Musiikki

  • 1224 Vastauksia
  • 221538 Lukukerrat
Musiikki
« : 10.12.07 - klo:17:41 »
Ulkomaisen ja kotimaisen musiikin ketjut yhdistetty -Tube

Kiinnostaa vähän muiden mielipiteet kotimaisesta musiikista. Itsellä on nyt enemmän mielipiteitä siitä kuin ennen ja ajattelin kertoa vähän niistä ja kuulla mitä muilla on sanottavaa asiasta.

Olen nyt lähiaikoina panostanut melkein kokonaan kotimaiseen musiikkiin ja olenkin yllättynyt kuinka laadukasta tavaraa suomesta tulee. Ennen ajattelin, että ei suomesta oikein laadukasta musiikkia tule, mutta mitä enemmän kuulee, sitä useammin yllättyy. En ollut muutenkaan oikein tarkoin perehtynyt kotimaan tarjontaan

Koko kotimaabuumi taisi minulla alkaa tänä vuonna Damn Seagullsin Soul Politicsista. Sen jälkeen lähti Sweatmaster kuunteluun, sitten Sister Flo ja nyt vielä Laurila, Lemonator ja Magenta Skycode. Kaikki ovat vielä suosikkilistalla, paitsi Sweatmaster, johon en täysin tykästynyt. Jos jollekkin ulkomaiselle esittelisin suomalaista musiikkia, unohtaisin luultavasti kaikki muut, mutta juuri näitä edellä listattuja yhtyeitä voisi ylpeänä esitellä. Esimerkiksi Sister Flon Tragician's hat-levy. Loistavaa, luultavasti kauneinta musiikkia mitä suomesta tulee ja kauniilla musiikilla ei tarkoiteta pliisuja Nova-hempeilyjä. Ko. levyn White noise-kappale on yksi kaikkien aikojen lempikappaleista. Sitten vaikka Magenta Skycoden IIIII. Suuren ja mielenkiintoisen kuuloista indietä. En olisi uskonut tälläistä löytävän Suomesta, mutta olen kai sitten kuunnellut vain radiota ja sen perusteella antanut mielipiteen. Kumpaakaan äsken esitellyistä levyistä en ole radiossa kuullut, mutta kyllä varmaan Magentaa on ainakin joskus soitettu.

Kummatkin levyt ovat kyllä arvostelijoiden mieleen, mutta enpä ole kuullut Sister Flon Saksan keikoista ja muista maailmanvalloituksista. Missä vika? Muistaakseni heidän Tragician's hattia myytiin vaan parit tuhannet kappaleet. Sääli sinänsä, kun joku Rasmus viime vuosina myi liikaa kotimaassa ja ulkomailla. Samaten Lemonator: mieletön bändi, muttei myy maailmalla. No ehkä onkin parempi pitää muutama yhtye Suomen salaisina aarteina. ;)

edit: Hups unohtuikin Rubik tästä koko viestistä ! No sanotaan nyt että sekin on loistomusiikkia ja heidät on ulkomaalaisetkin huomanneet. Onnea heille.
« Viimeksi muokattu: 23.04.08 - klo:16:53 kirjoittanut Tubelinus »
Fröpäle.

Vs: Musiikki
« Vastaus #1 : 10.12.07 - klo:18:18 »
Kuuntelemani musiikki on lähes kokonaan suomalaista. Lempiyhyeistäni ainoastaan muutama tulee ulkomailta, joten aika kotimaisen musiikin ystävänä voisi minuakin pitää. Kuuntelen enimmäkseen metallia, pääosin melodista sellaista. Thunderstone, Celesty, Sonata Arctica, Ensiferum, Turmion Kätilöt näin joitain mainitakseni. Lisäksi lempiyhtyeisiini kuuluu Leevi & The Leavings ja Poets of the Fall.

Suomeksi laulettu musiikki on lisäksi asia erikseen. Siitäkin pääosin pidän. Esim. Mokomaa sekä Kotiteollisuutta tulee kuunneltua jonkin verran.
Olen

Vs: Musiikki
« Vastaus #2 : 10.12.07 - klo:18:36 »
Jaa-a, suomalaista musiikkia....no suomalaisesta musiikista iskee aika paljolti Eput (kaikki tietää Eput, mutta jos joku ei jollain ihmeen kaupalla tiedä niin viittaan nyt Eppu Normaali -nimiseen bändiin), heidän kappaleissaan on "sitä jotain"...Pimeyden Tango on loistava, kuten myös Argentiina...Murheellisten laulujen maa, Nyt reppuni jupiset riimisi rupiset...turha niitä on listata, löytyy heiltä sen verran hyviä biisejä. Hassisen koneella on myös mielenkiintoisia ja hyviä biisejä, esimerkiksi Oikeus on voittanut taas. Havana Black iskee, en tosin edes tiennyt ennen että se on suomalainen...Hurriganeskin tottakai myös, aivan mahtavaa musiikkia.

Mitäs muuta...no, Neljällä Ruusulla on hyvi ainakin Juppihippipunkkari ja Tie Ajatuksiin.

Sitten vielä The Rasmus, onpi heilläkin ihan päteviä nuo heidän biisit, ainakin aika moni. Nuo nyt olivat niitä keiltä muistan enemmän kuin yhden hyvän biisin, toki on Suomessa monia muitakin hyviä varmaan. : P
"I'll go walking in circles while doubting the very ground beneath me"

*

Poissa Artsi2

  • Graafikkotaituri
    • blogi
Vs: Musiikki
« Vastaus #3 : 10.12.07 - klo:20:33 »
Kotimainen on jees. Soittolistalta löytyy ainakin CMX, YUP ja Viikate.

Vs: Musiikki
« Vastaus #4 : 10.12.07 - klo:21:11 »
Eli, kun täällä on ketju kotimaisesta musiikista, niin häslätäänpä tänne saman tien myös ulkomaista musiikkia käsittelevä ketju. Kaikki tietävät varmaan mitä tarkoittaa ulkomainen ja eiköhän musiikkikin ole tuttu asia. Tosiaan, ulkomaista musiikkia tuodaan tänne Suomeenkin aika paljon...

...huomatkaa myös, että ulkomainen musiikki ei ole ainoastaan amerikkalainen ja englantilainen musiikki, vaikka niitä niin paljon Suomeen tuodaankin.

Hei mitä mä tässä oikein sähellän, en mä tähän mitään keksi kun on näin laaja alue. Kyllä ne samat genret mitkä kotimaisessa musiikissa pätee, pätee myös ulkomaisessa musiikissa. Periaatteessahan kotimaisen ja ulkomaisen musiikin ainoa ero on laulajien ja soittajien kansallisuus. Ja nyt voinkin siirtyä omasta musamaustani kertomiseen.

Genre: Kaikki hyvä musiikki menee. Hyvään musiikkiin EI KUULU mielestäni ne kaikkein raskaimmat örinäpatatatam-bändit, esim. Cannibal Corpse. Myöskään se pahin gangsta-rap tai teinipurkkapoppi tai techno ei iske. Rock ja Hard Rock kolahtaa aika hyvin. : 9

Pääasiassa metalli ja sen alalajit eivät erityisemmin iske, poikkeuksena toki joitakin bändejä. : )

Bändit:

No niin, nyt päästiin asiaan. Pistän bändin, perustelut, ja bändin parhaita kappaleita.

Deep Purple
, pakko mainita ensimmäisenä, yksi lempibändeistäni. Äärimmäisen mahtavaa musiikkia ja jäsenet - vaikka kokoonpano vaihteleekin/vaihtelikin - osaavat hommansa. Musiikki ei ole liian raskasta mutta rokkaa silti ja kovaa. : )

Kappaleita : Child In Time, Strange Kind Of Woman, Woman From Tokyo.

Dio, jätkä joka osaa laulaa ja laulu on todella hillittyä. Biisit eivät taaskaan ole liian raskaita ja ne jäävät soimaan mieleen, joka tässä tapauksessa on hyvä asia. Sen verran mahtavaa musiikkia kyllä. : 9

Kappaleita: Holy Diver, Rainbow In The Dark, Don't Talk The Strangers. Legendakolmikko, juu, mutta titteli ei tule turhasta.

Led Zeppelin, aivan mahtava bändi. Page (ja kaikki muutkin bändissä) hallitsee/hallitsevat hommansa aivan mahtavasti ja kappaleet ovat parhautta. Ei...en osaa kommentoida enempää. ^^;

Kappaleita: Stairway To Heaven, D'yer Mak'er, Achille's Last Stand, Trampled Underfoot, Dazed And Confused.

Judas Priest, metallia parhaimmillaan. Kyseinen porukka - etenkin heidän vanhempi tuotanto - on täyttä laatua ja Halfordin korkeat kirkunat, jotka silti pysyvät hallunnassa ovat absoluuttisesti mahtavia.

Kappaleita: Victim Of Changes, Painkiller, Exciter, The Ripper, Breaking The Law, Dreamer Deceiver.

Michael Jackson, sen verran laadukasta vanha tuotanto tälläkin herralla että ei voi muuta kuin...kuunnella sitä. Thriller, Bad, Beat It, Billie Jean, absoluuttisesti ko. genren parhaimmistoa.

Kappaleita: Mainitsin ne jo, noiden lisäksi vielä Smooth Criminal.


The Police
(ja Stingin Englishman In New York), mahti...mikägenrenytonkaan -bändi, jolla on monia mahtavia biisejä, suht. koht. rauhallista musiikkia ja muutenkin jotenkin positiivinen bändi. Englishmanikin on mahtava biisi, vaikka se eri artistilta onkin...tosin Sting on Policen laulaja. : D

Kappaleita: Spirits In The Material World, Message In A Bottle, Roxanne, Every Breath You Take, Wrapped Around Your Finger.

Pearl Jam

Grungea, kyllä. Olen kuullut tosin vain yhdeltä levyltä tuotantoa, mutta kun kyseessä on heidän debyyttialbuminsa Ten, niin ei voi muuta sanoa kuin: MAHTAVAA. Teniltä en löydä yhtään huonoa, keskinkertaista tai edes hyvää biisiä, kaikki ovat mielestäni mahtavia. Vaikka kaikki mahtavia ovatkin, mahtavimpia ovat mielestäni...öh...no en osaa valita. Suosittelen ainakin tuota Ten-levyä, muuta kun en ole kuullut. : P

Kappaleita: Lue ylläoleva teksti. ;D


Lisäksi vielä listaan tähän bändejä ja suluissa kappaleita. Se, etten pistä niille yhtä isoa kirjoitelmaa kuin ylläoleville bändeille ei tarkoita että ne olisivat huonoja tai huonompia kuin ne joille tein noin paljon tekstiä, en vain jaksa tehdä jokaikisestä bändistä tuollaista hölötystä.

The Fixx (Saved By Zero, Are We Ourselves, One Thing Leads To Another)
Metallica (For Whom The Bell Tolls, Enter Sandman, Nothing Else Matters)
Depeche Mode (World In my Eyes, Enjoy The Silence, Strangelove)
Gunnarit (joo en ala listaamaan kappaleita)
Iron Maiden (Aces High, Run To The Hills, Rime Of The Ancient Mariner)
Queen (Another One Bites The Dust, We Will Rock You, Bohemian Rhapsody, The Show Must Go On)

Oh man, en jaksa enää vaikka bändejä vielä olisi. Pitää turvautua halpaan mutta hyvään kikkaan - Last.Fm-profiiliin.

Tänne näin vain.


Ja nyt teille kysymyksiä, jottette ihan tyhjästä joudu aloittamaan:

-Mistä pidät/et pidä (genret, bändit, kappaleet yms.)?
-Miksi pidät/et pidä?
-Milloin aloit kuuntelemaan juuri ko. genreä / bändiä jos on jokin tietty bändi tai genre esimerkiksi?
-Onko lempibändiä tai lempibiisiä?

Tuollaista, aika normaalia. Olkaa hyvät, aloittakaa. Korjailen aloitusviestiä aina kun tulee tarve, toki.

Joo, tuo yleinen osuus oli aika suppea mutta kiva nyt näin isosta aiheesta alkaa mitään vääntämään...helpompaa olisi tietysti ollut jos olisi ollut joku tietty genre. x)
"I'll go walking in circles while doubting the very ground beneath me"

Vs: Musiikki
« Vastaus #5 : 10.12.07 - klo:21:32 »
Hohhoh, tuli heti mieleen Gogol Bordello kun ulkomaisesta musiikista puhuttiin. Noh, minulle maistuu aika monikin genre, tai no ei oikeastaan moni, vain sieltä täältä jotain. Jotain mistä en tykkää on... No en voisi oikeastaan sanoa mitään tähän. Saatan tykätä melkein mistä vain, vaikken sitä kenellekkään myöntäisikään. Todella harvoin kyllä kuuntelen heviä, jynkytysteknoa, kunnon purkkapoppia ja rappiä varmaan harvimmin.

 Ulkomaalaista musiikkia en kyllä kuuntele yhtä paljon kuin kotimaista, mutta kyllä sitäkin on tullut kuunneltua kiitettävät määrät.

No sitten niihin artisteihin. Tarttee oikein soittolistasta tarkistella mitä kuuntelen !

Gogol Bordello nyt tulee heti mieleen. Saattaa repiä joiltakin hermot hajalle, mutta minusta yhtyeessä on särmää. Mannepunk kuulostaakin niin eksoottiselta ja laulaja on itäblokin maista, niin odotukset senkun kovenevat. Hyviä kappaleita olisi American wedding, Not a crime ja Alcohol.

Daft Punkkia kuuntelin joskus suht ahkeraankin ja onhan se vieläkin ihan mieluisaa. Eniten taidan tykätä Discovery-levyn tuotoksista, vaikka heidän Homework ei olekkaan kaukana perässä. Eipä ole oikein muuta sanottavaa. Hyviä kappaleita on Brainwasher ( 8D ), Digital love ja Ino silver club.

Jamiroquaita kuuntelin joskus aika älyttömästi, nyt on hiipunut kyllä into, mutta ei se yhtyeen debyytin laatua muuta. Emergency on planet earth on kyllä loistolevy. Lähes kaikki kappaleet siltä ovat todella maittavia. Toinenkin albumi menee vielä hyvän puolle, mutta siitä eteenpäin alkaa taso laskea minun silmissäni. Hyviä kappaleita löytyisi täten tuolta Emergency blaa blaa blaa-levyltä.

Akira Yamaoka nyt on pelimusiikin säveltäjä, mutta miksipäs ei. Onhan hänkin ulkomaalainen muusikko ja tekeekin vielä hyvää musiikkia. Tekisi mieli ostaa joku Silent Hill OST ihan kannatus- ja keräilymielessä. Ambienttia, rockia, kolinaa... Ei artistin tuotantoa helpolla kuvailla... Noh, se siitä. Hyviä kappaleita on Theme of Laura, Love Psalm, Float up from dream ja vaikka I want love (Studio mix).


Kai siinä jo olisi. Olikin ihmeen vaikea miettiä noita tähän :s
Fröpäle.

Vs: Musiikki
« Vastaus #6 : 11.12.07 - klo:16:48 »
Led Zeppelin[/B

Aika hienosti hoitivat paluukeikkansa viime yönä.

http://www.youtube.com/watch?v=QZxukPZ0pjA

Itse kuuntelen ihan kaikkea mikä kuulostaa hyvältä, kaikista musiikkigenreistä löytyy hyviä ja paskoja artisteja/bändejä.

Edit: Tällä hetkellä parhaiten iskee The Doors ja De La Soul.
« Viimeksi muokattu: 23.08.08 - klo:19:17 kirjoittanut Odolwa »

Vs: Musiikki
« Vastaus #7 : 11.12.07 - klo:17:02 »
Led Zeppelin[/B

Aika hienosti hoitivat paluukeikkansa viime yönä.

http://www.youtube.com/watch?v=QZxukPZ0pjA

Jasonhan on hemmetin taitava! Bändi soittaa kuin silloin kun Bonzo oli vielä elossa, sairaalloisen hienoa! Olisi ollut kyllä ihanaa, jos olisi tuolla voinut olla...: )

Toivotaan että bändi tekee kiertueen joka tulee myös Suomeen. x)
"I'll go walking in circles while doubting the very ground beneath me"

Vs: Musiikki
« Vastaus #8 : 11.12.07 - klo:21:05 »
Lisätäkseni vähän aiheen aluepiiriä, voisi tehdä niin, että kotimaisen levyn oston ( tai no ylipäätänsä kuuntelun, kun aika moni niitä latailee >_> ) kirjoittaisi tänne pienen arvostelun ja mielipiteensä tuotoksesta. Voisin itse aloittaa tässä, kun tänään tuli vähän postia.

Eli tänään sain Sister Flon EP:n Proper kites ja täytyy sanoa että iskee minuun, kuten suurin osa Sister Flon tuotannosta yleensäkkin. Levylle on saatu tallennettua Sister Flon tunnettu soundi, eli hienoja melodioita ja kuiskailevaa laulua. Koko EP:n aloittaa minulle jo entuudestaan tuttu Shortcuts. Se onkin oiva ralli ja sitä jaksaa kuunnella, vaikka sitä on tullut jo ennen kuunneltua aika lailla. Kakkosraitana toimii Photo is a transformer, joka on edellistä selkeästi herkempi ja kauniimpi kappale ja muutenkin kuulostaa paremmalta kuin avausraita. Sanoituksetkin ovat melko hempeitä, mitä niitä nyt jonkin verran sain seurattua. Kolmosena on First plow of the winter, jonka nimi on minusta aika hieno :D no kuitenkin. Tämä kappale on oikeastaan aika keskinkertainen verrattuna EP:n muihin kappaleisiin, mitä nyt kuuntelemistani muistin. Ei tietenkään huono tämäkään, mutta ei erotu edukseen muitten joukosta. Kunnolliset leijat saa loppunsa kappaleella Rumbanova, josta tykkään kyllä itse aika lailla. Se on vain jotenkin hyvä ja menevä. Nimikin nauratti minua, en tiedä miksi.

No mitä nyt yhteenvetona voisi sanoa tästä. Itse pidän aika loistavana tätä levyä, mutta tietenkin on makuasiasta kyse. Sister Flo on sellainen bändi, että sitä on vaikea kuvailla, mutta siihen sitten tykästyy kunnolla (jos tykästyy <_< ) kunhan pääsee kuulemaan. Ei olisi oikeastaan hullumpi vaihtoehto tutustua Sister Flo:n musiikkeihin Proper kitesin kautta.
Fröpäle.

Vs: Musiikki
« Vastaus #9 : 19.12.07 - klo:15:59 »
Eppu Normaali ja Leevi and the Leavings omistaa, jo siltä osin mitä olen heidän musiikkiaan kuullut. Liian vähän on tullut kuultua, jos totta puhutaan :/ Isälle on hankittu joululahjaksi Vinyylillä Eppujen Akun tehdas.

Suomalainen musiikki ftw \o/

Vs: Musiikki
« Vastaus #10 : 19.12.07 - klo:16:58 »
Itse en kuuntele paljoakaan suomenkielistä musiikkia. Räpin puolelta ainoastaan Asalla on monia hyviä biisejä. Onhan näitä sitten, joilla on yksi/kaksi hyvää biisiä kuten Notkea rotta, Sere ym. Ainiin, mutta eihän räp ole musiikkia, MÄH MÄH MÄH! Ainut suomalainen rokkibiisi, joka on gangsta, on Ruoskan Mies yli laidan.

Mighty 44 ja Bomfunk MC's ovat gangstoja myös.

Vs: Musiikki
« Vastaus #11 : 19.12.07 - klo:17:04 »
Kotimaista tuotantoa tulee kuunneltua lähinnä aivot nollilla autoradiosta pitkillä matkoilla. Poikkeuksiakin toki löytyy, kuten Natsipaskan Hevimies.

Btw, Ponilla on oikeasti hieno jouluavatar *dap'd* 

*

Poissa pandem

  • aika lol
Vs: Musiikki
« Vastaus #12 : 19.12.07 - klo:17:13 »
Sere on gangsta. Omistan sen levyn nimmaroituna. En tosin sitä kuuntele.
Eppu Normaali, Leevi and teh Leevings, Sonata Arctica, Stratovarius ja Mötley Crue ovat parhaat suomalaiset.

Vs: Musiikki
« Vastaus #13 : 19.12.07 - klo:22:07 »
Sere on gangsta. Omistan sen levyn nimmaroituna. En tosin sitä kuuntele.
Eppu Normaali, Leevi and teh Leevings, Sonata Arctica, Stratovarius ja Mötley Crue ovat parhaat suomalaiset.

... Mötley Crue...?

Pitkästä aikaa rahaa lähettyvillä, niin voisi ostaa vaikka jotain musiikkia. Ehkä lähteekin pian tilaukseen joku Violan levy.
Fröpäle.

*

Meta-Ridley

Vs: Musiikki
« Vastaus #14 : 20.12.07 - klo:12:08 »
kuuntelen enimmäkseen jenkkiläistä thrash metallia ja jotain eurooppalaisia bändejä kuten kreatoria ja iron maidenia.
suomesta tulee mielestäni vain muutamia laadukkaita bändejä esim mokoma (erittäin laadukasta), children of bodom.

*

Poissa Turjake

  • Törö
Vs: Musiikki
« Vastaus #15 : 22.12.07 - klo:19:06 »
Parasta.

Mulla löytyy levyhyllystä Eppu Normaalin koko tuotanto, useita Leevi and the Leavingsin kokoelmia, melkein koko CMX:n tuotanto ja useita muita suomalaisten bändien levyjä (kuten Juicea, Hassisen konetta, Kotiteollisuutta jne...). Parastahan suomalaisessa musiikissa ovat ne sanoitukset. Onhan se vaan niin helvetin hienoa kuunnella hyvää musiikkia, jossa lauletaan omalla kielellä.
<+Cyna> Turjake on resetin paras tyyppi, aattelin mainita
<Tinglemies> välillä en itsekään erota pelaanko personaa vai nussinko törön kaa
<+mm. Detonat, coconuut, Linkkiro> Törö adminiks


ANIME ON PASKAA USKOKAA JO SKYWARD SWORD MYÖS JA DC

*

Poissa Turjake

  • Törö
Vs: Musiikki
« Vastaus #16 : 22.12.07 - klo:22:14 »
Kana, Kalle Havumäki, Tea ja Antti Tuisku iskevät kuin miljoona volttia.
« Viimeksi muokattu: 31.12.07 - klo:02:30 kirjoittanut Typpis »
<+Cyna> Turjake on resetin paras tyyppi, aattelin mainita
<Tinglemies> välillä en itsekään erota pelaanko personaa vai nussinko törön kaa
<+mm. Detonat, coconuut, Linkkiro> Törö adminiks


ANIME ON PASKAA USKOKAA JO SKYWARD SWORD MYÖS JA DC

*

´Smuguu

Vs: Musiikki
« Vastaus #17 : 27.12.07 - klo:21:41 »

Vs: Musiikki
« Vastaus #18 : 27.12.07 - klo:23:11 »
Nyt osuit Smugu naulan kantaan. Lähestulkoon ainoa suomalainen artisti josta aidosti pidän.
Sain Keppijumppaa-albumin joululahjaksi ^^

Vs: Musiikki
« Vastaus #19 : 29.12.07 - klo:00:07 »
karit <3
I found teh secret message!

Itse en kotimaista musiikkia kuuntele ollenkaan. (Ellei tule automatkalla radiosta.)
elämä on paskaa

*

´Smuguu

Vs: Musiikki
« Vastaus #20 : 31.12.07 - klo:15:55 »
Kana, Kalle Havumäki, Tea ja Antti Tuisku iskevät kuin miljoona volttia.
Voi mutta Turjake, eivät nuo ole ulkolaisia artisteja. 

E: Kyllä katsoin :D Ihan läpällä heitin..
« Viimeksi muokattu: 31.12.07 - klo:16:05 kirjoittanut ´Smuguu »

*

Kraid

Vs: Musiikki
« Vastaus #21 : 31.12.07 - klo:16:01 »
Katsoitko kuka on viimeksi muokannut Turjakkeen viestiä? ;)
« Viimeksi muokattu: 31.12.07 - klo:16:32 kirjoittanut Kraid »

Vs: Musiikki
« Vastaus #22 : 31.12.07 - klo:16:05 »
Katsoitko kuka on viimeksi muokannut Turjakkeen viestiä? ;)

Pinkki väri!

En kuuntele paljoakaan ulkomaalaista musiikkia.

Vs: Musiikki
« Vastaus #23 : 31.12.07 - klo:18:05 »
Ulkolaista musaa tulee kuunneltua paljon. Iron maidenia ja metallicaa enimmäkseen.

Vs: Musiikki
« Vastaus #24 : 02.01.08 - klo:11:34 »
Ainoa non-radio bändi taitapi olla tosiaan tuo YUP.

Vs: Musiikki
« Vastaus #25 : 06.01.08 - klo:22:03 »
KLAMYDIA ! <3
Se koira älähtää, joka katajaan kapsahtaa

Vs: Musiikki
« Vastaus #26 : 10.01.08 - klo:22:48 »
Nyt houkuttaa taas levyjen osto...rahaa riittää joten saatanpi ostaa. Levyt ovat sellaisia joista Shegu varmaan melkein kuolisi mutta oh well...

Eli nämä kaksi olisivat suunnitteilla:

Pearl Jam - Rearviewmirror (Greatest Hits 1991-2003)

Ten kolahtaa muhun NIIIIIN kovaa ja mitä nyt olen näitä muita kuin Tenin biisejä kuunnellut niin niistäkin pidän.

Soundgarden - Superunknown

Levy, jolla on Spoonman sekä Black Hole Sun...kansikuvakin on aivan loistava. Äänipuutarha on vähän raskaampaa kuin Helmihillo mutta tykkäänpä silti.

Grungea molemmat, mutta jos levykaupasta sattuisi löytymään jotain halpaa ja hyvää (jos siis ostan ylemmät) näiden lisäksi niin kattoo ny. : P

E: No örf, Jamin levyä löysin tasan yhden kappaleen ja sekin maksoi 16 €...Soundgardenia en edes löytänyt. >_>
« Viimeksi muokattu: 11.01.08 - klo:19:38 kirjoittanut Tzibo »
"I'll go walking in circles while doubting the very ground beneath me"

*

Dragonride

Vs: Musiikki
« Vastaus #27 : 11.01.08 - klo:16:04 »
Opin musan tunnilla Smoke on a waterin kitarariffin :P Helkutin helppo, mutta tosi hyvä biisi
« Viimeksi muokattu: 11.01.08 - klo:22:05 kirjoittanut Dragonride »

*

Fault

Vs: Musiikki
« Vastaus #28 : 11.01.08 - klo:21:44 »
ZZ Topilla on muutama hyvin kolahtava biisi, Queenin koko tuotanto on rautaa, AC/DC:ltä suurin osa kappaleista rokkaa, Metallica on taas asia erikseen, helkutin hyvää musiikkia. Aerosmithillekkin korkeat pojot, sekä sitten vielä Whitesnake ja Lynyrd Skynyrd, joilla kummallakin aika monta hjuvaa biisiä. Mainittakoon vielä Pearl Jam, Kiss sekä Led Zeppelin tähän loppuun.

Pari yhden piisin bändiä mainitakseni Bruce Springsteen ja Survivor. Springsteenin Born in the U.S.A kolahtaa mukavasti, mutta muu tuotanto ei sitten kiinnosta vittuakaan. Ja jep, Eye of the Tiger on mukava biisi.

Siin ne kait sit oli. Kotimaista en kuuntele.
« Viimeksi muokattu: 12.01.08 - klo:11:14 kirjoittanut Fault »

Vs: Musiikki
« Vastaus #29 : 12.01.08 - klo:11:03 »
Hyvään musiikkiin EI KUULU mielestäni ne kaikkein raskaimmat örinäpatatatam-bändit, esim. Cannibal Corpse.
Ai miten niin? :'D

Ja niin, aiheeseen. Ulkomaalainen musiikki on yleisimmin kuuntelossa (YUP on edelleen ainoa kotimainen), joten en viitsi listata tänne ihan kaikkea. Jos nyt kuitenkin pistäisin tämän sekunnin suurimmat suosikit:

Queens of the Stone Age. Tästäkin saan kiittää tyttöystävääni, sillä en olisi luultavasti ikinä keksinyt ryhtyä tätäkään kuuntelemaan ilman hänen vaatimistaan. Olin saanut hieman harhaanjohtavia ajatuksia tästä bändistä, mutta onnekseni tajusin kuunnella ennen tuomitsemista. Jotenkin bändin tyyli on täysin omansa, eikä kappaleet toista itseään. On hieman vaikea selittää mistä pidän bändissä eniten, heidän tyylinsä on yksinkertaisesti omaa luokkaansa. Uusin Era Vulgaris -albumi oli itselleni aluksi lievä pettymys, mutta mitä enemmän sitä kuuntelee sen enemmän se avautuu. 3's and 7's on edelleen kuitenkin ehkä lempikappaleeni albumista, josta pitäminen taitaa liittyä jotenkin GH kolmoseen. Joka tapauksessa aivan loistava bändi. Lempialbumini sanoisin olevan Lullabies to paralyze (2005), Songs for the deaf (2002) hyvänä kakkosena.

Venetian Snares. Oikeasti, älkää kysykö. Kauan kestäneestä teknon halveksimisesta huolimatta yksi lempiartisteistani sattuu olemaan experimental technoa. Aaron Funkin mystisen kummalliset kolinarämpytykset muodostavat upeaa, pelottavaa ja hypnotisoivaa musiikkia, jota en yksinkertaisesti kykene olemaan kuuntelematta. Suuresta albumimäärästä huolimatta jokaisella levyllä on oma tyylinsä (ensimmäiset levyt oli kyllä vielä aika surkeita verrattuna nykyiseen tasoon). En osaa sanoa tässäkään tarkalleen mistä oikein pidän, tämä on joka tapauksessa mielenkiintoisinta musiikkia mitä olen vähään aikaan kuunnellut O_o Lempialbumeihin sanoisin lukeutuvan Songs about my cats (2001) (Yksi häiritsevimmistä tuotannoista), Winnipeg is a frozen shithole (2005), sekä kriitikoiden taholta ylistetyimmät albumit Rossz Csillag Alatt Született (2005) ja My downfall (2007), jotka ovat molemmat klassisen viulu- ja sellomusiikin siivittämiä.

Ja paradoksi mainitsi tuossa Akira Yamaokan tuotannot, pakko oli jauhaa tuosta vielä. Silent Hill 2:en OST on aivan loistavaa tavaraa, vaikken ole koskaan peliä saanut loppuun asti pelattua. Theme of Laura ja You're not here olisi ehkä tällaisia mainitsemisen arvoisia kappaleita. Robbie Tracksit ovat kanssa hemmetin hauskoja.

Vs: Musiikki
« Vastaus #30 : 12.01.08 - klo:11:10 »
Queens Of The Stone Age...voitko kyseiseltä bändiltä suositella jotain biisejä, meinaan tuo 3's & 7's on aika mukava biisi? : P
"I'll go walking in circles while doubting the very ground beneath me"

Vs: Musiikki
« Vastaus #31 : 12.01.08 - klo:11:16 »
Ehkä tällaiseen suureen yleisöön eniten uponneet biisit löytyvät kaikki Songs for the deaf -albumilta, Go with the flow, No one knows ja First it giveth. Little sister Lullabies to paralyze -albumilta kuuluu myös näihin suosituimpiin. Sitten vielä henkilökohtaisesta listastani suosittelisin samaiselta albumilta sellaista biisiä kuin Everybody knows that you're insane.
Ja jos niistä pitää niin suosittelen niitä kaikkia :>

*

Fault

Vs: Musiikki
« Vastaus #32 : 12.01.08 - klo:12:13 »
En tykkää.

Vs: Musiikki
« Vastaus #33 : 25.01.08 - klo:21:46 »
Hyvään musiikkiin EI KUULU mielestäni ne kaikkein raskaimmat örinäpatatatam-bändit

Hyvin pitkälle samaa mieltä ollaan, mutta muuan Death kyllä polkee sun Grunges kuoliaaks miljoona kertaa sekunnissa. \../

*

Kraid

Vs: Musiikki
« Vastaus #34 : 25.01.08 - klo:21:55 »
Death ja Opeth örinäbändeistä ovatkin eniten mieleen.

Vs: Musiikki
« Vastaus #35 : 25.01.08 - klo:22:07 »
Hyvään musiikkiin EI KUULU mielestäni ne kaikkein raskaimmat örinäpatatatam-bändit

Hyvin pitkälle samaa mieltä ollaan, mutta muuan Death kyllä polkee sun Grunges kuoliaaks miljoona kertaa sekunnissa. \../

Ja paskat, itteeni ei iske Schuldinerin örinä, ei sitten millään. Örinä ei iske näin ylipäätänsäkään...: D Eli IMO grunge polkee sun Deathis kuoliaaks. : 3

Ja joo, grunge iskee tosiaan. Jopa Nirvanalta jotkut kipaleet. Kuuntelisin mieluummin tosiaan Nirvanaa, Pearl Jamia tai Soundgardenia kuin Deathia. Ja ei, grunge ei ole lempigenreni. Minulla ei ole lempigenreä, tosin Shegu joskus semmoisen heiton pisti että jos on tarpeeksi mulkero niin voi tiivistää kuuntelemani musiikin yhteen genreen - rockiin.

Niin ja tästä ulkomaisesta musiikista vielä...Kent (ruotsalaista rokkia, mutta älkää kuolko. : D) on ollut tehosoitolla tässä lähiaikoina. Olenpa minä sitä aikaisemminkin kuunnellut mutta se on rajoittunut noin viiteen biisiin, nyt tsekkailin noita isän levyjä ja siellä oli Kenttiä aika paljon lisääkin...isällä oli Hagnesta Hill, Isola ja...hmm, tais olla vielä Verkligen. Itte olin lainannut Vapen & Ammunitionin kirjastosta niin sen takia päätin alkaa noita tutkimaan ja nuo sieltä löytyi. Lyriikoista en ymmärrä kuin random-sanoja/lauseita, mutta w/e, soundit on kyllä hemmetin mahtavat. En käsitä että ruotsin kielenkin voi saada kuulostamaan järkevältä musiikissa...o.O

Lempikappaleita ovat Om Du Var Här, OWC, Dom Andra, Livräddaren, Kärleken Väntar, Celsius, Musik Non Stop ja Oprofessionell...näistä levyistä mitä olen kuunnellut (Vapen & Ammunition, Hagnesta Hill, Isola, Verkligen) niin Verkligen on vähiten hyvä, Isola paras ja Vapen & Ammunition hyvänä kakkosena.

E: Ja nyt ette muuten tuu valittamaan siitä "kuinka Death on niin yyberkyybermahtavaa ja peittoaa jonkun hemmetin grungen satanolla ja kuinka Deathin kappaleet ovat kappaleenteon äärimmäistä huippua ja kuinka ne soittaa asenteella ja kuinka..." Ei kiinnosta sitten niin ollenkaan. Örinä ei iske ja sillä selvä.
« Viimeksi muokattu: 25.01.08 - klo:22:10 kirjoittanut Tzibo »
"I'll go walking in circles while doubting the very ground beneath me"

Vs: Musiikki
« Vastaus #36 : 25.01.08 - klo:22:13 »
Tzibon aloitusviestissä pisti ensimmäisenä silmään se, että Deep Purplen biisikohdassa ei ollut niin älyälysuosittua biisiä, kuin muilla bändeillä. Esim. Dio - Holy Diver ja Rainbow in Dark. Ja Judas Priestin Breaking The Law.

Mutta ulkomainen musiikki kolahtaa myös enimmiten Metallin ja sen alalajien puolelta. Jos ulkomaisista parhain pitää sanoa, se on Bullet For My Valentine. Perässä laahaavat sitten Static-X, Rob Zombie, Dio, KoR (sori kömmähdys tässä välissä)n, System of a Down, In Flames, Dimmu Borgir, Metallica, Soilwork, The Scorpions. Ei ole missään paremmuusjärjestyksessä, listasin vain yleisimmät bändit mitä tulee kuunneltua ulkomaalaisesta.
« Viimeksi muokattu: 25.01.08 - klo:22:15 kirjoittanut FeltHed »

Vs: Musiikki
« Vastaus #37 : 25.01.08 - klo:22:14 »
Felthead, kuinka niin? Nuohan ovat Purplen suosituimpia kappaleita siinä missä Smoke on a Water ja Burnkin.

Death on erinomaista. Myöhemmät levyt ovat ihan progea joka on vain vedetty sinne Extreme-tasolle.
Chuck Schuldiner, ehdottomasti Death Metallin Tony Iommi! Yksikään Deathin riffi ei ole huono. Lauluääni on loistava, varsinkin alkupäään levyillä se on niin täynnä raivoa ja vihaa! Lyriikat ovat myös järkeviä eivätkä sellaista Cannibal Corpse tyylistä "I smash your head against the wall and eat your brains", paitsi parilla ekalla levyllä. 

Muista Death Metal yhtyeistä pitää mainita ainakin Atheist.
« Viimeksi muokattu: 23.08.08 - klo:19:14 kirjoittanut Odolwa »

Vs: Musiikki
« Vastaus #38 : 25.01.08 - klo:22:35 »
Hyvään musiikkiin EI KUULU mielestäni ne kaikkein raskaimmat örinäpatatatam-bändit

Hyvin pitkälle samaa mieltä ollaan, mutta muuan Death kyllä polkee sun Grunges kuoliaaks miljoona kertaa sekunnissa. \../

Asiaa. \,,/

Vs: Musiikki
« Vastaus #39 : 25.01.08 - klo:22:36 »
Felthead, kuinka niin? Nuohan ovat Purplen suosituimpia kappaleita siinä missä Smoke on a Water ja Burnkin.

Nick on muuten Felthed, ei head. Asiaan. Smoke on a Water ja Perfect Strangers, on biisiä, jotka kaikkien pitäisi tuntea, tai sivistyksessä on aukko. Nuohan myös ovat suosituimpia biisiä, mutta ei kaikki ihan älyttömä suosittuja.

Vs: Musiikki
« Vastaus #40 : 25.01.08 - klo:22:39 »
Nick on muuten Felthed, ei head. Asiaan. Smoke on a Water ja Perfect Strangers, on biisiä, jotka kaikkien pitäisi tuntea, tai sivistyksessä on aukko. Nuohan myös ovat suosituimpia biisiä, mutta ei kaikki ihan älyttömä suosittuja.
Miksi ihmeessä pitää suoltaa tällaista geneeristä palstantäytettä? Kai nyt jokainen ihminen tuntee Smoke on the Waterin riffin, samoin kuin jokainen tuntee Jeesuksen. Ja mitä esität väitteitä, jotka kumoat seuraavassa sivulauseessa? Auta armias, hajoan.

Vs: Musiikki
« Vastaus #41 : 25.01.08 - klo:22:40 »
Joo, muoksia tarvitaan... Tarkoitan siis näitä Tzibon listaamia biisejä tuossa sivulauseessa.

Vs: Musiikki
« Vastaus #42 : 25.01.08 - klo:23:53 »
Tzibon aloitusviestissä pisti ensimmäisenä silmään se, että Deep Purplen biisikohdassa ei ollut niin älyälysuosittua biisiä, kuin muilla bändeillä. Esim. Dio - Holy Diver ja Rainbow in Dark. Ja Judas Priestin Breaking The Law.

No jaa...Deep Purplen tuotannosta iskee todella moni biisi (siis oikeasti, TODELLA moni. Ne joista en pidä niin paljoa eivät mielestäni ole huonoja vaan nekin ovat keskivertoja. : D) . Smoke On The Water on legenda, mutta mielestäni se ei suinkaan ole Purplen paras biisi...

...ja Purplesta puheenollen, samalla kun lainasin tuon Kentin levyn kirjastosta niin tarttui mukaan myös Purplen Rapture Of The Deep. Levy on mielestäni aika keskinkertainen, mutta levyn nimikkobiisi sekä Clearly Quite Absurd olivat mielestäni loistokipaleita. Rapture Of The Deepissä iski se tunnelma ja Clearly Quite Absurd oli...selvästi melko absurdia. No ei, mutta mukava biisi. : D En kuitenkaan menisi tätä levyä välttämättä ostamaan...
"I'll go walking in circles while doubting the very ground beneath me"

Vs: Musiikki
« Vastaus #43 : 27.01.08 - klo:21:28 »
Nonihei, nyt mie haluan tietää että millaista musiikkia ko. poppoot tekevät, ja kertokaa teidän mielestänne heidän parhaat biisit, jos vaikka sattuisi tulemaan uusia tuttavuuksia. En jaksa olla Googlen ystävä ATM...

- CMX
- Viikate
- Klamydia
- YUP
- Stratovarius
- Sonata Arctica
"I'll go walking in circles while doubting the very ground beneath me"

Vs: Musiikki
« Vastaus #44 : 27.01.08 - klo:21:35 »
Suomalaisessa musiikissa on vain yksi huono puoli: se on suomalaista. Etenkin suomeksi laulettu musa on kamalaa. Enpä kykene mainitsemaan yhtään hyvää kotimaista bändiä.

Vs: Musiikki
« Vastaus #45 : 27.01.08 - klo:21:38 »
Nonihei, nyt mie haluan tietää että millaista musiikkia ko. poppoot tekevät, ja kertokaa teidän mielestänne heidän parhaat biisit, jos vaikka sattuisi tulemaan uusia tuttavuuksia. En jaksa olla Googlen ystävä ATM...

- CMX
- Viikate
- Klamydia
- YUP
- Stratovarius
- Sonata Arctica
CMX:n koko uusin levy on rautaa. Bändi soittaa rokkia, mm. progressiivista, mutta vanha tuotanto on myös hieman hardcore-punk:maista.
Sonatalta: Black sheep, The cage, White pearls black oceans, San sebastian. Bändi soittaa siis power-metalia, usein myös melko melodista.
Stratovarius: Eaglehearth, Hunting high and low. Bändi soitaa melodista power-metallia.
« Viimeksi muokattu: 27.01.08 - klo:21:48 kirjoittanut Octorok »
Makkaralla on kaksi päätä. Siinä se on onnellisemmassa asemmassa kuin me muut.

Vs: Musiikki
« Vastaus #46 : 28.01.08 - klo:14:00 »
^
Eipä Sonatan voi enää poweria sanoa soittavan, tyyli on mennyt selvästi jonnekin ihan eri suuntaan (No entinen musiikki on melkeinpä poweria, vaikkei koskaan ole ihan puhtaasti sitä ollut. Ei pahalla kuitenkaan, sillä uusin albumi Unia on selvästi yhtyeen parhaita, ellei paras julkaisu. Odotan innolla lisää.
Olen

Vs: Musiikki
« Vastaus #47 : 28.01.08 - klo:14:38 »
No onhan niitä parempiakin Sonata-levyjä kuin Unia. Unia levyn biisit ovat kaikista vähiten Power Metallia.

Vs: Musiikki
« Vastaus #48 : 28.01.08 - klo:17:01 »
^
Olet "väärässä".
Ainoastaan Reckoning Nightillä on mahdollisuudet kilpailla Unian kanssa parhaudesta.
Parhaus on kuitenkin käsite joka on erilainen jokaiselle, joten siinämielin ei voi yrittääkään vertailla mitenkään. Mutta puhtaasti musiikin monimuotoisuudella mitattuna Unia on selvästi Sonatan paras albumi. (vrt. tuhat ja yksi tuplabasarimättöä [jotka tosin ovat ihan hyviä])

Mutta kuten on tullut toisteltua jo liian monta kertaa, voi asioista aina olla montaa mieltä.
Olen

*

Poissa Turjake

  • Törö
Vs: Musiikki
« Vastaus #49 : 28.01.08 - klo:18:58 »
- CMX

Erittäin monipuolinen yhtye. Tyylilajia on vähän vaikeaa määritellä, kun ovat pojat tehneet useita täysin erilaisia kappaleita: hardcorepunkkia, poppia, iskelmää, diskoa, heviä sun muuta löytyy. Kai se jotain taideprogea on. Sanoitukset ovat parhaimmillaan huiman mysteerisiä ja paikoitellen jopa kauniita. Joidenkin merkityksen saamiseen tarvitaan jonkunlaista hypersanakirjaa tai sitten huippusivistyneisyyttä ja latinan, raamatun ja ties minkä paskan tuntemista.

Sävellyksellisesti CMX häviää sanoituksilleen. Vaikka muutamia loistavia musiikillisia oivalluksia löytyykin (esim. Kultanaamion -bassoriffi, Kaikkivaltias -introriffi), niin jotkut kappaleet ovat sitten rakenteeltaan aivan naurettavan simppeleitä ja melodisesti melkeinpä heikkoja (Uusi ihmiskunta). Luojan kiitos hyvät sanoitukset paikkaavat todella paljon.

Kokeiles jotain biisejä YouTubesta, en ole yhtään varma diggaatko, mutta toivotaan niin. :P Tässä vielä omia suosikkibiisejäni: Kultanaamio, Palvelemaan konetta, Pelon enkeli, Nahkaparturi, Ainomieli, Olet tässä, Kuoleman risteyksestä kolme virstaa pohjoiseen, Pilvien kuningas, Kirosäkeet!, Kätketty kukka, Linnunhammas... ei perhana näitä on liikaa. Kunhan tsekkailet mahdollisimman monta Youtubesta ja sitten ostat kokoelmalevyn niin siitä se lähtee.
<+Cyna> Turjake on resetin paras tyyppi, aattelin mainita
<Tinglemies> välillä en itsekään erota pelaanko personaa vai nussinko törön kaa
<+mm. Detonat, coconuut, Linkkiro> Törö adminiks


ANIME ON PASKAA USKOKAA JO SKYWARD SWORD MYÖS JA DC