Seikkailupelit

 • 56 Vastauksia
 • 21771 Lukukerrat
*

Poissa Tapza

 • Luuseri
Vs: Seikkailupelit
« Vastaus #50 : 20.11.16 - klo:22:13 »
Chase osoittautuikin sitten kuuden euron hintaiseksi latauspeliksi, jolla on pituutta suunnilleen saman verran kuin Ace Attorney -pelien ensimmäisillä episodeilla. Laatukin on samaa luokkaa: kiva ja napakka kokonaisuus, jonka aikana tutustuu keskeisiin hahmoihin ja maailmaan ja joka jättää fiiliksen, että seuraavaksi luvassa on jotain huomattavasti parempaa ja kiinnostavampaa. Valitettavasti tällä kertaa ei ole, tai jos on, sitä saadaan odottaa tovi.

Ei pelissä mitään kauhean huonoa ole. Hahmoilla on persoonallisuus, juoni etenee, ratkaisuissa on järkeä ja musiikki on tunnelmallista. Mutta kyseessä on silti kuin tv-sarjan pilottijakso tai kirjan ensimmäiset pari lukua. Kiinnostus on herännyt, mutta maailma ei vielä ole imaissut täysin sisäänsä. Jos tälle jatkoa tulee, niin odotan mielenkiinnolla, mutta en ole varma pystynkö suoranaisesti suosittelemaan tätä. Hinta on alhainen, mutta ei ehkä riittävän alhainen.

*

Poissa Tingle

 • Paavo
  • Academic Nintendo Club RY
Vs: Seikkailupelit
« Vastaus #51 : 20.11.16 - klo:22:14 »
Latasin itsekin tämän, en ole vaan pelannut.  *whistle*
<Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
<Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
<Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
<JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
<henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
<Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI

Vs: Seikkailupelit
« Vastaus #52 : 20.11.16 - klo:22:42 »
Aika samoilla linjoilla Tapanin kanssa. Lisäisin kuitenkin vielä, että dialogi oli mielestäni jossain määrin tönkköä tai latteaa, eikä varsinaista pelattavaa ollut nimeksikään, vaan kyseessä on melkeinpä puhdas visuaaliromaani (tai noh, romaani ja romaani...)

Satoshi Okubon tunnistettava musiikki on ehdottomasti pelin parhaita puolia. Hotel Dusk ja Last Window -muistot tulvahtivat välittömästi mieleen.

*

Poissa Tapza

 • Luuseri
Vs: Seikkailupelit
« Vastaus #53 : 20.11.16 - klo:23:55 »
Dialogi ei minustakaan ollut aiempien pelien tasolla, vaikka ei se häiritsevän huonoakaan ollut. Ehkä vika on kääntäjissä.

Niin, pelattavaa on tosiaan sen verran, että muutamassa kohdassa pitää tökkiä ruutua samaan tapaan kuin Ace Attorneyn rikospaikkatutkimuksissa. Keskusteluissa on myös muutamia valintoja joissa on ilmeisesti mahdollista valita väärin, mutta oikea vaihtoehto on kyllä aina aika päivänselvä.

*

Poissa Tapza

 • Luuseri
Vs: Seikkailupelit
« Vastaus #54 : 22.02.18 - klo:01:18 »
Pelasin tämän Another Coden jatko-osan elikkäs siis Another Code R – A Journey into Lost Memories -nimisen pelikokonaisuuden juuri äsken, lähestulkoon vuosikymmen alkuperäisen julkaisun jälkeen. Odotin tätä peliä joskus mielenkiinnolla (tarkistin asian vanhoista foorumiviesteistäni), koska pidin ensimmäisestä osasta ja Cingin tuotannosta muutenkin. En kuitenkaan hankkinut peliä ikinä, koska... niin...

Noh, olisi ehkä kannattanut pelata nuorempana, kun ei ollut kyyninen paska ja videopelitarinat imivät paremmin mukaansa. Näin vastuullisena aikuisena koettuna peli oli vuoroin pitkäveteinen ja banaali, vuoroin melodramaattinen ja hölmö. Jälkimmäiset hetket jäivät mieleen positiivisempina, koska niiden aikana peli oli sentään myös viihdyttävä.

Olin varautunut n. 10 tunnin kompaktiin pelikokemukseen, mutta aikaa vierähtikin kaiken kaikkiaan lähes vuorokauden verran siis ei jumalauta... toki olen hidas ja vammainen, mutta luotettavan verkkosivuston How Long to Beatinkin mukaan ihmisillä kului pelin läpipeluuseen keskimäärin 16,5 tuntia. Se tuntuu aika paljolta, kun sen suhteuttaa ensimmäisen osan kohdalla ilmoitettuun viiteen tuntiin.

Verraten pitkää kestoa voisi ehkä perustella toteamalla, että tarinassa on paljon enemmän hahmoja ja sivujuonia, mutta ikävä kyllä suurin osa niistä on aika joutavaa tavaraa. Tämä on harmillista, sillä varsinainen pääjuoni on korni ja hölmö, mutta myös ihan viihdyttävä ja kiinnostava. Vaan sitten kun seokseen heitetään tämä kaikki sivutauhka niin huh huh sentään siis jos Hotel Duskin ja Last Windowin keilaus- ja biljardiminipelit tuntuivat joutavalta ajanhukalta niin tässäpä on tarjolla samanlaista paskaa useiden tuntien edestä. Onpas mukavaa seurata vaivaannuttavan kehnosti kirjoitettua nuorisodialogia, jonka ainoa tarkoitus on syventää hahmoa, jolla ei ole minkäänlaista olemassaolon oikeutusta koko tarinassa. Ja onpas mukavaa juosta ympäri pelimaailmaa etsimässä puhdasta vettä, jonka avulla päähahmo pystyy valmistamaan flunssalääkkeen yhtäkkiä sairastuneelle sivuhahmolle, joka olisi ihan hyvin voinut jäädä punkkaan makoilemaan loppupelin ajaksi. Tämä huomattavan osan peliajasta mukana roikkuva sidekick on nimittäin myös sangen turha, ja yksi hänen taustatarinaansa kytkeytyvä sivujuoni niin irrallinen ja hölmö, että voisi kuvitella käsikirjoittajan pilailevan.

Vaan entäpä pulmanratkonta? Parhaimmat puzzlet ovat oikein hauskoja ja nokkelia, ja niissä hyödynnetään genren tai siis pelilaitteen uniikkeja ominaisuuksia yhtä viihdyttävästi kuin alkuperäisessä pelissäkin. Ikävä kyllä näitä valopilkkuja saa odottaa pelin loppupuolelle asti. Sitä ennen tarjoillaan lähinnä tylsää wigglewagglea tai muuta yhdentekevää, ja kun kontrollit ovat yhtä täydelliset kuin Wiin liikkeentunnistuspeleissä keskimäärin, on turhautumiselta hankala välttyä.

Kaiken kaikkiaan pelistä jäi kuitenkin ihan kiva maku suuhun, olenhan pohjimmiltani tunteellinen höpsö, joka tykkää jännittävistä ja hahmovetoisista seikkailukertomuksista silloinkin, kun niissä on kosolti ongelmia. Pitäisin pelistä enemmän, jos se olisi huomattavasti lyhyempi: en ole varma, tapahtuiko parin ensimmäisen ja kolmen viimeisen chapterin välissä mitään oikeasti merkityksellistä tai kiinnostavaa. Tarinassa on kuitenkin kiinnostavia elementtejä, ja hahmotkin toimivat silloin tällöin. Kun mukana vielä on muutamia oikeasti kivoja puzzleja, on lopputulos se, että en koe täysin haaskanneeni aikaani. Siihen on pakko olla tyytyväinen.

Vs: Seikkailupelit
« Vastaus #55 : 15.07.18 - klo:14:47 »
Pelasin Grim Fandangon remasterin tässä parin viimepäivän aikana.

Kohtuullisen nopea keikka, kun olin alkuperäisen pelin nuorempana pelannut, niin puzzlejen ratkaisut palasivat nopeasti mieleen. Kerran jopa niin nopeasti, että piti miettiä miten ko. puzzle juonta edistää. Lähinnä hämmensi miten nuorempana on ratkaisun keksinyt; osa ratkaisuista on niin monen logiikkamutkan takana, että yritystä ja erehdystä on varmasti ollut vaikka kuinka, vaikka peli antaakin aika hyvin vinkkejä kunhan pitää korvansa auki, tutkii kaikki esineet ja puhuu kaikille. Pelatessa huomasi asioita, kuten pieniä yksityiskohtia ja implikaatioita, joita ei nuorena poikana hoksannut. Jotkut vitsit ja viittaukset aukesivat yllättäen ja yritys-erehdys-metodilla ratkaistujen puzzlejen logiikka selvisi. Film Noir -vaikutteita huomasin ja arvostin myös enemmän.

Peliaikaa kului suurinpiirtein yhtä paljon kuin sokkopelatessa, sillä kommenttiraitapätkät katkesivat jos ruutua vaihtoi kesken tekijöiden höpötyksen. Osa kommenteista oli erittäin mielenkiintoisia, osa vähän vähemmän ja osasta teki mieli vain skipata koko jaarittelu.

Tekninen toteutus oli ihan hyvä, ottaen huomioon, että resursseja ja koodia piti kaivella alkuperäisten tekijöiden kotoa ja fanimodeista. Point&Click-käyttöliittymä toimi paria poikkeusta lukuunottamatta ihan hyvin, vaikka aina välillä sitä vanhasta tottumuksesta käyttikin wanhoja tankkikontrolleja. Pelin tappavia bugeja tuli vastaan vain yksi ja siinäkin meni vain puoli tuntia (tai vähän alle vartti, kun vähän kiiruhti puzzlet läpi) hukkaan, kun unohti tallentaa "varmuuden vuoksi".

tosihyväklassikkopeli/5

*

Poissa Tingle

 • Paavo
  • Academic Nintendo Club RY
Vs: Seikkailupelit
« Vastaus #56 : 15.07.18 - klo:21:39 »
Mulla vissiin on tämä pelii, mutten ole pelannut. Kenties pitää hankkia switchversio erikseen pelaamista varten :P
<Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
<Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
<Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
<JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
<henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
<Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI