Rekisteröidy,


niin voit osallistua keskusteluihin
niin foorumilla kuin IRC-kanavallakin.
Rekisteröidy nyt!

Kirjaudu!Pysy aina kirjautuneena sisälle

Mass Effect

Äänestys

Mass Effect: Andromeda?

Yes, plz
Jaa-a
Meh

Kalenteriin linkitetyt tapahtumat

 • Julkaisu: Mass Effect 3 (PS3/X360/PC): 09.03.12
27.01.10 - klo:18:10

Turjake Poissa

 • Törö
 • Hail to the King, baby!
  • Törön vuodatus, teh blogi


Mass Effect. Tuo Biowaren lahja ihmiskunnalle. Kaikki tietänevät, mistä hommassa on kyse, mutta tiivistän varmuuden vuoksi pelin idean vielä muutamaan lauseeseen, jotta Kura ja muut boksittomat (kyllä, se oli vittuilua) ymmärtäisivät, mikä Mass Effectin salaisuus onkaan.

Mass Effect on hulppeaan scifi-maailmaan sijoittuva, räiskinnällä höystetty toimintaroolipeli, jossa pelaaja ottaa ohjattavakseen kapteeni Shepardin. Shepardin tehtävänä on pelastaa maailma. Matkalla tavataankin useita liittolaisia ja örrimöykkyjä, joiden osuus pelin tarinassa on pelaajan valinnoista kiinni. Mass Effect on pelisarja, jossa valinnoilla on oikeasti merkitystä. Siksi Mass Effect 2:ta voikin pitää todellisena jatko-osan multihuipentumana, sillä pelaajan valinnat ensimmäisessä pelissä kummittelevat myös Mass Effect 2:ssa. Jos pelaaja on esimerkiksi tappanut jonkun hahmon ensimmäisessä pelissä, ei kyseistä heeboa nähdä kakkosessa lainkaan.

Olen pelannut nyt muutaman tunnin Mass Effect 2:sta ja voisinkin vähän avautua omista fiiliksistäni. En spoilaa allaolevassa tekstinpätkässä mitään tarinasta, kerron vain hiukan tunnelmia ja muutamia pelimekaniikan muutoksia.

Peli lähtee täydellä rytinällä käyntiin. Ensimmäisessä Mass Effectissä saattoi kestää jopa tunti, ennen kuin minkäänlaista toimintaa oli luvassa, mutta nyt päästään tositoimiin jo ensi hetkillä. Pelin alku on kuitenkin melko harhaanjohtava, sillä ensimmäiset 2 tuntia räiskitäänkin putkessa kuin Halossa konsanaan. Olin hieman yllättynyt ja tietyllä tapaa pettynyt tästä, mutta onneksi sitä kunnon seikkailua ja keskustelua, mistä Mass Effect tunnetaan, on luvassa suht äkkiä. Taistelu oli ensimmäisen pelin heikoimpia osa-alueita, mutta ME2:ssa se on huomattavasti sulavampaa ja ennen kaikkea hauskempaa. Tällä kertaa aseissa on luodit, joten randomisti "sinne päin" ampumisessa ei ole... erityisesti ideaa.

Galaksien tutkiminen on ehkä hitusen möhköä. Alueita ei pysty skannailemaan tai tutkimaan muutamalla klikkauksella, vaan jokainen planeetta pitää skannata liikuttelemalla tattia ympäri ämpäri planeettaa pitkin. Lisäksi Normandy tarvitsee tällä kertaa bensaa liikkuakseen, mikä on suoraan sanoen idioottimaista.

Tarinallisesti peli on edelleenkin todella vahva. Hahmot ovat varsin persoonallisia ja maailma nyt on sitä tuttua Mass Effectiä, tosin tällä kertaa meininki on yleisesti synkempää. Keskustelut kulkevat samalla tavalla kuin ennenkin, tosin nyt joihinkin keskusteluihin tulee silloin tällöin mahdollisuus pieniin quick time eventeihin, jotka saattavat nostaa tai laskea paragonia tai renegadea päätöksistä riippuen.

Joka tapauksessa Mass Effect 2 on ollut ainakin näiden muutaman pelitunnin perusteella kaikkea sitä mitä odotinkin, eli lisää Mass Effectiä. On tämä hieno pelisarja, kyllä!

Pelaamaan --->
« Viimeksi muokattu: 11.12.12 - klo:05:47 kirjoittanut Tube »
<+Cyna> Turjake on resetin paras tyyppi, aattelin mainita
<Tinglemies> välillä en itsekään erota pelaanko personaa vai nussinko törön kaa
<+mm. Detonat, coconuut, Linkkiro> Törö adminiks


ANIME ON PASKAA USKOKAA JO SKYWARD SWORD MYÖS JA DC
Kirjattu
 • ::
 • 28.01.10 - klo:20:38

  mosse Poissa

  • Mosse
  Voi vitun vittu. Lomabussi saapui Kiasman eteen noin pari minuuttia sen jälkeen kun Asematunnelin GameStop oli mennyt kiinni. Ei nakerra yhtään, että pitää venata huomiseen, että pääsen vääntämään ME kakkosta. Ei muuten, mutta TP taitaa olla viimeisin peli, jota olen odottanut vastaavalla innolla.

  Emmätota alotuspostia jaksanut lukea, mut kai törö osas kertoa jokseenkin kaiken olennaisen Mass Effectistä.
  [22:22] <+Linkkiro> Miks Mosse tietää kaiken >_>
  [22:23] <+pandem> koska mosse on paras
  Kirjattu
 • ::
 • 01.02.10 - klo:00:10

  Turjake Poissa

  • Törö
  • Hail to the King, baby!
   • Törön vuodatus, teh blogi
  24 tuntia takanapäin. Vielä muutama loyality-tehtävä edessä, jonka jälkeen resurssienkerruuta ja upgradetusta, niin johan ollaan valmiita loppukahakoihin. Lähes koko viikonloppuni on mennyt Mass Effectin parissa. Koeviikkokin vaanii nurkan takana, mutten ole millään tavalla kyennyt pitämään itseäni erossa tästä mestariteoksesta. Mass Effect 2:ssa on sitä jotain maagista, mitä niin harvoissa peleissä nykyisin onkaan.

  Huomasin pelatessani juttelevani Normandyn miehistön jäsenille ihan omaksi ilokseni. Se, jos mikä kertoo siitä, millaisella ammattitaidolla ja rakkaudella pelintekijät ovat tätä peliä rakentaneet. Tai sitten olen tulossa hulluksi.

  Jo ensimmäinen Mass Effect oli aivan mieletön pelikokemus, joka tosin kärsi  muutamista vakavista gameplay-ongelmista. Kakkosessa kaikki on paranneltua, sujuvampaa, isompaa, hienompaa ja eeppisempää. Mikä voisi olla parempaa?

  Kun pelaan Mass Effectiä, olen taivaassa. Kun en pelaa Mass Effectiä, haaveilen sen pelaamisesta. Mass Effect tunkee jopa uniini! Tällaista fiilistä en ole aiemmin kokenut varmaan minkään pelin kanssa. Vaikka loppu onkin vielä näkemättä, voin jo tässä vaiheessa todeta Mass Effect 2:n olevan - ainakin näin henkilökohtaisella tasolla - yksi parhaista, ellei jopa paras pelaamani peli koskaan.
  <+Cyna> Turjake on resetin paras tyyppi, aattelin mainita
  <Tinglemies> välillä en itsekään erota pelaanko personaa vai nussinko törön kaa
  <+mm. Detonat, coconuut, Linkkiro> Törö adminiks


  ANIME ON PASKAA USKOKAA JO SKYWARD SWORD MYÖS JA DC
  Kirjattu
 • ::
 • 01.02.10 - klo:17:37
  En osaa kauheammin ykköstä kuvailla kuin että sci-fi-rope parhautta. Olihan siinä pienet vikansa, mutta huolimatta tietokoneeni älyttömästä lagista pelasin sen läpi. Tähän mennessä paras tietokoneella pelaamani peli ikinä. Paras pelaamani sci-fi peli koskaan millään alustalla.
  Kakkosta en ole lähiaikoina pelaamassa kun en omista X0:ta. Jos saan mahdollisuuden, niin aivan satavarmasti kyllä pelaan. Jos edes puolet kuulemistani kehuista ovat totta niin siitä tulee paras pelikokemus ever. *_*
  Kirjattu
 • ::
 • 02.02.10 - klo:20:54

  Turjake Poissa

  • Törö
  • Hail to the King, baby!
   • Törön vuodatus, teh blogi
  Läpi meni. 29 tuntia ja 14 minuuttia pelikellossa. Sain kun sainkin "parhaimman" lopun, mistä olen erittäin tyytyväinen. Tällä savella jatketaankin sitten Mass Effect 3:a, jahka se joskus (huokaus) ilmestyy.

  Mutta. Aivan vitun hyvä peli. En ole pitkään aikaan saanut peleistä tällaisia kiksejä.
  <+Cyna> Turjake on resetin paras tyyppi, aattelin mainita
  <Tinglemies> välillä en itsekään erota pelaanko personaa vai nussinko törön kaa
  <+mm. Detonat, coconuut, Linkkiro> Törö adminiks


  ANIME ON PASKAA USKOKAA JO SKYWARD SWORD MYÖS JA DC
  Kirjattu
 • ::
 • 04.02.10 - klo:23:35

  Gold Poissa

  • ヘイロー
  • Pläts
  Tämähän on muuten aivan upea peli, mutta yhtä ME1:n vioista ei olla paranneltu, päinvastoin. Autosave on niin epäluotettavaa paskaa, että huhhuh... Menin pelaamaan minun ensimmäisella kerrallani jonkin session putkeen ja sitten satun yhdessä taistelussa kuolemaan rällästelyni takia. Tietenkin pitää ladata peli, mutta ei tallennuksissa ollut edes mitään. Autosave ollut kokoajan päällä enkä tämän vuoksi harhautunut tallentamaan itse. Nyt joutuu aloittamaan koko peli ihan alusta saakka. Voi tätä vittuuntumisen tuskaa...
  "The flow of time is always cruel...
  Its speed seems different for
  Each person, but no-one can
  Change it..."
  Kirjattu
 • ::
 • 05.02.10 - klo:01:59
  Ah, kuinka ihanasti PC:llä on quick save namiska sormen ulottuvilla niin ei tarvitse luottaa murehtia edistymisen häviäsestä. Nykyään tätäkään ihanaa simppeliä pientä ominaisuutta ei enää monesta pelistä löydy.
  Kirjattu
 • ::
 • 05.02.10 - klo:21:52
  Pari päivää sitten tuli Steamista halvalla napattu ykkösosa pelattua läpi. Oli kyllä todellä hyvä peli, mutta muutamat viat estävät peliä olemasta täydellinen. Ensimmäiseksi vaikka kuinka kivoja olivatkin kaikki päätehtäväplaneetat ympäristöltään, ne olivat ehkä hieman turhan putkijuoksua. Muutamia kohtia olisi voinut vaikka olla, joissa olisi pitänyt valita yksi useammasta reitistä.

  Ensimmäisen kerran taas mennessäni päätehtävään kuulumattomalle planeetalla, meinasin hihkaista ihatuksesta, kun Makolla pääsi vapaasti ajelemaan ympäriinsä paikassa, jossa pinnanmuodoista ei ole pulaa. Kuitenkin kaikki "sivuplaneetat" olivat lopulta sitä samaa, joten maisemia ei jaksanut ihastella kuin viiden ekan taivaankappaleen kohdalla. Mikä pahempaa, monien sivuplaneettojen rakennukset olivat sisältä aivan samanmuotoisia. Oikeasti hei, mitä ihmettä. Makonkin ohjaus tuntui vähän nihkeltä aina pelin loppuun asti, vaikka ajoneuvon aseistus olikin ihana. En vaan onnistunut ikinä tottumaan kääntymiseen A- ja D-nappuloilla. Kerran taisi ajtelukohdassa käydä niin, että Makon toinen takarengas hipaisi juuri ja juuri tien reunalla olevaa laavaa ja näyttöön pamahti "critical mission failure". Aiheutti pienen "mitä helvettiä juuri tapahtui" -tilanteen.

  Joo, olisihan ne ampumisen voinut paremminkin toteuttaa, sillä Assault Rifleillä burstilla randomisti räiskiminen tuotti ehkä liiankin hyvin tulosta. Luodeillahan tämä on kai sitten kakkosen kohdalla korjattu.

  Mutta möh, luettelin äsken kaiken, mitä pelissä oli huonoa. Hyviä puolia sitten onkin niin helvetisti, ettei tiedä mistä aloittaa: pelaaminen oli yksinkertaisesti todella nautittavaa. Rakastin ympäristöjä paljon ja citadelissa seikkailin ikuisuuksia myös sen takia, että se oli niin hemmetin kivan oloinen paikka. Kaikkien, varsinkin oman miehistön, kanssa jutusteli oli suorastaan älyttömmän mukavaa. Hahmojen puheet olivat oikeasti kiinnostavia ja jokaisesta hahmosta paljastui kokoajan oikeasti todenmukaisia persoonaallisuuksia. Kävin useamman keskustelun useampaan kertaan, jos en vaikka muistanut yhtä pientä kohtaa kyseisen hahmon turinoista. Propsit dialogejen kirjoittajille. Oman persoonaallisuuden kehittäminen oli myös varsin mukavaa. Otin ihan vain omaksi huviksi sen asenteen, että kavereille olen mielyttävä ja muille vittumainen. Renegaden puolelle lopulta kuitenkin kallistui.

  Monipuoliset valinnat eivät nyt voikkaan olla muuta kuin plussaa. Välillä oli yllättäviä seurauksia, sillä mitä valitsin sanovani tai tekeväni. Olin oikeasti pahoillani jos jokin vahingossa johti siihen, että minun piti tappaa tyyppi, joka vaikutti varsin sympaattiselta.

  Kovat kiitokset myös mukavasti suunnitelluista roduista. Tällä kertaa yllätyin, kun scifi-seikkailun avaruusölliäiset eivät olleet mielikuvituksettomia möhkäleitä, vaan varsin luontevan näköisiä. Oli myös hauska huomata, kuinka oikeasti oli tehty saman rotuisille samantyyppisiä pääluonteita ja tietenkin myös puhetyylejä.

  Taistelutilanteet olivat lievästä "random ampumisellakin pärjää" -piirteestä huolimatta varsin nautittavia. Aluksi kaveri tuntuivat olevan vain tiellä kuolemassa, mutta hyvällä asettelulla ja yleensä snipuilla varustettuna heistä oli oikeasti hyötyä. Ammuskelussa oli hyvää fiilistä varsinkin kun sydäntäpompottava rytmimusiikki soidessa taustalla samalla kun yrität epätoivoisesti selvitä pursuvasta vihollislaumasta. Välillä oikeasti pelästyin kun Geth Sniper ampuu shieldini ja karkuun yrittäessäni viereisen esteen takaa tulee päin rynnimään Geth Juggernaut. Pääasiassa kuolemia tuli lähinnä "pomotaisteluissa", mutta tulis sitä muutaman kerran mokattua normaaleja vihujakin vastaan. Normal tuntui suhteellisen sopivalta, vaikka loppua päin tuntuikin helpottuvan. En kyllä tiedä kumpi oli nautittavampaa, keskustelu vai toimintatilanteet, mutta molemmista voisi selittää ikuisuuksia.

  Kakkonen himottaisi paljon. Valitettavasti ei onnistu tällä näytönohjaimella.  :/

  Lainaus
  <Zoink> Octis oliks sun mielestä ekassa  ME:ssä hyvä juoni
  <Octagon> Joo oli
  <Zoink> no haista paska sitte
  <Zoink> >:(
  * Zoink (~Zoink@dsl-hkibrasgw1-fe76df00-188.dhcp.inet.fi) Quit (Quit)
  Niin joo, juoni oli tietenkin tosi hyvä.
  « Viimeksi muokattu: 05.02.10 - klo:22:04 kirjoittanut Octagon »
  Makkaralla on kaksi päätä. Siinä se on onnellisemmassa asemmassa kuin me muut.
  Kirjattu
 • ::
 • 06.03.10 - klo:18:27

  Arctic Fox Poissa

  • Vulpes Arctos
  Hankin juuri alkaneen hiihtolomani kunniaksi ensimmäisen Mass Effectin Xbox 360:lle. Odotukseni peliä kohtaan olivat tietenkin kovat, olihan sen osto pyörinyt mielessäni jo iät ja ajat. Kahdeksan pelitunnin jälkeen tuntuu siltä, että Mass Effect todellakin on maineensa veroinen teos.

  On harvinaista, että peliä varten luodaan näin rikas universumi. Kuten kaikki peliä pelanneet tietävätkin, on kaiken eteen nähty vaivaa. Erityisesti pidin siitä, kuinka galaksin eri rodut eivät vain ole hassunnäköisiä avaruusolentoja koristamassa katukuvaa. Jokaisella lajilla on oma historiansa, omat ominaispiirteensä ja omat tavoitteensa. Mass Effectin maailma on imaissut minut täysin mukaansa.

  Hassua Mass Effectissä on se, että erilaiset keskustelut ovat aivan oikeasti pelin parhaimpia ja mielenkiintoisimpia osuuksia. En muista koskaan ennen pelanneeni tällaista peliä. Valinnanvapaus ja sen mukanaan tuomat vaihtoehdot ovat pöyristyttäviä. Olin toki aiemmin kuullut kuinka kaikki valinnat vaikuttavat kaikkeen, mutta en uskonut sen olevan näin hyvin toteutettua. Tapojeni mukaan pelaan mahdollisimman hyväntahtoista, kohteliasta ja ystävällisä Shepardia. Eihän pahiksena ole kivaa.

  Toiminta ei ole aivan timanttista. Ammuskelu on jotenkin tunnotonta. Se ajaa kyllä asiansa, mutta ei ole erityisen kiehtovaa. Lisäksi ruudunpäivitys TAK-KU-AA jatkuvasti kun ruudulla pyörii useampi viholliskätyri. Ajoittain tämä todella haittaa pelaamista merkittävästi. Taisteluhan on suurimmaksi osaksi helppoa kauraa, mutta jääplaneetan bossi aiheutti minulle harmaita hiuksia. Kuolin siinä varmaan viisi kertaa, yleensä siniset kommandohorot raiskasivat minua niillä magiapalloillaan heti taistelun alussa. Sain kuitenkin kituutettua kyseisen bossin lopulta läpi pienellä kämppimisellä ja taktikoinnilla. Toivottavasti kaikki pomotaistelut eivät ole yhtä ärsyttäviä.

  Kuulostin ehkä liiankin negatiiviselta, kaiken kaikkiaan Mass Effect näyttäisi olevan järkyttävän hyvä peli. Toiminnassa on omat puutteensa, mutta ne antaa helposti anteeksi kun katsoo kokonaisuutta.
  Kirjattu
 • ::
 • 06.03.10 - klo:20:41

  Turjake Poissa

  • Törö
  • Hail to the King, baby!
   • Törön vuodatus, teh blogi
  Toivottavasti kaikki pomotaistelut eivät ole yhtä ärsyttäviä.

  Eivät ole. Tuo Noverian bossitaistelu on pelin vaikein kohta. Itsellä kävi oikein mielessä, että olinkohan mennyt planeetoille "väärässä" järjestyksessä, kun sain tuolta Noverian bossilta sen verran makoisasti turpaan.

  Aloitin tuossa viime viikolla pelaamaan ME2:ta Insanitylla. Aivan helvetin vaikea. Odotan kauhulla niitä kohtauksia, joiden kohdalla ohjaimen lentäminen seinään oli todella lähellä jo Normalilla. No, toivottavasti tämä menee nyt jossain vaiheessa läpi, jotta saisin achihuorattua koko ME2:n ja sieluni saisi ikuisen rauhan.
  <+Cyna> Turjake on resetin paras tyyppi, aattelin mainita
  <Tinglemies> välillä en itsekään erota pelaanko personaa vai nussinko törön kaa
  <+mm. Detonat, coconuut, Linkkiro> Törö adminiks


  ANIME ON PASKAA USKOKAA JO SKYWARD SWORD MYÖS JA DC
  Kirjattu
 • ::
 • 19.03.10 - klo:21:08

  Arctic Fox Poissa

  • Vulpes Arctos
  Tänään koulun jälkeen läpäisin Mass Effectin. Pelitunteja taisi kertyä noin 25.

  Pelihän oli aivan mahtava, nautin melkein jokaisesta hetkestä. Sivuplaneetoilla kiertelin jonkin verran, mutta väittäisin että yli puolet maailmoista jäi tutkimatta. Citadelissa kolusin aika paljonkin. Peli tosiaan helpottui reilusti Noverian jälkeen, etenkin kun kehitin Shepardista kaiken kestävän mörssärin ja hankin hyviä aseita. Wrex ja Ashley olivat taisteluissa aika hyödyllisiä, kun molemmilta löytyi tulivoimaa. Kahakat soljuivat läpi kuin itsestään.

  Loppua kohti edetessään Mass Effect ei mielestäni menettänyt lainkaan kiinnostavuuttaan, kuten moni muu peli. Tapahtumat olivat pikemminkin aina vain kiinnostavampia, puhumattakaan henkilöhahmojen välisestä kemiasta. Humanoidilajien välistä yhdyntääkin tuli pelissä todistettua. Tietenkin isäni tuli juuri silloin töllistelemään että mitä pelaan! Oli siinä naurussa pidättelemistä. :D

  Paragon-mittarini oli muuten melkein täynnä lopussa, vaikka parissa kohdassa näinkin parhaaksi ratkaista tilanteen astetta ilkämmällä tavalla. Monesti pelatessani pelejä pohdin, että olisi hienoa jos tilanteet voisi ratkaista rauhanomaisesti keskustelemalla. Melkeinpä hienoin ominaisuus Mass Effectissä on se, että usein tähän annetaan ihan oikeasti mahdollisuuksia. Moni tilanne olisi kääntynyt verilöylyksi, ellen olisi kehittänyt Shepardin karsimaattisuutta niin korkealle. Ainakin minä koen rauhanomaisen ratkaisun tyydyttävämpänä kuin turhan tappamisen. Jotain tämän tapaista saisi olla useammissakin peleissä.

  Mass Effect 2 tulee hankittua varmaankin vasta kesän alussa. Silloin minulla olisi kylliksi aikaa keskittyä siihen kunnolla ilman, että pitäisi miettiä koulujuttuja. Mass Effect on muodostunut heti erääksi suosikkisarjakseni, pitäisin ykköstä Beyond Good & Evilin ja Jak & Daxterin tasoisena unohtumattomana debyyttinä.
  « Viimeksi muokattu: 20.03.10 - klo:00:47 kirjoittanut Arctic Fox »
  Kirjattu
 • ::
 • 20.03.10 - klo:16:37

  Tapza Poissa

  • Katkeroitunut nörtti
  Puuduttavan pitkäveteinen peli tuo ensimmäinen massaefekti. Yllättäen en tarkoita tällä paikoittain aika junnaten eteneviä keskusteluja, sillä ne ovat toistaiseksi olleet pelin mielenkiintoisinta antia. Pelissä vain tuntuu olevan liikaa ravaamista eri huoneiden välillä (esimerkiksi Citadel ja nyt tuo Noverian ihme tutkimuskeskus), ja meno on niin hiljaista ja verkkaista aina utuisia taustamusiikkeja myöten, että silmät meinaavat painua kiinni. Taistelutkin ovat tylsää suojan takana kykkimistä tai vaihtoehtoisesti päätöntä ramboilua (viimeksi mainittu tosin ei kaltaiselleni tunarille ollut paras mahdollinen strategia, vaikka kovin monet sen nimeen tuntuvatkin vannovan). Jos vielä joskus kärsin uniongelmista, tiedän minkä puoleen käännyn.

  Aion joka tapauksessa pelata peliä pidemmälle, ostinhan sen jo toiseen kertaan. Juoni ei sinänsä vaikuta kovin ihmeelliseltä, mutta planeettojen ja rotujen historia, sekä persoonallisten hahmojen välinen vuorovaikutus jaksavat pitää mielenkiintoa yllä paikoittain puuduttavasta pelaamisesta huolimatta.
  Lasken pääomaa.
  Kirjattu
 • ::
 • 20.03.10 - klo:20:09
  Citadel ja Noveria ovet ylivoimaisesti tylsimmät paikat pelissä juuri tuon ravauksen takia, jota lataustauot ja hissit eivät ainakaan helpota. Kyllä se siitä lähtee meininki paranemaan, kunhan et yritä pelata sitä kuin jotain Contraa.
  « Viimeksi muokattu: 24.03.10 - klo:13:32 kirjoittanut Orhyanos »
  Kirjattu
 • ::
 • 23.03.10 - klo:19:29

  Tapza Poissa

  • Katkeroitunut nörtti
  Taisin saada selville, miksi tappelut olivat olleet niin hankalia ja turhauttavia. Samat varusteet & aseet olleet koko ajan, eikä mitään upgradeja. ^^ Unohtui kokonaan että pelasin roolipeliä.

  Kattoo jos muuttuis mukavammaks nyt.

  //No ei muuttunut, kun heti joku bossitaistelu ja kymmenittäin pikkuvihollisia pörräämässä ympärillä. Huomenna uudestaan.
  « Viimeksi muokattu: 23.03.10 - klo:21:11 kirjoittanut Tapza »
  Lasken pääomaa.
  Kirjattu
 • ::
 • 28.03.10 - klo:16:41

  Tapza Poissa

  • Katkeroitunut nörtti
  Jumalauta vihaan tätä peliä. Myyn uudestaan pois.
  Lasken pääomaa.
  Kirjattu
 • ::
 • 29.03.10 - klo:11:28
  Kirjattu
 • ::
 • 29.03.10 - klo:12:03

  Tapza Poissa

  • Katkeroitunut nörtti
  Ehkä, mutta huono peli on huono peli vaikka osaisinkin pelata sitä.
  Lasken pääomaa.
  Kirjattu
 • ::
 • 29.03.10 - klo:23:15
  Paljolla lähtis siinä tapauksessa? :D

  (Anteeksi sisällötön viesti, mutta Tapzaa ei näkyny ircissä.)
  Kirjattu
 • ::
 • 29.03.10 - klo:23:32

  Tapza Poissa

  • Katkeroitunut nörtti
  Mit olin siellä koko päivän. Vartti sitten lähdin.

  Ja joo, en taida kuitenkaan vielä myydä. Harmittaisi jättää tuollaiseen kohtaan, joten pakko se on kiskoa läpi vaikka väkisin. Laitan kyllä kauppapaikalle mikäli mieli muuttuu.
  Lasken pääomaa.
  Kirjattu
 • ::
 • 31.03.10 - klo:13:16
  Kiteytän koko pelin tähän yhteen sanaan:

  Parhautta.
   
  You know you've lost when...

  My name is Legion, for we are many.
  Kirjattu
 • ::
 • 01.04.10 - klo:01:41

  Tapza Poissa

  • Katkeroitunut nörtti
  Paskuutta. En muista milloin joku peli viimeksi sai sapen kiehumaan tällä tavalla. Turha tuota kuitenkaan on pois myydä kun siitä ei juuri minkään vertaa pennejä heru.

  Peli on paitsi ärsyttävä, myös täynnä ihmeellisiä bugeja joista kaikki tuntuvat olevan aika hiljaa? Hahmo juuttuu kiinni seiniin ja nurkkiin, tekstuurit katoilevat ja ilmestyvät takaisin (varsinkin välivideoiden aikana tämä on todella häiritsevää) ja jos olen eräässä taistelussa kaatunut vihollisen iskusta maahan juuri ennen lyhyen cutscenen alkamista, en enää tappelun jatkuessa pysty mitenkään nousemaan ylös tai ylipäätään tekemään hahmollani mitään. Siinä vain sitten odotellaan että viholliset ampuvat enkat nollille tai vaihtoehtoisesti sammutetaan konsoli, joka tuntuukin kyllä aika järkevältä vaihtoehdolta tällaisen pelin kohdalla.

  Silloin kun ME:n pelaaminen ei ole vituttavaa, on se kuolettavan pitkäveteistä. Aika kärsivällisesti olen jo odotellut niiden mielenkiintoisempien vaiheiden alkamista, mutta vielä ei ole näkynyt.
  « Viimeksi muokattu: 01.04.10 - klo:16:12 kirjoittanut Tapza »
  Lasken pääomaa.
  Kirjattu
 • ::
 • 01.04.10 - klo:11:47
  En ole näitä pelejä pelannut, mutta jos Tapzalla bugittaa peli noin pahasti, ja siitä ei ole muualla mitään puhetta syntynyt, voisin kuvitella, että ongelma on Tapzan puolella. Viallinen levy tai jotain tällaista.
  Kirjattu
 • ::
 • 01.04.10 - klo:16:16
  Joo, mulla ei koko pelin aikana käynyt kuin 2 bugia. (Game time ~30h)

  Eka oli se, että galaxy map oli rikki, mutta se johtui *kröhömwareköhköh*-versiosta ja sain sitten senkin korjattua googlen avulla.
  Toinen oli se, että yhden NPC:n kanssa puhuessa kävi niin, että jos keskustelu kesti yli jotain minuutin, niin peli freezasi. Sitäkään ei ole tutuilla "kunnon" versiossa tullut vastaan.

  En sit tiiä onko PC ja X0-versioilla jotain eroa tuon bugisuuden osalta.
  Kirjattu
 • ::
 • 02.04.10 - klo:12:26
  Mass Effect on aika keskeneräinen peli, kuten olen monesti sanonut (heh).
     Noista Tapzan mainitsemista asioista tekstuurien vammailu on varsinkin hyvin esillä. Oman ryhmän statsiruutu tuo melkein mieleen jonkin Soul Caliburin hahmovalikon ja sen 5s odottamisen ennen kuin hahmo ilmestyy kunnolla näkyviin. Kyseessähän ei periaatteessa ole bugi vaan koodaajien laiskuutta, luulen ma. Sama virhe löytyy ruudunpäivityksessä.


  Ja kyllä, jouduin Noverialla jatkamaan viimeisimmästä tallennuksestani metallisen kaiteen syötyä hahmoni.
  Viesti saattaa sisältää paloja sarkasmia tai pähkinää.
  Kirjattu
 • ::
 • 02.04.10 - klo:16:17

  Agutski Poissa

  • Beer Baron
  Pelissä on yksi parhaista ja immersiivimisimmistä maailmoista koskaan videopeleissä, eikä tarinakaan ole yhtään hassumpi. Harmi vaan, että paska pelattavuus ja saatananmoinen bugisuus syövät tunnelmaa vähän liikaa. Semmonen kasin peli  :)
  Smokin' Sick Style
  Kirjattu
 • ::
 • 08.04.10 - klo:15:41
  Hihhei, läpäisin pelin. En ole katsonut viimeisintä seiviäni, mutta joku 17-20 tuntia siinä varmaan meni. En hirveästi suorittanut kylläkään sidequesteja että olisi voinut mennä huomattavasti pitempäänkin.

  "Paska pelattavuus, liikaa bugeja, tekstuurit ei toimi, huono peli" Pah, sanon minä. En tiedä onko minulle sattunut joku Premium-versio pelistä vai onko mieleni vain suvaitsevampi bugeja kohtaan. Toki näkyi silloin tällöin hassuja bugeja ja tekstuurit eivät aina ladanneet ihan niin nopeasti kuin pitäisi, mutta minkäänlaisia Thapza-tyylisiä worst case scenarioita ei itselleni kyllä käynyt.

  Ja nyt niihin pelin hyviin puoliin! Pelimaailma oli yksi immersiivisimmistä koskaan pelaamistani. Hahmot olivat erittäin uskottavia ja tietyllä tavalla oli suhteellisen kivaa pitää niitä veikkosia mukana matkallani.

  (click to show/hide)

  Keskustelut olivat myös yksi pelin parhaimmista anneista. Itsehän toimin siis oman omantuntoni enkä minkään taktisen suunnittelun ("Haluan paragon-mittarin täyteen!!") mukaan... Lopussa Paragon-mittarissani oli kolme palkkia viidestä ja renegade mittarissa hieman vajaa yksi palkki. Samoin ne sivutehtävät mitä tein (olisi ehkä pitänyt tehdä enemmänkin) olivat varsin mukavia ja saattoivat sisältää hauskoja keskusteluja ja/tai moraalisia probleemoja.

  Huomatkaa, etten arvioi peliä hyväksi sen alienyhdyntäkohtauksen ansiosta... En nimittäin koskaan nähnyt sitä. Soli varmaan jossain sivujuonessa.

  Ehkä se Mass Effect 2 pitää tässä jossain vaiheessa pistää hankintaan.

  PS. En tiedä mistä se kertoo, mutta seivimääräni oli 87 pelin lopussa. Huhuh.
  (click to show/hide)
  PPPS. Credits-biisi on awesome <3
  « Viimeksi muokattu: 08.04.10 - klo:15:52 kirjoittanut Tzibo »
  "I'll go walking in circles while doubting the very ground beneath me"
  Kirjattu
 • ::
 • 08.04.10 - klo:16:07

  Tapza Poissa

  • Katkeroitunut nörtti
  Oli miten oli, tuon tason bugeja en ole nähnyt missään muussa omistamassani XO-pelissä. Ehkä jotkut sitten katsovat helpommin sormien läpi tällasia, mutta jo pelkkä tekstuurien hidas latautuminen oli todella häiritsevää. Ehkä tämäkin kanssa kiirehdittiin julkaisua tai jotain.

  En ole nyt pelannut pitkään aikaan tätä läjää. Pelin ansioksi voisin tosin luokitella sen, ettei mikään muu viime aikojen viihdetuote ole vituttanut niin suunnattomasti.
  Lasken pääomaa.
  Kirjattu
 • ::
 • 08.04.10 - klo:16:46
  Itselläni ei kyllä bugeja ollut niin paljoa että vaikka olisin antanut niiden häiritä olisi peli ollut jotenkin paska tekele. Skate 2 sisältää aika tyylikkäästi bugeja, sille voisi tuon tittelin antaa kun siinä se sulavuuden puute oikeasti ärsytti. Eihän nuo tekstuuritkaan aina hitaasti ladanneet, välillä vaan välivideoissa ja ehkä ihan uuteen paikkaan siirtyessä. Onneksi ME2:ssa nuokin on kuulemma korjattu niin eeppisyys on huipussaan! :)
  "I'll go walking in circles while doubting the very ground beneath me"
  Kirjattu
 • ::
 • 08.04.10 - klo:17:06

  Tapza Poissa

  • Katkeroitunut nörtti
  Mulla ainakin tuossa squad-ruudussa joutui aina odottamaan tekstuurien latautumista sen 5 sekuntia. Välivideoissakin jatkuva ongelma, ärsytti etenkin kun joutui katsomaan saman cutscenen monta kertaa (kun jokin tehtävä oli erityisen vaikea) ja n. joka toisella kerralla jokin hahmo näyttää olevan peräisin joltain varhaiselta kehitysasteelta.

  Ja enhän toki tuomitse peliä pelkästään bugien takia. Kuten sanoin, pelaaminen on pitkäveteistä ja puuduttavaa, ja tuntuu vain pakolliselta pahalta edes jossain määrin kiinnostavien cutscenejen välissä. Kun meno käy hankalammaksi, alkavat verisuonet paukkua. Tällöin pelaaminen ei tosin ole enää niin tylsää, ainoastaan pohjattoman turhauttavaa.
  Lasken pääomaa.
  Kirjattu
 • ::
 • 08.04.10 - klo:17:18
  Oletko ottanut jonkun vaikeamman vaikeusasteen tai jotain? Itsehän olen yleisesti ottaen aika jäätävän huono pelaaja, eikä minulla tullut varsinaisesti minkään kohdan hankaluudesta johtuvia ärsyyntymisiä juur ollenkaan, mitä nyt loppua kohden ehkä vähän rasitti kunnes tajusin että myös aseiden ammuksia voi vaihtaa erilaisiin. Pelin vaikeustaso oli omasta mielestäni juuri sopiva, haastetta oli tarpeeksi muttei liikaa. Ja mielestäni kolmannen persoonan räiskintä oli toteutettu ihan tyydyttävästi tässä. Ei mitenkään loistavasti, mutta tarpeeksi hyvin ollakseen häiritsemättä huonoudellaan. En tiedä, voi tietysti olla että peli ei vaan kolahtanut sinuun ja siihenhän minä en voi vaikuttaa mutta jotenkin saamiesi bugien määrä kuulostaa jotenkin uskomattomalta.

  AINIIN mullahan on se boonusdiski tohon peliin OUJEE EN MUISTANU
  "I'll go walking in circles while doubting the very ground beneath me"
  Kirjattu
 • ::
 • 08.04.10 - klo:18:19

  Tapza Poissa

  • Katkeroitunut nörtti
  Normalilla pelasin. Yhdessä vaiheessa huomasin, etten ollut muistanut päivittää armoreita ym. parempiin ja kun tuon tein, pelaaminen helpottuikin hetkeksi. Vaan sittenpä bossi ja parvi pikkuvihulaisia ympärillä pörräämässä, eikä mahdollisuutta palata takaisin kehittämään hahmoja käytännössä ole. Ehkä en vaan hiffannut tällaista pelityyliä.
  Lasken pääomaa.
  Kirjattu
 • ::
 • 08.04.10 - klo:18:58
  Kuten sanoin, pelaaminen on pitkäveteistä ja puuduttavaa, ja tuntuu vain pakolliselta pahalta edes jossain määrin kiinnostavien cutscenejen välissä. Kun meno käy hankalammaksi, alkavat verisuonet paukkua. Tällöin pelaaminen ei tosin ole enää niin tylsää, ainoastaan pohjattoman turhauttavaa.

  Kuulostaa ihan Metal Gear Solideilta.  Vaikka Mass Effectin pelaamista haittaavatkin kaikki tekniset ongelmat, ottaisin sen taistelusysteemin paljon mieluummin kuin JRPG:iden puuduttavat iskujenvalintasessiot. Pidemmällä aikavälillä taistelu oli tosin ehkä vähän liian yksinkertaista, lähinnä tuli vain napsittua parit auttavat skillit squadille ja sitten rushittua haulikko ja pistooli laulaen vihuja päin. Taisin tosin pelatakin easylla, heh.
  Viesti saattaa sisältää paloja sarkasmia tai pähkinää.
  Kirjattu
 • ::
 • 08.04.10 - klo:19:44

  Turjake Poissa

  • Törö
  • Hail to the King, baby!
   • Törön vuodatus, teh blogi
  Kuulostan varmasti fanipojalta, mutta suosittelen silti erittäin lämpimästi Tapzalle (kuin myös muillekin) Mass Effect 2:n pelaamista, vaikkei ykkösestä pitänytkään. Peli on teknisesti lähestulkoon moitteeton, pelaaminen on äärimmäisen sulavaa ja ennen kaikkea viihdyttävää. Lopputuloksena on aivan helvetisti ensimmäistä Mass Effectiä parempi ja eheämpi kokonaisuus, joten on mielestäni harmillista, kuinka pelaajat sivuuttanevat tämän loistavan jatko-osan ensimmäisen Mass Effectin perusteella (mikä tietysti on omalla tavallaan ymmärrettävää, mutta juuri siitä syystä niin harmillista).

  Mass Effecthän ei ole yksin tuon tekstuuriongelman kanssa. Ainakin Gears of War kärsii myös mokomasta, mutta onneksi ongelma on taas korjattu jatko-osassa. Pelin asentaminen kovalevylle saattaa kenties helpottaa asiaa?

  Ai niin, mulla on vielä ME2 Insanityllä kesken. Tällä hetkellä olen suurin piirtein puolivälissä ja otan Collectoreilta turpaan minkä kerkeän. Aivan hävyttömän vaikea peli, mutta pakkohan se on loppuun pelata, kun se on kerran aloitettu (ja siitä saa pirusti gamerscorea KRÖHÖM). Luojan kiitos kaikkia päätehtäviä ei ole pakko tehdä pelin läpäisemiseksi.
  <+Cyna> Turjake on resetin paras tyyppi, aattelin mainita
  <Tinglemies> välillä en itsekään erota pelaanko personaa vai nussinko törön kaa
  <+mm. Detonat, coconuut, Linkkiro> Törö adminiks


  ANIME ON PASKAA USKOKAA JO SKYWARD SWORD MYÖS JA DC
  Kirjattu
 • ::
 • 08.04.10 - klo:20:13
  Minä en kyllä oikeasti ymmärrä miten ensimmäisestä Mass Effectistä saa vaikean pelin. Siinähän voi vaikka rynniä sniperin kanssa no scopeja vetäen tai sniputtaa haulikolla kun tarpeeksi kehittää. Ehkä niitä ongelmia voi tulla jos pelaa jollain engineerillä insanityllä, mutta näin normivaikeusasteen vaikeaksi luokittelu vähän ihmetyttää.
  Kirjattu
 • ::
 • 08.04.10 - klo:20:27

  Tapza Poissa

  • Katkeroitunut nörtti
  Jaa-a, en tiedä. Eihän mulla varmaan olisi ongelmia ollut jos olisin pitänyt kaikki armorit ja muut ajan tasalla, paitsi tuossa yhdessä kohtaa jota olen nyt yrittänyt arviolta about 50 kertaa. Ehkä en vaan osaa, muttei toisaalta huvita pelatakaan kun peli on näin tylsä ja puuduttava.
  Lasken pääomaa.
  Kirjattu
 • ::
 • 08.04.10 - klo:20:59
  Mass Effect läpi ja huhhuh että oli settiä. *__* Meni helposti lempiroolipeleihini, Fallout 1 ja 2 rinnalle. 

  Ja nyt jostain hankkimaan se ME2...
  Kirjattu
 • ::
 • 08.04.10 - klo:23:34
  Jaa-a, en tiedä. Eihän mulla varmaan olisi ongelmia ollut jos olisin pitänyt kaikki armorit ja muut ajan tasalla, paitsi tuossa yhdessä kohtaa jota olen nyt yrittänyt arviolta about 50 kertaa. Ehkä en vaan osaa, muttei toisaalta huvita pelatakaan kun peli on näin tylsä ja puuduttava.

  Haiskahtaa kyllä epäilyttävästi siltä, että teet jotain väärin. Ja ehkä peli vaikuttaa tylsältä juuri siksi? Vaikeimmilla vaikeustasoilla pelanneena tiedän miten käsittämättömän ravostuttavaa on katsella, kun viholliset lähinnä nielevät panoksia ja itse pysyt juuri ja juuri hengissä kyykkimällä laatikoiden takana. Varmaan aika samanlaista meininkiä ollut sulla. :0

  Niin ja jälleen kerran täytyy mainita, että itsekin luonnehtisin alun Citadelissa ravaamista ja Noveriaa hieman tylsähköksi puuhaksi, mutta muut paikat hoitavat homman kotiin ja pidän peliä boxin parhaimpina lähinnä eeppisen meiningin ja juonen/maailman takia. Voin vain kuvitella mikä on fiilis, kun tappelutkaan eivät noissa paikoissa suju. Ihan oikeasti se meininki tuosta paranee ja varsinkin, jos selviät ammuskeluista sillä nopeudella, millä niistä on tarkoitus selvitä kiitos päivitettyjen kamojen. 
  Kirjattu
 • ::
 • 09.04.10 - klo:13:52
  Minä menin kyllä planeetoista viimeisenä tuolle Noverialle, tiedä sitten vaikuttaako se mielipiteeseeni siitä, sillä mielestäni Noveria oli yllättävänkin sielukas paikka. Jonkinlainen hyinen fiilis siitä välittyi (positiivisesti) ja jotenkin Noverian kolkkous kolahti itseeni eniten noista planeetoista. Samoin Citadelin tietynlainen "kotimaisuus" teki Citadelistakin itselleni jotenkin miellyttävän paikan tutkia ja oleskella. Sen sijaan Feros oli mielestäni suhteellisen tylsä paikka tutkinnalle ja tulitukselle, meh.

  (click to show/hide)
  "I'll go walking in circles while doubting the very ground beneath me"
  Kirjattu
 • ::
 • 09.04.10 - klo:18:19
  Mun lempiplaneettani pelissä ovat Ilos ja Noveria. Tylsin oli ehdottomasti Feros, niistä pääplaneetoista. Se saakelin ravausgrindaus etc.. Bleh.
  Noveriassa oli kiva tunnelma ja pidän kylmistä paikoista peleissä. Ilos taas nyt oli vaan niin "woah". Tylsin alue pelissä oli kaikki se Citadelissä yms. rauhanpaikoissa ravaaminen.
  Itse menen peliä uudestaan läpi, astetta vaikeammalla ja käyttämällä solttuhemmoa. Edellinen n.24h 100% playthrough siis normalilla ja infiltratorilla. Se oli helppoa, enkä edes grindannut leveleitä yms. vastaavaa. <_>
  Feros on aika vaikea tällä hankalammalla vaikeusasteella. Onneksi otin soldierin joka on hyvä sellaisissa tilanteissa. *thank god*
  Siinä vaiheessa kun
  (click to show/hide)

  Lempihahmoni ovat Tali-Zorah ja Garrus. Wrex on ihan kiva mutta en kuitenkaan häntä silloin vielä käyttänyt. Nyt joukossani ovat Ashley ja se mies, mutta muutan varmaan joukkoani kohta.

  Ekalla läpipeluukerralla tuli huomattua, että pistoolit ovat jumalia, ja en vieläkään ole muuttanut mielipidettäni. Ne ovat ihan liian tehokkaita pistooleiksi, niiden overheattiraja on ihan liian iso ja niiden kantama on superpitkä.

  Oma pistoolisettini:
  Ase: HMWP Master X
  Panokset: Snowblind Rounds X
  Upgradet: Kinetic Coil X + Frictionless Materials X
  Armori: En muista
  Upgradet: Kinetic Exoskeleton X + toinen samanlainen

  Kannatan kokeilemaan, pure pWnage.
  Kirjattu
 • ::
 • 13.04.10 - klo:02:49
  Itsellä starttaa seuraavaksi 3. läpinakerrus. Rahaa löytynee sen verran että voin ostella jokaiselle tiimin jäsenelle nuo Spectre-aseet. Tosin sillä ei nyt oikeastaan ole merkitystä, jos toisilla hahmoilla ei ole kykyjä käyttää jotain niistä. *sigh*

  Oh well, takasin sorvin ääreen...
   
  You know you've lost when...

  My name is Legion, for we are many.
  Kirjattu
 • ::
 • 17.04.10 - klo:12:21

  Turjake Poissa

  • Törö
  • Hail to the King, baby!
   • Törön vuodatus, teh blogi
  Kakkonen meni muutama tunti sitten vaikeimmalla läpi. Muutamassa kohdassa meinasi mennä hermot ja ohjain lentää seinään, kun turvapaikkoja ei tuntunut olevan missään ja Collectori-möröt juoksevat päin joka pirun ilmansuunnasta. Archangel ja Miranda osoittautuivat aika tehokkaaksi joukkueeksi ja käytinkin molempia lähes koko pelin ajan, mitä nyt välillä kokeilin Thanea Mirandan tilalla.

  Ensimmäisellä pelikerralla tein valinnat lähinnä omantunnon mukaan, mutta tällä kerralla päätin tehdä Shepistä galaksin kovimman badassin ja valkkasin tahallani mahdollisimman renegadet vaihtoehdot. Täten dialogi oli paikoin tahattoman koomista ja pääsinpähän näkemään, miten pelin tarina voikaan muuttua valinnoista riippuen.

  Niin joo. 1030/1030. Oli pakko.
  <+Cyna> Turjake on resetin paras tyyppi, aattelin mainita
  <Tinglemies> välillä en itsekään erota pelaanko personaa vai nussinko törön kaa
  <+mm. Detonat, coconuut, Linkkiro> Törö adminiks


  ANIME ON PASKAA USKOKAA JO SKYWARD SWORD MYÖS JA DC
  Kirjattu
 • ::
 • 17.04.10 - klo:18:49

  Taivaantanssi Poissa

  • ♠ Patakuningatar ♠
  • hörl
  Mass Effect 2 ei ole maailman paras peli, mutta luoja että se silti on hyvä!

  Taistelusysteemi on minusta mukavan sulava ja helppokäyttöinen, toisin kuin monessa muussa roolipelissä. Tykkään monimutkaisuudesta, mutta en paikoissa joissa sitä ei kuulu olla. Mass Effect kakkosen taistelut ovat virtaviivaisia ja pienellä harjoituksella kykenee saamaan joukostaan parhaan tuloksen irti turhia räpeltämättä. ++

  Tarina on intensiivinen ja ei tuota sen pahempia pettymyksiä kuin hienoja yllätyksiäkään. Juonenkäänteitä toki on, mutta ne on siroteltu aika tasaiseen melko ennalta-arvattaviin paikkoihin. Noh, eipä se minua kovin haitannut, sillä pelin muut hyvät puolet toivat esiin juonesta ne parhaat puolet. +-

  Pelin hahmonkehitys on myös yksinkertaista, mutta samalla melko monipuolista, ottaen huomioon että peli ei ole painotettu siihen suuntaan. Tiedän pelejä jotka perustuvat hahmonluontiin, ja silti omaavat huonommat mahdollisuudet. ++

  Pelissä ei ole tullut vastaan mitään suurempia bugeja tai virheitä, eikä peli ole jäätynyt kertaakaan. Kaiken kaikkiaan todella toimiva pakkaus.

  9+ antaisin jos numeroa haettaisiin.
  Kirjattu
 • ::
 • 17.04.10 - klo:23:10

  heplo Poissa

  • Resetin paskin jätkä
  • I'm back and I'm watching you.
  Voisin tulla Kunoichille pelaamaan tuon läpi, kun sisko ja veli kummatkim niin idiootteja, etteivät tajua ostaa. Ykkösosa on muuten varmaan ainut peli, jonka olen aloittanut uudestaan heti läpäistyäni. Tämä on paljon tehty minulta, yleensä ei edes kiinnosta nuo yksinpelitilat. >_>
  I Päiväkotikerho I
  "Joka reikään banaania."
  Kirjattu
 • ::
 • 18.04.10 - klo:13:23

  Tapza Poissa

  • Katkeroitunut nörtti
  Minulla se taas on ainoa peli, jonka aikana olen miltei nukahtanut ja joka lähestulkoon tappoi kiinnostukseni kaikkea pelaamista kohtaan. Teenkö oikeasti jotain väärin, vai miksen pysty tuntemaan tuota peliä kohtaan mitään muuta kuin puhdasta vihaa ja ärtymystä? Oli miten oli, kolmatta mahdollisuutta en taida enää antaa.
  Lasken pääomaa.
  Kirjattu
 • ::
 • 18.04.10 - klo:21:20

  Taivaantanssi Poissa

  • ♠ Patakuningatar ♠
  • hörl
  Tapza, tarkoitatko ME ykköstä vai kakkosta? Nimittäin jos mielestäsi ME2 on tylsä, niin en voi kuin todeta että olet henkilö joka kaipaa peliltä _todella paljon_ toimintaa. >_>
  Kirjattu
 • ::
 • 19.04.10 - klo:14:13
  Voi kuinka olenkaan onnistunut olemaan pelaamatta Mass Effectia näin pitkän ajan? Kymmenen tuntia takana jatkuvasti teknisistä ongelmista kärsivää ykköstä ja silti peli lienee huikein mitä olen moneen vuoteen pelannut, viimeisin tällä tavalla kaapannut peli lienee niinkin kaukainen peli kuin Paper Mario 2.

  Heittämällä siis kaikkien aikojen top vitoseen, kunhan taso pitää edes lähestulkoon loppuun saakka. Kakkonenkin jo tulossa.
  -
  Kirjattu
 • ::
 • 19.04.10 - klo:16:55

  Gold Poissa

  • ヘイロー
  • Pläts
  Itselläni tuli aivan kamala hinku pelata ensimmäisen Mass Effectin läpi toistamiseen jokunen viikko sitten, kun Tapza jaksaa niinkin paljon valittaa tästä pelistä.
  Tämähän oli parempi peli kuin itse muistinkaan! Pelaaminen on (kohtalaisen) sujuvaa, keskustelut erinomaisia ja juoni loistaa. Ainoastaan voisin valittaa välillä tulevasta ruudunpäivityksen tökkimisestä. Tosin, harvahan peli, joka tuohon aikaan julkaistiin, onnistuu edes niinkin hyvin pyörittää peliä, jos ruudulla örveltää samaanaikaan todella paljon örveltäjiä.

  Ehdottomasti yksi parhaimmista (pelaamistani) peleistä koskaan.
  "The flow of time is always cruel...
  Its speed seems different for
  Each person, but no-one can
  Change it..."
  Kirjattu
 • ::
 • 19.04.10 - klo:19:34

  Tapza Poissa

  • Katkeroitunut nörtti
  Tapza, tarkoitatko ME ykköstä vai kakkosta? Nimittäin jos mielestäsi ME2 on tylsä, niin en voi kuin todeta että olet henkilö joka kaipaa peliltä _todella paljon_ toimintaa. >_>
  Ihan ykköstä. Kakkosesta ei ole kokemusta, eikä näillä näkymin tule koskaan olemaankaan, sillä vaikka kuinka olisi ykköstä parempi peli, en usko että se kirjoittaa uudestaan koko kaavaa ja poistaa kaikki asiat, joita inhosin ensimmäisessä osassa. Rupesi koko peli vituttamaan siinä väärin, että nykyään tuntuu ylitsepääsemättömältä haasteelta löytää pelistä yhtikäs mitään oikeasti hyvää.

  //Niin ja tosiaan, en usko että toiminnan puute oli se joka teki pelistä tylsän. Pelailen paljonkin hidastempoisia pelejä ja yleensä nautin niistä huomattavasti enemmän kuin jatkuvaa äksöniä tarjoilevista toimintamätöistä. Vaan ME nyt yksinkertaisesti on sellainen peli, jota olen oppinut vihaamaan koko sydämeni pohjasta.
  « Viimeksi muokattu: 19.04.10 - klo:19:37 kirjoittanut Tapza »
  Lasken pääomaa.
  Kirjattu
 • ::
 • 29.04.10 - klo:15:37
  Uuhh, parasta viihdettä ikinä oli kyllä tämä kaksikko putkeen pelattuna. Toivottavasti yli kahta vuotta en joudu viimeistä osaa odottamaan.
  -
  Kirjattu
 • ::
 • 10.05.10 - klo:19:58
  Kakkonen menossa n. puolessa välissä
  (click to show/hide)
  ja helvetin upee peli ollut tähän mennessä. Sivutehtävissä on niin suurta parannusta ensimmäiseen osaan verrattuna, että niitä pelaa oikein mielellään. Planeettojen skannaaminen arvokivien toivossa on vähän hidasta, mutta silti ihan kivaa. :) Enemmän vuodatusta kunhan pääsen tämän läpi.

  Käy muuten sääliksi niitä, jotka eivät näihin ole kunnolla perehtyneet. Missaatte sen oikean syyn elää.  B)

  « Viimeksi muokattu: 10.05.10 - klo:20:44 kirjoittanut Nuutyasha »
  Kirjattu
 • ::