Rekisteröidy,


niin voit osallistua keskusteluihin
niin foorumilla kuin IRC-kanavallakin.
Rekisteröidy nyt!

Kirjaudu!Pysy aina kirjautuneena sisälle

Musiikki

09.05.17 - klo:12:18

Ingoo Poissa

  • Ei käy käsityökerhossa, vaan elää mafiassa
<a href="https://www.youtube.com/v/HXNE_l1YUHU" target="_blank" class="new_win">https://www.youtube.com/v/HXNE_l1YUHU</a>


Ninet<3
« Viimeksi muokattu: 09.05.17 - klo:12:19 kirjoittanut Ingoo »
Kirjattu
  • ::
  • 18.05.17 - klo:17:29

    Turjake Poissa

    • Törö
    • Hail to the King, baby!
      • Törön vuodatus, teh blogi
    Rip Chris Cornell. Mitä vittua. Fantastinen laulaja, aivan hillittömän voimakas ääni. Just eilen kelailin, että You Know My Name on varmaan paras bondibiisi ikinä. Pitänee laittaa Audioslaven debyytti taas pyörimään.
    « Viimeksi muokattu: 18.05.17 - klo:17:32 kirjoittanut Turjake »
    <+Cyna> Turjake on resetin paras tyyppi, aattelin mainita
    <Tinglemies> välillä en itsekään erota pelaanko personaa vai nussinko törön kaa
    <+mm. Detonat, coconuut, Linkkiro> Törö adminiks


    ANIME ON PASKAA USKOKAA JO SKYWARD SWORD MYÖS JA DC
    Kirjattu
  • ::
  • 09.08.17 - klo:09:21

    Riby Poissa

    • Anon9746
      • Resetti.net
    Kuulinpas taas radiosta Juha Tapion Älä Lähde Vielä Pois -biisin ja taas siellä kuului Final Fantasyn Prelude välissä. Olenko yksin, vai kuuletteko te muutkin sen? Mielestäni tuo Prelude-lainaus on jo niin suora, että se ei voi olla vahinko. Olisiko Juha pelannut nuorempana Final Fantasyä ja nyt livauttanut osan sarjaa biisiinsäkin piiloon?


    [edit] Yritin etsiä Youtubesta esimerkkiä, mutta sieltä löytyy vain live-taltiointi, jossa  tuota melodiaa ei ole taustalla. Sen sijaan esimerkiksi Spotifyssa olevassa alkuperäisessä biisissä Prologue kuuluu selvästi muun muassa kohdasta 2:50 eteen päin.
    « Viimeksi muokattu: 09.08.17 - klo:09:28 kirjoittanut Riby »
    <div class="signature">', $message['member']['signature'], '</div>';
    Kirjattu
  • ::
  • 09.08.17 - klo:10:28
    Arpeggiot on aika vanha juttu musiikissa, enkä menisi sanomaan tuota suoraksi lainaukseksi. FF:n prelude siitä kuitenkin kieltämättä tulee mieleen, että voihan se olla salakavala referenssi.
    Viesti saattaa sisältää paloja sarkasmia tai pähkinää.
    Kirjattu
  • ::
  • 28.09.17 - klo:15:23

    Ingoo Poissa

    • Ei käy käsityökerhossa, vaan elää mafiassa
    Kauan teki sen taas. Luulin, että viime levystä oli vaikea pistää paremmaksi, mutta tää uusin on vieläkin parempi. Alusta loppuun todella kaunista musiikkia.

    Mitä oivin levy syksyn hiljaiseen fiilistelyyn ja masenteluun.    Bandcamp
    « Viimeksi muokattu: 28.09.17 - klo:23:43 kirjoittanut Ingoo »
    Kirjattu
  • ::
  • 28.09.17 - klo:19:20

    Samirai Poissa

    • JÄÄTELÖAUTOOOOO!!!11
    Olipas hyvä biisi! En oo koskaan kyseisestä artistista kuullut mutta kiitos että toit tietoisuuteen ^_^
    Kirjattu
  • ::
  • 28.09.17 - klo:20:45
    En näin ensimmäisen kuuntelukierroksen perusteella väittäisi tätä Sorni Naita paremmaksi. Toisaalta iso osa arvostustani sitä levyä kohtaan johtuu konseptista ja tositapahtumien tuomasta painoarvosta ja mielikuvista, joten on vaikea lähteä vertailemaan näitä suoraan. Erinomaista settiä kuitenkin taas ja varmasti miellyttää vielä enemmän uusintakuunteluilla.

    Tässä ihan kuukauden sisään on tullut hämmentävän paljon mukavia yllätysjulkaisuja vanhoilta suosikkiartisteiltani. Siis jopa niin monta, että suurinta osaa en ole edes ehtinyt kuuntelemaan. Olen vähän miettinyt, pitäisikö alkaa seurata jotain tulevien julkaisujen listoja. Toisaalta on aina yhtä mukava yllättyä kuukauden uutuuslätyistä.

    Olen harkinnut toisen vuosikatsauksen kirjoittamista jo tovin hyvien julkaisujen kertyessä, mutta ehkäpä odottelen vielä ainakin Ne Obliviscarisin uuden lätyn sulattelua ennen sen väsäämistä.
    Viesti saattaa sisältää paloja sarkasmia tai pähkinää.
    Kirjattu
  • ::
  • 29.09.17 - klo:11:12

    Ingoo Poissa

    • Ei käy käsityökerhossa, vaan elää mafiassa
    Eipä mullakaan jäänyt ekalla kuuntelulla paljoa käteen, mut nyt ~10 pyörityksen jälkeen levy on auennut ihan eri tavalla. Vaikka levy koostuukin yksittäisistä kappaleista, niin se on silti parhaimmillaan kuunneltuna kokonaisuutena alusta loppuun.

    Plussaa myös murinavokaaleiden poisjäämisestä. Ehdin tämän vuoden puolella kyllästyä niihin totaalisesti.
    Kirjattu
  • ::
  • 17.10.17 - klo:19:38

    Ingoo Poissa

    • Ei käy käsityökerhossa, vaan elää mafiassa
    Voiko samana vuotena julkaista kovimman kotimaisen albumin ja erillisen sinkkujulkaisun ?

    Kyllä voi :


    Kirjattu
  • ::
  • 16.11.17 - klo:17:23

    Ingoo Poissa

    • Ei käy käsityökerhossa, vaan elää mafiassa

    Loppuvuoden positiivisin yllätys : Kunkku Gizzard ja Liskovelho
    Kirjattu
  • ::
  • 16.11.17 - klo:18:53
    En nähtävästi maininnut alkuvuoden viestissäni King Gizzardin Flying Microtonal Bananaa, jota luukuttelin tovin. Muistelinkin että näiltä on tullut toinenkin albumi tänä vuonna, mutta Wikipedia osaa kertoa levyjen oikean lukumäärän olevan _neljä_. Aikamoiset setit, varsinkin kun laatu näyttää olevan tasaisen hyvää.

    Ne Obliviscarisin uutuuslätty on muuten nyt myös makusteltu, joten vuosikatsauspakotuskyselyhässäkkäviestini ilmestynee tänne millä hetkellä hyvänsä.
    Viesti saattaa sisältää paloja sarkasmia tai pähkinää.
    Kirjattu
  • ::
  • 21.11.17 - klo:15:59
    Ihan hyvä musiikkivuosi tälläkin kertaa. Syksyn levyjä on vieläkin jokunen kunnolla kuuntelematta. Kirjoittelin edelliselle sivulle jo huhtikuun lopulla alkuvuoden setit, joten tässä on nostoja vain viimeiseltä puolelta vuodelta.

    Aluksi pari aikaisempana vuonna ilmestynyttä tapausta:

    Little Tybee - Languid
    <a href="https://www.youtube.com/v/LqE9mNzXhdA" target="_blank" class="new_win">https://www.youtube.com/v/LqE9mNzXhdA</a>

    Vähän folk(jazz)rockhässäkkää. Tämä on taas näitä bändejä, jotka yhdistelevät elementtejä ja instrumentteja vähän sieltä täältä. Takaa ainakin sen, että meno pysyy freesinä.

    The Contortionist - Language (Rediscovered)
    <a href="https://www.youtube.com/v/qcfleQ7S7c4" target="_blank" class="new_win">https://www.youtube.com/v/qcfleQ7S7c4</a>

    The Contortionistilta tuli uusi levy tänä vuonna. Tämä biisi ei ole kyseiseltä levyltä. Ennakkomateriaali oli ihan lupaavaa, mutta loppujen lopuksi täyspitkästä albumista riitti iloa vain noin viikon verran. Bändi on saamassa otetta parhaista puolistaan, mutta sävellystyö ja koko setin tasapaksuus saivat unohtamaan koko levyn olemassaolon pian sen julkaisun jälkeen.

    Sen sijaan huomioni kohdistui uutta levyä spotifysta kaivellessani bongaamiini aikaisemman levyn biisien "akkari"versioihin. Nämä livetaltioinnit droppaavat raidoilta pahimmat örinät ja djent-oksennukset, ja keskittyvät enemmän siihen hyvään ambientfiilistelyyn. Toivoisin, että bändi ottaisi näistä mallia seuraavaan julkaisuunsa.


    Sitten tämän vuoden tarjontaan:

    Elder - The Falling Veil
    <a href="https://www.youtube.com/v/qEgizR_3buw" target="_blank" class="new_win">https://www.youtube.com/v/qEgizR_3buw</a>

    Pidän kovasti kaikesta mitä Elderin uusin tarjoaa, mutta valitettavasti kaikki biisit on venytetty aivan liian pitkiksi ja massiivisiksi. Maukkaatkin riffit alkavat tympiä, jos niitä sahaa yli kymmenen minuuttia putkeen. Taustamusana homma toimii.

    Iglooghost - Bug Thief
    <a href="https://www.youtube.com/v/6cXyJK6TYLo" target="_blank" class="new_win">https://www.youtube.com/v/6cXyJK6TYLo</a>

    Elektronista musiikkia ei ole tänä vuonna tullut paljon vastaan, joten Iglooghost on lähes yksin paikkaamassa tätä tyhjiötä. Onneksi se on aika hyvä siinä.

    Ensimmäistä kertaa kuunneltaessa iskevä lukuisten samplejen ja eri äänien aiheuttama sekasortoisuus on loppujen lopuksi varsin pinnallista. Yleensä hommaa pitää kasassa joku yksinkertainen, lähes EDM:ään nojaava biitti ja biisien punainen lanka löytyy sen enempää etsimättä. Combo on mielenkiintoinen, koska tällä tavoin paljon mielenkiintoisia ääniä, rytmejä ja tutkittavaa sisältävä levy pysyy helposti lähestyttävänä ja kuunneltavana.

    Converge - A Single Tear
    <a href="https://www.youtube.com/v/DKqOp2YHfhI" target="_blank" class="new_win">https://www.youtube.com/v/DKqOp2YHfhI</a>

    Vuonna 2012 ilmestynyt All We Love We Leave Behind oli yksi ensimmäisiä metalcore/mathcore-julkaisuja, joita opettelin kuuntelemaan. Instrumentaalit maistuivat jo silloin, mutta vokaalit vaativat vielä totuttelua. Näin viitisen vuotta myöhemmin oli mukava huomata, että tämän uutukaisen kanssa mitään vastaavaa totuttelukynnystä ei ollut havaittavissa. Tämä uusi levy alkoi maistua liki välittömästi. Ikuisessa musamaun kehittämisprojektissa ollaan siis menty ainakin vähän eteenpäin.

    Vielä vaan pitäisi keksiä joku genre, jota pakottaa itselle seuraavaksi.

    Ne Obliviscaris - Eyrie
    <a href="https://www.youtube.com/v/_RMax1LS3pM" target="_blank" class="new_win">https://www.youtube.com/v/_RMax1LS3pM</a>

    Mietin Urnin enimmäisiä singlejä kuunnellessani, että montakohan levyä Ne Obliviscarisia jaksan enää kuunnella. Tämä on siis bändin kolmas levy, joka jostain syystä alkaa olla aika pitkälti se maksimiraja, jonka jaksan kuunnella yksittäisiltä bändeiltä. Poikkeuksiakin toki löytyy, mutta yleensä viimeistään muutaman levyn jälkeen bändin soundi on tullut jo tarpeeksi tutuksi ja biisit alkavat kuulostaa toisiltaan. Levyn singletkin olivat siis hyviä, mutta päällimmäisenä mielessä oli vain ajatus, että ne kuulostavat ihan siltä miltä niiden odottaisikin kuulostavan. Toisaalta ihan hyvä juttu, mutta myös todella yllätyksetöntä.

    Nyt pari viikkoa tätä kuunnelleena voin hyvillä mielin sanoa, että kyllähän tämä vieläkin maistuu. Juuri se esimaistiaisena ilmestynyt nimikkobiisi olikin levyn kehnointa kamaa, ja sekin parani huomattavasti uusintakuunteluilla. Viulustakaan ei voi olla pitämättä.


    Semmoista tällä kertaa. Mites muut? Ingoo onkin tänne jonkin verran juttuja päivittänyt, mutta varmaan lisääkin löytyy hmm? Itse asiassa melkein menisin väittämään tuota ketjusta ylempää löytyvää Kauanin Kaihoa omaksi suosikkilevykseni tältä vuodelta. Sorni Nain suhteen en sanojani syö, mutta uusi levy on silti kokonaisuutena ehkä vuoden miellyttävin tapaus. Uusintakuunteluiden myötä kehitin pariviikkoisen addiktion sitä kohtaan.
    Viesti saattaa sisältää paloja sarkasmia tai pähkinää.
    Kirjattu
  • ::
  • 27.11.17 - klo:13:20

    Ingoo Poissa

    • Ei käy käsityökerhossa, vaan elää mafiassa
    Postailen omaa listaa sulateltuani ensi perjantaina ilmestyvän Jess & The Ancient Onesin kolmannen kokopitkän.

    Epäilen listan kuitenkin sisältävän jo paljon tässä ketjussa mainostettuja levyjä. Ulver ja Litku Klemetti kun vaan ovat todella kovia.
    « Viimeksi muokattu: 27.11.17 - klo:13:22 kirjoittanut Ingoo »
    Kirjattu
  • ::
  • 28.11.17 - klo:02:27

    Tapza Poissa

    • Katkeroitunut nörtti
    Illan albumina tuo Kaiho. Pitäisi ehkä useamminkin kuunnella näitä resettiläisten musaehdotuksia, koska tämä oli todella hieno. Paljon muuta en osaakaan sitten sanoa. Makasin sängyllä ja kuuntelin albumin alusta loppuun, musiikista lumoutuneena ja ikään kuin sen luomaan maailmaan vangittuna. Tällaista voisin kuvitella kuuntelevani samalla kun kirjoitan. Mutta toimii muutenkin kuin pelkkänä taustamusiikkina.

    Sellainenkin ajatus tässä heräsi, että kyllähän tämä suomen kieli on ajoittaisessa rujoudessaankin aika kaunista.
    Lasken pääomaa.
    Kirjattu
  • ::