Paradoxin pelit

 • 11 Vastauksia
 • 12112 Lukukerrat
Paradoxin pelit
« : 31.07.14 - klo:14:46 »
Parad oxin videopelit pc-master raacella ovat autistien videopelejä, joissa katsotaan kun peli pelaa itse itseään. Valikoita on ihan helvetisti, käyttöliittymä ajoittain ihan täyttä paskaa eikä pelissä ei ole mitään oikeaa tavoitetta, mutta silti olen keväästä asti pelannut näitä ihan tolkuttoman paljon. Aivan silkkaa pornoa historiasta kinostuneille ja varsinkin vaihtoehtohistoroitsijoille. Keski-Euroopan historia, joka jätetään koulussa täysin hunningolle ennen 1800-lukua, on kirkastanut tässä kummasti.

Crusader Kings 2 on hieno peli jossa on helvetisti dlc:tä. Tässä voi larpata keski-aikaista kunkkua keski-euroopassa tai paskan dlc:n lunastamisen jälkeen vaikka rättipäätä tai viikinkiä. DLC:n kanssa peli kattaa vuodet 867-1440. Itse pääsin pelissä jota pelasin 30h parhaimmillaan vuoteen 1100. Tässä autistipelissä pääkoukkuna hallitsijan larppaamisen lisäksi on oman suvun kaitseminen ja nostaminen mahdollisesti nostaminen naapurivaltioden johtoon tai liittolaisten saaminen tytyjen naittamisella/naimisella. Naimakauppoja ja muuta mukavaa on oikein muikeaa värkätä. Erityismaininta hurjana viik inkinä pelatessa mahdollisuudelle periä joku maatilkku sotareissulla ryöstetyn jalkavaimon kautta.

Yleisesti ottaen näistä autistipelitalon peleistä se hauskin henkilöperspektiivistään johtuen. Onhan se nyt paljon hauskempaa että Skotlannissa syttyy sisällissota kun vanha kuningas tulee hulluksi ja nousee kapina kuin että nousee kapina jonkun helvetin mittarin ollessa paskassa asennossa. Sotiminen on aika tylsää paskaa, mutta ei näin laajassa pelissä kyllä hirveästi jaksaisi siihen panostaakaan.

Europa Universalis IV on hyvin läheistä sukua käyttöliittymänsä osalta CK:lle. Mekaniikat ovat kuitenkin varsin erilaiset ja tässä pelataan taas jo vähän tylsästi maata suvun sijaan, eli esimerkiksi salamurhista tai hauskoista juonikuvioista ei oikein enää ole toivoa. Ylipäänsä sisältää enemmän historiallisia tapahtumia scriptattuna eikä täysin vaihtoehtoisen todellisuuden luominen ole ihan yhtä helppoa. Tämä laitos kattaa vuodet 1444-1800.

Plussapuolella on sitten ehdottomasti muutamat todella hauskan mekaniikat. Valloittaminen on sopivan haastavaa ja kallista väärässä kulttuuripiirissä, kristityillä mielenkiintoiset kirkkomekaniikat ja Holy Roman Empirella on myöskin omat spesifit mekaniikkansa. Unohtamatta tietenkään suoraan sanoen ihan helvetin sekavia kauppamekaniikoita, oikeasti merkityksellistä tiedeviritystä sekä tietenkin hyvin tehtyä kolonialismia.

Näiden lisäksi on sitten nämä Hearts of Ironit ja Victoria kakkoset, mutta ne ovat jo jonnin verran vanhempia ja vielä potenssiin sekavampia eli en ole oikeastaan kumpaankaan koskenut kunnolla. Victoria käsittää yllättäen viktoriaanisen ajanjakson vuodesta 1836 jo vähän vähemmän viktoriaaniseen jaksoon 1900-luvulle. HOI:ssa voit larpata natseja. HOI4 tulee kai ensi vuonna, annettakoon mahdollisuus modernisoinnin jälkeen kunnolla. Epävirallisilla convertereilla on kaiketi mahdollisuus pelata

Koko komeuden kruuna toki mahdollisuus ostaa paska dlc, jolla CK2 seivin voi muuntaa eu4 muotoon ja jatkaa pelaamista vaikka sillä Suur-Suomella. Oppimiskynnys näihin on ihan perseestä, CK2 piti pelata päälle 10h ennen kuin tajusi mistään mitään. EU4 osasi sentään periaatteessa pelata mutta tässäkin meni aika kauan ennen kuin mekaniikoista ymmärsi edes perusteet. Ovat kuitenkin syrjäyttäneet Civin lähes kokonaan ajan ja unet syövänä autistipelinä, mikä on varsin kunnioitettava suoritus. Olisi näissä moninpelikin, mutta en tahdo edes ajatella kuinka hidasta sitä on pelata.
-

*

Poissa Tingle

 • Paavo
  • Academic Nintendo Club RY
Vs: Paradoxin pelit
« Vastaus #1 : 31.07.14 - klo:16:50 »
Pelit kiinnostavat kuin Linkkiron varpaat. Mitä Henukki suosittelisit, jos koneella ei Civ5 pyöri kunnolla?
<Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
<Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
<Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
<JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
<henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
<Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI

Vs: Paradoxin pelit
« Vastaus #2 : 31.07.14 - klo:18:40 »
Huomattavasti kevyempiä, pyörivät ihan ok sillä mun pikkuläppärillä jossa pari generaatiota vanha i3 1,5ghz+hd 3000. Unohtui mainita positiivisena puolena.
-

Vs: Paradoxin pelit
« Vastaus #3 : 31.07.14 - klo:21:25 »
Tuliko mulle bad trip vai kirjottiko henukki esseen resettiin? O_O

Vs: Paradoxin pelit
« Vastaus #4 : 03.11.14 - klo:13:19 »
Vitun Henukki ja vitun koukuttavat autistipelit.

Oon hakannu CK II nyt viikonlopun yli, ja vaikka osa mekaniikoista on vähän tyhmiä (miksi ihmeessä 2-vuotiasta poikaani kiinnostaa paavin asettaneen minut pannaan), niin melkoisen siisti peli on kyseessä. Vuosi on n. 1100 ja kunkkuni hallitsee ovelien naimakauppojen ansiosta kahden generaation sisällä koko Espanjaa.

*

Poissa Tingle

 • Paavo
  • Academic Nintendo Club RY
Vs: Paradoxin pelit
« Vastaus #5 : 27.11.15 - klo:01:34 »
EU:t alessa Steamissa. Kertokaa mitä ostan.
<Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
<Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
<Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
<JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
<henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
<Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI

Vs: Paradoxin pelit
« Vastaus #6 : 07.12.15 - klo:22:52 »
Nopea vastaus, mutta nämä nyt on alessa kerran kuussa.

Kolme isointa delssiä EU4 ovat Art of War, Common Sense ja Cossacks. Omista vanilla kokemuksista on jo sen verran aikaa etten kyllä varmaan enää tulisi toimeen ilman useimpia muitakin. Res Peblica taitaa olla ainoa oikeasti ihan höpöhöpö lisäri. Cossaks tuli just viime viikolla eli sitä ei kyllä nähdä ihan hetkeen. Foorumin itkujen mukaan uusin patchi on yllättäen vähän rikki ison, joten en välttämättä juuri nyt hyppäisi laivaan mukaan.
-

Vs: Paradoxin pelit
« Vastaus #7 : 12.05.16 - klo:22:00 »
Niin juu Stellaris ilmestyi viime viikolla. Mars-mars kauppaan näyttiksen omistavat civiä odotellessa.
-

Vs: Paradoxin pelit
« Vastaus #8 : 02.06.16 - klo:10:35 »
Ja toinen maailmansota alkaa ensi viikolla ensimmäistä kertaa ihmisille tehdyllä UI:lla Hearts of Iron nelosen merkeissä. Saattaa jopa olla kohtalaisen hyvä jo julkkarissa kun hioneet todella pitkään.
-

Vs: Paradoxin pelit
« Vastaus #9 : 02.08.16 - klo:07:42 »
Parit kommentit Stellariksesta ja Hearts of Iron nelosesta nyt kun muutama pelitunti jo saatu alle.

Stellaris
- Teemana avaruuspyssyttely on kiva
- Kynnys pelitykseen aika paljon vielä EU4 alempana, soveltuu jo melkein normaaleille ihmisille. Civi poppoon kannattaisi tsekata.
- Ainakin näin vielä ennen miljoonaa patchia ei tässä oikein voi muuta kuin sotia
- Diplomatia on perkeleen rajoiuttunutta
- Enemmänkin aika perus 4x kuin kovasti huudeltu grand strategyn ristisiitos
- Minulle pieni pettymys mutta jospa se tästä, vähän uusia tapoja pelata ja suurempi merkitys rodulle valituille attribuuteille pelaamisen kannalta. ATM osastoa 15% enemmän mineraaleja. Huoh.

HOI4
- Ei tämä vieläkään ihan yksinkertainen laitos ole, mutta huomattavasti lähestyttävämpi kuin kolmonen, jota edes minä en jaksanut
- Diggaan tässä kunnossa enemmän kuin Stellariksesta
- 20h takana ja vieläkään en oikeastaan osaa. Parasta.
- Tätä uskaltaa silti jo suositella uusillekkin pelaajille jos WW2 mätöt kiinnostavat lähtökohtaisesti enemmän kuin naimasimulaattori tai kolonialismimyllyt.
- Peace conference on mekaniikkana noin tuhat kertaa parempi härpäke kuin minkään aiempien rauhansopimus viritykset
- Muutoin diplomatia on ohutta
- WW2 ei aihepiirinä erityisemmin kiinnosta

Varauksella näitä molempia uskaltaa suositella. Yllättävän kepeitä edelleen, 6500 pyöritellyt ilman näyttistä oikein leppoisasti. EU4, Victoria 2 ja CK2 ovat kyllä silti parempia videopelejä. Sitten vaan Victoria kolme videopeliä odottelemaan. Victoriassa on huikean hieno konsepti kunhan tolkuttomasta oppimiskynnyksestä pääsi yli. Ja onhan viktoriaaninen aikakausi nyt kiehtovuudessaan ihan omaa luokkaansa.
« Viimeksi muokattu: 02.08.16 - klo:07:47 kirjoittanut Henukki »
-

*

Poissa Echo

 • Touhoun ainoa miesbossi
  • Mun profiili
Vs: Paradoxin pelit
« Vastaus #10 : 06.04.18 - klo:01:36 »
CK2 kuulemma ilmainen Steamissa. Poimikaa saakeli.
Enpä ainakaan ole hupiukko.

Vs: Paradoxin pelit
« Vastaus #11 : 19.10.19 - klo:12:19 »
CK2 taas ilmainen steamissa. Mutta arvatkaas mitä...