Virtuaalipelipalvelut

  • 16 Vastauksia
  • 9957 Lukukerrat
Virtuaalipelipalvelut
« : 11.10.11 - klo:01:14 »
Paljolti ihmiset ostelevat pelejä konsoleilleen netistä, mutta tokihan vastaavantyyppisiä palveluita löytyy myös tietokoneille.

Tässä vaikkapa muutama pikainen esimerkki:

Kaikkien tuntema Steam on varmastikkin käytetyin PC-virtuaalipelikauppa, eikä sitä varmaankaan tarvitse alkaa sen erityisemmin spekuloimaan.

Origin taas on Electronic Arts-korporaation oma mutaatio, josta saa lähes kaikki EA:n pc-pelit suhteellisen huokeaan hintaan. Palvelu on tosin vasta beta-vaiheessa, joten käyttäjät saattavat kokea kosolti ongelmia.

Muitakin varmastikkin löytyy, mutta en tähän hätää keksinyt muuta.

Sivistynyttä keskustelua aiheesta ja/tai kokemuksista.
« Viimeksi muokattu: 06.12.12 - klo:03:53 kirjoittanut Tube »
 
You know you've lost when...

My name is Legion, for we are many.

*

Poissa Tapza

  • Luuseri
Vs: Virtuaalipelipalvelut
« Vastaus #1 : 11.10.11 - klo:01:31 »
Steam on käytössä, kuten avatarin alapuolella olevaa tilaa tutkimalla voi huomata. Pelejä olen ostanut melko paljon, pelannut hyvin vähän. Tahdon uskoa, että jonakin kauniina päivänä, kun olen tarpeeksi tylsistynyt, alan käydä hankintojani läpi ja kenties jopa nautin ajasta jonka vietän niiden parissa. Pyrin vähentämään liiallista shoppailua jatkossa, koska rahaahan siinä vain menee huomaamatta melko suuriakin määriä. Steamin alet ovat vain niin uskomattoman kieroja...

Muihin vastaaviin palveluihin en ole tutustunut, mutta kuullut olen esimerkiksi GOG:ista (Good Old Games). Olen vähän sellainen tyyppi, että kun olen käyttänyt yhtä palvelua ja todennut sen hyväksi, en millään jaksaisi ottaa toista siihen rinnalle. Ja en kuitenkaan PC:llä pelaa niin paljoa (osittain siksi, ettei nykyistä konetta todellakaan ole pelikäyttöön hankittu), että tuntuisi järkevältä tehdä useampia tunnuksia tällaisiin tarkoituksiin.

Vs: Virtuaalipelipalvelut
« Vastaus #2 : 11.10.11 - klo:03:49 »
En ole kokeillut Desuraa, mutta saatan hyvinkin pian olla sen asiakas. Palvelu on nimittäin beta-vaiheessa Linuxille. Kohta Steamille tulee kiire, jos se jossain vaiheessa haluaa saada Linuxin pelimarkkinoista edes osan.

Steamista olen lataillut jotain, kun on ollut halpaa tai koodi, mutta en ole pelannut mitään sen kautta. Tarttisi ehkä asentaa tuo Windows, niin pääsisin pelaamaan ainakin Monkey Islandit pois alta.

Vs: Virtuaalipelipalvelut
« Vastaus #3 : 11.10.11 - klo:05:24 »
Steam käytössä ollut jo pitkään. Loistavia tarjouksia ja tukee PayPalia: Jees. Ainoa mistä en pidä on se, että Steam on kovin riippuvainen internet-yhteydestä.

Originia vihaan yli kaiken, ja EA teki kusisen liikkeen siirtäessään lähes kaikki pelinsä Originiin. Steam on kätevä koska kaikki on yhdessä paikassa, mutta nyt se ei olekaan enää asian laita. (Lue: en osta enää EA:n pelejä PC:lle)

Desurassa on itselläni tallennettuna pari Humble Bundlea, mutta muuten en ole käyttänyt kun en kuitenkaan mikään modien/indiepelien suurkuluttaja ole.

Good Old Games (GOG) on vain nettisivu, eli ei mitään ladattavia softia, ja rakastan sitä. Olen saanut GOGista vanhoja kunnon PC-klassikoita valmiiksi patchattuna toimimaan uudemmillakin koneilla, ja vielä sopuhintaan ja ilman paskoja DRM:iä <3

Vs: Virtuaalipelipalvelut
« Vastaus #4 : 11.10.11 - klo:08:43 »
GOG on mahtava. Uusia pelejä lisätään jatkuvasti, alennuksia on pääsääntöisesti joka viikonloppu ja joka toinen keskiviikko. Parasta on tietenkin DRM:n puute, joten pelit voi ladata niin usein ja niin monelle koneelle kuin haluaa. Foorumeiden käyttäjätkin ovat pääsääntöisesti hyväluonteista sakkia.

Vs: Virtuaalipelipalvelut
« Vastaus #5 : 11.10.11 - klo:10:43 »
Pikaisen kokeilun jälkeen huomasin, että tuo GOG.com on mitä loistavin palvelu. Yksikään kokeilemani peli ei töki kuten aiemmilla koneilla konsanaan. Liekkö siinä sitten jokin upattu yhteensopivuuskomponentti tai jokin muu, mutta en voi todellakaan moittia.

Originia olen kokeillut jonkin verran (Sporen Creepy & Cute-paketin ostin <3 ), mutta aika paska maku jäi suuhun, johtuen varmastikkin beta-vaiheesta.
 
You know you've lost when...

My name is Legion, for we are many.

Vs: Virtuaalipelipalvelut
« Vastaus #6 : 11.10.11 - klo:11:03 »
aika paska maku jäi suuhun, johtuen varmastikkin siitä, että EA kohtelee asiakkaitaan kuin roskaa.
Fixed.

//Tarkennukseksi vielä: en ole kuullut Originista mitään hyvää, mutta paskaa siitä on puhuttu senkin edestä. Paska bannipolitiikka, paska EULA jne. En ole itse kokeillut, mutta kuulemani perusteella ei ole edes halua kokeilla.
« Viimeksi muokattu: 11.10.11 - klo:11:07 kirjoittanut Tube »

Vs: Virtuaalipelipalvelut
« Vastaus #7 : 11.10.11 - klo:15:04 »
Steam ja Gog ovat hyviä ja kivoja käyttää. Origin on paskaa.

*

Poissa Tingle

  • Paavo
    • Academic Nintendo Club RY
Vs: Virtuaalipelipalvelut
« Vastaus #8 : 11.10.11 - klo:15:49 »
Ainoa mistä en pidä on se, että Steam on kovin riippuvainen internet-yhteydestä.

Se kerta kun nettiyhteys katkesi ja mietin jos sitä nyt olisi sopiva aika pelailla Halffista...
<Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
<Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
<Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
<JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
<henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
<Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI

*

Poissa Tapza

  • Luuseri
Vs: Virtuaalipelipalvelut
« Vastaus #9 : 11.10.11 - klo:19:05 »
Voihan Steamin pelejä offlinessakin pelata?

Vs: Virtuaalipelipalvelut
« Vastaus #10 : 11.10.11 - klo:19:22 »
Ei kaikkia. Esim CSS:n bottipelit ovat äärimmäisen tylsiä. Eri asia toki jos osaa boostata niitä jollain modauksella, esim zombi-moodilla.
 
You know you've lost when...

My name is Legion, for we are many.

*

Poissa pandem

  • aika lol
Vs: Virtuaalipelipalvelut
« Vastaus #11 : 11.10.11 - klo:20:01 »
Se taas ei ole Steamin vika yhtään.

Vs: Virtuaalipelipalvelut
« Vastaus #12 : 11.10.11 - klo:21:16 »
Voihan Steamin pelejä offlinessakin pelata?
Joitain ei voi, ja offline-tilaan päästäkseen täytyy olla koneelle tallennettuna käyttäjänimi ja salasana. Omassa tapauksessani nuo eivät meinaa millään pysyä koneen muistissa (joka kolmas/neljäs kerta kun menen tälle koneelle, pitää kirjautua uudelleen) joten periaatteessa jos ei ole nettiä niin melkein mikään ei toimi. ._.

Onneksi on GOG ja parhaus. Pelasin just 3 tuntia POD:ia ja kusin hunajaa ja paskoin timantteja nostalgiahuuruissani.

Vs: Virtuaalipelipalvelut
« Vastaus #13 : 13.08.14 - klo:03:04 »
Kirjauduin tossa joku päivä sitten Originiin kattomaan pelikokoelmaani, hakemaan ilmaisen Sims kakkosen ja lataamaan Titanfallin uudelleen. Perhana, tuo on nähtävästi ihan käyttökelpoinen hökötys nykyään, ei tuntunut kovin pahasti tökkivän missään vaiheessa. Olen silti niin laiska etten halua käyttää montaa Steaminkaltaista samaan aikaan kun nuo syövät resursseja ja ovat muutenkin inhoja kun joutuu selailemaan kovin montaa ikkunaa samaan aikaan.
uPlay saa mennä itteensä, koittanut yli viikon saada Driver: San Fransiscon toimimaan kunnolla ja huonon PC-portin lisäksi uPlay vittuilee jatkuvasti.

Vs: Virtuaalipelipalvelut
« Vastaus #14 : 15.09.14 - klo:09:01 »
uPlay onkin yksi pahimpia syöpiä vähään aikaan. Hauskinta lienee se, että uudemmat Ubisoftin pelit, jotka olet Steamista ostanut TARVITSEVAT sen koleraisen uPlayn, että koko peliä voi edes pelata. Vähän syö sekä hermoja, että tehoja koneesta kun pitää pyörittää kahta tausta-ajo-ohjelmaa pelin kanssa rinta rinnan, eikä pelikokemus näinollen pääse maksimiin lähes koskaan. Siksipä pitänee heivata Steam pois tausta-ajosta ja käynnistää peli uPlaystä suoraan, että edes vähän enempi saa tehoja pelin käyttöön.

Origin sen sijaan on kyllä nostanut osakearvojaan ja ihan kivasti. Pidin itekki ku viimeksi kokeilin viimeksi; paljon aiemmin mainitsemiani vikoja on korvattu, mutta silti tilien hallinta on pahasti vialla edelleen, mutta niin se taitaa lähes kaikissa muissakin vastaavissa palveluissa olevan.
 
You know you've lost when...

My name is Legion, for we are many.

Vs: Virtuaalipelipalvelut
« Vastaus #15 : 19.12.14 - klo:05:10 »
Lainaus käyttäjältä: apathy
Hauskinta lienee se, että uudemmat Ubisoftin pelit, jotka olet Steamista ostanut TARVITSEVAT sen koleraisen uPlayn, että koko peliä voi edes pelata.
Joo. Enpä tietty tajunnu lukea koko sitä helvetin kauppasivua loppuun asti kun ostin tokan Assassin's Creedin toistamiseen. Ostin kolmen vuoden takaiselle pelille toisen kappaleen kaveriksi kun kuulin ettei Uplaytä kehtaa käyttää, ja Steamin käyttö nyt muutenki oli luistavampaa. Luojan kiitos ei menny ku pari euroa hukkaan. :D Itellä ei kone huuda jos on ylimääräisiä prosesseja päällä, mut hermot sen sijaan joo kun Uplay itessään on kilo paskaa.

Originissa pelasin niin moni peli crashaa tunnissa useemmin kuin Steamissa kolmen vuoden aikana koskaan. En tiiä onko Originin vai pelin vika jos eräässäkin heti jos optionruudun avaa niin peli vaan kaatuu. Ei vissiin säädetä audio- ja videoasetuksia sitten ei. Ilmaisille peleille ei tosin koskaan sanota ei. Uplayssä peli joo pysyy kasassa, mutta asiakaspalvelu on ripulia ja kaikenmuotoista säätämistä accountin kanssa löytyy senkin edestä. En enää ees ole varma onko omaa syytä että kahdelta accountilta löytyy eri pelit vaiko ei, kun apua ei koskaan saatu. Toivottavasti clienttiä on viime aikoina yhtään parannettu. Tahtoisin vain toimivaa palvelua. 3:

Steam on pelottavan toimiva halutessaan. Vastauksia saa supportilta jopa alle viikossa (!!) ja toiminta sen jälkeen tapahtuu hetkessä. Ja onhan tuolla nyt tunnusten kanssa säätäminen ja muu härdelli paljon helpompaa. Mitä nyt Steamilla muuten vaan on välillä tapana jäädyttää servereitä ja pätkiä latausnopeuksia vaikka omassa päässä kaikki on kondiksessa. On kai toi nyt paras vaihtoehto joka on olemassa.

Missä vanhat kunnon korput. ;_;

Vs: Virtuaalipelipalvelut
« Vastaus #16 : 21.12.14 - klo:06:33 »
Steamin DRM on ihan siedettävää, koska se ei tule oikein käytettävyyden tielle, vaikka siinäkin on toki omat ongelmansa. Olen kuitenkin päättänyt, että välttelen kaikkea, missä on kolmannen osapuolen DRM:ää. Impulssiostoksia tapahtuu joskus, mutta "3rd party DRM" -merkintä saa minut aina miettimään uudelleen. DRM-vapaat Humble Indie Bundlet kiehtovat aina, mutta DRM-vapauskin on menettänyt hieman merkitystään minun puntarissani, kun on oikeasti kohtalaisen käyttäjäystävällistä DRM:ää.

Steaminkin asiakaspalvelu on Redditin kauhutarinoiden perusteella jäätävää kuraa. Botit vastailee kysymyksen ohi jne. Onneksi ei ole ollut ongelmia.