Nintendon konsolit rankingiin

Rekisteröidy,


niin voit osallistua keskusteluihin
niin foorumilla kuin IRC-kanavallakin.
Rekisteröidy nyt!

Kirjaudu!Pysy aina kirjautuneena sisälle

Nintendon konsolit rankingiin

Äänestys

Nintendon paras konsoli

NES
- 0 (0%)
SNES
- 1 (9.1%)
N64
- 2 (18.2%)
Gamecube
- 4 (36.4%)
Wii
- 1 (9.1%)
WiiU
- 0 (0%)
Game Boy
- 0 (0%)
Game Boy Colour
- 0 (0%)
Game Boy Advance
- 1 (9.1%)
DS
- 1 (9.1%)
3DS
- 1 (9.1%)
Switch
- 0 (0%)

Äänestäjiä yhteensä: 10


20.04.17 - klo:01:20

Tingle Paikalla

 • Paavo
  • Academic Nintendo Club RY
Jou turha listapostaus tästä minä tykkään.

1. DS

DS oli innovativiinen konsoli, jonka tuplanäyttöjä, mikrofoneja, ja kosketusnäyttöä hyödynnettiin milloin mitenkin. Joskus huonosti, joskus erinomaisesti, ja vaihtoehtona olivat aina myös täysin perinteiset pelit. Laitteella pelattiin myös Nintendon ensimmäiset varteenotettavat nettipelit.

Mutta ennen kaikkea pelivalikoima oli kerrassaan jumalallinen. Perinteisten megasarjojen lisäksi laitteella pelattiin laidasta laitaan Professor Laytonin, Brain Trainingin, Ace Attorneyn ja Picross 3D:n kaltaista hupsuttelua. 3rd party oli voimissaan ja laitteen elinikä jatkui pitkälle 3DS:n tulon jälkeenkin. Oikeastaan kaikki GBA:n ja 3DS:n parhaat pelit näyttäytyivät myös DS:llä, mikä kertoo pelikirjaston mittavuudesta paljon.

Suosikkipelini: Shin Megami Tensei: Strange Journey, Pokémon Platinum, Advance Wars: Dark Conflict ja Professor Layton and Pandora's Box

2. NES

Varmasti Nintendon historian merkittävin konsoli täynnä klassikkopelejä kaikilta suurilta pelijulkaisijoilta. Kilpailu pelimarkkinoilla oli kova, jossa pärjäämiseen vaadittiin tiukkaa ja laadukasta pelisuunnittelua. Laitteelle julkaistiinkin maailman parhaat tasohyppelyt, kuten Mega Man 2, Castlevania ja Super Mario Bros. 3. Tasohyppelyjä on ollut ilo kerätä ja pelata myöhemminkin, mutta Zeldojen lisäksi muu pelivalikoima ei kyllä ole erityisen hyvin vanhentunut.

Suosikkipelini: Mega Manit ja Zeldat

3. Game Boy (kaikki versiot)

Pelkkä Tetris ja Pokémon takaavat Pelipojalle kulttiaseman, ja olihan laitteilla klassikkopelinsä laidasta laitaan. Käsikonsolit ovat kyllä poikaa keh keh.

Suosikkipelini: Pokémonit

4. 3DS

Niinkuin DS, muttei yhtä hyvä. 3D oli hyvä efekti joka ei edes ole gimmicki. Jos et pelaa laitteellasi Monster Hunteria ja Etrian Odysseyta, teet jotain väärin.

Suosikkipelini: Monster Hunterit, Etrian Odysseyt, a Link Between Worlds ja Shin Megami Tenseit

5. Wii

Siisti ohjain, paljon pelejä ja Virtual Consolen ensituleminen. Voi juku.

Suosikkipelini: Sin & Punishment: Successor of the Skies, Mega Man 9 ja Boom Street

6. Super Nintendo

Ohjain on niin hyvä, että se loi nykyisen standardin. Paljon jatko-osia NESsin klassikoille, jotka ovat lähes poikkeuksetta vain huonompia, mutta silti tosi hyviä ja kirjasto noin muuten priimaluokkaa.

Suosikkipelini: Shin Megami Tensei

7. Gamecube

Loistava vehje Meleen pelaamiseen ja ohjain on ristiohjainta lukuunottamatta täydellinen. Tähän aikaan Nintendolla oli tapana uudistaa hittisarjojaan rankalla kädellä, mutta Mario Sunshine, Windwaker ja Metroid Prime eivät minua niin vakuttaneet. 3rd Partya löytyy öö Twin Snakes ja läjä Resident Eviliä, mutta konsolilla eivät partyt kyllä jääneet kertaan eikä kolmanteen ;)

Suosikkipelini: Super Smash Bros. Melee

8. Nintendo 64

Tärkeä hyppy 3D-pelaamiseen. Ohjain on aika hirveä ja pelivalikoimasta ainoastaan Zeldat ovat yhä erinomaisia, mutta olenkin pelivalikoimaan tutustunut varsin pinnallisesti.

Suosikkipelini: Zeldat

9. Wii U

Voi juku konsoli, jonka ohjain on Tabletti. Nyt tämä konsoli yhdistää koti- ja käsikonsoli pelaamisen! (Kunhan et vie tablettia 4 metriä kauemmas pls understand se lähettää dataa Iwatan vitality sensorilla).
Laite joka perustuu kalliseen gimmickiin, ja jota edes Nintendon omatkaan pelit eivät käytä mihinkään. Pelivalikoima koostuu kaksi kertaa vuodessa julkaistuista turvallisista jatko-osista, mutta kiitos nyt kuitenkin Splatoonista. Taaksepäin yhteensopivuus ohjaimia myöten ansaitsee myös kiitokset.

Suosikkipelini: Splatoon ja Breath of the Wild

Toivon/oletan Switchin päätyvän keskitasolle listaa. Hardwaren puolesta se on ollut positiivinen yllätys, tosi kivaa vaan ottaa Zelda mukaan reissun päälle :)
« Viimeksi muokattu: 06.05.17 - klo:17:16 kirjoittanut Tingle »
<Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
<Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
<Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
<JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
<henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
<Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI
Kirjattu
 • ::
 • 20.04.17 - klo:11:57

  Turjake Poissa

  • Törö
  • Hail to the King, baby!
   • Törön vuodatus, teh blogi
  Käyn tässä läpi vaan kotikonsolit.

  1. GameCube.
  Nostalgian lisäksi tässä on edelleenkin about paras ohjain ikinä ja ihan kipee pelikirjasto Nintendon puolelta. Huomionarvoista on myös se, miten third partyjen tuki ei ollut pelkkää paskaa, vaan saimme nauttia aika monesta siististä pelistä joita nähtiin myös kilpailijoiden konsoleilla. Kiva konsoli myös siinä mielessä, että tässä Nintendo jätti gimmickit syrjään ja teki aikalaisekseen tehokkaan laitteen ja pääsi keskittymään ensisijaisesti pelien laatuun.

  Lempipelit: Resident Evil 4, Twin Snakes, Metroid Prime, The Wind Waker, Melee, F-Zero GX, Viewtiful Joe, Nightfire, TTYD, Rogue Squadron 2...

  2. SNES
  Megaklassikoiden koti. Konsoli, jolla yllättävän monet pelit eivät ole vanhentuneet päivääkään. Edelleenkin voi hyvillä mielin iskeä vaikkapa Megaman X:n tai Super Metroidin tulille ja nauttia pikselimössöstä samalla innolla kuin back in the day. Kaipaan sitä aikaa kun laitoit vittu pelikasetin konsoliin ja painoit virran päälle ja pääsit pelaamaan. Tässä on pelaajien konsoli.

  Lempipelit: Super Metroid, Super Mario World, Megaman X, Donkey Kong Country, A Link to the Past, Chrono Trigger, Yoshi's Island...

  3. N64
  Innovatiivinen ja uraauurtava laite, johon liittyy tosi paljon hyviä muistoja. Valitettavasti aika on ajanut useiden pelien ohi ja esimerkiksi Perfect Dark on herran vuonna 2017 lähes pelikelvoton. Mutta toista se oli silloin kun ei paremmasta tiennyt. Täällä on tosi kovia mind blown tason geimejä, jotka - kuten sanottua - ovat teknisesti tosi vanhentuneita, mutta laatusuunnittelu paistaa frameratemössön läpi kilometrien päähän.

  Lempipelit: Super Mario 64, Lylat Wars, Banjo-Kazooie, GoldenEye, Conker's Bad Fur Day, Mario Kart 64

  4. NES
  Täällä on yllättävänkin paljon pelejä, joita voi pelata tänäkin päivänä ilomielin. Peruskiva konsoli ja merkittävä pala historiaa.

  Lempipelit: Super Mario Bros 3., The Legend of Zelda, Battletoads, Wheel of Fortune, Castlevania, Rescue of Dino & Hoppy

  5. Wii :D
  Lasten vitun konsoli. Gimmickpaskaa jolle on suotu muutamia tosi kovia laatupelejä. Tehoja ei ole ja casualien kosiskelu pelisuunnittelussa ja liikkeentunnistuskontrollit pilaavat muuten hyviä pelejä mikä on vitun raivostuttavaa. Samalla useat laatusarjat kuten Starfox ja F-Zero jätettiin täysin huomioitta. Pelasin tällä laitteella eniten GameCuben pelejä. Muistaaks kukaan Everybody Votes Channelin? What a hit!

  Lempipelit: Punch-Out, Kirby's Epic Shit, Donkii Kong

  6. WiiU
  Tehoton piece of shit jonka käyttökokemus ripuliohjaimineen ja käyttöjärjestelmineen on suorastaan vastenmielistä. Pelit on tasoa ihan ok, mutta niitä on liian vähän ja ne on pilattu gimmickeillä. Paskempaa kuin anime.

  Lempipelit: No ei näitä kyllä rehellisyyden nimissä ole. Donkii Kong ja Yoshi oli ihan ok.
  <+Cyna> Turjake on resetin paras tyyppi, aattelin mainita
  <Tinglemies> välillä en itsekään erota pelaanko personaa vai nussinko törön kaa
  <+mm. Detonat, coconuut, Linkkiro> Törö adminiks


  ANIME ON PASKAA USKOKAA JO SKYWARD SWORD MYÖS JA DC
  Kirjattu
 • ::
 • 20.04.17 - klo:13:24
  Tää on vaikeampi tehtävä. Kaikilla konsoleilla on plussansa ja miinuksensa. Sen kummempia perustelematta listaan kahteen eri listaan (käsikonsolit ja kotikonsolit erikseen) vain ne konsolit, jotka itse omistan. En ota listalle Switchiä tässä vaiheessa.

  Kotikonsolit
  1. SNES
  - Lapsuuteni klassikkokonsoli. Donkey Kong Country -sarja päällimmäisenä mielessä. SNES:lle minulla on muuten läjä vaihtelevan laatuisia läpäisemättömiä lisenssipelejä, joista ois joskus kiva tehdä streamia :D

  2. N64
  - Lapsuuteni klassikkokonsoli vol 2. Pelisuosikeissa Pokémon Stadium ja tietysti Donkey Kong 64, joka on testattu vuonna 2017 edelleen äärimmäisen hauskaksi pelikokemukseksi, joskaan ajan hammas ei ole täysin kolhuitta peliä päästänyt.

  3. Wii
  Hauska kokemus, joka sai omat vanhempanikin ainakin kokeilemaan pelaamista. Harmi kyllä, se ei tehnyt heistä sen enempää pelaamista hyväksyviä kuin ennenkään. Paljon hyviä pelejä, kuten The Legend of Zelda: Draw the Circle, Link's Crossbow Training ja Weewaa. Tai Super Mario Galaxyt.

  4. GameCube
  Liityin GameCube-sukupolveen jokusen vuoden myöhässä, ja sen takia se jäi vähän lyhyeksi minun osaltani. Vasta The Legend of Zelda: The Wind Wakerin myötä kuitenkin tutustuin Zelda-sarjaan, joten tälläkin konsolilla on ikuisesti paikka sydämessäni. Ps. Sunshine on parempi ku SM64.

  5. Wii U
  Wii U on erinomainen konsoli, joka valitettavan huonosta markkinoinnista ja nimestä johtuen jäi jalkoihin. Tällä konsolilla olisi ollut paljon potentiaalia, jos markkinointi olisi toteutettu eri tavalla eikä oltaisi yritetty ratsastaa menestyneen Wiin nimellä. Sinänsä harmi, että kaksi parasta peliä (The Legend of Zelda: The Wind Waker HD ja The Legend of Zelda: Twilight Princess HD) ovat GameCube-käännöksiä.

  ---

  Käsikonsolit
  1. Nintendo DS
  Nintendo DS mullisti käsikonsolimaailman. Se oli innovatiivinen ja nerokas kaikin puolin. Huippuja pelejä eri genreissä. Aikansa 5/5.

  2. GameBoy (Color)
  GameBoy-mallistohan nyt on suorastaan klassikko. Omat GameBoy-kokemukseni rajoittuvat lähinnä Pokémon-peleihin, mutta mikäs siinä kun olihan ne tuohon aikaan pelkkää timanttia.

  3. Nintendo 3DS
  Gimmick paska, mutta sen jälkeen kun Nintendo myönsi että se epäonnistui ja muutti konsolin suuntaa, tästä tulikin ihan hyvä jatkaja Nintendo DS:lle. Huippuja pelejä kuten The Legend of Zelda: A Link Between Worlds on nähty tällä käsikonsolilla.

  4. GameBoy Advance
  GameCuben tapaan pinnallisimmaksi kokemukseksi käsikonsolipuolella minulle jäi GameBoy Advance, jolle taisin omistaa aikoinaan vain kolme tai neljä peliä, plus lisäksi yksi myöhemmin kokoelmiini hankkima. Olihan tällekin Pokémoneja, mutta taisi kiinnostus niitä kohtaan jo vähän laantua näihin aikoihin. Mario & Luigi: Superstar Saga on tuo mainitsemani myöhemmin hankkimani peli, ja onhan se kyllä loistava.
  Kirjattu
 • ::
 • 20.04.17 - klo:13:43

  Tapza Poissa

  • Katkeroitunut nörtti
  GameCubea edeltäneet konsolit ovat sellaisia, joilla en ole pelannut juuri yhtään. Monet klassikkopelit olen vetänyt muilla konsoleilla, esim. VC:n kautta. Näinpä reiluuden nimissä arvioin konsolit lähinnä pelikirjastojen perusteella.

  1. Nintendo DS

  Aivan siis todella hyvä käsikonsoli joka on ollu mulle ihan sikana hyvä konsoli, vaikka pelikirjastossa onkin ehkä ikisuosikkien sijasta enemmänkin vain todella monta todella hyvää ja todella ok:ta peliä. Kaiken kaikkiaan olen pelannut tällä ehkä enemmän kuin millään muulla Nintendon laitteella.

  Lempikirja: Hotel Dusk: Room 215
  Lempianime: Ace Attorneyt (paitsi kolmonen)
  Lempipelit: Professor Laytonit
  Lempiporttaus: Chrono Trigger

  2. GameCube

  Ensimmäinen Dindendo-koneeni, joten nostalgia on vahva, vaikka olinkin laitteen saadessani jo ikäloppu eli 13-vuotias. Omistan GC:lle vain kymmenkunta peliä, mutta niiden joukossa ei ole yhtään huonoa. Pidän myös ohjaimesta erittäin paljon, vaikka ristiohjain onkin vitsi.

  Lempipelit: The Wind Waker, Metroid Prime ja Twilight Princess. Etenkin viimeisessä on tukevasti nostalgialisää.

  3. Super Nintendo

  Loppujen lopuksi olen tutustunut pelikirjastoon varsin pinnallisesti, mutta pelaamani perusteella laitteelle on useita ihan todella hyviä klassikkopelejä joita olen koskaan pelannut. Yleisesti ottaen SNESin pelit ovat vanhentuneet erittäin hyvin, jopa visuaalisesti. Muun muassa Super Metroidin ulkoasusta pidän edelleen.

  Lempipelit: Final Fantasy VI, Chrono Trigger ja Donkey Kong Country 2

  4. Nintendo 64

  Heikonlaisesti olen tämänkin koneen peleihin tutustunut. Kokemukseni perusteella ohjain on kamala, mutta pelit vakuuttavia. Osa on varmasti vanhentunut huonosti, mutta esimerkiksi Zeldoja, Paper Mariota ja Banjo-Kazooieta pelaa kyllä oikein mielellään tälläkin vuosikymmenellä. Pelaamattomista peleistä eniten kiinnostavatkin Raren muut 3D-loikinnat.

  Lempipelit: Zeldat ja Banjo-Kazooie

  5. Wii :D

  Lasten leikkivempele, jolle on kuitenkin siunaantunut muutamia mainioita pelejä myös kaltaisilleni pedofiileille. Iso osa pelikirjastosta on roskaa, mutta niin toisaalta oli PS2:ahdellakin. Parhaimmat pelit ovat totta kai niitä, joissa wigglewagglea hyödynnetään minimaalisesti tai ei ollenkaan.

  Lempipelit: Super Mario Galaxy ja Xenoblade Chronicles

  6. Nintendo 3DS

  On tälle varmaan hyviä pelejä, mutta useimmista en koskaan kiinnostunut niin paljon, että olisin jaksanut ostaa. 3D on ookoo bonus, mutta ei toimi minulla. Eniten olen pelannut eShopista hankittuja pelejä.

  Lempipeli: A Link Between Worlds

  7. NES

  Tämän vehkeen pelikirjastoon olen tutustunut varmaan huonommin kuin minkään muun Mijamodon kotikonsolin. Sanoisin, että pelit ovat vanhentuneet SNESin pelejä huonommin, eli toisin sanoen ne ovat liian vaikeita ja niissä on paskat graffat.

  Lempipelit: Yhtään ikisuosikkia ei löydy, mutta Mega Man 2 ja SMB3 ovat aika hauskoja. The Legend of Zeldaa arvostan.

  8. Wii U :DDDDDD

  Aika joutava vehje, mutta en ole katunut ostopäätöstä. Toimi hyvänä Netflix-laitteena ennen kuin hankin toimivan tietokoneen. Omistan tälle myös enemmän pelejä kuin vaikkapa 3DS:lle, mutta ainakin kaksi niistä on vielä korkkaamatta. Ja kaksi on porttauksia GameCubelta.

  Lempipelit: Breath of the Wild. Myös Donki Konki on hauska.

  9. Gameboy ja GBA

  Näistä on paha sanoa mitään. Metroid Fusion on kiva ja GB(C) Zeldat ovat tosi kivoja. Siinäpä se.
  Lasken pääomaa.
  Kirjattu
 • ::