Command & Conquer sekä Red Alert

  • 3 Vastauksia
  • 3104 Lukukerrat
*

Poissa Tingle

  • Paavo
    • Academic Nintendo Club RY
Command & Conquer sekä Red Alert
« : 01.03.11 - klo:18:49 »
Ihan alkuunsa sanon että olen ihan tietoinen että sarjan pelejä on julkaistu myös konsoleille, mutta puolustan rikettäni kun tietokone-alue on niin tyhjillään eikä kukaan pakana kai strategiaansa padin kanssa pelaa.

Tulin siis tänään viimein asentaneeksi Red Alert 2:n koneelleni. Strategiapeleistä olen aina ollut kiinnostunut, mutta sattuneista syistä en konsolipelaajana niihin ole päässyt hampaitani upottamaan kuin Advance Warsin verran. Joskus nappulana tuli pelin demoa kokeilleeksi ja asetelmakin kuulosti vinkeältä niin ajattelin sitten aloittaa tästä.

Aloitan pelin. Tutoriaali menee ihan putkeen, mutta sitten alkaakin jo oikea kampanja ja tajuan pelaavani RTS:ää. Kauheasti kaikkea tapahtuu ympäri mappia enkä millään pysy kaikessa perässä ja kaikki ukkoni kuolevat ja ja ja ... ;_;

Pitää pelata lisää.
<Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
<Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
<Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
<JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
<henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
<Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI

Vs: Command & Conquer sekä Red Alert
« Vastaus #1 : 01.03.11 - klo:19:05 »
Kauheasti kaikkea tapahtuu ympäri mappia enkä millään pysy kaikessa perässä ja kaikki ukkoni kuolevat ja ja ja ... ;_;

Syy: et ole korealainen.

Kommand och könkköröt ovat kyllä oikein mainioita pelejä, ja niistä löytyy monia mukavia muistoja kun kavereiden kanssa on pelailtu ja säädetty kaikenlaisia tuhoarmeijoita, joskus harvoin jopa LANissa pelattiin ja sehän vielä hauskempaa oli.

Harmi vain että EA:n ostettua sarja haltuunsa pelien taso kuitenkin alkoi laskemaan hieman ikävästi, ja nykyisemmät eivät millään tunnu kovin kummoisilta vaikka kyllä niillä aikaa saa tapettua.

Red Aler 2 ja Tiberium Sun, kiitos!
« Viimeksi muokattu: 01.03.11 - klo:19:11 kirjoittanut Fariator »

Vs: Command & Conquer sekä Red Alert
« Vastaus #2 : 01.03.11 - klo:19:17 »
Uuh, pointsit topikin tekemisestä.

Njoo, muita C&C sarjan pelejä en ole hirveämmin mättänyt, mutta Red Alertit ovat parhaita RTS-pelejä joita olen pelannut.
Omistin aikanaan RA ykkösen (omistan vieläkin, mutta olen hukannut asennuslevyn ;__;) ja sitä tuli tahkottua ala-aste aikoina enemmän kuin laki sallii.

Red Alert 2 on mielestäni sarjan paras peli ja siinä on tietty hieno ilmapiiri pelatessa. Peli tuntuu jotenkin "synkemmältä" kuin muut RTS-pelit fantasiateemoineen tai realistisine yksiköineen ja pastelliväreineen. RA2:n tunnelma on lähes cyber/steampunkmainen ja pelin industriaalinen ulkoasu ja äänimaailma ovat vain parhautta. Pelailen tätä peliä edelleen aktiivisesti, jatko-osansa kera. (Yuri's Revenge) Olen kuitenkin hukannut tämänkin asennuslevyn, joten turvauduin toissapäivänä The First Decaden ostoon.
Lainaus
Paketti sisältää:

    * Command & Conquer (Elokuu 1995)
    * Command & Conquer: Covert Operations (Huhtikuu 1996)
    * Command & Conquer: Red Alert (Lokakuu 1996)
    * Command & Conquer: Red Alert: Counterstrike (Maaliskuu 1997)
    * Command & Conquer: Red Alert: The Aftermath (Syyskuu 1997)
    * Command & Conquer: Tiberian Sun (Elokuu 1999)
    * Command & Conquer: Tiberian Sun Firestorm (Maaliskuu 2000)
    * Command & Conquer: Red Alert 2 (Lokakuu 2000)
    * Command & Conquer: Yuri's Revenge (Lokakuu 2001)
    * Command & Conquer: Renegade (Helmikuu 2002)
    * Command & Conquer: Generals (Helmikuu 2003)
    * Command & Conquer: Generals Zero Hour (Syyskuu 2003)

Red Alert kolmonen on ihan kiva, mutta itse kyllästyin siihen koska se pyöri hiukan nihkeästi koneellani, ja en vain välitä hidastempoisista kolmedee RTS-peleistä jotka kaipaavat hirveät määrät mikromanagerointia ollakseen kiinnostavia (AKA melkein joka yksiköllä erikoiskykyjä joita pitää aktivoida eestaas yksi yksikkö tai joukko kerrallaan, ja taisteluissa pitää klikkailla hektisesti joka joukko hyökkäämään tiettyyn kohteeseen jota vastaan ne ovat hyviä taistelemaan).

Red Alert 2:ssa on lähes kaikki mitä RTS-peliltäni haluan.
Atmosfääri vailla vertaansa, loistava äänimaailma kaikin puolin (soundtrack <3<3<3), toimiva yksinpeli ja LAN-pelaamista kavereiden kanssa. Peli on myös ihanan suoraviivainen. Suojele tukikohtaa, rakenna vitunmoinen kasa joukkoja, hyökkää, rinse and repeat.

Itse rakastan pelata RA kakkosta Alliedeilla. Infiltroin vakoojilla kaikki mahdolliset vihollisrakennukset joista on jotain konkreettista hyötyä, varastan engineereillä vihollisen tukikohtia ja sitten luon kahden (tai YR:ssä kolmen) factionin supertukikohtia.

P.S. Prism tankit ja Mirage tankit <3

Ainiin ja kyllähän tuota Generals: Zero Houriakin on tullut pelailtua.
Peli on muuten ihan kiva, mutta pelitahti on aika hidas, ja graafinen ilme ja pelin ilmapiiri ovat jotenkin epämiellyttäviä. Pelimekaniikaltaan peli on lähes RA2:n tasolla mutta 3D:nä, mutta jotenkin ei vaan iske. Tulee liikaa mieleen jenkkien propagandat jossa pelataan USMC:n joukoilla pahoja rättipäitä vastaan.
« Viimeksi muokattu: 01.03.11 - klo:19:19 kirjoittanut Dracoaeon »

*

Poissa Samirai

  • JÄÄTELÖAUTOOOOO!!!11
Vs: Command & Conquer sekä Red Alert
« Vastaus #3 : 01.03.11 - klo:21:08 »
Jännä et just tehdään tällanen aihe kun menen Red Alert 3:n ostamaan Steamista. Isselle tosiaan RedA2 on lapsuuden eniten tahkottuja pelejä ja oli kyl mukava palata C&C maailmaan nyt kolmannen osan voimin. Kaikki tuttu RedA räpellys on mukana ylikliseisiä näyteltyjä välipätkiä myöten. Muutenkin olen aina ollut enemmän näitä ihmisiä jotka tykkäävät rakennella armeijoita kaikessa rauhassa, niin tämä uusi RTS-suuntaus jossa mennään pikkujoukoilla ei oikein innosta. Mutta onneksi tosiaan Red Alert 3 on samaa kuin ykkönen ja kakkonenkin. Kampanjoita juuri vääntelen parhaillaan ja huumori jaksaa yhä naurattaa. Varsinkin nämä kolmosen japsit joilla on kaikki kliseet transformereista psionikkololitoihin.

En oikein tiedä mitä tästä pelisarjasta edes voi sanoa. Tää on vain niin ihQ. Taidan jatkaa tukikohdan tekoa ja treenaan lisää tappajakarhuja!