F1 2011

  • 3 Vastauksia
  • 5286 Lukukerrat
F1 2011
« : 28.03.12 - klo:23:20 »


F1 2011 on Codemasters Birminghamin ja Sumo Digitalin kehittämä sekä Codemastersin julkaisema ajopeli, joka pohjautuu Formula 1 -kauteen 2011. Julkaisu tapahtui 20 syyskuuta - 23 syyskuuta välisenä aikana eripuolilla maapalloa. Ja vuoden 2012 Helmikuussa peli julkaistiin myös Nintendo 3DS ja Playstation Vitalle.

Kuten F1 pelit yleensä , tämäkin sisältää kauden 2011 kaikki tallit ja kuljettajat. Mutta
edeltäjäänsä verrattuna Codemasters teki tähän versioon paljon parannuksia kuten: turva-auton, punaisen lipun (jos turva auto ei pääse radan ympäri turvallisesti, punainen lippu tulee esille), KERDS, DRS ja Pirellin renkaat.

Millä alustoilla kyseinen peli on julkaistu?

Microsoft Windows (PC)
Playstation 3
Xbox 360
Nintendo 3DS
Playstation Vita


Kaiser Dragonin komenttia pelistä
Kun ostin tämän pelin, en osannut odottaa ihan kaikkea mitä vaikeuksia se toisi ammatti formula pelaajalle mutta kyllä on paljon yllätyksiä tullut sitten sen jälkeen kun aikoinaan kokeilin F1 Championship Edition peliä Helsingissä muutama vuosi sitten.
Grafiikka ja ulkonäkö on mielestäni hienosti tehty ja simulaatio autojen erilaisuudesta toteutettu loistavasti. Radat ovat paljon paremman näköisiä kuin muissa F1 peleissä mitä olen urani aikana pelannut joten siitä iso hatun nosto pelin tekijöille.Uramoodi
Pelissä uramoodin pituus on 5 kautta jonka aikana pitää tehdä paljon töitä jos edes unelmoit ajamista Ferrarin, Mclarenin tai Red Bullin väreissä. Ja jo kun valitset ensimmäistä talliasi, kannattaa tutkia vähän taustoja kauden 2011 voimasuhteista tai saatat päättyä häntä porukan talliin.

Alussa pelaajalla on 5 tallia joista yksi pitää valita:

AT&TWilliams
Force India F1 Team
Team Lotus
Marussia Virgin Racing
Hispania Racing F1 Team/HRT Formula one team


Itse valitsin ensin Marussia Virgin Racing tallin jossa ajoin sitten ensimmäisen kauteni pelissä. Mutta kuten myöhemmin muistin, Virginin autolla usein joutuu katsomaan vaan kuinka muut keskikastin ja kärkikastin tallit karkaavat taivaan rantaan. Oikea tallin valinta on tärkeä. Joten aloitin uramoodin uudestaan ja otin Force Indian että saisin edes mahdollisuuden ajaa kunnolla kilpaa. Suosittelen että otat joko Williams tai Force India tiimin niin pääset heti varmasti ottamaan tuntumaan kilpa-autosta joka on aloittelijalle se sopiva ja miksei myös kokeneille kuskeille.

Uudet Renkaat
Kun Pirelli ryhtyi toimittamaan F1 talleille renkaita heidän tehtävänsä oli tehdä sarjasta jännittävämpi, samaan on pyritty mahdollisimman realistisesti F1 peliä tehdessä uudella Pirellin rengas simulaatio systeemillä. edeltäjäänsä (F1 2010) verrattuna jo ensimmäisessä aika-ajossa huomaa miten renkaista se paras pito helposti katoaa jo parin nopean kierroksen jälkeen jonka takia on tärkeä valita se oikea hetki tehdä nopea vetosi.
Plus rajoitettu määrä renkaita kisaviikonloppua kohden tekee kaikesta vaikeampaa.
Mutta tulet kyllä pelin aikana huomaamaan miten toisten tallien autot käyttävät vähemmän rengasta ja toiset enemmän joten ajotyyliä pitää osata muuttaa tilanteen mukaan.

Pirelli on myös luonut kaudelle 2011 renkaille värikoodit joilla pyritään helpottamaan tietoa siitä millä renkaalla kukin ajaa plus renkaat mitä saat käyttöösi kisaviikonlopulle vaihtelevat.
värikoodaus järjestelmä:
Punainen = Super Soft (Super pehmeä rengas, Kaikista paras mutta myös nopeiten kuluva rengas)

Keltainen = Soft (Pehmeä rengas. Kuluu nopeammin kuin kova rengas mutta kestää pidemään kuin super pehmeä)

Hopea = Hard (kova rengas. Kestävä rengas mutta ei yhtä nopea kuin kaksi ylempää, kuluu hitaammin.)

Sininen = Intermediate (välikelin rengas. Mukana joka kisaviikonlopussa mutta tarvitaan vain jos rata alkaa olla märkä eikä enää kuivan kelin pyörillä pysy radalla. Kestävä sadekelin rengas. Kuitenkin jos rata alkaa kuivua, kyseinen rengas rupeaa sulamaan alle ja menettää pitonsa)

Oranssi = Full wet/Rain (Täyden sadekelin rengas. Mukana joka kisaviikonlopussa mutta tarvitaan vain jos rata on erittäin märkä ja olosuhteet eivät suosi välikelin rengasta. Erittäin kestävä mutta jos radalta veden määrä vähenee tämäkin rengas rupeaa menettämään pitonsa)


Muuttuva sää simulaatio


Sateella saa ajaa varovasti uuden sade simulaation kanssa

Uusi sadekeli simulaatio luo jännitystä peliin. Kun keli muuttuu nopeasti kisan aikana, pelaajan pitää osata siihen reagoida oikeaan aikaan eli milloinka on se oikea hetki vaihtaa ne välikelin renkaat tai siirtyä niistä täyden sadekelin pyöriin. Väärä valinta, liian myöhään tai liian aikaisin tehty renkaiden vaihto helposti maksaa sijoituksia mutta jos teet sen oikein, voit voittaa useita sijoituksia itsellesi. Ikävä kyllä edes kaato sade tilanteessa punainen lippu ei ole ohjelmoitu tulemaan ulos.


Kauden 2010 ja 2011 Maailmanmestari Sebastian Vettel näyttää muille miten se tehdään


DRS/ Liikutettava Takasiipi

Mikä on tämä DRS on varmaan kysymys minkä kysyt jos et ole pelannut formula pelejä aikaisemmin. Kyseinen systeemi on "Liikutettava Takasiipi". tarkoitus on helpottaa vastustajan ohittamista mutta samalla myös vaikeuttaa pelaajan työtä pitää sijoitus. DRS on salittu VAIN kuivassa kelissä turvallisuus syistä. DRS on sallittu harjoituksissa ja aika ajoissa avattavaksi missä osassa rataa tahansa mutta kisa tilanteessa sitä saa käyttää VAIN jos olet alle 1 sekunnin päässä edelläsi ajavasta autosta kun saavut DRS mittauspisteeseen. Kyseinen piste sijaitsee vähän ennen itse DRS aluetta jossa takasiiven saa avata. Varo kuitenkin että tietokone kilpailijasi ei pääse sinua yllättämään DRS alueella. Pelissä F1 2011, kaikista talleista löytyy kyseinen järjestelmä.


Millainen systeemi DRS on


KERDS/kinetic energy recovery system

KERDS järjestelmä kehitettiin Formula 1 sarjaan kaudelle 2009 mutta se poistettiin käytöstä kaudelle 2010. Myöhemmin kaudelle 2011 kuitenkin järjestelmä otettiin takaisin käyttöön. Käytännössä KERDS on järjestelmä joka kerää jarrutuksen aikana syntynyttä energiaa akkuun joka on asennettu F1 auton takaosaan. Ja kun kuljettaja tarvitsee lisää nopeutta esim mutkasta ulostullessa, hän painaa auton ratista nappia joka vapauttaa noin 3,5 sekunnin ajaksi lisää tehoa moottoriin antaen lisää vauhtia ohituksen tekemiseen tai sijoituksen suojaamiseen kun vastustaja käyttää DRS systeemiä häntä vastaan.

Pelissä F1 2011, vain 3 tallissa on tilanne jossa ei ole KERDS järjestelmää ollenkaan. Nämät ovat Virgin, Lotus ja Hispania joten sekin kannattaa huomioida kun valitset tallia. Aika ajon ja kisan osalta KERDS on tärkeä koska muuten häviät jopa 1 sekunnin kierroksella vastustajillesi. Joskus kuitenkin esim kisan aikana KERDS tai DRS saattaa olla väliaikaisesti toiminta kyvytön joten ole valmiina yllättäviin teknisiikin vikoihin.


Pari inhottavaa bugia vielä vaivaa peliä
Pelissä kuten kaikissa yleensäkin on pari inhottavaa bugia jotka välillä ärsyttävät tai jopa aiheuttavat kaaoksen keskellä kisaa.

Rengas Bugi harjoituksissa
Harjoitus sessio 1
Käytät yhtä kovempaa rengas sarjaa ja siitä jää tiettymäärä pitoa jäljelle. Päätät että et aio käyttää toista kovaa rengas sarjaa joka sinulle on varattu myös harjoitussessiota varten. Kun joudut luovuttamaan toisen rengas sarjoista harjoituksen loputtua pois, ilman muuta tiimisi antaa pois huonomman rengas sarjan.
Mutta kun harjoitus sessio 2 käynnistyy, katsot sitä toista sarjaa mitä et käyttänyt, inhottava bugi tekee siitä renkaasta yhtä kuluneen mitä se sarja minkä annoit pois oli. eli rengas bugi pilaa helposti session aikana tarkoituksena ajetut kierrokset.

Surkea rangaistusjärjestelmä kaipaa hiomista
Usein pelaajaa rankaistaan tyhmistä asioista ja rankaistaan turhasta. esim jos vedät kisan aikana mutkan suoraksi pitäksi menneen jarrutuksen takia, saavutat sijoituksen niin saat heti rangaistuksen VAIKKA laskisit kyseisen kuskin äkkiä taas ohitsesi jonka juuri oikean F1 maailman säännöt käskevät tehdä.


Lopullinen arvosanana asteikolla 4-10


Annan pelille arvosanaksi 8 1/2

Plussat:
- Paljon haastetta jo medium vaikeustasolla mielestäni
- DRS ja KERDS
- Turva auto vihdoinkin mukana
- Pirellin rengas simulaatio
- Sää simulaatio
- Tietokone kuljettajat osaavat olla agressiivisia kun ohittavat.


Miinukset:
- Pelaaja saa liian helposti rangaistuksen kuten aikaisemmin mainitsin
- Pari inhottavaa bugia ainakin pilaa peliä välillä
- Vaikea pärjätä häntäpään autolla
- Turva auto harvoin radalla kun ei tunnu syntyvän kolari tilanteita offline moodissa


Kannattaako siis F1 2011 ostaa? Jos ei anna bugien haitata kuten itse teen ja haluaa odotella rauhassa vuoden 2012 versiota niin tämä on se valinta. itse seuraavana ostan vuoden 2013 version joka tulee sisältämään enemmän ratoja kuin vuoden 2012 versio varmasti.
« Viimeksi muokattu: 06.12.12 - klo:02:53 kirjoittanut Osiris »
Dragons forever!

*

Poissa Tingle

  • Paavo
    • Academic Nintendo Club RY
Vs: F1 2011
« Vastaus #1 : 30.03.12 - klo:12:40 »
Voiko tässä pelata Kimi Räikkösellä?
<Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
<Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
<Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
<JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
<henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
<Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI

Vs: F1 2011
« Vastaus #2 : 30.03.12 - klo:12:52 »
Eikö Kimi ajanu rallia tämän pelin julkaisun aikaan.
Olen

Vs: F1 2011
« Vastaus #3 : 31.03.12 - klo:23:21 »
Voiko tässä pelata Kimi Räikkösellä?
ei ikävä kyllä. Koska Kimi kuuluu vasta kauden 2012 kuljettaja sarjaan. mutta eiköhän Kimi ole mukana vuoden 2012 versiossa joka tulee syksyllä tietojeni mukaan.

Eikö Kimi ajanu rallia tämän pelin julkaisun aikaan.
Kyllä taisi vielä ajaa ja aikaisintaan hän on vuoden 2012 versiossa.


Tuplaus on pahasta. ~Relix
« Viimeksi muokattu: 01.04.12 - klo:12:19 kirjoittanut Relix »
Dragons forever!