SNES - Super Mario World 2: Yoshi's Island

  • 10 Vastauksia
  • 2533 Lukukerrat
*

Poissa Anty

  • Konduktööri
SNES - Super Mario World 2: Yoshi's Island
« : 07.01.08 - klo:17:55 »


Super Mario World 2: Yoshi’s Island, on SNES:ille vuonna 1995 julkaistu peli. Joka on myöhemmin julkaistu Game Boy Advance:lle nimellä Super Mario Advance 3. Peli on jatkoa huippusuositulle Super Mario World –pelille. Pelistä on tehty myös jatko-osa Nintendo DS:lle, Nimeltään Yoshi’s Island DS.

Yoshi's Island on ensimmäinen peli, missä Yoshi oli ns. pääasiallisena pelihahmona Mario-pelissä. Pelissä on useasti erivärisiä Yosheja, jotka kuljettavat Mario-vauvaa läpi kenttien. Vaikka Yosheja on erivärisiä, niin kaikilla on samanlaiset kyvyt.

Peli alkaa, kun haikara kuljettaa vastasyntyneitä Mariota ja Luigia vanhempiensa luo. Kamek – niminen Koopavelho on kuitenkin ennustanut, että tulevat putkimiesveljekset aiheuttavan paljon harmia tulevaisuudessa ja päättää siepata heidät. Kamek onnistuukin kaappaamaan ”vain” nuoren Luigin ja haikaran, mutta Mario putoaa kyydistä suoraan Yoshin selkään. Taivaalta putoaa myös haikaran määränpään osoittava kartta. Yoshit päättävät suojella Mariota ja samalla pohtivat suunnitelmaa Luigin ja heitä kuljettaneen haikaran pelastamiseksi.
________________________

Peli on yksi parhaista tasoloikista, mitä on ikinä tehty! Yoshi’s Island on yhdessä Super Mario Worldin kanssa, lapsuuteni parhaita pelejä, joista on jäänyt hyvät muistot. Peli on myös ehdotonta SNES:in kärkipäätä.
Nämä kaksi peliä ovat ylivoimaisesti parhaat, 2D tasohyppelyt, perässä tulee SMB3. Kyseiset pelit ovat lapsuuteni suosikki pelejä, ja mielestäni myös SNES:in parhaita pelejä. Pelit tarjoavat myös paljon pelattavaa, vaikka ei 100% menisikään läpi. Kyseisessä pelissä on myös, aivan uskomattoman hyvät bossit, jotka ovat jääneet mieleen. Pelin hienot ja värikkäät grafiikat ovat myös jääneet mieleen.
________________________

Keskustelua tästä värikkäästä tasohyppely peleistä.

EDIT: Ajattelin tehdä myös tuon Super Mario World -aiheen, mutta Tubehan se kerkesi ensin :P
« Viimeksi muokattu: 06.12.12 - klo:03:25 kirjoittanut Osiris »

Vs: Super Mario World 2: Yoshi's Island
« Vastaus #1 : 07.01.08 - klo:19:11 »
Itseltä tämä vielä kokematta, tulee katsastaa kunhan Virtual Consoleen ilmestyy. Jos Super Mario Worldin perusteella voi jotain odottaa, on tämä peli aivan mahtava 2D-tasoloikka.

Vs: Super Mario World 2: Yoshi's Island
« Vastaus #2 : 07.01.08 - klo:21:04 »
Haluisin jossain vaihees Super Mario world 2: Yoshis island, game boy advancel.

Vs: Super Mario World 2: Yoshi's Island
« Vastaus #3 : 12.01.08 - klo:15:25 »
Paras peli ikinä, kun tulee Virtual Consoleen ostakaa välittömästi! Itselläni on Advance-versio josta pidän enemmän lisäkenttien ja parempien äänien ansiosta. Mutta jos et tätä omista niin osta jollekin laitteelle niin pian kuin mahdollista loistavan kenttä suunnittelun, erinomaisten kontrollien ja muiden 57 syyn takia joita en jaksa mainita nyt.

Hauska juttu sinänsä että tämän jälkeen alkoi Yoshi-pelien jyrkkä alamäki. Yoshi´s Story on ihan hyvä, Universal Gravitation hyvin keskinkertainen kun taas Yoshi´s Island DS on ehdottomasti lähimpänä tämän tasoa.
« Viimeksi muokattu: 12.01.08 - klo:15:26 kirjoittanut Roope Ankka »

Vs: Super Mario World 2: Yoshi's Island
« Vastaus #4 : 12.01.08 - klo:15:38 »
Tämä peli tuo mieleen paljon muistoja Mariosta. Esimerkiksi Marion kasvatteina Yoshi lauma. Se on aika outoa koska miten sitten hän oppi puhumaan ja taistelemaan?
Kiitos Jeftano kun korjasit vähän käsitystäni kun en muista enää pahemmin peliä kun on pitkä aika siitä kun viimeksi pelasin sitä. Taisi olla Helsingissä aikoinaan.
« Viimeksi muokattu: 13.01.08 - klo:14:50 kirjoittanut King Boo »
Dragons forever!

*

Poissa Jeftano

  • Jeftano
    • YO TUBE!
Vs: Super Mario World 2: Yoshi's Island
« Vastaus #5 : 12.01.08 - klo:15:43 »
Tämä peli tuo mieleen paljon muistoja Mariosta. Esimerkiksi Marion kasvatteina Yoshi lauma. Se on aika outoa koska miten sitten hän oppi puhumaan ja taistelemaan?

Hänet vietiin lopussa vanhempiensa luo.
.                                                                                                   .
                                                                        
                                                                        
                                                                        
                                                                        
.                                                                                                   .

Vs: Super Mario World 2: Yoshi's Island
« Vastaus #6 : 12.01.08 - klo:15:54 »
Hauska juttu sinänsä että tämän jälkeen alkoi Yoshi-pelien jyrkkä alamäki. Yoshi´s Story on ihan hyvä, Universal Gravitation hyvin keskinkertainen kun taas Yoshi´s Island DS on ehdottomasti lähimpänä tämän tasoa.
No ei se nyt niin jyrkältä sitten kuulostanutkaan :D

Yoshi's Island on edelleenkin mielestäni yksi ehdottomasti parhaista tasoloikista ikinä. Pelimekaniikka toimii vallan mainiosti, omia piste-ennätyksiään on kiva rikkoa ja grafiikka on mukavan leppoisaa ja värikästä. Muistan vieläkin kun vaahtosammuttimen kokoisena pelasin tätä serkulla, ah muistoja. Sain kaverilta Super Nintendon ja tämän vaivaisella kahdella kympillä, sanoisin omalta osaltani loistavaksi kaupaksi.
Yoshi's Story ei mielestäni ollut mikään aivan älyttömän upea, mutta kyllä sitäkin pelasi ilolla aikansa.

Vs: Super Mario World 2: Yoshi's Island
« Vastaus #7 : 27.01.08 - klo:18:24 »
Vähänkö on gangsta peli! Kun tämä tupsahtaa Virtual consoleen, niin lataukseen lähtee.

Vs: Super Mario World 2: Yoshi's Island
« Vastaus #8 : 20.04.08 - klo:19:07 »
Peli on erittäin hienolla piirrostuastoilla ja hahmoilla mahtava peli. Pelin graafinen ulkoasu on vaan niin hieno. Ehdottomasti yksi parhaimmista SNES-peleistä.

Vs: Super Mario World 2: Yoshi's Island
« Vastaus #9 : 02.05.08 - klo:23:15 »
Tää on hiton hyvä peli. Itellää on onneks SNES konsolil viel olemassa ^^

*

Poissa Tingle

  • Paavo
    • Academic Nintendo Club RY
Vs: SNES - Super Mario World 2: Yoshi's Island
« Vastaus #10 : 17.09.18 - klo:11:06 »
Super Mario World 2: Yoshi's Island on jatko-osa pelille Super Mario World, sillä kummassakaan pelissä ei ole mitään järkeä. Puolet kentästä on tyhjää tilaa, joka varattu harmittomia keräilykimpaleita varten. On kukkasia ja kolikoita ja punaisia kolikoita ja tähtiukkeleita ja ne eivät minua kiinnosta lainkaan. Vaihtelua pelissä on paljon, ja joka kentässä on ihan erilainen fiilis. Tasohyppelyn sekaan on pistetty seikkailua ja ongelmanratkontaa. Paperilla ehkä hyvä asia, mutta minulle ei tullut koskaan sellainen tunne, että peli itsekään ymmärtäisi miksi sen pelaamisen pitäisi olla hauskaa. Yoshin leijuhyppy helpottaa liikaa, eikä kadonneeseen marjovauvaan kuole koskaan. Munaviskontaa on rasittava tähdätä, ja silloin kun on pakko kyseessä on staattinen kohde taivaalla. Mekaniikkoja on lätkittä läjä, eikä niitä käytetä luontevana osana pelisuunnittelua.  Tätä ei vaan pysty pelaamaan kuin muutaman kentän kerrallaan, itse alotin pelin vuoden alussa ja nyt vasta meni läpi. Ihan kelpo viihdettä satunnaisesti pelattavaksi, mutta saattoi olla että nautin Yoshi's Island DS:stä enemmän. Erityisesti pidin pomotaisteluissa, jotka pystyi päihittämään hyvinkin nopeasti, jos vain tiesi mitä tehdä.

Peli kyllä herättää mielenkiinnon ihmiskuntaa vuosisatojen ajan vaivanneisiin kysymyksiin. Onko Mario oikeasti amerikanitalialainen? Entä mitä tulee Yoshin munasta? Emme koskaan näe munan sisälle, vaan ainoastaan sen soikean ja kovan ulkokuoren. Kenties ihmismieli ei edes kykene käsittämään tätä universumin suurta salaisuutta.
<Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
<Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
<Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
<JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
<henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
<Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI