Rekisteröidy,


niin voit osallistua keskusteluihin
niin foorumilla kuin IRC-kanavallakin.
Rekisteröidy nyt!

Kirjaudu!Pysy aina kirjautuneena sisälle

Yakuza-pelisarja

05.09.10 - klo:00:19

fazerin sininen

Ryū ga Gotoku tai länsimaissa tunnettu Yakuzana. Yakuza on Segan tekemä pelisarja, joka alkoi vuonna 2005 PS2 ja on jatkunut PS3 Yakuza 4 japseissa. Me länsimaalaiset olemme saanet Yakuza 1-3, mutta emme mitään muuta.

Yakuza on Toimintapeli RPG-elementeillä ja kunnon tarinalla. Tarina alkaa, kun orvoksi jäänyt Kazuma Kiryuu ottaa syyt niskaansa ja joutuu vankilaan, kun paras kaveri tappoi yakuzan jonkinsortin pomo. 10 vuotta myöhemmin vapauduttua lapsuuden ystävä/rakkaus on kadonnut ja samalla Tojo-Klaanilta on kössitty 10 miljardia jeniä. Siitä alkaa jännä tarina, jossa ehtii tehdä tappaa ilkeitä miehiä, tavata vanhoja tuttuja ja tavata tuttuja, joita ei odottanut näkevänsä enään. Kuitenkin, tulee mieleen hieman MGS-sarja, koska juoni on painotteena ja matkalla tulee vastaan värikkäitä hahmoja, juonenkäänteitä ja politiikkaa.

Noh, peleissä tappelemisen ja välipätkien lisäksi on lisämausteena minipelit. Ja niitä on moneen sorttiin. Kaikkea golfista mahjongiin on tarjolla, mutta Yakuza 3 on poistettu pari minipeliä pois, koska Sega USA työntekijät ovat homoja kusipäitä.

Eikä siinä vielä kaikki. Oikeat Yakuzat ovat pelanneet tätä peliä ja ovat todenneet, että peli kuvaa aika hyvin yakuzan arkea. Tietenkun unohtaen kaikki pelilliset yksityiskohdat.

Myös spin-off on julkaistu Japanissa, joka kertoo Feudaali Japanissa asustavan Miyamoto Musashin seikkailuista.

-----------------------

Itse pelailen tällä hetkellä Yakuza 3. Yllätyin positiivisesti, koska pelissä on niin paljon tehtävää juonen lisäksi. Yli sata Submissionia, 16 minipeliä, hitman missioneita ja kaikkeam uuta wänkättävää löytyy. Jos jotain negaativista on, niin se on ehdottomasti se taistelujen toisto. Jokaisella kadulla on joku angstinen homo, joka tulee huutamaan "vittuuks sä mua mulkkaat, saatana hakkaan sut" ja taistelu alkaa.

[weeabo]Peli kärsii kylläkin, kun englantiin käännetään. Tärkeä juonipaljastus selvisi, kun englantilainen sanoi Kazumalle jotain tärkeää, eikä hän ymmärtänyt, vaikka pelaaja ymmäris :<[/weeabo]

Ostakaa, tukekaa Segaa ja olkaa onnellisia.
« Viimeksi muokattu: 06.12.12 - klo:03:49 kirjoittanut Osiris »
Kirjattu
 • ::
 • 06.09.10 - klo:16:22
  Olen tähän mennessä kerennyt pelaamaan ainoastaan Yakuza 2:sta, mutta se ainakin pienistä teknisistä kömpelyyksistään huolimatta on loistava peli. Tappelusysteemi ei ehkä ole se maailman syvin, mutta turpaan veto on äärimmäisen viihdyttävä puuhaa ja juonikin varsin loistokasta settiä. Ja kerrankin jossain tuntee todellakin aidosti olevansa Japanissa.

  Jaa-a, pitäs varmaan eka Yakuzakin tässä korkata...
  Kirjattu
 • ::
 • 09.03.11 - klo:20:56

  fazerin sininen

  Menin Ryu Ga Gotoku 4 vähän aikaa sitten läpi. Loistava peli, mutta näin aluksi sanoisin, että Ryu Ga Gotoku 5 voidaan heittää nuo muut hahmot vittuun. Kazuma Kiryu oli hauskin hahmo pelissä, parhaat tappelumusat ja muutenkin Kiryu on Yakuzan päähahmo, joten miksi pelata muilla hahmoilla? No okei, AKiyama ei ollut mikään randomein hahmo, mutta Tanimuran arkki oli tylisntä paskaa koskaan.

  Joo, eli pelillisesti melkeimpä kaikin puolin paranneltu versio Yakuza 3. Ainoa oikea tekninen ongelma on maassa olevien hakkaaminen. Jos niitä ei lyö tietyllä hetkellä, niin nyrkki/jalka menee mystisesti läpi, jolloin pelattava hahmo on aukinainen muiden vihollisten hyökkäyksille. Muuten ei ole mitään valitettavaa teknisestä puolesta.

  Mutta osa tappeluista oli puhdasta helvettiä, koska vähän kovemmat viholliset ovat semmoisia, etteivät kaadu mistään, heidän iskujaan ei voi keskeyttää ja heillä semmoisia hakeutuvia iskuja, jolloin heidän lähellä ollessaan vihollinen osuu pakostikkin. Ja välillä Heat Finisherit eivät millään halunneet toimia.

  spoilerz
  (click to show/hide)

  Minipelit ovat vieläkin yhtä ihania, kuin vittumaisia. Katutappelut ovat kivoja (paitsi Akiyaman kanssa, kun se vitun homopoppi soi). Klipit ovat yleensä antoisaa tavaraa ja pelissä tarvitsee ilman kielitaitoa vain 2 kertaa walkthroughta (tai ainakin minä tarvitsin, vaikka toisen tajusinkin, mutta en jaksanut tehdä sitä ilman tietoa onnistumisesta).

  Aivan, Fumihiko Tachiki oli tässä pelissä ääninäyttelijänä. Jos ei tunnista kyseistä henkilöä, niin hänhän oli Gendo Ikarin äänenä Neon Genesis Evangelionissa (tai oikeastaan on vieläkin). Mistä minä tiedän tämän? Heti kun hänen hahmonsa (Katsuragi) näyttäytyi, niin tunnistin äänen.
  Kirjattu
 • ::
 • 22.11.11 - klo:23:56

  fazerin sininen

  Peli sai uuden ulottuvuuden, kun tajuan siitä vihdoinkin jotain. Tarina on aikasta hassu ja pääjuoni ei oikein ole alkanut. Hierontaminipeli on ehkä härskeintä mitä olen nähnyt videopelissä. Seuralaista on hauska väkertää, mutta meikkien kanssa saan aina aikaiseksi Johanna Tukaisen näköisen hirviön. Ja asiakkaat ovat ilkeitä. Halua kauniin mekon, laitan pelin mukaan kauniin mekon tytölle, eikä kutsuja tule. Ja meikkihirviöni alkoi kerran hakkamaan asiakasta. Mitä helvettiä?

  Katsuragi on vieläkin ihana.
  Kirjattu
 • ::