Shadow Tactics: Blades of the Shogun

  • 3 Vastauksia
  • 4226 Lukukerrat
Shadow Tactics: Blades of the Shogun
« : 31.10.17 - klo:16:46 »
Pelasin joskus muksuna Desperados: Wanted Dead or Aliven demoa aika monta kertaa, ja jokunen vuosi sitten ostin kokoversion Steamista. Hyvä pelihän se on, mutta vähän ikääntynyt, ja etenkin harmittaa, ettei sitä ole mahdollista pelata ikkunoituna, vaan vaatii kokoruudun tehden sovellusten välillä siirtymisestä turhan vaikeaa. Kun ensimmäistä kertaa näin pelivideota Shadow Tactics: Blades of the Shogunista, niin tajusin, että tämähän on käytännössä sama peli eri miljööseen sijoittuen, joten toivelistallehan se meni. Peli on niin lähellä Desperadosta, että olin aluksi aivan varma, että kyseessä on sama studio, mutta eipä ole. Desperadoksen mekaniikat on tuotu tälle vuosikymmenelle 3D:llä ja paremmilla grafiikoilla, mutta peruselementit ovat kuitenkin lähes identtisiä. Tämä ei kuitenkaan ole missään mielessä huono asia, koska Desperados hoitaa ne juuri kuten pitää.

Nyt sain Steamin Halloween-alennuksista viimein ostettua pelin ja yhdeksän kenttää myöhemmin ei voi kuin sanoa, että todella hyvä hiiviskelypeli tämä kyllä on. Pelissä on tarkoitus saada erilaisia tehtäviä suoritettua varjoissa hiippaillen. Viholliset karsitaan pois tieltä muiden huomaamatta. Yleensä paras tapa hoitaa homma on tappamalla kaikki mikä liikkuu, mutta erilaiset haasteet kehottavat kokeilemaan kenttiä tappamatta ketään. Yleensä suoraan vihollisten kimppuun hyökkääminen on varma tie kuolemaan, joten peli tarjoaa mukavia aivopähkinöitä vartijoiden kylmäksi pistämiseen yksi kerrallaan.

Minulla on yhä ensimmäinen peluukerta kesken, enkä vielä edes tiedä miten monta kenttää pelissä on, mutta haasteiden perusteella vaikuttaa jo nyt siltä, että uudelleenpeluuarvoa ei tältä peliltä puutu. Kentät tarjoavat erilaisia tapoja läpäistä ne, ja onkin aina mielenkiintoista miettiä, mitä kautta kutakin tehtävää kannattaisi lähestyä.

Pelin viisi hahmoa erikoistuvat erilaisiin tapoihin lahdata porukkaa. Yksi heittää heittotähtiä, toinen houkuttelee viholliset pillillänsä maahan viritettyyn loukkuun, kolmas laittaa valeasun päälleen ja iskee selkään, neljäs ampuu kiikarikiväärillä ja käyttää rähteitä ja viides on vaan vitun kova jätkä ja pistää samalla katananiskulla useamman kaverin kylmäksi. Suurimmassa osassa kenttiä koko hahmokaarti ei ole kerralla käytettävissä, mikä tarjoaakin mielenkiintoisia tilanteita, kun käytettävissä ei esimerkiksi olekaan ainuttakaan kaukotaisteluasetta tai vaihtoehtoisesti kaikki lähitaisteluun erikoistuvat tyypit puuttuvat kokonaan.

Pelin alussa huolehdin lähinnä siitä, että onko tätä sisältöä olemassa oikeasti koko rahan edestä, vai jääkö peli liian lyhyeksi, mutta näin yhdeksän kentän jälkeen alkaa olla jo sellainen olo, että sisältöä on kyllä riittämiin, mutta toivon toki, että edessä olisi vielä 3-6 kenttää. Kirjoittelen lisää pelin läpäistyäni, mutta jo tässä kohtaa uskallan antaa tälle vahvan suosituksen, etenkin kaikille, jotka ovat Desperadoksen ystäviä tai muuten vain tykkäävät hiippailupeleistä. Kuten jo pelitarjouksetketjussa totesin, japaninkielinen ääniraita löytyy myös, vaikka peli onkin saksalaisen studion tekemä.

Steamissa peli on vielä huomiseen alkuehtooseen asti 25 % alennuksessa ja sen saa omakseen 30 eurolla.

Kauppalinkkejä:

http://store.steampowered.com/app/418240/Shadow_Tactics_Blades_of_the_Shogun/
https://www.microsoft.com/fi-fi/store/p/shadow-tactics-blades-of-the-shogun/c0sx9nvmvqg9
https://store.playstation.com/#!/fi-fi/pelit/shadow-tactics-blades-of-the-shogun/cid=EP8923-CUSA07792_00-DEAST00000000001
« Viimeksi muokattu: 31.10.17 - klo:18:42 kirjoittanut Tube »

*

Poissa Turjake

  • Törö
Vs: Shadow Tactics: Blades of the Shogun
« Vastaus #1 : 31.10.17 - klo:17:27 »
Mielenkiintoista. Desperados on klassikko.
<+Cyna> Turjake on resetin paras tyyppi, aattelin mainita
<Tinglemies> välillä en itsekään erota pelaanko personaa vai nussinko törön kaa
<+mm. Detonat, coconuut, Linkkiro> Törö adminiks


ANIME ON PASKAA USKOKAA JO SKYWARD SWORD MYÖS JA DC

Vs: Shadow Tactics: Blades of the Shogun
« Vastaus #2 : 31.10.17 - klo:18:44 »
AP:ssa unohdin mainita, että hahmojen välinen synergia on tosi hienoa. Aina sitä ei tarvita, mutta usein sitä jopa vaaditaan. Toinen nakkaa kiven vihollisten taakse, jotka kääntyvät ihmettelemään äänen lähdettä ja samalla toinen hahmo syöksyy laittamaan muutaman vartijan kerrallaan kylmäksi. Mukana on myös "shadow mode", jossa hahmoille voi antaa samanaikaisesti käskyjä, ja enteriä painamalla ne kaikki toteutetaan samaan aikaan. Tämä helpottaa todella paljon suurempien vihollisjoukkojen neutralisointia.

Vs: Shadow Tactics: Blades of the Shogun
« Vastaus #3 : 25.12.17 - klo:16:48 »
Tämä on nyt 50 % alennuksessa Steamissa. Suosittelen.
« Viimeksi muokattu: 26.12.17 - klo:18:21 kirjoittanut Tube »