Disneyn Marvelin Sonyn Insomniacin Hämähäkkimies Videopeli ® yksinoikeus

  • 3 Vastauksia
  • 318 Lukukerrat
*

Poissa Turjake

  • Törö
SPIDERMÄNSPIDERMÄN

Seitillä flengaaminen on tässä tehty niin hyvin, etten taida kyllästyä siihen koskaan. Mestoja on kiva käydä tutkimassa ihan sen vuoksi, että se on hauskaa. Liikkuminen on helppoa, hauskan näköistä, hyvän tuntuista ja ennen kaikkea nopeaa. Pelkkää R2 pohjassa pitämällä tapahtuu ihmeitä, ja mietinkin, että miten näin yksinkertainen systeemi voi pitää otteessaan niin tiukasti. Pelin animointi on tasoa ihan sairasta, ja kaikenlaisen parkourin vetäminen näyttää sulavalta vau. Fast travelia pystyy käyttämään milloin tahansa, mutta harvemmin näin tuli tehtyä. Kertoo vissiin jotain.

Peli ottaa aika selvästi mallia Batman Arkham -sarjasta, joten lienee luonnollista verrata Spider-Maniä siihen. Osa jutuista tehdään paremmin, osa huonommin. Tappelusysteemi on mielestäni huonompi, sillä vaikka Spider-Manin tappelusysteemi on nopeampi ja lukuisten upgradejen takia ehkä monipuolisempi, se ei ole yhtä mukaansatempaava kuin Arkhamissa. Spider-Man ei esimerkiksi sinkoile itsestään tappelukentän reunalta toiselle, eikä gadgetien vaihtamiselle ole pikakomentoja,  joten tappelun flow katkeaa tosi usein. Arkhamissa oli ihan vitun päällikkö fiilis kun Batman hyppi metrien loikkia, sujautti väliin aina pommeja, ja koko homma tuntui enemmän rytmipeliltä kuin tappelulta. Tappelusysteemin mestarointi oli kiehtovaa Arkhamissa, mutta Spider-Manissä tuntui tosi usein siltä kuin rämpyttäisin vain nappeja, iskien välillä spessuja ja väistöjä väliin.

Hiiviskelykohtaukset on myös suoraan pöllitty Arkhamin ns. predator-kohdista. Näissä pelaaja tiputetaan rajatulle alueelle ja sitten pitäisi piestä kaikki viholliset aiheuttamatta suurempaa hämminkiä. Gadgetit eivät ole yhtä monipuoliset kuin Batmanillä, ja vihollisten huomatessa Hämiksen meno menee usein vain turpakäräjäksi, kun Batman käytännössä kuoli parista luodista. Nämä kohtaukset ovat täten vähän hnngh äh mitäh tasoa, joiden toivoisi olevan jo ohi. Pelissä on muuten tosi monta sellaista sivutehtävää, jossa vallataan pahisten kansoittamia alueita vihollisaalto toisensa jälkeen. Ensimmäisen aallon pystyy vetämään täydellisesti stealthillä, mutta heti toisen aallon käynnistyessä viholliset huomaavat Hämiksen itsestään, jolloin stealthaaminen ei enää ole mahdollista. Miten hukattu mahdollisuus.

On tässä pari kohtaa joissa pelataan muilla hahmoilla kuin Hämiksellä ja nämä ovat kuin Metal Gearia pelaisi Very Easyllä, eli alueiden läpi pystyy juoksemaan sen kummempaa keskittymättä. Ymmärrän kyllä, että peliin halutaan vaihtelua, ja näiden aikana kerrotaan muutama tosi tehokas ja mielenkiintoinen tarinapointti, mutta ehkä nämä olisi voinut tehdä jotenkin muulla tavoin.

Pelin suurin heikkous on sen sivutehtävien yksitoikkoisuus. Tosi monet sivutehtävät ovat kaavaltaan käytännössä saman toistamista ikuisuuksiin asti. Yksinkertaisimmillaan kiivetään jonnekin, yleensä ongelmat ratkaistaan nyrkein. Tässä oli yksi loistava sivutehtävä jossa oli kunnon tarina-arkki ja pahis ja kaikki, toisessa ehkä pelin paras pomotappelu, mutta muuten homma on aika tylsää puurtamista, jota näissä open world-peleissä on nähty jo loputtomiin. Mitään Riddlerin pokaalijuttuja ei sentään luojan kiitos ole.

Tarina on aika jees! Periaatteessa ihan niin perus Marvel-setit kuin olla ja voi, mutta tämä on tehty niin rakkaudella lähdemateriaalia kohtaan ettei mitään rajaa. Kaikki hahmot on tehty just oikein, ja sepäs fanipoikaa miellyttää. Pelin tulkinta yhdestä erittäin ikonisesta hahmosta on mielestäni paras, jonka olen koskaan nähnyt. Spider-Manin elämää on mielenkiintoista seurata, koska hahmo ja sen kaverit ovat niin hyvin toteutettuja, oli juoni miten hölmö hyvänsä. Myönnän herkistyneeni pelin lopussa. Mukana on lisäksi ihan reilu määrä viittauksia jos vaikka mihin (mm. pari sukupolvea vanhaan Spider-Man 2-peliin!!) ja myös pohjustusta välttämättömiä jatko-osia varten. Manhattanilta löytyy viittauksia muihin Marvel-sankareihin, mutta varsinaisesti hahmoja Spider-Manin vakkari hahmokatraan ulkopuolelta ei ole kuin yksi, joskin tämä oli hoidettu ihan viis kautta viis.

Kokonaisuus on mielestäni tosi hyvä, ja yksi parhaita Hämis-tulkintoja joita olen koskaan kokenut. Munasuun on helppo olla tyytyväinen, kun lähdemateriaalin kannalta oleelliset piirteet on hanskattu täydellisesti. Silloin on helppo olla välittämättä niistä huonommin tehdyistä puolista. Pitkästä aikaa voin sanoa, että tuleva pakollinen DLC on pakkohankinta. Jatko-osaankin riittäisi ihan hyvin pelkästään uusi tarina. Jotain kertoo kai se, että jaksoin hankkia tästä platina-trophynkin 😊 Vaikka parantamisen varaa löytyy, on tämä silti ihan helposti paras Spider-Man peli.

« Viimeksi muokattu: 16.09.18 - klo:17:40 kirjoittanut Turjake »
<+Cyna> Turjake on resetin paras tyyppi, aattelin mainita
<Tinglemies> välillä en itsekään erota pelaanko personaa vai nussinko törön kaa
<+mm. Detonat, coconuut, Linkkiro> Törö adminiks


ANIME ON PASKAA USKOKAA JO SKYWARD SWORD MYÖS JA DC

*

Poissa Tingle

  • Paavo
    • Academic Nintendo Club RY
Lainaus käyttäjältä: Turjake link=topic=5306.#
Manhattanilta löytyy viittauksia muihin Marvel-sankareihin, mutta varsinaisesti hahmoja Spider-Manin vakkari hahmokatraan ulkopuolelta ei ole kuin yksi, joskin tämä oli hoidettu ihan viis kautta
Kuka? Pistä spoilereihin.

Liikkuminen näyttää hauskalta, mutta sisältö ei muuten kiinnosta. Ehkä pelaan joskus ehkä en.
<Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
<Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
<Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
<JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
<henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
<Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI

*

Poissa Turjake

  • Törö
Lainaus käyttäjältä: Turjake link=topic=5306.#
Manhattanilta löytyy viittauksia muihin Marvel-sankareihin, mutta varsinaisesti hahmoja Spider-Manin vakkari hahmokatraan ulkopuolelta ei ole kuin yksi, joskin tämä oli hoidettu ihan viis kautta
Kuka? Pistä spoilereihin.

Liikkuminen näyttää hauskalta, mutta sisältö ei muuten kiinnosta. Ehkä pelaan joskus ehkä en.

(click to show/hide)

Jos tykkää Hämiksestä niin kyllä suosittelen vaikka sitten pelkästään tarinan kannalta. :)
<+Cyna> Turjake on resetin paras tyyppi, aattelin mainita
<Tinglemies> välillä en itsekään erota pelaanko personaa vai nussinko törön kaa
<+mm. Detonat, coconuut, Linkkiro> Törö adminiks


ANIME ON PASKAA USKOKAA JO SKYWARD SWORD MYÖS JA DC

Yritän bongailla tämän sitten Black Fridayn alennuksista. :D En ole kovinkaan kummoinen hämähäkkimies-fani, mutta hyvät pelit kelpaavat aina.