Magic the Gathering

 • 89 Vastauksia
 • 22765 Lukukerrat
*

Poissa Tingle

 • Paavo
  • Academic Nintendo Club RY
Magic the Gathering
« : 30.09.12 - klo:18:36 »
Magicia on vähän vaikea esitellä uusille ihmisille ilman autocardia, mutta Return to Ravnican julkaisun lähestyessä lihaisat himoni ovat liian suuret.Olet Planeswalker, suuri ja mahtava velho joka tappelee muitten noitien kanssa. Jokaisella teistä on 20 elämäpistettä jotka toisilla olisi tarkoitus kuluttaa loppuun voiton saavuttamiseksi. Tämänhän voi tehdä vaikka hakkaamalla kaveria Lava Axella, mutta tehokkaampaa on manata omia POKEMONEJA vastustajan kimppuun.

Olentokortin oikeassa alakulmassa on kaksi numeroa. Ensimmäinen niistä on voima eli paljonko sonni heittää vahinkoa tapellessaan. Toinen on kestävyys. Jos olento ottaa vuoron aikana turpaansa, se kuolee ja menee hautaan nukkumaan.

Pelaaja voi vuoronsa aikana hyökätä nimeämällä kerralla kaikki hyökyyn lähtevät olentonsa (sekä useamman pelaajan pelissä myös, kenen nimenomaisen kimppuun syöksyvät). Olento ei voi hyökätä samalla vuorolla kuin se juuri manattiin esiin. Hyökätessään olento menee "tappiin" eli kääntyy sivuttain. Se nousee takaisin pystyyn omistajansa seuraavan vuoron alussa.

Hyökkäyksen kohteeksi jouduttuasi et kuitenkaan ole mitenkään turvaton, vaan voit itse käskeä omat suojattisi juoksuhaudoille. Ehtona on, että puolustava mölli ei ole täpissä (eli ei siis ole esimerkiksi hyökännyt viime vuorollasi). Puolustava saa itse vapaasti päättää, kenet hyökkääjistä hän torjuu ja milläkin olennolla. Kun hyökkääjä tulee torjutuksi, se ei pääse enää iskemään puolustavaan pelaajaan joka välttyy vahingolta. Kun torjujat on nimetty, alkaa taistelu jossa kaikki mölli lyövät yhtäaikaa kohdettaan.

On myös mahdollista torjua usealla eri otuksella yhtä hyökkääjää. Tällöin hyökkääjä asettaa puolustajat jonoon hyökkääjän eteen. Hyökkäävä olento tekee vahinkoa ensinnä olevaan mörköön, jos se ehtii kuolla ylijäämä lentää sen seuraajalle jne.

Esimerkki: (2/2) olento hyökkää kimppuusi. Sinulla on mahdollisina puolustajina (1/1) sittisontiainen ja (3/2) äijä. Voit joko päästää hyökkääjän lyömään sinua TAI torjua (1/1):llä, jolloin vältät vahingon mutta sittisontiaisesi menehtyy TAI torjua (3/2):lla, jolloin sekä hyökkääjä että torjuja menehtyvät.

Loitsujen maksaminen ja äijien manaaminen
Jotta voit heittää haluamasi kortin pöytään, sinun tulee ensin maksaa sen vaatima mana. Kortin manacost lukee sen oikeassa ylänurkassa. Esimerkiksi Ajani's Sunstrikerin manamaksussa on kaksi valkeaa manasybolia. Sen pelaamiseen vaaditaan kaksi valkoista manaa. Acidic Sliver taasen nielee mustan ja punaisen manapallon. Useissa korteissa on myös numero harmaan pallon sisällä. Se merkitsee manaa, jonka värillä ei ole merkitystä. Scroll Thief vaatii yhteensä kolme manaa, joista vähintään yhden tulee olla sinistä.

No mistä sitä manaa sitten saa? No sitäpä kerätään maista ja mannuista. Kerran vuorossa voit lätkiä peliin ländikortin, jonka voit täpätä tuottamaan manaa. Ländeista tavallisimmat eli Basic Landit ovat:

Plains - valkoinen
Forest - vihreä
Mountain - punainen
Swamp - musta
Island - sininen

Jotkut luulevat Magickin olevan monimutkainen peli. Oikeasti tuossa mitä nyt luit on kuitenkin jokseenkin oleellisin peliin liittyvä sapuska. Itse pelin idea tai perussäännöt eivät ole kovin monimutkaisia, mutta kun erilaisia kortteja on kymmeniä tuhansia erilaisia niin siinä sitten vähän sekoilee. Mutta niistäpä ei tarvitse murehtia ennen kuin ne ilmestyvät peliin, joten niistä nyt ei sen kummemmin tarvitse murehtia. Niiden omat sääntönsä on kuitenkin sinne pahviin painettu.

Jos yhtään ketään kiinnostaa (tai vaikka tuttuun tapaan ketään ei) voin vielä vähän kattavammin selittää pelin pelaamista, vaikkapa ihan konkreettisemmin pelin kulusta jutustella.


Okei kiinnostuin, mitä nyt teen?

Vaihtoehto 1. Ehdottomasti paras tapa tutustua peliin, on lyöttäytyä yhteen kokeneemman kaverin kanssa. Häneltä löytyy kortteja ja pakkoja valmiina omasta takaa, jolloin pennin hyrrää ei tarvitse sijoittaa peliin tutustuakseen. Muutenkin tutun kaverin kanssa on mukavampi pelailla ja porukasta on ainakin yksi tyyppi joka osaa säännöt kunnolla.

Esimerkiksi Resettimiiteissä on oiva mahdollisuus lähestyä magikkiin ;)

Vaihtoehto 2. Magickista on tehty lukuisia digitaalipelejä ja Duels of the Planeswalkers on niistä aloittelijalle sopivin. Pelissä pelataan valmiilla pakoilla, joihin voi kyllä avata uusia kortteja tuunaamista varten, mutta kokonaan omaa pakkaa ei kyllä voi tehdä. Fyysisiin kortteihin verrattuna peli antaa kuitenkin hintasuhteeltaan edullisemman tavan tutustua Magickin eri ominaisuuksiin ja nettipeliseuraa voi 360-versioon löytää myös allekirjoittaneesta 

Vaihtoehto 3. Jos kaikki muu pettää, on aina mahdollista hommata niitä kortteja myös itselleen. Aloittelevalla paras lähestymistapa on hankkia kaksi Intro Packkia, joilla voi sitten kaverin kanssa taikatemppuilla. Noiden valmispakkojen laatu on yleensä ollut erittäin vaihtelevaa. Kerran ostin tarjouksesta yhden Future Sight -teemapakan ja voi sylvi mitä se pitikin sisällään. Paitsi että pakka ei toiminut eikä ollut hauska pelata, sen kortitkin olivat vielä sysirumia. Uusimman coresetin, Magic 13:n Intro Packit ovat sen sijaan olleet todella viihdyttäviä ja nykyäänhän noissa saa vielä kaupan päälle kaksi ylimääräistä korttipussia. Kannattaa ennen ostopäätöstä vilkaista edes ylimalkaisesta pakan sisältöön, että tietää millä tyylillä se haluaa lähteä pelaamaan.
« Viimeksi muokattu: 28.04.14 - klo:12:03 kirjoittanut Tingle »
<Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
<Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
<Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
<JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
<henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
<Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI

Vs: Magic the Gathering
« Vastaus #1 : 30.09.12 - klo:18:44 »
Kävin eilen pre-release töyrnämentissä pelailemassa. Pelit meni 3-2 ja sijoituin jonnekin korkeampaan keskikastiin, pelailin mustapunasella aggrolla...

Alkuperäinen Ravnica on yksi suosikkiblokeistani ikinä ja tuntuu erittäin iloiselta palata sinne takaisin : )))
Olen

Vs: Magic the Gathering
« Vastaus #2 : 30.09.12 - klo:19:44 »
Veli rupesi lukiossa magic-nörtiksi. Mulla on sen jämäkorteista tehty, ihan semihyvä Wg-pakka, jolla voittaa systemaattisesti broidin oman BG-pakan, sekä kaikki sellaiset kaupanhyllyltä saatavat valmispakat. (Muita) Kortteja en tunne juuri ollenkaan, ihan kaikki ihmesäännöt ja terminologia ei ole hallussa, lorea en tiedä juuri ollenkaan ja mikä parasta, en kuluta kortteihin senttiäkään.

Jos joku restiläinen tahtoo luututa mulla miitissä lattiaa, niin ilmoittaa vaan etukäteen, niin otan pakan mukaan.

*

Poissa Tingle

 • Paavo
  • Academic Nintendo Club RY
Vs: Magic the Gathering
« Vastaus #3 : 01.10.12 - klo:09:25 »
Itsekin olin lauantaina prelikassa. Pelasin Azoriusta ja sain mielestäni kerrassaan mainion pakan (sain mm. 2 Arestia ja Martial Lawin), mutta pelit menivät kahdella voitolla, kolmella tappiolla ja yhdellä tasurilla. Ja noista tappioista kaksi oli sellaisia mitkä olisi pitänyt kyllä voittaa, mutta misplayasin ihan vitusti, unohdin pelata kortteja jne. >_>

Itse setti vaikuttaa kyllä tosi hauskalta vaikka detain vaikuttaakin ainoalta oikeasti kovalta keywordilta. Mutta kyllä noitten muittenkin kiltojen kanssa on varmasti kiva pelleillä, eli enköhän ensi viikonlopun miittiin osta pari intropackkia piristeeksi.
<Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
<Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
<Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
<JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
<henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
<Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI

Vs: Magic the Gathering
« Vastaus #4 : 01.10.12 - klo:12:20 »
Liityin periodin alussa paikalliseen lauta- ja roolipeliseuraan, missä opettivat tämänkin pelin. Mukavahan tätä on pelata, varsinkin kun kerholla on edustavammanpuoleinen kokoelma valmispakkoja. Varsinkin nyt kun pakkojen opettelusta tulevat automaattiset tappiot on nyt hävitty ja voi teoriassa voittaakin jonkun.

*

Poissa Tingle

 • Paavo
  • Academic Nintendo Club RY
Vs: Magic the Gathering
« Vastaus #5 : 01.10.12 - klo:19:12 »
Heitänpä huvikseni pakkani mitä prelissä käytin.

äijät (13)
1    Judge's Familiar Jos minulla koskaan oli tilaisuutta säkkäykseen, unohdin sen täysin :I
1    Faerie Impostor
2   Azorius Arrester
3   Frostburn Weird
1   Concordia Pegasus Tämä filleriponi sai maistaa Stab Woundista lukuisia kertoja...
1   Stealer of Secrets Tää pimu oli tosi kiva kun detainilla sai kaikki niljakkeet pois kynsistä.
1   Seller of Songbirds
1   Hussar Patrol
1   Isperia's Skywatch
1   Archon of the Trumvirate

muut spellit (9)
2   Arrest
1   Avenging Arrow
1   Martial Law Haluan näitä lisää!
2   Inspiration Nostoa instanttina? Nyt voi huoletta jättää manat auki countereille ja muille >)
2   Knightly Valor Aura joka ei vie korttietua? Kyllä kiitos :)
1   Fall of the Gavel Ihan paska lappu, mutta ainoa kountteri jonka pusseista löysin.

läänit (18)
8   Plains
8   Islands
2   Azorius Guildgate Tykkään siitä, miten RtR:ssä on dualländejä commontavarana. Kasuaalipöytään shokkidualit eivät ole niin oleellisia, eikä niistä jaksa niitä mansikoita maksaa.
<Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
<Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
<Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
<JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
<henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
<Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI

*

Poissa Tingle

 • Paavo
  • Academic Nintendo Club RY
Vs: Magic the Gathering
« Vastaus #6 : 16.10.12 - klo:21:39 »
Ostin neljälläkympillä RtR fatpackin (9 x 15 lappua + 80 ländii + krääsää). Pikkusisko saapui tänään luokseni niin pääsin tyhjentelemään pussejani limitedin merkeissä. Ja mitäs sieltä nouseekaan?

1 x Angel of Serenity
2 x Abrupt Decay

2 x kiiltävä Supreme Verdict
1 x kiiltävä Worldspine Wurm

Noilla korteilla on siis jälleenmyyntiarvoa yksinään se neljäkymppiä. Jepa jepa.
« Viimeksi muokattu: 17.10.12 - klo:16:21 kirjoittanut Tingle »
<Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
<Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
<Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
<JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
<henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
<Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI

Vs: Magic the Gathering
« Vastaus #7 : 17.10.12 - klo:00:58 »
Huoh. Minä nostelen aina vaan jotain Volatile Rigejä ja Conjured Currencyjä : (


Tässäpä luettavaksi hassu mtg-tarina muutaman vuoden takaa.
Olen

*

Poissa Tingle

 • Paavo
  • Academic Nintendo Club RY
Vs: Magic the Gathering
« Vastaus #8 : 30.01.13 - klo:18:56 »
Oho, Gatecrash tuli ihan puun takaa. Pistinpä samantien laatikollisen pusseja tilaukseen. Prellukin meni sitten sivu suun, mutta eipä sillä niin väliä kun yksikään killoista ei tuntunut omalta. Uudet keywordit vaikuttavat ihan kivoilta mutta äh. Eivät ne oikein Constructediin innosta pakkaa kokoamaan.
<Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
<Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
<Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
<JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
<henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
<Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI

*

Poissa Tingle

 • Paavo
  • Academic Nintendo Club RY
Vs: Magic the Gathering
« Vastaus #9 : 27.06.13 - klo:14:34 »
Duels 2014 kilahti juuri Marketplacelle. Tarkoitus oli odottaa alennuksia kun viime vuoden pelistäkin on vielä tehtäviä (ja acheja) suorittamatta. Mutta annas olla kun pistivät sitten viimeinkin mukaan oman pakan rakentamisen Sealed-kampanjan muodossa, niin olin ihan myytyä miestä. Korttivalikoima voisi olla paljon isompikin ja onhan tää aika käly vehje mutta voi joku Sealed-kampanja pakko ottaa.

Nuo Gatecrash ja Dragons Maze -pussukat pitäisi vielä joskus saada revittyä auki.
<Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
<Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
<Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
<JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
<henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
<Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI

*

Poissa pandem

 • aika lol
Vs: Magic the Gathering
« Vastaus #10 : 27.06.13 - klo:14:55 »
Ai voiks tos tehä omii pakkoi. :o
Pitäs ehkä ostaa jos pleikkarilleki o

*

Poissa Tingle

 • Paavo
  • Academic Nintendo Club RY
Vs: Magic the Gathering
« Vastaus #11 : 27.06.13 - klo:20:19 »
On boksilla ja pleikkarilla ja steamissa ja kännyköille ja täppäreille. Tuo Sealed on siis oma sivumuotonsa jossa neljällä boosterilla kootaan pakka ja käydään läpi suppea viiden ottelun kamppanjansa, parit lisäpussit pystyy tuossa vielä voittamaan. Pelissä on valmiiksi kaksi pussivalikoimaa, DLC:nä saa lisää säkit rapsutettavaksi.
<Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
<Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
<Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
<JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
<henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
<Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI

*

Poissa Tingle

 • Paavo
  • Academic Nintendo Club RY
Vs: Magic the Gathering
« Vastaus #12 : 10.07.13 - klo:12:30 »
Aika tylsiä nuo uuden Duelsin pakat kun puolet on tuttuja vanhoista versioista ja puolet pelaa tribaalia.

Oli muuten hieno moninpeli eilen kun pelattiin kavereiden kanssa kaksipäistä jättiläistä. Pitkään venynyt peli oli viimein edennyt siihen pisteeseen että oman puolen ruhossa oli enää kuusi kestopistettä jäljellä vastustajien hykerrellessä yli neljässäkymmenessä hapessa, uljaan vampyyrikombon takana. Ja sitten topdekkaankin kortin, jota en muistanut edes olevan olemassa, saati sitten pakassani, ja Naantalin Aurinkoinen tuo hymyn ihmisten kasvoille. Naurettiin toisen pään kanssa koko matka pankkiin.
<Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
<Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
<Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
<JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
<henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
<Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI

*

Poissa Tingle

 • Paavo
  • Academic Nintendo Club RY
Vs: Magic the Gathering
« Vastaus #13 : 16.09.13 - klo:18:44 »
Uusi korttisarja julkaistaan ja lauantain ennakkoturnaukseen ilmoittauduttu. Muita menossa viikonloppuna Theroksen prelikkaan?

Uudet mekaniikat ja lumouspainotteisuus viihdyttävät varmasti vähintään parit Limitedit. Bestow ja Heroic nyt ratkaisevat ainakin osan niistä ongelmista, mitä auroilla on yleensä ollut. Monstrosity vaikuttaa itsessään aika tylsältä, mutta paljon riippuu miten paljon lapuissa on muita ominaisuuksia jotka triggeröivät hirviöitymisen yhteydessä.
<Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
<Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
<Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
<JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
<henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
<Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI

Vs: Magic the Gathering
« Vastaus #14 : 16.09.13 - klo:19:42 »
Sellaista (ei core-set)  prellua ei olekaan josta pois jäisin. Lauantaille ilmottauduttu ja mahdollisesti vielä sunnuntainakin menen pelailemaan, jos rahat riittää.

Setti vaikuttaa oikein kivalta etenkin limitedissä, ei liian överivahvoja kortteja juurikaan ja poisto on kallista.
Olen

*

Poissa Tingle

 • Paavo
  • Academic Nintendo Club RY
Vs: Magic the Gathering
« Vastaus #15 : 22.09.13 - klo:21:01 »
Ei kannata aloittaa mtg-turnausta vahvalla kolmen voiton putkella. Vituttaa vaan kahta kauheammin kun viimeiset kolme peliä menee sössittyä ja jää yhden pisteen päähän palkinnoista. Mutta hauskaa oli ja kottuun pakkaankin olen tyytyväinen, ei tarvinnut kuin pari vuorta kyntää niityiksi pelien välillä. Viimeissä ottelussa tulin sitten munanneeksi. Kahden erän jälkeen ei vastustaja ollut lumouksen lumousta, joten vaihdoin Ray of Dissolutionin johonkin turhaan paskaan. Kolmannessa erässä vastustaja pelaa Whip of Ereboroksen ja keikuttaa itseensä yli neljäänkymmeneen elämään.

12 niittyä
6 vuorta

Soldier of the Pantheon
Phalanx Leader
Setessan Battle Priest
Akroan Hoplite
Satyr Rambler
Lagonna-Band Elder
Wingsteed Rider
Observant Alseid
Spearpoint Oread
Ephara's Warden
2x Heliod's Emissary
Hundred-Handed One
Celestial Archon
Evangel of Heliod

Chained to the Rocks
Battlewise Valor
Hammer of Purphoros
Ray of Dissolutionin
Dauntless Onslaught
Rage of Purphoros
Vanquish the Foul

Purphoroksen vasaralla oli kiva saada jotain hyötyä loppupelien manatulvasta. Promo Archoni synergoi myös mahtavahasti Alseidin kanssa. Lihava läski, jolla on lento, first strike ja vigilance on mauton äijä, joka hyökkää milloin vain ja torjuu minkä huvittaa.
« Viimeksi muokattu: 22.09.13 - klo:21:13 kirjoittanut Tingle »
<Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
<Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
<Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
<JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
<henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
<Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI

*

Poissa Echo

 • Touhoun ainoa miesbossi
  • Mun profiili
Vs: Magic the Gathering
« Vastaus #16 : 14.12.13 - klo:02:16 »
Pelasin tätä yliopistolla Blankon peli-illalla. Vaikuttaa hauskalta, saatan jopa ostaa joskus alotuspakan.

Tupla Stitch In Time, the ride never ends. :D

Enpä ainakaan ole hupiukko.

*

Poissa Tingle

 • Paavo
  • Academic Nintendo Club RY
Vs: Magic the Gathering
« Vastaus #17 : 22.01.14 - klo:14:40 »
Theros draft on ollut kyllä yhtä huumetta. Siinä missä draftailin aiemmin harvakseltaan ja satunnaisesti, on Therosta tullut draftailtua muutamassa kuukaudessa reilut kymmenet illat. Kaikki kortit toimivat keskeneen mukavasti niin, että hauskaa synergiaa löytää aina ja poisto ei tosiaan ole liian hyvää. Muuten ei setti, jossa kasvatetaan pienistä sälleistä lentäviä dildosauruksia toimisi laisinkaan. Kamppailukujeet ovat hauskinta mitä mtg:ssä on, ja formaatti päästää ne viimein täyteen loistoonsa *drool*

On sanomattakin selvää, että odotukset Born of Godsia kohtaan ovat jumalaisen korkealle. Prelluun mennään suin päin ja oitis, ja tilasin jo ennakkoon uudet korttini. Tilaukselle tulikin sitten hintaa yhteensä yli 200 euroa. Valtaosanhan tuosta myyn kavereille Limitediä varten, mutta huippaiseehan tuo silti päästä.

Constructedia en noilla uusilla korteilla olekaan sitten pelannut laisinkaan, vaikka niitä vino pino jo draftien jäljiltä löytyykiin. Minotauripakan voisi ihan for shits and giggles rakentaa.
<Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
<Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
<Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
<JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
<henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
<Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI

*

Poissa Tingle

 • Paavo
  • Academic Nintendo Club RY
Vs: Magic the Gathering
« Vastaus #18 : 27.01.14 - klo:17:58 »
Pelattiin pitkästä aikaa Constructedia ja menikin sitten pikkutunneista vähän isompiin asti. Huomasin, että mun pakallanihan on ihan helvetin hauska pelata.

Lauantain prelluun mennään vihreällä. Sen promo vaikutti vaikutti parhaalta, joko saat ison lihan ja poiston, tai sitten saat ihan vitun ison lihan.
<Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
<Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
<Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
<JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
<henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
<Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI

*

Poissa Tingle

 • Paavo
  • Academic Nintendo Club RY
Vs: Magic the Gathering
« Vastaus #19 : 01.02.14 - klo:21:34 »
Juuh jooh ja jepjep. 4-2 mentiin. Raret menivät kyllä mainioisti väreille ja niillä olisi ehdottomasti pitänyt paremmin, mutta ei voi mitään kun pelaaja tyrii >_> Sinänsä hienoa, että peli kaatuu omiin pelivirheisiin ja pakanrakennustaitoihin. Ei peliä ei jaksaisi ollenkaan jos lopputulos olisi kiinni täysin korttivalikoimasta ja topdeckkauksesta.

Fleecemane Lionin pitäisi Limitedissä voittaa pelejä yksinään. Tumpelona pelailin sitä vaan liian aikaisessa vaiheessa. Vuorolla kolme jäi vielä valkea mana auki, jotta pystyi uhkaavan Lightning Striken kaupitettua Gods Willingiin. Seuraavalla vuorolla tarkoitus torjua mahdolliset ukkoset Aspect of Hydralla ja jättää ahneena miehenä Leafcrown Dryad käteen homehtumaan bestowia odotellessa. Ja vaikka Therosta onkin tultu mätkittyä, en silti osannut nähdä Rage of Purphorosta <_>

Fated Intervention oli kiva lappu, mutta odottamani pelin kääntävät ylläriblockerit jäivät uupumaan. Scry 2 on kuitenkin hyvä asia.

Scourge of Skola Valen ympärille pakkaa olisi voinut tuunata paljon paremmin. Pakassa ei olentoja nimittäin liiaksi ollut, vaan käsi oli aina täynnä enemmän tai vähemmän hyviä kikkoja. Eräässä matsissa oli kyllä hienoa syöttää matoselle tribuutin saanut Nessian Wilds Ravager ja seuraavalla vuorolla hönkiä päälle 18/18 tramplaajalla. Harmi että siinä oli kaksi iskupistettä liian vähän.

Muut raret olivat sitten Astral Cornucopiaa ja scry landeja. Vedin kumminkin ihan vihervalkoisella deckillä koko päivän, kun muilla väreillä eivät vaan olleet joko haluttavia tai vaativat kahta värillistä manaa.

Mutta hauskaa oli tietysti koko rahan ja ajan edestä taas kerran. Olen ehdottomasti mukana kun taivalletaan Nyxiin :)
<Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
<Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
<Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
<JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
<henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
<Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI

*

Poissa Tingle

 • Paavo
  • Academic Nintendo Club RY
Vs: Magic the Gathering
« Vastaus #20 : 13.04.14 - klo:14:41 »
Born of the Gods oli kyllä täydellisen turha setti. Journey into Nyxissä näyttäisi fiilis ainakin olevan kunnossa. Toivotaan parasta.

Hearthstonen painostusta, vai meinaavatko tehdä oikeasti hyvän pelin, mutta Duels 2015 tarjoaa viimeinkin vapaan pakanrakennuksen. Kyllä tää on ihan päivä yksi pakkosotsis.
<Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
<Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
<Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
<JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
<henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
<Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI

*

Poissa Tingle

 • Paavo
  • Academic Nintendo Club RY
Vs: Magic the Gathering
« Vastaus #21 : 26.04.14 - klo:23:44 »
Nyxin prelluun menin valkoisen lippua kannattaen... niinkuin 90% muistakin pelaajista. Ei tää värin valitseminen ennakkoon ole kauhean mielekäs konsepti, etenkään kun yksi väri saa prellukortikseen Dawnbringer Charioteersin kaltaisen pommin ja jollekkin mustalle jää pelkkää tuhkaa. Korttivalikoima ei tarjonnut sellaista Heroicjuustoilua kuin edellisenä yönä olin unelmoinut, eivätkä raret olleet mahdottoman pommikkaita, mutta ei saakeli kun commonien ja unkkien puolelta löytyi aivan mahdottomat mustavalkoisen ryystön ainekset sekä paljon (Limited-)hyvää poistoa niin eipä timmimpää pakkaa uskalla Sealedissa toivoakkaan. Voitinpa sitten viisi peliä kuudesta, josta minut kruunattiin kahdeksalla matkamuistopussilla lastem_pelikortteja. Tuossa hävityn pelin kolmannessa erässä sain kyllä unelmalähdön: Nyxborn Shieldmate vuorolla yksi ja kakkosella Ordeal of Erebos housuiksi alle. Enpä vaan tullut nostaneeksi kolmatta ländiä ja peli oli sitten siinä. Siitä kimpaantuneena sidetin sitten Weight of the Underworldin pois Swampin tieltä, nostaen ländien määrän kuudestatoista seitsemääntoista. Ei sillä kyllä mitään merkitystä ollut mutta vitutti.

8x Plains
9x Swamp

Nyxborn Shieldmate
2x Underworld Coinsmith. Karhun vartalo, pikkukivaa lifegainia ja voittokeino kaikki yhdessä kortissa mitä tämä on. Ja nostin niitä kaksin kappalein.
Vanguard of Brimaz
Eagle of the Watch. Tämä kortti vetää vastustajaa nassuun.
2x Insatiable Harpy. Tämä kortti ryystää vastustajan nassua. Tätäkin unkkia tuli nostettua kahdesta pussista kaksi kappaletta.
Dawnbringer Charioteers Heroikkia en saanut yhtä nappia pidemmälle, mutta eipä sillä väliä kun voi ryystää vastustajan nassua.
Akroan Mastiff
Cavern Lampad Tämä olisi ehkä pitäny mirroreissa sidettää pois mutten jaksa koska olen muukalainen.
2x Gray Merchant of Asphodel. Eipä ole selvenpää merkkiä lähteä mustalle, kuin nostaa kahdesti koko blokin paras kommoni.
Supply-Line Cranes

Launch the Fleet
Gods Willing
Ordeal of Erebos
Reprisal
Armament of Nyx Kaksi yksinään pelikelvotonta loitsua yhdessä on vallan maukas yhdistelmä, joka ei ole koskaan kuollut kortti.
Nyx Infusion Sama kuin ylhäällä. Oli myös hauska fiilis kun vastustaja yrittää poistaa enskaukkoni näillä. Ei se mennytkään ihan niin.
Divine Verdict
Lash of the Whip
Skybind Gray Merchantin pompottelu tällä on perverssiä. Pidän siitä.
Sip of Hemlock


Ovatko resettiläiset hankkimassa tuota uutta Duelsia? Perinteisesti olen näitä boksilla pelannut, mutta jos peliseuraa löytyy niin voisi tuon höyryversionkin hankkia.
« Viimeksi muokattu: 27.04.14 - klo:10:20 kirjoittanut Tingle »
<Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
<Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
<Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
<JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
<henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
<Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI

Vs: Magic the Gathering
« Vastaus #22 : 28.04.14 - klo:00:01 »
Kävin sunnuntaina prelluilemassa ja menin 3-2 melkeen monomustalla pakalla, ei ollu ees mitään grey merchantteja vaan oikein kunnon perinteinen monoblack aggro + iso kasa poistoa. Muutama valkoinen kortti oli tuomassa väriä.

Dawnbringer Charioteersin kaltaisen pommin
Surullisinta on, että hävisin viimeisen matsin 2 viimeistä peliä tähän korttiin. Sain täyden pöytähallinnan päälle ja olin viemässä molempia pelejä, kun vastustaja topdeckasi tämän ja pöydässä oli se +2/+2 kaikille miehille enchantment. Sad times.

Niin ja se musta prellufoili oli todella hyvä, älä vihaa.
« Viimeksi muokattu: 28.04.14 - klo:00:03 kirjoittanut Temathael »
Olen

*

Poissa Tingle

 • Paavo
  • Academic Nintendo Club RY
Vs: Magic the Gathering
« Vastaus #23 : 28.04.14 - klo:11:59 »
Miten pitkälle sait sen mustan prellukortin Doomwake Giantin Constellationin vietyä?
« Viimeksi muokattu: 28.04.14 - klo:12:03 kirjoittanut Tingle »
<Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
<Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
<Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
<JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
<henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
<Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI

Vs: Magic the Gathering
« Vastaus #24 : 28.04.14 - klo:12:10 »
Yleensä vain -1/-1 kerrallaan, mutta pakan rakenteen vuoksi se oli todella usein hyödyllistä. Yleensä kun tämä kortti jysähti viidennellä tai kuudennella vuorolla pöytään minulla oli paljon pieniä miehiä tiskissä ja vastustaja oli juuri saanut jotain vähän isompaa ja mahdollisesti pienempiä. Jo pelkkä pikkumiinus mahdollisti jatkuvan aggression ylläpitämisen, kun isompi mies ei enää voinutkaan blokkia kuolematta. + onhan se Doomwake Giant vielä itsekin messevän kokoinen olento.

Pari kertaa sain myös kerralla annettua -2/-2 kaikille. Pakassa oli yhteensä 9 enchantmenttiä, joten bensaa riitti kyllä. Font of Return auttoi todella paljon, kun sillä sai yleensä hautausmaalta kerralla parikin enchantment creaturea käteen, jotka pystyin pelaamaan tiskiin. (+ kortti itsessään on enchantment!)
Olen

*

Poissa Tingle

 • Paavo
  • Academic Nintendo Club RY
Vs: Magic the Gathering
« Vastaus #25 : 28.04.14 - klo:12:17 »
Itse olen tottunut lukemaan mustan kutistusleikit ensisijaisesti tappoloitsuina. Vaikea hahmottaa miten hyödyllinen lappu se jätti oli.

Mielelläni kyllä vilkaisisin Teman pakan kokonaisuudessaan läpi :) Aggroilua ei tässä blokissa ole mahdottomasti näkynyt.
<Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
<Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
<Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
<JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
<henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
<Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI

Vs: Magic the Gathering
« Vastaus #26 : 28.04.14 - klo:14:49 »
Tuollaista monta kertaa toistettavissa olevaa kutistusta on todella hyvä käyttää hyökkäyksen tukena mahdollistamaan jatkuvan hyökkäämisen ainakin osalla miehistä. Vastustaja ei yleensä tykkää kun isompi mies häviää pikkumiehelle, etenkin ilman että menetät card advantagea (kiitos doomwake giantin). Jos en olisi saanut vastustajan 3/3 kentaureita pienennettyä omien pikkusinttejeni tasolle, olisi hyökkäileminen pysähtynyt yleensä seinään aika äkkiä ja alkupelissä kasattu momentum olisi pysähtynyt. Kun jättiläinen saapui kentälle en siis menettänyt tempoa ja pystyin kaiken kukkuraksi säästämään oikeat ja kalliit poistot vielä isompia miehiä varten.

Korttietu ja Tempohan ovat varmaan 2 tärkeintä resurssia mätsikissä. Itse pidän tempoa jopa tärkeämpänä kuin korttietua.
Itse kunkin kannattaa lukea temposta vaikkapa täältä, jos ei ole tuttu käsite: https://www.wizards.com/magic/magazine/Article.aspx?x=mtgcom/academy/12

Niin ja siivoaahan se jätti kerralla pois yleiset 2/1-miehet, joita formaatista löytyy jonkin verran.


Tää ei oo ihan täydellinen lista, koska menen muistin perusteella. Mielestäni poolini oli aika keskinkertainen/huono, mutta mustalle oli eniten tavaraa. Siksi päädyin mustalaiseksi, vaikkei pakka ole ihan optimaalinen. Piti pelata paria vähän huonompaa miestä, että sain tarpeeksi mörköjä pakkaan eikä siltikään ollut ihan niin aggro kuin olisin halunnut. Kohtalainen kuitenkin!

Jotain tällästä mulla oli, jonkunlaisessa manakurvijärjestyksessä. Osa oli välillä sidellä.

11 swamp
nykthos shrine
5 plains

Miehet:
1 mana: 1 tai 2 kpl Pharika's Chosen
2 mana: 2 fleshmad steed, 1 bloodcrazed hoplite, 1 artifaktisaukko, 1 returned reveler, 1 nyxborn eidolon
3 mana: 2 blood toll harpy
4 mana: scuelching leeches, erebos's emissary, Macar the gold cursed, triad of fates
5 mana: Doomwake
6 mana: Thoughtrender lamia


Muuta:
Banishing light
Drown in sorrow
Dictate of erebos
lash of the whip
Sip of hemlock

launch the fleet
2x font of return (jei lisää bensaa!)
boon of erebos (huikea kortti)
aspect of gorgon (tääkin on hyvä limitedissä!)

Tossa on yli 40 korttia, joten kaikki ei varmaan ollu pakassa kerralla.


Edit: Ainiin joo, otin mustan prelluboksin. Valkoiset loppui jo kauan ennen vuoroani :D
« Viimeksi muokattu: 28.04.14 - klo:14:58 kirjoittanut Temathael »
Olen

*

Poissa Tingle

 • Paavo
  • Academic Nintendo Club RY
Vs: Magic the Gathering
« Vastaus #27 : 28.04.14 - klo:19:09 »
Ihan pakannäköinenhän tuo on. Saukon ja Fleshmad Steedin kaltaisten korttien pelaamista kammoksun jopa Limitedissä, mutta näyttäväthän ne tukevan kokonaisuutta ja Macarin kohdalla hymyilin leveästi. Kiitos tuosta artikkelista, näitä lukee aina ilolla oli sitten pelien pelaamisesta tai tekemisestä yhtään kiinnostunut. Tai mtg:stä.
<Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
<Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
<Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
<JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
<henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
<Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI

Vs: Magic the Gathering
« Vastaus #28 : 30.07.14 - klo:08:11 »
Olin vähän aikaa sitten ekassa virallisessa draftissa. Yksi tasapeli, yksi rökäletappio ja yksi voitto. Coreset 2015 on ihan hauskaa ja voisi ehkä taas tulevana perjantaina käydä Turun Fantasiapeleissä draftaamassa. Hauska peli, suosittelen. Vie toki rahaa, jos haluaa tosissaan harrastaa, mikä on tietysti ikävää.

*

Poissa Tingle

 • Paavo
  • Academic Nintendo Club RY
Vs: Magic the Gathering
« Vastaus #29 : 30.07.14 - klo:16:54 »
Minä en setistä niin kauheasti välittänyt, tuntui että pelikelpoinen kama hävisi pusseista heti parin pikin jälkeen. Tosin draftasinkin ihan päin persettä, first pikkasin Spirit Bondsin, mutten kerännyt pakkaani tarpeeksi äijiä kun keskityin alussa liikaa paskoihin kikkoihin eikä oikeita vastauksia ollut sitten yhtään /_\

Viime viikonloppuna draftattiin Tormenttia, oli kyllä hupsu setti kun mustavihaa (rassissmi!) pystyy pelaamaan mainissa ja olentojen voimataso oli 15 vuotta sitten vähän erilaista kuin nykyisin.

Khans of Tarkirista julkaistiin teaseri. Haluaisin jo tietää, mimmoinen tuo uusi blokki on mekaniikoiltaan.
<Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
<Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
<Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
<JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
<henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
<Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI

*

Poissa Tingle

 • Paavo
  • Academic Nintendo Club RY
Vs: Magic the Gathering
« Vastaus #30 : 01.08.14 - klo:17:23 »
Ai kylhän tästä jo etukäteen herkkua paljasteltiin.

- 5 kolmiväristä klaania, jokaisella oma mekaniikkansa
- Blokkirakenne iso - pieni - iso. Pikkusetin julkaisun jälkeen draftataan ensin se ja sitten kaksi pussia ekaa, kolmannen setin saavuttua sitä otetaan kaksi pussia ja sitten yksi kakkosta. Blokkirakenne kuvaa aikamatkailua, eli kolmas setti sijoittuu menneisyyteen jossa lohikäärmeet ovat vielä valloillaan?
-morphit palaavat uuuu jeeah

En monivärisettiä näin pian Ravnican paluun jälkeen osannut odottaa, mutta hype nousi kyllä kovaa päälle B)
<Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
<Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
<Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
<JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
<henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
<Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI

Vs: Magic the Gathering
« Vastaus #31 : 01.08.14 - klo:17:36 »
Tänään myös alkaa M15 Pro Tour, jos haluaa katsella maailman huippujen pelaamista nettistriiminä.

http://www.twitch.tv/magic vissiin seitsemän aikoihin.
Olen

Vs: Magic the Gathering
« Vastaus #32 : 08.08.14 - klo:22:14 »
Draftia oli mielenkiintoista katsoa.

*

Poissa Tingle

 • Paavo
  • Academic Nintendo Club RY
Vs: Magic the Gathering
« Vastaus #33 : 10.08.14 - klo:19:50 »
Vähän vaisu fiilis jäi käteen Duels 2015:sta. Vapaa pakanrakennus on täällä viimein, mutta sen jälkeen tekijät ovat heittäneet pyyhkeen kiukaalle. Kun lyhyt kampanja on pelattu loppuun, ei pelissä ole enää mitään, mitä varten niitä pakkoja rakentelisi. Aikaisempien pelien pulmatehtävät, kaksipäinen jättiläinen, uusintakierros kampanjaa kovemmalla tasolla ja extrahupsu pelimuoto (Archenemy / Planechase / Sealed) loistavat poissaolollaan. Kai sitä silti tulee vielä vähän hassuteltua, kun en varmaan kaikkia encounttereita päihittänyt. Moninpeliäkin kai voisi pelata, jollei se olisi pay2win ja vaatisi Liveä. En sinänsä kadu pelin hankkimista Xboxille, sain Fantasiapelien promoboosterista Soul of Ravnican ja rakastan sitä jo nyt.

Yksinpelikin vähän on mitä on. Pakanrakennuksessa on hyvä opettaa, että osa korteista on huonoja ja osa hyviä ja kaikki aloituspakat ovatkin krapulaisempia kuin ensimmäinen hylkeeni tai kaupan einespakat. Voisi toimia muuten, mutta tekoälyn pakat ovatkin sitä samaa tasoa kuin aemmin, täynnä pelinvoittavia pommirareja. Ilman oikeita poistoja pelaaminen on usein pään lyömistä seinään. Onneksi tekoäly on niin tyhmä, että se menee joka kerta samoihin kamppailukikkoihin.

Pelasin käytännössä koko pelin läpi sinivihreällä tempopakalla, johon sitten lisäilin aika lailla curiosity-efektiä. Se oli vallan hauska :)
<Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
<Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
<Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
<JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
<henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
<Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI

*

Poissa Tingle

 • Paavo
  • Academic Nintendo Club RY
Vs: Magic the Gathering
« Vastaus #34 : 25.08.14 - klo:19:14 »
http://magic.wizards.com/en/articles/archive/mm/metamorphosis

Ensi vuonna Magicin julkaisu pistetään uusiksi. Turhista coreseteistä luovutaan täysin ja sen sijaan vuoden sisään saadaankin kaksi kahden setin blokkia (iso-pieni). Samalla Khans of Tarkirista alkaen kortit ovat Standardissa enää 18 kuukautta, kolme blokkia on kerrallaan mukana.

Dragon's Mazea, Born of Godsia ja coresettejä en jää kyllä kaipaamaan yhtään joten tämä uudistus kuulostaa mitä mainioimmalta :)
<Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
<Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
<Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
<JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
<henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
<Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI

*

Poissa Tingle

 • Paavo
  • Academic Nintendo Club RY
Vs: Magic the Gathering
« Vastaus #35 : 31.08.14 - klo:22:27 »
Khans of Tarkin mekaniikat julki!

Outlast WBG Abzan klaani
Outlast olennolle voi laittaa +1/+1 napin maksamalla maksut ja menemällä täppiin. Ja vain sorceryhitaudella :( Tylsiä rajoitteita, tästä olisin saanut aikaiseksi hauskempaa jekkuiluakin aikaan kun vastustaja aina unohtaa että Chronomaton kykenee kasvamaan ja blokkimaan.

Prowess URW Jeskai klaani
Prowess äijä kasvaa vuoron loppuun +1/+1 kun pelaat ei-äijä-loitsun. Combat trickit ovat MtG:n hauskin asia, joten eiköhän tämän klaanin värejä lähdetä prellussa tunnustamaan B)

Delve BGU Sultai klaani
Tän spellin väritöntä manaa voi maksaa poistumalla hautausmaalta kortteja pelistä.

Raid RWB Mardu klaani
Jos hyökkäsit vuorolla jolla tälläinen hyönteismyrkky saapuu peliin, niin saat lisäefektin. Aina on tilaa abilitylle joka antaa hyökkiä ilman järkeä.

Ferocious GUR Temur
Jos komennat vähintään neljää löyvää äijää niin lisäefekti on voimassa.

Morph
Kaikilla klaaneilla ja väreillä morfiini kortteja, jotka voit joko pelata kädestä normaalisti tai vaihtoehtoisesti kolmella värittömällä manalla kuvapuoli alaspäin pöytään 2/2 olentona. Instantin nopeudella voit kääntää sen ympäri maksamalla morphimaksun niin nopeasti ettei se mene edes stäkkiin ja anna muille pelaajille aikaa reagoida. Voi juku.

Kaverivärien fetchiländit printataan setissä myös, eli eiköhän Modernin manabase päädy ihan kuolevaistenkin peleihin.
« Viimeksi muokattu: 31.08.14 - klo:22:41 kirjoittanut Tingle »
<Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
<Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
<Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
<JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
<henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
<Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI

*

Poissa Tingle

 • Paavo
  • Academic Nintendo Club RY
Vs: Magic the Gathering
« Vastaus #36 : 07.10.14 - klo:21:25 »
Prellu meni 4-2, eka drafti 1-2 ja toka drafti 3-0. Tosi kiva formaatti jeejee vitun Tube avaa kaikki fetchit (joilla en kyllä tekisi mitään).
<Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
<Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
<Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
<JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
<henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
<Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI

Vs: Magic the Gathering
« Vastaus #37 : 08.10.14 - klo:23:42 »
1-2 olen kolme draftia tähän asti vetänyt. Draftipusseista kolme fetch landiä, viimeisessä draftissa kaksi, toinen niistä foil Windsweapt Heath, toinen Polluted Delta. Lisäksi taittis on hyvä peli: Wooded Foothills, Flooded Strans, Ashcloud Phoenix sekä Ankle Shanker... Osallistuminen maksoi sen kolme euroa taittikseen :D

*

Poissa Tingle

 • Paavo
  • Academic Nintendo Club RY
Vs: Magic the Gathering
« Vastaus #38 : 26.10.14 - klo:13:27 »
Sain ylioppilaskunnan kustantamaan eilisen draftin palkinnot, selitin että se edistää opiskelija-asumisen yhteisöllisyyttä. p1p1 nousee Wooded Foothills, p1p2 Icefeather Aven, p1p3 Secret Plans... tästähän alkaa se unelmoimani morphitribaalin kokoaminen. p2p1 TOINEN Wooded Foothills ja p3p1 Hooded Hydra! Pakasta tuli aivan mielenvikaisen hauska pelata, vaikka kikkoja tulikin vähemmän mitä halusin. Hävisin ainoastaan ekan pelin ekan erän, pakassani oli kaks korttia liian vähän ja laitoin sinne settin tavaraa sisään. Olin saanut manafiksit liian hyvin kuntoon ja katselin että tuossahan on joka värille tarpeeksi lähdettä, pakassa olikin vain 15 lääniä :x Ei muuta kuin side auki ekan erän jälkeen. Hienoin peliliikkeeni oli kun finaalin ensimmäisessä erässä ajan vihun kolmeen elämään. Tämä Icy Blastaa äijäni ja kääntää reissin päälaelleen, yrittää ajaa ylitseni 8/8 Rakshasa Vizierillä. Täpissä olevaan 7/7 Hydraani laitankin sitten Swift Kickin Rakshasaan, molemmat kuolevat ja jättikäärmeeni hajoaa seitsemäksi pikkukäärmeeksi mitkä ajavat vihun nurin. Päivän saldo: 22 euron edestä arvokortteja ja neljä palkintonyyttiä (= seuraava drafti!) yhdeksän euron osallistumismaksulla. Oli kyllä hyvä päivä :)

Fantsussa draftasin tossa taannoin taas. P1P1 Mardu Ascendancy jaa jos draftaisin aggroa. Kortit saatuani kattelen että jaahas, ei näistä riitä löpy aggroiluun millään -> muutetaan plääni kontrolliksi. Ja hyvinhän se toimi, paitsi finaalin kolmannessa erässä vihu ajelee ylitseni ja minulla on käsi täynnä mustaa poistoa... muttei yhtään mustaa manasourcea. Oh well tää on sitä mätsikin varianssia eikä 2-1 ole häpeä.
<Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
<Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
<Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
<JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
<henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
<Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI

Vs: Magic the Gathering
« Vastaus #39 : 14.02.15 - klo:18:08 »
Jee, standardissa 2-1, 1-2, 2-0, 2-1 eli voitot 3-1! :) Tuli hyvä mieli, kun BW warrior -pakkani toimii. Sain kolme chippiä palkinnoksi ja takataskussa oli sitten jo valmiiksi yksi, eli ensi kerralla draftataan sitten ilman ylimääräistä rahallista panostusta. Kaikki osallistujat saivat game day promona Mardu Shadowspearin (mikä on tietysti kiva juttu, kun pelaan sitä em. pakassa, joten voin laittaa sen käyttöön). Lisäksi sain chippien kaveriksi Supplant Formin game day promon.

Harmi, että muut resettiläiset eivät pelaa MtG:tä tai jos pelaavat, eivät kirjoittele tähän ketjuun. Nyt tämä on vähän sitä, että minä ja Tingle puhumme vuorotellen monologia omista MtG-kuulumisistamme :(

*

Poissa Tingle

 • Paavo
  • Academic Nintendo Club RY
Vs: Magic the Gathering
« Vastaus #40 : 14.02.15 - klo:18:22 »
Onnea Tuomas! Mitä pakkoja voitit ja mille hävisit?
<Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
<Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
<Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
<JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
<henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
<Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI

Vs: Magic the Gathering
« Vastaus #41 : 14.02.15 - klo:18:50 »
On ny vähän tauolla tää harrastus, pitää kattoa jos ens lukukaudella ois kielitaitoa tarpeks uskaltautua liittyä johonkin magic-circleen yliopistolla.

Oon kuitenkin jotenkin perillä siitä, missä mennään. Edellinen setti Fate Reforged lämmitti vanhan mtg-jäärän sielua ollen pitkästä aikaa taas pelimekaniikallisesti oikein kutkuttavan pelkistämätön ja jopa monimutkainen. Tuskin ikinä tullaan palaamaan Time Spiral-blokin pelilliseen ilotulitukseen, mutta tää on ihan tarpeeksi itselleni.

Ostin myös 3 Khans of Tarkir boosteria pari kuukautta sitten ja sain 2 Mythic klaanipomoa ja yhen fetchin, ei paha tuuri.
Olen

Vs: Magic the Gathering
« Vastaus #42 : 14.02.15 - klo:22:44 »
Tingle, hävisin semmoista kontrollia vastaan. Oli hyvä matsi kyllä, kaksi tosi tiukkaa peliä ensin toinen toiselle ja toinen toiselle. Viimeinen peli oli ihan hullu, kun minä vedin aivan helvetisti liikaa manaa, ja vastustajakaan ei oikein saanut peliä käyntiin. Planeswalkerein sain pöytään ja sen avulla kaksi Sorin emblemiä, mutta sekään ei riittänyt, kun kaikki vähät olennot, joita pöytään sain, poistettiin tai poltettiin ja lopulta pelattiin Villanous Wealthia pari kierrosta putkeen x:n ollessa jotain 7 tai 9. Eipä siinä paljoa auta, että vastustaja on pakotettu saccaamaan kaksi olentoa joka vuoron alussa, kun pöytään tulee ensin joku viisi-kuusi olentoa ja seuraavalla vuorolla enemmän. JA VIELÄ MINUN PAKASTA SAATANA.

Ensimmäisen matsin voitin heroic-pakkaa vastaan, kolmannesta en ole aivan varma, mikä se yritti olla (Efrenin joku pakka, jota se ei tosin ekassa pelissä sen manat kusivat ja kovaa) ja kolmannessa matsissa pääsin jotain poltolla maustettua semiagroa vastaan manan kusemisen (mulligoin kolmeen, kun joka vitun kädessä oli YKSI plains paitsi yhdessä oli Scoured Barrens) takia hävityn ekan pelin jälkeen voittoon.

Olen aika huono kyllä vielä tunnistamaan noita arkkityyppejä. Pelasin perjantaina siis ekassa standardturnauksessani. (Perjantaina tulos oli päinvastainen 1-3, mutta enpä jäänyt nollille tuolloinkaan.)

Temathael, jos kielitaito pelottaa, niin voit käyttää vähän aikaa opiskellessa kortteja ulkoa englanniksi. Ainakin puhtaaseen yhden setin draftiin osallistuminen on täysin mahdollista, jos kielestä ymmärtää jotain ja on tutustunut kortteihin ennalta englanniksi. Eli M15, Khans of Tarkir tai Magic Origins -draftiin siitä hus!

Dash on muuten paljon kivempi mekaniikka kuin aluksi miettisi. Sain Mardu Shadowspearilla (+Sorinilla) ihan kivasti lämää läpi, kun dashailin aina, kun vastustajalla oli manat täpissä, eikä kyennyt poistamaan olentoani. Lisäksi dashin jälkeen on sitten kiva pelata esimerkiksi Bloodsoaked Champion haudalta takaisin kentälle.

Vs: Magic the Gathering
« Vastaus #43 : 07.03.15 - klo:07:46 »
Ihan helvetisti kivoja spoilereita Dragons of Tarkirista, Battle of Zendikar julistettu seuraavaksi blokiksi ja nyt kesällä tulee Magic: Originsissa kaksipuolisia vitun planeswalkkereita. Kiva aika pelata tällaista lastem kortti peliä.

EDIT:
<a href="http://www.youtube.com/v/e8UvZBfa0JM" target="_blank" class="new_win">http://www.youtube.com/v/e8UvZBfa0JM</a>

Jukoliste noita joitain kortteja. Sarkhan, Atarka's Command, Cunning Breezedancer, Swift Warkite, Stratus Dancer, Pujitai Exemplars, Shorecrasher Elemental, Collected Company, Roast, Anticipate, Arashin Foremost, Hidden Dragonslayer, Sunscortch Regent, Oujitai Summons (kivat combot esim. prowessin kanssa, lisää valuea esim. siihen Theros blockin lintujuttuun verrattuna, vaikka kestääkin kauemmin), Gudul Lurker, Radiant Purge, Ultimate Price, Zurgo Bellstriker, Blood-chin Fanatic (synergiat mm. Bloodsoaked Championin kanssa on kivat), Lightning Berserker (selvää RDW kamaa), Shaman of the Forgotten Ways, Sidisi Undead Vizier, Dragon Tempest, Enduring Scalelord (x2 = infinite combo) Dragonlord's Servant, Scaleguard Sentinels (vuoron kaksi 3/4, vau, ja jos pelaa T1 hardened scales, tässä on T2 4/5), ... Kivoja kortteja. Tämän setin pelaaminen tulee varmasti olemaan hauskaa. :) En edes maininnut lohikäärmeherroja.

Epic Confrontationin art on hieno. Lohikäärmettä turpaan. Saatana. Vertaa Savege Punchiin.

EDIT: Tuli muuten eilen draftissa turpiin. Yksi tasuri ja kaksi häviötä :( Oli ainakin tiukkoja ja jänniä pelejä, ja häviöt olivat tosiaan molemmat 1-2, eikä mitenkään ollut kummassakaan matsissa alusta asti selvää, kumpi voittaa.
« Viimeksi muokattu: 07.03.15 - klo:10:11 kirjoittanut Tube »

*

Poissa Tingle

 • Paavo
  • Academic Nintendo Club RY
Vs: Magic the Gathering
« Vastaus #44 : 07.03.15 - klo:13:40 »
Tosi siistiä miten Khansin maailma on saatu peilattua Dragonsin aikajanalla. Ja koko juttu sai alkunsa draftijärjestyksen muuttamisesta.

Kortit vaikuttavat Sidisiä vaille huonoilta. Lol ei edes fetsei :DDDD
<Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
<Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
<Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
<JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
<henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
<Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI

Vs: Magic the Gathering
« Vastaus #45 : 08.03.15 - klo:01:00 »
No on sulla korkeat standardit vaatimukset. Tuollahan on vaikka mitä kortteja, jotka tulevat näkemään paljon peluuta standardissa ja jotkut jopa modernissa. Esimerkiksi Atarka's Command on ihan selvää modern-käyttistä t. Reddit-keskustelijat. Roast on kahden manan viiden lämän poltto pienellä rajoituksella. Emt onko tuolla standardin yli selviäviä kortteja niin paljoa, mutta tosi kivoja kortteja kuitenkin.

Battle for Zendikarissa (eli seuraavan blokin ekassa setissä) sitä paitsi kaiken järjen mukaan tulee vihollisfetchit.
« Viimeksi muokattu: 08.03.15 - klo:01:02 kirjoittanut Tube »

*

Poissa Tingle

 • Paavo
  • Academic Nintendo Club RY
Vs: Magic the Gathering
« Vastaus #46 : 08.03.15 - klo:13:26 »
Eternal formaateille kaikki uudet setit ovat jokseenkin turhia. Tässä pitää tietää että uudet kortit tehdään ensisijaisesti Standardia ja Limitediä varten.

Duels: Origins tulee olemaan free-to-play. Rahaa korttien ostamiseen saa pelaamalla tai maksamalla. Tääkö on se vastaliike Heartstonelle?
<Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
<Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
<Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
<JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
<henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
<Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI

Vs: Magic the Gathering
« Vastaus #47 : 08.03.15 - klo:13:51 »
No miksi sä sitten haukut niitä paskoiksi, vaikka setti on täynnä tosi hauskoja standard- ja limited-kortteja, ja mukana on jopa modern-käyttistä? v_v

Varmaan joo. Toivottavasti käyttöliittymä ei ole syöpää. Mahtaakohan tuo ajan myötä korvata MtG Onlinen?

*

Poissa Tingle

 • Paavo
  • Academic Nintendo Club RY
Vs: Magic the Gathering
« Vastaus #48 : 08.03.15 - klo:15:10 »
No ei se nyt ole saavutus formaateissa, jonka korteista viidesosa - kaksi kolmasosaa tulee Dragonsista.

Welhoilla on kyllä ihme tapa jakaa nää digitaalipahvit kahtia, sen sijaan että luotaisiin yksi oikeasti toimiva systeemi. Kaipa ne haluavat kaupata digikortit samaan hintaan kuin pahviset ja samalla houkutella uusia pelaajia kiiltävillä pikkupeleillä.
<Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
<Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
<Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
<JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
<henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
<Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI

Vs: Magic the Gathering
« Vastaus #49 : 14.03.15 - klo:20:51 »
Oli kiva drafti tänään (FRF) ja huomenna on M15-drafti. Eilen olimme Paavon kanssa pelaamassa taikakortteja Fantasiapeleissä (standardia), jossa pelatessani hävisin, voitin, hävisin ja voitin (Paavon). Nyt Dragons of Tarkir -setin paljastusten perusteella uskon, että BW warrior -pakastani tulee vielä parempi, enkä edes tiedä mitä kaikkea hauskaa voin setistä pakkaani tunkea. Jännittävää. Kivoja kortteja näkyy olevan.

Tänään tuli draftissa yksi matsi turpaan, jonka jälkeen kaksi voittoa. Kaikkein kivointa oli se, että onnistuin kerrankin draftaamaan toimivan nelivärisen pakan. Draftasin ensin Jeskaita, kunnes kolmannesta pussista first pickasin Zurgo Helmsmasherin, minkä takia päätin spläshätä mustaa sen verran, että lopullisessa pakassani oli kaksi mustaa manaa vaativaa korttia, joista toinen oli Orc Sureshot, jonka poimin jo ekasta pussista ennen kuin olin vielä päätynyt Jeskaille. Eka pickini siis oli Shu Yun, mutten silti ollut aivan varma siitä, mitä draftaan. Manafixiä tuli myös draftattua tällä kertaa tarpeeksi, kun usein se on liian helppo laiminlyödä, ja pakassani olikin siis seitsemän erikoislandia, eikä neljän värin pelaaminen tuottanut manan suhteen sen enempää ongelmia tällä kuin drafteissa yleensä esiintyy. Selvästi vahvin väri oli sininen. Kiva drafti. Päädyin lopulta neljänneksi, ja palkintomuotona oli rare pick. Neljäs sijani oikeutti minut pääsemään apajille vasta neljäntenä, mutta minullekin riitti vielä Whisperwood Elemental.