Sonic The Hedgehog

 • 99 Vastauksia
 • 28620 Lukukerrat
Sonic The Hedgehog
« : 04.02.10 - klo:11:36 »
Sonic, tuo sininen vauhtisiili. Aikoinaan lähes Marion veroinen peli-ikoni on viime vuosina yltänyt lähinnä keskinkertaisiin suorituksiin ja vajonnut aina upottaviin pohjamutiin saakka. Monasti Sonic on yritetty niin sanotusti "aloittaa alusta", mutta tähän mennessä Sonic Teamilla ja Segalla on ollut pallo aivan hukassa maskottinsa suhteen. On luotu toinen toistaan turhempia sivuhahmoja, kehitelty mukaeeppisyydessään suorastaan naurettavia juonikuvioita, leikitty roolipeliä ja lyötiinpä siilille miekka kouraan wiimeisimmässä Wii-pelissä... Laihoin tuloksin.

Jokin aika sitten Sega alkoi kiusoitella pelaajia Project Needlemouse nimisellä projektilla, mitä ilmeisimpänä tarkoituksina palauttaa - jälleen kerran - Sonic takaisin kaksiulotteisiin loistonpäiviinsä. Tällä kertaa ihan kirjaimellisesti:

Sonic The Hedgehog 4

Toisin kuin erään putkimiehen viimeisimmät 2D-inkarnaatiot, uusin Sonic ei kuitenkaan ilmesty levyllä "oikeana" pelinä, vaan kunkin konsolin latauspalvelussa episodipohjaisena julkaisuna. Tiedä häntä puuttuiko Segalta uskoa maskottinsa kaupalliseen menestykseen, mutta ainakin itse olen hieman pettynyt tällaiseen turhankin varovaiseen comebackiin. Toisaalta jos episodit ovat sopivan pituisia ja pysyvät hinta-laatusuhteiltaan aisoissa... Noh, se on sen ajan murhe. Kyynisessä pikkusydämessäni saattaisi kuitenkin vielä olla tilaa yhdelle siniselle siilille, joka ei sitten lapsuuteni ole tietään sinne takaisin onnistunut voittamaan. Mut ehk' jaksan ma vielä uskoa huomiseen...

Tässä ketjussa voi tuon kyseisen projektin ohella hekumoida/parkua myös muista ko. sarjan peleistä. Speed is the name of the game.
« Viimeksi muokattu: 10.12.12 - klo:02:25 kirjoittanut Tube »

Vs: Sonic The Hedgehog
« Vastaus #1 : 04.02.10 - klo:15:37 »
Sonicit 1-3 ovat aivan mielettömän hienoja pelejä. Kakarana pelasin ne läpi monta, monta kertaa. Senpä takia niissä on jotain tiettyä magiaa. Myös Sonic & Knuckles oli mahtava peli, vaikka sitä en muistaakseni ole koskaan läpäissytkään... Tuohon aikaan Sonic oli vielä melko yksinkertainen ja viehättävä sarja. Uudet hahmot ja mutkikkaat, animemaiset juonikuviot aiheuttavat ainakin minulle pakonomaisen tarpeen hakata päätä seinään.

Kaikki aina haukkuvat 3D-Sonicceja. Minulla ei niistä ole kokemusta muuten kuin Sonic Heroesin osalta, mutta se ainakin oli hyvä peli. Tietenkin monet hahmot olivat joko ärsyttäviä tai turhia, mutta kentät olivat tosi kivoja, etenkin kun ne olivat joka tiimillä vähän erilaisia. Kenttien teemat toivat elävästi mieleen Sonic the Hedgehog 2:n maailmat. Olen kyllä melkoinen lusmu kun en ole koskaan Sonic Adventure 2:ta hankkinut käsiini, vaikka Coldi aina kehuu sitä Heroesia paremmaksi. Sonic Unleashed vaikutti demon perusteella aika hyvältä, mutta se ihmissusipelleily pikemminkin masentaa kuin innostaa.

Parasta Soniceissa on ehkä musiikit. Nyt kun tätäkin kirjoittaa, soi päässäni Sonic 2:n Metropolis Zonen taustamusiikki. Tai Sonic 3:n loppumusa... Ahhh... Tekisi melkein mieleni mennä tästä pelaamaan, mutta enpä taida ehtiä kun koeviikko painaa päälle.

Odotan Sonic the Hedgehog 4:sta mahdottomalla innolla, lataan tuon ensimmäisen episodin välittömästi kun se ilmestyy. Sonic 4 ja Halo: Reach ovat ne pelit, jotka tänä vuonna ostan varmasti julkaisussa.

Vs: Sonic The Hedgehog
« Vastaus #2 : 04.02.10 - klo:16:03 »
Sonic Heroes oli vähän sellainen, että ensin juostaan tuhatta ja sataa sitten pysähdytään ratkaisemaan joku typerä puzzle. Kyllä minäkin sen hymyssä suin menin lävitse, mutta omien kokemuksieni perusteella, ei tuo Heroes juurikin Sonicin nimelle lisää kunniaa tuo, päinvastoin.

Unleashed tosiaan vaikuttaa demon perusteella klassiselta Sonicilta, mutta voi miksi niiden piti lisätä se ihmissusipelleily mukaan. ;_;

Oma musiikkisuosikkini ovat His World (tämä versio) ja Sonic Boom. Tiedostan kyllä kaikki kenttämusatkin normaalipeliä tarttuvimmiksi.

Vs: Sonic The Hedgehog
« Vastaus #3 : 04.02.10 - klo:16:34 »
Omat Sonic kokemukset rajoittuvat oikeastaan vain sinne 2D:n puolelle, aika onnistuneesti on tullut sivuutettua kaikki 3d Sonicit milloin mistäkin syystä. Genesiksen sonicit on tullut aikoinaan pelattua kaikki läpi useampaan otteeseen. Sonic Heroesin demoa testasin joskus eikä oikein napannut.

Sonic 4 on kyllä hieno uutinen, mutta tavallaan petyin kun odotin sieltä ihan kokonaista peliä, enkä ladattavaa episodi-pakettia. Sonic Classic Collection DS:lle kiinnostaa jossain määrin, mutten sitten tiedä että miten hienoa noita on pelata DS:n pikkuruudulla. Toki Sonic Rushit toimi ihan hienosti, mutta nehän olikin alun alkujaan suunniteltu DS:lle.

Lopuksi aivan uskomattoman hieno biisi. Tykkään.

Vs: Sonic The Hedgehog
« Vastaus #4 : 04.02.10 - klo:17:19 »
Sonic 3 oli myös kaksiosainen, mutta sitä ei vain nimestä tullut ilmi.

Sonic Unleashed on mahtava peli, siilisudetkin on hauskoja. Parasta Soniccia sitten SA2:n. Peli olisi ollut paljon huonompi ilman susikohtauksia: Ne tasapainottavat peliä juuri mallikkaasti.

Sonic 4 on taas tämän vuoden odotetuin peli nyt. Selvästi. Aiemmin en ollut kiinnostunut paljoakaan, kun pelkäsin, että tästä tulee uusi Sonic Rush. Nyt ensimmäisen videon nähtyä voin todeta, että onneksi ei, ja voin aloittaa hypekauden. Ehkä ensimmäinen loistava 2D-Sonikku sitten ensimmäisen Advancen? Tässä on jälleen reilua tasoloikintaa mukana.
全力で!

Vs: Sonic The Hedgehog
« Vastaus #5 : 17.02.10 - klo:16:05 »
Sonic 4:sta päässyt vuotamaan videokuvaa nettiin

Musiikeista tykkään kympillä, graafisesti varsin miellyttävän näköinenkin, mutta animaatiossa on vielä joitain ihmeellisyyksiä ja Sonicin fysiikat eivät kyllä ole alkuperäisten Sonic pelien tasolla - melko holtittomalta vaikutti meno. Kyse toki aikaisesta versiosta, joten toivon mukaan nuo korjaillaan kuntoon.

Vs: Sonic The Hedgehog
« Vastaus #6 : 17.02.10 - klo:16:31 »
Jikkyn kommentti kuvaa aika tyhjentävästi omia aatoksiani tuosta videosta. Muuten oli ihanan näköistä, mutta fysiikka näytti kehnolta. Ja tuo Sonicin hyppy näytti hieman laiskalta, kun pyörimisliike oli niin hidas. Ensimmäinen kenttä vaikutti mukavan perinteikkäältä, mitään naurettavia turboluuppeja tai ympäriinsä sinkoilua ei ainakaan alussa tunnu olevan. Hyvä juttu.

Mutta harmi kun Tails ei ole ympärillä pörräämässä. Se antoi edellisissä peleissä kunnon huumoriarvoa kuollessaan joka välissä ansoihin.

Vs: Sonic The Hedgehog
« Vastaus #7 : 17.02.10 - klo:17:19 »
Siinä on syy, miksi SEGA ei halunnut tuota videota julkisuuteen. Peli on vielä niin varhaisessa vaiheessa, että fysiikat eivät todellakaan näytä olevan kunnossa. Kaunis on ja muuta, mutta itse pelattavuus näyttää aivan karsealta tuossa.

Dimps on kuitenkin tehnyt kaikki 2D-Sonicit vuodesta 1997 lähtien, joten fysiikat eivät varmasti tule olemaan ongelma lopullisessa versiossa. Tai sitten tapahtuu jotain uskomatonta kurapaskaa.
全力で!

Vs: Sonic The Hedgehog
« Vastaus #8 : 29.03.10 - klo:23:14 »

Vs: Sonic The Hedgehog -sarja
« Vastaus #9 : 21.05.10 - klo:09:28 »
"SEGA has made the decision to ensure that Sonic 4: Episode I  is a game worthy of bearing the weight of its name. To do so, we’ve decided to extend the game’s development – and, for the first time ever, we’ve mixed internal suggestions alongside fan feedback to make some new, positive changes to the game.

Yes, you just read that correctly. You’re not dreaming.

Because of this, the game will now be releasing in the latter half of this year. Of course, we’re not the kind of people to just go and move a date around without something else to fill that void – so the news gets even better from here."

~SEGA America Blog

---

Tarvitseeko sanoa muuta, kuin että HIMO? Tietenkin harmittaa, että se tulee myöhemmin, mutta parempi vaan näin. Aivan upeaa toimintaa, aivan loistavaa, Sega on paras silleen ja niin. :o
全力で!

Vs: Sonic The Hedgehog -sarja
« Vastaus #10 : 21.05.10 - klo:15:31 »
Kääntöpuolella se, että vasta nyt on tajuttu alkaa kuuntelemaan fanien toiveita. :|

Vs: Sonic The Hedgehog -sarja
« Vastaus #11 : 21.05.10 - klo:15:38 »
Noh, useinhan totuus on se, etteivät fanit/asiakkaat edes tiedä, mitä oikeasti haluavat.

Vs: Sonic The Hedgehog -sarja
« Vastaus #12 : 21.05.10 - klo:15:56 »
Sonic-fanit ovat vieläpä erityisen hämärää porukkaa - ei pahalla, Coldi, mutta joka kerta kun silmiini osuu DA:sta peräisin olevaa Sonic fanitaidetta, osa sielustani kuolee siinä samalla.

Noh, tuskin ylimääräinen kehitysaika tässä tapauksessa pahaksi voi olla...

Vs: Sonic The Hedgehog -sarja
« Vastaus #13 : 21.05.10 - klo:17:38 »
Sit on kans nää Sonic-fanit, jotka valittaa Sonicin vihreistä silmistä, kun taas wanhoissa Soniceissa oli mustat silmät. <_>

Himottaa iha sairaasti Sonic 4.
elämä on paskaa

*

guest7

Vs: Sonic The Hedgehog -sarja
« Vastaus #14 : 21.05.10 - klo:20:11 »

Vs: Sonic The Hedgehog -sarja
« Vastaus #15 : 21.05.10 - klo:20:34 »
Onneksi keskustelualueen moderaattorit tietävät asiansa ja osaavat käyttäytyä! Eiku.

Vai haluatko kertoa, mitkä kohdat täyttyvät cyclen 2. kohdasta?

E: Olet oikeassa. Ollut raskas päivä. >_>
« Viimeksi muokattu: 21.05.10 - klo:22:31 kirjoittanut ColdSkull »
全力で!

Vs: Sonic The Hedgehog -sarja
« Vastaus #16 : 21.05.10 - klo:20:48 »
Noh, ei sitä kaktusta noin syvälle tarvitse tunkea, vaikka miten rakas sarja olisi. Semihauska piikittely, kai tuon ihan huumorista voi ottaa? Ja saathan makeat naurut kun tuo kierre sitten katkeaa.

Edit: Vaikka kaikki kohdat ovat kärjistettyjä, niin kyllä niissä totuuden siemen piilee.

Vs: Sonic The Hedgehog -sarja
« Vastaus #17 : 21.05.10 - klo:22:35 »
pakko myöntää. pamahdin kohti ääretöntä ja sen yli

sry jos tuotin mielipahaa
全力で!

Vs: Sonic The Hedgehog -sarja
« Vastaus #18 : 27.05.10 - klo:06:58 »
Uuden Nintendo Powerin kannessa oli JÄLLEEN KERRAN uuden Sonic pelin paljastus:Solo space adventure?
Sonic reborn?

Lainaus käyttäjältä: IGN
Sega announced Sonic Colors this morning for the Nintendo Wii and DS, the follow-up to 2009's Sonic and the Black Knight. Scheduled to release later this year, Sonic Colors is set in an intergalactic amusement park. Sonic must free the mysterious alien creatures known as Wisps, held captive by his nemesis Dr. Eggman.

Sonic can use the power of his Wisp friends to create new paths, drill through key areas, or run faster than ever before through a number of all new levels. The DS version of Sonic Colors will also use the dual screens of the console for exclusive gameplay features.
http://wii.ign.com/articles/109/1093038p1.html

Oikeasti, onko tämä jonkin sortin parodiaa Segan osalta?

Vs: Sonic The Hedgehog -sarja
« Vastaus #19 : 27.05.10 - klo:08:53 »
Taitaa olla

*

Poissa Mewtwolover

 • Mewtwo FTW!
Vs: Sonic The Hedgehog
« Vastaus #20 : 31.05.10 - klo:13:55 »
Mutta harmi kun Tails ei ole ympärillä pörräämässä. Se antoi edellisissä peleissä kunnon huumoriarvoa kuollessaan joka välissä ansoihin.
Totta, Tailsin kuolemille tuli repeiltyä välillä kunnolla.

Sonic-fanit ovat vieläpä erityisen hämärää porukkaa - ei pahalla, Coldi, mutta joka kerta kun silmiini osuu DA:sta peräisin olevaa Sonic fanitaidetta, osa sielustani kuolee siinä samalla.
Tuossa tapauksessa en suosittele tutustumaan FA:n Sonic-osioon, DA:sta löytyvä fanitaide on lievää sen rinnalla mitä tuolla on.
"Nyt tajuan, ettei syntyperällä ole merkitystä, vain se on tärkeää kuinka itse käytät syntymässä saamasi elämän lahjan" -Mewtwo

Vs: Sonic The Hedgehog -sarja
« Vastaus #21 : 05.09.10 - klo:23:58 »
http://kotaku.com/5630039/wait-this-time-the-new-sonic-game-does-look-good

Ui saamari kun näyttää namulta. Miksi vitussa ne ei tuo tätä XO/PS3?

Vs: Sonic The Hedgehog -sarja
« Vastaus #22 : 07.09.10 - klo:00:59 »
Lainaus
I'm not usually one to say things like this, but I thought I was watching a 360 game until he mentioned the wii remote and nunchuck being used.

It's not that I think the wii can't do stuff like this, I'm just surprised someone besides Nintendo is doing it.

Vs: Sonic The Hedgehog -sarja
« Vastaus #23 : 10.09.10 - klo:13:11 »
Milloin se Sonic the Hedgehog 4 oikein tulee? :C Tahtoo pelata!

Pitää katsoa josko ostaisi Sonic Adventuren Xbox Live Arcadesta. Olen kuullut siitä niin paljon hyvää. Tuskinpa se kuitenkaan Sonic Heroesia voittaa. ;)

Vs: Sonic The Hedgehog -sarja
« Vastaus #24 : 10.09.10 - klo:15:06 »
Sonic 4 tulee tämän vuoden puolella, viimeiset huhut ovat puhuneet marraskuusta mutta mitään virallista tietoa ei ole saatavilla.

Sonic Adventure 2 (/:battle) > Sonic Adventure (1/dx) > Sonic Unleashed > Sonic Heroes

On silkka häpeä olla ostamatta Sonic Adventurea ensi viikolla, jos edes vähänkin pitää sarjasta. Itsekin rakastan Heroesia, pelasin jopa 100%, meni monta kuukautta jne jne., mutta aitojen Adventurejen rinnalla se ei ole mitään. Muistan edelleen Super Powerin ja sen Sonic Adventuren arvostelun, 95/100 (tjv.)... Voi niitä aikoja, kun pelejä vielä arvosteltiin laadun eikä nimen perusteella. :(
全力で!

Vs: Sonic The Hedgehog -sarja
« Vastaus #25 : 06.10.10 - klo:14:37 »
Mitä ihmettä täällä tapahtuu?!
Sonic Colo(u)rs... Näyttää ja kuulostaa yksinkertaisesti hyvältä.

Sonic Colours Gameplay-Tropical Resort Act 1
Sonic Colours Gameplay - Tropical Resort Act 2
Sonic Colors Multiplayer Gameplay

Ovathan Wiin aikaisemmatkin Sonic-pelit olleet jokseenkin hyvän näköisiä, mutta Colors vaikuttaa myös pelattavalta tekeleeltä. Vauhtia piisaa ja kentissä näyttäisi olevan jopa useita eri vaihtoehtoisia reittejä. Uudet "värivoimatkaan" eivät vaikuta yhtään hullummilta (Pora = YHTÄKKIÄ RAVET *_*) ja mikä parasta, uudet ufokaverit ovat ainakin toistaiseksi pysyneet hiljaa.

Ehkä vielä tämän kerran antaudun Sonic syklin syövereihin ennen kuin Sonic muuttuu jossain välissä peliä ihmissiiliksi/mursuksi/taijotainemt...
« Viimeksi muokattu: 06.10.10 - klo:14:40 kirjoittanut Jikkyooshaberiparodius »

Vs: Sonic The Hedgehog -sarja
« Vastaus #26 : 06.10.10 - klo:15:32 »
Secret Rings, Black Knight ja Unleashed kiinnosti semisti, mutta kaikissa oli jokin kämäiseltä vaikuttanut pelillinen elementti, joka laimensi innostusta, enkä sitten päätynyt ostamaan mitään niistä. Colours taas vaikuttaa kaikin puolin hyvältä 3d Sonicilta ja värivoimat hauskoilta. Varsinkin Rave-pora.

Vs: Sonic The Hedgehog -sarja
« Vastaus #27 : 06.10.10 - klo:16:14 »
Petyin hieman, sillä juoksuanimaatio oli hieman hassu ja kyvyt hidastuvat muuten loistavannäköistä peliä liikaa. Myös homing attack väännetään ratakiskosta, mikä latistaa fiilistä. :( Tätä kyllä pitää testata ennen ostoa.

//Kaksinpeli oli tavallaan jännännäköistä, mutta silti suosisin enemmän SA2B:n tyylistä.
« Viimeksi muokattu: 06.10.10 - klo:16:20 kirjoittanut Riby »
<div class="signature">', $message['member']['signature'], '</div>';

Vs: Sonic The Hedgehog -sarja
« Vastaus #28 : 06.10.10 - klo:16:32 »
Ai että LLLAZORH ja pora muka hidastavat? Älä poika höpötä >)

Vs: Sonic The Hedgehog -sarja
« Vastaus #29 : 06.10.10 - klo:16:39 »
Anteeksi, sarkasmisensorini ovat rikki. Oliko tuo sarkasmia?
Mikäli ei ollut, niin kyllä tuollaiset keilailut ja porailut keskeyttävät menoa ikävästi.
<div class="signature">', $message['member']['signature'], '</div>';

Vs: Sonic The Hedgehog -sarja
« Vastaus #30 : 06.10.10 - klo:17:12 »
No jos Sonicin perusjuoksu/kiskoilla reissailuun vertaa, niin ovathan nuo hitaampia, mutta eivät silti tapata jatkuvaa menoa (kuten esimerkiksi Black Knightin miekkailuhässäkät), vaan tuntuisivat tarjoavan sitä mukavaa vaihtelua perusspurttien välissä. Eihän sekään ole mielekästä jos meno taantuu pelkästään "press right to win" tasoiseksi aivot narikkaan touhuksi.

Vs: Sonic The Hedgehog -sarja
« Vastaus #31 : 13.10.10 - klo:14:52 »
Latasin juuri Sonic the Hedgehog 4:n... Ensimmäisen kolmen minuutin perusteella mainio peli. :D

EDIT: No nyt olen pelannut hieman lisää kenttiä, ja fiilikset ovat edelleen hyvät. Xbox 360:n ohjain ei tosin tunnu kaikkein luontevimmalta pädiltä Sonicin pelaamiseen, mutta pienen alkukankeuden jälkeen ohjaus alkoi sujua. Olen viime viikkoina pelannut enimmäkseen Gamecubella, joten Xbox 360:n teräväpiirtografiikka oli ilo silmälle. Sonic 4 näyttää tosi makoisalta ja musiikit olivat ihanan vanhanaikaisia. Tykkään.
« Viimeksi muokattu: 13.10.10 - klo:15:11 kirjoittanut Arctic Fox »

Vs: Sonic The Hedgehog -sarja
« Vastaus #32 : 15.10.10 - klo:00:09 »
No huhhuh. 1200 pisteen (15 euron) hintaiselta peliltä tuskin voi odottaa eeppistä ja pitkää tarinaa, mutta Sonic the Hedgehog 4:n ensimmäinen episodi oli LYHYT! Vain neljä maailmaa, jokaisessa kolme kenttää ja aiemmista peleistä napatut pomotaistelut siihen päälle. Viimeinen bossi oli sitten pitkä ja hankalahko, mutta nyt on peli läpäisty. Tuskin jaksan kerätä Chaos Emeraldeja.

Vs: Sonic The Hedgehog -sarja
« Vastaus #33 : 15.10.10 - klo:00:33 »
Jaa jokos sen saa jo? Katselin eilen Wii shopista, eikä vielä näkynyt.

Eikös tuo pituus ole aika selväksi tehty monessa paikassa? 4 eri ympäristöä, joissa jokaisessa 3 kenttää ja viimeinen bossi. Kentät lienevät Sonic 1-3 kenttien pituisia?

Vs: Sonic The Hedgehog -sarja
« Vastaus #34 : 15.10.10 - klo:00:50 »
Xbox Live Arcadesta tuon on saanut jo tiistaista tai keskiviikosta asti, Playstation Networkkiinkin se oli saapunut tänään. Ehkä on tullut jo Wiillekin?

No joo, kentät olivat suurimmaksi osaksi kyllä hyviä, mutta eniten harmittaa tuo erilaisten maailmojen vähyys. Vain neljä erilaista teemaa luo sellaisen vaikutelman, että kenttiä on tosi vähän. Aika lailla saman pituinen tämä on kuin vaikkapa Sonic 3:n perusversio, ja kenttien uudelleenpeluu on ihan hauskaa puuhaa ainakin toistaiseksi.

Olenko ainoa, jonka mielestä Sonic 4:n kontrollit ovat ajoittain jotenkin kankeat? Tuntuu siltä, että Sonic ei lähde tarpeeksi ripeästi kävelemään, vaan löntystelee tuskaisesti ainakin sekuntin ennen kuin pääsee vauhtiin. Tämä häiritsi parissa ajoitusta vaativassa hyppelykohdassa. Muuten olen kyllä tyytyväinen ohjaustuntumaan, ja etenkin miellyttää se, että pelaaminen onnistuu edelleen ohjaustikun ja yhden napin avulla. Näin sen kuuluukin olla.

Vaikka hieman valitankin, niin suosittelen kaikkia edes hieman Segan siilistä kiinnostuneita ostamaan Sonic 4:n. Hinta on pelin kestoon nähden aika korkea, on luvassa varsin hyviä pelihetkiä. Toivottavasti lisäepisodeja tulee pian...

*

Poissa Tapza

 • Luuseri
Vs: Sonic The Hedgehog -sarja
« Vastaus #35 : 15.10.10 - klo:01:01 »
Live Arcadeen peli tosiaan saapui jo keskiviikkona. Wiille ilmestyy vasta perjantaina (eli tänään).

Katsoin Coldin striimin tästä pelistä, tosin vain osittain (netti pätkäisi ja loppupuolisko jäi näkemättä) ja näytti varsinkin kenttäsuunnittelunsa puolesta hyvin samantyyliseltä kuin Sonic 2, joka onkin toistaiseksi ainoa sarjan peli jota olen pelannut enemmänkin. Pieni kierrätyksen maku on kuitenkin tässä tapauksessa kaikkea muuta kuin huono juttu, sillä levelit näyttivät hauskoilta ja pelaaminen sujuvalta, ja tutunoloinen meininki on varmasti omiaan herättämään nostalgisia fiiliksiä vanhoissa Sonic-faneissa, vahvistaen sitä vaikutelmaa, että tämä tosiaan on se rakastetun tasoloikkasankarin pitkään odotettu ja kunniakas paluu juurille. En varmaan ihan lähiaikoina ole itse ostamassa, mutta eihän sitä tiedä jos vaikka joskus myöhemmin.

Vs: Sonic The Hedgehog -sarja
« Vastaus #36 : 16.10.10 - klo:17:42 »
Olenko ainoa, jonka mielestä Sonic 4:n kontrollit ovat ajoittain jotenkin kankeat? Tuntuu siltä, että Sonic ei lähde tarpeeksi ripeästi kävelemään, vaan löntystelee tuskaisesti ainakin sekuntin ennen kuin pääsee vauhtiin. Tämä häiritsi parissa ajoitusta vaativassa hyppelykohdassa. Muuten olen kyllä tyytyväinen ohjaustuntumaan, ja etenkin miellyttää se, että pelaaminen onnistuu edelleen ohjaustikun ja yhden napin avulla. Näin sen kuuluukin olla.

Joo täällä myös häiritsi aluksi jotenkin tahmainen liikehdintä. Tuntuu ettei ihan samoihin vauhteihin päästä kuin 2 tai 3:ssa. Mutta tuo esim. Unleashedista tuttu tähtäin tuo mukavaa flowta peliin, kunhan siihen tottuu.

Vs: Sonic The Hedgehog -sarja
« Vastaus #37 : 16.10.10 - klo:18:02 »
Eniten Sonic 4:ssä ärsyttää juuri tuo erilainen liikkuminen, tässä kun esim. pyöriminen ei ole nopein tapa liikkua. Tuo hämäsi varsinkin yhdessä kohtaa kun yritin monesti pyöriä mäkeä ylös, mutta homma hoituikin sitten vain juoksemalla. Homing Attack on kuitenkin ihan kiva lisä.

Sonic 2 on mielestäni edelleen paras 2d-Sonic.

*

Poissa Tingle

 • Paavo
  • Academic Nintendo Club RY
Vs: Sonic The Hedgehog
« Vastaus #38 : 24.10.11 - klo:19:32 »
Sonic 2 oli aikoinaan ensimmäisiä koskettelujani videopelien maailmaan. Kaverin luona tuota tuli pelailtua vaikka pärjäämiseni ei kummoista ollutkaan, parhaimmillaan kolmoskenttään taisin päästä. Lämpimät muistot pelistä jäivät ja niiden voimalla tulikin Gamecubelle Sonic Adventure 2 Battle hommailtua. Paras pelaamani 3D-loikka se on edelleen koska nostalgia, mutta pakko tuolle nyt on antaa kreedittiä että tasoloikkakentät osattiin pitää suoraviivaisina ja tarkasti erotettuna krääsän siivoamisesta ympäri kenttää (mikä sekin on huomattavasti hauskempaa kuin muissa genren peleissä). Chaot veivät päiväni ja uudet tavoitteet kentille yöni ja päälle vielä minimoninpelit, arvosanojen korottaminen, salaisten lisävoimien etsiminen ja soundtrack joka sisältää ihan oikeiden bändien tekemää musiikkia ja huhhuh. Muutama emblemi taitaa edelleen olla karussa.

Heroes on herpestä :D

Sonic Mega Collectioninkin hankin ps2:lle. Sikäli kivulias kokemus oli että kenttäsuunnittelu loisti lähinnä poissaolollaan ja kontrollit hiirestivät minut hirveksi, mutta pleikkariversiossa taisikin jotain lagia ollakin. Sonicit 2 ja 3 tuli kuitenkin läpi leikattua kunnes kaveri hävitti pelini hyisen kosken metsän kuoppaan. Puyo Puyo oli erittäin puyo puyo.

Boksin saatuani kokeilin Unleashin demoa ja voi mahdoton millaiset nostalgiapärinät sainkaan. Pelaaminen perustui pitkälti Quick Time Eventteihin joita rytmitettiin välillä myös Quick Time Eventeillä mutta jostain syystä tykkäsin hitosti. Sonic Adventureakin nuolaisin ja ... sanotaan vaikka että Sonic Team on selvästi parantanut teknistä toteutustaan jatko-osassa.

Sonic Generations tulee. Demossa olisivat niihin kenttiin voineet laittaa myös jotain sisältöä mutta hauskalta vaikuttaa.
« Viimeksi muokattu: 24.10.11 - klo:19:34 kirjoittanut Tingle »
<Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
<Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
<Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
<JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
<henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
<Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI

*

Poissa Turjake

 • Törö
Vs: Sonic The Hedgehog
« Vastaus #39 : 24.10.11 - klo:22:31 »
Ostin juuri Sonic Heroesin GameCubelle 4,90e.

I'm losing it.
<+Cyna> Turjake on resetin paras tyyppi, aattelin mainita
<Tinglemies> välillä en itsekään erota pelaanko personaa vai nussinko törön kaa
<+mm. Detonat, coconuut, Linkkiro> Törö adminiks


ANIME ON PASKAA USKOKAA JO SKYWARD SWORD MYÖS JA DC

*

fazerin sininen

Vs: Sonic The Hedgehog
« Vastaus #40 : 30.10.11 - klo:21:20 »
Sonic Advance on ihana peli. Sain joskus 7-vuotiaana ja vieläkin pelailen omaksi iloksi. Sitten halusin sen vuoden 2006 Sonicin pleikkarille, kun julkaisun aikaan ei ollut muitakaan kivoja pelejä. Eka välipätkä alkoi pätkimään ja oli katsomiskelvoton, eikä peli siitä parantunut.

Onnekseni Sonics ultimate sega genesis collectionissa oli vanhoja sonicceja ja nehän oli hauskoja. Uusia Sonicceja en sitten uskallakkaan ostaa tuon kamalan 2006-fiaskon jälkeen.

*

Poissa Tingle

 • Paavo
  • Academic Nintendo Club RY
Vs: Sonic The Hedgehog
« Vastaus #41 : 31.10.11 - klo:00:03 »
Jaa mitä eikö se julkaisupäivä vielä ollutkaan? Itse Turun gamestopissa vauhtisiilin jo bongasin.
<Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
<Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
<Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
<JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
<henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
<Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI

*

Poissa Turjake

 • Törö
Vs: Sonic The Hedgehog
« Vastaus #42 : 31.10.11 - klo:11:43 »
Täytyy muuten tuosta Sonic Generationsin demosta sanoa, että Sonic ei ole ehkä koskaan toiminut näin hyvin. Fysiikat ovat juuri sopivan miellyttävät, peli näyttää hyvältä, kenttäsuunnittelu on sujuvaa, musiikit natsaavat jne. Yleisesti pelifiilis on todella jämäkkä ja pelaaminen on... hauskaa? Tietenkin täytyy lähteä siitä, etten odottanut peliltä mitään (no kukapa odottaisi, onhan tämä Sonic), mutta mielestäni jotain pelin laadusta kertoo se, että jaksoin pelata demon kahteen otteeseen ja satuin vieläpä nauttimaan enemmän siitä modernin Sonicin kentästä. Jos peli pitää demon laadun yllä koko loppupelin ajan niin sanonpahan vaan, että johan oli jo aikakin.
<+Cyna> Turjake on resetin paras tyyppi, aattelin mainita
<Tinglemies> välillä en itsekään erota pelaanko personaa vai nussinko törön kaa
<+mm. Detonat, coconuut, Linkkiro> Törö adminiks


ANIME ON PASKAA USKOKAA JO SKYWARD SWORD MYÖS JA DC

Vs: Sonic The Hedgehog
« Vastaus #43 : 05.11.11 - klo:16:28 »
Herrajumala, Sonic Generations nappasi Pelaajalehdeltä arvosanan 9/10, ja ilmeisesti vastaanotto on ollut muuallakin hyvin positiivinen. Kyseessä on ilmeisesti todella hyvä loikinta... Kukapa olisi uskonut? Viimeistään ensi vuonna taitaa olla pakko ostaa vauhtisiilin uusin peli, kun viimeinkin laatu näyttäisi olevan kohdillaan.

Vs: Sonic The Hedgehog
« Vastaus #44 : 05.11.11 - klo:16:46 »
Uusia Sonicceja en sitten uskallakkaan ostaa tuon kamalan 2006-fiaskon jälkeen.

Ei sitä voi ees verrata muihin Sonikkeihi :DDD
elämä on paskaa

*

Poissa Agutski

 • Beer Baron
Vs: Sonic The Hedgehog
« Vastaus #45 : 08.11.11 - klo:13:05 »
Sonic Generations on kyllä aivan sairaan kova tekele, voittoa alusta loppuun. Tällä hetkellä kaikki missionit tehtynä ja enää pari S-rankia puuttuu  :) vois koittaa sen 1000/1000 kerranki hankkia
Smokin' Sick Style

Vs: Sonic The Hedgehog
« Vastaus #46 : 08.11.11 - klo:20:23 »
Koitin Generationsin demoa eilen ja olin ensin möhkönä kun oli niin paska ruudunpäivitys. Yritin tänään pelaamista uudemman kerran noin kolmen metrin päästä (pelaan siis normaalisti noin metrin päästä 20 tuuman näytöltä) ja jumalauta pelistähän sai jopa jotain selvää. Nyt olen vetänyt demon 3D-kentän yli viidesti läpi... täh? Luulin tulleeni hulluksi joten latasin varmuuden vuoksi Sonic Unleashedin demon, mutta ei... en tykännyt.

Ostan.

Vs: Sonic The Hedgehog
« Vastaus #47 : 05.01.12 - klo:16:39 »
Generations on nyt hyvin pitkälti pelattu. Todella hyvä peli kyseessä. Jotain satunnaisia mietteitä seuraavassa.

En ole koskaan tajunnut Sonic-pelejä enkä oikeastaan vieläkään, se perusidea ei vain toimi täysin. Tarkoitan sitä, että pelaaminen on niin nopeaa että mihinkään ei koskaan ehdi reagoimaan. Ensi kertaa kun kenttää pelaa homma muistuttaa liiaksi trial&erroria, ja pelaaminen muuttuu mielekkääksi vasta toisella pelikerralla. Ja silloinkin kyse on liikaakin ulkoa muistamisesta, vaikka sen mielestäni saisi olla enemmän reaktiokyvystä kiinni. 2D-kentät joutuu ekaa kertaa lähes poikkeuksetta menemään sitä huonointa reittiä. Jos vain 2D-kentissä kamera olisi pikkuisen kauempana. Mutta loppujen lopuksi ei tuo nyt niin paljoa haittaa, ja tokalla pelikerralla pääsee kentän jo huomattavasti nopeampaa läpi.

Kentät ovat pääasiassa uskomattoman upeita, joten onkin todella sääli että niitä on loppujen lopuksi aika vähän, ja että jokaisessa kentässä on vain kaksi varsinaista aktia. Lisäksi kenttiin olisi halunnut hieman enemmän monipuolisuutta, kaupunkiteemaisia kenttiä on 4. Kenttien laatu on pääosin todella korkea, loppupuolelle mahtuu tosin vähemmän ansiokkaita suorituksia. Itse en pitänyt Crisis Citystä missään muodossa, ja Planet Wispin power-up -sähläykset eivät napanneet alkuunkaan vaan tuntuivat vain hidastavan menoa, ei yhtään sonicmaista.

Audiovisuaalinen puoli on enemmän kuin kohdallaan. Grafiikat älyttömän kauniita ja musiikit yksiä parhaimmista mitä olen peleissä kuullut. Voisin oikeasti linkkailla näitä loputtomiin. Jopa sellainen juustoisuuden multihuipentuma kuin Endless Possibility kuulostaa hyvältä ja sopii pelaamisen taustalle.

Kenttien vähäisyyttä korvaa hieman tuo että kentillä on noita lisähaasteita. Ne ovat sopivan lyhyitä ja vaihtelevuutta antavia, vaikka pari raivoanostattavaakin mahtuu mukaan. Positiivisesti yllätyin haasteista jotka vaihtavat kentän vuorokaudenaikaa, Seaside Hill yöllä on upeutta.

Suorituksistani sen verran että kaikki varsinaiset kentät menivät S-rankilla, ja kaikki haasteet läpäisin. Ainoastaan viimeisiä haasteita mennessä touhu alkoi maistumaan suorittamiselta. S-rankkeja en kyllä haasteista rupea hommailemaan, punaisten rengaiden metsästyskin on siinä hilkulla että jaksaako.

Ehdottomasti sen kympin arvoinen mitä tästä maksoin, voisin maksaa enemmänkin. Arvosanaksi 4/5.
« Viimeksi muokattu: 05.01.12 - klo:19:32 kirjoittanut Cynaeon »

*

Poissa Tingle

 • Paavo
  • Academic Nintendo Club RY
Vs: Sonic The Hedgehog
« Vastaus #48 : 05.01.12 - klo:17:33 »
On kyllä huikea peli tuo Sonic Generations, kirkkaasti sarjansa kirkkaisin. Lapsuuden kenttien pelaaminen uudesta perspektiivistä tuottaa nostalgiaormasmit jos toisenkin ja nykysonikeissa kenties liiaksi mennyt ralliautokikkailu on osattu pitää sopivasti kurissa: kentissä on vaihtelua ilman että ne tuntuvat kasalta pitkitettyjä minipelejä. Jokunen S-rankki ja punasormus vielä uupuvat ja tekemistä on kyllä riittänyt. Pahaa sanottavaa ei oikein ole kuin kaksi viimeistä pomoa sekä Cynankin mainitsema Crisis City, siinä ei vihollisten tai maaston hitboxit vain toimi.

Generationsista hullaantuneena latasin alesta vielä Sonic Adventuren ja Sonic kakkosen. Kamalia pelejä molemmat, pakko pelata lisää.
<Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
<Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
<Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
<JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
<henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
<Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI

Vs: Sonic The Hedgehog
« Vastaus #49 : 13.02.12 - klo:10:15 »
Jes! Ostin Sonic Generationsin pitkän harkinnan jälkeen, enkä joutunut pettymään! On upeaa, kuinka Sega viimeinkin onnistui tuomaan Sonicin takaisin tasoloikkien huipulle kaiken aiemman kompuroinnin jälkeen. Toki Sonic the Hedgehog 4 ja Sonic Colors olivat jo aivan oikeasti hyviä pelejä, mutta Generations on parasta Sonicia sitten Megadrive-aikojen. Pelasin eilen aika ahkerasti, kohta olen läpäissyt kaikki kentät. En osaa päättää, pidänkö enemmän klassisista vai moderneista kentistä, sillä molemmissa on puolensa. Eniten pidän kyllä musiikeista. Ne ovat ehkä parhaat koskaan.

Pakko tosin myöntää, että modernit kentät eivät ole aivan yhtä virheettömiä kuin kaikki ylistävät, sillä olen pudonnut maan läpi jo ainakin kahteen otteeseen. Onneksi vauhtia riittää ja ohjaus tuntuu mukavan jämäkältä. Harmaita hiuksia aiheuttavat myös rajalliset elämät. Miksi helvetissä peleissä pitää olla rajallinen määrä elämiä vielä tällä vuosikymmenellä? Noh, eipä ole vielä tullut Game Overia vastaan, mutta kyllähän siinä uhkaa pinna palaa kun halpa kuolema yllättää ja yritysten määrä vähenee.

Valitukset sikseen, Sonic Generations on huikea juhlapeli, ja se saa minut odottamaan uusia Soniceja entistä suuremmalla mielenkiinnolla.

EDIT:

[HUORA VITUN PELI YY PASKAA RIPULI KIKKELI KYRPÄ EINARI ÖÖ OLEN SONIC ÖÖ ÖÖÖ YRITYS JA EREHDYS AHAHAHAA KIKKELIMUNAPILLUUN AAH AAH KIVOJA BOSSEJA IMETÄÄKÖKYRPÄÄYHDESSÄKULTASENI NO JOO TOKI T: SONIC GENERATIONS

EDIT:

Hieno peli.
« Viimeksi muokattu: 13.02.12 - klo:23:20 kirjoittanut Arctic Fox »