Yhteisön tila: katsaus Resetin tulevaisuuteen ja menneisyyteen

 • 21 Vastauksia
 • 7481 Lukukerrat
Jouluaatto on saapunut ja Resetin(kin) joulukalenteri saapuu viimein päätökseensä. Kalenterissa on ollut jälleen kerran monenlaista hauskaa, ja vaikka osallistumisinto onkin ollut tänä vuonna huomattavasti vähäisempi kuin viime vuonna, mukavaa on kaiken kaikkiaan ollut. Tänä iltana-/yönä pidetty talvipelistreami jo yksinään on ollut erittäin mukava, ehkä parempi kuin mikään luukku aiemmin. Seuraavissa luukuissa olevat kilpailut ovat yhä auki ja niihin voi osallistua ainakin vuoden loppuun asti, ellei muuta ilmoiteta:

Luukku #2 - Pelimuistopäivä
Luukku #6 - Oi maamme, Suomi
Luukku #8 - Pelivuosi 2010
Luukku #13 - Pyhä peli-Lucia
Luukku #14 - Extreme Makeover: Videogame Edition
Luukku #18 - Logokilpailu

Paljon luukkuideoita jäi myös toteuttamatta ylläpidon ajanpuutteesta, muista kiireistä ja force majeure -syistä johtuen, mutta ehkä ne vielä joskus toteutuvat... Siitä puheen ollen, Resetti tulee tulevaisuudessa näyttämään jokseenkin tältä:

(click to show/hide)

Resetin yhteyteen on siis tarkoitus rakentaa jonkinlainen pelisivusto. Ainakin oman visioni mukaan Resetti pelisivustona keskittyisi enemmän sellaisiin uniikkeihin asioihin, joita ei voi löytyä muualta – omiin (= käyttäjien tekemiin) pelikolumneihin, sarjakuviin, pakinoihin, remixeihin, videoihin, streameihin ja muuhun yksilöllisempään sisältöön, kun perinteisemmät arvostelut ja uutiset ottaisivat taka-alan (toki niitäkin tulisi).

Koska sivusto rakentuu kokonaan keskustelupalstan ohjelmistolle, sisällön tekemisen ainakin teoriassa pitäisi olla helppoa ja kätevää, ja samat käyttäjätunnukset toimisivat koko sivustolla. Paljon on vielä suunnittelematta, toteuttamatta ja ennen kaikkea korjaamatta, mutta olisi mukava kuulla toiveita ja kommentteja, kunhan muistetaan, että sivusto on vasta työstövaiheessa. Olemme kuitenkin lähteneet liikkeelle siitä, että vaikka uusia ominaisuuksia tehdään, niiden käyttö on vapaaehtoista. Ketään ei pakoteta käyttämään niitä. Olemme pyrkineet tekemään uudenkin keskustelupalstan käytön mahdolliseksi ilman sivuston käyttöä.

Resetin tulevaisuuteen liittyen ylläpidolla on muutakin asiaa. Ensi kesänä ylläpitäjistä ainakin Riby ja Osiris astuvat puoleksi vuodeksi armeijan harmaisiin, eikä Tuben kuvioista ole vielä tietoa. Joka tapauksessa ylläpidossa tulee olemaan vajaamiehitystä, minkä vuoksi nykyisille valvojille pyritään siirtämään enemmän valtaa tulevan kevään aikana. Tarpeesta ja Resetin aktiivisuudesta riippuen saatamme myös tarvita muutaman uuden valvojan.

Resetti on myös hiljentynyt viime aikoina huomattavasti. Ainakin keskustelupalstansa osalta – IRC-kanavalla ollaan edelleen varsin aktiivisia. Ylläpitoa kiinnostaisikin tietää, mistä käyttäjien kiinnostuksen väheneminen foorumikeskusteluun johtuu? Ehkäpä voisimme muuttaa tilannetta jotenkin, jotta Resetti ei kokonaan kuolisi pois. Otamme vastaan sekä positiivista että negatiivista palautetta, kunhan se esitetään asiallisesti ja haukkumatta/nuoleskelematta, kuten aina. Emme halua, että Resetin laulu loppuu vain reilun kolmen vuoden jälkeen, sillä yhteinen aikamme on ollut mukavaa.

Täytyy kuitenkin muistaa, että vaikka Resetin vuosittaiset kustannukset ovat kaikkinensa vain noin 20 euron luokkaa, olisi typerää pitää sitä yllä, ellei sitä kohtaan ole kiinnostusta. Se ei ole kannattavaa, jos Resetti ei pysty täyttämään yhteisötavoitettaan olemalla kaupallisesti riippumaton ja puolueeton verkkosivusto, jossa käyttäjillä on mukavaa ja jossa kaikki voivat tuoda asialliset toiveensa ja mielipiteensä vapaasti esille. Se on ollut Resetin päämäärä aina perustamisesta asti.

:: Resetin ylläpitäjät ja valvojat
« Viimeksi muokattu: 24.12.10 - klo:00:31 kirjoittanut Joulupukki »

Kaikki keskustelu käydään ircin puolella, ja se on suoraan foorumilta pois. Kerran kyselin vähän että mikseivät kirjoittelisi ajatuksiaan foorumille, vastaukset olivat luokkaa "no sillon pitäis perustella". Foorumiviestiin pitäisi panostaa enemmän, ihmisiä vain laiskotuttaa. >:( Mää pyrin kirjoittelemaan mielipiteitäni foorumille, siis jos on oikeasti jotain sanottavaa, pienet kommentoinnit menee kyllä irkissä. Ehkä muutkin kokevat sen näin.

Foorumilla kuitenkin mielipide on näkyvillä useammille, ja mahdollisuus keskustelun syntyyn luulisi olevan korkeampi. Ellei ole kärsimätön ja haluaa keskustelua chattimäisesti. >:| Huonoimmissa tapauksissa normaali mielipiteiden vaihto johtaa eipäs-juupas -väittelyyn ja vihamielisyyteen.

En keksinyt mitään nokkelaa lopetuslausetta tähän viestiin.

No eipä se sitä oikein kaipaakaan, Kynä kun on aivan oikeassa tämän suhteen.

*

Poissa eebrozgi

 • spoiler: eero
Viime aikoina en ole irkissä jaksanut juuri oleilla kiireisemmän elämän vuoksi niin on tullut paljon näkyvämmäksi foorumipuolen hiljaisuus. Toisaalta mukava, ettei foorumi ole liian hektistä seurattavaa kuin ehkä jotkin suuremmat foorumit, mutta ei Resetti vielä varmaan kaikkine käyttäjineenkään sellaiseksi räjähtäisi.

Uusi ulkoasu on jepa. Mutta joutuuko foorumin kaivamaan syvältäkin esiin, kun tuossa ei näy?
KEEP YOUR COOL!

Tuota ulkoasua kokeilleena foorumi tulee esille vihreän alapalkin alla olevasta napista, jota ei kyllä kuvassa näy. Ei sen kummempi kuin silloin kun täällä oli väliaikaisesti se "foorumiportaali".

eebrozgi: Asia on juuri, kuten Fariator sanoikin. Kuvasta on muun tekstisisällön mukana lähtenyt päävalikko kävelemään. Se kuuluu mustan erottajapalkin yhteyteen sivun oikeaan reunaan.

Pakko tunkea lusikkani tähän IRC-juttuun. Mielipiteensä on varmasti helpompi esittää, kun viestit eivät jää "pysyviksi" vaan virtaavat hetkessä ulos muidenkin irkkaajien ruuduilta. Pidän siitä itsekin tietyissä tilanteissa, mutta ei minun mielestäni foorumillekaan tarvitse sen kummemmin kirjoittaa. Kunhan vain pitää mielipiteensä ja ajatuksensa kasassa ja asiallisena, voi lyhyilläkin viesteillä saada aikaan keskustelua ja ilmaista mielipiteensä.

Miksi IRC:n ei sitten pitäisi korvata foorumia kokonaan? No siksi tietenkin, että foorumilla todellakin jää se sisältö pysyvä(mmä)ksi. Kuka tahansa pystyy milloin tahansa näkemään, mitä mieltä olet ollut asiasta. Tämä ei onnistu IRC-kanavalla. Lisäksi foorumilla saa usein aikaan rakentavampia keskusteluita kuin reaaliaikachatissa. Se, että foorumille pitäisi perustella sen enempää kuin irkissä, on täyttä puppua. Jos irkissä ei perustele, keskustelusta tulee juurikin Cynaeonin mainitsema "eipäs-juupas-väittely", eikä siis mitään järkevää. Ainakin minä haen yleensä juurikin rakentavaa keskustelua, enkä pelleilyä.

Jos Resetti ei jatkossakaan aktivoidu tästä, voi olla, ettei foorumi näe enää neljättä syntymäpäiväänsä - kuka nyt haluaisi maksaa elottoman foorumin säilyttämisestä? Foorumilla mahdollisuudet ovat niin paljon suuremmat kuin pelkästään irkissä. En tarkoita, että tämän pitäisi olla joko-tai-valinta, mutta jonkinlainen tasapaino näiden Resetin osa-alueiden välillä olisi hyvä löytää. Tai ehkä Resetistä ei enää vain yksinkertaisesti löydy tarpeeksi sellaisia ihmisiä, jotka kykenisivät järkevään foorumikeskusteluun? En minä tiedä. Toivon, että näin ei ole. Haluaisin yli kaiken, että Resetti vielä nousee tästä aallonpohjasta, mutta en minä sitä yksin pysty tekemään.

Yleensä itse olen irkissä keskustelemassa, koska foorumilla ei ole oikein ketään kenen kanssa saada juttua aikaiseksi. Jos sitä jotain rustaakin, niin yleensä saa korkeintaan sen pari mielipidettä asiasta ja sitten "keskustelu" onkin jo ohi.

Tulen myös aina irkkiin iltaisin kun ei ole muuta tekemistä, koska siellä on usein aina jotain hassua.

Ensinnäkin juuri tuon takia foorumilla ei ole keskustelua - kaikki sellaiset hakeutuvat irkkiin "helpomman" keskustelun toivossa. Toisekseen foorumilla on todellakin etuna se, että vaikkei siihen viestiin heti vastattaisikaan, se pysyy siellä, ja siihen voidaan vastata vielä myöhemminkin. Toki irkkaaminenkin on hyvä juttu, en minä sitä tarkoita, mutta mielestäni sen ei tulisi korvata foorumia.

Puhumattakaan siitä, että foorumilla voi käydä useaa keskustelua samaan aikaan ilman että se häiritsee muita keskusteluja.

Lähtisin melkein väittämään, että yksi foorumin ongelmista uuden sisällön tuottamisessa on, että se on liian iso. Tippa valtameressä ei tunnu missään, mutta ämpärillinen purossa saattaa jo vaikuttaakin. IRC-kanavalla se ensimmäinen rivi saa melko välittömän vaikutuksen, ja yllättäen sitä onkin kirjoittanut kunnollisen foorumiviestin verran. Joka tapauksessa keskustelu on käynnissä heti, eikä ehkä kahden viikon päästä. Sitä täyttä mielipidettään ei myöskään tarvitse kirjoittaa ylhäisessä yksinäisyydessään ja sitten julkaista foorumille pakettina, jota kukaan ei sitten jaksa lukea.

Kirjoittelisin mielelläni enemmän foorumille, mutta kun aktiiviset aiheet liikkuvat välillä "Uusi Wii-peli X", "Listaa ostoksesi" ja "Haukutaan toisten musiikki-/peli-/elokuvamakua", eikä inspiraatio tai aika riitä uusien ideoiden keksimiseen. Ongelma on tämän takia siinä mielessä irkissä, että kun se aihe "katoaa" parin tunnin sisällä, ei foorumille jää ikävää muistutusta lyhyeksi jääneestä, tai loppuun käsitellystä keskustelusta.

Nämä asiat on ilmeisesti jo mainittukin eri sanoin, mutta se vain vahvistaa niiden harmittavaa totuutta.

Ehkä Resetti vaan kaipaa sitä uudistusta. Ehkäpä täällä on kaikki jo puhuttu. Ehkä kiinnostavia tulevia pelejä (tämän foorumin ollessa sen aiheinen) ei ole tarpeeksi. Ehkä kaikki tuntevat jo kaikki käyttäjät ja heidän mieltymyksensä. Ehkä kaikki on vaan jo nähty. Ehkä se on liian vaivalloista. Ken tietää. Irkissä voidaan puhua sata kertaa aiheesta "paras zelda", kun taas foorumeilla vaan kerran. Ja myös se, kuinka paljon vähemmän vaivaa ja mietintää IRC:ssä kirjoittelu tarvitsee.

Resetti tarvitsee mielestäni uusia ideoita, ketjuja ja käyttäjiä, että foorumiin innostuisi taas. Kuten kerran sanoin, milloin tänne on viimeksi rekisteröitynyt jokin uusi aktiivinen käyttäjä? Jos tiedän, että ketjuihini/viesteihini tulee vastaamaan samat henkilöt kuin ketkä IRC:ssä huuraavat, se ei kyllä ainakaan nosta motivaatiotani juuri mitenkään. IRC on kuitenkin niin huippu, että sitä ei tule missään nimessä lakkauttaa tai mitään vastaavaa.

Kuinka sitten näitä voitaisiin korjata? Jaa-a. Kunhan heitin omat näkemykseni.
全力で!

No itse kyllä tykkään foorumilla keskustella, mutta olen niin netissä kuin "oikeassa"kin elämässä erittäin paska aloittamaan mitään. Irkissä on helpompi ohimennen mainita jostain josta sitten joku toinen tarttuu kiinni ja alkaa keskustelu. Foorumilla kun viestit pyritään ainakin jossain määrin pitämään aiheessa, niin ei näitä ilmauksia sitten satele ihan niin paljon.
Ehkä pitäisi joskus jollain tavalla harjoitella aloitusviestien laittoa tai jotain. Olen koko resettiaikanani aloittanut yhden aiheen.

Saa nähdä mitä tästäkin foorumista kehittyy vielä mutta jotenkin tuntuu että se oma aikani täällä foorumilla on jo mennyt ohitse aikoja sitten koska ei ole löytynyt innostusta edes IRC kanavalle mennä tai ketjuihin laittaa vastauksia tai jotain sen tyylistä.
Mutta ei täältä itse viitsi lähteä koska on aikaisemmin suuren maineen saavuttanut tarinoillaan vaikka se maine onkin laivani mukana väkisin seilaamassa horisonttiin mutta silti onhan resetti aina parempi foorumille minulle ollut kuin NOF joten toivon että foorumi pysyy pystyssä vielä pitkään. Eihän tässä vielä kannata mitään julistaa että foorumi ei näe vuoden 2011 loppua koska emme koskaan voi tulevaisuutta tietää kokonaan (mikä yllätys) ja vuosihan on vasta alkanut.
Dragons forever!

No, nyt viime päivinä Resetti on ainakin ollut aivan naurettavan hiljainen niin foorumin kuin IRC-kanavankin puolella. Minua kiinnostaisi tietää, mitä on tekeillä.

*

Poissa Turjake

 • Törö
Koulut on alkanu.
<+Cyna> Turjake on resetin paras tyyppi, aattelin mainita
<Tinglemies> välillä en itsekään erota pelaanko personaa vai nussinko törön kaa
<+mm. Detonat, coconuut, Linkkiro> Törö adminiks


ANIME ON PASKAA USKOKAA JO SKYWARD SWORD MYÖS JA DC

Käsittääkseni koulussa on käyty tässä kuluneen kolmen vuoden aikana aiemminkin.

*

Poissa Turjake

 • Törö
Viestejä tulee ihan normitahdilla. Jouluna vain tuli niin paljon normaaliin verrattuna, että on vaikeaa palata takaisin karuun todellisuuteen.
<+Cyna> Turjake on resetin paras tyyppi, aattelin mainita
<Tinglemies> välillä en itsekään erota pelaanko personaa vai nussinko törön kaa
<+mm. Detonat, coconuut, Linkkiro> Törö adminiks


ANIME ON PASKAA USKOKAA JO SKYWARD SWORD MYÖS JA DC

Ihan perusrestiltä meno minustakin vaikuttanut ja IRC nyt on muuten vain turhake *pacman*

*

Poissa eebrozgi

 • spoiler: eero
oon abikevät Mutten muista sitten tiiä.
KEEP YOUR COOL!

*

Poissa Tapza

 • Luuseri
Onhan tämmöisiä suvantovaiheita ennenkin koettu, etenkin foorumin mutta myös IRCin puolella. En usko että mitään sen ihmeempiä on tekeillä. Oma aktiivisuuteni tulee luultavasti myös YO-kirjoituksista johtuen vähenemään tässä helmi-maaliskuun aikana.

*

Poissa Echo

 • Touhoun ainoa miesbossi
  • Mun profiili
Koneenvanhus makaa ruumiina tossa, elimet myydään ja sitten uusi kone ja lisää Restiä.

Enpä ainakaan ole hupiukko.

Ite yritän korjailla unirytmiä ja koulunkäyntiä, joten turhakeaikaa restille jää huomattavasti vähemmän.

*

Poissa Echo

 • Touhoun ainoa miesbossi
  • Mun profiili
Resetissä on yksi asia perseestä - Sen jäsenet vanhenevat.

:(

Me tarvittaisiin uusia jäseniä. Meillä tuskin on mainostusta ollenkaan?
« Viimeksi muokattu: 12.02.11 - klo:20:38 kirjoittanut Echo »

Enpä ainakaan ole hupiukko.