Rekisteröidy,


niin voit osallistua keskusteluihin
niin foorumilla kuin IRC-kanavallakin.
Rekisteröidy nyt!

Kirjaudu!Pysy aina kirjautuneena sisälle

Mount & Blade-sarja

07.02.16 - klo:20:26

Echo Poissa

 • Touhoun ainoa miesbossi
  • Mun profiiliMount & Blade on hevospeli pojille. Siinä eri valtiot taistelevat Calradian herruudesta ja harrastavat politiikkaa, mikä yleensä tarkoittaa selkäänpuukotuksia, verenvuodatusta ja neitojen vokottelua. Olet Calradiaan saapunut rosvojen silmätikku. Voit joko palvella kaikkia valtioita palkkasoturina tai kumartaa yhdelle kruunulle ja sotia yhden valtion joukoissa. Päästäksesi palvelemaan ruhtinaita sinun täytyy kartuttaa mainettasi auttamalla kansalaisia, tappamalla rosvoja ja osallistumalla turnajaisiin ja niin edelleen. Jos sinulla on taktista ja poliittista silmää ja hyvä asekäsi, voit kikkailla itsesi sotamarsalkaksi, jaarliksi, herttuaksi tai joksikin muuksi korkean luokan tärkeilijäksi. Ja sitten kun olet valtion päättäjien kanssa kavereita, voit suunnitella vallankaappausta muiden kavereiden kanssa ja ryhtyä oman valtiosi kuninkaaksi! Voit myös ryhtyä itsenäiseksi lainsuojattomaksi ja perustaa oma valtio ryöstämällä muiden maita.

Peli on yhdistelmä strategiapeliä ja toimintaroolipeliä. Maailmalla liikutaan pelkistetyllä kartalla ja taistelut käydään erillisellä taistelukentällä, jossa liikutaan wasdilla ja lyödään hiirellä. Hahmon liikkumisnopeus vaikuttaa vahinkomäärään, joten miekanisku täysillä ravaavan hevosen selästä on yleensä kertalaaki. Ratsuväki on muutenkin erittäin vahva yksikkö niiden liikkumisnopeuden ansiosta. Taistelukentällä toimit myös sotajoukkosi komentajana. Päälle rynniminen voi tehota rosvoihin ja maalaisjuntteihin, mutta loordeja (joiden läsnäolo voi vaikuttaa joukkosi taistelumoraaliin) vastaan taistellessa jousiampujien, kilpirivien ja ratsuväen viisas käyttö varmistaa voiton. Esimerkiksi With Fire And Sword-osassa kiväärimiehet ovat fiksun komentajan käsissä erittäin ylivoimainen ja pelätty yksikkö.

Näissähän on moninpelikin, mutten ole niitä pelannut.

Ensikertalaisille suosittelen aloittamaan M&B Warbandilla. Warband on kaikin tavoin ensimmäistä M&Btä parempi. With Fire and Sword on pelkistetympi versio M&B:stä ja siinä on tuliaseet. With Fire And Swordin Pohjan Sotaan sijoittuva pelimaailma on Euroopan historiasta kiinnostuneille ihan hyvä sijoitus. Siinä on myös suomalainen yksikkö! Viking Conquest on hieman kokeellisempi versio M&B:stä, joten kokeilkaa omalla vastuulla.

« Viimeksi muokattu: 08.02.16 - klo:11:57 kirjoittanut Echo »

Enpä ainakaan ole hupiukko.
Kirjattu
 • ::
 • 08.02.16 - klo:12:11

  Echo Poissa

  • Touhoun ainoa miesbossi
   • Mun profiili
  Pientä esimerkkiä gameplaysta: Swadian pääkaaupungissa Pravenissa järjestettiin turnajaiset. Pitkän ja ankaran taistelusarjan jälkeen päädyin hopeasijalle, toinen finalisti taisteli hyvin. Hyvä suoritukseni kantautui aatelisten silmille ja sain kutsun illalliselle. Yllätyksekseni loordit ja herttuat olivat sotimassa joten illalliselle pääsi vain minä, pari vartijaa ja  muuan herttuan sisko. B)

  Herttuan siskon kanssa tuli juteltua kivoja. Myöhemmin likka jo pyysi minulta palvelusta! Herttua  Despin lähenteli tyttöä ja halusi hänet rouvakseen. Tyttö pyysi minua takomaan Despiniin järkeä. Nöyryytin herttuan kaksintaistelussa ja hän lupasi jättää tytön rauhaan. Myöhemmin sain kuningas Harlaukselta kutsun sotaan. Hyvä palkka, mahdollinen suhde ja maineeni kirii Swadian päästä päähän. Ihan ok.

  Enpä ainakaan ole hupiukko.
  Kirjattu
 • ::
 • 11.09.16 - klo:14:58

  Echo Poissa

  • Touhoun ainoa miesbossi
   • Mun profiili
  Kuulemma konsoleillakin nyt.

  Enpä ainakaan ole hupiukko.
  Kirjattu
 • ::