Steins;Gate

  • 7 Vastauksia
  • 4660 Lukukerrat
Steins;Gate
« : 13.09.17 - klo:23:49 »

Oli 50 pinnan alennuksessa Steamissa, joten ostin lykättyäni tämän lukemista jo monella vuodella. Paremmin tarina on varmaan tunnettu animena, mutta se perustuu tähän visual novelliin. En tykkää visual novellin art stylestä kovin paljoa, mutta muuten vaikuttaa tosi mukavalta tekniseltäkin puolelta, mutta toisaalta kaikki tähän asti pelaamani visual novellit ovat olleet tekniseltä toteutukseltaan tosi paskoja, joten saattaa olla, ettei tämä nyt oikeasti ole niin kummoinen siltä osalta.

Visual novellissa on tullut jo vastaan paljon asioita, jotka täysin missasin animessa, eritoten kaikkia viittauksia eri animeihin ja mangoihin, osittain sen takia, että peli vähän myös selittää niitä laittamalla hints-välilehden taakse selityksiä joistain jutuista. Visual novellia on oikein mukava pelata, ja takanani on nyt prologi sekä ensimmäinen kappale. Vielä en ole löytänyt mitään animesta hirveästi poikkeavaa, ja kaikki valinnat ovat ainakin tuntuneet melko mitättömiltä, vaikka saattaahan noilla olla yllättäviäkin pidemmälle kestäviä vaikutuksia. Visual novellia on kehuttu animea vielä paremmaksi, joten odotan innolla, mitä peli pitääkään sisällään. Päivittelen myöhemmin vielä lisää mietteitäni.

Jos joku ei vielä tiedä, niin juoni lähtee liikkeelle siitä, että nörttiporukka keksii vahingossa laitteen, jolla voi lähettää tekstiviestejä menneisyyteen. Sitten tapahtuu asioita, ja valinnat vaikuttavat yllättävällä tavalla asioihin.

Jos joku muu haluaa ostaa tämän tässä välissä, niin Steamin 50 % alennus kestää vielä 18. päivään asti.

http://store.steampowered.com/app/412830/STEINSGATE/
« Viimeksi muokattu: 22.09.17 - klo:03:40 kirjoittanut Tube »

Vs: Steins;Gate
« Vastaus #1 : 21.09.17 - klo:06:23 »
Kaksi endingiä takana. Noiden mainitsemieni viittausten lisäksi on tullut poimittua kaikenmoista pientä, mitä animea katsoessa ei tajunnut, esimerkiksi hahmojen välinen dynamiikka toimii paljon paremmin, kun lukee pieniä lisäyksityiskohtia sieltä täältä. Esimerkiksi Faris on nyt visual novellin jälkeen mun mielestä paljon parempi hahmo kuin pelkän animen perusteella. Sama pätee jossain määrin oikeastaan kaikkiin hahmoihin, mutta Fariksestä nyt en hirveästi vain animen perusteella välittänyt, mutta pienet lisämausteet hahmoon VN:stä ovat saaneet minut paremmin käsittämään, mistä hahmossa on kysymys.

Suzuhan ja Lukakon endingit vetäisinkin jo, mutta Fariksen endingiä varten taisin vastailla liian julkeasti sen tekstiviesteihin, kun halusin Suzuhan endingin jälkeen alusta alkaen uudelleen ottaessani kokeilla sellaisia vastauksia, joita en aiemmin ollut käyttänyt. Visual novel on päästänyt mukavasti Rintaron pään sisään todella mukavalla tavalla näkemään niitä fiiliksiä, joiden olemassaoloa tavallaan animea katsoessa hieman osasi toivoakin. Tätä alleviivaa etenkin Suzuhan ending.

(click to show/hide)

Eteenpäin mennään. Täytyy jossain kohtaa käydä poimimassa ohi menneet endingit. Ainakin Fariksen ending meni ohi, mutta meniköhän myös Mayushiin?

Vs: Steins;Gate
« Vastaus #2 : 21.09.17 - klo:19:13 »
Harmittaa oikein, että Naen pieni pätkä leikattiin pois animesta, vaikka se olisi ollut mahdollista saada mukaan, koska se oli VN:ssä vain pieni kiertotie. Tietysti, kun on vain 24 jaksoa käytettävissä, niin jostain on pakko leikata. Oli aika hurjaa kamaa.

Tähän astisen perusteella voin jo antaa vahvan suosituksen. Puolet Kaksi kolmasosaa endingeistä kasassa: Suzuhan, Lukakon, Mayurin ja Fariksen loput siis napattu. Vielä ilmeisesti Faris, Moeka sekä Kurisu.
« Viimeksi muokattu: 22.09.17 - klo:03:33 kirjoittanut Tube »

Vs: Steins;Gate
« Vastaus #3 : 22.09.17 - klo:03:32 »
Jooh. Oli tosi hyvä visual novel. Kaikki kuusi endingiä takana.

(click to show/hide)

Suosittelen ehdottomasti kaikille, oli sitten animen nähnyt tai ei.

Aivan loistava tarina, joka tarjoaa mielenkiintoisen tarinan sekä itkettää ja naurattaa jatkuvalla syötöllä. Animen (kahdesti) katsoneenakin tästä sai erittäin paljon irti kaiken lisätavaran kanssa, ja siksi, että tarina vain on niin hyvä, että se tempaa mukaansa ja siihen voi elävöityä täysin rinnoin, vaikka lopputulos onkin jo tiedossa. Naama oli vuoronperään väärinpäin ja hymy korvissa, vaikka suurin osa vitseistä ja liikuttavista kohdista olikin jo entuudestaan tuttuja. VN selkeytti niitä seikkoja, jotka jäivät animea katsoessa kummastuttamaan [EDIT: Esimerkiksi aikamatkustuksen logiikkaa ja sitä, mitä sillä voi saavuttaa, selkeytettiin entisestään]. En osaa edes ajatella, miten kovaa tämä iskee tyyppiin, jolle anime on yhä vieras. Varmaankin paras visual novel, jonka olen lukenut, ja se on Fate/Stay Nightin rinnalla paljon. F/SN pesee edelleen juonellaan ja musiikillaan, vaikkei paljoa, mutta tämä oli kaikin puolin eheämpi kokonaisuus eikä teoksen teknisiäkään meriittejä verrattuna moniin muihin VN:iin voi vähätellä. 5/5

Sitten voisi katsoa animen vielä kolmannen kerran...

EDIT: Artstyleenkin kasvoin melko nopeasti sisään, eikä se ihan alun jälkeen enää pistänyt silmään muutoin kuin ylisuurien iiriksien osalta.
« Viimeksi muokattu: 22.09.17 - klo:03:43 kirjoittanut Tube »

Vs: Steins;Gate
« Vastaus #4 : 10.08.18 - klo:02:45 »
Ai joo. Tästä on tulossa kokonaan animoitu versio!


Ilmeisesti tässä on käytetty animea varten animoitua kamaa todella vahvasti hyödyksi ja sitten animoitu se, mitä jäi vielä puuttumaan. Hyvä peruste lukea uudelleen läpi myöhemmin. :) Switch, PS4, PS Vita ja Windows.

Vs: Steins;Gate
« Vastaus #5 : 10.08.18 - klo:14:56 »
Steins;gate onkin ollut tarkoitus lukaista mutt ikävä kyllä on ollut hankala saada konsoleille. Elite tulee ehdottommasti hankittua jossain vaiheessa, näemmä syyskuussa julkaistaan Japanissa mutta 70 euron pulittaminen ei kuulosta houkuttavalta.

Zeron kanssa kävi tuuri kun sitä jaettiin joskus ilmaiseksi PS4 niin sain sieltä napattua ja luettua. Sinäänsä huolestuttaa kuinka "vaikea" alkuperäinen on, sillä Zerossa ainakin kämmäsin ensimmäisellä lukukerralla ja sain Bad Endingin, joka harmitti jonkin verran. Tietenkin Steins;gaten kanssa tietää mihin tarina menee joten ihan idiottimaisia kämmejä ei pitäisi tapahtua.

Vs: Steins;Gate
« Vastaus #6 : 10.08.18 - klo:16:00 »
Steins;Gatessa nuo bad endingit oikeasti kannattaa kaikki metsästää, koska ne ovat suurin lisää suhteessa animeen ja kaikki oikeasti todella mielenkiintoisia.

Vs: Steins;Gate
« Vastaus #7 : 22.10.19 - klo:00:41 »
(click to show/hide)

Sain vissiin true end flagin pystyyn ja muutama ending on jo luettuna. Koetan päästä kaikkiin bad endeihin ennen kuin saavutan oikean lopun. Yksi on jo tehty, toinen työn alla.
(click to show/hide)

Tuli myös ostettua tuo Steins;Gate Elite, kun oli aika kovassa alennuksessa. Paketti, jossa tuo oli, oli -63 % ja sitten vielä paketti tarjoaa koko sisällöstään -10 %, mutta tietysti alentaa kaksi alkuperäistä VN:ää, koska ne jo omistin.