Rekisteröidy,


niin voit osallistua keskusteluihin
niin foorumilla kuin IRC-kanavallakin.
Rekisteröidy nyt!

Kirjaudu!Pysy aina kirjautuneena sisälle

Saaga Kaljapellon kääpiölinnoituksesta

25.07.13 - klo:17:51
Okei, eli kupletin juoni on seuraava: Ketkä tietää Dwarf Fortressin? Okei. Epätietoisille: Projektin virallinen sivu on tässä ja wikipediasivu tässä. Pohjimmiltaan pelaaja ohjastaa kääpiösiirtokuntaa, samalla kun tietokone simuloi kokonaisen fantasiamaailman tekemisiä, mikä joskus tarkoittaa sitä, että hiidet hyökkkävät siirtokunnan kimppuun tai jotain muuta yhtä hauskaa tapahtuu.

Kaltaisilleni laiskoille nyypille on oikein aloituspakettikin.

Eli pelataan Dwarf Fortressissa yhteistä peliä yhteisessä maailmassa, tulokset raportoidaan tähän ketjuun, jonka jälkeen peli tallennetaan ja lähetetään seuraavalle pelaajalle.

 • Ketjuun tehtyjen raporttien tyyli on vapaa, ja niitä saa pilkkoa useampaan viestiin. Tärkeintä on että lukijat saavat käsityksen siitä mitä tapahtuu.
 • Jokainen pelaajan vuoro on yksi vuosi peliajasta (keväästä kevääseen, eli kun peli ilmoittaa että kevät on täällä, tallenna ja peli eteenpäin). Aikaa tähän on varattu yksi kalenteriviikko per vuoro.
 • Jos pelaajan viikko loppuu ennen kevään koittoa, tallennus lähetetään normaalisti seuraavalle pelaajalle, joka saa pelata myös ylijääneen ajan (jos aikaa riittää). Jos jatkuvasta deadlinesta lipsumisesta tulee ongelma, lyhennetään peliaikaa. Raportti vuoron tapahtumista olisi hyvä saada ketjuun oman viikon puolella. Raportti kirjoitetaan kursiivilla jotta sen erottaa muusta kommentoinnista.
 • Kaikki tallennukset tulee muuttaa ASCII-grafiikoille (pelin perusgrafiikat) ennen niiden jakamista, mikäli muita grafiikkapaketteja on käytössä.
 • Jos pelaaja saa vuoronsa pelattua alle viikossa, seuraavan pelaajan deadlinena pysyy sama sunnuntai, paitsi jos ylimääräistä aika on yli 144 h (6 vrk)
 • Jos edellisen pelaajan tallennus ei ole tullut vuorosi alkuun mennessä, jatka uusimmasta. Jatkoaikaa myönnetään pyynnöstä harkinnan mukaan.
 • Tässä ketjussa saa tehdä ehdotuksia ja suunnitelmia linnakkeen suhteen, ja kommentoida tapahtumia. Itse linnoitus on jo perustettu, ja alan pelaamaan sitä sitten maanantaina.
 • Linnakkeen romuttaminen tahallaan, Kääpiöiden Atomimurskaimen abusoiminen ja Adamantiitin kaivaminen ynnä muu pelaamista liiaksi helpottava/vaikeuttava toiminta on toistaiseksi kielletty. Mikäli uusin tallennus on pisteessä jossa linnake on pelikelvoton, palataan vanhaan tallennukseen tai lopetetaan leikki.
 • Käytetään Dwarf Fortressin toistaiseksi uusinta versiota (0.34.11)

Mitä tehdään on, että tähän topicciin saa ilmoittautua, jonotuskäytäntö on resetin normaali (eli siinä järjestyksessä kun ilmoittaudutaan, vuoronvaihtoja kahdenkeskisestä sopimuksesta).

Kääpiömittainen U.K.K

"Miten tallennetaan?"
ESC, valitse "Save Game", mene Dwarf Fortressin kansiossa /data/save/ ja lähetä seuraavalle pelaajalle region1- kansio, mieluiten .zip muodossa. Tiedostojen lataaminen nettiin ja linkittäminen tähän topicciin on myös suotavaa, muttei pakollista.

"Miten jatketaan peliä?"
Ota edellisen pelaajan lähettämät tiedostot, ja laita ne /data/save kansioon pelin kansion sisällä. Tämä korvaa aikaisemman 1. regionisi, ja siinä olevan mahdollisen pelin, joten niista voi olla hyvä ottaa varmuuskopiot ennen tätä.

"Kuulin pelistä vasta ekan kerran. Pääsenkö silti mukaan?"
Totta kai!

"Miten ratkaisen ongelman X?"
Katso apua wikistä tai kysele täällä.

"En välttämättä halua pelata mutta pääsenkö kääpiöksi kaivokseen?"
Jos haluat, nimimerkkisi voidaan antaa lempinimeksi jollekin kääpiölle. Myös toiveita kyseisestä kääpiöstä saa esittää.

Vuorolista:
29.7-4.8: Roikka
« Viimeksi muokattu: 29.07.13 - klo:16:59 kirjoittanut Roykka »
Kirjattu
 • ::
 • 29.07.13 - klo:16:59
  Graniittikuu

  Minä olen Eshtan Nakuthlokum, Kaljapellon siirtokunnan johtaja, jota jostain syystä kutsutaan Roikaksi. Saavuimme graniittikuussa  tähän paikkaan jonka toivekkaasti nimesimme kaljapelloksi. Tarvikkeet ovat vähissä, mutta kovalla työllä saamme ravittua itsemme, ja kenties jokin päivä olemme niin vauraita että peltoistamme kasvaa hyvää olutta. Oppaamme lähti kun sai meidät perille. Sanoi kuinka hölmöjä olimme kun meillä ei ollut koiria mukana pitämässä isompia elukoita loitolla tai kissoja pyytämässä rottia.
  Oli kuin hän poistuessaan olisi myös puhunut jotain niiden mausta.
  Väitti tulevansa syksyllä takaisin. Saa nähdä. Toivottavasti tulee, sillä jos kaikki menee hyvin, meillä on silloin myytävää.

  Retkikuntaamme kuuluvat kaivoskääpiöt Dishab Sodelasrer ja Enem Lanlarmosus aloittivat heti kaivamalla maahan kaksi ramppia ja niitä yhdistävän tunnelin. Toinen rampeista on länteen, kotiin päin, vuorikotoomme Asteldakostiin, Liittoutuneeseen Lattiaan, toinen itään, missä sanotaan olevan haltioita.

  Puunhakkaaja Uzol Idengidthur aloittaa sillä aikaa puiden raivaamisen siten, että retkikunnan emämaasta, Asteldakostin, Liittoutuneen Lattian, vuorikodista viimeistään syksyllä saapuva karavaani pääsee kulkemaan esteettä linnoituksen luo. Puuseppä Ingrish Uzolsokan ryhtyy keräämään hyötykasveja maastosta.

  Meillä muilla ei ollut parempaakaan tekemistä, joten lähdin kokkimme ja mekaanikkomme Kikros Itonletmoksen ja kiviseppä Zuglar Thunenrimtarin kanssa kalastamaan läheisestä virrasta jatketta ruokavaroille. Sen kutsuminen virraksi on ehkä vähän epäreilua. Hyvin lähellä se nimittään loppuu vesiputoukseen, ja pian sen jälkeen haarautuu kahdeksi virraksi.

  Hieman myöhemmin

  Kun rampit kaivettiin kallion sisään, kaivettiin myös yhdysäytävä josta löytyi tetrahedriittiä, pieniä hopeamääriä sisältävää kuparimalmia. Yhdyskäytävästä jatkettiin isompi sisäänkäyntitunneli, jonka päähän kaivettiin alueet kauppa-asemalle ja tilapäisille parakeille kunhan meillä on riittävästi hyödytöntä väestöä jonkinlaisten puolustusvoimien muodostamiseksi. Parakeista pääsee suureen portaikkoon joka tulee yhdistämään kaikki kaivannon kerrokset, ja sen taakse kaivetaan pieni ruokasali, makuuhuoneet pinnalla ja ylemissä kerroksissa työskenteleville kääpiöille. Portaikon sivuille rakennetaan kauppa-aseman varasto ja kaatopaikka.

  Kerrosta alempana tulee olemaan puutyökerros, johon kaiverretaan kolme käytävää, joiden varrelle tullaan sijoittamaan puusepänverstaat, hiilipolttamot, ja puutyöpajat, sekä neljäs, josta pääsee linnoituksen suureen puuvarastoon, sekä puutyöläisten oleskelu- ja makuutiloihin. Mahdolliset piirityskonepajat tulaan luultavasti myös sijoittamaan tänne. Verstaita ei kuitenkaan rakenneta vielä. Seuraavana on vuorossa kivityökerros, johon tulee kivisepän työpaja, sulatto, ja mekaanikon työpaja. Alemmas tullaan aikanaan rakentamaan metallityökerros, lasityökerros ja jalokivikerros. Lasi ja jalokivet saattavat päätyä samaan kerrokseen, mikäli jalokivistä tai lasinpuhaltajista ilmenee pulaa.

  Kivityökerrokseen rakennetaan kivisepän paja, jossa Zuglar alkaa tekemään rakennuskiviä. Yhdestä möhkäleestä saa jopa neljä blokkia, joten se on selvää säästöä. Näistä blokeista tullaan rakentamaan loput työpajat.

  Yli kuukausi kulunut eikä vieläkään kunnon sänkyä jossa nukkua, eikä edes saamari puusepänverstasta jossa sellaisen rakentaa.

  Saviliuskekuu

  Paasien jälkeen kiviseppä saa alkaa kasaamaan kiviovia, ja -lipastoja jotka tulevat kääpiöiden makuuhuoneisiin ja oleskelutiloihin. Puuseppä alkaa tekemään sänkyjä, joita tarvitaan linnoituksenalkuun tusina. Niiden jälkeen hän alkaa kasaamaan arkkuja kääpiöiden henkilökohtaisille tavaroille.

  Kaivoskääpiöt ovat kaivaneet puu- ja kivityökerroksen valmiiksi. Pääsemme tuotapikaa nukkumaan kunnon sänkyihin jahka Ingish saa ne tehtyä. Löysimme myös malmia ja jalokiviä. Kivivaraston ja ruokasalin välisestä seinästä ja Zuglarin työhuoneesta.

  Olisi pitänyt ottaa niitä kissoja mukaan, täällä vilisee jo nyt rottia!

  Felsiittikuu

  Kiviseppä on kasannut myös ase- ja haarniskatelineen parakkeja varten, ja Mekaanikko mekanismejä, joilla käytävään rakennettu silta nostetaan tarvittaessa. Kysäisin puusepältä missä ne pyytämämme sängyt kuppaavat. Sen, että hänellä oli aina aikaa istua kanssani joella simpukoita keräillen ja kalaa narraten, olisi kai pitänyt olla ilmiselvä vihje siitä ettei niitä ole edes aloitettu. Sanoin hänelle että joelle ei hänellä ole enää tulemista.

  Mekaanikon työpaja on valmiina ja Kikrost alkaa tekemään mekanismeja, joilla teemme nostosiltaan hallintalaitteet. Zuglar on saanut thetyä muutaman oven ja pari lipastoa, jotka sijoitamme makuuhuoneisiin. Hän on niin paljon edellä aikataulusta siinä mielessä, että kolmanneksessa makuuhuoneista on lipasto ja ovi vaikkei meillä ole yhtän sänkyä, joten pyysin häntä tekemään samalla vaivalla muutaman pöydän ja tuolin, ja suunnittelemaan Kikroksen kanssa keittiön ylimmän kerroksen ruokasaliin. Pitäähän sitä kääpiön joskus saada istuakin.

  Täällä ollaan oltu kohta kolme kuukautta ilman sänkyjä. Kun Ingishiltä kielettiin kalastus, hän alkoi muka "kasata tavaraa varastoihimme" mikä tarkoittaa häpeämätöntä lorvailua varastoissa, kaivannoilla tai metsässä. Pidin huolta että hän oli kuuloetäisyydellä kun käskin Dishmabin lyödä Ingishiä hakulla päähän jos niitä sänkyjä ei olle tekemässä kymmenessä minuutissa. Se tepsi, mutta ensimmäistäkään petiä ei vielä ole tehty, eikä ihme, onhan tuostakin tapauksesta vasta viitisen minuttia. Kesä tulee pian, ja toivon mukaan ihmisten kauppakaravaani sen mukana. Sen pitäisi tulla viimeistään Puutavarakuuhun mennessä jos on tullakseen.

  Kukaan meistä ei muistanut perata saalistamme. Pitänee tehdä paikka sillekin ja hoitaa asia korkeimman omakätisesti jos siitä on yhtään vielä syömäkelpoisena. Mikäli muilla ei ole oikea kiire tulee tupenrapinat.  Tämä on vasta ensimmäinen posti. Suunnittelin raportoivani kolme kuukautta, eli yhden vuodenajan kerrallaan. Nimesin siirtokunnan johtokääpiön mukaani ja kirjoitan hänen perspektiivistään. Muutkin saavat tehdä näin jos haluavat, ja omalla vuorollaan jopa vaihtaa nimikkokääpiönsä johtajanpallille (tai kenet tahansa muun jos niikseen tulee.) tai leikkiä kääpiöitä salaa innoittavaa puolijumalaa jos haluavat.

  Tekstissä saa olla humoristista otetta miten itselle sopii, ja tapahtumia ei tarvitsella luetella näin yksityiskohtaisesti. Riittää kunhan lukija suunnilleen tietää mitä tapahtuu.
  « Viimeksi muokattu: 29.07.13 - klo:17:05 kirjoittanut Roykka »
  Kirjattu
 • ::
 • 30.07.13 - klo:00:57
  Hematiittikuu
  Ah ihanuutta. Vihdoin sängyssä. Joudun vielä jakamaan, mutta kunhan pari niistä saadaan paikalleen valtaan niistä yhden itselleni, ja koverrutan sen taakse itselleni toimiston. Jonkun täytyy pitää kirjaa varastoistamme. ”Kymmenen plus pänikkää viinaa” ei ole kovin hyvä kuvaus jos pitää saada selville pitääkö tislata lisää. Siitä puheenollen, pitänee muuten rakentaa tislaamo ja laittaa pulleakypärät kasvamaan. Niistä saa hyvää viiniä ja syötävää ja itiöt voi kasvattaa kunhan ne syö raakana tai tislaa.

  27. hematiittia

  Jostain pölähti seitsemän kääpiötä. Sanovat olevansa vuorikodista, ja saattavat puhua tottakin. Yksi heistä on lapsi, ja muista kuudesta hyödyllisiä ovat vain kalastaja ja metsästäjä. Värjäri Astesh Ustuthrosatilla on hiukan lääkintäkokemusta, joten hän saa luvan toimia lääkintämiehenämme, mutta sitä ei ole paljoa, enkä siksi luota häneen juuri muita enempää näissä asioissa. Herbalisti Bim Lisidkonos tietää onneksi paljon yrteistä, joten komensin häntä keräämään niitä, ja samalla vein Ingishiltä viimeisen toistaiseksi pätevän tekosyyn lorvailuulle, marjametsässä käymisen.

  25. Malakiittia
  Mitä helvettiä täällä tapahtuu? Edellisestä kirjoituksesta on kulunut jo kuukausi, mutta juuri mitään ei ole saatu aikaan. Maanalaiselle farmille ja sen yhteyteen tuleville työpajoille on juuri ja juuri paikka linnoituksen päällä sijaitsevissa hiekkakerroksissa, ja malmin perässä kaivettu kolo kauppa-aseman seinässä on tukittu, mutta lopunaikaa olemme lähinnä raahanneet huonekaluja paikalleen. Pian juomme uutta viiniä omassa valtakunnassamme, mutta sitä ennen on saatava tehtyä niin monia asioita, ja olemme jo yli puolenvälin kesää. Kikrostin piti kasata nostosillan hallintalaitteet aikoja sitten. Kaivoakaan ei ole vielä, muta se pulma on onneksi helposti ratkaistu: Mainarit saavat kaivaa tunnelin vesiputouksen lähelle, paikkaan, johon saamme tehtyä kaivon. Laitoin Zuglarin tekemään rakennuspaasia ja tuoleja ovien lisäksi, mutta ovista alkaa olemaan semmoinen pula, että paras keskittyä niihin toistaiseksi.

  Metsästäjämme on tuonut kotiin arvosaalista. Hänen on onnistunut kaataa jopa elefantteja. Olisikohan jollakulla aikaa ja taitoa tehdä jotain norsunluusta ja parkita niiden nahat?

  14. Galenakuuta
  Olen antanut kaivaa lisää tilaa parkitsimolle, ja kaivaa tilat toiselle farmille, jossa kasvatamme sianhäntiä ruoaksi ja vaatteiden tekoon. Kaikki huonekalut eivät vieläkään ole paikoillaan, ja meiltä puuttuu vieläkin ovia. Taidamme tarvita toisen kivisepän paikkaamaan, jos Zuglar ei ala ryhdistäytyä. Jotain pääsi mätänemään yläkerran ruokasalissa, ja paikka on täynnä miasmaa. Onneksi olen viettänyt enimmän aikani taivasalla perkaamassa kalaa.

  24. Galenakuuta
  Aloitimme kauppa-aseman rakentamisen. Kaivotunnelista on löytynyt malmisuonia. kaatopaikka on viimein valmis. Suojaamme itsemme sen erittämältä miasmalta kahdesta ovesta koostuvalla ilmalukolla. Viina on loppu, mutta kohta pitäisi saada lisää.


  Kirjattu
 • ::
 • 30.07.13 - klo:13:20
  Kalkkikivikuu
  Kikrost sai sillan hallintalaitteet viimein valmiiksi, ja alkaa yhdistämään niitä siltaan. Toimistoni on viimein rakenettu, joten rupesin setvimään linnakkeen kirjanpitoa. Aloimme myös rakentamaan toista lakusiltaa kauppa-aseman ja parakkien väliin, ja pientä marjamaata maanpinnalle. Kohta tänne saattaa pölähtää lisää muuttajia, joten pitänee varautua heidän tuloonsa lisähuoneiden raivaamisela ja huonekalujen valmistuksella. Saimme tislattua hiukan viiniä, mutta nyt se on taas loppu.

  Hiekkakivikuu
  Kaivoimme pienen tunnelin joen yllä olevaan kielekeeseen. Kun meillä on aikaa ja resursseja, voisimme rakentaa yhdyskäytävän kummallekin vastarannalle Sielläkin on näkynyt malmia.

  14. Hiekkakiveä
  Tänne kömpi taas nippu miltei hyöytöntä porukkaa. Lasittaja, piirityskoneen operoija ja piirityssinsinööri. Asteikolla 1-10 hyödyllisyydessä jossa kymppi on paras mahdollinen tämä porukka saa tuskin paskaakaan. Yksi heistä, Alrath Duralmosus huolestuttaa minua. Hän kertoi olleensa vuorikodeissa ”Ammattiauttaja”, ja kouluttaneensa eläimiä. Pelkään että hän yrittää kaapata linnoitukseni itselleen. Yksi heistä on onneksi kiviseppä jolla on myös jotain taitoa jalokivien kanssa. Ole määrännyt että hänelle rakennetaan tilat alimpaan kerrokseen. Valitettavasti emme vielä ehtineet valmistautua uusiin tulokkaisiin. Pöytiäkin pitäisi saada lisää. Pitäisiköhän laittaa pystyyn toinenkin kivisepänverstas?

  28. Hiekkakiveä

  Päätin rakennuttaa piirityskonepajan. Tavoitteena olisi saada kaksi ballistaa käyttövalmiiseen bukkeriin, mutta saa nähdä. Asiat ovat kuten pelkäsinkin. Alrath on nostamassa kannatustaan väen keskuudessa, ja kääpiöt puhuvat mielummin hänelle kuin minulle. Annoin raivata tilat myös puupolttamolle tuottamaan puuhiiltä, ja suatolle valamaan kupari- ja hopeaharkkoja. Jonkun kääpiön voisi käskeä myöhemmin opetteemaan sepäntaitoja, sillä meillä saattaisi pikku hiljaa olla riittävästi populaa pienen nostoväen muodostamiseen.

  6. Puutavarakuuta

  Ei ihmeelistä edistystä. Alrath käväisi juttelemassa. Hän kertoi tietävänsä että hän on huono isäntä, mutta hyvä keskustelija. Hän ehdotti että jos hänet nimitetään nimelliseksi johtajaksi, minusta tulee hänen oikea kätensä. Suostun tähän ilomielin.

  11. Puutavarakuuta

  Tarvikekaravaanin Vuorikodista pitäisi jo olla täällä. Mikähän heitä viivyttää. Jalokivisepälle on kaivettu tilat, makuuhuoneita on tehty lisää, ja ruokasalia laajennetaan.

  15. puutavarkuuta
  Karavaani on täällä. He viipynevät pari päivää, mutta olen jo käskenyt viedä potentiaalismpia kauppatavaroitamme näytille.
  19. Hiekkakivikuuta
  Kauppiaat saapuivat perille. Yhteyshenkilömme vuorikoteihin kyseli mitä kaipaisimme. Pyysin rautaa ja terästä kissoja, koiria ja lampaita, pulleakypäriä ja niiden itiöitä sekä viinaa. Mikäli karavaanilla on jotain näistä, osamme niitä saman tien. Ballistanosia alkaa olla valmiina, joten annoin käskyn balistapatterin perustusten rakentamisesta. Lohikäärmeenkin pitäisi epäröidä kun suurehko keihäs vilahtaa pään läpi. Huomenna rupean käymään kauppaa mutta sitä ennen petiin.
  20. Hiekkakiviuuta
  Minulle on taidettu vittuilla. Kauppias kertoi että täällä tekemämme työ on vuorikodeissa legendaarista. Paskasti ovat asiat jos kuopan kaivaminen maahan on legendaarista. Tarjosin hienoimpia kirstujamme täynnä jalokiviämme vaihdossa kissasta, parista alasimesta, isosta läjästä viinatynnyreitä, siemeniä ja pulleakypäriä. Kauppiaalle olisi ollut luvassa tuntuva voitto, mutta ei kelvannut. Aloin vähentämään pyytämieni tavaroiden määrää ja kauppias malttiaan. Lopulta hän vain kieltäytyi ja marssi ulos. Teki mieli lukita koko porukka kauppa-asemalle, mutta jos haltioita tulee keväällä, he tuskin ehtivät kuolla sinne.


  Kaipaisi pikkuhiljaa seuraavaa pelaajaa jolle linnoituksen luovuttaisi...
  Kirjattu
 • ::
 • 04.08.13 - klo:12:59
  16. kuukivikuuta
  kasvintyöstäjä Amost Ilromtum on oudolla päällä. Hän vain istuu kivityökerroksen ruokasalissa tekemättä mitään.
  Yhteyshenkilömme vuorikodista jätti Alathille listan kaipaamistaan tuotteista. Tekstiilit ja päähineet tuottanevat hyvän hinnan, mutta parkitut nahat ja juotava kelpaa myös.

  22. Kuukiveä
  Amost on vallannut käsityöverstaan, jonka rakennutin häntä varten. Nyt hän vain istuu siellä ja kirkuu luiden perään. Se muistutti minua että meillä ei ole mitään millä prosessoida saaliittemme ruumiita ja määräsin rakennettavaksi tilat sille. Lisäksi määräsin portaikkoa jatkettavaksi malmien perässä kymmenen kerrosta alaspäin. Puuhiilen tuotanto alkoi viimeinkin.

  1. Opaalia
  Portaikko on valmis, mutta löysimme vain vähän jalokiviä.  Amost on aloittanut mystisen urakan verstaalla.

  5. Opalia
  Amost on tehnyt kengurunluisen valtaistuimen, jota kutsuu Umstizilraliksi: Sihiseviksi sopimuksiksi.

  Shorast Kaivostaito yksin tietää minkä takia. Amost sai urakastaan melkoiset taidot luun kanssa, joten saa opetella myös työstämään kiveä ja puuta samalla tavalla. Käskin aloittamaan ballistan rakennustyöt, vaikka sen suojat eivät ole valmiit.

  22. Opaalia
  Annoin rakennuttaa sepänpajan. Lasittaja Vabok Ethablokumista tulee seppämme. Hän saa ensin tehdä muutaman hopeatyön ja sitten alkaa väsäämään puolustuslaitteita Kikrostin kanssa. Jossain vaiheessa varmaan aseita ja haarnisojakin.

  5. Obsidiania
  Piiritysinsinööri Sigun Teskomrigoth tajusi viimein että hän oi lopettaa ballistanammusten väsäämisen kun kohteliaasti huomautin hänelle. Nyt hän valaa tetrahedriitistä kupari- ja hopeaharkoja kuten hänen käskettiinkin.

  28. Obsidiania
  Lapsia sieppaava hiisi on onnistunut soluttautumaan linnakkeeseen! Meillä ei ole kuin yksi mutta se ei ole syy olla taistelematta!

  Zulban Metulkol menetti kätensä. Kääpiöparka, mutta onneksi se ei ollut yksi hyödyllisistä kääpiöistä. Tapaus kuitenkin pelotti varkaan pakosalle. Tapauksen seurauksena oveni taakse kuitenkin kerääntyi väkijoukko. Mitä he aikovat tehdä minulle? He kuulostavat vihaisilta!


  Ja tähän päättyy allekirjoittaneen vuosi kaljapellon piällysmiehenä. Toivottavasti joku jatkaa tästä, koska muuten projekti luultavasti kuivuu pystyyn. Aikaa pelikellossa on ehkä 3-5h, huomattavasti enemmän aikaa meni näiden juttujen kirjoittamiseen.

  Seivi on tässä, mutta se on muutettu käyttämään Dwarf Fortressin oletusgrafiikoita (ASCII). Screenshoteissa oli käytössä Phoebus- grafiikkapaketti.


  Kirjattu
 • ::