Äänestys

?

Sarjaketjut
4 (50%)
Peliketjut
4 (50%)

Äänestäjiä yhteensä: 8

Peli- vai pelisarjakohtaiset aiheet

  • 7 Vastauksia
  • 3143 Lukukerrat
Peli- vai pelisarjakohtaiset aiheet
« : 08.04.13 - klo:17:16 »
IRC-kanavallamme keskustelua männä päivänä herätti seuraavanlainen kysymys:

Onko pelille X-sarja: Y tarpeen tehdä oma ketju, kun X-sarjalle on jo olemassa ketju, josta pelissä voi keskustella?

Tällä kertaa kyseessä oli Fire Emblem -sarja ja sen tuleva Awakening-peli. Kanssakeskustelijani mielestä peli ei "ansaitse" omaa ketjua, sillä se ei kiinnosta niin montaa ihmistä Resetissä että siitä syntyisi oman aiheen verran keskustelua.

Mutta paljonko on oman aiheen verran? Ketä se rasittaa, jos pelille on oma ketju? Ainakin minua se helpottaa siinä vaiheessa kun haluan keskustella pelistä ja minun pitää ruveta etsimään sarjan ketjusta aiempia kommentteja nimenomaan Awakeningiin liittyen, eikä esimerkiksi Path of Radianceen tai Radiant Dawniin...

Palvelintamme se ei ainakaan rasita näkyvästi. Varsinkin kun kyse on uudesta ja kohtalaisen merkittävästä julkaisusta (tässä tapauksessa), oma ketju on enemmän kuin poikaa herättämään keskustelua. Vastikään jaoin myös mm. Luigi's Mansion 2:lle oman ketjun ketjusta nimeltään "NGC/3DS - Luigi's Mansion" - eli ketjusta jossa oli yhdistetty samaan aiheeseen kaksi peliä joiden julkaisujen välillä on yli vuosikymen...

Siispä päätinkin kysyä, mitä mieltä te (muut) olette?

*

Poissa Tingle

  • Paavo
    • Academic Nintendo Club RY
Vs: Peli- vai pelisarjakohtaiset aiheet
« Vastaus #1 : 08.04.13 - klo:17:42 »
Riippuu täysin pelistä ja sarjasta. Jos uudelle pelille on odotettavissa useiden sivujen mittaista keskustelua, on mielestäni perusteltua luoda uudelle osalla oma ketjunsa. Resetissä tälläisiä ovat lähinnä Nintendon mahtisarjat: Mario, Zelda, Metroid ja Pokémon. Alle kahdenkymmenen viestin ketjut sen sijaan lähinnä masentavat ja pikemminkin lannistavat omaa innostustani foorumia kohtaan, kuin nostattaisivat sitä. Väittäisin sopivan kokoisista pelisarjaketjuista hakemansa myös löytää vähintään yhtä helposti, kuin jos aihealueella tulisi kahlata läpi jokaisen neljänkymmenenviiden megamitensei-ketjun ohitse. Fire Emblem -ketju on tällä hetkellä kahden sivun mittainen. Olen pahoillani jos Osireon on sinne hukkunut.

En myöskään ole jälkikäteen ketjujen saksimista vastaan, kun sitten Shin Megami Tensei IV:n saapuessa Resetti räjähtää. Ja tietysti ketjujen kattaman aihealueen tulee olla perusteltu ja yhtenäinen. Vaikka oma lumihiutalepeli ei ketjunaan saisi lainkaan vastausta, olisi se silti parempi vaihtoehto kuin lyödä kommenttinsa "yleinen keskustelu -keskustelu" -läjään, josta sitä ei enää kukaan tule löytämään tai kaipaaman.

tl;dr: Aiheiden luomista koskevassa politiikassa tulisi tasapainoilla ketjujen pituuden kanssa ja löytää se elinvoimaisin tapa, jolloin ketjut eivät ole (liian) pystyynkuolleita eivätkä liian pitkiä.
<Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
<Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
<Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
<JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
<henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
<Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI

Vs: Peli- vai pelisarjakohtaiset aiheet
« Vastaus #2 : 08.04.13 - klo:17:49 »
En väittänytkään viestissäni, että jokaiselle pelille olisi perusteltua luoda oma ketju. Sen sijaan sanoin, että esimerkiksi FE:A:lle, joka on herättänyt paljon-ish keskustelua mm. IRC-kanavalla ja jonkin verran myös jo sarjaketjussa huolimatta siitä, että sitä ei ole edes julkaistu ja on kaiken lisäksi vielä julkaisulaskuripelinä, olisi syytä aloittaa oma ketju.

Ja jos ketjussa (em. pelisarjaan liittymätön ketju x) keskustellaan vain sarjan yhdestä osasta, miksi sarjalle on ketju, eikä sille yksittäiselle pelille, josta siinä keskustellaan?

*

Poissa pandem

  • aika lol
Vs: Peli- vai pelisarjakohtaiset aiheet
« Vastaus #3 : 12.04.13 - klo:15:57 »
ei ketään kiinnosta kuitenkaa postata resettiin mitää ku tää on joku ossen perfektionisti burger hiekkalaatikko /___\ onks tääki ny niin tärkee asia et sen pitää olla kaikkial samal taval vai eiks vois vaa antaa olla niin ku jengi sattuu tekemää

*

Poissa Turjake

  • Törö
Vs: Peli- vai pelisarjakohtaiset aiheet
« Vastaus #4 : 12.04.13 - klo:16:24 »
Ouuu aika paha.
<+Cyna> Turjake on resetin paras tyyppi, aattelin mainita
<Tinglemies> välillä en itsekään erota pelaanko personaa vai nussinko törön kaa
<+mm. Detonat, coconuut, Linkkiro> Törö adminiks


ANIME ON PASKAA USKOKAA JO SKYWARD SWORD MYÖS JA DC

Vs: Peli- vai pelisarjakohtaiset aiheet
« Vastaus #5 : 12.04.13 - klo:17:10 »
Konppaan.

Vs: Peli- vai pelisarjakohtaiset aiheet
« Vastaus #6 : 12.04.13 - klo:20:56 »
Omasta mielestäni on omituista jos samassa ketjussa on vaikka 3+ keskustelua menossa kolmesta eri pelistä, jolloin olisi parempi olla pelikohtainen - kuitenkaan kovin usein tuollaista ei varmaankaan satu/sattuisi, niin oma ehdotukseni olisi että uutuusjulkaisuille tehtäisiin omia ketjuja, jotka sitten parin kuukauden päästä likvidoitaisiin osaksi sarjaketjua. Näin vältettäisiin tyhjät peliketjut (tai jos sellainen syntyisi niin poistuisi sitten kuukauden parin kuluttua), mutta myös pidettäisiin intensiiviset keskustelut omissa lokeroissaan jahka pelin julkaisussa sellaisia syntyisi. Mene ja tiedä sitten kuinka helppoa tuollainen on toteuttaa ilman suurempia sekaannuksia, mutta that's my two cents.

Vs: Peli- vai pelisarjakohtaiset aiheet
« Vastaus #7 : 12.04.13 - klo:21:18 »
Oon Ossen ja samalla pandemin kanssa samaa mieltä. Jatketaan nykymeiningillä. Ihmiset tekevät mitä tekevät, ja jos moderaattorit kokevat, että ketjusta voisi jakaa toisen, niin sitten jaetaan. Mitään yleisempiä ohjenuoria asian suhteen tuskin tarvitaan. :)