohan Iso-Britannia tämän johdosta? Skotlannin itsenäistyminen ja EU:hun liittyminen on aivan mahdollinen skenaario ja samoin on Pohjois-Irlannin liittyminen Irlantiin. Aika selkeästi kuitenkin oli nähtävissä ero, että näillä alueilla halu pysyä EU:ssa oli selkeästi suurempaa kuin Englannissa ja Walesissa.
  Kirjattu
 • ::
 • 25.06.16 - klo:17:07
  Uskoisin, että Pohjois-Irlannissa tulee olemaan todella raskaita aikoja lähivuosina. Unionistien ja nationalistien väliset haavat eivät ole vielä muutenkaan ummessa.

  *edit* Toisaalta saatan olla väärässäkin. Ehkä tämä Brexit-kriisi yhdistää Pohjois-Irlantia.
  « Viimeksi muokattu: 26.06.16 - klo:23:31 kirjoittanut Osireon »
  Kirjattu
 • ::
 • 09.11.16 - klo:06:00

  Tapza Poissa

  • Katkeroitunut nörtti
   • Wii-numero: 7790-9571-7387-3403
   • Xbox Live Gamertag: Tapzaa
   • Steam ID: Thapzaa
  Aikamoista.
  Lasken pääomaa.
  Kirjattu
 • ::
 • 09.11.16 - klo:07:18

  Ingoo Poissa

  • Ei käy käsityökerhossa, vaan elää mafiassa
   • Nintendo Network ID: Ingoo90
   • Xbox Live Gamertag: Sgt Ingoo
   • PSN ID: Ingoo
   • Steam ID: wille_on_kingi
  Älä ikinä epäile meemimagiaa. Olisimpa pistänyt edes rahaa Trumpille.
  Kirjattu
 • ::
 • 09.11.16 - klo:08:02

  mosse Poissa

  • Mosse
  Kanadan maahanmuuttoviraston sivut kaatui.
  [22:22] <+Linkkiro> Miks Mosse tietää kaiken >_>
  [22:23] <+pandem> koska mosse on paras
  Kirjattu
 • ::
 • 09.11.16 - klo:10:58
  Voi juku :D

  En kyllä ihan odottanut tätä. Eniten vituttaa, että Trump pääsee nimittämään korkeimman oikeuden tuomareita, muuten tämä voisi olla ihan hauskakin paskamyrsky, josta selvittyään jenkkien ois pakko laittaa jotain tolkkua tuohon meininkiin.

  Onneksi en ole jenkkiläinen vähemmistöön kuuluva ihminen.

  Nyt tulee mielenkiintoista seurattavaa, että mitäs kaikkea paskaa sieltä Trumpin taustalta paljastuu, ja miten nuo pussy grab -jutut etenevät.
  « Viimeksi muokattu: 09.11.16 - klo:11:02 kirjoittanut Tube »
  Kirjattu
 • ::
 • 09.11.16 - klo:11:43
  Ei kyllä tullut yllätyksenä. :/
  Kirjattu
 • ::
 • 09.11.16 - klo:11:49
  Saapa nähdä kuinka paljon Trump pääsee noita lupaamiaan muutoksia toteuttamaan. Moni hallintoon kohdistuvista kuulostaa jopa ihan järkeviltä, mutta muut taas ovat suurelta osin hyvin lyhytnäköisiä ja omaan napaan katsovia.
  Kirjattu
 • ::
 • 09.11.16 - klo:11:57
  Eniten tässä hämmentää miten voimakkaat ihmisten reaktiot ovat tulosten julkistamisen jälkeen. Luuliko joku oikeasti Hillary Clintonin olevan hyvä presidentti? Trumphan on umpisurkea huutelija, mutta todennäköisesti ei saa läpi puoliakaan uhkauksistaan läpi.

  Liittyy aiheeseen.
  Kirjattu
 • ::
 • 09.11.16 - klo:12:35

  Ingoo Poissa

  • Ei käy käsityökerhossa, vaan elää mafiassa
   • Nintendo Network ID: Ingoo90
   • Xbox Live Gamertag: Sgt Ingoo
   • PSN ID: Ingoo
   • Steam ID: wille_on_kingi
  Kanye 2020
  Kirjattu
 • ::
 • 09.11.16 - klo:12:46
  #vayrynen2018

  Toisin kuin Vihreät ovat väittäneet, Helsingin sisääntuloväylien motareita ei tule korvata kaupunkibulevardeilla, ne tulee korvata perunapelloilla ja traktoreilla. Tehdään Suomesta taas loistava maatalousyhteiskunta!
  Kirjattu
 • ::
 • 09.11.16 - klo:14:48
  Ainoa maa, joka voi käyttää Trumpin slogania, on Britannia.

  Let's make Britain great again.
  Kirjattu
 • ::
 • 09.11.16 - klo:15:10

  Tapza Poissa

  • Katkeroitunut nörtti
   • Wii-numero: 7790-9571-7387-3403
   • Xbox Live Gamertag: Tapzaa
   • Steam ID: Thapzaa
  Kieltämättä Clintonin merkittävin valttikortti oli se, että hän ei ole Donald Trump.
  Lasken pääomaa.
  Kirjattu
 • ::
 • 09.11.16 - klo:15:59

  Echo Poissa

  • Touhoun ainoa miesbossi
   • Nintendo Network ID: EchouR
   • 3DS-ystäväkoodi: 3883-8022-6252
   • Xbox Live Gamertag: EchouFIN
   • PSN ID: EchouFIN
   • Steam ID: FrostByteFIN
   • Mun profiili
  Nyt päästään arpomaan tuleeko lähivuosina luodista vai kranusta.

  Enpä ainakaan ole hupiukko.
  Kirjattu
 • ::
 • 09.11.16 - klo:21:04
  Nautin näistä hyvien ihmisten ympäri internettiä löytyvistä itkupotkuraivareista enemmän kuin on terveellistä. Todennäköisesti mitään meille (tai edes perusjenkille) asti näkyvää katastrofia ei tämänkään herran virkamieskoneiston tylsyttämästä puuhailuista aiheudu. Ja pienemmät asiat sitten otetaan taas ensi rundilla takaisin. Mitään isoja päätöksia läntiset demokratiat eivät saa virkamieskoneiston läpi ja kompleksien kysymysten selvittely kansanäänestyksillä on jo nykyisen retoriikan puolesta tyystin mahdotonta.

  Sinänsä toki huolestuttavaa ja kuvaavaa kuinka heikosti duunareilla ja voisiko melkein sanoa jo alemmalla keskiluokalla länsimaissa menee että pölhöpopulismilla marssitaan voitosta voittoon joka suunnassa. Laidan toisella puolella osastolla Ville Niinistö sitten ollaan toki yhtä sekaisin nuolemassa hyvien ihmisten perseitä. Tällaisina aikoina sitä toivoisi Bismarckin tapaista ja kykyistä vahvaa valtiomiestä pidemmäksi ajaksi ruoriin kaitsemaan nahistelevia laitoja ja johtamaan valtiota (tai unionia) strategisesti ja määrätietoisesti eteenpäin oikeaan suuntaan vähän sinne tänne nykimisen sijaan.
  -
  Kirjattu
 • ::
 • 09.11.16 - klo:21:25

  Anty Poissa

  • Konduktööri
  • Nyapakapow!
   • Nintendo Network ID: Antyes
   • Wii-numero: 0412-9823-2546-3713
   • PSN ID: Antyd
   • Steam ID: Antyes
  <a href="https://www.youtube.com/v/bCo_XypJJus" target="_blank" class="new_win">https://www.youtube.com/v/bCo_XypJJus</a>
  « Viimeksi muokattu: 10.11.16 - klo:06:56 kirjoittanut Anty »
  Kirjattu
 • ::
 • 12.06.17 - klo:20:03

  Mauno Poissa

  • Immen avaaminen
   • Nintendo Network ID: Maunomies
   • 3DS-ystäväkoodi: 4167-5794-9706
  Rip hallitus 2015-2017, toivotaan että neuvotteluista selvitään ilman vaaleja.

  Edes RKP tai KD eivät ole käytettävissä ilman hallitusohjelman uudelleenkirjoittamista, joten tässä varmaan menee taas tovi prosessikaavioiden kanssa. Toisaalta ainakin KD lienee helppo sovitella Kepun ja Kokoomuksen mukaan.

  En nyt tiedä onnistuuko persujen kasvojennosto vai hajoaako puolue kahtia. Niin hyvää marttyyrinviittaa, puoluekokous jossain mielessä varmasti pelasti puolueen äänestämällä johtoon kasvot, joilla ei ole äänestäjien mielessä takinkääntäjän mainetta. Taas voidaan änkyröidä puhtaalla omallatunnolla oppositiosta käsin.

  Europarlamentaarikkoni Nils Torvalds asettui RKP:n presidenttiehdokkaaksi, äänestän ihan vain koska pätevän oloinen ukko ja Niinistö on liian mainstream. Niinistö voittaa kuitenkin on aika tylsä alkuasetelma vaaleille.
  « Viimeksi muokattu: 12.06.17 - klo:20:14 kirjoittanut Mauno »
  Kirjattu
 • ::
 • 12.06.17 - klo:23:43

  Riby Poissa

  • Anon9746
   • Wii-numero: 1435 9560 2543 3701
   • Xbox Live Gamertag: Ribyli
   • PSN ID: Ribbyli
   • Steam ID: Riby
   • Resetti.net
  Rip hallitus 2015-2017, toivotaan että neuvotteluista selvitään ilman vaaleja.
  Miksi?
  * Kullanmurut *


   <div class="signature">', $message['member']['signature'], '</div>';
  Kirjattu
 • ::
 • 13.06.17 - klo:00:24

  Mauno Poissa

  • Immen avaaminen
   • Nintendo Network ID: Maunomies
   • 3DS-ystäväkoodi: 4167-5794-9706
  Rip hallitus 2015-2017, toivotaan että neuvotteluista selvitään ilman vaaleja.
  Miksi?
  Usein unohdetaan että kansanvaalien pitäminen on kallista ja mahdollisesti uusi eduskunta ja hallitus laittaisi hallitussuunnitelman uudistuksineen pitkälti uusiksi tai ainakin puisi samat asiat uudelleen. Uudet vaalit luullakseni vesittäisivät päätöksenteon pitkäjänteisyyttä.

  On toki jonkin sortin argumentointivirhe sanoa että esimerkiksi sote-uudistukseen on investoitu niin paljon resursseja että sen tuskan hukkaan heittäminen tai pitkittäminen on silkkaa sadismia. Sanon kuitenkin, ja valmistuuhan se Länsi-metrokin, ehkä.

  Lisäksi jos katsotaan kevään kuntavaaleja puolueiden kannatusmittarina, niin Kokoomus ja Vihreät olisivat varmaankin suurimmat ja ehkä jopa ainoat hyötyjät. SDP, Keskusta ja PS ottaisivat luultavasti takkiin, mutta eipä minulla kristallipalloa ole ja kuntavaalitkin on toki lähtökohtaisesti paikallispolitiikkaa.

  tl;dr se on vaan mun toive
  « Viimeksi muokattu: 13.06.17 - klo:00:28 kirjoittanut Mauno »
  Kirjattu
 • ::
 • 13.06.17 - klo:01:56
  En kyllä ole ihan varma, että millä tavalla se Halla-aho olisi oleellisesti paskempi vaihtoehto kuin Soini. Ei vissiin millään, mutta muiden puolueiden on kiva keräillä pisteitä maalaamalla piruja seinille, vai?
  Kirjattu
 • ::
 • 13.06.17 - klo:10:24

  Mauno Poissa

  • Immen avaaminen
   • Nintendo Network ID: Maunomies
   • 3DS-ystäväkoodi: 4167-5794-9706
  En kyllä ole ihan varma, että millä tavalla se Halla-aho olisi oleellisesti paskempi vaihtoehto kuin Soini. Ei vissiin millään, mutta muiden puolueiden on kiva keräillä pisteitä maalaamalla piruja seinille, vai?
  Jälkimmäinen virke lienee provoa, oletko ylpeä?

  Totta puhuen, minunkin on vaikea käsittää miksi Sipilä haluaa hajottaa hallituksen. Keskustalla ei luullakseni ole muuta voitettavaa tilanteessa kuin että KD ja RKP ovat helpompia neuvottelukumppaneita ja myöntyväisempiä tiukkaan alkoholipolitiikkaan.

  Jos PS oli valmis jatkamaan hallituksessa nykyisen hallitusohjelman pohjalta, niin minusta kuulosti että pienin vaiva ja riski olisi ollut sietää tilannetta. Kokoomushan loppupelissä hyötyy tilanteesta, mutta Keskustan nuivavastaisuus yllätti, etenkin kun panoksena on hallitusohjelman läpivieminen.

  Helpoin skenaario kuvitella on että Halla-Aho ilmaisi neuvotteluissa epäsuorasti "I will fuck you up" ja haluaa kerätä kuivahtaneelle puolueelleen kannatusta oppositiosta käsin. Jos samalla onnistuu hämmentämään hallituksen pakkaa ja saamaan marttyyrin viitan niin se on hänelle plussaa.
  Kirjattu
 • ::
 • 13.06.17 - klo:11:20
  Ei ollut provoa, vaan ihan aito veikkaus. Ei olisi oudoin tapa, jolla puolueet pyrkivät omaa kannatustaan pönkittämään.

  Halla-ahon liialliset vaatimukset olisi tietysti yksi vaihtoehto, mutta hallituspohjan kestävyyttä pohdittiin jo ennen kokoontumista muissa hallituspuoleissa, enkä vastaavaa muista tapahtuneen koskaan jonkun hallituspuolueen puheenjohtajan vaihtuessa.
  Kirjattu
 • ::
 • 13.06.17 - klo:13:19

  Mauno Poissa

  • Immen avaaminen
   • Nintendo Network ID: Maunomies
   • 3DS-ystäväkoodi: 4167-5794-9706
  Rip, perussuomalaiset hajosi kahtia. Tätä kovasti ounasteltiin, mutta enpä olisi uskonut ._.
  Kirjattu
 • ::
 • 13.06.17 - klo:13:39
  Ai että hyvää draamaa. Hallitusneuvotteluja vetää korruptiosta tuomion saanut kepulainen (Kaikkonen) kun hölmöjä sanavalintoja käyttänyt kaiffari on kelvoton yhteistyökumppani, vaikkei mitään kompromisseja edes tarvitsisi tehdä.

  SMP:n paskahousut jotka toistelivat eduskuntavaalien jälkeen vaalituloksen kunniottamisesta ja kansan puheesta totesivat sitten suoraselkäisesti Audin kurvattua pihalta että eihän tämä ole kivaa jos ei voita ja voitaneen todeta että poliittinen ura useimmilta siis ohi kun persuleima kuitenkin pysyy mukana. Hallikselle toki tervemenoa ikioppositioon,

  Tässäkään tilanteessa Mäntsälän oma poika ei saa sanaa suustaan ja jotenkin hämmentävästi onnistuu tästä sähellyksestä huolimatta entisestään Seniilipuolueen kannatusta tiputtamaan.

  Poliitikot, hienoja ihmisiä kauttaaltaan. Soten jos vielä saisivat kustua niin vähenisi meikäläisenkin työt sopivasti.
  -
  Kirjattu
 • ::