Life is Strange

 • 18 Vastauksia
 • 12585 Lukukerrat
Life is Strange
« : 17.12.14 - klo:21:59 »
https://www.youtube.com/watch?v=gumMB_VkesA

Remember Me -pelin tekijöiltä tulee indiepeliltä haiskahtava episodeihin jaettu teinijuonella höystetty kävelysimulaattori.

Olen intrigued. Ajalla pelleilyn Dontnod taitaa joten ihan jees kun sitä tähänkin pakottavat.

Vs: Life is Strange
« Vastaus #1 : 28.12.15 - klo:13:18 »
Eipä ole tämä keskustelua herättänyt aikaan, vaikka viimeinen episodi julkaistiin jo lokakuussa. Itse ostin nyt jouluksi koko paketin ja parissa päivässähän tämä tuli vedettyä läpi. Melkoinen kokemus kyllä, huh huh.

Peli lähti ehkä vähän hitaasti liikkeelle, mutta onhan se ymmärrettävää, kun maailma ja hahmot olivat täysin uusia eikä tämä mikään Walking Dead tai Wolf Among Us olekaan. Peli siis sijoittuu kuvitteelliseen Arcadia Bayhyn ja päähenkilönä toimii 18-vuotias jossain taidelukiossa opiskeleva Maxine Caulfield. Muuten maailma on normaali, mutta tämä tyttö vain tajuaa omaavansa taidon hallita aikaa ja siitähän lähtee sitten melkoinen seikkailu liikkeelle.

Eipä juonesta viitsi sen enempää pölpöttää, mutta haikea tunnelma jäi pelin päättymisen jälkeen. Itse asiassa sain viimeisen episodin pelattua läpi eilen illalla puoli kymmenen aikaan ja vieläkin pyörii pelin tapahtumat mielessä. Toki peli muutenkin herätti ajatuksia elämästä, joten varsin onnistunut teos kyseessä, kun tällä tavalla vaikuttaa. Toisaalta, jonkun verran jäi kysymysmerkkejä eikä päätösepisodi ihan täydellinen ollut, mutta erinomainen paketti kuitenkin kokonaisuutena ja lämpimästi suosittelen tätä kaikille.

Kakkoskausi on kuulemma joskus tulossa. Saapa nähdä, miten meinaavat tarinaa jatkaa, vai sijoittuuko tapahtumat jonnekin ihan muualle. Mielenkiinnolla odotetaan.

Vs: Life is Strange
« Vastaus #2 : 11.02.16 - klo:01:25 »
Oli -40 % alennuksessa Steamissa joten ostin, kun tätä muistin jonkun kehuneen täällä. En muistanut kuka sitä kehui, mutta Tumppa sai nyt myytyä. Tietysti aikamatkustelu ja tällainen on aina minua kiehtonut, niin ei ehkä vaatinut aivan kamalasti.

Kaksi kappaletta on nyt takana. Pohdin koko ajan, että mitenhän monta erilaista polkua tässä mahtaakaan olla ja miten paljon tekemäni valinnat todella vaikuttavat pelin lopputulokseen.
(click to show/hide)

Jos tässä saadaan jotain oleellistakin muutettua tarinan kannalta, niin uudelleenpeluuarvo voi olla melko korkea. Ja on ollut muutakin kuin kävelysimulaattori, valintoja on tosiaan saanut tehdä ja tutustua hahmoihin ja ympäristöön. Puzzlet voisivat ehkä olla vähän muutakin kuin oikeiden esineiden etsimistä ja sen jälkeen "hain esineet" -napin painamista. Tunnelmaltaan hyvä. Riippuen siitä miten suuriksi pelissä tehtyjen päätösten vaikutus paljastuu, touhu voi olla paljonkin mielekkäämpää kuin pelkkää ympäriinsä kävelemistä.

Eniten tähän asti ovat vituttaneet viiden minuutin välein tulevat mies + kitara -musiikkiepisodit oudoilla kamerakulmilla höystettyinä. Toisen kappaleen päässä meinasi hajota pää, kun koulubussiin astumisen jälkeen alkoi kitara soimaan. Mietin: "Joko taas?" Ekalla kerralla oli ihan siistiä, että peliin koetetaan luoda jotain televisiosarjamaista tunnelmaa, mutta rajansa kaikella. Mur.

Lisäksi tähän asti on vähän ärsyttänyt jotkut keskusteluvaihtoehdot, etenkin, kun mikä vain vastaus väännetään huonoksi, ja pelaajalle jätetään valittavaksi lähinnä ruton ja koleran väliltä.

*

Poissa Tapza

 • Luuseri
Vs: Life is Strange
« Vastaus #3 : 11.02.16 - klo:02:58 »
Tää kiinnostaa. Ostin tosin jo yli 30 eurolla Steamin aleista pelejä, joten en ole varma jaksanko sijoittaa tähän. 40% kun ei vielä edes ole Steamissa kovin kummoinen alennus.

Wishlistilla siis kuitenkin. Tykkään juonivetoisista seikkailupeleistä, joissa on vain vähän pelaamista t: kädetön casual. Tässä on vielä kiinnostavan oloinen asetelmakin.

Vs: Life is Strange
« Vastaus #4 : 11.02.16 - klo:09:17 »
Parempi peli kun Telltalen vastaavat. Budjetin vähyys näkyy jossain episodeissa aika selkeästi läpipeluun jälkeen, mutta kuitenkin helposti plussan puolelle kääntyvä teos.

Episodit 2 - 4 olivat oikein hyvää tavaraa ja pelasinkin ne melkeen yhteen putkeen.


Vs: Life is Strange
« Vastaus #5 : 01.03.16 - klo:17:41 »
Tulipas pelattua. Viimeisestä episodista en niin paljoa tykännyt, mutta muut olivat kivoja. Isoin miinus muutamalla fetch questille, jotka olivat lähinnä typeriä, ja jotka olisi pitänyt kuitata vaikka jollain viiden sekunnin välianimaatiolla tuollaisen typerän peliajan pidentämisen sijaan. Muutama ihan kiva puzzle sitten muodostuikin, vaikka olisin ehkä point & click -pelien ystävänä kaivannut jotain enemmänkin. Täytynee joskus vielä pelata uudelleen läpi ja tehdä erilaisia valintoja, jotta näen, miten paljon ne oikeasti vaikuttavat pelikokemukseeni.

Vs: Life is Strange
« Vastaus #6 : 25.07.16 - klo:00:06 »
Tulipa tämäkin viimein hommattua ja pelattua. Ajattelin ensin mennä semmoista "episodi päivässä" tahtia, mutta 3,4 ja 5 tuli pelattua lähes putkeen.

Tarina oli hieno ja eteni mielestäni hyvin omalla painollaan, eikä tuntunut missään vaiheessa jämähtävän tai kiirehtivän liiaksi. Lopetus ei jättänyt mitään hampaankoloon (ainakaan näin tarkemmin pohtimatta), vaan oli tunteikas ja tyylillä tehty. Episodit 4 ja 5 avasivat kyynelkanavia ihan mukavasti. Kipeitä ja läheltä liippaavia teemoja osattiin käsitellä asiaankuuluvan tahdikkaasti, mutta silti realistisesti ja yhtään kaunistelematta.

Hahmot (varsinkin Chloe) olivat myös onnistuneita ja kaikkiin saatiin hienosti tuotua lisää syvyyttä tarinan edetessä, vaikka jotkut olisivat aluksi vaikuttaneet hyvinkin yksiulotteisilta. Myös valinnat oli mielestäni toteutettu hyvin, enkä koskaan kokenut, että jokin olisi ollut täysin merkityksetön. Seuraukset voivat tietysti olla pieniä tai suuria, mutta ainakaan ei tuntunut, että kyseessä olisi ikinä ollut pelkkä illuusio valinnasta.

Musiikilla onnistuttiin luomaan tunnelmaa tosi hyvin. Aika varhain ensimmäisessä episodissa soimaan alkava To All Of You toi kylmät väreet, samoin kuin esim. lopputeksteissä kuultava kipale ekalla kerralla. Oma osansa tunnelman luomisessa oli myös uskottavalla maailmalla. Kaikenlaiset popkulttuuriviittaukset ym. on ujutettu mukaan todella sujuvasti, eivätkä ne missään vaiheessa häiritse vaan pelkästään hymyilyttävät ja tuovat todentuntuisuutta.

Palaan varmaan lähiaikoina etsimään puuttuvat valokuvat ja ehkä tekemään vaihtoehtoisia ratkaisuja. Tällä hetkellä haluan sanoa, että 5/5, mutta noh, minähän arvostan liikaa kaikkea tunteisiin vetoavaa hölypölyä.

Vs: Life is Strange
« Vastaus #7 : 25.07.16 - klo:13:05 »
Garolta hyvä kirjoitus ja olen samaa mieltä. Nythän Steamista saa ykkösepisodin ilmaiseksi, joten rohkeasti vain kokeilemaan, jos kiinnostaa. Itse ainakin tykkäsin niin paljon, että ostin digitaalisen version lisäksi ihan fyysisenkin kopion (limited edition vai mikä lie oli). Höhöö. Ihan mielellään sitä maksoi sen 25e, että sai soundtrackin ja olihan tuo kuvakirja tms. ihan symppis.

Toivottavasti Dontnod tekee samantyylisen pelin joskus tulevaisuudessa, tällä hetkellä työstävät jotain vamppyyripeliä.
« Viimeksi muokattu: 25.07.16 - klo:13:07 kirjoittanut Tumppa »

Vs: Life is Strange
« Vastaus #8 : 25.07.16 - klo:14:03 »
Jos en täysin väärin muista, niin kakkoskautta oli jo lupailtu jossain.
Toivottavasti varaavat enemmän rahaa siihen, sillä viimeinen episodi oli budjettisyistä "täysin" erilainen kuin alkuperäisesti suunniteltiin.

Vs: Life is Strange
« Vastaus #9 : 25.07.16 - klo:19:51 »
Joo, itsekin muistan jotain vastaavaa lukeneeni. En kyllä usko mihinkään varsinaiseen jatko-osaan, kun vähän vaikea tuota tarinaa olisi kenties jatkaa, mutta tiedä häntä. En pistäisi kyllä yhtään vastaan, tykkäsin tosi paljon hahmoista ja maailmasta. Saapa nähdä.

Vs: Life is Strange
« Vastaus #10 : 25.07.16 - klo:21:57 »
Mielestäni hahmot menevät kokonaan uusiksi. Olisi tarinaltaan myös täysin erillinen ja omaisi korkeintaan viittauksia Arcadia Bayhin.

Vs: Life is Strange
« Vastaus #11 : 25.07.16 - klo:22:58 »
Jep, eiköhän jotain tuollaista tule aikanaan. Tämä vamppyyripeli julkaistaan ensi vuonna, joten varmaan 1,5-2v päästä vasta saadaan uutta herkkua Dontnodilta. No, hyvää kannattaa odottaa...

*

Poissa Tapza

 • Luuseri
Vs: Life is Strange
« Vastaus #12 : 13.09.16 - klo:12:26 »
Onhan tää. Ensimmäinen jakso ei vielä vakuuttanut, ja pidinkin sen jälkeen huomattavan tauon. Toisen jakson aloitin hetken mielijohteesta eilen illalla ja voi juku. Se jätti niin paskan ja vittuuntuneen fiiliksen, että oli pakko pelata seuraava osa vain siksi, että en muuten olisi saanut nukuttua. En muista, koska videopeli olisi viimeksi herättänyt yhtä voimakkaan tunteellisen reaktion.

Kolmannen osan päätyttyä kello oli jo pitkällä aamuyössä, mutta cliffhanger pakotti aloittamaan perään vielä nelosenkin. Ikävä kyllä nukahdin kesken pelaamisen. No joke. Väsytti yksinkertaisesti liikaa.

Kerää viisi pulloa -tyyppiset fetchquestit ovat kieltämättä typerää ajanhukkaa, mutta kaikki ajan manipulointiin liittyvä säätäminen ihan hauskaa. Juoni kiinnostaa ja Telltalen pelejä parempi tämä on nimenomaan tuossa, että ns. oikeaa pelaamista on enemmän. Grafiikat ovat hämmentävän surkeat ainakin kasvoanimaatioissa, mutta kaikkeen tottuu kun tarina vie mukanaan.

Lisää mietteitä ehkä sitten, kun koko paska on läpäisty.

*

Poissa Tapza

 • Luuseri
Vs: Life is Strange
« Vastaus #13 : 30.09.16 - klo:03:45 »
Rytmitin tämän pelin pelaamisen vähän oudosti, mutta syyt siihen olivat osittain minusta riippumattomia. Pelasin eilen yöllä vitosepisodin melkein läpi, mutta sitten kone päätti käynnistyä uudelleen päivitysten takia. Päivitysten asentamisessa kesti niin kauan että nukahdin. Äsken sitten vedin pelin viimeiset noin 30 minuuttia. Päälimmäisenä mieleen jäi antikliimaksin tuntu.

(click to show/hide)

Kokonaisuudessaan peli on ihan hyvää tavaraa, mutta ei vailla ongelmia. Pidin monista sivuhahmoista erittäin paljon, mutta tarinan keskiössä oleva ystävyyssuhde ei sulattanut sydäntäni. Tarina oli kiinnostava, mutta lopetus tuntui todella hätäiseltä. Tunteisiin vetoava hölynpöly on ihan ok, mutta tämä oli vähän liiankin siirappinen. Vaivaannuin jokaisen itkukohtauksen aikana. Myös Tuben mainitsemat musiikkimontaasit haiskahtivat teennäisiltä tarinan hidasteilta.

Tavallaan kiinnostaisi pelata uudestaan, mutta en taida jaksaa.

//E: Pelin ehdoton huippukohta on edelleen kakkosepisodin loppu.

//E2:
(click to show/hide)
« Viimeksi muokattu: 30.09.16 - klo:04:10 kirjoittanut Tapza »

*

Poissa Tingle

 • Paavo
  • Academic Nintendo Club RY
Vs: Life is Strange
« Vastaus #14 : 31.03.18 - klo:01:17 »
Kolme episodia pelattuna. Tehtävät ja pulmat ovat toki varsin pinnallisia, mutta se että pelissä tutkitaan ympäristöjä käytännössä koko ajan (kankeilla tankkikomennoilla) saa pelin tuntumaan enemmän point & click -seikkailulta kuin pelkältä Visual Novelilta tai Telltalelta. Aikamatkustustarinat nyt on nähty niin monta kertaa että uskon eläväni Päiväni Murmelina, mutta toisaalta kikka sopii genren ominaisuuksiin niin hyvin että pakko olla tyytyväinen. Arkinen ja sympaattinen tunnelma vetää kyllä mukanaan, haluan todellakin nähdä miten tarina tulee päättymään :)
<Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
<Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
<Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
<JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
<henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
<Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI

Vs: Life is Strange
« Vastaus #15 : 31.03.18 - klo:03:10 »
Jatko-osasta vähän mietteitä, lähinnä sitä miksi ensimmäinen oli huomattavasti parempi kuin toinen. Älä lue jos haluat joskus pelata sen.

(click to show/hide)

*

Poissa Tingle

 • Paavo
  • Academic Nintendo Club RY
Vs: Life is Strange
« Vastaus #16 : 31.03.18 - klo:11:44 »
Ai joko kakkonenkin on tullut? Vai tarkoitatko Before the Stormia?
<Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
<Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
<Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
<JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
<henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
<Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI

Vs: Life is Strange
« Vastaus #17 : 31.03.18 - klo:15:32 »
Sitäpä juuri

*

Poissa Tingle

 • Paavo
  • Academic Nintendo Club RY
Vs: Life is Strange
« Vastaus #18 : 01.04.18 - klo:22:34 »
Läpi meni. Loppu vei pelin järjettömän animelogiikan taas uusiin sfääreihin, joten eipä tästä tekotaiteellisesta sekamelskasta voi olla tykkäämäti. Dialogin teennäisyys jäi pahiten kaivertamaan (ainakin suomalaiseen korvaan), mutta oikein passeli ja kiva tarina kaiken kaikkiaan :) Valintojakaan ei aina yritetty tasapainottaa samanveroisiksi, vaan välillä vaihtoehdot saattoivat olla myös piristävän mustavalkoisia. Niistä myös muistutettiin toistuvasti pelin aikana, ja olipa yhdellä ihan kokonaan uniikki kohtauksensa nelosjaksossa.

3/5
<Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
<Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
<Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
<JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
<henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
<Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI