Super Smash Bros. Ultimate

 • 61 Vastauksia
 • 6651 Lukukerrat
Vs: Super Smash Bros. Ultimate
« Vastaus #50 : 31.12.18 - klo:21:34 »
Mietiskelin ja tässä mun veikkaukset ja toiveet dlc-hahmoiksi.

Ennustan:
- Heihachi
- Rayman
- Hahmo Fire Emblem: Three Housesista

Neljättä en keksi sellaista, minkä voisin nostaa yhtä kovalla varmuudella näiden kolmen rinnalle. Muita mitkä kävi mielessä ja ovat kans suht mahdollisia niin Minecraft Steve, Crash, Spyro, Rex ja Dante.

Toivon:
- Sora
- Chosen Undead
- Banjo-Kazooie
- Phoenix Wright
- Tracer

Näistä Phoenix ehkä se todennäköisin, Banjonkin ympärillä on hirveästi ollut pöhinää mutta en jaksa oikeasti uskoa, oishan se pirun jepa.

*

Poissa Tapza

 • Luuseri
Vs: Super Smash Bros. Ultimate
« Vastaus #51 : 01.01.19 - klo:04:25 »
Hyvä ja hyvin perusteltu viesti Tinglellä.

Pidän Meleestä, mutta valehtelisin jos väittäisin että en olisi hiukan kyllästynyt siihen, että aina kun pelataan smässiä niin joku sanoo että pelattaisiinpa Meleetä koska kaikki muu on paskaa.

Inhottaa olla näin yksinkertainen kasuaalipelaaja, mutta olen hieman kyllästynyt meleeseen. Smash femmassa voin pelata Inklingillä, Palutenalla ja sadalla fire emblem - hahmolla ja olla vammainen, Meleessä en. Melee on mekaniikoiltaan parempi peli, mutta tällä hetkellä pelaan mieluummin jotain sellaista, jota tunnen huonommin ja jossa on kaikkea hauskaa paskaa, jolle voin runkata öisin samalla kun otan itseltäni suihin ja työnnän kuusenkäpyä peräaukkooni.

Sama asia pätee miiteissä. Olen pahoillani, mutta tällainen olen.
« Viimeksi muokattu: 01.01.19 - klo:15:31 kirjoittanut Tapza »

Vs: Super Smash Bros. Ultimate
« Vastaus #52 : 01.01.19 - klo:12:31 »
Olen Brawlin jälkeen palannut Meleen pariin kerran, enkä tuolloin huomannut minkäänlaista mekaanista ylivertaisuutta, joka olisi saanut minut jäämään roikkumaan menneeseen kymmeneksi vuodeksi. Sama juttu nelosen ja nyt Ultimaten kanssa. Niiden kohdalla on vain tuntunut siltä, että aiempia vammaisuuksia ja ärsyttävyyksiä on karsittu pois. Aikojen alusta pännineet reunan omiminen ja ketjugrabit saatiin pois nelosessa (random trippailu vain huvitti, uskokaa pois). Ajattelin pitkään, että nyt on sarjan mekaniikat hiottu täydellisiksi. Loppua kohden ilmaväistelyn ylivoimaisuus alkoi kuitenkin ottaa pannuun isosti. Jossain on vikaa, kun väistönapin spämmäily on tilanteessa optimaalinen ratkaisu, jonka rankaisuun vaaditaan parin framen tarkkuutta. Ultimatessa väistelyä nerffattiin ja nyt on maailma mallillaan. Varmaan tässäkin alkaa myöhemmin nousta jotain paskaa pinnalle, mutta yritän sanoa, että mielestäni suunta on mekaniikkojen miellyttävyyden kanssa ollut koko ajan ylös.

*

Poissa Tingle

 • Paavo
  • Academic Nintendo Club RY
Vs: Super Smash Bros. Ultimate
« Vastaus #53 : 01.01.19 - klo:13:19 »
Smash4 ja Ultimate kehitettiin edeltäjiään nopeatempoisemmiksi. Smash 4 toi kombot takaisin (mutta samalla nerffasi DI:n), Ultimate heikensi kilpeä ja väistöjä. Hyvä jos pidät Smashin kehityssuunnasta, niin minäkin. Nämä kaikki ovat kuitenkin tietoisia ratkaisuja tuoda peli lähemmäksi Meleetä, jolloin on ristiriitaista kiistää Meleen erityisasema sarjassa. Olisihan se kiva olla vertaamatta jokaista smashia aina meleeseen, mutta jatko-osat ovat tuoneet lähinnä lisää hahmoja. Parry on paperilla mielenkiintoinen lisä, mutta toistaiseksi se ei ole vaikuttanut erityisen hyödylliseltä.

Reunan omiminen on lopulta hyvä mekaniikka. Jos arvaat mihin kohtaa kenttää vastustajasi laskeutuu, voit rankaista häntä siitä, sama pitäisi päteä myös reunalle mentäessä. Jos ainoa tapa selviytyä on ottaa reunasta kiinni, on jo valmiiksi huonossa tilanteesa jossa kuolema on omaa syytä. Jos kentällä palautuminen on itsestäänselvyys, miksi peli edes laskee mitään prosentteja ja ampaisee taistelijat kentän ulkopuolelle, miksei peliä pelata pelkällä staminamoodilla? Ehkä ledgetrumpin kanssa voisi elää, jos recoveryjä olisi helpompi rankaista. Nyt liian moni hahmo vain teleporttaa suoraan reunalle psssh nothing personel kid. Toivottavasti pävitykset nerffaavat hahmoissa ensimmäisenä recoveryt.
<Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
<Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
<Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
<JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
<henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
<Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI

Vs: Super Smash Bros. Ultimate
« Vastaus #54 : 01.01.19 - klo:14:02 »
Reunan omiminen on riskitön ja "laimea" tapa saada vastustaja hengiltä. Ilmaiskut ja meteor smashit ovat olemassa syystä: pelaajan halutaan hyppäävän kentän ulkopuolelle viimeistelemään vastustaja, joka on tulossa takaisin. Miksi tehdä moista, kun voi vain hypätä reunalle roikkumaan ja katsoa vastustajan putoavan kuolemaansa? Gg's, oli kyllä hype katossaan. Sanoisin, että tuoreimmat muutokset eivät niinkään yritä viedä sarjaa lähemmäs Meleetä, vaan kannustaa aggressiiviseen peliin ja riskinottoon. Meleessä edgeguardaaminen on hyvin pitkälti riskitöntä, samoin perfect shieldaaminen ennen Ultimatea.

*

Poissa Tingle

 • Paavo
  • Academic Nintendo Club RY
Vs: Super Smash Bros. Ultimate
« Vastaus #55 : 08.01.19 - klo:15:41 »
Se että Ultimatessa mennään kentän ulkopuolelle suojelemaan reunaa tekee pelistä heti enemmän Meleemäisen. Ilmaiskut ja meteorit ovat meleessäkin ahkeraan käytettyjä keinoja estää vastustajaa palautumasta. Vaikka vastustaja pitäisi reunaa hallussaan, voit silti palata kentälle (tai platformille) jos et ole ottanut kohtuuttomasti dunkkuun. Tälläinen interaktio jää Ultimatesta puuttumaan, sillä silloinkin kun vaihtoehtoja olisi tarjolla, on parempi vaan syöksyä alas ja tulla molohyvän up-b:n kanssa reunalle, mikä on vastustajalle hyvin vaikeaa keskeyttää. GG's, oli kyllä hype katossaan. Jos pelissä on tarkoitus iskeä kanssapelaaja pois kentältä, tulisi pelin suosia reunaa suojelevaa pelaajaa. "HP":n lisääminen molemmille pelaajille ei oikeastaan helpota aloittelijoita, vaan ainoastaan pitkittää peliä.

Spirit Pointseihin olen täysin kypsä. Shin Megami Tensei ymmärtää, että kun pelaaja uhraa kaksi arvokasta hirviötään, siitä kuulu palkita antamalla paljon parempi yksilö tilalle. Ultimatessa pitää sielujen lisäksi uhrata vielä verorahat päälle. Jopa ansaitsemansa ruo'an käyttämisestä maksetaan veroa. Onneksi sielupisteitä saa lisää pistämällä digimonit hyötyliikuntaan samalla kun puuhaa muuta. Kyllä grindaaminen on hauskaa aina vaan, kun pelaaja saa palkinnon tekemättä mitään, aivan kuten erinomaisissa älypuhelinpeleissä.
<Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
<Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
<Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
<JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
<henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
<Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI

Vs: Super Smash Bros. Ultimate
« Vastaus #56 : 09.01.19 - klo:21:59 »
Se että pitää mahdollisimman alhaalta recoveraamista aina parhaana vaihtoehtona kertoo minulle kyllä enemmän siitä, että on pelattu ehkä hieman matalatasoisempia vastustajia vastaan? Meillä täällä elitessä tullaan kyllä hakemaan tilanteesta riippuen ihan ruudun alalaidastakin, koska kuten sanoit itsekin, ylös-b:t ovat hyviä jolloin myös puolustava osapuoli pystyy palaamaan torjuntansa jälkeen takaisin. Lisäks stage spikettämistä eli alhaalta palautuvan vihun lyömistä esim. back airillä kentän reunaan kimmottaakseen ne alaspäin näkee jonkin verran. Sitten hieman eksoottisempi tapa rankaista reunalla roikkujia on varastaa se reuna niiltä menemällä itse siihen roikkumaan heidän jälkeensä luoden vihulle pakkotilanteen, mutta tuota näkee hieman harvemmin.

Tietty joidenkin hahmojen palautumiset ovat selkeästi vaikeampi torjua, Marth ja kumppanit tulee itselläni mieleen, mutta on myös niitä joita vastaan sen on helpompaa kuten DK. Itse koen että Ultimatessa reunan suojelu on ihan hauskaa taktikointia johon liittyy paljon tilanteen ja vastustajan lukemista.

Vs: Super Smash Bros. Ultimate
« Vastaus #57 : 10.01.19 - klo:14:57 »
On totta, että riippuu paljolti hahmosta, miten helppoa on palata takaisin kentälle tai estää toista palaamasta. Jigglypuff on kuin luotu offstagelle, kun taas Little Macilla uskaltaa ehkä silloin tällöin yrittää heiveröisiä ilmaiskuja hahmoihin, joiden recovery ei ole kummoinen, vaikka sitten ihan piruuttaan. Mii Brawlerilla (kuulan kanssa) ja Belmonteilla taas on monesti tehokkaampaa ja turvallisempaa vain nakella paskaa niskaan. Puhuin edellisessä viestissäni turhan yleistävään sävyyn.

Tulipa muuten koettua vittumaisin matchup, Ganondorf vs Donkey Kong. Apinan ei tarvitse kuin tehdä sellaiset 70 % vahinkoa, kopata Ganondorf olalle, kävellä offstagelle ja rutistaa. Ei tapa suoraan, mutta vie niin kauas, ettei reunalle enää pääse. Gg's, oli kyllä VERENPAINE katossaan.

Itse en ole Spirit Pointseista joutunut juuri huolta kantamaan. Joku 120 000 muistaakseni plakkarissa, vaikka ruokaa on mätetty ja henkiä fuusioitu urakalla. En ole varma, mikä sitten lie ollut tehokkain tapa saada noita. World of Lightin pelasin läpi hardilla, ehkä se.

Vs: Super Smash Bros. Ultimate
« Vastaus #58 : 13.02.19 - klo:15:59 »
Tässä muutama hahmotoive.  :)

Challenger Pack Y: Phoenix Wright (Phoenix Wright: Ace Attorney)

Koo Kroolin ja Ridleyn saavuttua Smashiin olen ryhtynyt aktiivisesti toivomaan Feenietä pelattavaksi. :3 Phoenixillä on monen vuoden kokemus Nintendosta ja move settiin löytyisi saletisti todella kivoja hyökkäyksiä. Hahmon mukana tulisi mielettömän päräyttäviä alkuperäisiä sekä remixattuja Ace Attorney -biisejä, tuttuja hahmoja muistuttavia väripaletteja ja taistelukenttänä tietenkin oikeussali.

Challenger Pack X: Elma (Xenoblade Chronicles X)

Smash Ultimatesta puuttuu epäilyttävästi Xenoblade Chronicles X:n musiikit, joten tämä totta kai tarkoittaa yhden Challenger Packin sisältävän Elman! :3 Hahmon paljastus voisi tapahtua samoihin aikoihin kuin X:n Switch porttauksen julkistus. Kenttänä Planet Mira ja musiikkeina ainakin alkuperäinen Uncontrollable sekä Mono X remix.Vedin viime perjantaina World of Lightin loppuun ja tykkäsin siitä erittäin paljon. Event Matchit ovat olleet aina suurinta herkkuani Smashin yksinpelattavasta sisällöstä ja World of Lightin taistelut voi minusta sellaisiksi lukea. Olen iloinen, etten spoilaantunut juuri mistään, joten muun muassa
(click to show/hide)

Ultimate on mainio Smash. Vielä kun saisin Target Smashin ja Home-Run Contestin niin Huh ja Huh.

*

Poissa Tingle

 • Paavo
  • Academic Nintendo Club RY
Vs: Super Smash Bros. Ultimate
« Vastaus #59 : 18.04.19 - klo:14:21 »
Enpä olisi koskaan uskonut olevani näin pettynyt suosikkisarjani lisäämisestä Smashiin. Sen ehkä kestäisin, että Jokeri on valittu Jack Frostin tilalle, samoin sen että ainoa kutsuttava hirviö on Arsene. Mutta kun se Arsenekaan ei ole koko ajan mukana, vaan pitää ladata erikseen. Silloinkaan Arsene ei tee itse mitään, on vaan staattinen buffi yök. Pikachun sijasta saimme nyrkkejään heiluttavan Pokémonkouluttajan ilman Pokémoneja.

Onhan Jokerilla ihan hauska pelata näin alkuun, samoin Mementos musiikkivalikoimineen ovat tosi hyviä. Jokerin Classicjuoksu on myös todella hyvä an classic kokemus tästä minä tykkään ja Shin Megami Tenseistä.
<Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
<Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
<Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
<JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
<henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
<Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI

Vs: Super Smash Bros. Ultimate
« Vastaus #60 : 19.04.19 - klo:04:02 »
Onko se kentänrakentelu mistään kotoisin?

Vs: Super Smash Bros. Ultimate
« Vastaus #61 : 19.04.19 - klo:13:07 »
Onko se kentänrakentelu mistään kotoisin?
Paljon tuntuu saavan aikaan. Itselleni tuli esittelyn jälkeenkin yllätyksenä, että mille tahansa piirretylle tasanteelle voi asettaa "painovoiman", jolloin se putoaa ja reagoi sitten muihin tasanteisiin jonkinlaisten fysiikan lakien mukaan. Joku oli tätä hyödyntäen tehnyt hauskan lumivyöry-kentän. Oma mielikuvitukseni tietenkin hyödynsi tasojen liikkeen aktivoivaa vipua tekemällä kasseja kutittamalla nousevan NOH.

Parannettavaakin toki on. Kun saatavilla on esim. Spirit-taisteluissa nähtävä tuuli, miksei samalla sumu- ja myrkkypilviä tai tahmaisia tasanteita? Liukuhihnatkin vaikuttavat turhan ilmeiseltä puutteelta, joten toivottavasti kenntäeditori saa tulevaisuudessa lisää rakentelumahdollisuuksia, vaikka en laskisi sen varaan. Tällaisenaankin se on silti paras Smash-editori ja antaa yllättävän hyvät mahdollisuudet hieman mutkikkaampien ideoiden toteuttamiseen.