The Last of Us

  • 19 Vastauksia
  • 8508 Lukukerrat
The Last of Us
« : 14.02.13 - klo:22:28 »
Last of Us on Naughty Dogin uusi peli Playstation kolmelle. Siinä on Zombeja ja päähenkilöinä on parrakas mies sekä nuori tyttö. Enempää en tällä hetkellä tiedä, enkä haluakaan tietää. :)

Julkaisu on kesäkuun 14. päivä.

*

Poissa Tapza

  • Luuseri
Vs: The Last of Us
« Vastaus #1 : 14.02.13 - klo:22:34 »
Vitun zombit. Olen tosin pitänyt tähän mennessä kaikista Naughty Dogin peleistä, joihin olen näppini upottanut, ja nekin jotka ovat pelaamatta (Unchartedit) houkuttelevat jonkin verran, joten kaipa tätä uskaltaa jonkin asteisella mielenkiinnolla odotella.

Vs: The Last of Us
« Vastaus #2 : 15.02.13 - klo:08:07 »
Itse oon seurannut mielenkiinnolla pelistä julkaistuja artikkeleita ja videoita. Kyseessä yksi harvoista peleistä joita oikeasti innolla odotan, ja saa nähdä kuinka hyvä siitä loppujen lopuksi tulee. Pidän siitä että selviytymisessä suurta osaa esittävät muut ihmiset, ja pidin myös maailman ulkoasusta ja olemuksesta. Viimeinkin "post-apokalyptinen" peli joka ei ole pelkkää ruskeaa ja harmaata.

Toivon että tuo kumppanin AI ei tule olemaan rasite valmiissa tuotteessa, niin paljon huonoja kokemuksia AI-kumppaneista niin monesta pelistä että huhhuh.

Vs: The Last of Us
« Vastaus #3 : 05.06.13 - klo:21:37 »

Vs: The Last of Us
« Vastaus #4 : 05.06.13 - klo:22:30 »
Yritän koko aika vakuutella itelleni etten mä tarvi tätä heti julkasussa. Fuck.

Vs: The Last of Us
« Vastaus #5 : 06.06.13 - klo:00:35 »
Arvosteluissa mainitaan jälleen kerran siitä, että vihollisia tippuu läpipeluun aikana useita satoja ja esimerkiksi gametrailersin yksinpeliarvostelussa oli videokuvaa lähinnä pelkistä taisteluista. Herää kysymys kuinka paljon sitä muuta sisältöä pelissä on. Taitaa jatkaa Unchartedin jalanjäljissä, että kaikki muu kuin itse räiskiminen on kiinnostavaa mutta sitten sitä räiskintää pitää tunkea koko peli täyteen. Unchartedeissa sentään oli silloin tällöin varsin näyttävät ja kiinnostavat miljööt ja mainioita puzzleja jotka kummatkin vaikuttavat tästä puuttuvan.

Toisaalta kuka minä olen tuomitsemaan, Naughty Dog osaa kyllä asiansa ja luultavasti peli on ainakin laadukas jos ei muuta. Tulee varmaankin hommattua sitten kun se maaginen parinkymmenen euron raja rikkoutuu. Sinänsä vain huvittaa, että yleisen mielipiteen mukaan CoDit ja muut vastaavat ovat paskaa mutta toinen putkiräiskintä paskemmalla nettipelillä kuitenkin maistuu.
Viesti saattaa sisältää paloja sarkasmia tai pähkinää.

Vs: The Last of Us
« Vastaus #6 : 06.06.13 - klo:07:15 »
No joo no ei kyl ollu paljoo puzzlei Uncharted ykkösessä ja kakkosessa... ja ne ainoot puzzletki oli tosi helppoja jopa mun aivoille.
elämä on paskaa

Vs: The Last of Us
« Vastaus #7 : 06.06.13 - klo:07:40 »
Nykypäivän peliarvioihin on kyllä ihan turha luottaa, mutta lähinnä tarinan takia haluaisin pelata tämän mahdollisimman pian. Mikään ei kyrsi enempää kun joku huutelee ja spoilaa mielenkiintoisen pelin...

in b4 pelaa videopelejä tarinan takia :DDDDDDDDDDDDDD

Vs: The Last of Us
« Vastaus #8 : 14.06.13 - klo:19:52 »
Serious Auto-Save Problems Plague The Last of Us

Ehdinkin jo miettiä miksi startti-ruutu näyttää tältä:/ Selittääköhän tää kanssa miksei oo tullu trophyjä...

*

Poissa Turjake

  • Törö
Vs: The Last of Us
« Vastaus #9 : 14.06.13 - klo:20:05 »
Autosave bugii ja metascore 96 jeesjees.
<+Cyna> Turjake on resetin paras tyyppi, aattelin mainita
<Tinglemies> välillä en itsekään erota pelaanko personaa vai nussinko törön kaa
<+mm. Detonat, coconuut, Linkkiro> Törö adminiks


ANIME ON PASKAA USKOKAA JO SKYWARD SWORD MYÖS JA DC

Vs: The Last of Us
« Vastaus #10 : 14.06.13 - klo:22:14 »
No ei tuota päivitystä ollut arvostelijoiden saatavilla.

Lopetin pelin ja joudun taas aloittamaan prologista. :( Noh, saanpahan nyt vedettyä hiiviskelyt paremmin.

Vs: The Last of Us
« Vastaus #11 : 19.06.13 - klo:00:09 »
Pelikello näyttää 12h 31min ja vähän yli puolen välin mennään. Varmaan pari tuntia peli seisonut startissa.

oha tää iha vitun hyvä

Vs: The Last of Us
« Vastaus #12 : 01.07.13 - klo:13:02 »
Pakko kai kertoa joitakin fiiliksiä täälläkin.

Ihan ensimmäiseksi: Last of Us ei ole Uncharted. Moni Xbotti heitti minulle rakkaalla kanavallamme "nauti zombi-Unchartedistasi", mutta voi pojat kun ukot oli väärässä. Last of Us on selviytymistä, lähes yhtä isolla S:llä kuin ensimmäiset Resident Evilit. Normaalilla vaikeustasolla panoksia löytyy vähän, ja pelaajaa selvästikin rohkaistaan hiippailuun ja vihollisten hiljaiseen nujertamiseen. ADHD pumpum -pelaajana olin aluksi vähän pihalla, mutta puolivälissä jokainen konflikti hoitui siististi varjoissa.

Pelin juoni oli hyvä, joskin jo jonkin verran nähty muissa Zombiapokalypse-jutuissa, mutta hahmot sekä maailma olivat erinomaisia. Punaniska-aksentilla muriseva Joel toimi loistavasti päähahmona ja oli myös mukavaa vaihtelua Unchartedien vekkuli-Drakelle. Ellie taas vei aitoudellaan ja rääväsuullaan palkintopystin lempilapsivideopelihahmonani. Etenkin hetket, joissa Ellie kummasteli kaiken maailman 2000-luvun teinityttöjen turhuuksia, jäivät mieleen sellaisina "True dat" -hetkinä.

Muutama ajatusviiva spoileihin, käsittelen loppua ja muuta spoilerihtavaa:

(click to show/hide)

Kaiken kaikkiaan The Last of Us vei Uncharted 2:n paikan PS3:n parhaana pelinä. Naughty Dog ansaitsee kaiken kunnian, pitää varmaan ostaa PS4 ihan vaa seuraavan NG-pelin takia.
« Viimeksi muokattu: 22.01.14 - klo:19:58 kirjoittanut Coconuut »

Vs: The Last of Us
« Vastaus #13 : 02.07.13 - klo:23:18 »
Uskokaa tai älkää, tämä on oikeasti ihan hyvä peli.

Ja kyllä tästä maistuu Uncharted vähän läpi.

Normaalilla kun pelaa, on vähiten raivoa aiheuttuva vaihtoehto sniikkailla hiukan ja räiskiä loput. Selviytymisluonteensa peli näyttää siinä, että ammuksia ja muita tarvikkeita on hahmolle tarjolla kahdella tavalla: Niin paljon ettei kaikkia pysty ottamaan mukaan, ja niin vähän ettei niitä ole oikeastaan yhtään. Ja ei niitä polttopulloja kehtaa heittää, kun kantoon mahtuu korkeintaan kolme, ja ne tarvikkeet joista moisia voisi kyhätä menevät myös ensiapupakkauksiin (joita ei niitäkään kauheasti kehtaa käyttää, ellei pelaa niin huonosti että on pakko). Erityisesti vituttaa, että esimerkiksi kivääriin saa kannettua mukanaan vain yhdeksän patruunaa, mutta pistooleihin kuteja on kymmenittäin. Enkö voisi vaikka jättää kaikkia revolverini ammuksia ojaan ja käyttää sen tilan kiväärin tai haulikon patruunoihin? Yleisin ase on varmaankin Joelin nyrkit ja pätkä kakkosnelosta.

Välillä AI on tyhmä kuin mikä ja välillä se vierittää taktisia kuvioita kuin paraskin sotilaskomentaja. Luojan kiitos telepaattiset vartijat eivät jostain syystä näe hiiviskelyosuuksissa tekoälykavereita vaikka nämä juoksisivat pahiksen nenän edestä. Ellie on usein jopa hyödyllinen, vaikka alussa tytön toimenpiteet rajoittuvatkin "behind you!" -huutoihin vihollisen yrittäessä hiippailla Joelin niskaan.

Ellien kasvu on tulee pelissä hyvin esille, vaikka pelin juoni noudattaakin miltei kaikkia kliseitä. Tyttö on oikeasti hieno matkakumppani, joskin tilaisuuksia Ellien suoraan suojelemiseen tulee tavallisessa pelitilanteessa ikävän vähän. (Vaikka "pikku"tytön pitäminen kaukana zombiesta ja aseita heiluttelevista hulttioista onkin kohtuullisen järkevää.) Ainoa varsinainen moite Ellien käytöksestä tulee tämän yltiöpäisestä kiroilusta. Vaikka se onkin realistista (etenkin pelin miljöön huomioon ottaen), on useammin kuin kerran tullut toivottua Joelin huomattavan tästä edes klassisella "language!" -huudahduksella.

Ellie kyllä näyttelee ikänsä (ja myös osittain tiettyjen juonisyiden) takia eri roolia kuin The Walking Deadin Clementine, mutta kyllä The Last of Us vie pystin Parhaasta lapsihahmosta merkittävässä roolissa. Saatan kyllä olla hiukan liian lempeä tätä peliä arvioidessa, sillä isä-tytär-suhteet päähenkilön ja nuoremman tytön/naisen välillä ovat aina osuneet heikkoon kohtaani. 12 on paras ikä.

Mielestäni pelin parasta antia on sen ainaisen tappelun ja hiiviskelyn sijasta tyhjien naapurustojen ja raunioiden tutkiminen. Koskaan ei tiedä milloin jonkin oven takaa hyökkääkin zombie (vaikka yleensä ei hyökkää), joten ainakin alussa pelaajan täytyy olla varpaillaan. Puzzleja on melko vähän, mutta yleensä ne eivät tunnu liian irrallisilta, ja ovatkin helppoudessaan välillä ihan vain rasittavia.

Kyllä tämän aikankin kerran pelaa, jos sattuu PS3 jostain nurkasta löytymään.

Ja sitten ne pakolliset spoilerit:
(click to show/hide)

Vs: The Last of Us
« Vastaus #14 : 12.09.13 - klo:11:58 »

aaaawww :3

Vs: The Last of Us
« Vastaus #15 : 22.01.14 - klo:20:03 »
Pidennetty traileri:
<a href="http://www.youtube.com/v/t4qvqiVOk6Q" target="_blank" class="new_win">http://www.youtube.com/v/t4qvqiVOk6Q</a>

Left Behind tulee myyntiin helmikuun 14. päivä. Hintaa en tiedä, enkä oikeastaan välitä, ostoon kuitenkin.  :>

*

Poissa Turjake

  • Törö
Vs: The Last of Us
« Vastaus #16 : 30.09.14 - klo:01:05 »
Voi huhhuh, tulihan sitten viimeinkin koettua tämä varsin laajalti ylistetty peli ja tapani mukaan lyhyet ajatukset tästä alla.

Ensinnäkin PS4-versio on aivan fantastinen. Lataustaukoja ei ole, peli pyörii äärimmäisen sulavasti 60fps ja peli näyttää animaatioineen ihan rikollisen hyvältä ollakseen pohjimmiltaan viime sukupolven peli. PS4-versiohan tarjoilee lisäksi bonareina melko hauskan Photo Moden ja vaihtoehdon valita 30 ja 60fps:n välillä. En kyllä edelleenkään ymmärrä, miten kukaan valitsisi 30 framea 60 sijaan, mutta ehkä jätän tämän kysymyksen pohdiskelun johonkin toiseen topikkiin. Toisaalta vaihtoehtoiset ruudunpäivitykset ovat mielestäni varsin loistava idea ja toivonkin, että tätä käytäntöä alettaisiin nähdä peleissä lisää.

Peli on aika huikea kokemus ja yllätyksekseni se vain paranee koko ajan. Alku on kieltämättä ehkä vähän turhan tahmea näin jälkikäteen ajatellen. Alussa on vähän turhan paljon tylsiä tikkaiden siirtelyjä ja muuta "puzzleilua". Ymmärrän kyllä näiden tarkoituksen, ja rytmityksen puolesta niissä onkin järkeä, vaikka homma käy aika nopeasti itseääntoistavaksi. Hauskaa tosin, että peli itsekin irvailee näille kohtauksille. Niin sanottua downtimea on muuten todella paljon ja huomasin pitäväni näistä osioista melkeinpä eniten koko pelissä. Sinänsä hassua, koska en pidä itseäni tällaisten kokemuspelien suurimpana ystävänä, mutta koin saavani suurimmat kiksit pelistä silloin kun en aktiivisesti tehnyt oikeastaan mitään. Peli onnistuu luomaan todella vahvan tunnelman ja seikkailun ja jännityksen fiilistä. Olin hieman epäuskoinen huomattuani sydämeni pompottelevan aivan hulluun tahtiin jonkin nolon quick time eventin jälkeen. Tämä lienee merkki siitä, että joko a) olen lopullisesti sekoamassa tai b) peli onnistuu äärimmäisen hyvin siinä, mitä se yrittää. Muutenkin pelaaminen on hyvin jännittävää, koska pelissä eteneminen ei ole mikään itsestäänselvyys ja aika moni asia on loppujen lopuksi kiinni aika pienistä seikoista. Pelottavahan The Last of Us ei ole, mutta hiton kuumottava kylläkin.

Itse gameplay on loppujen lopuksi aika tyydyttävää. Tykkään pelin mikromanageroinnista ja rajatuista resursseista. Olen myös aina diggaillut hiiviskelypeleistä, mitä The Last of Us myös loppujen lopuksi suurimmilta osin edustaa. Kaikenlainen pieni nikkarointi ja ympäristön tutkiminen resurssien toivossa oli yllättävän mielekästä. Sanottakoon, että ammuskelun määrää pidettiin loppujen lopuksi aika vähäisenä, mistä pidin. Niin moni peli sortuu siihen, että erityisesti loppupuolella peli alkaa tunkea aivan liikaa ammuttavaa ruudulle (terve RE: Revelations ja Dead Space) ja meininki alkaa puuduttaa ihan liikaa. Tällaista ongelmaa en kokenut The Last of Usin kanssa.

En voi sanoa, että tarina olisi erityisen oivaltava tai kliseetön, mutta se on toteutettu mestarillisella ammattitaidolla. Hahmot ovat upeita, tapahtumapaikat mieleenpainuvia, juonenkäänteet luonnollisia ja välianimaatioita on ilo katsella. Tarinan kulkua seuraa yllättävän suurella mielenkiinnolla, koska toteutus on niin ensiluokkaista aina dialogista ääninäyttelyyn. Onpahan tarjolla vielä sitä kuuluisaa filosofiaakin, ainakin pelin loppupäässä, jossa moraaliset dilemmat nostavat päätään ja hahmotkin saavat uusia ulottuvuuksia. Tykkäsin tarinasta todella, todella paljon.

Olin melkoisen yllättynyt siitä, kuinka paljon pelissä on siistejä yksityiskohtia. Esimerkiksi taskulampulla Ellien naamaan sojottaminen saa likan irvistämään. Toisen mieleenpainuvan yksityiskohdan huomasin vasta pelin loppupuolella, kun Ellie ja Joel painautuivat samaa seinää vasten ja Joel asetti toisen kätensä Ellien ympärille. Ihan pieniltä vaikuttavia juttuja, mutta tällaiset lisäävät vain niin paljon.

Peli ei ole tietenkään ilman ongelmia. Ennakkoon olin kauhistellut pelin tekoälyä ja suoraan sanoen se on ihan naurettavan paska. En ehkä muuten välittäisi tällaisista asioista, mutta kun The Last of Us nyt sattuu olemaan tarinapohjainen kokemuspeli, jossa immersio on niin kriittinen osa kokonaisuutta. Vähän turhan usein immersio katosi taivaan tuuliin tekoälyn toiminnan takia. Ymmärrän gameplayn sujuvuuden ja turhautumisen välttämisen kannalta sen, miksi viholliset eivät esimerkiksi huomaa Joelin seurassa kulkevia npc-hahmoja, mutta kyllähän tämä nyt vähän häiritsee. Lisäksi pelissä on muutamia teknisiä ongelmia. Välillä tekstuurit latautuvat liian hitaasti tai katoavat kokonaan. Kuolin kahdesti jäätyäni tyhjyyden päälle leijailemaan. Onneksi peli onnistuu nappaamaan otteeseensa aika nopeasti tällaisten ongelmien jälkeen.

Tällä hetkellä antaisin pelille erittäin vahvan 4/5-leiman, mutta voi hyvinkin olla, että pidemmän sulattelun jälkeen vaihdan korkeammaksi. Tämä on niin mielettömän lähellä napakymppiä.
<+Cyna> Turjake on resetin paras tyyppi, aattelin mainita
<Tinglemies> välillä en itsekään erota pelaanko personaa vai nussinko törön kaa
<+mm. Detonat, coconuut, Linkkiro> Törö adminiks


ANIME ON PASKAA USKOKAA JO SKYWARD SWORD MYÖS JA DC

*

Ihanaakin ihanampi Tomoko

Vs: The Last of Us
« Vastaus #17 : 30.09.14 - klo:02:02 »
Mielipiteemme tästä pelistä ovat suorastaan pelottavan lähellä toisiaan. Pohdin edelleen itsekin, että antaisinko pelille arvosanaksi viisi tähteä viidestä vai pitäisinkö sen "vain" erittäin vahvana neljäkauttavitosena. Siinä missä ensimmäinen Dead Space oli minulle se oikea Resident Evil 5, niin tämä on kyllä ehdottomasti sitten Resident Evil 6, ei siitä vain mihinkään pääse. Naughty Dog saattaa hyvinkin olla se lempparini tällä hetkellä länsimaalaisista pelitaloista, vaikka Valve kyllä tulee lähelle Portaliensa kanssa ja Rockstar Gamesin viime sukupolven hitit ovat valitettavasti vieläkin kokematta.

Taidan muuten kuulua niihin harvoihin pelaajiin, joita ei edes haittaisi, vaikka The Last of Us ei saisikaan jatkoa. Olisihan se toki kutkuttavaa tietää, kuinka tarina voisi tuosta jatkua ja miten teknisesti kehittynyt peli jatko-osa todennäköisesti olisi, mutta ei se avoimeksi jäävä loppukaan huonolta ratkaisulta minusta tuntuisi. Vähän kyllä pelottaa se, mikäli tätä nimikettä aletaankin nyt lypsäämään, kun on tekeillä jo se elokuvakin...

Vs: The Last of Us
« Vastaus #18 : 04.05.20 - klo:00:08 »
En lukenut tämän ketjun aikaisempia viestejä vaan oksennan omat ajatukseni ensin ja sitten luen viestit sitten vasta.

Tämä on niitä harvoja videopelejä joita vielä jaksaa pelata oikeastaan vain juonen ja hahmojen takia loppuun. Gameplay oli ihan ookoo, ei mitään tajunnanräjäyttävää mutta ei myöskään niin tylsää että olisi sen takia halunnut lakata pelaamasta. Keskivaiheilla peliä, siinä ennen syksyosuutta alkoi jo hieman puuduttamaan kun pelaaminen oli vain ihmisviholliskohtaamisia samanlaisissa maisemissa useamman tunnin ajan. Kuitenkin korvanappiini tuli tieto että kannattaa ainakin syksyosuuteen asti pelata kun hommat alkavat etenemään silloin ja tottahan se oli ja kyllä kannatti jatkaa.

Hieman hajottaa kyllä cover shooter -mekaniikat, koska näissä peleissä näet aina mailin päästä että millä alueille tulet joutumaan tulitaisteluun. Päinvastoin myös jos käytävällä ei ole ripoteltuna suojakohtia, voit hyvin mielin juosta alueen läpi.

Jos peli tarjoaa vaihtoehdon hiiviskelylle, lähes aina sen myös sitten teen ja vielä siten, että pyrin hiiviskelemään kaikki kohtaamiset läpi ilman että vihu huomaa kertaakaan. Tässä pelissä olin varsin hyvät hiiviskelyelementit, viholliset bongasivat pelaajan loogisesti ja lähes kaikki vihukohtaamiset oli mahdollista hiiviskellä ohitse mikä oli hieno huomata, paria poikkeusta lukuunottamatta. Ainoa häiritsevä juttu minkä huomasin oli se miten peli tuntuu melko mielivaltaisesti "aktivoivan" tiettyjä vihuja vain tiettyinä hetkinä, esim. jos hiiviskelee "liian pitkälle" ilman että vihut huomaavat, joitakin vihuja ei näe listen modella. Käsittääkseni jotta vihut voisi nähdä listen modella heidän pitää olla liikkessä, eli täysin paikallaan olevia ei kuulukaan nähdä, mutta aina ei ollut kyse tuosta, joskus ne eivät vain olleet "aktivoituneet" vielä. Myöskin monet viholliskohtaamiset pystyi ohittamaan juoksemalla alueen exitille, vihut eivät seuraa perässä, ja tämä tuntui toisinaan hieman juustoamiselta.

Immersioni kärsi kun yritin hiiviskellä ja perässäni kulkevat AI-kumppanit juoksentelivat vihujen ympärillä eivätkä vihut reagoi. Minusta on hyvä etteivät ne reagoi koska sehän nyt olisi vain turhauttavaa, mutta ei tämäkään varmasti se paras ratkaisu ole. Myöskin olin huomaavinani, että vihuilla ei usein ole mitään tietty patrol-reittiä, vaan tuntuu että ne telepaattisesti lähestyvät pelaajaa tämän sijainnista huolimatta. Koitin yhdessä hiiviskelytilanteessa kahta eri reittiä ja vihut jotenkin osasivat aina tulla samalle alueelle etsiskelemään. Kai pelisuunnittelijat sitten halusivat pakottaa tulitaisteluita mikä on vähän mälsää.

Naughty Dog saisi kyllä luopua jo rämpytys-QTE:istä. Joka kerta pyörittelin silmiäni kun kuvittelin miten pelisuunnittelija on pistänyt tähän kohtaan jännityskuvaajassaan huipun ja taputtelee itseään selkään kuinka taas on saanut emootiota pelaajasta irti. Varsinkin rämpytyskohtaukset joita ei ole tarkoituskaan voittaa pitäisi heti ensimmäisenä heittää roskakoriin.

Puzzlet ovat kyllä varsin turhakkeita. "Boost me up" saadaan kuulla vähän turhan monta kertaa, ja Ellietä päästään kuljettamaan lautalla puuduttavan monta kertaa. Ei näytä kovin puzzleiksi voi sanoa, yleensä tiedät melko samantien miten tilanteesta pääsee etenemään, tai parhaassa tapauksessa ympäristö on suunniteltu niin että liikut täysin intuitiivisesti kenttäsuunnittelijan ohjeistamana ratkaisun luokse ennen kuin ehdit edes ihmettelemään. Ainoa kohta jossa jouduin oikeasti vähän katselemaan ympärilleni ratkaisua etsien oli se pato, johon piti käydä veden alta hakemassa se helvetin lautta.

Pelin aikana ei tullut kertaakaan sellainen fiilis että skippaisi välivideon (kyllä, teen tätä oikeasti ja hävettävän usein xd), tosin tätä tosiaan pelataankin oikeastaan vain juonen takia. Yhdessä kohtauksessa tuli melkein tippa linssiinkin. Olin jo nähnyt Last of Us 2:n trailereita, ja niissä kun esiintyvät pelin päähahmot niin tiesin, että he eivät tule kuolemaan tämän pelin aikana, mikä on rehellisesti sanoen hyvä asia että tiesin sen, koska muuten olisin koko pelin ajan kyynisenä odotellut, että okei kumpi näistä nyt kuolee ja ai kun on sitten surullista.

Lähinnä tässä keskityin negatiivisiin juttuihin, mutta oikeastaan pelin kaikki huomattavat puolet ovat kaikki muu kuin pelilliset asiat. Grafiikat, audio ja käsikirjoitus ovat huippuluokkaa pelien saralla. Kaikki muut pelin aspektit ovat vähintään hyväksyttäviä, parhaimmillaan oikein nautittavia. Jos saisin päättää niin hieman trimmaisin ja lyhentäisin pelin pituutta. Pelin loppu oli mielestäni hyvä, ihan mielenkiintoista nähdä miten tarina tästä jatkuu.

Seuraavaksi varmaan pitäisi pelata se Left Behind. 
« Viimeksi muokattu: 04.05.20 - klo:00:15 kirjoittanut Cyna »

Vs: The Last of Us
« Vastaus #19 : 23.06.20 - klo:14:34 »
Tää ei oo mikään arvostelu, vaan huonoa tekstiä ilman päämäärää. Vähän niinkuin tuhansien peliä pelaamattomien ihmisten mielipide metacriticissä. Erona on toki se, että olen ylipäätään pelannut videopeliä The Last of Us Part II.On vuosi 2013 ja Naughty Dog julkaisee valkoisille heteroille tarkoitetun videopelin, jossa rankka HETERO Joel pistää kaikkia turpaan ja samalla omalla äijjämäisellä itsekkyydellään tuomitsee koko ihmiskunnan turmioon. Yhtäkään likaista epäheteroa ei tämä peli sisällä ja se on jämpti se!

Siirrytään vuoteen 2020 ja maailma on muuttunut. Valkoinen hetero ei ole enää normi, vaan nurkkaan ajettu ja jatkuvasti kaikesta syytetty ihmiskohtalo. Naughty Dog julkaisee MÄDÄTTÄJILLE tarkoitetun videopelin, jossa rankka EPÄHETERO Ellie pistää suunnilleen kaikkia turpaan, eikä ihmiskunnan kohtalo ole yhtään kirkkaampi. Pelaajat nouskaa ylös, tässä pelissä naisillakin on lihaksia ja kainalokarvoja!

Last of Us II:n lopputekstien pyörähtämisestä on aikaa joku 16 tuntia, enkä tiedä mitä mieltä olla koko videopelistä. Tavallaan tahtoisin pelata koko kolmekymmentäntuntisen uusiksi, mutta toisaalta en myöskään haluaisi ikinä enää pelata tätä videopeliä.

Tämä on välillä Naughty Dogin paras videopeli ja olen erittäin tyytyväinen ettei tämä muistuta oikeastaan yhtään Uncharted 4:ää, josta en pitänyt oikeastaan ollenkaan. Päät räjähtävät, raajat irtoavat, kurkkutorvet täyttyvät kuolevan "vihollisen" verestä ja kenelläkään ei ole kivaa...mutta joku kumma ajoi kuitenkin pelaamaan pahimillaan yli viisi tuntia putkeen. Anteeksi finglishini, mutta tämän pelin "encounter design" on aivan huippuluokkaa. Suunnilleen jokainen taistelukohtaus on mahdollista ohittaa ja hiippailla läpi, mutta parhaiten peli taitaa sen, kun hiiviskely meneekin pieleen ja pakokauhu ja sählääminen alkavat.

Ääniraita on parasta Naughty Dogia ja tietyn vihollisryhmän tunnusmusiikki on kaikessa yksinkertaisuudessan nerokas. Lisäksi täysin missattavissa oleva akustinen koveri yhdestä 80-luvun hittibiisistä iski aika kovaa ja syvälle.

Ensimäisen on tiiviimpi kokemus ja Ellien ja Joelin henkilökohtainen matka läpi jenkkien ja takaisin on vaihtunut suurempaan näkemykseen ihmiskunnasta ja siitä, kuinka kaikki onkin oikeasti aika paskaa, eikä ikuisella kostamisella ja vihalla pääse loppujen lopuksi eteenpäin. Joskus täytyy myös osata antaa anteeksi.

Pelin pari uutta hahmoa tuovat kuitenkin pienen valonpilkahduksen jatkuvaan synkistelyyn ja toivonkin, että mikäli jatkoa seuraa (vaikka sitten elokuvan muodossa) keskittyy se heidän seikkailuihinsa.

Ennen jatkoa tai oikeastaan mitään muutakaan toivon Naughty Dogin porukoille pitkää kesälomaa ja taukoa Internetistä. Last of Us Part II haisee alusta loppuun vereltä, hieltä ja kyyneleiltä.
« Viimeksi muokattu: 24.06.20 - klo:01:12 kirjoittanut Ingoo »