Rekisteröidy,


niin voit osallistua keskusteluihin
niin foorumilla kuin IRC-kanavallakin.
Rekisteröidy nyt!

Kirjaudu!



Pysy aina kirjautuneena sisälle

Resetin kokkikerho

02.10.10 - klo:22:21

Turjake Poissa

  • Törö
  • Hail to the King, baby!
    • 3DS-ystäväkoodi: 4527-7665-4643
    • Xbox Live Gamertag: Turjace
    • PSN ID: Turjace
    • Steam ID: turjace
    • Törön vuodatus, teh blogi
Vaikka meillä täällä Resetissä onkin jo muutamia ruokaan keskittyviä aiheita, päätin silti aloittaa vielä yhden. Miksikö? Koska resettiläiset tuntuvat rakastavan ruokaa, eikä mikään aihe oikein tunnu käsittelevän sitä toiseksi parasta ruokaan liittyvää asiaa, eli sen kokkaamista. Mikä olisikaan hienompaa kuin uhrata kallisarvoista vapaa-aikaansa maittavan aterian valmistamiseen ja sen jälkeen hotkaista tekeleensä tyytyväisenä alas masun syövereihin. Onko teillä tapana hemmotella itseänne, ystäviänne tai perheenjäseniänne herkullisilla gourmet-aterioilla, vai onko mielestäsi parasta kokkaamista einespizzan tunkeminen mikroon?

Tämä ketju on pyhitetty täysin ruoanlaittoon, sen saloihin ja siitä nauttimiseen. Erityisen hienoa olisi, mikäli te, rakkaat resettiläiset, paljastaisitte meille muille parhaiksi kokeilemianne reseptejä. Näin kaikki pääsisivät nauttimaan kokkaamisesta ja vielä antamaan palautetta resepteistä, raportoida ruoan onnistumisesta ja mikä ettei, voihan joku keksiä vielä parannusehdotuksiakin! Reseptien kertominen ja niistä keskusteleminen levittää ruoanlaiton ilosanomaa, ja mikäs sen hienompaa! Muistakaa kuitenkin, että kokkaatte tässä ketjussa julkaistuja ruokia omalla vastuullanne. Olet siis yksin vastuussa siitä, mikäli ruoanlaiton yhteydessä satut polttamaan talosi, menetät makuaistisi tai saat kymmenen vuoden ummetuksen.



Kootut Restipsit:

Nauta-/sikaruoat
-Törön Tex Mex-perunat
-Samirain jauhelihapizza
-Risotto
-Makaroni ja tomaattipekonikastike
-Heron vihainen kinkkupasta
-Tacoaeonin lihaisat wrapsit

Kalaruoat
-Tonnikalamakaroni
-Tonnikalanuudelit

Kanaruoat
-Risotto
-Dracon parhausperunat

Kasvisruoat
-Seksikäs soijanuudeliwokki
-Perkele riisiä
-Nuudelien valmistusohje
-Heron aamupala joka vitun aamu

Muut reseptit
-Lettutaikina
-Rieskarulla à la Osiris
-Pizzapohja
-Sipsimössö
-Pienestä määrästä viiliä suuri määrä viiliä
-Tuning roiskeläppä
-Napaketun aamupala



Näin heti aluksi voisin heittää tähän Tex Max -perunahöskän ohjeen. Löysin tämän ohjeen jostakin Pirkka -lehdestä, mutta koska olen niin vitun itserakas, kutsun tätä ruokalajia nimellä...

Törön Tex Mex -perunat

Törön Tex Mex -perunat on helppo, halpa, hauska ja hyvänmakuinen ruoka, joka suorastaan vie maistajansa uusiin maailmoihin. Valmistusaika on noin 40 minuuttia ja yhden "annoksen" hinta on noin 2 euroa. Valmistaaksesi Törön Tex Mex -perunat, tarvitset

voita
400g jauhelihaa
1 pussilohkoperunoita
100g sipulia
1 purkki salsadippiä (eli 315g pönikkä)
(juustodippiä)

1. Laita uuni lämpiämään lohkoperunoita varten. Jatka muita vaiheita, kunnes uuni lämpiää. Heitä perunat sinne. Pakkauksessa lukee asteet ja kellonaika.
2. Ruskista jauheliha voissa. Viipaloi sipulista noin 100 grammaa sipulikuutioita. Halutessasi voit käyttää myös valmista pakastesipulikuutiopakettia. Heitä sipulikuutiot jauhelihan sekaan pehmeytymään. Kaada kokonainen salsadippipurkki jauheliha-sipulikuutiomössön sekaan. Sekoita ja anna hautua muutama minuutti.
3. Kun soosi on valmista, kaada se johonkin kippoon. Odota, että perunat valmistuvat ja kaada nekin johonkin kippoon.
4. Ota syvä lautanen, kuten esimerkiksi murokulho. Heitä perunoita noin lautasen puoleen väliin asti ja kaada niiden päälle jauhelihamössöä. Halutessasi voit lisätä satsin päälle vielä pari teelusikallista juustodippiä.
5. Ruoan voi syödä miten haluaa, mutta itse sekoittelen perunat, jauhelihasoosin ja juustodipin keskenään.
6. Bon appetit tai jotain.

« Viimeksi muokattu: 09.08.12 - klo:15:20 kirjoittanut Osiris »
<+Cyna> Turjake on resetin paras tyyppi, aattelin mainita
<Tinglemies> välillä en itsekään erota pelaanko personaa vai nussinko törön kaa
<+mm. Detonat, coconuut, Linkkiro> Törö adminiks


ANIME ON PASKAA USKOKAA JO SKYWARD SWORD MYÖS JA DC
Kirjattu
  • ::
  • 02.10.10 - klo:22:22
    Saarioisen jauhelihapizza mikroon 2 minuutiks, ota pois ja syö.
    elämä on paskaa
    Kirjattu
  • ::
  • 02.10.10 - klo:23:02
    Yksinäisen opiskelijaelämän myötä kokkaamista on alkanut harrastaa entistä enemmän. Ei noita Saarioisen jarrulaattojakaan loputtomasti jaksa ja itse tehty on loppujen lopuksi aina edullisempaa, hyvällä tuurilla myös maukkaampaa. Ja varsinkin vähän monimutkaisempia reseptejä on mukava kokeilla paremman puoliskon kanssa aina silloin tällöin kahdestaan.
    Ohessa varsin simppeli, mutta sitäkin maistuvampi resepti lettutaikinaa varten:

    Lettutaikina

    Ainekset:
    5 dl vettä/maitoa
    2 dl vehnäjauhoja
    2 kananmunaa
    1 dl sokeria
    2 rkl ruokaöljyä
    1 tl suolaa

    Valmistus:
    1. Aloita sekoittamalla sokeri ja suola kananmunien kanssa. Sokerin määrää voi muuttaa vapaasti oman makunsa mukaan ja voipa sen jättää kokonaan poiskin.
    2. Kaada joukkoon vesi/maito ja sekoita kunnolla.
    3. Lisää jauhoja hieman kerrallaan samalla sekoittaen, ettei taikinaan jää isompia paakkuja.
    4. Sekoita taikinaan lopuksi ruokaöljy ja jätä asettumaan noin puoleksi tunniksi ennen paistoa.

    Taikinasta riittää noin 10 isoon lettuun. Kelpaavat nautittaviksi sellaisinaan tai hillon/muiden lisukkeiden kera.
    Kirjattu
  • ::
  • 02.10.10 - klo:23:38
    Rieskarulla à la Osiris

    Ainekset:
    - nelikulmion muotoisia rieskoja, esim. Polarbrödin Kotirieska
    - pestoa
    - tomaattipyrettä
    - täytteitä makusi mukaan, esim. kinkkua, juustoa...
    - mausteita

    Valmistus:
    1. Kaada saman verran pestoa ja tomaattipyrettä pieneen astiaan (vaikka jälkiruokakulhoon) ja sekoita ne tasaiseksi tahnaksi.
    2. Voitele rieskan toinen puoli pestotomaattitahnalla. Kannattaa laittaa tahnaa reilusti. Se on hyvää.
    3. Asettele täytteet (kinkku, juusto, ananas, salaatti tai mistä ikinä tykkäätkään) rieskalle.
    4. Lisää vielä päälle mausteita. Itse käytän runsaasti mustapippuria, oreganoa, valkosipulia (tuoreena) sekä tabascoa.


    5. Kääri rieska rullalle pituussuunnassa.
    6. Nauti.

    Kirjattu
  • ::
  • 02.10.10 - klo:23:44

    Samirai Poissa

    • JÄÄTELÖAUTOOOOO!!!11
      • Nintendo Network ID: Samirai
      • 3DS-ystäväkoodi: 0001-3327-0574
    Samirain jauhelihapizza

    Meet kauppaan ja ostat pari jauhelihapakettia. Sitte käppäset pakastehyllylle ja koppaat mukaan pizzapohja-paketin. Kiertelet lopun kaupan läpi ja keräät kaikkii niitä aineksia mitä käytät pizzassa. Kotona laitat uunin päälle johonki 200 asteeseen ja paistelet jauhelihat. Lisää sipulit ja sienet ja paljon muita kivoja mausteita, sekä kaikki yrtit mitä kaapeista löydät. Laita pizzapohjan päälle ketsuppia, heitä pannusta sörsselit lätyille, lisää ananakset ja kaikki muu maukas mistä tykkäät. Viimeistele järkyttävällä kerroksella emmental-juustoa. Heitä ruoka uuniin ja odottele et juusto alkaa tummua. Lihaisa pizza on valmis >) Jos vajaa kilo jauhelihaa ei riitä, kantsii heittää päälle esimerkiksi pekonia ja meetwurstia ja kebabbia.

    Hän ken kaipaa tarkkoja määriä aineksia ei niitä minulta saa, sillä jokaiseen lättyyn laitan soosit fiiliksen mukaan
    Kirjattu
  • ::
  • 03.10.10 - klo:00:23
    Yläaste-aikainen murotaikinareseptini:

    Ainesosat: muroja ja taikinaa.

    Valmistusohje: Kaada murot taikinaan.


    Joo, ei oo paljoo tultu kokkailtua, mutta varmaan rupean sitäkin harrastamaan siinä vaiheessa kun muutan pois vanhempien nurkista.
    Kirjattu
  • ::
  • 03.10.10 - klo:02:34
    Seksikäs soijanuudeliwokki

    Tarvittavat aineet:

    - Soijarouhetta
    - Nuudelilaattoja
    - Sipulia
    - Mausteita
    - Vettä
    - Wokkivihanneksia tai muita pakastevihreitä

    1. Laita tummaa soijarouhetta (vaalea ei oo niin hyvää ja se näyttää epämääräiseltä, mutta sekin käy) imemään nestettä astiaan. Astiaan voi lisätä mausteita jo tässä vaiheessa, ja esimerkiksi turvottaminen mehussa veden sijaan on joskus ihan hauskaa.
    2. Laita pannu liedelle kuumenemaan ja vettä lämpiämään joko vedenkeittimeen tai laita kattilallinen vettä liedelle.
    3. Kuutioi sipulia. Määrä oman maun mukaan. Tykkään itse, että sipulia on oltava paljon, joten käytän sitä paljon, mutta kai sitä vähemmälläkin pärjää. Yleisohjeena kuitenkin se, että kaikessa ruuassa on oltava sipulia niin paljon kuin mahdollista, ilman että sipulista tulee pääraaka-aine.
    4. Kun pannu on tarpeeksi kuuma (voi kokeilla kädellä: siinä vaiheessa kun saat palohaavan viiden sekunnin kosketuksella, pannu on "tarpeeksi kuuma") kaada pannulle öljyä tai laita nokare voita. Kippaa sipulit ja soijat pannuun. Tässä välissä voit lisäillä mausteita, jos et sitä vielä aiemmin tehnyt, tai vaikka teitkin, voit niitä myös lisätä.
    5. Käy tietokoneella tarkistamassa mikä meno on #resetti.net-kanavalla Quakenetissä.
    6. Unohdu tietokoneelle tekemään kaikkea muuta ja sitten jossain vaiheessa muista, että ruokakin on pannulla. Vaihtoehtoisesti voit käydä vitos- ja kutosvaiheiden aikana useita kertoja pannun ääressä, jotta lopputulos on paras mahdollinen.
    7. Tässä vaiheessa luultavasti vesi kiehuu jo, joten heitä nuudelit veden joukkoon tai laita nuudelit astiaan ja kaada niiden päälle vettä.
    8. Kun sipulit ovat ruskeita (ja vitos- ja kutosvaiheen suoritustavasta riippuen mahdollisesti soijan kanssa palaneita) on aika heittää pannulle wokkivihanneksia, jokseenkin myös muut (pakaste)rehut käyvät. Myös ilman näitä pärjää, ja etenkin, jos on tarvetta penninvenytykselle, ruoka-annos halpenee todella halvasta naurettavan halvaksi jättämällä ylimääräiset rehut pois kyydistä. Tässä vaiheessa voi pannusta melkein ottaa jo lämmöt pois, ja sekoitella sen verran, että vihannekset lämpiävät sen verran, etteivät narkahtele syödessä.
    9. Kun nuudelit ovat hilluneet vedessä kolmisen minuttia (paketissa lukee tarkka aika, vaihtelee usein kait kahden ja viiden minuutin välillä) kaada vedet pois.
    10. Kippaa nuudelisipulivihannesmassa nuudeleiden päälle. Voit kaataa ne kattilaan nuudeleiden päälle tai laittaa koko hoidon erilliseen astiaan kauniimman tarjoilun vuoksi.
    11. Nauti (ystävien [ja alkoholin] kanssa).

    On muuten saatanan hyvää :) Nuudelin voi korvata myös pastalla tai riisillä (tosin niitä tarttee keittää, veden kippaaminen niskaan ei käy) ja soijan voi korvata jauhelihalla (tosin sitä ei tarvitse lilluttaa vedessä ja jauhelihan kanssa tarvitsee olla kypsyyden kanssa tarkempi).
    Kirjattu
  • ::
  • 03.10.10 - klo:11:41

    Relix Poissa

    • Defective
    • Wää
    Pizzapohja:

    - 1 rkl ruokaöljyä
    - puoli pakettia hiivaa (n. 25g)
    - n. 1,5dl käden lämpöistä vettä
    - 2 kananmunaa
    - vehnäjauhoa
    - suolaa

    Sekoita käsin koko ajan.
    Sekoita hiiva suolaveteen ja se mössö ruokaöljyyn keskenään, lisää munat ja sekoita uudelleen. Lisää jauhot samalla sekottaen.

    Ulkomuistista, jauho määrät menee yleensä satunnaisesti, tärkeintä on, että taikina on vähän sellainen limapallo, ei liian kiinteä, eikä liian löllö. Pitäisi irrota käsistä ilman kummempia taisteluita. Anna kohota noin 10min. Päälle mitä ikinä haluat.

    Uunissa n. 225 astetta joku 15min, ehkä.

    Toimii myös ruisjauholla, mutta silloin joukkoon pitää lisätä jotain sidosainetta, muuten itse pizza hajoaa käsiin, en ole vielä keksinyt mikä kävisi hyvin.
    Kirjattu
  • ::
  • 03.10.10 - klo:12:44

    Kasuli Poissa

    • Piparisensei
      • Porkkanakaupunki
    Törö on kotiäiti.

    Myöskin, harmittaa ku täältä etelämaalta on vaikea löytää kunnon rieskaa, Ossen rulla kuulostaa hyvältä ja siihen tarvii laittaa just sopivasti vaivaa :<
    VAIHTELEEPA SITTENKIN >: (
    Kirjattu
  • ::
  • 04.10.10 - klo:12:19
    Perkele Riisiä

    Reseptin nimi juontuu kavereiden yleisestä ensireaktiosta. Eivät arvaakaan.

    Opiskelijat varmasti tuntevat perusruokien pyhän kolminaisuuden: riisi, nuudelit, makaroni (ja kenties myös perunat). Riisiä on helppo maustaa erilaisilla kastikkeilla, mutta tämän reseptin tarkoitus on osoittaa, että makua saa muutenkin kuin soijakastikkeella.

    Suosittelen valmistamaan kylkiäisiksi jotain (lihapullia mikrossa tms., tyttöystävälle kannattaa laittaa jotain parempaa, vaikka pelmenejä [E: Pelmenienkin resepti tulossa aikoinaan, kunhan saan raaka-aineita, työkaluja ja koekaniineja) ihan monipuolisuuden ja ravintoaineiden nimissä, vaikka opiskelijoita ollaankin.
    Huom! Perkele Riisi on varsin täyttävää tavaraa. Kannattaa ottaa normaalia pienempi könttä lautaselle.

    Ainesosat:
    - Riisiä (resepti perustuu Myllyn Paras Jasmiini Riisiin, muutkin sortit voivat toimia)
    - Vettä
    - Suolaa
    - Voita

    1. Keitä riisi. Jos et osaa, pyörittele pakkausta niin pitkään että löydät ohjeet. Yleensä niiden mukaan keitetystä tavarasta tulee ihan kunnollista, ryssimiset taipuvat yleensä sinne liian kuivan puolelle. Kuivan riisin voi pelastaa paistamalla voissa tai öljyssä, vinkki vinkki.
    2. Lisää voi (sellainen 10 - 15 grammaa voita per desi riisiä) ruoan ollessa vielä kuumaa. Suolaa oman maun mukaan. Sekoita niin pitkään, että voi on täysin sulanut ja riisi saanut kauniin kellertävän värin.
    « Viimeksi muokattu: 04.10.10 - klo:21:49 kirjoittanut Luistonesto »
    Kirjattu
  • ::
  • 04.10.10 - klo:15:30

    Relix Poissa

    • Defective
    • Wää
    Luistiksen ohjeeseen vielä lisää:
    - ketsuppia
    - helposti sulavaa juustoa
    - mausteita kuten chiliä tai tujumpaa

    Valmista seosta voi käyttää vaikka yhdessä grillipihvien tai filee palojen kanssa.
    Kirjattu
  • ::
  • 04.10.10 - klo:16:09
    Saarioisen jauhelihapizza mikroon 2 minuutiks, ota pois ja syö.
    Itse suosittelen laittamaan vain minuutiksi. Kahden minuutin jälkeen se on ainakin meidän mikrolla, niin kuumaa, ettei sitä pysty heti nauttimaan.  v_v
    Kirjattu
  • ::
  • 04.10.10 - klo:17:07
    Saarioisten lätyt maistuu parhaiten kylmänä.

    Itselleni maistuu peruscombo valion jugurtti + mysli aina aamuisin.
    Kirjattu
  • ::
  • 04.10.10 - klo:18:08
    Saarioisten lätyt maistuu parhaiten kylmänä.

    Niinpä tekevät, tai siis söin juuri Atrian lätyn, mutta aika samaahan ne on...? Kuulin, että jopa jossain kokkiohjelmassa oli noin todettu. :u Jännä sinänsä.
    Kirjattu
  • ::
  • 04.10.10 - klo:19:52

    Tingle Poissa

    • Paavo
      • 3DS-ystäväkoodi: 1478-3942-1487
      • Xbox Live Gamertag: Tinglemies
      • PSN ID: Tinglemies
      • Steam ID: Paavomies
      • Academic Nintendo Club RY
    Siis Saarioisten ja Atrian pitsathan ovat kuin eri maailmoista, Saarioisten sotkua ei saa alas millään kun taas Atrian on ihan herkkua. Hampurilaisten kanssa päinvatsoin.
    <Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
    <Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
    <Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
    <JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
    <henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
    <Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI
    Kirjattu
  • ::
  • 04.10.10 - klo:20:16
    Hampurilaisissa ehdottomasti paras vaihtoehto on HK tekemät ja ne ovat aika halpojakin.
    Kirjattu
  • ::
  • 04.10.10 - klo:20:23

    Tingle Poissa

    • Paavo
      • 3DS-ystäväkoodi: 1478-3942-1487
      • Xbox Live Gamertag: Tinglemies
      • PSN ID: Tinglemies
      • Steam ID: Paavomies
      • Academic Nintendo Club RY
    Hv nehän vasta kuivia känkkyjä ovatkin :s

    Viestit yhdistetty
    Ostin kuukausi sitten kilon nuudeleita. Joku opastaa miten noista saa syömäkelpoista :s
    « Viimeksi muokattu: 04.10.10 - klo:20:28 kirjoittanut Tingle »
    <Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
    <Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
    <Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
    <JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
    <henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
    <Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI
    Kirjattu
  • ::
  • 04.10.10 - klo:20:33

    Kasuli Poissa

    • Piparisensei
      • Porkkanakaupunki
    Pirkan juustohampparit.
    VAIHTELEEPA SITTENKIN >: (
    Kirjattu
  • ::
  • 04.10.10 - klo:20:34
    Siis Saarioisten ja Atrian pitsathan ovat kuin eri maailmoista, Saarioisten sotkua ei saa alas millään kun taas Atrian on ihan herkkua. Hampurilaisten kanssa päinvatsoin.

    Hampurilaisia ei saa millään keinolla alas.
    Saarioiset maistuu, ja Atrian jauhelihalätty on jo syömäkelvoton.

    Ostin kuukausi sitten kilon nuudeleita. Joku opastaa miten noista saa syömäkelpoista :s

    Katso keitto-ohjeet nuudeleille paketista/netistä, ja kyytipojaksi ota kaupan pakastealtaasta wokkivihanneksia. Nuudelien kanssa vain hieman hämmennät siinä vaiheessa kun ne alkavat hieman vettyä, että eivät jäisi yhdeksi klimpiksi. Nuudelien keittoveteen voi laittaa ripauksen suolaa, jollei paketissa tule jo oma maustepussi (jotka on yleensä täyttä suolaa sisällöltään).
    « Viimeksi muokattu: 04.10.10 - klo:20:37 kirjoittanut Sonicii2 »
    Kirjattu
  • ::
  • 04.10.10 - klo:20:39
    Lainaus
    Ostin kuukausi sitten kilon nuudeleita. Joku opastaa miten noista saa syömäkelpoista :s

    1. Kun on kiire: Kaada vedenkeittimeen puoli litraa vettä. Kiehauta. Tyhjennä maustepussi ja vedenkeitin nuudeleiden päälle (syvään lautaseen; vettä ei kaadeta pois, joten kahvattomuus ei haittaa). Muutaman minuutin päästä nuudelit ovat sen verran pehmeitä, että ne voi syödä.

    2. Vaikeampi tapa: Kaada vedenkeittimeen puoli litraa vettä. Kiehauta. Kaada nuudeleiden päälle (kattilaan tms. kahvalliseen astiaan). Muutaman minuutin päästä nuudelit ovat sen verran pehmeitä, että veden voi kaataa viemäriin. Tarjoile sellaisenaan tai kylkiäisten kanssa.
    Kirjattu
  • ::
  • 04.10.10 - klo:20:42
    Hv nehän vasta kuivia känkkyjä ovatkin :s
    Totta kai ne ovat kuivia, jos ei mitään täytettä laita. Kunnolla vaan kaikkea väliin, niin sen jälkeen nam nam.   
    Kirjattu
  • ::
  • 04.10.10 - klo:20:48

    Sotakoira Poissa

    • D-Dog
      • PSN ID: Dracoaeon
      • Steam ID: Sotakoira
    Saarioisen "Pihvihampurilaiset" ne vasta hyviä onkin. Ei maistu hampparilta sitten ensinkään, mutta nam. Tabascoa ja ketsuppiä väliin.. <3
    Kirjattu
  • ::
  • 04.10.10 - klo:20:59
    "Joo, ja [xx]:n einesburgeri! (Mikroon puoleksitoista minuutiksi!)" Mitä jos jätetään nämä pakkauksen valmistusohjeesta poikkeamattomat reseptit siihen toiseen ruokaketjuun.

    Pistän Deton yummy-yummy-safkan valmistusohjeita jakoon, kun saan ne jäsenneltyä "pikkasen tätä ja pikkasen tota" -asteelta selkeämmiksi.
    Kirjattu
  • ::
  • 04.10.10 - klo:21:21
    Sipsimössö

    Ota fiiliksen mukaan kasa sipsejä lautaselle, kaada päälle mielellään tulista tomaattisoosia reilulla kädellä, peitä seos juustoraasteella. Laita mikroon. Ota pois kun juusto on sulanut. Sipsit ovat mukavan pehmeitä ja extra-rasvaisia.

    Krapula-aamun suosikki, joka sotkee ihan kaiken.
    -
    Kirjattu
  • ::
  • 12.10.10 - klo:17:29
    Pienestä määrästä viiliä suuri määrä viiliä

    Tarvitset:
    - Pienen määrän tavallista viiliä
    - Maitoa

    Laita viili pyttyyn ja kaada maitoa päälle. Täysmaito kelpaa parhaiten ja kevytmaito on parempaa kuin rasvaton. Kai se rasvattomallakin tosin onnistuu, mutta kannattaa käyttää rasvaisempia vaihtoehtoja. Nyt peitä astia, jossa viili ja maito ovat esimerkiksi talouspaperilla. Aseta astia pöydälle ja anna sen olla koskemattomana esimerkiksi yön yli, joskus pidempäänkin lähinnä viilin ja maidon määristä riippuen. Kun syöt viiliä purkista jätä muutama lusikallinen viiliä pohjalle ja täytä purkki maidolla. Toisaalta taas yhdestä purkista viiliä ja litrasta maitoa saa kokonaisen kulhollisen viiliä.

    Viiliä on hyvä syödä esimerkiksi sellaisenaan, sokerin ja/tai kanelin kanssa tai murojen tai myslin kanssa. Olen myös kuullut, että joku söisi viiliä inkivääroin kanssa, mutta tätä en ole itse koskaan kokeillut.
    Kirjattu
  • ::
  • 29.10.10 - klo:22:57
    <Osiristi> pipari ja sinihomejuusto
    Kirjattu
  • ::
  • 22.03.11 - klo:23:05
    Risotto

    Yksinkertainen ja helposti muunneltava sapuska, sopii opiskelijalle siis mainiosti. Valmistamisessa tosin menee oma aikansa.

    Perkeleen yksinkertainen risotto:
    - 3dl riisiä (reseptin kirjoittaja käyttää Myllyn Paras Jasmiini riisiä [sic])
    - 8dl vettä
    - n. 400 grammaa kuollutta lihaa. Kanasuikaleet tai jauheliha lienevät ilmeisimpiä vaihtoehtoja.

    Pistä kattila levylle lämpeämään. 3,5-litrainen tai vastaava kattila on erinomainen. Jollain kasarillakin toki onnistuu, mutta kypsentämisessä kestää pidempään. Kaada kattilaan ruokaöljyä ja paista liha. Kun liha on kypsää, kaada päälle riisi ja vesi; ovela paska keittää veden ensin, no, vedenkeittimessä ja säästää näin mukavasti aikaa. Keitä riisi kypsäksi.

    Risottoa on niin helppo jalostaa halvoilla raaka-aineilla, että kaikkein yksinkertaisimman reseptin käyttämistä on vähän vaikea perustella. Joku plantuista tykkäävä varmasti keksii myös jonkin tehotuotantoa vastustavan version. Esimerkki vähän monimutkaisemmasta risotosta:

    - 3dl riisiä
    - 8dl vettä
    - n. 400g kuollutta lihaa
    - Pari porkkanaa
    - Iso sipuli
    - Pakastevihanneksia
    - Lihaliemikuutio
    - Pari kolme valkosipulinkynttä
    - Mausteita (basilikaa, chiliä, mustapippuria, suolaa...)

    Paista liha, sipuli ja porkkana. Kun liha on kypsää, kaada päälle riisi ja vesi (edelleen, vedenkeittimen kanssa pääsee vähän helpommalla). Viskaa samalla sekaan lihaliemikuutio, pilkottu valkosipuli ja mausteet. Keittele rauhassa. Pakastevihannesten kypsentämiseen ei tarvita aikaa juuri lainkaan, joten lisää ne aivan lopuksi.
    Kirjattu
  • ::
  • 26.09.11 - klo:14:35

    Sotakoira Poissa

    • D-Dog
      • PSN ID: Dracoaeon
      • Steam ID: Sotakoira
    Tuning-roiskeläppä
    Jos löydän kaapin perältä roiskeläpän ja totean että olen nälkäinen, saatan rohmuta jääkaapin nurkista kaiken ylimääräisen roskan ja mätän pitsan päälle. Yleensä lopputulos on pelkkää roiskeläppää parempi makuvaihtoehto.

    Ainekset:
    Pohjaksi mikä tahansa roiskeläppäpizza, mielellään jauheliha tai meetvursti.
    noin 1 purkillinen tonnikalahiutaleita öljyssä
    noin kourallinen mitä tahansa juustoraastetta
    oreganoa ja basilikaa
    jotain tulista kastiketta, mielellään n. teelusikallinen tabascoa
    halutessaan voi lisätä jotain rehuja, esim. pari slaissia tomaattia
    ripaus valkosipulijauhetta (tai vaihtoehtoisesti n. puoli kynttä jauhettuna)
    jos kaipaat lisää suolaisuutta, lisää pari meetvursti/salamiviipaletta. Leikkelepepperoni toimii kanssa ihan hyvin

    Valmistus:
    Ota pitsa ja laita lautasella. Ota kaikki ainekset ja mätä epämääräisesti pitsan päälle. Lisää juustoraaste viimeiseksi, niin että tonnikalan öljy imee itseensä kaiken ylimääräisen maun ja muhii juuston alla.
    Tunge minuutiksi tai pariksi mikroon tai laita uuniin n. 175 asteeseen ja unohda sinne kunnes alkaa tuoksua hyvälle.


    Dracon parhausperunat
    Vaikka itse sanonkin, niin aivan rikollisen maukkaita pottuja pannulla laitettuna. Mausteissa sen salaisuus. Pottujen seuraksi hyvää kanasotkua.

    Ainekset:
    Pannulle sopiva määrä keitettyjä perunoita (~400g?)
    n. 2 teelusikallista ainakin kolmen eri sortin grillimaustetta
    2 teelusikallista chilijauhetta
    teelusikallinen valkosipulijauhetta
    rypsiöljyä paistamiseen
    ripaus suolaa

    300/400g hunajamarinoituja broilerisuikaleita

    Valmistus:
    Paista Broilerisuikaleet kullanruskeiksi ja anna tiristä pannulla vielä vähän aikaa. Kippaa ne sitten vaikka jollekin lautaselle tms. ja pilko perunat. Ideaalinen koko on sen verran ohut että se paistuu läpikotaisin, mutta sen verran paksu ettei se kärähdä.
    Kippaa rypsiöljyä pannulle ja anna sen tiristä hetki, imien kanan paiston jäljiltä jääneet maut talteen, ja heitä perunat sekaan. Paistele hetki ja lisää mausteet. Anna perunoiden tiristä kunnes ne pitävät "kops kops" ääntä kun niitä napauttaa haarukassa, mutta eivät kuitenkaan ole aivan räjähtäneitä.

    Kippaa lautaselle ja NAUTI PERKELE.

    « Viimeksi muokattu: 26.09.11 - klo:15:32 kirjoittanut Dracoaeon »
    Kirjattu
  • ::
  • 03.10.11 - klo:17:31

    Tingle Poissa

    • Paavo
      • 3DS-ystäväkoodi: 1478-3942-1487
      • Xbox Live Gamertag: Tinglemies
      • PSN ID: Tinglemies
      • Steam ID: Paavomies
      • Academic Nintendo Club RY
    Yritin paistaa jauhelihaa, mietin kun ei tuntunut ruskistuvan. Jokin haiskasti ja huomasin viereisellä hellalla palavan muropaketin.

    Ebin :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDd
    <Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
    <Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
    <Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
    <JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
    <henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
    <Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI
    Kirjattu
  • ::
  • 04.10.11 - klo:20:08
    Hienoa Tingle!

    Tästäpä siis hyvä ohjenuora kaikille wnb-kotikokeille: jos aiotte paistaa tai keittää jotain, tarkistakaa, että valmistusastianne (oli se sitten kattila, paitsinpannu tms) on oikealla levyllä. Tämän kun osaatte, ei perusasiat voi mennä pieleen.
     
    You know you've lost when...

    My name is Legion, for we are many.
    Kirjattu
  • ::
  • 04.10.11 - klo:20:11
    Kyllä voi. Esimerkiksi pastan pohjaan polttaminen on tavattoman helppoa puuhaa.

    Kiva tietää, etten ole ainut, joka säätää ruoanlaiton suhteen.
    Kirjattu
  • ::
  • 04.10.11 - klo:20:14
    Ah aivan. Tube voisikin itse kertoa perunamokastaan? :>
     
    You know you've lost when...

    My name is Legion, for we are many.
    Kirjattu
  • ::
  • 04.10.11 - klo:20:45
    Kirjattu
  • ::
  • 05.10.11 - klo:17:30
    Äh anna olla. Emäntäni veli sen sijaan kävi joskus pohtimaan, pitääkö kananmuna rikkoa ennen kun sen paistaa. B)

    Notta hyvä Raisio, Suomen suurin risteys. :>
     
    You know you've lost when...

    My name is Legion, for we are many.
    Kirjattu
  • ::
  • 26.06.12 - klo:18:26
    > Tee ruokaa yhdelle
    > Älä jaksa syödä kaikkea
    > Syö silti
    > Pyöri kävelemisen sijaan

    Toivon todella että teette tämän

    Makaroni ja tomaattipekonikastike

    Ainekset
    - Pirkka tomaattimurska 390g (valkosipuli/yrtti/chili/perus) :: 0,89 €
    - Pirkka makaroni 400g :: 0,35 €
    - Pirkka pekoni 140g :: 1,29 €
    - Mausteita ja muuta, esimerkiksi pesto ja juustoraaste sopii hyvin

    Valmistus
    1. Keitä itsellesi sopiva määrä makaronia pussin ohjeen mukaan ja tee samalla muita vaiheita
    2. Saksi pekonit pieniksi kuutioiksi
    3. Paista pekonikuutiot
    4. Kaada tomaattimurska pekonien päälle
    5. Mausta tomaattipekonikastike haluamallasi tavalla. Itse käytin mustapippuria ja jääkaapista löytynyttä pestoa sekä juustoraastetta
    6. Kaada makaroneista vesi pois ja itse makaronit kastikkeen sekaan
    7. Sekoita ja anna hautua n. 5 minuuttia
    8. Syö enemmän kuin jaksat

    Lopputulos
    Ainakin kaksi annosta ruokaa alle kolmella eurolla. Liian täysi maha.
    Kirjattu
  • ::
  • 26.06.12 - klo:18:42

    Artsi2 Poissa

    • Graafikkotaituri
      • blogi
    Miten tämä ketju on mennyt täysin ohi O: unelmien täyttymys!
    Kirjattu
  • ::
  • 27.06.12 - klo:18:46

    Artsi2 Poissa

    • Graafikkotaituri
      • blogi
    Ostin varhaiskaalia, koska se näytti niin hyvältä. Itsehän rakastan kaalia. En ymmärrä ihmisiä, jotka eivät voi sietää sitä :C
    Osan kaalista käytin nuudeliwokkiin. Loput paistoin pannulla pihvin seuralaiseksi. Maustoin suolalla, timjamilla ja persiljalla. Lopuksi lisäsin vielä ihan vähän hunajaa. Taivaallista  :>
    Kirjattu
  • ::
  • 27.06.12 - klo:19:38

    Tingle Poissa

    • Paavo
      • 3DS-ystäväkoodi: 1478-3942-1487
      • Xbox Live Gamertag: Tinglemies
      • PSN ID: Tinglemies
      • Steam ID: Paavomies
      • Academic Nintendo Club RY
    Leivoin syntymäpäiväillalliselleni porkkanallisen paskaa. Reseptin sain jostain muumikortin muffiniohjeesta, jonka sylkäisin pellille. Kyllä se ihan hyvältä maistui kun kuorutteeseen meni tonkallinen tuorejuustoa.
    <Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
    <Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
    <Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
    <JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
    <henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
    <Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI
    Kirjattu
  • ::
  • 27.06.12 - klo:20:25

    Artsi2 Poissa

    • Graafikkotaituri
      • blogi
    Leivoin syntymäpäiväillalliselleni porkkanallisen paskaa. Reseptin sain jostain muumikortin muffiniohjeesta, jonka sylkäisin pellille. Kyllä se ihan hyvältä maistui kun kuorutteeseen meni tonkallinen tuorejuustoa.
    tapa jolla puhut ruuanlaitosta saa minut itkemään  :D Good for you kuitenkin!
    Kirjattu
  • ::
  • 27.06.12 - klo:20:27

    Tingle Poissa

    • Paavo
      • 3DS-ystäväkoodi: 1478-3942-1487
      • Xbox Live Gamertag: Tinglemies
      • PSN ID: Tinglemies
      • Steam ID: Paavomies
      • Academic Nintendo Club RY
    Tapa jolla puhut ruoanlaitosta saa minut itkemään  :D

    Kiitos samoin.
    <Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
    <Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
    <Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
    <JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
    <henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
    <Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI
    Kirjattu
  • ::
  • 27.06.12 - klo:22:45

    Hero Poissa

    • Internet-ritari
    • Välillä sattuu päähän kuinka hyvä olen.
      • Wii-numero: 5729 1146 3684 8771
      • 3DS-ystäväkoodi: 1633-4171-0541
      • PSN ID: Herra_Heroiini
      • Steam ID: Bumerangi_Hero
    Viimeisin resepti poistettiin - i'm mad.

    - 2 pkt HK:n pekonia
    - 1 pussillinen kinkkusuikaleita
    - 1 purkki ruokakermaa
    - 1 purkki cream bonjour
    - 400g pastaa
    - 1 suuri sibali
    - 2 ES

    1. Pastat kiehuu.
    2. Silppuu saksilla pekonit pienemmäksi.
    3. Pannu kuumaksi - pekonit kehiin.
    4. Hetken kypsyneet kinkut ja sipuli perään.
    5. Juo yksi ES tai polta tupakka odotellessasi.
    6. Kaada ruokakermaa lihamätön päälle sopivasti.
    7. Pastat valmiina - vesi vittuun - cream bonjour purkki sekaan.
    8. Kaada valmis pekonimättö pastan sekaan.
    9. Sekoita villisti.
    10. Anna hetken hautua.
    11. Syö ja nauti 2. ES.
    Kirjattu
  • ::
  • 06.07.12 - klo:04:10

    Hero Poissa

    • Internet-ritari
    • Välillä sattuu päähän kuinka hyvä olen.
      • Wii-numero: 5729 1146 3684 8771
      • 3DS-ystäväkoodi: 1633-4171-0541
      • PSN ID: Herra_Heroiini
      • Steam ID: Bumerangi_Hero
    - 4 tlk tonnikalaa
    - 2 tuubia kruunumajoneesia
    - 1 iso salaattikerä
    - 1 suuri sibale
    - 200-300g makaronia

    1. makaronit kiehumaan
    2. piekse salaatti ja sibali paloiksi kulhoon
    3. korkkaa tonnaris ja iske ne salaatin ja sibalin seuraksi
    4. heittele valkopippuria sopivasti sekaan
    5. majoneesia n. 1½ tuubia sekaan (kyllä, ja hyvä jos tuo 1½ tuubia edes riittää)
    6. sekoita koko paskaa vahvalla kädellä
    7. tod. näk. makaronit pohjassa
    8. vedet vittuun makaroneista ja valmiit makaronit salaatin sekaan
    9. sekoita villisti kaikkeutta keskenään
    10. folio päälle ja jääkaappiin tunniksi
    11. korkkaa ES
    12. syö tunnin päästä valmis salaattisi

    Jos diggailee suola/maustekurkusta niin sitä voi laittaa sekaan. Normaalia vesikurkkua ei kantsi tunkea, koska vesi + majo = no no no.
    Kirjattu
  • ::
  • 13.07.12 - klo:11:39

    Hero Poissa

    • Internet-ritari
    • Välillä sattuu päähän kuinka hyvä olen.
      • Wii-numero: 5729 1146 3684 8771
      • 3DS-ystäväkoodi: 1633-4171-0541
      • PSN ID: Herra_Heroiini
      • Steam ID: Bumerangi_Hero
    Tällainen on mun aamupala joka vitun aamu.

    - pinaattii kourallinen
    - 1 porkkana
    - 1 omena
    - 1 banaani
    - vadelmia toinen kourallinen
    - vähän päälle ½ litraa (preferoin vanilijan makusta) soijamaitoo - sillain sopivasti

    1. pese pinaatit - blendun pohjalle
    2. kuori porkkana ja omppu - blenduun
    3. kuori bansku ja heittele villisti muiden hetelmien päälle
    4. visko vadelmat
    5. kaada soijamaitoo blenderiin niin paljon, että täytää 3/4
    6. blendaa kaikki villisti
    7. juo!1

    Yhdestä blender-annoksest riittää kahdeksi aamuksi :3
    Kirjattu
  • ::
  • 13.07.12 - klo:16:57

    Arctic Fox Poissa

    • Vulpes Arctos
      • Nintendo Network ID: VulpesArctos
      • Wii-numero: 3209 8382 1974 7037
      • 3DS-ystäväkoodi: 3737 - 9594 - 1755
      • Xbox Live Gamertag: Vulpes Arctos
      • Steam ID: Vulpes_Arctos
    Napaketun aamupala:

    Oululainen jälkiuunipala x 2 ( eli 4 viipaletta)
    Creme Bonjour -kevytlevitettä
    Oreganoa
    Ketsuppia
    Ohuen ohuita kinkkusiivuja x 4
    tuorekurkkuviipaleita
    keitettyjä kananmunia x 3 (Valkuaiset)
    suolaa


    Paahda leivät leivänpaahtimessa, jotta niistä tulee rapeita.
    Levittele Cremé Bonjourit ja oreganot leipien päälle.
    Tiputtele päälle ketsuppia pisaroittain, minkä jälkeen nakkaa kunkin leivän päälle siivu kinkkua.
    Näiden perään nakataan kurkkuviipaleet.
    (Kananmunista heitän pois keltuaiset.) Sitten viipaloin valkuaiset kanamunaleikkurilla, ja asettelen ne tasaisesti leipien päälle.
    Lopuksi ripotellaan suolaa kananmunien päälle ja Voilá! Todella hyvä ja proteiinipitoinen aamupala.

    Koska yllä mainitut leivät ovat aika suolaisia, kannattaa niiden kanssa nauttia esimerkiksi jogurttia. Itse suosin tällaista komboa:

    Valio Rasvaton Mansikka-vaniljajogurtti 2dl
    Mansikoita 2dl (pilkottuna)


    Lisää ison kahvikupin pohjalle pari desiä pilkottuja mansikoita, ja kaada jogurtti siihen päälle. Sekoita niin, että jogurtti valuu mansikoiden väliin jääviin rakoihin, ja mansikkapalat lilluvat tasaisesti siellä seassa. Nautiskele!
    « Viimeksi muokattu: 13.07.12 - klo:17:00 kirjoittanut Arctic Fox »
    Kirjattu
  • ::
  • 29.07.12 - klo:23:01

    Hero Poissa

    • Internet-ritari
    • Välillä sattuu päähän kuinka hyvä olen.
      • Wii-numero: 5729 1146 3684 8771
      • 3DS-ystäväkoodi: 1633-4171-0541
      • PSN ID: Herra_Heroiini
      • Steam ID: Bumerangi_Hero
    - tarpeeksi nuudeleita
    - cream bonjour punainen purkki
    - 2 tölkkiä tonnaria öljyssä

    1. Iske nuudelit kiehumaan
    2. Kun nuudelit ovat kiehumassa, tonnarit auki ja pannu kuumaksi
    3. tonnarit pannulle ja paistele ihan pieni hetki niitä
    4. iske cream bonjour purkku perään ja hämmennä settiä pannulla
    5. nuudelit valmiina, ota pannu pois levyltä

    Menee about 5-10min valmistaa kyseinen setti.
    Kirjattu
  • ::
  • 30.07.12 - klo:00:45
    Kiva sattuma. Tein itsekin perjantaina nuudeleita, ja "kastikkeena" käytin juurikin Cream Bonjouria. Itselläni oli joku sienien makuinen Cream Bonjour, jonka kaadoin hautuneen nuudelin ja mikrossa nopeasti lämmitettyjen wokkivihannesten ja sipulin päälle. Koska jääkaappikylmä Cream Bonjour viilensi annosta sen verran, piti nuudelimössö tunkea vielä nopeasti mikroon ainesten sekoittamisen jälkeen. Oli hyvää. Ensi kerralla ajattelin laittaa mukaan soijaa/tonnikalaa/tölkkipapuja/jauhelihaa/jotain.
    Kirjattu
  • ::
  • 02.08.12 - klo:00:32

    Arctic Fox Poissa

    • Vulpes Arctos
      • Nintendo Network ID: VulpesArctos
      • Wii-numero: 3209 8382 1974 7037
      • 3DS-ystäväkoodi: 3737 - 9594 - 1755
      • Xbox Live Gamertag: Vulpes Arctos
      • Steam ID: Vulpes_Arctos
    Mitä kauheaa tapahtuukaan, kun kaltaiseni äidin lihapatojen äärellä elämänsä viettänyt nörtti yrittää valmistaa meksikolaista ruokaa? Tämä video on pysäyttävä kertomus siitä, kuinka onnistuin väsäämään tulisen jauheliha-papupadan. Vai onnistuinko sittenkään?

    <a href="http://www.youtube.com/v/oS0GpeHR1Wk?version=3&amp;amp;hl=fi_FI" target="_blank" class="new_win">http://www.youtube.com/v/oS0GpeHR1Wk?version=3&amp;amp;hl=fi_FI</a>



    (click to show/hide)

    « Viimeksi muokattu: 02.08.12 - klo:00:40 kirjoittanut Arctic Fox »
    Kirjattu
  • ::
  • 07.08.12 - klo:12:17

    Artsi2 Poissa

    • Graafikkotaituri
      • blogi
    "Sokeria käskettiin laittaa, mutta en vitussa laita"  :D päivän paras.
    Sitä sokeria laitetaan tavallisesti ihan pikku hyppysellinen, koska se tuo tomaatin maun paremmin esiin. Suosittelen.
    Kirjattu
  • ::
  • 07.08.12 - klo:13:05

    Sotakoira Poissa

    • D-Dog
      • PSN ID: Dracoaeon
      • Steam ID: Sotakoira
    Mitä kauheaa tapahtuukaan, kun kaltaiseni äidin lihapatojen äärellä elämänsä viettänyt nörtti yrittää valmistaa meksikolaista ruokaa? Tämä video on pysäyttävä kertomus siitä, kuinka onnistuin väsäämään tulisen jauheliha-papupadan. Vai onnistuinko sittenkään?
    Tykkäsin katsoa videon, teikäläisen artikulointi on selkeää ja naurahdin parille ilmaukselle joita käytit. Ihan hyväähän tosta näytti tulevan, vaikka tirskuinkin paprikoiden aiheuttamalle hämmennykselle. Jotenkin kivoja ja rennon oloisia kotivideoita nuo muutkin kanavallasi olevat videot, en pistäisi pahaksi nähdä lisää kokkausseikkailuja jatkossakin. :P



    Meksikolaisesta ruoasta puheen ollen, tein eilen wrappeja ja oli muuten yllättävänkin hyviä. Voisin heittää ohjeen tähän.

    Tacoaeonin Lihaisat Wrapsit 6-8kpl

    1 pussi täysjyvävehnäwrapseja (maissiwrapsitkin käyvät, mutta usein ovat liian kovia)
    400g Sika-nauta jauhelihaa
    n. 3dl jasmiiniriisiä
    2 pakettia pekonia
    1 pussi (noin 250g) juustoraastetta (mikä vaan käy, itse suosin goudaa)
    jotain kaupan tulista salsakastiketta (mieluiten "chunky" eli ei sitä ihan ohutta)
    1 purkki (n. 2,5dl) punaisia papuja tomaattikastikkeessa
    1 purkki (n. 2dl) kermaviiliä tai Turkkilaista Jogurttia (itse suosin jälkimmäistä, mutta isosta tonkasta jää aina niin paljon yli)
    1 pussi "chili" dippikastiketta, joko Taffelin tai LiDLin halpakopiota, molemmat toimii
    pari ruokalusikallista chili/grillimaustesekoitusta
    pari hyppysellistä valkosipulijauhetta
    jonkin verran suolaa
    ripaus sokeria
    pari hyppysellistä mitä tahansa maustetta jota kaapista löydät jonka voisit kuvitella sopivan sotkuun
    -

    Aloita laittamalla kattilaan lämpiämään n. 6dl vettä riisiä varten. Odotellessasi että vesi kiehuu, voit kaivaa paistinpannun esiin ja alkaa ruskistaa pekonia. Rasvaa ei tarvitse lisätä.
    Kun pekonit alkavat olla ruskistuneita (älä kuitenkaan paista liian tummiksi), nappaa ne pois pannulta ja aseta vaikka jollekin lautaselle odottamaan.
    Nyt voit kipata jauhelihan pannulle ja ruskistaa sen. Rasvaa ei taaskaan tarvitse lisätä, etenkin kun pekonista irtosi jonkin verran rasvaa paistettaessa.
    Kun vesi kattilassa kiehuu, lisää hyppysellinen suolaa ja kaada riisi veteen.
    Kun jauheliha alkaa näyttää hyvältä, lisää joukkoon valkosipulijauhe, chili/grillimauste ja kaada sekaan punaiset pavut. Sekoita, lisää pieni ripaus sokeria ja anna kiehua pannulla kokoon sen verran ettei sotku ole kovin vetistä. Käännä lämpöä pienemmälle ja odota että riisit kiehuvat. Älä unohda sekoitella jauhelihapapusotkua sekä riisiä ettei kumpikaan pala pohjaan.

    Kun riisi on valmista, kaada se siivilään ja valuta kunnolla. Kaada sitten riisit takaisin kattilaan, heitä sekaan jauhelihasotku ja sekoita.

    Sotke ostamasi dippijauhe kermaviiliin/jogurttiin ja laita jääkaappiin maustumaan.

    Ota tortillapussista yksi tortilla ja heitä paistinpannulle. Anna lämmetä hetki, käännä ympäri ja ripottele päälle tahtomasi määrä juustoraastetta. Älä pidä levyä liian kuumana ettei tortilla pala.
    Kun juusto on sulanut mukavasti, ota tortilla lautaselle ja lisää salsakastiketta, chilidippikastiketta ja jauhelihatäytettä mielesi mukaan. Heitä päälle pari siivua pekonia ja kääri wrappi syömäkuntoon. Enjoy!
    « Viimeksi muokattu: 07.08.12 - klo:13:07 kirjoittanut Dracoaeon »
    Kirjattu
  • ::
  • 07.08.12 - klo:13:28

    Hero Poissa

    • Internet-ritari
    • Välillä sattuu päähän kuinka hyvä olen.
      • Wii-numero: 5729 1146 3684 8771
      • 3DS-ystäväkoodi: 1633-4171-0541
      • PSN ID: Herra_Heroiini
      • Steam ID: Bumerangi_Hero
    Oli niin ihana video, että jäin katsomaan sitä ja myöhästyin dösästä.
    +1
    Kirjattu
  • ::