Rekisteröidy,


niin voit osallistua keskusteluihin
niin foorumilla kuin IRC-kanavallakin.
Rekisteröidy nyt!

Kirjaudu!Pysy aina kirjautuneena sisälle

Kuinka paljon pelaat nykyään?

14.08.16 - klo:08:33

Kraidi

Katsoin hetki sitten Backloggeryani ja huomasin siellä tällaisen kehityksen: minulla on vähentynyt joka vuosi aina jonkin verran läpäistyjen pelien ja pelihankintojen määrä. Se ei ehkä kuitenkaan tarkoita suoraan sitä, että kiinnostumiseni pelaamista kohtaan olisi vähentymässä, mutta peli-intoni ei toisaalta ole välttämättä aivan samaa luokkaan kuin esimerkiksi vielä joitain vuosia sitten, jolloin saatoin pelata kahden viikon aikana parhaimmillani jopa viitisen eri peliä läpi. Olen myös pistänyt huomioon, että monesti kokonaan uuden pelin aloittamisen sijaan pelaankin jotain jo entuudestaan tuttua ja monta kertaa läpäisemääni peliä, koska tiedän ettei jokin Dark Souls voi tuottaa minulle ikinä pettymystä ja siihen ei kyllästy koskaan.

Mikä on sinun tilanteesi? Onko sinustakin tullut kyyninen aikuinen?
Kirjattu
 • ::
 • 14.08.16 - klo:11:11
  Pokemon Shufflea ja Smash 4:ää tulee edelleen pelattua joka päivä, koska niissä on kannustimet moiseen (Shufflessa päivittäiset bonukset ja Smashissa Conquest). "Läpäistävien" pelien kohdalla olen kuitenkin huomannut sellaisen ikävän asian, että motivaationi on vuosi vuodelta helpompi tappaa. Pienikin takaisku tai äkillinen vaikeuspiikki saa helposti jättämään pelin kesken moneksi kuukaudeksi tai pidemmäksikin aikaa, uusimpina esimerkkeinä Fire Emblem Fates, Persona Q ja Teslagrad.
  Kirjattu
 • ::
 • 14.08.16 - klo:11:39

  Tapza Poissa

  • Katkeroitunut nörtti
  Pelaan aika vähän nykyään, mutta en koe, että elämässäni olisi meneillään mikään dramaattinen muutos josta pitäisi olla huolissaan. Aina välillä sitä yhä saattaa innostua jostain pelistä niin, että tulee pelanneeksi sitä useita tunteja putkeen. Esimerkiksi viime syksynä aloitin kauan sitten kesken jättämäni Grandian alusta ja tahkosin sitä melkeinpä aina kun opiskelulta ja kaljan juomiselta ehdin.

  Pelaaminen ei ole elämässäni yksi harrastus ylitse muiden, vaan vapaa-ajanviettotapa siinä missä lukeminen tai television katselu. Joskus sitä tulee tehtyä vähemmän, joskus enemmän.

  Seuraan pelialaa edelleen varsin tiiviisti, vaikka en odotakaan kovin montaa tulevaa peliä.
  Lasken pääomaa.
  Kirjattu
 • ::
 • 14.08.16 - klo:12:56
  Jaa että paljonko pelaan? No pääsääntöisesti edelleen hyvin paljon, vaikka pitää "kunnon ihmisenä" käydä töissä jopa vaivaksi asti. Veikkaisin, että suunnilleen kolmanneksen kaikesta ajastani käytän pelailuun, vaikken Backloggerya ole pitkilleen (vuosiin varmaankaan) päivittänyt.
  Sen sijaan sikäli muutosta on tapahtunut, että olen suurimmilta osin siirtynyt PC-Masterracen edustajaksi eikä tuo kovia kokenut X-Box tee tuossa muuta kuin kerää pölyä näinä päivinä.
   
  You know you've lost when...

  My name is Legion, for we are many.
  Kirjattu
 • ::
 • 14.08.16 - klo:13:27

  Tingle Poissa

  • Paavo
   • Academic Nintendo Club RY
  Silloin kun joku kiinnostava yksinpeli julkaistaan (yleensä joku japanilainen animegrindailu) pelaan sitä. En ole pelannut vuosiin mitään peliä uudestaan läpi, paitsi jotain Mega Maneja ja Majora's Maskin.

  Kavereiden kanssa tulee moninpelailtua vähintään joka toinen viikko, Magic the Gatheringia noin kerran viikossa.
  <Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
  <Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
  <Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
  <JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
  <henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
  <Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI
  Kirjattu
 • ::
 • 14.08.16 - klo:14:07
  Suurimman osan ajastani kyllä nörtteilen tavalla tai toisella, yleensä tv-sarjojen tai pelien parissa. Backloggeryn mukaan pelejä on mennyt läpi tänä vuonna peräti 17, mikä on kyllä aika paljon. Käyn koulussa, töissä ja kavereitakin löytyy.

  Yllätin kyllä itseni, kun pelasin Xenoblade X:ää ensimmäisenä 1½ kuukautena sen 310 tuntia. Tuntui jollain kierolla tavalla hyvältä. :D
  « Viimeksi muokattu: 14.08.16 - klo:22:11 kirjoittanut Coconuut »
  Kirjattu
 • ::
 • 14.08.16 - klo:15:01

  Echo Poissa

  • Touhoun ainoa miesbossi
   • Mun profiili
  Yleensä iltapäivällä, vapaalla hajanaisesti. Päivittäin Exviusta ja Granblueta.

  Enpä ainakaan ole hupiukko.
  Kirjattu
 • ::
 • 14.08.16 - klo:15:28
  Final Fantasy XIV:tä hyvin aktiivisesti, siihen se minun pelailu meneekin.

  Joskus kattelen jotain sopivaa peliä, jota en ole pelannut vielä läpi. Uusien pelien kohdalla ainakin muutama kiinnostava peli tulee pelattua läpi vuoden aikana.

  Pelailun määrä ei varsinaisesti ole vähentynyt, noihin MMO peleihin jää aina niin helposti koukkuun. :o
  « Viimeksi muokattu: 14.08.16 - klo:15:59 kirjoittanut Azzeli »
  Kirjattu
 • ::
 • 14.08.16 - klo:15:59
  Dota 2, Overwatch ja Hearthstone pyhä kolminaisuus. Kaikkia noita pelejä yhdistää isot pelaajayhteisöt ja jatkuvat sisältöpäivitykset ja tasapainotwiikkaukset. Uuden patchin balancelogin lukeminen on ainakin itselleni jotain niin upeaa jostain syystä, aina kun edessäni on pitkä patch notes lista, olo on kuin jouluaattona. Niin paljon palkitsevampaa panostaa aikansa tämmöisiin pitkäikäisiin peleihin verrattuna keskiverto yksinpeleihin. Jotain näistä tulee pelattua tunti tolkulla joka päivä.

  Uusien pelien aloittaminen sen sijaan on aina vain vaikeutunut. En tiedä mikä siinä on, tälläkin hetkellä Steamissä olisi Hotline Miami 2 ja Walking Dead 2 odottamassa korkkausta. Vaikka todennäköisesti nauttisin kummankin pelin pelaamisesta, se aloittaminen on se missä tökkii. Olen myös huomannut tuon, että mieluummin pelaa pelejä jotka on jo aiemmin pelannut läpi ja todennut hyväksi, kuin että aloittaisi aivan uuden. Asiaa helpotti se, kun lopetin Backloggeryn käytön ja pelien läpäisystä murehtimisen, pelaan peliä sen verran kuin se jaksaa kiinnostaa ja siinä se. Lisäksi uusista, tulevista peleistä innostuminen on harvinaista. Muutenkin rahat kun ovat hieman tiukilla, pelaan kiinnostavat pelit muutaman vuoden viiveellä, esim. pelasin vasta tänä vuonna Shadow of Mordorin. Oikeastaan vain muutamat Nintendon isot pelit tulee vielä hommattua julkaisupäivänä täyteen hintaan.

  Njaa meni vähän aiheen ohi mutta juuh.
  Kirjattu
 • ::
 • 14.08.16 - klo:16:43
  Pelikonsoleita ei ole tullut hankittua Wiin jälkeen ja muutenkin tulee tv:n ääressä oltua melko vähän. Tietokoneella istun sitten toisinaan vähän liikaakin, eli olen siirtynyt Steam-maailmaan. CeeÄssää pelaillaan kavereiden kanssa keskimäärin ehkä joku 5-10 peliä viikossa ja yksinään sitten mitä nyt mieli tekee. Toki myös tykkään käyttää aikaani Microsoft Solitaire Collectionin ja Sudokun parissa, samalla katsoen esim. Youtube-videoita tai musiikkia kuunnellen. Heh heh.

  Mutta niin, aika paljon tulee pelattua edelleen, mutta mikäpäs tässä. Kasvetaan aikuiseksi sitten myöhemmin.
  Kirjattu
 • ::
 • 14.08.16 - klo:21:23
  Toisinaan menee viikkoja pelaamatta, toisinaan pelaan 10 tuntia päivässä kun jostain innostun. Nyt viimeksi on ollut kiva Metroid-putki päällä viikon ajan, mutta pakko pitää taukoa ennen ku näkö menee :D
  Kirjattu
 • ::
 • 14.08.16 - klo:21:38

  Samirai Poissa

  • JÄÄTELÖAUTOOOOO!!!11
  Itselläni on videopelaaminen loppunut oikeastaan kokonaan. Splatoon taitaa olla viimeisin mitä olen pelannut ja sekin silloin kun se julkaistiin. Kyllä tämänkin tauon varmasti Yooka-Laylee ja Breath of the Wild katkaisevat, mutta loppupeleissä homma on omalla kohdalla siirtynyt vain niin sanottujen messiaspelien pelaamiseen. Mutta tämä koskeekin sitten vain videopelejä. Illanvietoissa lautapelit ovat nykyään kovassa käytössä mutta ehdottomasti eniten menee nykyään aikaa kun pelailee Dungeons & Dragonsia oikein perinteisesti pen and paper versiona. Siihen meneekin sitten joka viikko 5-10 tuntia. Sosiaaliseksi pelaamiseksi on homma siis siirtynyt ja jotenkin ajatus tuntikausien istumisesta jonkin yksinpelin äärellä ei enää kiinnosta. Sinällään pidän tätä suurena harmina koska kuitenkin koneella tulee jotain random uutisia kuitenkin selailtua tuntikausia päivässä niin miksei riitä motivaatiota käyttää sitä samaa aikaa hankkimalla elämyksiä videopeleistä...
  Kirjattu
 • ::
 • 15.08.16 - klo:07:40

  Ingoo Poissa

  • Ei käy käsityökerhossa, vaan elää mafiassa
  Määrät kyllä vaihtelevat paljon enemmän kuin eilen. Välillä ei tule pelailtua viikkoihin, kun joskus sitten saattaa mennä 10h päivässä.

  Uusista videopeleistä en ole enää niin täysin kartalla, eikä kaikkea ole pakko ostaa day1, kuten joskus aikoinaan. Olen myös myynyt pois ison läjän pelejä + konsoleita, kun ei keräilykään jaksa enää kiinnostaa.
  Kirjattu
 • ::
 • 15.08.16 - klo:12:42
  Toisinaan menee viikkoja pelaamatta, toisinaan pelaan 10 tuntia päivässä kun jostain innostun.

  Välillä ei tule pelailtua viikkoihin, kun joskus sitten saattaa mennä 10h päivässä.
  Oletko minä?
  Kirjattu
 • ::
 • 15.08.16 - klo:12:44

  Ingoo Poissa

  • Ei käy käsityökerhossa, vaan elää mafiassa
  Nähtävästi.

  Tänään olen pelannut pari tuntia Overwatchia  :)
  Kirjattu
 • ::
 • 15.08.16 - klo:14:00

  Tube Poissa

  • Moi oon Tube.
  Itselläni on kanssa vaihdellut pelaamisen määrä paljon enemmän kuin aiemmin. Jossain kohtaa tuli istuttua tosi paljon Civ V:n äärellä, sitten taas välillä tulee pelattua tosi vähän mitään ja tehtyä jotain muuta. Huomaan ainakin jonkinmoisen syklin sen suhteen, että vapaa-ajastaan laittaa vaihtelevissa määrin aikaa eri asioihin. Välillä tulee luettua enemmän, välillä katsottua kiinalaisia vauvapiirrettyjä, välillä tulee keskityttyä hieman sosiaalisempaan ajankäyttöön, välillä tulee vaan lueskeltua eri foorumeita, joskus käyttää vapaa-aikaansa jopa johonkin rakentavaan ja välillä sitten tulee pelattua. Nämä tietysti vievät toisiltaan aikaa, ja on tullut huomattua, että aika ei todellakaan jakaudu tasaisesti näiden välillä, vaan aina jokin asia innostaa muita enemmän, ja se sitten syö muita. Tällä hetkellä esimerkiksi lukeminen on ollut aika pitkälti kokonaan tauolla.
  Kirjattu
 • ::
 • 15.08.16 - klo:14:33

  Samirai Poissa

  • JÄÄTELÖAUTOOOOO!!!11
  Tubepa sen tuossa tiivisti. Meikälläkin tulee aina kausia jolloin keskittyy vain tiettyyn asiaan intensiivisesti. Tällä hetkellä on lukeminen vahvalla tolalla ja esimerkiksi animea ei meinaa saada katsottua ollenkaan. Odotan edelleen että se pelikausikin sieltä vielä tulisi mutta tuntuu että monen vuoden syklin takana tuo on jos on tullakseen :P
  Kirjattu
 • ::