PS3/Vita: Final Fantasy X HD/Remake

 • 27 Vastauksia
 • 9250 Lukukerrat
PS3/Vita: Final Fantasy X HD/Remake
« : 14.09.11 - klo:09:09 »
Tänään Sony Japanin Tokio Game Show conferenssissa Square Enix paljasti, että juhlavuoden kunniaksi he aikovat tehdä pelille remaken Vitalle että PS3:lle. Keskustelua pelistä ymsyms. :)
« Viimeksi muokattu: 06.12.12 - klo:03:49 kirjoittanut Osiris »

Vs: PS3/Vita: Final Fantasy X HD/Remake
« Vastaus #1 : 14.09.11 - klo:11:24 »
IX olisi kelvannut paremmin.

Vs: PS3/Vita: Final Fantasy X HD/Remake
« Vastaus #2 : 14.09.11 - klo:11:25 »
http://spoonyexperiment.com/category/game-reviews/final-fantasy-x/

Spoonyn arvostelu tiivistää omat ajatukseni pelistä aika hyvin. Tämä on se peli, jonka kohdalla menetin luottamukseni pelisarjaan täysin : (
(12 jäi välistä, 13 jäi kesken...)

Ehkä tämä joillekin on kuitenkin kova juttu.
Olen

Vs: PS3/Vita: Final Fantasy X HD/Remake
« Vastaus #3 : 14.09.11 - klo:12:15 »
Missä mun VII-remake?

IX olisi kelvannut paremmin.
Ei sille mitään remakea tarvita, se julkaistiin valmiina. Sitä paitsi yliarvostetuin FF heti seiskan jälkeen.

En kyllä tajua miksi juuri kymppi pitää grafiikkapäivittää. (Mitä muutakaan sille voisi tehdä) Ysi kaikesta huolimatta oli vielä ihan siedettävä FF, mutta kympin kohdalla alamäki muuttui melkein pystysuoraksi. Ilmeisesti SE:llä tajuttu, että seiskan remake kannattaa jättää valttikortiksi konkurssin uhatessa.

Vs: PS3/Vita: Final Fantasy X HD/Remake
« Vastaus #4 : 14.09.11 - klo:16:19 »
Ai mässäileekö Vitakin nyt vain paskoilla porteilla : DDD

Vs: PS3/Vita: Final Fantasy X HD/Remake
« Vastaus #5 : 14.09.11 - klo:17:09 »
Se taitaa olla päivän sana, tai ollut jo aika pitkään. Että jos uusi pelialusta ei pysty markkinoiden parhaaseen grafiikkaan, sille portataan vanhoja pelejä. Muistelkaa vaikka Wiin alkuaikoja, Resident Evil 4, Okami ja Twilight Princesskin.

Mutta eiköhän jokaisessa tapauksessa päästä alun porttauksista kohta ohi ja saadaan ihan alkuperäisiä pelejä... niinhän?

*

Poissa Turjake

 • Törö
Vs: PS3/Vita: Final Fantasy X HD/Remake
« Vastaus #6 : 14.09.11 - klo:18:03 »
Siis onko tämä vain HD-päivitys vai remake tyyliin MGS > Twin Snakes? Ei kyllä kiinnosta kummassakaan tapauksessa, mutta silti.
<+Cyna> Turjake on resetin paras tyyppi, aattelin mainita
<Tinglemies> välillä en itsekään erota pelaanko personaa vai nussinko törön kaa
<+mm. Detonat, coconuut, Linkkiro> Törö adminiks


ANIME ON PASKAA USKOKAA JO SKYWARD SWORD MYÖS JA DC

*

Poissa Tapza

 • Luuseri
Vs: PS3/Vita: Final Fantasy X HD/Remake
« Vastaus #7 : 14.09.11 - klo:19:19 »
Kirjoitan ketjun ensimmäisen positiivisen vastauksen.

FFX on hyvä peli. Tämän uusintajulkaisun tarpeellisuus on kyseenalaista, mutta kunhan eivät täyteen hintaan kauppaa, niin mikäs siinä. Ei ole minulta pois.

Siis onko tämä vain HD-päivitys vai remake tyyliin MGS > Twin Snakes? Ei kyllä kiinnosta kummassakaan tapauksessa, mutta silti.
HD-päivitys oman käsitykseni mukaan. Remakeita tuskin tullaan näkemään sen jälkeen kun Squarella tuli juttua, että FFVII:n uusintaan menisi kymmenkunta vuotta (tai jotain tällaista).
« Viimeksi muokattu: 14.09.11 - klo:19:23 kirjoittanut Tapza »

Vs: PS3/Vita: Final Fantasy X HD/Remake
« Vastaus #8 : 14.09.11 - klo:19:41 »
FFVII:n uusintaan menisi kymmenkunta vuotta (tai jotain tällaista).
Wada:
"At this level of quality it took us 3-4 years to finish FF13, but if we were to finish a FF7 remake at the same level of quality it would take 10 times as long..."

30-40 vuotta. Hah hah.
Ihan kuin joku pätevä pelifirma ei tuollaista saisi pieraistua muutamassa vuodessa.

*

fazerin sininen

Vs: PS3/Vita: Final Fantasy X HD/Remake
« Vastaus #9 : 15.09.11 - klo:15:21 »
En tajua vihaa FFX kohtaan. Pätevä peli, jossa maailma oli kaunis ja pelattavaa oli paljon. Onhan pelissä pelillisesti joitain asioita, jotka voisi korjata, mutta siksihän näitä tehdään (not). Juonea en kommentoi, koskaan olen kaiketi standarteiltani niin matalalla, että FFX kaltainen kasa juoniaukkoja ja muita tyhmyyksiä sai minut tyydytettyä.

Vs: PS3/Vita: Final Fantasy X HD/Remake
« Vastaus #10 : 16.09.11 - klo:18:28 »
FFX on ihan helvetin hyvä peli. (Haters gonna hate yms)
Ei kyllä tarttisi mitään uusintapainosta omasta mielestäni, koska visuaalisesti jo muutenkin hieno peli ja omistan sen PS2:lleni joten ainakaan henkilökohtaisesti en koe mitään tarvetta päivittelylle. Joku VII tai VIII olisi parempi valinta remakelle, mutta no jaa.

Muuten, kaikki jotka vihaatte FFXää, voinko kysyä - miksi?
Siinä on kaikki PS1-aikaisten FFien elementit mukana paitsi että tasotus on hoidettu sphere gridin kautta (joiden mielestä sphere grid on outo, niin entä sitten FFVII:n materiat tai kasin ostettavat/löydettävät skillit yms?). Pelissä on upea visuaalinen tyyli, hahmokaarti on tuttua FF-tasoa, juoni on ihan toimiva ja en kyllä pelimekaniikastakaan keksi mitään valitettavaa. Tämä kaikki siis sellaisen henkilön suusta jonka mielestä FFVI on paras FF, joka vihaa FFXIII:tä ja jolla on hyllyssä FFVII ja FFIX, eli ainakaan minulle ei voi sanoa etten tunne pelisarjaa ollenkaan.
Musiikit ovat kympissä hiukan erilaiset ja eivät ehkä yhtä nostalgiset, mutta toisaalta nostalgia johtuu lähinnä PS1-äänenlaadusta ja rajoituksista, joten musiikin evoluutio oli lähinnä laitteiston kehityksen ansiota. Eikä kympin musiikeissa noin yleensä ole mitään vikaa ainakaan omasta mielestäni. Fight with Seymour on vieläkin yksi parhaita FF-kappaleita.

Ehkä jotkut vain kokivat uudelle alustalle siirtymisen oudoksi tai jotain, en oikeasti keksi mitään muuta syytä vihaamiselle. Aeonit ja graafinen tyylikin on kuin suoraan FFVIII:stä mutta päivitettynä. (Oikeasti, katsokaa kasin välivideoita ja kympin gameplaytä - erittäin samannäköistä)

*

Poissa Tapza

 • Luuseri
Vs: PS3/Vita: Final Fantasy X HD/Remake
« Vastaus #11 : 16.09.11 - klo:18:55 »
Jos syitä vihaamiseen rupeaa miettimään, niin ainakin FFX on paljon lineaarisempi kuin aiemmat FF:t. Kyllähän niissäkin aika suoraan juonen mukana mentiin, mutta maailmaa kuitenkin pääsi tutkimaan ilmalaivoilla ja muilla välineillä jo suht. varhaisessa vaiheessa peliä. Kympissä oli tasan kaksi suuntaa; eteen ja taakse. Ilmalaivan sai käyttöön viittä vaille ennen pelin päättymistä, eikä silläkään päässyt lentelemään vapaasti, ainoastaan valitsemaan kohteen kartalta ja warppaamaan ko. mestaan. Tämä on ainakin yksi piirre, jonka voi sanoa poikkeavan selvästi sarjan aiemmista osista.

Itsehän en peliä kuitenkaan vihaa. Tuo lineaarisempi lähestymistapa harmittaa, mutta toisaalta pelin maailma on muuten ihan kaunis ja puoleensavetävä. Sphere Grid on tosi kiva ja tappelusysteemi mielestäni sarjan parhaita. Juoni ja hahmot jättävät toki toivomisen varaa, mutta en kyllä kehtaa niitä huonoiksikaan haukkua. Tarina on toimiva, välivideot hienoja ja ne muutamat jännät käänteet osasivat yllättää ainakin silloin nuorempana. Musiikit ovat mielestäni pitkälti loistavaa kamaa, en millään voi ymmärtää ihmisiä jotka väittävät At Zanarkandin olevan pelin ainoa muistettava biisi. Ääninäyttely... ei ole hyvää, mutta pahempaakin on kuultu, eikä se ainakaan minua estänyt nauttimasta tarinasta tai pelistä yleensäkään.

Hohto on hieman karissut vuosien varrella, mutta niin on valitettavasti monesta muustakin pelistä. Mielestäni FFX on edelleen pätevä tekele ja muistelen lämmöllä sen parissa vietettyjä tunteja, joita kertyi melko runsaasti.

FFX oli kyllä ensimmäinen FF, jonka tarinasta ymmärsin jotain ja josta niin ollen kykenin nauttimaan kunnolla (VII oli ensikosketukseni sarjaan, mutta en siitä olemattoman englanninkielentaitoni johdosta tajunnut yhtään mitään), joten nostalgialinssien vaikutusta en voi täysin kiistää.

Vs: PS3/Vita: Final Fantasy X HD/Remake
« Vastaus #12 : 16.09.11 - klo:20:00 »
Draco, katsos Spoonyn FFX-arvostelu jos et ole jo, siinä kätevä luettelo syitä minkä johdosta FFX:stä ei tykätä. Ja hassua miten kaikkea muuta kehut mutta musiikkeja vähän vähättelet, sillä minusta musat juuri ovat FFX:n ylivoimaisesti parhaimpia puolia. :d

*

Poissa Tapza

 • Luuseri
Vs: PS3/Vita: Final Fantasy X HD/Remake
« Vastaus #13 : 16.09.11 - klo:20:22 »
Spoonyn FFX-arvostelu on kyllä hauskaa katsottavaa mutta vakavasti otettavana kritiikkinä sitä on vähän hankala ottaa. Varsinkin kun Spoony on nähdäkseni näitä, jonka mielestä kaikki FF:t seiskasta lähtien ovat paskaa. Suurta osaa FFX:n saamasta kritiikistä voi soveltaa myös muihin sarjan osiin.

Vs: PS3/Vita: Final Fantasy X HD/Remake
« Vastaus #14 : 16.09.11 - klo:22:03 »
Spoony totta kai liioittelee ja kärjistelee mielipiteitään huumorin takia, mutta on siellä pohjalla ihan oikea ja perusteltu mielipide. Eikä se oli mikään periaate, että kaikkien FF:ien seiskan jälkeen täytyy olla sontaa, hän oikeasti haluaa tykätä näistä peleistä koska tietää, että sieltä on joskus tullut hänen mielestään loistavia pelejä. FFX-2:stahan hän jopa myöntää jollain tasolla tykkäävänsä, muistaakseni siitä syystä että sillä on selvä identiteetti ja näin.

*

Poissa Tapza

 • Luuseri
Vs: PS3/Vita: Final Fantasy X HD/Remake
« Vastaus #15 : 16.09.11 - klo:22:16 »
En väittänytkään, että se olisi periaate. Mutta arvostelut ovat joka tapauksessa sellaisen henkilön näkökulmasta, jonka mielestä oikeastaan sarjan kaikki "modernimmat" inkarnaatiot ovat paskaa. Luultavasti ylempänä etsittiin perusteluita FFX:n huonouteen niiltä tyypeiltä, jotka aiemmista FF:stä oikeasti tykkäsivät.

Vs: PS3/Vita: Final Fantasy X HD/Remake
« Vastaus #16 : 16.09.11 - klo:22:22 »
En nyt oikein ymmärrä, Spoonyhan on juuri näitä jotka tykkäävät aiemmista FF:istä. Ja Spoonyn arvostelun toin alunperinkin esille juuri siksi, että siihen on vain niin hyvin tiivistetty pelin kaikki minunkin mielestä huonot puolet, ja niitähän Draco kyseli. Eli jos haluaa tietää mistä syistä FFX:ää pääasiassa vihataan, kattavin tie on katsoa Spoonyn arvostelu.

[e] En nyt näe miten inhoamisen syyt olisivat yhtään erit riippuen tykkäsikö PS1:n FF:istä tai ei, mutta minulla ei niistä kokemusta ole joten en viitsi alkaa puhumaan tietämykseni ulkopuolella. :F
« Viimeksi muokattu: 16.09.11 - klo:22:29 kirjoittanut Cynaeon »

*

Poissa Tapza

 • Luuseri
Vs: PS3/Vita: Final Fantasy X HD/Remake
« Vastaus #17 : 16.09.11 - klo:22:26 »
Aiemmilla FF:llä meinasin siis myös niitä PS1:lle ilmestyneitä. Monet näistä diggailleet eivät ole tykänneet kympistä, ja tuossa ylempänä vähän ihmeteltiin mikä tähän mahtaisi olla syynä. Saamani käsityksen mukaan Spoony ei tykkää yhdestäkään PS1-ajan FF:stä, varsinkaan kahdeksikosta.

Vs: PS3/Vita: Final Fantasy X HD/Remake
« Vastaus #18 : 17.09.11 - klo:05:32 »
Katoin Spoonyn arvostelun, ja en kyllä tullut yhtään viisaammaksi. Okei, siinä olen samaa mieltä että Blitzball ansaitsi "Official seal of vittu mitä paskaa"-palkinnon, mutta ideana se oli mukava. Sitä oli välillä jopa hauska pelata, mutta oli perseestä hankkia hyviä tavaroita pelaamalla älyttömän vaikeita tai naurettavan helppoja ja helkkarin pitkiä pallopelejä.
Hahmodesign oli jotain uutta sekä Final Fantasyn että roolipelien saralla noin muutenkin, ja koko FFX:n maailma oli mukavan kyber/steampunk-henkinen tietyissä aspekteissa. Itsehän siis tykkään scifistä, joten jollekin ei scifin ystävälle peli ei varmaan maistuisi niin hyvin. TOISAALTA, FFVII:ssä oli aivan hitosti teknologiasössöä jota ei selitetty edes niinkään heppoisesti kuin kympissä, joten en tältäkään kannalta katsottuna tajua mistä kiikastaa.
Se, että Spoony ragee Tiduksesta koko ajan on jollain tavalla ymmärrettävää, mutta omasta mielestäni Tidus on siinä mielessä helposti samaistuttava hahmo että alussa se ei ole ihan perillä kaikesta mitä tapahtuu, mutta etenkin pelin edetessä muuttuu ihan sankariksi sopivaksi hahmoksi. Itse en jopa sanoisi Tidusta yhtään sen rasittavammaksi kuin esim Xenoblade Chroniclesin Shulkia, eli en rasittavaksi ollenkaan.

Ja kymppi on todellakin alkupuolella melko lineaarinen, mutta pelialueilla on hitosti löydettävää ja tutkittavaa, vaikka alue onkin siinä mielessä rajattu ettet pääse maailmankartalle milloin vain. Pelin loppuosio sitten onkin sitä parhautta. En edes muista montako tuntia kulutin parhaiden aseiden etsimiseen (eikä mulla vieläkään ole kaikkia) ja kuinka monta tuntia metsästin hirviöitä itse craftatuilla (joka on muuten ihan perhanan loistava ominaisuus) hunting-aseilla, jotta voisin nähdä millainen älytön uusi superbossi areenalle ilmestyy, jonka tappamiseen kuluu tarpeeksi kehittyneilläkin hahmoilla ainakin tunti.

Tuntuu että monet katsoivat kymppiä ja totesivat "hui, pretty boy ja uusi musiikkityyli, varmaan mainstreampaskaa" ja heittivät nurkkaan.

*

Poissa Tapza

 • Luuseri
Vs: PS3/Vita: Final Fantasy X HD/Remake
« Vastaus #19 : 17.09.11 - klo:11:59 »
[e] En nyt näe miten inhoamisen syyt olisivat yhtään erit riippuen tykkäsikö PS1:n FF:istä tai ei, mutta minulla ei niistä kokemusta ole joten en viitsi alkaa puhumaan tietämykseni ulkopuolella. :F

NES:in/SNES:in FF:iden ja FFX:n välillä on melkoinen kuilu, ja ainakin minusta on ihan ymmärrettävää jos näiden retro-FF:iden fanit eivät lämpene kympille. Mutta tuossa ylempänä ihmeteltiin sitä, miksi monet PS1:n FF:ista tykänneet inhosivat kymppiä, vaikkei se erityisen dramaattisesti eronnut edeltäjistään.

Tosiaan monet Spoonyn valituksista kohdistuvat tuohon selittämättömään teknologiaan tai ihmeellisiin kampauksiin, joita kyllä löytyy mielin määrin sarjan muistakin osista. FF:t tai japsiropet yleensäkään eivät varsinaisesti ole tunnettuja fiksusta sci-fistä tai maanläheisistä tarinoista ja designista.

Vs: PS3/Vita: Final Fantasy X HD/Remake
« Vastaus #20 : 17.09.11 - klo:12:12 »
Katoin Spoonyn arvostelun, ja en kyllä tullut yhtään viisaammaksi.

Kyllä nähtävästi tulit. Kyselit syitä miksi FFX:ää vihataan ja sait niitä.

*

Poissa Tapza

 • Luuseri
Vs: PS3/Vita: Final Fantasy X HD/Remake
« Vastaus #21 : 17.09.11 - klo:13:36 »
En tiedä olenko ainoa, mutta minusta olisi mielenkiintoista kuulla (tai lukea) niitä vihaamisen syitä myös asianomaisten tyyppien suusta (tai sormista lähtöisin olevasta tekstistä). Vaikka kuinka olisi samoilla linjoilla oleva video, on minusta vähän hölmöä kun pelistä pitävä perustelee hyvin mielipiteensä ja vastapuoli tyytyy heittämään "no kato spoonyn arvostelu".

*

fazerin sininen

Vs: PS3/Vita: Final Fantasy X HD/Remake
« Vastaus #22 : 17.09.11 - klo:13:57 »
En nyt menisi sanomaan Spoonyn arvostelua kovinkaan luotettavaksi syyksi vihata kyseistä peliä. Kyseinen tyyppi vain huutaa kameralle, kuinka katulamppu x tai vesipoolo ei ole kovinkaan todellista, kuinka Tidus on ärsyttävä hahmo ja sitten nauraa hahmojen ja juonen typeryydelle. Vaikka juonessa onkin ongelmia, niin se on kuitenkin tyydyttävä kokemus ja hahmoilla sentään on persoonallisuus ja heillä on osansa tarinassa.

Ja en ottaisi kovinkaan tosissaan Spoonyn arvostelua, melkiempä mistään pelistä. Parhainhan esimerrki on juri tuossa FFX ekassa osassa, jossa hän sanoo, että vaikka tämän pitäisi olla fantasiaa ja kaiken pitäisi olla kuviteellista, joten ei blitzballia saisi haukkua sen epärealistisuudestaan, mutta sanompas kuitenkin, koska pystyn.

Vs: PS3/Vita: Final Fantasy X HD/Remake
« Vastaus #23 : 17.09.11 - klo:14:45 »
on minusta vähän hölmöä kun pelistä pitävä perustelee hyvin mielipiteensä ja vastapuoli tyytyy heittämään "no kato spoonyn arvostelu".

En vain näe pointtia saman asian ilmaisemisessa huonommin, kun joku muu on jo tehnyt sen paremmin. Lisäksi siitä on pitkä aika kun FFX:ää pelasin viimeksi, joten en pystyisi välttämättä kovinkaan tarkasti asioista keskustelemaan. Sen sijaan heitin tuon Spoonyn arvostelun josta nyt ainakin saa jonkinlaista mielipidettä ja pohjustusta FFX-vihalle.

Vs: PS3/Vita: Final Fantasy X HD/Remake
« Vastaus #24 : 17.09.11 - klo:17:02 »
Spoony on elämäniloton idiootti :D

*

Poissa Tapza

 • Luuseri
Vs: PS3/Vita: Final Fantasy X HD/Remake
« Vastaus #25 : 17.09.11 - klo:19:59 »
Keskusteluja on ainakin minusta kivempi käydä, jos molemmat osapuolet ovat halukkaita osallistumaan siihen omilla sanoilla ja argumenteilla. Ja tosiaan, kuten aiemmin on mainittu, Spoonyn arvostelussa on todella paljon pelin epäloogisuuksille ynnä muille ainakin minun mielestäni melko merkityksettömille seikoille raivoamista. Viihdyttävää katsottavaa, mutta suurinta osaa esitetyistä pointeista ei voi, eikä toivottavasti ole tarkoituskaan ottaa vakavasti.

Vs: PS3/Vita: Final Fantasy X HD/Remake
« Vastaus #26 : 17.09.11 - klo:22:14 »
Se nyt oli vain tuommoinen kevyt keskustelunavaaja johon olet tarpeettomasti takertunut. :F Eikä täällä kukaan FFX-vihaaja ole tähänkään mennessä mitään sanonut, joten parempi tuokin kuin ei mitään?

*

Poissa Echo

 • Touhoun ainoa miesbossi
  • Mun profiili
Vs: PS3/Vita: Final Fantasy X HD/Remake
« Vastaus #27 : 18.09.11 - klo:01:00 »
Tidus on ärsyttävä paskiainen.

Ja tämä. Helvetti.

Enpä ainakaan ole hupiukko.